✳️مهمترین وظایف رسانه ها برای عملیاتی کردن شعار سال چیست ؟
مقام معظم رهبری در پیام نوروزی، سال ۱۴۰۱ را سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری کردند. از این رو، مطلوب است رسانه ها به عنوان طلایه داران عرصه جهاد تبیین، به ابعاد گوناگون شعار سال بپردازند. از اهمیت و ضرورت تولید تا نقش موثر آن در ارتقاء اعتماد به نفس ملی، نیازمند تبیین برای آحاد جامعه است. تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی کشور، همواره در سال های اخیر مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. یکی از مهمترین وظایف رسانه به تصویر کشیدن آثار تقویت تولید ملی در سطح کشور است. آثار متعددی که چالش های اقتصادی کشور را حل می کند و کشور را در مسیر رشد اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی قرار می دهد. بنابر تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر و متناسب با شعار سال ۱۴۰۱
توصیه های رسانه ای ذیل با هدف تحقق مقدمات لازم جهت ریل گذاری کشور در مسیر تولید ملی پیشنهاد میگردد:
*تبیین نقش تقویت تولید ملی در حل مشکلات اقتصادی؛ از بهبود معیشت تا رفع گرانی و اشتغالزایی
*مطالبه از نهادهای مسئول به منظور سیاستگذاری های کلان جهت تحقق شعار سال
*تولید محتوا در رسانه ها با محوریت اهمیت و ضرورت تولید در برونرفت از مشکلات معیشتی
*تاکید بر دانش بنیان بودن آینده اقتصاد و تولید با بازخوانی تجربه کشورهای موفق در این حوزه
*تاکید بر آثار اقتصادی رشد تولید با محوریت کاهش تورم و افزایش درآمد سرانه
*تبیین آثار روانی تقویت تولید در ارتقاء عزت و اعتماد به نفس ملی
* تاکید بر نقش اقتصاد دانش بنیان به عنوان عامل محرک در رشد تصاعدی تولید و اشتغال
*تبیین دستاوردهای توسعه تولید در کشور با هدف همراه سازی آحاد جامعه
*تشریح موانع تقویت تولید در حوزه های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی، خدمات و غیره و تبیین راهکارهای عبور از آن
*تلاش برای گفتمان سازی از تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
*بازخوانی سرنوشت کشورهای متکی به تولید ملی و بازنمایی توان و تاب آوری آن ها در برابر تنگناهای اقتصادی....
✳️چرا قیمت نفت در حال سقوط است؟
🔹قیمت نفت در روز دوشنبه پس از اینکه چین برای مهار کرونا، قرنطینه شانگهای را آغاز کرد، بیش از ۶ درصد سقوط کرد.
🔹بهای معاملات آتی نفت برنت حدود ۷.۶۳ دلار یا ۶.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۱۳.۰۲ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۷.۶۱ دلار یا ۶.۷ درصد کاهش یافت و به ۱۰۶.۲۹ دلار در هر بشکه رسید.
🔹قیمتهای آتی نفت خام از زمان حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه بیثبات بوده است. هفته گذشته، برنت نزدیک به ۱۲ درصد در هفته و نفت خام وست تگزارس اینترمدیت تقریبا ۹ درصد افزایش یافت.
🔹شانگهای در تلاش برای جلوگیری از گسترش کووید-۱۹، روز دوشنبه وارد یک قرنطینه دو مرحلهای برای ۲۶ میلیون نفر شده است. مقامات با بستن پلها و تونلها ترددها را محدود کردهاند.
🔹اندرو لیپو، رییس شرکت Lipow Oil Associates در هیوستون گفت: ترس از گسترش قرنطینه منجر به کاهش تقاضا در بازار شده است.
🔹بیارن شیلدروپ، تحلیلگر ارشد کالا در بانک SEB گفت: انتظار میرود تقاضای نفت در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان، در ماه آوریل ۸۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از حد معمول باشد.
✳️منظور سپاه از اینکه به وزارت خارجه گفته رفع تحریمها را معطل سپاه نکنید چیست ؟
🔻 وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این موضوع گفت: مقامات ارشد #سپاه پاسداران همواره به ما یادآوری میکنند در راستای منافع ملی کشور، هرچه لازم است انجام بدهید و موضوع سپاه پاسداران را در اولویت خود قرار ندهید و این از خودگذشتگی سپاه پاسداران است. اما بالاخره سپاه از مجموعههای اصلی کشور است و زمانی که میگوییم که سپاه یعنی #حاجقاسم سلیمانی و علیرغم اجازه مقامات سپاه، اما این موضوع از موضوعات اصلی ما است.
🔹 نکته تحلیلی: در موضوع سپاه پاسداران باید مراقب بود که عدم توافق اینگونه تلقی نشود که فقط روی موضوع سپاه ایستادهایم و اینگونه القاء کنند که سپاه مانع حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است، بخاطر همین ابهامات و فضاسازی ها سپاه به وزیر خارجه این پیام را دادند هرچند سپاه از ماموریت اصلی خود بر اساس اصل ۱۵۰ قانون اساسی قرار نیست کوتاه بیاید.
🔸 آمریکایی ها می گویند که ما می آئیم سپاه را از لیست تروریستی خارج می کنیم شما هم بیایید سنتکام و اینکه گفتید قاتلان شهید سلیمانی را انتقام می گیرید صرفنظر کنید و تعهد بدهید که سپاه در منطقه تنش آفرینی نمی کند، اگر کرد به معنای پایان توافق است. تمرکز روی موضوع سپاه از سوی آمریکایی ها یک کار هدفمند است وگرنه این بحث تازه ای نیست.
🔹 نکته پایانی: اولا مخالفت آمریکایی ها با نظام و بویژه سپاه مخالفت موجودیتی است، در طول بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی مخالفت وضدیت آمریکایی ها و همپیمانانشان در منطقه با جمهوری اسلامي و سپاه عمیق و ریشه دار است و همه می دانیم اینها هیچوقت از مواضع اصلی شان علیه سپاه کوتاه نمی آیند و در حال حاضر نیز سپاه را مقصر معرفی مي کنند!
🔸 ثانیا در مقطع کنونی و در گذشته شاهد بودیم که هر اتفاقی در منطقه افتاده گفته اند کار سپاه بوده است، مانند اقدامات اخیر یمن در عربستان! لذا اینکه سپاه از قاتلان شهید سلیمانی صرفنظر کند غیر ممکن است و نمی شود آنها منافع ما را در منطقه و خلیج فارس به خطر بیندازید و اگر سپاه اقدامی کند بگویند تنش آفرینی و ماجرا جویی است.
🔺 لازم است در این زمینه صاحبان قلم و تریبون موضع گیریهای عجولانه نداشته باشند، هم وزارت خارجه و هم سپاه کار و وظایف خودشان را خوب می دانند و باید مواظب بود برخی نقدها و تحلیل های عجولانه به اهداف دشمن کمک نکند.
✍ محمد حسن فشی
هدایت شده از صدای انقلاب
17.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 334
🔰 مجموعه جهاد تبیین و روایت (قسمت دوم)
💠 موضوع: هدف دشمن در جنگ شناختی چیست؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#جهاد_تبیین_روایت
#جنگ_شناختی
#مقام_معظم_رهبری
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
✳️افزایش درآمد نفتی، فرصت یا تهدید
✍ علی محمدی
🔰غالبا تصور می شود که افزایش درآمدها بالاخص در حوزه نفت می تواند فرصتی برای بهبود رفاه جامعه باشد. این در حالی است که چنانچه این درآمدها در مسیر صحیح، سیاست گذاری نشود، می تواند موجبات ایجاد مضیقه در معیشت مردم را فراهم سازد.
⛔️اگر درآمدهای ارزی صرف جبران کسری بودجه ریالی دولت و یا خلق اعتبار ریالی نامولد شود، در این صورت شاهد سه آسیب خواهیم بود:
1⃣بیماری هلندی در اقتصاد ( افزایش درآمد ارزی منجر به ازدیاد واردات شود و در نتیجه رشد نقدینگی و تورم را حاصل کند)
2⃣بی انگیزگی دولت در کاهش میزان وابستگی به نفت( که بر خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است)
3⃣عدم توجه به سایر بخش های درآمدزا مثل مالیات
✅ دولت باید در شرایط افزایش درآمدها، در نظر داشته باشد که بدهی های ارزی خود را صرف تسویه بدهی با صندوق توسعه ملی و توسعه ی امور زیربنایی و سرمایه ای مثل طرح های عمرانی و رفع نواقص پتروپالایشی ها کند.
📌نکته ی مهم اینکه افزایش درآمدها فرصتی کم نظیر را برای اصلاح نظام های اقتصادی و انجام اقدامات تحولی و ساختاری در اقتصاد فراهم می کند.
✳️رئیسجمهور قانون بودجه سال ۱۴۰۱ را برای اجرا ابلاغ کرد
🔹ابراهیم رئیسی روز سهشنبه در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی «قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور» مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.
✳️رکود اقتصاد روسیه تا چه زمانی ادامه دار است؟
🔹طبق مطالعات و مدلسازی انجام شده توسط بخش اقتصادی دانشگاه آکسفورد، احتمال برگشت اقتصاد روسیه به وضعیت قبل از بحرانهای اخیر تا اوایل سال ۲۰۳۰ وجود ندارد.
🔹با فرض عدم استمرار جنگ میان روسیه و اوکراین بعد از سال ۲۰۲۳، انتظار میرود نرخ رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۲۲ به منفی ۱۱ درصد و در سال ۲۰۲۳ هم به منفی ۳.۳ درصد برسد.
🔹عامل مهم و مسلط در انقباض اقتصاد روسیه طی دو سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، افت شدید تشکیل سرمایه ناخالص در این کشور خواهد بود که در مقایسه با بحرانهای قبلی از جمله جنگ چچن در سال ۱۹۹۴، هم شدیدتر است.
✳️آیا شرایط فرق کرده است!؟
در این یادداشت خواهم کوشید در حد توان، به بررسی نوع مواجهه رهبر انقلاب با تیم مذاکره کننده -چه در مقطع فعلی و چه در زمان انعقاد برجام- بپردازم؛ آیا نوع مواجهه رهبر انقلاب با تیم های مختلف مذاکره کننده، متفاوت بوده است؟!! بخوانید؛
شکی نیست که حمایت ایشان از تیم مذاکرهکننده مختص به یک تیم نبوده و اساسا رویه ایشان دفاع و حمایت از مسئولین مستقر میباشد؛ لکن به نظر نگارنده، تفاوتهایی در کیفیت حمایت های ایشان وجود دارد که نیازمند اندکی تأمل است؛ به همین منظور قسمتهایی از بیانات ایشان را در مورد تیم مذاکرهکننده -اعم از تیم فعلی و قبلی- در ذیل می آوریم تا به تفاوت های ریز و در عین حال مهم پی برده شود:
رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری در سال93، در قسمتی از بیانات خود فرمودند:
«همینجا این را عرض بکنم: این تیمی و هیئتی که رئیس جمهور محترم برای مذاکرات هستهای گذاشتهاند، مردمان امین و مردمان خوبی هستند. بعضی را ما از نزدیک میشناسیم و واقعاً مورد قبولند، بعضی را هم از حرفهایشان و از کارهایشان دورادور میشناسیم؛ هم امینند، هم دلسوزند؛ دارند تلاش میکنند کار میکنند؛ این را ما لازم است که منصفانه بیان کنیم. البتّه بااینکه این دوستان و این برادران برادران خوبی هستند، برادران امینی هستند و میدانیم که دارند برای صلاح کشور تلاش میکنند، درعینحال من نگرانم؛ چون طرف مقابل، طرف حیلهگری است.93/12/21»
ایشان همچنین سال94 در دیدار مداحان و ذاکران اهل بیت علیهم السلام فرمودند:
«نکتهی سوّم؛ همانطور که عرض کردم بنده به مجریان امر اعتماد دارم؛ این را شما بدانید؛ این آقایانی که مشغول کار هستند، اینها افرادی هستند مورد اعتماد ما، من در مورد آنها هیچ تردیدی [ندارم]؛ در آنچه تا حالا بودند، انشاءالله بعد از این هم تردیدی بهوجود نخواهد آمد؛ هیچ تردیدی نسبت به آنها ندارم. لکن درعینحال جدّاً دغدغه دارم؛ این دغدغه ناشی از آن است که طرف مقابل بشدّت اهل فریب و دروغ و نقضعهد و حرکت در خلاف جهت صحیح است؛ طرف مقابل اینجوری است. 94/01/20»
در مقطع فعلی علاوه بر آنکه ایشان چندان نیازی به صحبت پیرامون مذاکره ندیده اند، در مواردی هم که ورود کرده اند تفاوت هایی با موارد قبلی داشته است؛ به این مورد توجه بفرمایید :
«فشار اقتصادی را با تلاش درونی، تلاش داخلی و با خنثی کردن تحریمها و البتّه تلاش دیپلماسی -همان طور که مشغولند برادران خوب ما- [باید خنثی کرد]؛ برادران انقلابی ما در زمینهی از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل هم مشغول کارند که این هم خوب است، لکن کار عمده خنثی کردن تحریمها است 1400/11/28»
این بیانات، یک شباهت و یک تفاوت با بیانات قبلی ایشان دارد؛ وجه شباهت آن، ابراز اعتماد نسبت به تیمهای مختلف مذاکره کننده است و اما وجه تفاوت آن ابراز نگرانی از نتیجه مذاکرات در دور قبلی برخلاف دور جدید مذاکرات میباشد؛ به نظر میرسد تخصص و کاربلدی تیم جدید مذاکره کننده -چه در مدیریت متن مذاکرات و چه در هدايت افکار عمومی- مانع از ابراز نگرانی مجدد رهبر انقلاب(حداقل تاکنون) شده است.
✳️ عربستانسعودی عقبنشینی کرد
🔻 شبکه خبری المیادین:
🔹 ائتلاف متجاوز سعودی توقف حملات نظامی خود در یمن را از ساعت ۶ صبح روز چهارشنبه اعلام کرد.