✳برجامِ خطرناک؛
روایت معاون سابق دفتر روحانی
🔹حمید ابوطالبی، معاون سیاسی سابق دفتر رئیس جمهور در یادداشتی نوشت:
"-بازگشت یکباره و غیرحقوقی آمریکا به برجام، هم تایید کننده ضمنی خروج یک جانبه اوست و هم هرگونه ادّعا وانتظار ایران و ایجاد زمینه برای استحکام تعاملات و... را انفعالی و بی اعتبار خواهد کرد.
-آیا بازگشت طرفین به برجام،با توجه به اسنپ بک و ناتوانی [!] آمریکا در لغو تمامی تحریمها و صرفا تعلیق برخی از آنها، به نفع ایران است، یا به نفع آمریکا؟
-بایدن به احتمال قوی نخواهد پذیرفت بدون مذاکره به برجام بازگردد؛ و اعلام کرده خواهان مذاکره همه جانبه است. ایران چه استراتژی روشنی برای بازگشتِ طرفین دارد؟
-معضلات طرفین، دیگر منحصر به مسائل هستهای نبوده و تمام مشکلات فیما بین را دربر میگیرد؛ ازاین رو، رفع تمامی تحریمها و بازگشت مطمئنِ طرفین، نیازمند اجماعی ملّی برای حضور در مذاکره است.
-مبنای هر مذاکره، نه قابل اطمینان بودنِ طرفین است و نه دست برداشتن از خلق و خو؛ هدفِ مذاکره، صرفا تامین منافع ملی است.
-چنانچه مشکلات طرفین یکجا حلّ و فصل نگردد، اجتماعیات و سیاست و اقتصاد ایران همواره دستخوش تغییرات در آمریکا، تحولات مخرّب منطقهای، و تابعی از تصمیمات دیگران و هزینه های ناشی از آن خواهد بود.
-هرگونه ردّ یا تعلیقِ مذاکرات، شروط مبهم پیش از مذاکرات، و بازگشتِ آمریکا و ایران به برجام بدون مذاکره واقعی، خطاهایی استراتژیک اند".
🔹چند سوال مهم:
🔻مگر برجام چه قدر غلط نوشته شده، که عضو ارشد تیم آقای روحانی، بازگشت دوباره آمریکا را خطرناک می شمارد؟ اگر اسنب بک (مکانیسم خودکار بازگشت تحریم ها) این قدر خطرناک است، چرا در برجام گنجانده، و حتی به آن افتخار شد؟
🔻این چه توافقی است که بازگشت طرف مقابل به تعهدش بدون #مذاکره_واقعی خطرناک شمرده می شود؟! مگر دو سال و نیم مذاکره قبلی، تفنن یا از سر مستی بود؟ اگر اعتماد در مذاکره معنا ندارد، چرا امضای کری را تضمین خواندند و بدون هیچ ضمانتی، امتیازات غیر قابل بازگشت را یکجا واگذار کردند؟!
🔻ابوطالبی، در حالی خواستار مذاکره مجدد می شود که به اعتراف خود وی درباره مین گذاری شدگی برجام، تیم روحانی و ظریف، کمترین صلاحیتی ندارند؛ همچنان که آمریکا، کمترین اهلیتی ندارد.
🔻او در حالی خواستار مذاکره دوباره است که در نوبت قبلی (پس از اجرای برجام) از سوی روحانی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل نامزد شد اما دولت دموکرات اوباما، با گروکشی، او را تروریست خواند و برایش ویزا صادر نکرد!
🔻ابوطالبی چرا برنگشتن بایدن به برجام را نشانه عهد نشناسی دموکرات ها نمی داند و با وجود این که هم کلاهبرداری آنها را دیده و هم شخصا توهین و تهمت شنیده، باز هم خواستار مذاکره می شود؟ آیا او توهین و تهمت تروریست بودن را پذیرفته است؟ در این صورت، تیم روحانی از نظر آمریکا، شایسته پیگردند، نه مذاکره!
🔻آیا از یاد برده اند که در میان رئیس جمهور های ما، فقط آقای هاشمی توسط اروپایی ها متهم به تروریسم و مستوجب بازداشت اعلام شد؛ و در میان وزرای خارجه ما، آقای طریف تنها وزیری بود که به هواپیمای او در سفر اروپایی بنزین ندادند؟!
🔻اگر مشکلات ما با آمریکا منحصر به مسئله هسته ای نیست (که درست هم هست و آمریکا با موجودیت ما مشکل دارد)، دولت چرا با انعقاد برجام، امتیازهای هنگفت داد و مدعی شد همه تحریم ها در روز اجرای توافق لغو می شود؟! اگر آن توافق، هیچ ضمانتی نداشت و تحریم ها با حجمی مضاعف برگشت، برای چه باید دوباره مذاکره کرد و امتیاز داد؟
🔻تکلیف خسارت های برجام چه می شود؟ آیا آمریکا قابل پیگرد طبق برجامِ بی ضمانت است، یا روحانی و ظریف باید بازخواست شوند؟ اگر دومی است، آیا نباید احتمال داد که زمزمه مذاکره، نه برای حل مشکل کشور، بلکه برای فرار از پاسخگویی و بازخواست است؟
🔻وقتی آمریکا با موجودیت و امنیت و اقتدار ما مشکل دارد، چاره چیست؟ اتکای بیشتر به مذاکره و تقویت دشمن از این طریق، یا عبرت آموختن و خسارت مذاکره درباره توانمندی های بازدارنده را تکرار نکردن؟ چرا امثال ابوطالبی اصرار دارند ندامت و پشیمانی دوباره را به کشور تحمیل کنند؟
محمد ایمانی
✳دروغ بزرگ درباره بایدن
🔹برجام زدگان وانمود می کنند که دموکرات ها طرفدار برجامند و این ترامپ بود که توافق را زیر پا گذاشت.
♦️آیا دموکرات ها و بایدن از نقض برجام ناراحتند؟ قطعا نه، خوشحال هم هستند.
🔹اگر غیر از این بود، آنها اعلام می کردند فورا و بدون هیچ قید و شرطی، به توافق برمی گردند و تحریمها را بر می دارند.
♦️اما وقتی شرط و شروط می گذارند و خواستار تمدید محدودیت های برجامی می شوند که طبق توافق رو به پایان است، و محدودیت توانمندی نظامی و قدرت منطقه ای ایران را هم اضافه می کنند، یعنی بزک کنندگان مذاکره دوباره، درباره دموکرات ها، یک دروغ بزرگ تحویل مردم می دهند.
♦️حادثه نطنز یک خرابکاری صنعتی بود
🔹سردار دهقان، مشاور فرمانده کل قوا در صنایع دفاعی: حادثهای که تیر ماه سال جاری در مجتمع شهید احمدی روشن (نطنز) رخ داد، یک خرابکاری صنعتی بود.
🔹کسانی که متولی نصب یکسری تجهیزات بودند، در زمانی تغییراتی را در آنجا ایجاد کردند که منجر به انفجار شده است
❎#انتخابات1400
✳ چرا ترامپ جرأت حمله به ایران را ندارد؟
🔶#بلوف
#دولت_آمریکا در جریان دوره انتقال #قدرت هم دست بردار نیست؛همین دو روز پیش بود که آمریکا از خروج تمام نظامیانش از افغانستان و بازگشت آنها به کشور تا قبل از #کریسمس خبرداد؛این در حالی است که شرایط سریع تغییر کرد و در حال حاضر خبر های مبنی برقصد ترامپ برای #جنگ با ایران به گوش می رسد!
✳ سناریوی اصلاح طلبان برای انتخابات 1400 با عنوان ( سناریوی تخریب و هراس ) توسط احمد زیدآبادی از چهره های شناخته شده اصلاح طلبان و از محکومین فتنه 88 در یادداشتی با عنوان ( رئیس جمهور نظامی ؟!) رونمایی شد...
⛔️ رئیس جمهور نظامی ⁉️
مناقشه بر سر احتمال حضور یک نظامی در مقام ریاست جمهوری ایران در بین محافل مختلف بالا گرفته است.
در حالی که اصلاحطلبان و اعتدالگرایان نسبت به وقوع چنین رخدادی اظهار نگرانی میکنند، اصولگرایان عمدتاً این نوع نگرانیها را مردود دانسته و بعضاً تنها راه عبور از مشکلات اقتصادی جاری را حضور یک "جوان پرانرژیِ انقلابی" بخصوص با سابقۀ نظامیگری در پاستور میدانند.
منظور از فرد نظامی، معمولاً اشاره به یکی از اعضای سابق یا لاحق سپاه پاسداران است، نهادی که گفته میشود در تمام سطوح قدرت و حیطههای مختلف اجتماعی، نفوذ بیسابقهای پیدا کرده است.
حضور یک نظامی در پاستور اما واقعاً چقدر میتواند نگران کننده باشد؟ پاسخ به این پرسش، بستگی به نوع داوری در بارۀ شرایط کنونی کشور و راههای برون رفت از آن را دارد.
در واقع برخی از اصلاحطلبان در اشارهای آشکار به سپاهیان، میزان نفوذ و قدرت همهجانبۀ آنها را به "دولت پنهان" تعبیر میکنند، دولتی که به زعم آنان نهادهای اصطلاحاً انتخابی را از قدرت واقعی تهی کرده و خودش از پشت صحنه به خنثیسازی فعالیتهای قوۀ مجریه و هدایت امور طبق علایق و گرایشهای خاص خود مشغول است.
اگر بپذیریم که چنین دولت پنهانی با این میزان سیطره و قدرت سیاسی در ایران وجود دارد، در آن صورت، نگرانی اصلاحطلبان از تسخیر پاستور توسط آنان، چندان موجه نمینماید! در حقیقت، باور به دولتی پنهان با قدرتی بلامنازع، اعتراف به صوری بودن کلِ دم و دستگاه پاستور است که از یک سو، هر گونه تلاش میانهروها برای تسلط بر آن را بیمعنی میکند و از سوی دیگر، تسخیر آن توسط نیروهای "دولت پنهان" عملاً تغییری قابلِ توجه در معادلۀ کنونی قدرت در ایران به وجود نمیآورد جز اینکه آنچه را گفته میشود پنهان است، در نزد افکار عمومی علنی و آشکار میکند!
به نظرم همین نوع تعارضات تحلیلی اصلاحطلبان و اعتدالگرایان است که بخش اعظم جامعه را نسبت به هشدارها و اخطارهای آنان در مورد تهدیدها و خطرات ظهور یک نظامی در مقام ریاست جمهوری برنمیانگیزد و از بی تفاوتی آنها به این موضوع نمیکاهد.
از نگاه بسیاری از مردم، اگر همۀ امور تعیین کننده، به سرپنجۀ نامریی دولت پنهانی رقم میخورد که نه قابل کنترل و نه قابل شناسایی است، پس چرا باید از مرئی شدن آن در ساختمان پاستور به هراس افتاد؟ به نظرم اصلاحطلبان و اعتدالگرایان پاسخ روشن و دقیقی به این پرسش ندارند جز اینکه دائماً تکرار کنند که دولت پنهان در صورت تسخیر پاستور، خرده منفذهای تنفس سیاسی و فرهنگی را هم میبندد و ایران را به کرۀ شمالی تبدیل میکند!
این پاسخ اما پرسش دیگری را پیش میآورد و آن اینکه اگر قدرت واقعی در دست دولت پنهان است چرا تاکنون خرده منفذهای سیاسی و فرهنگی را نبسته و ایران را به کرۀ شمالی تبدیل نکرده است؟ خواهند گفت؛ حضور اعتدالگرایان در پاستور و سایر مراکز تصمیمگیری مانع آنها شده است! این حرف اما ادعای خالی بودن پاستور از قدرت واقعی و تمرکز آن در دست دولت پنهان را به چالش میکشد و مسئولیت تراکم مشکلات را متوجه قوۀ مجریه و ناتوانی مدیریتی و تخصصی آن میکند، موضوعی که خود آنها را خوش نمیآید.
✍ احمد زید آبادی _ تحلیلگر اصلاح طلب
🌐 تبیین و تحلیل وضعیت
☝#انتخابات1400
🔴آقای رسول جعفریان در حلقه جریان تحریف چکار میکنید؟
هفت سال است که با شعار #اعتدال و به اسمِ تدبیر، خون ملت را در شیشه کردهاند اما دوباره شروع نمودهاند به دادنِ #آدرس_غلط به جامعه برای یک فریبِ مجدد و احتمالا زمینه چینی برای پاس دادنِ قدرت به فرد دیگری همچون جناب #لاریجانی یا #ظریف؛ شاید برای همین است که برخی بدشان نمیآید تا اینروزها کمی اوضاع جامعه را آشفته کنند و یک چهرهی دعوایی از مجلس یازدهم در نزد افکار عمومی بسازند!
آقای رسول جعفریان شما استاد تاریخ بودید چه شد که خود اینگونه در حلقه جریان تحریف گرفتار شدید و نسخه تکراری شبکه نفوذ و غربگرایان را برای ملت ایران دوباره تجویز میکنید؟
آیا کتابهای تاریخی خود را با همین نگاه سهل اندیشانه و ساده لوحانه نوشته اید ؟ کتاب برجام را چگونه خواهید نوشت؟
#جریان_تحریف
✳ کانال اختصاصی #انتخابات1400
✳#انتخابات1400
❎ترتیتا پارسی از دلالای مشهور مذاکره با آمریکا، نزدیک به دموکراتا و رییس سابق نایاک، در مصاحبهای نکات قابل توجهی درباره برنامههای بایدن در برابر ایران گفته که خواندن و دانستنش ضررویه؛ چون محور کلیش توجه به انتخابات خرداد ۱۴۰۰ ایرانه.
🔻نکته اول اینه بایدن برای انتخابات ریاستجمهوری ایران برنامه داره و برای رسیدن به این برنامه هم فقط ۴ ماه وقت داره
پس باید وقت تلف نکنه و به ایران پیام بده (که شاید هم تا الان داده باشه) که خواهان برگشت به برجامه
پیام باید قبل از رفتن به کاخ سفید داده بشه. پنهانی یا رسانهای.
🔻نکته دوم این یه سازش موقته و ایران باید تعهدات پیشینش رو انجام بده
این سازش یعنی لغو تحریمایی که ترامپ در دوره کرونا گذاشته، موافقت با درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران از صندوق جهانی پول برای مبارزه با کرونا (که آمریکا باید یه امضا بکنه و قرار نیست پولی بده)و بعدش تبادل بازداشتیا.
🔻نکته سوم در مذاکرت جامع باید سعودیا و اماراتیا هم باشن (یعنی هم مذاکره درباره توان منطقهای ایران و هم مشکلاتی که رقبای ایران علیهش ایجاد کردن) و نهایتا بحث توان موشکی.
کارایی که باید فوری انجام شه تا بایدن برنامش رو برای انتخابات ایران، پیش ببره.
💢 مؤسسه انگلیسی: آمریکا ۱۳۰۰۰ غیرنظامی را در عراق و سوریه کشته است
🔻 مؤسسه «ایروارز» اعلام کرد بیش از ۱۳ هزار غیرنظامی در ۶ سال گذشته و در حملات ائتلاف آمریکایی در عراق و سوریه کشته شدهاند.
✳ از پاس گل ترامپ به بایدن تا نقاشی جناب ظریف‼️
.
🔻 ترامپ ڪه این روزها قافیه و قیافه را با هم باخته است ، علیرغم اختلافات ظاهری با دموڪرات ها در یک بازی هوشمندانــه علیه ایران مبتنی بر منافع ملی آمریڪا ، نقش پاسور برای آبشارزنی بایدن بازی میکند! ؛ به نقل وبگاه آمریڪایی آڪسیوس، ترامپ معتقد است که در ۱۰ هفته پایانی دولت، سیل تحریمها باعث افزایش فشار علیه ایران شده و ڪار را برای دولت بایدن در راستای احیای برجام سختتر میکند.
🔹 ترامپ ڪه از سوی ایران هیچ هزینه ای را متوجه رفتارش نمیبیند برای افزایش قدرت چانه زنی دولت آینده آمریکا از هر فرصتی برای تکرار پرتاب های سه امتیازی دقیقه نودی دریغ نمی کند. پرتاب هایی که در پشت پرده کُری خواندن های حزبی، تشویق بایدن به همراه دارد.
🔹 اما در این شرایط حساس ، در داخل ایران پایگاه رسانه ای دولت تدبیر در صفحه اول خود خاطرات دوستی ظریف و بایدن را مرور میکند و وزیر محترم خارجه با دادن سیگنال های غلط در حال نقّاشی تابلوی "دولت روی ویلچر" بر روی دیوار ادراکی بایدن و اروپاست!
🔹 البته از دولتی ڪه در دیزی را برای گربه های بی حیای آمریڪایی باز گذاشته و اینبار به دنبال #ڪلید حل مشکلات در جیب بایدن است بیش از این انتظاری نیست ؛ اما از مجلس انقلابی انتظار است در این فرصت طلایی تا پایان عمر سیاسی ترامپ با سنجیدن همه جوانب و پرهیز از احساسات و شتابزدگی، دولت اعتدال را مجبور به واکنش متقابل با مکانیزم کاهش تعهدات برجامی جهت هزینه دار کردن رفتار ترامپ ، افزایش قدرت چانه زنی و سنگین شدن پرتفوی ایران نماید.
🖌 #محمدصادق_سلطانزاده