✳️ پایان رؤیای 22 ساله راهاندازی بزرگترین کریدور جهان
🔰 فعالیت کریدورها و محورهای مهم کشور در سالهای اخیر کاهش داشته است و آمار مربوط به ترانزیت کشور، این موضوع را مشخص میکند. ترانزیت در سال 99 به کمترین میزان یعنی 7 میلیون تن رسید که در مقایسه با بیشترین ترانزیت در سالهای ابتدایی دهه گذشته که معادل 13 میلیون تن بود، حدود 6 میلیون تن کاهش را نشان میدهد.
🔰 دولت سیزدهم در نظر دارد با جذب 10 میلیون تن بار روسیه و ترانزیت آن تا پایان امسال، ترانزیت از کشور را به 20میلیون تن و درآمد آن را به 20میلیارد دلار برساند. کریدور دیگری که قرار است بهزودی در ایران فعال و زیر بار ترافیک آزمایشی برود، کریدوری است که از قزاقستان-ترکمنستان- ایران به سمت ترکیه و اروپا میرود. این محور که شرقی-غربی است برای انتقال بار از چین به اروپا اهمیت زیادی دارد.
🔰 این اقدامات علاوه بر درآمدزایی ارزی، بار دیگر ایران را به عنوان مرکز ترانزیت منطقه مطرح میکند که علاوه بر افزایش قدرت اقتصادی در افزایش توان دیپلماتیک ایران نیز تاثیرگذار است.
✳️ اولین قطار ترانزیتی قزاقستان-ترکیه وارد ایران شد
🔹قطار ترانزیتی قزاقستان-ایران-ترکیه با محموله گوگرد امروز به ایستگاه راهآهن تهران رسید و فردا راهی ترکیه خواهد شد.
✳️صادرات روزانه ۷۰۰ کانتینر آب به ترکیه!
محسنی؛ عضو هیئت علمی گروه زمینشناسی:
🔹صادرات روزانه ۷۰۰ کانتینر هندوانه به ترکیه ابراز تأسف دارد، متأسفانه ما به کشور پرآبی چون ترکیه آب صادر می کنیم و از این موضوع هم خوشحالیم!
✳️استیضاح وزیر صمت اعلام وصول شد
دهنوی، عضو هیئترئیسه مجلس:
🔹در جلسه امروز هیئترئیسه، با اعلام وصول استیضاح وزیر صمت موافقت شد. مهمترین دلیل استیضاح فاطمی امین مدیریت نکردنِ صحیح صنعت خودروسازی و محققنشدن وعدههاست.
✳️اگر دولت روحانی ادامه داشت
دیگر از تورم حرف نمی زدیم (!)
🔹اگر دولت روحانی ادامه پیدا می کرد، احتمالا خیلی از مردم، امروز درباره گرانی و مشکلات مشابه حرف نمی زدند.
♦️نه این که مشکلات حل می شد؛ احتمالا خیلی ها در قید حیات نبودند که درباره مشکلی حرف بزنند!
🔹رکورد بیش از ۱۰۲ هزار قربانی در کمتر از دو سال، با مدیریت روحانی به ثبت رسید و تا چندین ماه بعد از او هم مرگ های چند صدنفری ادامه داشت
♦️روحانی و ربیعی مدعی بودند واکسن، سوهان قم نیست و بدون حل مشکل FATF نمی توان واکسن وارد کرد. با این بهانه، آمار قربانیان روزانه به بالای ۲۰۰ نفر رسید و سپس، تا ۷۰۹ در اوایل شهریور افزایش یافت.
🔹با این دست فرمان، به احتمال زیاد آمار قربانیان کرونا چهار رقمی می شد و آنها که زنده می ماندند، در این باره حرف می زدند که فردا کدام عضو خانوده هست یا نیست.
♦️این روزها سالگرد انتخابات است و حدود ده ماه از تشکیل دولت رئیسی می گذرد. می شود کارکرد اجزای دولت را ارزیابی کرد که در کاهش میراث مصائب روحانی (مثلا تورم ۶۰ درصد، موفق بوده اندیا نه؛ اما نمی توان از یاد برد که یک سال قبل، مسئله اول مردم، مرگ و زندگی بود.
محمد ایمانی
✳️یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: موقعیت مناسب ترانزیتی ایران و قرار گرفتن در مسیر اتصالی این کریدور و دسترسی به سواحل خلیجفارس، عمان و خزر موجب شده تا در سال ۲۰۰۰ توافقنامه کریدور شمال ـ جنوب موسوم به نوستراک بین هندوستان، ایران و روسیه امضا شده و در سال ۲۰۰۲ توسط این سه عضو مؤسس تصویب شود.
🍃🌹🍃
🔸گزارههای خبری:
1⃣ انتقال کالاهای روسی از طریق ایران به هند، مهمترین محور فعالیت کریدور شمال- جنوب است و با شروع جنگ روسیه و اوکراین و مشکل تحریم روسیه، اهمیت این کریدور برای حمل کالاهای روسیه دوچندان شده است. بر این اساس اولین محموله تجاری از روسیه به هند از خاک ایران در روزهای اخیر منتقل شد. این اتفاق بعد از گذشت ۲۲ سال به وقوع پیوست و محموله تجاری روسیه بهصورت آزمایشی از مبدأ سنپترزبورگ به بندر آستاراخان منتقل شده و از طریق دریای خزر وارد ایران و از آنجا از طریق جاده و ریل به بندرعباس و سپس از آنجا توسط کشتیهای کانتینر بر به بندر ناواشیوای هند انتقال پیدا میکند.
2⃣ کریدور شمال - جنوب مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپاست که در مقایسه با مسیرهای سنتی، از نظر مسافت و زمان تا ۴۰ درصد کوتاهتر و از نظر هزینه تا ۳۰ درصد ارزانتر است.
🔹گزارههای تحلیلی:
1⃣ یکی از عناصر مهم در روابط هند و ایران، جایگاه هند بهعنوان بازار بزرگ محصولات ایرانی است. انتخاب ایران از سوی هند بهعنوان دروازه آسیای مرکزی و افغانستان نیز پیامدهای مثبتی بر آرزوهای ایران برای تبدیلشدن به هاب منطقهای تجارت و ترانزیت دارد.
2⃣ در زمان حاضر روسیه بیش از هر زمان دیگری برای مبادله کالا و تجارت ٨ میلیارد دلاری با هندوستان و کشورهای جنوب و شرق آسیا به مسیر کریدور شمال- جنوب نیاز پیدا کرده است و هیچکدام از کریدورهای شمالی و شرق به غرب پاسخگوی تبادلات کالایی با شرکای اقتصادی قبلی و آینده این کشور نخواهد بود و مطمئناً تقاضا و شبکه تأمین کشور روسیه نیاز به مسیرهای جدید خواهد داشت و ایران گزینه مهم روسیه برای توسعه تجارت و انجام مبادلات کالایی است.
🔺 نکته پایانی: افزایش سرعتِ تجارت، افزایش حجم مبادلات کالایی، فعالسازی بنادر ایرانی در ارتباط با بنادر کشورهای مرتبط با این کریدور، کاهش تنش بین کشورهای حاشیه خزر و آسیای مرکزی با توجه به منطق انتفاع اقتصادی، کاهش وابستگی تجارت و ترانزیت کشورهای جنوبی آسیا به کانال سوئز و درنهایت ایجاد قطب جدید تولیدی، اقتصادی و تجاری در منطقه از نتایج و فواید راهاندازی کامل کریدور شمال- جنوب است که پیگیری جدی مسئولین دولتی در تکمیل این کریدور را میطلبد.
✍ جواد خسروی
✳️اروپا به سهمیهبندی گاز نزدیکتر شد
🔹 اقدام روسیه در کاهش ۶۰ درصدی صادرات گاز به اروپا، این قاره را یک قدم دیگر به سهمیهبندی انرژی نزدیک میکند.
🔹کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا قیمت گاز را بالاتر برده و فشار بر اقتصاد این بلوک را افزایش دادهاست که میتواند یکپارچگی اروپا را به خطر بیندازد. همه اینها بهخاطر حمایت سران اروپا از اوکراین طی دیدار مقامات عالیرتبه آن به این کشور بودهاست.
🔹اروپا مجبور شده برای تامین نیازهای خود از ذخایر گازی که برای فصل زمستان کنار گذاشته شده بود استفاده کند. بنابراین دولتهای اروپایی باید توزیع گاز را طی ماههای آینده کنترل کنند. طبق گزارش مؤسسه مشاوره وود مکنزی، اگر روسیه جریان اصلی گاز به اروپا را متوقف کند، این قاره تا ماه ژانویه خالی از گاز خواهد شد.
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️ درباره مرد پرحاشیه سیاست عراق!
🔹 سید مقتدی صدر بار دیگر حاشیه ای جدید ایجاد کرد. صدر ثالث حالا دیگر چلچله جوانی از او رخت بربسته و محاسن سفید بر صورتش نمایان شده؛ او که در حدود بیست سالِ پس از سقوط صدام همواره به نوعی خبر ساز بودهاست؛ از همان روزهای اول تا همین الآن! از آن زمان که سید عبدالمجید خویی در داخل حرم امام علی(ع) با قمههای برخی کشته شد انگشت اتهام به سوی وی روانه شد و درگیریهایش با آمریکاییها در نجف، تا مواضع بیثبات و حالا با دست پس زدن و با پا پیش کشیدنهای هر روزهاش!
🔹 اما به واقع مقتدی کیست، او و جریان صدر چه میخواهند و دنبال چه هدفی در بلد الرافدَین هستند؟
🔹 جریان صدر از گذشتهای پرفرازونشیب در دوران قبل از صدام آغاز شده، که برای درک بهتر این موضوع یادداشت جریان صدر در عراق و مرجعیت عربی خواندنی است. ناگفته نماند که این جریان از دل حوزه علمیه نجف زاده شده و هنوز هم قلب آن نه در کَرّاده و رَصّافه و خضراء بغداد بلکه در حَنّانه نجف است. از این رو بررسی مدارس فکری نجف و نسبت با آن اندیشه انقلاب اسلامی ضروری مینماید. شاید چیزی که برای همگان در جریان صدر جذاب و البته عجیب است بدنه مردمی هواداران اوست. این بدنه اگرچه در جای جای عراق حضور دارند اما یک جاست که بیش از بقیه با نام تَیّار صدر ممزوج شده، آن هم شهرک صدر است. از این رو بررسی آن مهم می شود: شهرک صدر بغداد از بدو شکلگیری تا کنون؛ داستان حاشیهنشینان همواره مغضوب
🔹 اما برسیم به خود مقتدی! مروری خلاصه بر عملکرد سیاسی مقتدی صدر نشان میدهد که پیشبینیناپذیری یکی از اصلیترین ویژگیهای رهبر این جریان است. گرچه روزی فرماندهی جنگجویان جیشالمهدی را علیه آمریکاییها بر عهده داشت، حال بعید به نظر میرسد مانند گذشته ضد آمریکا باشد، تا بدانجا که برخی قائلند مقتدی صدر عراق را با تاکتیک آمریکایی هدایت میکند.
🔹 اکنون با استعفای نمایندگان کُتلهٔ صدر از مجلس نمایندگان عراق، بازهم تصمیم داماد شهید صدر اول و پسر شهید صدر ثانی همگان را انگشت در دهان گذاشته که براستی مقتدی چه میخواهد؟ مقتدا که پیروز انتخاباتی بود که خود از عاملان زودهنگام شدن آن بود و تحلیل انتخابات اخیر نشان میداد که او در مسیر تمامیخواهی اش مصممتر شده، به ناگاه برای بار چندم پا پس کشید و مؤسسههایش را تعطیل کرد و...
🔹 واقعا به دنبال تحولات جاری چه آیندهای در انتظار جریان صدر و مرجعیت و نهاد دین به عنوان خاستگاه آن و شیعیان عراق متصور است؟
📡 #آنتی_نفوذ_قم / عضویت👇
https://eitaa.com/antinofoozeqom
✳️مدیرعامل ایران خودرو خبر داد:
🔹امسال ۱۵ هزار دستگاه خودرو صادر میکنیم
مهدی خطیبی:
ایران خودرو امسال حداقل ۱۵ هزار دستگاه خودرو را به بازار روسیه و ونزوئلا صادر خواهد کرد.
پنج هزار دستگاه مربوط به صادرات دنا پلاس اتوماتیک به ونزوئلاست و صادرات به روسیه نیز، در قالب سرمایه گذاری مشترک با این کشور خواهد بود.
✳️زمین برای ساخت ۲.۸ میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد
🔹معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه زمین برای ساخت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن تامین شد، گفت: تامین اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی باید حداکثر تا پایان مردادماه به اتمام برسد و نتایج نهایی شود.
✳️نتایج انتخابات پارلمان فرانسه
ائتلاف مکرون 245 کرسی، ائتلاف چپ 131 کرسی ،حزب اجتماع ملی 89 کرسی ،جمهوری خواهان 61 کرسی
هیچ یک از احزاب فوق نتوانستند اکثریت مطلق را کسب کنند که 289 کرسی می باشد.
✳️ روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به چین شد
صادرات نفت روسیه به چین در ماه مه نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته، ۵۵ درصد افزایش پیدا کرد و عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین صادرکننده، کنار زد.
شرکتهای دولتی چین از جمله غول نفتی سینوپک و ژنهوآ اویل، تحت تاثیر تخفیفهای چشمگیری که مسکو پس از تحریم خودخواسته مشتریان غربی در واکنش به جنگ در اوکراین، عرضه کرد، خرید نفت روسیه را افزایش دادهاند.
✳️بازگشت آلمانیها به زغال سنگ
با قطع گاز روسیه به بزرگترین اقتصاد اروپا، آلمان نیروگاههای زغال سنگ خود را برای زمستان آینده راه اندازی خواهد کرد.
✳️ایران پیشنهاد تاسیس بانک مشترک میان اعضای سازمان شانگهای را ارائه میکند
فضلی، رئیس شورای سیاستگذاری رویداد ایران اسکوکواکس ۲۰۲۲:
با توجه به عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، با هدف بیاثرسازی تحریمها، قرار است مهر امسال نمایشگاه و همایشی به نام ایران اسکوکواکس ۲۰۲۲، با مشارکت ۲۶ کشور برگزار شود.
ایجاد سازمان توسعه تجارت مشترک میان کشورهای عضو، تاسیس یک بانک مشترک و ایجاد سامانه ای مانند سوئیفت و همچنین ایجاد دبیرخانه دائمی در تهران، از جمله اهداف برگزاری این رویداد بین المللی خواهد بود.
✳️یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: ترکیه اعلام کرد، ولیعهد عربستان ۲۲ ژوئن به این کشور سفر میکند. برخی کارشناسان هدف از سفرهای اخیر بن سلمان و تلاش برای افزایش مراودات دیپلماتیک مانند سفر بایدن به عربستان را جهت احیای وجهه او میدانند.
🍃🌹🍃
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ عربستان سعودی بعد از قبول تلویحی شکست در یمن و آتشبس موقت با انصارالله، به دنبال تشکیل ائتلافی برای جبران شکست خود در یمن است. البته برخی کشورها همچون مصر و اردن همواره در دنبال کردن سیاستهای عربستان در منطقه دنبالهرو بودهاند؛ اما ترکیه در برخی موارد مشاهده شده که جهتگیریهایی خلاف عربستان داشته است.
2⃣ همواره هر اقدام و عملی در فرآیندهای سیاسی منطقه و بهویژه در میان کشورهای عربی، برگرفته از تهديدات واهی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی با گزاره ایران برای این کشورها ایجاد کردهاند. بسیاری معتقدند که سفر بنسلمان را باید در راستای همگرایی بیشتر میان این کشورها در مقابله با ایران تعریف کرد.
3⃣ در میان کشورهای ذکر شده سفر بنسلمان به ترکیه از دو منظر از اهمیت بیشتری برخوردار است: الف) در قتل قاشقچی، ترکیه ابتدا موضع مخالف و سپس در موضع کتمان قضیه قرار گرفت و حرکت عربستان را کاملاً توجیه کرد. ب) اردوغان به دنبال حمایتهای مالی برای انتخابات ۲۰۲۳ ترکیه است و در این میان عربستان بیشترین حمایت را میتواند از اردوغان داشته باشد.
🔺نکته پایانی: درمجموع باید گفت عربستان بعد از شکست در جنگ یمن، به دنبال بسترهایی برای کسب جایگاه گذشته خود است و در این میان در رویکردهای جدید خود تعامل با برخی بازیگران منطقهای همچون ترکیه را در دستور کار قرار داده است.
✍محمدرضا فرهادی