✳️گرمای بیسابقه باعث کمبود و قطعی برق در بسیاری از کشورهای جهان به ویژه آسیای غربی شده است.
اما قطع شدن برق در قلب اقتصادی این منطقه که در طول سالهای گذشته عدهای آدم کم سواد و چشمبین آن را ملاک مقایسه با کشورمان قرار میدادند و همواره از آن به عنوان زیر سوال بردن توان کشورمان کردهاند. این اتفاق از آن دست رویدادهایی است که نشان میدهد دنیا دارد به چه سمتی میرود و ما در ایران تحریم شده و تحت فشار چه هنرمندی بزرگی به خرج دادهایم....
قطع برق در امیرنشین دبی صدای بسیاری از شهروندان را در آورده و آنها در گرمای شدید تیرماه و در حالیکه رطوبت به حدود ۱۰۰ درصد رسیده کلافه شدهاند. دبی یک امیرنشین چند هزار کیلومتر مربعی است که باتوجه به حضور سرمایههای بزرگ انتظار قطع برق آن نمیرفت اما حالا مشخص شده «دبی» هم توان تامین برق پایدار را ندارد... وقتی این امیرنشین چند میلیونی و چند هزار کیلومتر مربعی نتوانند برق پایدار را تامین کند....
✳️زمستان سخت در انتظار اروپاییها
🔹 روسیه گاز خط نورد استریم رو بمدت ده روز و به بهانه تعمیرات و اما احتمالا برای کاهش ذخایر گازی آلمان برای زمستان آتی قطع کرد.
🔹 آلمانی ها میترسند بعد از پایان این مدت باز هم اتصال گاز به تعویق بیافتد. اروپاییها ۴۰ درصد گاز خود را از روسیه خریداری میکنند و میدانند که زمستان سخت و بسیار سردی در انتظار شهروندانشان خواهد بود.
✳️وزارت نفت: آنقدر نفت صادر کرده ایم که هم کسری بودجه دولت را جبران کردیم، هم دستش را بازتر!
🔸وزارت نفت در نامه ای به روزنامه شرق نوشت: جمهوری اسلامی ایران به مدد سالها تجربه و تخصص و در اختیار داشتن پتانسیل کمنظیر لجستیکی، ضمن حضور در بازارهای سنتی و تأمین نیاز مشتریان قدیمی خود، امکان حضور در هر جغرافیایی از بازار جهانی نفت را دارد.
🔹کمااینکه در چند ماه اخیر افزایش فروش نفت و میعانات در کنار افزایش قیمت، کسری سنگین بودجه ۱۴۰۰ را جبران کرده و دست دولت را در مدیریت بازار ملتهب ارز، بازتر کرده است. چنانکه دولت برای اولین بار در سالهای اخیر برای اداره خود در ماههای نخست سال از بانک مرکزی تنخواه نگرفته است.
🔹استراتژی بازاریابی نفت ایران در دوره اخیر، بازاریابی فعال بوده و ایران در این مدت علاوه بر حفظ سهم بازارهای گذشته، وارد بازارهایی شده است که قبلا تصور حضور در این بازارها در شرایط تشدید محدودیتها نیز وجود نداشت.
✳️مصرف روزانه بنزین به چند میلیون لیتر رسیده آیا برای مدیریت مصرف دولت می تواند کاری کند؟
گزارش میزان مصرف سوخت در کشور نشان میدهد که زنگ خطر وابستگی به واردات بنزین و گازوئیل به صدا در آمده است.
گزارشات بدست آمده از روند مصرف سوخت در کشور نشان دهنده این است که تداوم شرایط فعلی کشور را در آینده نه چندان دور مجددا وارد بحران وابستگی به واردات بنزین خواهد کرد.
در این رابطه آمارها نشان میدهد در حال حاضر مصرف روزانه بنزین کشور بطور متوسط 98 میلیون لیتر است که برآوردها نشان میدهد این رقم در شهریورماه امسال به حدود 120 میلیون لیتر در روز افزایش پیدا خواهد کرد.
مطابق بررسیها میزان مصرف بنزین در کشور بطور متوسط نسبت به سال گذشته حدود 15 درصد افزایش یافته است بطوریکه در ابتدای سال جدید در مواردی برای تامین نیاز مصرف کنندگان از ذخایر استراتژیک بنزین برداشت شد.
علاوه بر بنزین این هشدار برای مصرف گازوئیل نیز وجود دارد چرا که مصرف بالای گازوئیل نیز کشور را در آستانه واردات قرار داده است.
دولت برای مصرف بی رویه سوخت بویژه بنزین باید با برنامه ریزی مناسب و مدیریت قیمت ها از مصرف بی رویه وقاچاق آن جلوگیری کند، باتوجه به شرایط تورم در کشور و وضع قیمت ها وفشار معیشتی برمردم احتمالا درحال حاضر دولت برنامه ای برای بنزین ندارد، اما واقعیت این است که باید این موضع جدی گرفته شود چون پرمصرف ترین و پایین ترین قیمت جهان را در اختیار داریم !
✳️وزیر اقتصاد: پیش بینی می کنیم تورم در ماه های آینده کاهش یابد
🔹خاندوزی: ستاد اقتصادی با تمرکز بر عوامل کوتاه مدت ایجاد تورم از جمله تورم وارداتی که در اقتصادی ایران سرریز شده، امیدواریم تورم در تیر کاهش یافته و در ماه های آینده این تورم به صورت پلکانی کاهش یابد.
✳️بنگاههای املاک ۱.۸ برابر نانواییها!
🔹رغبت به فعالیت در بنگاههای املاک به عنوان شغلی پردرآمد و بی زحمت آنچنان زیاد شده است که اکنون بیش از مشاغل ضروری همچون نانوایی، تولید پوشاک و غیره در کشور بنگاه املاک داریم!
🔹این حجم از بنگاه املاک یکی از دلایل بینظمی در بازار مسکن به ویژه اجارهبها است. به گونهای که بنگاهداران برای دریافت کمیسیون بیشتر از هر ترفندی برای افزایش قیمت ملک و اجاره استفاده میکنند.
✳️پوتین به تهران سفر میکند
🔹پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور روسیه هفته آینده به ایران سفر خواهد کرد، گفت: برنامهریزی برای توسعه همکاری های اقتصادی ایران و روسیه اولویت رایزنیهای روسای جمهور دو کشور خواهد بود.