✳️چرا علی کریمی زیاد صحبت می کند؟
یعقوب ربیعی
🔹 صحبت های گاه و بیگاه علی کریمی و بسیاری از سلبریتی ها علاوه بر فان بودن، جذب فالوئر و ... را باید از منظرهای دیگر هم دید. این رویکرد را می توان در قالب طرحی دید که پیش از این حجاریان از آن سخن راند.
🔹 حجاریان در 11 تیر 97 در روزنامه اعتماد نوشت "ممکن است، مردم جملگی اصلاحطلبان را پس بزنند و میان هسته سخت پالایش شده و دیگر اصلاحطلبان تمایزی نگذارند. اصلاحطلبان در صورت قرار گرفتن در چنین وضعیتی باید سیاستهای خود را بهتعبیر مولانا از دهان غیر مطرح کنند. به این معنا که سیاستهایشان را نخست با گروههای مرجع جدید شامل هنرمندان، مشاهیر و... در میان بگذارند و پس از دریافت بازخوردها و اعمال تغییرات احتمالی، سیاستها توسط همان گروههای مرجع جدید در جامعه منعکس شود. یعنی عملا اصلاحطلبان در این فاز در پشت صحنه قرار بگیرند."
🔹 زیاد صحبت کردن امثال کریمی را یک خیمه شب بازی ببینیم که بازیگردانش اتاق فکر آشوب سال های 78 ، 88 ، 98 و ... بود.
✳️جمهوری اسلامی با پرونده مهسا امینی پس از اضافه شدن تحرکات ضدامنیتی چه خواهد کرد؟!
جریان ضدانقلاب، گروههای تروریستی و منافقین داخلی یکبار دیگر همه توانشان را پای کار صحنه آوردهاند که رذیلانه از فرصت مرگ غم انگیز مهسا امینی نهایت سواستفاده را بکنند.
🔸بررسی محتوای برخی تجمعات اعتراضی کم جمعیت که در تهران و برخی شهرهای دیگر به صورت پراکنده برگزار شد، به خوبی نشان میدهد که تجمعکنندگان به دنبال روشن شدن حقایق درباره علت مرگ مهسا امینی نیستند و اغتشاش و ناامنی و سر دادن شعارهای ساختارشکن علیه اسلام و حاکمیت را دنبال میکنند. شعارهای رادیکال معترضان نشان میدهد که هستههای مشوق تجمع جریان مردمی نیستند بلکه افراطیونی هستند که به دنبال عقده گشایی علیه اسلام و حاکمیت هستند و اساسا غیر موضوع مهسا امینی هم اگر بهانهای پیدا کنند همین روند را دنبال میکنند.
🔸اساسا وقتی همه سران قوا و دستگاههای نظارتی و مرتبط با تمام توان برای روشن شدن واقعیت فوت مهسا امینی ورود کردهاند و شاید به لحاظ شدت پیگیری با یک روند حتی کم سابقه نیز رو به رو هستیم، فراخوان تجمعات اعتراضی و اغتشاس نمیتواند با نیت کمک به روشن شدن بیشتر حقایق درباره پرونده مهسا امینی، صادر شده باشد.
🔸اما یک سوال مهم این است که جمهوری اسلامی با پرونده مهسا امینی بعد از اغتشاشات اخیر و اضافه شدن لایههای آشکار ضدامنیتی و ورود علنی ضدانقلاب و گروههای تروریستی چه خواهد کرد و مسیر این پرونده چگونه خواهد بود؟!
تجربه حوادث مشابه گذشته نشان میدهد که جمهوری اسلامی با وجودی که برهم زدن امنیت جامعه را تحمل نمیکند ولی در حین حال در جستجوی و نشان دادن حقیقت تحت تاثیر اغتشاش یا ناامنیها نخواهد بود. بزرگترین مثال در اینباره رفتار حاکمیت درباره فتنه 88 است، جمهوری اسلامی با بدترین اغتشاشات و ناامنیها در کف خیابان رو به رو بود ولی برای روشن شدن حقایق انتخابات 88 ذرهای کوتاه نیامد و با وجودی که سران فتنه رسما وارد فاز ضد امنیتی شده بودند ولی روشن کردن حقایق نه تنها برای مردم عادی فریبخورده را که حتی برای خود موسوی و کروبی نیز رها نکرد.
🔸امروز نیز همین جمهوری اسلامی هم با اقتدار اجازه سواستفاده ضدانقلاب و گروههای تروریستی را از وفات غم انگیز مهسا امینی نخواهد داد و هم بر اساس ذات دینی و انسانی خود روشنکردن پرونده مهسا امینی را دنبال خواهد کرد که عمق و شدت این پیگیریها در مواضع سران قوا کاملا متبلور هست و اگر خطای در بخشی از مجموعه اجرایی باشد جبران خواهد کرد و اگر نیاز به اصلاحی در مسیر باشد اصلاح خواهد کرد و اگر غیر از این هم باشد، به روشنی به مردمش خواهد گفت.
🔸بنابراین حق این جمهوری اسلامی اینهمه دروغ پراکنی نیست. این روزها تکلیف مغرضان و ضدانقلاب معلوم است ولی خودیها نیز باید حواسشان باشد تا از مواضعی که بر شبهات میافزاید، پرهیز کنند و اگر برخی خودیها کار مفیدی نمیکنند یا به هر دلیلی این روزها نمیخواهند در این حادثه کنار جمهوری اسلامی بیاستند، حداقل بر مظلومیت نظام بیشتر از این نیفزایند!
✍مهدی جهان تیغی
✳️ با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شدند
🔻 متن حکم مقام معظم رهبری به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹با هدایت و عنایت الهی دورهی جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز میشود/ این مجمع از مهمترین نهادهای قانونی در جمهوری اسلامی و متعهد به دو مسئولیت اساسی است: اوّل تشخیص مصلحت در هنگام مواجههی مجلس با شورای نگهبان، که مستلزم نگاه ژرف و مصلحتشناس و احاطه به حقائق کشور است، و دوم نقش ویژه و مؤثر در تعیین سیاستهای کلی نظام که متضمن راهبردیترین تصمیمها در ادارهی امور کشور است. ارائهی راهحل برای معضلات و نیز نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی که به آن مجمع محترم احاله شده است، بر اهمیت این نهاد قانونی افزوده است.
🔹حضور جمعی از نخبگان مجرب و دارای سوابق اجرائی در این مجمع و تجربیات متراکم از دورههای گذشته، جایگاه این نهاد را برتر و انتظارات از آن را افزونتر میسازد.
🔹 در بیانیهی آغاز دورهی قبل خواستههایی مطرح شده که اکنون نیز به علّت برآورده نشدن کامل، باید تکرار شود. از جمله: سامان بخشیدن به مسأله نظارت بر اجرای سیاستها و نیز پیشنهاد سازوکار برای ارزیابی کارآمدی و اثربخشی سیاستها.
🔹افزون بر آن، اتقان در تشخیص مصلحت، تنقیح سیاستهای ابلاغ شده و بازنگری در آن در صورت لزوم، ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی و نخبگانی کشور و حضور منظم اعضاء محترم در جلسات مجمع، مورد تأکید است.
🔷 اکنون با تشکر از اعضاء محترم در دوره قبل و تقدیر از تلاشهای آنان، و با طلب رحمت و مغفرت برای درگذشتگان ایشان، اعضاء دورهی پنجسالهی نهم را به این شرح منصوب میکنم:
🔶 رییس مجمع:
🔹آیة الله آقای حاج شیخ صادق آملی
🔶 اشخاص حقوقی:
🔹رؤسای محترم قوای سهگانه، فقهای محترم شورای نگهبان (در موارد بحث تشخیص مصلحت)، رئیس ستادکل نیروهای مسلّح، دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر یا رئیس دستگاهی که موضوع مورد بحث به آن دستگاه مربوط است، رئیس کمیسیون مرتبط با موضوع بحث در مجلس شورای اسلامی.
🔶 اعضای حقیقی:
🔹 حجج الاسلام: آقای حاج شیخ حسن صانعی، آقای قربانعلی دری نجفآبادی، آقای محمود محمدی عراقی، آقای مجید انصاری، آقای غلامرضا مصباحی مقدم و آقای محسن اراکی.
🔹 حضرات: آقای غلامرضا آقازاده، آقای علی آقامحمدی، آقای علیاکبر احمدیان، آقای محمود احمدینژاد، آقای محمدجواد ایروانی، آقای محمدرضا باهنر، آقای احمد توکلی، آقای سعید جلیلی، آقای غلامعلی حداد عادل، آقای سید کمال خرازی، آقای داود دانش جعفری، آقای پرویز داودی، آقای محمدباقر ذوالقدر، آقای محسن رضایی، آقای سیدمحمد صدر، آقای محمدحسین صفار هرندی، آقای محمدرضا عارف، آقای محمد فروزنده، آقای عباسعلی کدخدایی، آقای علی لاریجانی، آقای حسین محمدی، آقای محمد مخبر، آقای حسین مظفر، آقای سید مصطفی میرسلیم، آقای سید مرتضی نبوی، آقای علی اکبر ولایتی، آقای صادق واعظزاده و آقای احمد وحیدی.
🔹از خداوند متعال توفیق حضرات محترم را مسألت میکنم.
🔻سیّد علی خامنهای - ۲۹ شهریور ۱۴۰۱
✳️نشنال اینترست:حرکت بعدی پوتین در اوکراین به مذاق غربیها خوش نخواهد آمد
🔻به نقل از نشنال اینترست، مقامات ناتو و رسانههای خبری غرب، شعف خود را از ضدحملات اوکراین که نیروهای روسیه را مجبور به خروج ناگهانی از شهر خارکف کرد، پنهان نکردند؛ حملاتی که به نظر میرسد کرملین را غافلگیر کرده باشد زیرا مقامات روسیه انتظار داشتند که این حملات در جنوب اوکراین رخ دهد؛ جایی که به نظر میرسد عمده تلاشهای کییف در این منطقه انجام شود.
🔻شخصیتهای برجسته و ذوقزده حامی اوکراین در اروپا و آمریکا، در حال جشن و پایکوبی بوده و موفقیت اخیر کییف را نشانهای از شکست کلی روسیه در جنگ قلمداد میکنند. بر اساس این نظریه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مجبور خواهد شد تا توافق صلحی که با اهداف اولیه کرملین، فرسنگها فاصله دارد را بپذیرد؛ به عبارت دیگر، مطابق این نظریه، بیشترین امیدواری او این خواهد بود که توافقی را بپذیرد که شرایط را به حالت قبل از آغاز عملیات ویژه نظامی بازگرداند و این بدان معنا است که مسکو نه قلمرویی به دست خواهد آورد و نه از پیوستن اوکراین به ناتو جلوگیری خواهد کرد. برخی نظریهها و گمانهزنی خوشبینانهتر هم حاکی از آن است که چنین شکستی که پس از هزینههای هنگفت مالی و جانی به وقوع پیوسته، احتمالاً به برکناری پوتین خواهد انجامید.
🔻با این وجود، چنین شادمانی و دور افتخاری، به شدت ناشیانه است زیرا روسیه همچنان چندین گزینه نظامی روی میز دارد و برخی از این سناریوها باید آمریکا و متحدان ناتو را به شدت نگران کند.
🔻گزینه اول: مسکو میتواند از حربه ضدحمله استفاده کند؛ حملهای که در بندر اودسا در دریای سیاه تمرکز خواهد داشت. این شهر بندری، آخرین کانال اوکراین در دریای سیاه بوده و تصرف آن عملاً اوکراین را به کشوری محصور در خشکی بدل خواهد کرد. علاوه بر این، چنین اقدامی، روسیه را بر شریان حیاتی اقتصادی اوکراین مسلط خواهد کرد زیرا عمده صادرات و واردات کییف از طریق این کانال انجام میشود. از دست دادن این شهر، ضرر اقتصادی و روانی قابل توجهی برای اوکراین به همراه خواهد داشت. با توجه به اینکه روسیه نیرو، تجهیزات و تسلیحات چشمگیری را از شرق به جنوب اوکراین گسیل داده، این احتمال که بندر اودسا حالا به هدف اصلی مسکو بدل شده باشد، قوت گرفته است.
🔻گزینه دوم: هرچند این گزینه فوقالعاده بلندپروازانه به نظر میرسد اما روسیه میتواند به آغاز «حرکتی کوبنده» فکر کرده و نیروهای خود را از جنوب اوکراین به شمال این کشور گسیل داده و از جبهه شمال شرقی به کییف حمله کند. چنین راهبردی میتواند یادآور حمله شوروی سابق در سال ۱۹۴۲ باشد؛ حملهای که تمام ارتش آلمان را در استالینگراد، به دام انداخت. موفقیت چنین راهبردی، ضربهای مهلک برای مقاومت ارتش اوکراین خواهد بود.
🔻گزینه سوم: پوتین میتواند فرمان بسیج ملی صادر کند. روسیه تا بدین جای کار، با ابزار محدود و به اصطلاح دستِ بسته، در اوکراین جنگیده است. به احتمال زیاد، این تصمیم به فروپاشی ارتش اوکراین، پیوستن استانهای جنوبی و شرقی این کشور به مسکو و به تکاپو افتادن دولت ولودیمیر زلنسکی، برای صلح خواهد انجامید. جنگ طاقتفرسا همین حالا هم تلفات قابل توجهی را روی دست اوکراین گذاشته و از آنجا که جمعیت روسیه تقریباً سه برابر اوکراین است، اینکه کییف از جنگی فرسایشی و بلندمدت جان سالم بهدر ببرد، بسیار غیرمحتمل است.
🔻گزینه چهارم: روسیه، خشمگین از آنچه در خارکف برایش رخ داده، تصمیم میگیرد تا با استفاده از سلاح هستهای تاکتیکی، با سرعت و قطعیت، داستان را فیصله دهد. چنین تصمیمی حتی با تسلیحاتی اندک میتواند بخش قابل توجهی از ارتش اوکراین را نابود کرده و مقاومت کییف را در هم بشکند. عبور از آستانه هستهای، حرکتی به شدت خطرناک خواهد بود و پوتین قطعاً از این موضوع آگاه است. با این حال، اگر رئیس جمهور روسیه به این نتیجه برسد که تنها گزینه باقیمانده، پذیرفتن شکست و توافق تحمیلی ناتو و به خطر افتادن قدرت اوست، احمقانه است که فکر کنیم هرگز چنین ریسکی نخواهد کرد.
🔻آمریکا و متحدان اروپاییاش، سالهای سال هشدارهای روافزون مسکو مبنی بر اینکه هرگز به اوکراین اجازه پیوستن به ناتو و تبدیل شدن به پنجه سیاسی و نظامی این ائتلاف را نخواهد داد، پشت گوش انداختند و این بیاحترامی خصمانه و احمقانه به منطقه امنیتی و حیاتی روسیه، جرقه صدور فرمان عملیات نظامی ویژه مسکو در اوکراین بوده است.
✳️رئیس جمهور: ایران آماده دستیابی به یک توافق عادلانه و پایدار است
رئیسجمهور در دیدار با همتای فرانسوی:
🔹سطح همکاریها و روابط ایران و فرانسه قابل ارتقاء است ضمن اینکه اروپا باید در عمل نشان دهد که سیاستهای آن مستقل است و تابع خواست و سیاست آمریکا نیست.
🔹با وجود خروج یکجانبه آمریکا از توافق و خسارات ناشی از آن، خواسته جمهوری اسلامی برای دریافت تضمینهای اطمینانبخش یک خواسته کاملاً معقول و منطقی است.
🔹رویکرد آژانس به مسائل باید فنی و به دور از فشارها و القائات دیگران باشد و ما معتقدیم بدون مختومه شدن پروندههای ایران، دستیابی به توافق امکانپذیر نیست.
🔹رئیسی با انتقاد از درخواست قطعنامه شورای حکام علیه ایران بوسیله سه کشور اروپایی همزمان با مذاکرات هستهای، این رویکردها را غیرسازنده و موجب پیچیدهتر شدن مسائل دانست
🔹رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، فعالیتهای منطقهای ایران را صلحآفرین و عامل جلوگیری از سرایت تروریسم به اروپا خواند و گفت: اینکه امروز در فرانسه با آرامش انتخابات برگزار میکنید به علت تلاشهای جمهوری اسلامی برای نابودی تروریسم در منطقه است.....
✳️ بازداشت تبعههایی از ۳ کشور خارجی در تجمعات دیشب
«منصوری» استاندار تهران:
🔸بنا به گزارش دقیق دستگاههای متولی، در مسائل اخیر تهران، ردپای مداخله برخی از سفارتخانهها و سرویسهای خارجی به وضوح مشاهده میشود.
🔹در بازداشتهای شب گذشته تجمعات تهران، تبعههایی از سه کشور خارجی دستگیر شدند.
✳️ مرگ مشکوک ۳ نفر در اعتراضات اخیر کردستان
استاندار کردستان:
🔹یک شهروند دیواندرهای با سلاح جنگی کشته شده که هیچکدام از ردههای نیروهای مسلح از این نوع سلاح استفاده نکردند. بلافاصله نیز مشخصات و تصویر آن فرد از شبکههای معاند پخش شد.
🔹فرد دیگری با همان شرایط داخل خودرویی نزدیک بیمارستان سقز رها شده بود. مرگ نفر سوم هم کاملا مشکوک و در دست بررسی است.
🔹در سه روز اخیر نیروهای امنیتی و انتظامی با معترضان مدارا کردند و حتی تعداد زیادی از نیروها کتک خوردند و کار به بیمارستان کشیده شد.
🔹گروهکهای تروریستی دنبال کشتهسازی هستند لذا خانوادهها مراقب فرزندانشان باشند.
✳️اصلاح طلبان از جان «مهسا امینی» چه میخواهند؟
1⃣تحلیل محتوای توییتهای برخی فعالان سیاسی اصلاحطلب و محورهای رسانهای آنان که همسو با اپوزیسیون و مخالفان جمهوری اسلامی شده نشان میدهد در وهله اول، نظام متهم به قتل شده و در گام دوم، همچون فساد، ظلم و قتل نیز به عنوان رویهای سیستماتیک، طرح و القا شده است.
2⃣ در این زمینه کافی است توجه داشته باشیم طرح کلیدواژهها و انگارههایی همچون، جنایت، هراس، خشم، نفرت، بیاعتمادی، تحقیر، بیعدالتی، اعتصاب، اعتراض و... بهوضوح نشان میدهد ماجرا از قرار دیگری است و اصلاحطلبان چگونه به دنبال تبدیل پروژه مزبور به موجی سیاسی هستند.
3⃣تاکید بر جوان بودن، زن بودن، کُرد بودن و...مرحومه بیانگر آن است که جریان اصلاحات به دنبال فعالسازی چه چیزی بوده و تلاش دارند از خلال این پروژه به تعبیر خود چه «ناجبنشی» را در این پرونده، سوژه کنش سیاسی مشترک کنند.
4⃣ تصریح اصلاحطلبان بر این است که سوگ و اعتراض شکل گرفته را یک اقدام رنگین کمانی و متاثر از کنشگریهای محجبه تا بیحجاب، مذهبی سنتی تا نواندیش دینی و معنویتگرای غیرمذهبی و خداناباور و...تعریف کرده و عملا در اردوگاه خود، سخن از تشکیل یک جبهه اعتراضی سخن به میان بیاورند آنهم با قرائت فاتحه اما نه برای مرحومه که برای آنچه «سیستم» میخوانند.
5⃣ تلاش اصلاحطلبان برای گسترده کردن ساحت اعتراضات، تکثر بخشیدن به معترضان با وجود برخی مشکلات کشور و گشودن مسائل جدید و تبدیل آن به پروژهای سیاسی با ردیف کردن نامها و یادهای اتفاقات گذشته، نشان میدهد در پس ذهن این جریان، تحلیلی مبتنی بر شرایط خاص و در حال گذار به دوران ویژه تصمیمگیری و...شکل گرفته است، لذا بیراه نیست اگر گفته شود ادامه کنشهای آنان نه اعتراض و نه مطالبه که حرکت در مسیر بیثباتی ارزیابی شود تا طی یک «ناجنبش»، پیشروی آرام خود را شتاب داده و با تولید فشار اجتماعی به زعم خود، مناسباتی را تغییر دهند.
6⃣پر بیراه نیست اگر بگوییم رادیکالهای اصلاحطلب طی رونوشتی پنهان، در حال نفرتسازی هستند و آن را هم «سازنده» تعریف و تفسیر میکنند؛ نفرتی که به گمان آنان تولید انرژی و سوختِ کُنش میکند بیآنکه بدانند، تخریب میکند و چرخهای معویب میسازد رفتارشان و چه بسا برای آنان و هر آنچه از این مسیر صید میکنند، عاقبت «یوم التّناد» بسازد برایشان.
✳️جزئیات قرارداد گازی ایران و روسیه
🔹تهران و مسکو تفاهم کردند که بهزودی معادل ۶ میلیون متر مکعب در روز گاز از روسیه سوآپ شود تا از جنوب ایران در قالب گاز مایع شده LNG صادر شود.
🔹همچنین قرار است ایران روزانه ۹ میلیون متر مکعب گاز روسیه را از طریق آذربایجان خریداری کند. احداث خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان و تکمیل طرحهای LNG ایران نیز از دیگر تفاهمات انجام شده با شرکت گازپروم روسیه است.
✳️تجارت ایران و چین از ۱۱ میلیارد دلار گذشت
🔹جدیدترین آمار منتشر شده از سوی گمرک چین نشان میدهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۸ ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار رسیده است.
🔹ارزش مبادلات دو کشور در ماههای ژانویه تا اوت سال قبل بالغ بر ۹ میلیارد و ۳۴۴ میلیون دلار اعلام شده بود.