✳️ چالش اروپا در واردات زغالسنگ
🔹 بحران انرژی در اروپا و نگرانیها در مورد کمبود آن در زمستان، کشورهای اروپایی را به افزایش ذخایر گاز سوق داده است اما زغالسنگ نیز به عنوان منبع دیگر انرژی، بار دیگر مورد توجه این کشورها قرار گرفته است. در حالی اروپا در سالهای گذشته به دلیل تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، مصرف زغالسنگ را کاهش داده بود، هماکنون برای آنکه بتواند میزان ذخایر گاز خود را افزایش دهد رو به زغالسنگ آورده است.
🔹 اروپا در این مسیر با مشکلاتی روبرو است. اتحادیه اروپا در بستههای تحریمی خود علیه روسیه، واردات زغالسنگ از این کشور را از ۱۹ مرداد ممنوع کرده است و واردات ۲ میلیون تن زغالسنگ در این ماه، آخرین محمولههای زغالسنگ از روسیه است. از سوی دیگر تأمین زغالسنگ از کشورهای دیگر و انتقال آن به اروپا با چالشهایی مواجه است.
🔹 کشورهای اندونزی، آفریقای جنوبی و کلمبیا به عنوان منابع بالقوه زغالسنگ مطرح هستند اما خرید از آنها هزینه بالایی را متوجه اتحادیه اروپا خواهد کرد. بهای زغالسنگ از سال گذشته میلادی تاکنون، افزایش چهار برابری را تجربه کرده است. همچنین مصرفکنندگانی همچون هند و کره جنوبی، رقبای اروپا در خرید زغالسنگ هستند.
✳️جهان به عصر زغالسنگ بازگشت
▫️آژانس بینالمللی انرژی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که تقاضا برای زغالسنگ در بازار رکورد زده است و این روند با توجه به کاهش واردات گاز روسیه و بازگشت اتحادیه اروپا به مصرف این سوخت و کمی عرضه در بازار، ادامه خواهد داشت.
▫️ تقاضا برای زغالسنگ در جهان در سال ۲۰۲۲ به ۸میلیارد تن رسیده که با رکورد مصرف تاریخی در سال ۲۰۱۳ برابر است و در سال ۲۰۲۳ بیشتر هم خواهد شد.
▫️ این نهاد بینالمللی اعلام کرد: براساس شرایط اقتصادی و روند فعلی بازار و با فرض اینکه اقتصاد چین همانطور که انتظار میرفت در نیمه دوم امسال بهبود یابد، پیشبینی میشود، مصرف زغالسنگ در جهان ۷/ ۰درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد و به ۸میلیارد تن برسد.
✳️وزیر جهاد کشاورزی گفت:
اعتبار 40 هزار میلیارد تومانی برای کشت قراردادی
🔹 وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۳۸ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان از ۱۵ شهریور برای کشت قراردادی باید اختصاص بدهیم تا کود، بذر و سم مورد نیاز کشاورز تامین شود.
✳️ راهبرد امریکا در فرستادن پلوسی به تایوان
🔻فرود هواپیمای حامل رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جزیره تایوان پیام صریح آمریکا به چین بود که در عین ناچاری و پذیرش ریسکهای آن صورت گرفت. در واقع آمریکا تصمیمی گرفت تا یک مقام غیردولتی را برای ارسال پیامی حاکمیتی انتخاب کند و به این ترتیب نانسی پلوسی به عنوان چروکیدهترین گزینه «حاکمیت امریکا» که در حقیقت دولت آمریکا مسئولیت آن را هم برعهده نگرفته با یک تیر، چند نشان زد و نمیتوان گفت که تا اینجا آمریکا بازنده میدان بوده است چرا که با این حرکت سران پکن این نکته را یادآور شد که احیاناً فکر نکنند چون آمریکا در شرق اروپا با روسیه درگیر است چین هر کاری که دوست داشته باشد میتواند در جنوب شرق آسیا کند.
🔻البته طرف آمریکایی در طول روزهای گذشته تلاش بیشماری کرد تا با ارسال پیامهای دیپلماتیک و اظهارنظرهای متعدد طرف چینی را نسبت به این اقدام خودش آرام کند و اجازه ندهد که موضوع بیش از اندازه پیچیده شود و در آینده نتوان این گره را باز کرد. اقدام دولت آمریکا حرکت روی طناب باریکی است که میتواند هر لحظه شرق و جنوب شرق آسیا را به چاره تنش و خطر درگیری کند؛ در واقع اگر رهبران چین به قدرت و توانمندی خود برای احقاق حقوق خود در مورد جزیره تایوان باور دارند میبایست در این زمینه اقدام کنند پیش از این هم گفتیم که رئیسجمهور فعلی چین به شدت دنبال تاریخ سازی از خود است و در دوره او ارتش چین بودجه چند برابری گرفت و قدرتش هم چند برابر شد.
🔻اینکه مقامات کاخ سفید بارها گفتند که سفر نانسی پلوسی هیچ ارتباطی به دولت آمریکا ندارد و خانم پلوسی بهعنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که یک قوه مستقل در ساختار سیاسی این کشور به شمار میرود تصمیم به سفر به تایوان گرفته است، دروغی بیش نیست، یک دروغ دیپلماتیک و سیاسی، با این حال این عذر و بهانه طرف آمریکایی در پکن هیچ خریداری ندارد و بدون شک اثرات بسیار مخرب و ویرانگری بر آینده روابط دو کشور خواهد داشت. اگر نگاهی به اظهار نظر نانسی پلوسی پس از فرود در فرودگاه بینالمللی شهر تایپه داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که امریکاییها به شکل عجیبی در مقابل تایوان و چین دچار دوگانگی در رفتار و گفتار شدهاند.
🔻پلوسی از یک طرف میگوید سفرش به تایوان برای دفاع از دمکراسی در مقابل استبداد است و این سفر نشان میدهد که سیاستهای امریکا در برابر جزیره تغییر نکرده، اما بلافاصله تاکید میکند که این سفر هیچ تعارضی با سیاست کلی امریکا در مورد «چین واحد» ندارد! این صحبتها یک معنی بیشتر نمیدهد و آن هم اینکه تا زمانی که امریکا زورش برسد، توانش را داشته باشد و بداند که چین فقط هارت و پورت میکند و دست به اقدام نظامی نمیزند به تایوان سلاح فروخته و از آن حمایت میکند اما به محض اینکه بداند چین میتواند جزیره را تصرف کرده و آن را به خاک اصلی منضم کند، به این موضوع هم تمکین خواهد کرد. صحبتهای نانسی پلوسی به هیچ عنوان از روی تدبیر و هوش به هر حال نبود.
🔻در هر صورت، سفر رئیس مجلس نمایندگان امریکا به تایوان نشان از زوال تعیین راهبردهای عمیق و درازمدت توسط امریکا دارد، امریکا آن اندازه ضعیف و ناتوان شده که نمیتواند مسوولیت سفر یکی از عالیرتبهترین مقامات کشورش به تایوان را بر عهده بگیرد! این کشور که سالانه میلیاردها دلار سلاح به تایوان فروخته و روابط تجاری بسیار نزدیکی هم با آن دارد با علم به حساسیت بسیار زیاد چینیها نسبت به سفر مقامات امریکایی به تایوان در این برهه زمانی به همان دلایل پیشگفته، او را به تایپه فرستادند. چین در برابر این اقدام به لحاظ حقوق بینالملل حق اقدام دارد و از آنجایی که هیچ کشوری تایوان را به رسمیت نشناخته و این جزیره عضو سازمان ملل نیست و همه میدانند که بخشی از حاکمیت سرزمینی چین به شمار میرود، در برابر ارتش قدرتمند و ویرانگر چین بسیار آسیبپذیر است.
🔻به هر حال، چینیها در عمل انجام شده قرار گرفتند. دولت امریکا به صورت ملی چالشی سخت برای چین ایجاد کرد و هر چند که ادعا کرد هیچ دخالتی در این سفر ندارد، اما کل ناوگانش در شرق آسیا را در کنار توان هوایی خودش در ژاپن به حمایت از این سفر اختصاص داد. شاید طرف امریکایی در حال حاضر به ریش چینیها بخندد، اما پر واضح است که پکن را چند گام عمیق به تصرف جزیره و پایان دادن به این بازی موش و گربه ترغیب کرده است. باید دید که در ساعتهای آینده چه اتفاقی روی خواهد داد.
✳️آژانس فضایی ROSCOSMOS:
موشک سایوز روسیه در 9 اوت (18 مرداد) ماهواره ایران را به مدار زمین پرتاب خواهد کرد
سرویس مطبوعاتی روس کاسموس:
ماهواره "خیام" حامل ۱۶ دستگاه کوچک طبق سفارش ایران روز ۹ اوت از پایگاه فضایی بایکانور به فضا پرتاب می شود.
موشک سایوز از پایگاه فضایی بایکانور ماهواره خیام برای شناسایی زمین از راه دور را که توسط شرکتهای روسی به سفارش ایران ساخته شده به فضا پرتاب خواهد کرد
ماهواره ایرانی خیام با دقت تصویربرداری ۱ متر همراه خواهد بود.
✳️ماهواره خیام چه ویژگیهایی دارد؟/ دستیابی ایران به دقت ۱ متر در تصاویر ماهوارهای
🔹ماهواره سنجشی خیام با دقت تصویربرداری یک متر چهارشنبه آینده از پایگاه فضایی بایکونور و توسط پرتابگر روسی سایوز به فضا پرتاب خواهد شد.
🔹آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس) امروز اعلام کرد که در روز ۹ آگوست (۱۸ مرداد) ماهواره ایرانی خیام را به وسیله پرتابگر سایوز از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب و در مدار زمین قرار خواهد داد.
🔹خبرنگار ایرنا در خصوص ویژگیهای ماهواره خیام کسب اطلاع کرده است که این ماهواره از نوع سنجشی و دارای دقت بالای تصویربرداری است و با تصاویر با وضوح یک متر است.
🔹همچنین این ماهواره قابلیت تصویربرداری از سطح زمین در طیفهای مختلف تصویری را دارد.
🔹این ماهواره که تحت حاکمیت و بهرهبرداری جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، از ایستگاههای زمینی در خاک جمهوری اسلامی ایران هدایت و کنترل خواهد شد و اطلاعات و تصاویر ارسالی آن نیز در همین ایستگاهها دریافت خواهد شد.
🔹گفتنی است به دلیل وزن بالای این ماهواره ایرانی، پرتاب آن به آژانس فضایی روسیه واگذار شده است تا بوسیله ماهوارهبر سایوز به فضا پرتاب و در مدار قرار گیرد.
🔹گفتنی است پرتابگر سایوز در میان پرتابگرهای کشورهای مختلف دنیا از بیشترین درصد قابلیت اطمینان برخوردار است و تاکنون بیشترین تعداد ماموریت موفق فضایی در دنیا توسط این پرتابگر صورت گرفته است.
✳️وضعیت تایوان پس از تهدید چین چگونه است؟
در پی سفر نانسی پلوسی به تایوان، تنش ها میان چین و تایوان به حد بالایی رسیده است و ممکن است دولت چین دستور حمله به تایوان را صادر کند.
بر اساس اخبار بدست آمده، تایوان در حال حاضر خود را برای شرایط جنگی آماده میکند. تایوان به دنبال تنش های فزاینده و در مواجهه با تهدیدات پکن در پی سفر مورد انتظار پلوسی، نماینده کنگره، در حال آماده سازی پناهگاه های خود است.
اقدامات آمادگی شامل تعیین سرپناه هایی است که مردم بتوانند در صورت شلیک موشک از چین در آنها پناه بگیرند، مشابه پارکینگ ها، سازمان ها و مراکز خرید زیرزمینی. در تایوان بیش از ۴۶۰۰ پناهگاه وجود دارد که می تواند حدود ۱۲ میلیون نفر را در خود جای دهد، یعنی بیش از چهار برابر جمعیت آن.
مقامات در تایوان پایگاه داده پناهگاه های مشخص شده را به روز کرده اند. آنها برنامه های مکان یاب در گوشی های هوشمند فعال کرده و یک کمپین در شبکه های اجتماعی و با پوسترها راه اندازی کرده اند تا مطمئن شوند که مردم میدانند چگونه نزدیکترین پناهگاه را پیدا کنند.
✳️«مالی» عازم وین شد
🔹«رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران برای شرکت در مذاکرات وین عازم اتریش شد.
🔹مقام آمریکایی: مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران فردا در وین از سرگرفته میشود.