✳️شکست گزینههای روی میز آمریکا
🔹مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در جدیدترین گزارش خود به شکست تمامی راهکارهای دولتهای متعدد آمریکا اعم از «تحریمهای جامع، اقدامات محدود نظامی و تعامل دیپلماتیک» در مهار ایران اعتراف کرده است.
🔹در ادامه این گزارش آمده است: «تا سال 2023، حکومت ایران از نفوذ قابلتوجهی در منطقه خاورمیانه برخوردار است و درحال توسعه روابط جدید با روسیه و چین است و کماکان قادر است منافع آمریکا در منطقه و فراسوی آن را به چالش بکشد».
✳️ضربه سهمگین نیشکر به خوزستان
🔹شرکتهای کشت و صنعت نیشکر مستقر در خوزستان، هر سال ۴ میلیارد متر مکعب آب معادل ۳ برابر کل آب مصرفی همه صنایع کشور از جمله شرکتهای فولادی و پتروشمی آب مصرف میکنند و از طرفی سالانه ۱ میلیارد متر مکعب پساب آلوده را بدون تصفیه به رودخانههای این استان میریزند که منجر به کاهش معنادار کیفیت آب بویژه در رود کارون میشود.
🔹این درحالیست که در بروزترین صورت مالی مرتبط با توسعه نیشکر و صنایع جانی در سال ۱۳۹۹، تنها ۶۷۰ میلیارد تومان سود خالص ثبت کردهاند؛ به معنای دیگر معادل هر متر مکعب آب مصرفی تنها ۱۶۷ تومان سودآوری برای اقتصاد کلان کشور مهیا میشود.
🔹کشت و صنعت نیشکر خوزستان با وجود مصرف نجومی آب زمینه خودکفایی کشور در حوزه شکر را فراهم نکرده و ۴۰ درصد از نیاز ایران به این کالا از طریق واردات تامین میشود.
✳️سناریو ترسناک ناترازی بنزین/ با تداوم تداوم شرایط موجود نفتی برای صادرات باقی نمیماند
🔹مصطفی سعیدی| وزارت نفت در گزارشی با عنوان "سند تامين انرژي بخش حمل و نقل كشور تا افق ۱۴۲۰" میزان مصرف بنزین در سال ۱۴۲۰ را با در نظر گرفتن ۳ فرض مختلف در نحوه مصرف به ترتیب ۹۰، ۱۴۰ و ۲۰۵ میلیون لیتر در روز، پیش بینی کرده است.
🔹بعد از گذر از بحران کرونا، روند مصرف بنزین به طور متوسط از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز به ۱۲۵ میلیون لیتر در روز افزایش یافت (۲۵ درصد افزایش) که در حال حاضر در پیک مصرف به ۱۴۴ میلیون لیتر در روز نیز رسیده است.
🔹در واقع در بدترین سناریو گزارش وزارت نفت نیز افزایش ۲۵ درصدی مصرف بنزین پیش بینی نشده بود؛ حال با ادامه شرایط فعلی و عدم تغییر ریل گذاری سیاستی، خوشبینانه سالانه شاهد رشد ۵ درصدی مصرف بنزین خواهیم بود که تا سال ۱۴۲۰ مصرف بنزین حدود ۲.۴ برابر خواهد شد.
🔹در واقع در سال ۱۴۲۰ به ۳۰۰ میلیون لیتر در روز مصرف بنزین خواهیم رسید؛ مفهوم این عدد این است که باید ۲ میلیون بشکه در روز نفت خام صادراتی را نیز به سوخت ( بنزین و گازوئیل) تبدیل کرد تا تقاضای داخلی تامین گردد. در حالی که روند مصرف بنزین در بسیاری از کشورها سالهاست که ثابت مانده است.
🔹سیاست اتخاذی کشور در حال حاضر تامین تقاضا سوخت کشور با رویکرد احداث پالایشگاه است. این رویکرد تنها مسکنی کوتاه مدت بوده و اتفاقا خطرات جبران پذیر خود را دارد. در حال حاضر نیمی از نفت تولیدی کشور فرآورده سوختی میشود و در نهایت دود هوا خواهد شد، به معنای دیگر در ۲۰ سال آینده تمام نفت تولیدی کشور به این موضوع اختصاص دارد.
🔹باید رویکرد بهینه سازی و کنترل مصرف سوخت مقدمتر از تامین تقاضا سوخت در بدنه دولت پیگیری شود. به جای ساخت پالایشگاههای جدید جهت تامین تقاضا سوخت، روی خودروهای هیبریدی با مصرف بسیار کمتر سرمایه گذاری کرد یا برای اسقاط خودروهای فرسوده سرمایه گذاری انجام شود.
🔹البته به نظر بنده بدون اعمال سیاستهای قیمتی تمام راهکارهای بهینه سازی مصرف سوخت تقریبا ناکارآمد است. مثلا وقتی قیمت بنزین غیر واقعی باشد، میصرفد روغن موتور خودرو را با فاصله زمانی بیشتری تعویض کنید حتی اگر مصرف بنزین خودرو نیز افزایش یابد، زیرا مصرف بنزین خودرو اهمیتی ندارد.
✳️حمله هوایی جنگنده ناشناس به شرق سوریه
🔹اسپوتنیک: یک فروند هواپیمای ناشناس به محله «هرابش» در شرق دیرالزور حمله کرد. گفته میشود این منطقه مرکز جمع آوری غلات و مرکز توسعه روستایی است.
🔹همچنین برخی گزارشهای تایید نشده حاکی از حمله جنگنده به یک انبار مهمات و یک پایگاه نظامی در شهر دیرالزور است.
🔹در این حملات ۵ تن زخمی شدند که به بیمارستان نظامی دیرالزور و بیمارستان پزشکی الاسد این شهر منتقل شدند.
🔹وزارت دفاع آمریکا با تایید این حمله اعلام کرد که فرماندهی مرکزی ارتش این کشور حملات هوایی به تأسیساتی در سوریه انجام داده است.
✳️کره شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد
🔹کره شمالی اعلام کرده است که یک پهپاد زیرآبی با قابلیت حمل کلاهک اتمی آزمایش کرده است که قادر است سونامی رادیواکتیو ایجاد کند.
✳️تمرد خلبانان سفر نتانیاهو را به تعویق انداخت
🔹یک روزنامه انگلیسی گزارش داد نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی مجبور شد سفر خود به لندن را یک روز به تعویق بیندازد. دلیل آن هم امتناع خلبانان از به پرواز درآوردن هواپیمای حامل او بوده است.
✳️ وزير خزانهدارى آمريكا: تحريمها تاثير بسيار كمى بر ايران داشته است
🔹وزیر خزانهداری آمریکا در جلسهای با قانونگذاران درباره اینکه آیا تحریمها رفتار ایران را در راستای چیزی که آمریکا میخواست، تغییر داده است، گفت: بسیار کمتر از چیزی که به طور ایدهآل میخواستیم.
🔹جنت یلن افزود که واشنگتن به دنبال راههایی برای تقویت تحریمها علیه ایران است اما اذعان کرد که تحریمها به ایجاد تغییر سیاست و رفتار ایران به گونهای که آمریکا انتظار داشت، منجرنشده است.
تبیین با قرآن3.pdf
4.03M
📚 جلد اول کتاب ۳جلدی #تبیین_با_نور_قرآن
🔸 تبیین در پرتوی ۳۰ آیه از ۳۰ جزء قرآن
💢 اثر #حجت_الاسلام_راجی
tabin_2-1401-01-05.pdf
3.99M
📚 جلد دوم کتاب ۳جلدی #تبیین_با_نور_قرآن
🔶 تبیین در پرتوی ۳۰ آیه از ۳۰ جزء قرآن
💢 اثر #حجت_الاسلام_راجی
جلد۳.pdf
3.71M
📚 جلد سوم کتاب ۳جلدی #تبیین_با_نور_قرآن
🔸 تبیین در پرتوی ۳۰ آیه از ۳۰ جزء قرآن
💢 اثر #حجت_الاسلام_راجی
✳️معادله جدید مقاومت علیه آمریکا در سوریه
🔸️ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیه ای رسمی از کشته شدن یک نظامی این کشور و زخمی شدن شش نفر دیگر بر اثر حمله پهپادی به پایگاه آمریکا در حسکه سوریه که مدعی هستند از جانب نیروهای وابسته به ایران بوده، خبر داده است.
🔸️در پاسخ جو بایدن دستور بمباران مراکز مقاومت در سوریه را صادر کرد.
🔸️در خصوص این عملیات مهم چند نکته باید ذکر شود؛
1️⃣ آمریکا روی تلفات نیروهایش بسیار حساس است اما تاکنون در سوریه واکنش جدی به عملیات علیه نیروهایش نشان نداده است؛ برای تایید این مدعا یادآور می شود که از سال ۲۰۲۳ ، حدود ۷۸ عملیات علیه پایگاه های غیر قانونی آمریکا در سوریه انجام گرفته اما ۵ مورد آن منجر به جواب متقابل شده است.
2️⃣ پایگاه های سنتکام در خاک سوریه مصداق تام اشغالگری است زیرا این کشور یک حاکمیت قانونی و مورد تایید سازمان ملل متحد دارد و دمشق بارها به حضور غیر قانونی ایالات متحده در سوریه اعتراض کرده است.
🔸️از طرفی آمریکایی ها مجوز نهادهای قانونی بین المللی همچون شورای امنیت را نیز اخذ نکرده اند و نیروهای نظامی وابسته به دولت سوریه حق دارند آنها را هدف قرار دهند.
3️⃣ عملیات اخیر از طریق پهپاد انتحاری صورت گرفته که نشان می دهد که پهپاد یک عنصر جدید و بسیار موثر در نبردهای نوین است؛ زیرا ویژگی های ارزانی ، دقت ، سطح مقطع راداری پایین ، حرکت در ارتفاع پست و تخریب بالا را یکجا در خود دارد .
4️⃣ گروههای مقاومت در سوریه از چند ماه پیش معادله ای جدید را به محور غربی-عبری تحمیل کرده اند که بر اساس آن هر بار که اسرائیل به نیروهای آنان حمله کند ، در واکنش پایگاه های غیرقانونی آمریکا در شرق فرات هدف قرار خواهند گرفت.
5️⃣ بعید نیست اگر تلفات آمریکا در سوریه بالا برود ، این کشور در حضور نظامی غیرقانونی خود در شرق فرات و منطقه تنف تجدیدنظر کند .
📌 در پایان باید گفت محور مقاومت وابسته به ایران در شرایط خوبی بسر می برد زیرا جمهوری اسلامی در حال حل و فصل مسائل خود با کشورهای عربی است و بشار اسد متحد تهران نیز توسط جامعه بین المللی پذیرفته شده و عادی سازی روابط خود را دنبال می کند .
🔸️از طرفی دولت عراق نیز رابطه خوبی با جمهوری اسلامی دارد ، روسیه نیز نفوذش در سوریه کاهش یافته و بحران داخلی اسرائیل را از درون تهدید می کند .
📌 موارد بالا در کنار درگیری غرب در اوکراین و عدم تمرکز آنان بر منطقه غرب آسیا همچون سابق ، ایران را تشویق می کند که با فراغ بال بیشتر و تمرکز بالاتری به سیاست های منطقه ای خود بپردازد.
دکتر تقوی نیا
✳️اخبار از واشنگتن تایمز
فرمانده نیروی فضایی ایالات متحده اعلام کرد که چین و روسیه در حال قرار دادن جنگ افزار های خاص در فضا برای حمله به ماهواره های آمریکا هستند.
مخصوصاً سامانههای پدافند هوایی روسیه، در سرنگونی ماهوارهها در سطح بسیار پیشرفتهای در جهان قرار دارند و اغلب با سرنگونی ماهوارههای قدیمی در حال تمرین هستند .
البته چین توانایی مشابهی دارد، البته نه در همان سطح بلکه در یک سطح پایین تر از روسیه .
بجز جنگ افزار های زمینی این دو کشور، آنها در حال سرمایه گذاری بر روی ماهواره هایی با سیستم های مختلف جنگ الکترونیک، تله و لیزرهای مخرب هستند و چین در این زمینه پیشتاز است.
البته آمریکا این قابلیت را در رزمناوهای با موشک هدایت شونده کلاس Aegis برای هدف قراردادن ماهواره های ارتفاع پایین دارد، اما در حد روسیه و چین نیست.
در یک جنگ مستقیم ، آمریکا نگران است که بیشتر ماهواره ها به سرعت توسط روسیه یا چین شناسایی شده و توسط این سیستم ها نابود شوند.
✳️تشکیل بلوک جدید قدرت در جهان به رهبری چین از منظر نشریه اکونومیست
=================
🔷 منطق ادعای نشریه اکونومیست از نظر راقم این یادداشت.
1⃣ ۱۶ نهاد اطلاعاتی آمریکا اعتقاد دارند به دلیل بدهی بسیار زیاد آمریکا (بیش از
۳۱ تریلیون دلار) و مقروض بودن مردم و وجود اختلافات شدید طبقاتی، آمریکا رو به افول است.( آدرس لینک با همین عنوان)
2⃣ چین با پیشی گرفتن از آمریکا به برترین قدرت اقتصادی دنیا تبدیل شده است.( آدرس لینک با همین عنوان)
3⃣ در لیست کشورهای نوظهور اقتصادی با نام اختصاری بریکس ( برزیل، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و چین) اسمی از آمریکا نیست.( آدرس لینک با همین عنوان)
همه این گزاره ها نشان از تشکیل بلوک قدرت در جهان به رهبری چین است.
🔵 نکته و نظر:
حالا با این گزارشات منابع معتبر، اقبال به سمت چین که نه سابقه استعمارگری دارد و نه در جنگی حضور داشته است به عقلانیت سیاسی اقتصادی نزدیکتر است، یا همچنان باید منتظر عنایات کدخدای جهان، با این بدهی کلان و سابقه استعمارگری، قتل و غارت و کشتار و سابقه مشارکت در ۶۲ کودتای جهان بود ؟!
✍ محمدعلی برزگر
✳️ ارزیابی ۱۰ کارشناس از معاملات بازار سهام و پیشبینی روند #بورس در سال ۱۴۰۲
✳️بهادری: افزایش جدی منابع ارزی داشتیم
سخنگوی دولت:
🔹منابع ارزی کشور ما بهبود جدی داشته است. از طرفی هرچه جلوتر میرویم درآمدهایمان افزایش پیدا میکند.
🔹این هم حرفی نیست که من بزنم؛ کشوری که ما را تحریم کرده میگوید تحریمها دیگر کارآمد نیست و نیازمند انقلاب در تحریمها هستیم. این یعنی میخواستیم منابع ارزی ایران را محدود کنیم ولی نتوانستیم موفق شویم.
🔹بنابراین دلیل اقتصادی برای استمرار افزایش قیمت ارز وجود ندارد. این مسائل موقتی، محدود و مقطعی است که در نتیجه جنگ اقتصادی ایجاد شده و مراحل آخرش را سپری میکند.
🔹دشمنان وقتی از سایر عرصههای جنگ ناامید شدند به اخلال در بازار ارز روی آوردند.
تولد جهانی نو با محوریت چین
🔴 نشریه «اکونومیست» در تازهترین شماره خود طرحی را بر روی جلد منتشر کرده که شکلگیریِ ساختارِ قدرت جدیدی در جهان را نشان میدهد؛ با محوریت چین و کشورهایی مانند روسیه، ایران و عربستان.
✳️ فریبیکن مدعی شد؛ معافیت تحریمی عراق برای پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار به ایران
رسانه نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی مدعی شده دولت جو بایدن، با صدور یک معافیت تحریمی به دولت عراق برای پرداخت بخشی از بدهی خود به ایران با پول نقد چراغ سبز نشان داده است.
پایگاه واشنگتنفریبیکن مدعی شد دولت بایدن هفته گذشته معافیتی صادر کرد که به عراق اجازه میدهد بابت خرید برق از ایران به این کشور پول نقد پرداخت کند. ایران گفته که قرار است ۵۰۰ میلیون دلار از عراق دریافت کند.
✳️ عقب نشینی برنت به 75 دلار
🔹برنت که معاملات پنجشنبه را با 76 دلار به پایان رسانده بود، بازار جمعه را با 1 دلار کاهش و قیمت 75 دلار آغاز کرد.
🔹اختلاف با ابتدای سال 2023: 11 دلار (12.79 درصد) کاهش
🔹قیمت این لحظه برنت: 75,74 دلار
🔹نفت آمریکا: 69,80 دلار