🔴 تعداد بازداشتیهای اعتشاشات
❇️ محمدجواد لاریجانی؛ دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه:
🔻تعداد بازداشتیها چند صد نفر است نه هزاران نفر.
🔻در حوادث آبانماه تعداد معترضان کمتر از ۱۲۰ هزار نفر بوده است.
🔻قطع اینترنت به دلیل مسائل امنیتی بود که بعد هم مجدد وصل شد.
🔻۸۵ درصد کشتهها مربوط به نیروهای امنیتی یا افرادی بوده است که در حال دفاع از منازل خود در برابر تهاجم آشوبگران بودهاند و ۱۵ درصد کشتهها مربوط به نیروهای تروریستی است.
⛔️ گرای دقیق به دشمن‼️
🔹 روزنامه «جوان» با اشاره به سخنان ديروز جهانگيري مبني براينكه «نفت خيلي كم ميفروشيم اما به خاطر گوشهاي نامحرم نميگويم چه ميزان صادرات نفت داريم»، نوشت: معلوم نيست كه از اين حرف روشنتر چه چيزي به گوش نامحرمان ميتوان رساند و اين بازي مسخره با لغات چرا بايد در سطح اول مديريت اجرايي كشور انجام شود؟!
🔹 تا پيش از اين با توصيفات خود از اقتصاد كشور، به توپخانه تحريمها گرا ميداديد‼️ / دولت روحاني ، دولتي که همه راههاي دور زدن تحريمها و فروش نفت را با همين تريبونهايي كه در دست داشت و حرفهايي كه با نامحرمان زد، بست.
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️تائید خبر استعفای دوم ظریف
🔹 محمدعلی رجایی، مشاور رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه استعفای دوم آقای ظریف تکذیب شده است گفت: طبق اطلاعاتی که من دارم آقای ظریف برای بار دوم هم استعفا کرده است. باید مشخص شود که چرا ایشان استعفا کردند.
🔹 این درحالی است که مقامات دولت این استعفا را تکذیب کردهبودند.
https://eitaa.com/antinofoozeqom
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عباس عبدی (تحلیلگر اصلاح طلب):
🔹 الان اگر اصلاح طلبان در شورای شهر و مجلس نبودند، وضع کشور فاجعه بود
🔹 باید انتخابات زودرس برگزار شود حالا یا بعد از استیضاح یا استعفا
🆘 @Roshangari_ir
✳توضیحاتی درباره طرح استیضاح ترامپ
🔹 طرح استیضاح ترامپ با دو اتهام «سوءاستفاده از قدرت» و «ممانعت از تحقیقات کنگره» اکنون در مجلس نمایندگان آمریکا در دست بررسی است و بحثها در خصوص آن ادامه دارد.
🔹 نقش اصلی مجلس نمایندگان تصویب همین طرح استیضاح خواهد بود و در صورت تصویب، باقی امور استیضاح در مجلس سنا صورت خواهد گرفت؛ جایی که برعکس مجلس نمایندگان، جمهوریخواهان در اکثریت هستند.
🔹 انتظار میرود رایگیری در خصوص طرح استیضاح بامداد پنجشنبه صورت پذیرد؛ با توجه به اکثریت دموکراتها در مجلس نمایندگان، احتمال تصویب طرح مزبور بیش از احتمال عدم تصویب آن است.
🔹 در صورتی که کار به سنا بکشد، چیزی شبیه یک دادگاه در این مجلس شکل خواهد گرفت که ریاست آن با رئیس دیوان عالی است و سناتورها در آن نقش اعضای هیات منصفه را دارند. برای خلع ترامپ از قدرت، دوسوم سناتورها باید به عزل او رای دهند؛ امری که با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا در شرایط عادی غیرممکن بهنظر میرسد. با این حال در جریان استیضاح، دموکراتها فرصت آن را خواهند داشت تا با نقد جدی عملکرد ترامپ، رای او را در انتخابات 2020 بشکنند.
🔹 اگر بامداد فردا مجلس نمایندگان طرح استیضاح را به تصویب برساند، احتمال میرود بررسی استیضاح در مجلس سنا در ماه ژانویه سال 2020 انجام پذیرد.
🔹 ترامپ به شدت با استیضاح مخالف است و اتهامات مجلس نمایندگان علیه خود را قاطعانه رد کرده است.
🔹 اگر ترامپ استیضاح شود، سومین رئیسجمهور تاریخ آمریکاست که چنین چیزی برایش رخ میدهد. تابحال هیچ رئیسجمهوری در آمریکا با استیضاح عزل نشده است.
🔴 دولت باید برکنار شود‼️
🔶🔸 #رهبر_معظم_انقلاب:
🔹بعضیها جوری حرف میزنند، جوری اقدام میکنند که به اسم اینکه میخواهیم اوضاع را درست کنیم یا مثلاً فرض کنید طرفدار ضعفا و مانند اینها [هستیم]، در نقشهی دشمن کار میکنند، خودشان ملتفت نیستند. اینهایی که خطاب میکنند به دولت که بایستی دولت برکنار بشود و از این قبیل حرفها، اینها دارند در نقشهی دشمن کار میکنند. نخیر، دولت باید با قوّت سرِ کار بماند، کارها را باید این دولت انجام بدهد. رئیسجمهور، منتخب مردم است؛ مجلس هم منتخب مردم است؛ هم رئیسجمهور حق دارد، هم مجلس حق دارد، هر دو حقوقی دارند و تکالیفی دارند؛ تکالیف را باید انجام بدهند، حقوقشان و کرامتشان هم باید حفظ بشود.
🔹 هم مجلس باید کرامت رئیسجمهور را حفظ بکند، هم رئیسجمهور باید کرامت مجلس را حفظ بکند؛ باید همدیگر را حفظ کنند، همافزایی کنند. این جلسهی عالی رؤسای سه قوّه در زمینهی مسائل اقتصاد و مسائل مهمّ کشور که ما اخیراً تشکیل دادیم، یکی از فوایدش باید این باشد که قوا همافزایی کنند؛ بر یکدیگر و بر امکانات یکدیگر بیفزایند، همدیگر را تکمیل کنند. مردم هم با بصیرت [عمل کنند]. مردم هم بدانند چهکار میکنند، بدانند چه اقدامی میکنند، بدانند چه دارند میگویند و چه میخواهند.
🔸من مطمئنّم که انشاءالله دست قدرت الهی پشت این ملّت است.
📗 ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
✳شاخصهای یک نماینده ی در ترازِ انقلاب اسلامی، از نگاه حضرت امام خمینی قدّس سرّه و حضرت آیه الله العظمی خامنه ای مدظله:
۱. پایبندی به احکام اسلام
۲. عدم گرایش به دشمنان
۳. عدم تمایل به دنیا و مادّیات ( منافع شخصی، شهرت و ... )
۴. عدم انحراف در عقیده و اخلاق
۵. عدم اعتماد به افراد منحرف
۶. تقوا و تدیّن
۷. پایبندی به نظام و قانون اساسی
۸. صداقت
۹. امانتداری
۱۰. انقلابی بودن
۱۱. شجاعت
۱۲. اهتمام به امور مستضعفین
۱۳. دلسوز مردم و طبقات محروم و صمیمیّت با مردم
۱۴. چشنده طعم تلخ فقر
۱۵. مدافع اسلام پابرهنگان، اسلام پابرهنگان، اسلام رنجدیگانِ تاریخ، اسلام عارفانِ مبارزه جو، اسلام پاک طینتانِ عارف و در یک کلمه اسلامِ نابِ محمدی
۱۶. عدم وامداریِ دستگاهها، اشخاص و پول و قدرت
۱۷. نمایندگی مردم، بخصوص آنهایی که دستشان به جایی نمی رسد و محرومیّت بیشتری دارند.
۱۸. مخالفت با طرفداران اسلامِ سرمایه داری، اسلامِ مستکبرین، اسلامِ مرفهینِ بی درد، اسلامِ منافقین، اسلام راحت طلبان و در یک کلمه، اسلام آمریکایی
۱۹. مبارزه با مفاسد اقتصادی
۲۰ عدم وابستگی به کانونهای قدرت و ثروت
۲۱ ساده زیستی و پرهیز از اشرافی گری و اسراف و هزینه کردن از بیت المال در امور شخصی و غیر ضروری، سفرهای پرهزینه و بیهوده ی خارجی و پرهیز از رفاه زدگی و عشرت طلبی و زد و بند نامشروع و فساد مالی و اداری.
۲۲. اجتناب از تکبر و دوری از مردم.
۲۳ عدم ترجیح مقاصد باندی بر مصالح عمومی
۲۴. اهل خدمت به مردم
۲۵. احتراز از قدرت طلبی و مال اندوزی
۲۶. عدم وابستگی به شرق و غرب
۲۷. پایبندی به وحدت و انسجام ملی
۲۸. پرهیز از برافروختنِ چالشهای جناحی
۲۹. شجاعت در مقابل دشمن، شجاعت در برابر باطل، شجاعت در پذیرش حرف حق.
۳۰. توانایی در ایستادگی در برابر زورگویی ها و زیاده خواهی ها و مرعوب کردنها و تطمیع کردنهای قدرتمندان جهانی.
۳۱. قدرتمندی در محاسبه ی مصالح کشور و ملت.
۳۲. برخورداری از بصیرت و بینش و درک سیاسی.
۳۳. داشتن فهم مسائل کشور و مسائل خارجی و توطئه های خارجی.
۳۴. شناخت نیازهای مردم و اولویتهای کشور.
۳۵. حفظ عزت ملی
۳۶. کارآمدی
۳۷. سیاستمداری و اقتصاددانی
۳۸. مطلع بر اوضاع جهان
۳۳. داشتنِ تجربه.
۳۴. داشتن برنامه
۳۵. خوشنامی و جوانگرایی
۳۶. اهتمام در قانونگذاری و نظارت
۳۷. ساده لوح نبودن و دوری از راه حلهای خیالیِ اقتصادی، سیاسی و امنیتی.
۳۸. دنباله روی از راه حلهای صحیح، مستقل و برخاسته از شرایط خاص ملت و کشور
۳۹. برخورداری از نگاه کلان ملی و توجه به اقتضائات مالی و بودجه ای
۴۰. تصمیم گیری مستقل با استفاده از نظر کارشناسی
۴۱. پُرتلاشی تا روز آخر نمایندگی
۴۲. رعایت اخلاق و آداب اسلامی در مباحث و محاورات و پرهیز از مجادلاتِ غضب آلود.
۴۳. التزام به حفظ شئونِ نمایندگی
۴۴. حریص نبودن برای تصدی سمت نمایندگی.
۴۵. مردمی بودن و پرهیز از ایجاد یک طبقه ی جدید، یک طبقه ی برخوردار و اشرافی جدید.
۴۶. رعایت اخلاق تبلیغاتی و ندادن وعده های نشدنی و توجه به ارزشهای نظام در تبلیغات و نیز اجتناب از تخریب رقبا و ارائه ی آمارهای سست.
۴۷. احتراز از تبلیغات پرخرج
#درست_انتخاب_کنیم
⛔️ پادوهای رضاخان به صف شدند‼️
🔰بعد از آنکه رضاخان با وساطت انگلیس به نخستوزیری رسید، ساز جمهوریت آغاز کرد و با کمک رجال وابسته به انگلیس اعلام کرد که خواستار تغییر نظام شاهنشاهی ایران به نظام جمهوری است! این اقدام رضاخان با توجه به دو ویژگی بیسوادی و خوی دیکتاتوری او، تعجب همگان را برانگیخته بود. برخی از مورخان بر این عقیدهاند که جمهوریخواهی رضاخان برای کنار زدن پادشاهی قاجار و قبضه کردن قدرت بوده است. این نظریه اگرچه طرفدارانی دارد، ولی این پرسش را بیپاسخ میگذارد که برای قبضه قدرت چه نیازی به تغییر نظام از پادشاهی به جمهوری بود؟ کما اینکه رضا خان در نهایت نیز با کمک دولت انگلیس، احمدشاه قاجار را از پادشاهی خلع کرده و خود به پادشاهی رسید!
🔻نکته درخور توجه دیگر آنکه جمهوری رضاخانی از پشتیبانی آشکار دولت انگلیس برخوردار بود و حال آنکه خود انگلیس با نظام مشروطه سلطنتی اداره میشد! واقعیت آن است که ساز جمهوریت که دولت انگلیس از دهان رضاخان در آن میدمید برای تغییر اصل دوم متمم قانون اساسی مشروطه بود که در آن آمده بود؛ در هر عصری باید ۵ تن از فقها و مجتهدین آگاه به مقتضیات زمان بر مصوبات مجلس شورای ملی نظارت داشته باشند و از تصویب قوانین مخالف با شرع مقدس اسلام جلوگیری کنند. این اصل قانون اساسی با مجاهدت و مخصوصاً شهادت شیخ فضلالله نوری به تصویب رسیده بود و از همان هنگام با مخالفت شدید دولت انگلیس و روشنفکرنمایان وابسته روبهرو شده بود؛ و اما، تنها راه تغییر قانون اساسی، تغییر نظام حکومتی بود و جمهوری مورد نظر رضاخان، تحقق این آرزوی برزمین مانده انگلیس را دنبال میکرد و نه نظام جمهوری را...
🔹طبل پر سرو صدا و عوامفریبانه رضاخان با هوشیاری و مخالفت شهید مدرس که از نیت انگلیس باخبر بود روبهرو شد و از صدا افتاد. هنوز هم روشنفکرنمایان غربگرا بیآنکه از حقیقت آن ماجرا با خبر باشند و یا عقلشان به درک آن قد بدهد، شهید مدرس را مخالف جمهوریت و رضاخان را طرفدار آن قلمداد میکنند!
🔻این روزها یک جریان مشکوک که سابقهای آلوده به وطنفروشی در کارنامه خود دارد و طی ۶ سال گذشته در حمایت از دولت یقه چاک میکرد، با چرخش یکصد و هشتاد درجهای، ساز استیضاح و استعفای رئیسجمهور را کوک کرده و همصدا با آمریکا و متحدانش در این ساز میدمد!
🔻چرا این حرکت مشکوک بوده و در حد و اندازه وطنفروشی است؟
1️⃣ در فرمول آشوبهای اخیر که در لبنان و عراق هنوز ادامه دارد و در ایران اسلامی با درایت همیشگی رهبر معظم انقلاب و هوشیاری مردم با شکست روبهرو شده است، کنار رفتن رئیس قوه مجریه کشور هدف یکی از نقطههای نشان شده آن است. این نقطه از نگاه طراحان آشوب یک گام بلند به سوی اهداف آنان است، زیرا ضمن آنکه پیاده نظام خود را به ادامه آتشافروزی ترغیب میسازند، کشور هدف را نیز با بحران ناشی از بیسر بودن قوه اجرایی روبهرو میکنند! مدعیان اصلاحات که از نتانیاهو مدال «بزرگترین سرمایه اسرائیل در ایران»! را دریافت کردهاند، این بار هم دقیقاً و بیکم و کاست همان فرمول دیکته شده مدیران بیرونی آشوبهای اخیر را دنبال میکنند.
2️⃣ جریان یاد شده، از وعدههای بر زمین مانده و ناکارآمدی دولت به عنوان پوشش و بهانه برای پیشنهاد استعفا و استیضاح رئیسجمهور استفاده میکنند! و حال آنکه خود آنان اصلیترین نقش را در پیدایش شرایط موجود داشتهاند و با صراحت اعلام میکردند که دولت آقای روحانی «رحم اجارهای» اصلاحطلبان است و تمامقد به دفاع از دولت بر میخاستند، بنابراین چگونه از آنها پذیرفته است که پیشنهاد استعفا و استیضاح رئیسجمهور را به علت ناکارآمدی دولت ایشان پیش کشیده باشند؟! و همراهی با دشمنان بیرونی ایران که بارها در کارنامه سیاه آنان دیده شده است، ماموریت کنونی آنها نباشد؟!
3️⃣ بیتدبیریها، تحمیل سختی معیشت به مردم، شکست فاجعهآمیز در سیاست خارجی و... نیز میتواند یکی از اهداف جریان یاد شده باشد تا از این طریق - مخصوصاً در آستانه انتخابات- دامن آلوده خود را پاک جلوه دهند! این گزاره اگرچه یکی از اهداف جریان یاد شده هست، اما سابقه وطنفروشی برخی از افراد این جریان سیاسی که فتنه آمریکایی-اسرائیلی ۸۸ نمونه بارز آن است نشان میدهد که هدف اصلی آنان زمینهسازی برای تداوم آشوب ناکام مانده اخیر است. کما اینکه ۷۷ تن از افراد همین جریان آلوده بعد از ناکامی آشوبهای اخیر با صدور بیانیهای از اراذل و اوباش اجارهای حمایت کردند و...
❌ شواهد یاد شده که فقط اندکی از بسیارهاست نشان میدهد آمریکا و متحدانش همان نسخه فریبکارانه جمهوریخواهی را که انگلیس به دست رضاخان داده بود، از لابلای اوراق تاریخ بیرون کشیده و به دست پادوهای رضاخان دادهاند
هدایت شده از خبرگزار
📝 #تحلیل_کوتاه
⛔️ این قدر نعل به نعل⁉️
🔺نه در لبنان کسی درباره عدم کفایت سعد حریری شک دارد و نه در ایران، درباره روحانی. اما دشمن هم اکنون، بی ثبات کردن دولت ها در کشورهای هدف را مقدمه، پروژه بیثبات سازی قرار داده، بنابراین ماجرا فرق می کند.
🔸در کشور ما رهبر حکیم انقلاب و در لبنان سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله، دست دشمن را خواندند و با وجود انتقادهای جدی که به برخی عملکردها دارند، زمزمه استعفای رئیس دولت را بازی در نقشه دشمن نامیدند و با آن مخالفت کردند.
🔻در این میان، سوالی روشن از حزب (گروهک) اتحاد ملت و کسانی مانند سعید حجاریان و عباس عبدی و عبدالله ناصری وجود دارد: در حالی که استعفای رئیس دولت، نقشه مشترک عوامل آمریکا و عربستان و اسرائیل در متن پروژه بیثبات سازی در #لبنان و #عراق بود، چرا طابق النعل بالنعل، پشت سر همان ها حرکت کردید؟
❌ سرسپردگی بعثی ها و فالانژیست ها به آمریکا و عربستان و اسرائیل روشن است؛ شما چرا عینا رفتار آنها را تقلید و تکرار کردید⁉️
🌐 تبیین و تحلیل وضعیت: تغذیه فکری نخبگان سیاسی
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🔴 با #تحلیل_وضعیت تحلیلگر شوید..
🇮🇷 جامع ترین کانال تحلیل سیاسی با حضور آدمین کانال سیاسی ، تحلیلگران و نخبگان سیاسی، اصحاب رسانه، فضلا و اساتید محترم حوزه و دانشگاه
eitaa.com/joinchat/1934098432C8010358641
🌼 بازنشر مطالب مجاز است
✳تاملی بر سفر رئیس جمهور به ژاپن
تارنمای "استار" که از اصلی ترین رسانه های شرق آسیا محسوب می شود، مدعی است که نخست وزیر ژاپن در این سفر قصد دارد ضمن میانجی گری بین ایران و آمریکا، برجام را از فروپاشی نجات دهد!
قرار است رئیس جمهور کشورمان در سفر به کشور ژاپن، با "شینزو آبه" نخست وزیر این کشور دیدار و در خصوص مسائل مختلف گفت و گو کند. ژاپن به عنوان یکی از اصلی ترین متحدان ایالات متحده آمریکا در شرق آسیا، از جمله کشورهایی است که تحت تاثیر اعمال تحریمهای یکجانبه دولت ترامپ ، از خرید نفت ایران صرف نظر کرده است.رسانه های ژاپنی و غربی ضمن تمرکز خاص بر سفر آقای روحانی به توکیو، اعلام کرده اند که شینزو آبه و دولت ژاپن به نمایندگی از ایالات متحده قصد دارند در این سفر پیشنهادات و طرح هایی را به جمهوری اسلامی ایران ( در قبال شرایط موجود) ارائه دهند.
تبلیغات رسانه های خارجی و حتی برخی رسانه های داخلی در خصوص سفر رئیس جمهور به کشور ژاپن در حالی صورت می گیرد که رهبر معظم انقلاب در جریان سفر شینزو آبه به ایران ، به نکات صریحی در خصوص تلاش توکیو برای میانجی گری بین تهران و واشنگتن اشاره کردند معظم له در آن دیدار خطاب به نخست وزیر ژاپن و هیات همراه فرمودند:
"جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربهی تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را بههیچوجه تکرار نخواهد کرد زیرا هیچ ملت آزاده و عاقلی، مذاکره تحت فشار را نمی پذیرد."
آنچه مسجل است اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز نیز علی رغم اصرار ایالات متحده و متحدان آن برای چینش دوباره میز مذاکره ، تسلیم وعده ها و فشارهای موجود نخواهد شد. در این میان شاید تنها راه پیش روی ایالات متحده، عذرخواهی از ملت ایران و جامعه جهانی بابت خروج از توافق هسته ای ، بازگشت کامل به برجام، اجرای کامل تعهدات بانکی و اعتباری مندرج در توافق هسته ای و جبران کلیه خسارات یکسال و نیم اخیر( از زمان خروج از برجام) باشد و راه حل دیگری در این خصوص متصور نخواهد بود.
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️ راه افتادن کانال مالیِ "سوئیس" و "ژاپن" به ارزشِ ۵میلیارد دلار برای جلوگیری ازشکست جریان حاکم بر دولت و مجلس بابت فضاحت بنزینیست و فردای انتخابات مجلس، همین چرخه تکرار میشود.
🔹گولِ تنفس مصنوعی به دولت روحانی و طیف نزدیک به او را نخورید؛ انتخابات مجلس بگذرد، فشارها مجددا شروع میشود.
✍علی قلهکی
https://eitaa.com/antinofoozeqom
🔴 آمریکا و نسل جدید تروریسم تکفیری
خبرگزاری رسمی سوریه خبر داد که نظامیان تروریست آمریکایی روزهای گذشته بیش از ۲۰۰ خانواده داعشی را به عراق منتقل کردند.
طی ماههای گذشته، نظامیان آمریکایی، هزاران نفر از عناصر داعش و خانوادههای آنان را از مناطق مختلف شرق و شمال شرق سوریه به داخل عراق و پایگاههای غیرقانونی خود در سوریه منتقل کرده و روانشناسان آمریکایی در این اردوگاه، با تأکید بر اصول وهابیت، در حال تربیت نسل جدیدی از تروریستهای تکفیری هستند.
بنظر میرسد تحولات اخیر لبنان و عراق درد زایمان ظهور تروریسم جدیدی در منطقه باشد که مانند دیگر پروژه های قبلی آمریکا این فرزند نامشروع باز هم ناقص به دنیا خواهد آمد.
✍ #وحید_محبی
هدایت شده از صدای انقلاب
sedayeenghelab085.mp3
3.46M
🔸 #صدای_انقلاب شماره: 85
🔹 سر اغتشاش
💠 بررسی نظریه پراکنی شاذ جریانات #اصلاح_طلب #برانداز در خصوص اغتشاشات اخیر و بیرهبر بودن این #اغتشاشات
🆔 @sedayeenghelab_ir1
✅ تحلیل انتخاب نخست وزیر جدید لبنان
🔻سرانجام خلا قدرت در لبنان شکسته شد و حسن دیاب با ۶۹ رای پارلمان این کشور به عنوان نخست وزیر جدید این کشور انتخاب شد.
🔹رقیب او نواف سلام (قاضی سابق دادگاه بین المللی جنایی در لاهه) بود که تنها ۱۳رای کسب کرد. گفته می شود وی نامزد مورد نظر سفارت آمریکا در بیروت بود، لذا در مخالفت با او، حزب الله و جنبش امل و جریان آزاد ملی و چند گروه دیگر از حسن دیاب حمایت کردند.
به همین دلیل اغلب رسانه ها اعلام کردند دیاب گزینه حزب الله بوده است.
🔹سوابق دیاب که دارای دکترای مهندسی رایانه و استاد دانشگاه است و قبلا در دولت نجیب میقاتی وزیر آموزش و پرورش بوده، نشان می دهد وی به عنوان یک چهره تکنوکرات و بدون حاشیه شناخته می شود. دیاب در وبسایتش خود را این گونه معرفی کرده است: یکی از معدود وزرای تکنوکرات از زمان استقلال لبنان.
🔹 در چنین شرایطی، حزب الله که نسبت به ترمیم خلا قدرت در لبنان و حل مشکلات این کشور خصوصا با توجه به تداوم اعتراضات عمومی اهتمام دارد، از نخست وزیری دیاب استقبال کرد. این در حالی بود که سعد حریری اعلام کرد نامزد مجدد منصب نخست وزیری نمی شود.
🔹 جریان المستقبل که از حریری حمایت می کرد از هیچ نامزدی حمایت نکرده و به رئیس جمهور لبنان اعلام کرد که در دولت آینده این کشور مشارکت نخواهد داشت. در واقع رای ممتنع جریان المستقبل موجب شد حسن دیاب رای بیشتری آورده و سکان نخست وزیری را در لبنان در دست بگیرد.
🔹 با این حساب نخست وزیر و دولت جدید به حساب مقاومت نوشته شده و در نتیجه بعید نیست جریان رقیب (۱۴ مارس) و حامیان آمریکایی و سعودی آن در روند تشکیل دولت و اداره امور کشور سنگ اندازی کنند.
🖌 #فرزان_شهیدی