✳️مقام آمریکایی: آمریکا گرفتار تورم روی تورم است
🔹«میچ مککانل» سناتور آمریکایی: بهمعنای واقعی کلمه با تورم روی تورم دست به گریبان هستیم. خانوادههای کارگری در ایالت جورجیا به وضع فاجعهباری زندگی میکنند.
✳️آغاز معاملات توافقی دلار در کانال ۳۳هزار تومان
🔹معاملات توافقی دلار در بازار ارز امروز سهشنبه ۸ آذر ۱۴۰۱ با قیمت خرید ۳۳هزار و ۷۵۱ تومان کار خود را آغاز کرد.
✳️ رشد ۵ هزار واحدی شاخص بورس
▫️شاخص کل بورس امروز با صعود ۵ هزار و ۸۵۴ واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۴۱۴ هزار واحد رسید.
ترانزیت ۱۶ میلیون تن کالا در ۱۴ ماه
✳️وزارت اقتصاد اعلام کرد:
🔹از ابتدای شهریورماه ۱۴۰۰ تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱، بر اساس گمرک، ۱۳۸ میلیون تن کالا به ارزش ۶۶.۶ میلیارد دلار صادر و ۴۵.۶ میلیون تن کالا به ارزش ۵۹.۶ میلیارد دلار نیز وارد شده است.
🔹آمار عملکرد گمرک جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم نشان میدهد که از ابتدای شهریور ماه ۱۴۰۰ یعنی آغاز به کار دولت سیزدهم تا تاریخ ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱ در مدت ۱۴ ماه، همچنین ۱۶ میلیون تن کالا از مسیر کشورمان ترانزیت شده است.
✳️ دانلود مجموعۀ ۱۱ جلدی اسناد لانه جاسوسی
🔴 پیرو تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار روز ۱۲ آبان سال ۹۵ و دیدار ۱۱ آبان ۱۴۰۱ با دانشآموزان و دانشجویان بر مطالعه درسآموز اسناد لانه جاسوسی آمریکا
🔰دانلود رایگان همه این اسناد از لینکهای زیر امکان پذیر است:
1️⃣ | جلد اول:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/1.pdf
2️⃣ | جلد دوم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/2.pdf
3️⃣ | جلد سوم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/3.pdf
4️⃣ | جلد چهارم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/4.pdf
5️⃣ | جلد پنجم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/5.pdf
6️⃣ | جلد ششم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/6.pdf
7️⃣ | جلد هفتم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/7.pdf
8️⃣ | جلد هشتم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/8.pdf
9️⃣ | جلد نهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/9.pdf
0️⃣1️⃣ | جلد دهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/10.pdf
1️⃣1️⃣ | جلد یازدهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/11.pdf
✳️مراقب «هرمی»های جدید باشید
🔹رئیس پلیس تهران نسبت به فعالیت و عضوگیری شرکتهای هرمی در تهران هشدار داد و از مردم خواست که فریب وعدههای برخی از اعضای این شرکتها برای سرمایهگذاری و عضوگیری را نخورند.
✳️👆 توییت جالب یک تاجر هندی برای بازی ایران و آمریکا :
▫️«بازی آمریکا و ایران در قطر اولین باری است که آمریکا در خاورمیانه می جنگد، بدون اینکه دنبال نفت باشد.
✳️قاتل دو بسیجی مشهدی: نفرت عمومی از کارم را درک میکنم
🔹مجیدرضا رهنورد: راهم را اشتباه رفتم، قبول دارم اشتباه کردم و حس نفرت عمومی از کارم را درک میکنم. فکرم و باورهایم غلط بود. خود را قربانی فضای مجازی میدانم. در دلم بذر نفرت کاشته شده بود و برادرکشی کردم.
🔹تصور میکردم این افراد دشمن من هستند، چاقو را در دستم پنهان کرده بودم و نفهمیدم چه اتفاقی افتاد. تحت تاثیر فضای مجازی بودم و آن روز هنگام فرار با چاقو به هرکسی که میرسیدم حمله میکردم. میخواستم به ترکیه فرار کنم.
🔹افراد دیگری هستند که ممکن است افکار اشتباه من را داشته باشند، باید به داد آنها برسید. از همسنهای خودم میخواهم که هر چیزی را که شنیدند باور نکنند. من آزادی و جوانی خودم را تباه کردم. من خانوادههای زیادی را داغدار کردم و الان منتظرم هرچه زودتر مجازات شوم.
✳️#تحلیل_بازار سهام
1) یک روز خوب معاملات که تعداد زیادی نماد مثبت و حتی صف خرید بودند و شاخص هم وزن هم از شاخص کل بیشتر بازده داد. البته این ضیافت بدون حضور گروه خودرو، صنعت پرمعامله چند وقت اخیر بازار بود و این گروه منفی معامله شد. گروه ها و نمادهای مختلفی در بازار مورد توجه بودند و مثبت خوردند. جابه جایی هایی که بسیار سنگین به نظر می رسد و در نتیجه با وجود رکود در گروه خودرو و برخی صنایع بزرگ مثل فلزات و فولاد ارزش معاملات خرد قابل قبول و در حدود 3450 میلیارد تومن به ثبت رسید. یکی دیگر از ویژگی های امروز توزیع ارزش معاملات خرد بین نمادهای مختلف بود که نشان دهنده ی فعال بودن سهامداران در اکثر سهم های بازار است.
2) قیمت کامودیتی بعد از منفی روز گذشته به خاطر اعتراضات چین، امروز مثبت بود و کمی از افت را جبران کرد. گمانه زنی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه چینی ها دیگر نمی توانند سیاست کوید صفر را ادامه دهند و باید به قرنطینه های دیوانه وار پایین دهند. جمعیت زیادی در چین ماه هاست زندگی قرنطینه کامل یا موقت داشتند و تحت فشار بالایی هستند. به همین دلیل ادامه سیاست فعلی امکانپذیر نیست و انتظار می رفت امروز برنامه های جدید ا تسهیل قرنطینه ها اعلام شود. تحولات چین را باید از نزدیک دنبال کرد چون هم ممکن است ادامه سیاست فعلی شرایط اقتصاد جهانی را بدتر کند و هم ممکن است بالاخره سیاست ها شل بشود و زمینه بهبود بازار کامودیتی ها را بوجود بیاورد.
3) نرخ بهره بازار بدهی این هفته در حدود 27 درصد فعلا ایستاده است. در روزهای اخیر گام و اخزا دلایل اصلی رشد نرخ بهره ی بازار بدهی بوده. بانک مرکزی فعلا کاری برای تسهیل پولی نکرده است اما به نظر می رسد بانک مرکزی به دنبال مدیریت ورود گام ها به بازار است. برای مدیریت اخزا هم که توسط وزارت اقتصاد در بازار آزاد می شود، با درنظر گرفتن این نوع اوراق در نسبت اوراق های دولتی تلاش می کند تا تقاضایی از سوی صندوق ها فیکس برای آنها ایجاد کند تا نرخ بیشتر از این رشد نکند. این تلاش ها ستودنی است اما بدون تغییر سیاست بانک مرکزی امکان کاهش نرخ بهره وجود ندارد و حتی ممکن است نرخ بیشتر هم بشود.
4) همه ی صنایع یه تکانی به خودشان دادند الی این صنعت بانکداری. صنعت سودآور دهه 80، در دهه ی 90 چیزی عاید سهامدارانش نکرد. حالا همین روند در سال های اخیر نیز ادامه پیدا کرده. همه ی ذینفعان سیستم بانکی از سپرده گذاران گرفته تا کارمندان، از دولت گرفته تا وام گیرندگان و غیره از قبل این صنعت توانستند زندگی خودشان را تکان دهند الی سهامداران خرد. معلوم نیست این روند تا کی ادامه پیدا می کند ولی قبلا حداقل در حرکت های کوتاه مدت بازار این صنعت یه تکانی به خودش می داد اما این بار از آن تکان ها هم نمی بینیم.
1401/09/08
#حسن_کاظمزاده
✳️تمجید بی سابقه رهبر معظمانقلاب از نخست وزیر عراق :
🔸️ شما فردی مومن و توانا هستید که قرار گرفتنتان در راس دولت عراق مایه خرسندی است
🔸️ما معتقدیم جنابعالی که توانایی پیشبرد امور و ارتباطات عراق و رساندن این کشور به جایگاه مستقل و شایسته تمدن و تاریخ آن را دارید
🔸️امید می رود با حضور جنابعالی عراق به پیشرفت و جایگاه واقعی خود دست یابد.
پ ن : همانگونه که قبلا نیز گفته شده ، دولت شیاع السودانی از نزدیک ترین دولت های عراق به جمهوری اسلامی است و ایران سعی دارد در دوره نخست وزیری او ، روابط سیاسی ، امنیتی و اقتصادی خود را به عالی ترین سطح برساند.
✳️سفری مهم در زمانی حساس
اقدامات نخست وزیر جدید عراق برای حل مسائل اقلیم با ایران وارد بخش مهم خود شده است. ظاهرا السودانی و نچیروان بارزانی بر تشکیل یگانهای مشترک از ارتش، مرزبانی و پیشمرگه و همچنین بر آغاز عملیات استقرار یگانها در مرز در اسرع وقت علاوه بر ایجاد دهها نقطه کنترل مرزی نیز توافق کردند. به نظر می آید این توافق شامل توقف هر گونه حمایت دولتی یا حزبی در اقلیم از گروههای کُرد مخالف ایران و بستن مقرهای سیاسی آنها در سلیمانیه و اربیل علاوه بر بازرسی اردوگاههای پناهندگان کُرد ایرانی و نظارت مستقیم بر مدیریت این اردوگاهها تنها از سوی سازمان ملل است. السودانی جزئیات این توافق را در سفر امروز خود به تهران اطلاع خواهد داد و بغداد امیدوار است با این اقدامات، احتمال مداخله زمینی ایران در مناطق مرزی عراق را دور کند. از همه این ها که بگذریم طبق شنیده ها نخست وزیر جدید عراق حامل یک پیام مهم از جانب یکی از دولت های فرامنطقه ای نیز است. در این باره بعدا توضیحاتی خواهم داد.
دکتر غضنفری
✳️ ابعاد و دستاوردهای سفر ویژه نخستوزیر عراق به تهران
🔹«محمد شیاع السودانی» نخستوزیر جدید عراق امروز سهشنبه هشتم آبانماه در رأس هیئت بلندپایهای وارد تهران شد و علاوه بر ملاقات با سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، با رهبر معظم انقلاب نیز دیدار و گفتگو کرد.
🔹اولین سفر السودانی به یک کشور غیر عربی از زمان تصدی پست نخستوزیری، به دلیل شرایط ویژه ماههای گذشته در عراق از یکسو و مناسبات راهبردی دو کشور ایران و عراق از سوی دیگر، از جهات متعددی حائز اهمیت بوده و اتفاق بزرگی در روابط طرفین محسوب میشود.
🔹پیام تبریک شیاع السودانی به دولت و ملت ایران پس از پیروزی قابل تحسین تیم ملی فوتبال کشورمان در برابر ولز در جریان بازیهای جام جهانی قطر، اقدامی پُر معنا و حاوی پیامهای بسیاری بود که پیش از سفر او به تهران، رویکرد مثبت او به گسترش و تعمیق روابط تهران-بغداد را نشان داد.
🔹پیش از آن، اقدام بسیار مثبت و اصولی دولت مرکزی عراق در استقرار نیروهای ارتش فدرال در سراسر مرزهای مشترک دو کشور، به ویژه با توجه به حضور فعال تروریستهای تجزیهطلب ضدایرانی در اقلیم کردستان عراق، نشانه دیگری از نگاه راهبردی السودانی به مناسبات دو کشور داشت.
🔹حضور السودانی در تهران نشاندهنده پذیرش توافقات گذشته از سوی اوست، چه، در چهار دور سفر مصطفی الکاظمی نخستوزیر پیشین عراق به ایران، توافقاتی در حوزه مسائل اقتصادی، تجاری، بانکی و امنیتی صورت گرفته بود که اکنون باید مورد تاکید و بازخوانی قرار گیرد.
🔹السودانی پس از فراز و فرودهای بسیار در عرصه سیاسی عراق، در حالی به عنوان یک گزینه مورد اقبال مرجعیت، عموم مردم و گروههای متعدد سیاسی قدرت را در دست گرفت که هم از شرایط عمومی و هم از جهت ویژگیهای خاص شخصیتی که شهره به پاکدستی و مدیر بودن است، تمام مولفههای یک نخستوزیر مقتدر را داراست.
🔹سفر السودانی به ایران در شرایطی رقم خورده که جهتگیری و راهبرد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی بر اساس اصل گسترش روابط با همسایگان، کاملاً شفاف، متوازن و مبتنی بر اولویت تحقق و تامین منافع ملی در حال پیشرفت است.
🔹شرایط موجود بیش از هر زمان دیگری بسترهای لازم برای انتفاع دو کشور از ظرفیتهای یکدیگر را فراهم آورده که باید با حفظ هوشیاری در برابر کید دشمنان، به بهترین شکل از آن استفاده شود.
✳️رهبر معظم انقلاب به نخستوزیر عراق: متاسفانه در برخی مناطق، از خاک عراق برای برهم زدن امنیت ایران استفاده میشود و تنها راهحل آن این است که دولت مرکزی عراق اقتدار خود را به آن مناطق نیز گسترش دهد
🔹عراق را برترین کشور عربی منطقه از لحاظ ثروتهای طبیعی و انسانی و همچنین پیشینه فرهنگی و تاریخی و تمدنی است. پیشرفت عراق دشمنانی دارد که شاید در ظاهر هم اظهار دشمنی نکنند اما دولتی همچون دولت شما را قبول ندارند و باید با تکیه بر مردم و نیروهای پرانگیزه و جوان که امتحان خود را در مقابله با خطر عظیم و مُهلک داعش پس دادند، در مقابل اراده دشمن، محکم بایستید.
🔹دیدگاه ما درباره امنیت عراق این است که اگر هر طرفی قصد برهم زدن امنیت عراق را داشته باشد، ما سینه خود را در مقابل او و برای حفاظت از عراق سپر خواهیم کرد.
🔹در دورههای قبل هم با نخستوزیران عراق مذاکرات و تفاهمهای خوبی انجام شد اما کمتر به مرحله عمل رسیدند. باید در مورد همه تفاهمها بهویژه در بخش همکاریهای اقتصادی و مبادلات کالا و ارتباطات ریلی به سمت عمل و اقدام پیش برویم.
✳️ پورابراهیمی: اجرای کالابرگ الکترونیکی به امسال نمیرسد/ واریز یارانه نقدی ادامه دارد
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹پرداخت نقدی کار را برای دولت ساده میکند ولی برای مردم به خاطر اثرات تورمی میتواند یک آسیب باشد.
🔹با افزایش قیمتها و ایجاد تورم و کاهش قدرت خرید مردم، روش پرداخت نقدی نمیتواند مفید باشد.
🔹اجرای کالابرگ الکترونیکی در یکی دو استان به صورت آزمایشی شروع شده است.
✳️وزیر مسکن جدید با چه چالشها و فرصتهایی مواجه است؟
این روزها در حالی شاهد استعفای وزیر مسکن هستیم که همچنان یکی از وعدههای اصلی دولت سیزدهم مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن، پیشرفت چندان محسوسی نداشته است. البته نباید عملکرد نامطلوب دولتهای یازدهم و دوازدهم در بخش مسکن که منجر به انباشت مطالبات مردمی شده را نادیده گرفت.
به هر حال در طول سالهای اخیر آمار ساخت مسکن به شدت نزولی شده و یک شکاف و رکود بزرگ در عرضه و تقاضای یکی از اصلیترین بخشهای اقتصاد کشور ایجاد شده است.
آنچه در گام اول اهمیت دارد این است که در چنین شرایطی که افزایش قیمت مسکن و اجارهبها، سهم اصلی را در تورم اقتصاد ایران دارد؛ و معضلات اجتماعی و فرهنگی زیادی را بوجود آورده، دولت و مجلس محترم باید در کوتاهترین زمان ممکن این وزارتخانه مهم را تعیین تکلیف کنند. اما وزیر جدید نیز باید با لحاظ تجربیات گذشته در مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، چالشها و فرصتهای این حوزه را از هم تمیز دهد و اقدامات عملی را در پیش گیرد.
از آنجا که قیمت زمین، سهمی در حدود ۶۰ درصد در قیمت تمام شده مسکن دارد، میتوان گفت، وجود زمین دولتی فراوان در کشور برای ساخت مسکن یک فرصت باشد. اما در عین حال منافع شرکتهای دولتی و بانکهایی که املاک را در اختیار دارند و از عرضه زمین بیشتر برای توسعه ساختوساز مسکن جلوگیری میکنند یک چالش مهم است.
بر اساس آمارها حجم زیادی از خانههای خالی در کشور وجود دارد که میتواند بخشی از مشکلات این حوزه را مرتفع کند. این فرصت را باید از طریق ابزارهای مالیاتی فعال کرد تا فعالیتهای غیر مولد این حوزه کاهش یابد.
یکی از فرصتهای بینظیر این حوزه وجود نقدینگی مورد نیاز برای تأمین مالی ساخت مسکن میباشد که در کشور وجود دارد. جذابسازی سرمایهگذاری این بخش و ورود سرمایههای بخش خصوصی و خارجی میتواند تأثیرگذار باشد.
ضمن اینکه استفاده از تکنولوژی روز برای کاهش هزینهها ساخت مسکن نیز باید مد نظر باشد.
به نظر میرسد عدم اختصاص زمین مناسب و ناتوانی اقشار کم درآمد در تأمین سرمایه اولیه دو دلیل اصلی کنارهگیری بخش زیادی از متقاضیان واقعی مسکن از ثبتنام است و وزیر جدید باید با رفع این دو نقیصه، به فعالسازی ظرفیتهای بالقوه بخش مسکن بپردازد.
✳️آیا برای ترک فعل ها مسئولی بازخواست شد؟
طبق آمار دیوان محاسبات، برنامه ششم توسعه در حالی به پایان رسید که تنها ۳۰ درصد از اهداف آن محقق شد و به جای رشد اقتصادی ۸ درصد رشد کمتر از یک درصد مواجه بودیم و به جای تورم تک رقمی میانگین تورم ۲۵ درصد در سال را داشتیم!
الان برنامه هفتم توسعه در حال آماده سازی است و ابعاد مختلف اقتصاد درون زا در آن لحاظ شده است و تمام مسئولان کشور در تهیه،تصویب و اجرای آن دخیل هستند .
اما سوال اینجاست که چه ضمانتی برای اجرای آن وجود دارد؟آیا در مورد محقق نشدن ۷۰ درصد از اهداف برنامه ششم،مسئولی بازخواست شد که حالا امیدوار باشیم که برنامه هفتم تنها نوشته ای بر روی کاغذ نخواهد بود؟
اقتصاد درونزا همانقدر که نیاز به برنامهریزی منسجم و دقیق دارد،نیاز به پیگیری و بازخواست از مسئولین برای محقق شدن اهداف نیز دارد و کشور ما نیز برای درونزایی باید به سمت پاسخگو کردن مسئولین در قبال فعل ها و ترک فعل هایشان قدم بردارد.
🌐 پرسمان سیاسی
✳️بنگاهها ی مسکن سوت و کورند!
🔹بررسیهای میدانی از ادامه رکود بازار مسکن در آذرماه ۱۴۰۱ حکایت دارد و کمتر کسی حتی برای اطلاع از قیمتها به دفاتر املاک مراجعه میکند.
🔹تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ در مناطق جنوبی تهران بیش از شمال پایتخت است. همین مساله باعث شده تا میزان رشد قیمت در جنوب بیش از شمال تهران باشد.