✳️ ابعاد و دستاوردهای سفر ویژه نخستوزیر عراق به تهران
🔹«محمد شیاع السودانی» نخستوزیر جدید عراق امروز سهشنبه هشتم آبانماه در رأس هیئت بلندپایهای وارد تهران شد و علاوه بر ملاقات با سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، با رهبر معظم انقلاب نیز دیدار و گفتگو کرد.
🔹اولین سفر السودانی به یک کشور غیر عربی از زمان تصدی پست نخستوزیری، به دلیل شرایط ویژه ماههای گذشته در عراق از یکسو و مناسبات راهبردی دو کشور ایران و عراق از سوی دیگر، از جهات متعددی حائز اهمیت بوده و اتفاق بزرگی در روابط طرفین محسوب میشود.
🔹پیام تبریک شیاع السودانی به دولت و ملت ایران پس از پیروزی قابل تحسین تیم ملی فوتبال کشورمان در برابر ولز در جریان بازیهای جام جهانی قطر، اقدامی پُر معنا و حاوی پیامهای بسیاری بود که پیش از سفر او به تهران، رویکرد مثبت او به گسترش و تعمیق روابط تهران-بغداد را نشان داد.
🔹پیش از آن، اقدام بسیار مثبت و اصولی دولت مرکزی عراق در استقرار نیروهای ارتش فدرال در سراسر مرزهای مشترک دو کشور، به ویژه با توجه به حضور فعال تروریستهای تجزیهطلب ضدایرانی در اقلیم کردستان عراق، نشانه دیگری از نگاه راهبردی السودانی به مناسبات دو کشور داشت.
🔹حضور السودانی در تهران نشاندهنده پذیرش توافقات گذشته از سوی اوست، چه، در چهار دور سفر مصطفی الکاظمی نخستوزیر پیشین عراق به ایران، توافقاتی در حوزه مسائل اقتصادی، تجاری، بانکی و امنیتی صورت گرفته بود که اکنون باید مورد تاکید و بازخوانی قرار گیرد.
🔹السودانی پس از فراز و فرودهای بسیار در عرصه سیاسی عراق، در حالی به عنوان یک گزینه مورد اقبال مرجعیت، عموم مردم و گروههای متعدد سیاسی قدرت را در دست گرفت که هم از شرایط عمومی و هم از جهت ویژگیهای خاص شخصیتی که شهره به پاکدستی و مدیر بودن است، تمام مولفههای یک نخستوزیر مقتدر را داراست.
🔹سفر السودانی به ایران در شرایطی رقم خورده که جهتگیری و راهبرد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی بر اساس اصل گسترش روابط با همسایگان، کاملاً شفاف، متوازن و مبتنی بر اولویت تحقق و تامین منافع ملی در حال پیشرفت است.
🔹شرایط موجود بیش از هر زمان دیگری بسترهای لازم برای انتفاع دو کشور از ظرفیتهای یکدیگر را فراهم آورده که باید با حفظ هوشیاری در برابر کید دشمنان، به بهترین شکل از آن استفاده شود.
✳️رهبر معظم انقلاب به نخستوزیر عراق: متاسفانه در برخی مناطق، از خاک عراق برای برهم زدن امنیت ایران استفاده میشود و تنها راهحل آن این است که دولت مرکزی عراق اقتدار خود را به آن مناطق نیز گسترش دهد
🔹عراق را برترین کشور عربی منطقه از لحاظ ثروتهای طبیعی و انسانی و همچنین پیشینه فرهنگی و تاریخی و تمدنی است. پیشرفت عراق دشمنانی دارد که شاید در ظاهر هم اظهار دشمنی نکنند اما دولتی همچون دولت شما را قبول ندارند و باید با تکیه بر مردم و نیروهای پرانگیزه و جوان که امتحان خود را در مقابله با خطر عظیم و مُهلک داعش پس دادند، در مقابل اراده دشمن، محکم بایستید.
🔹دیدگاه ما درباره امنیت عراق این است که اگر هر طرفی قصد برهم زدن امنیت عراق را داشته باشد، ما سینه خود را در مقابل او و برای حفاظت از عراق سپر خواهیم کرد.
🔹در دورههای قبل هم با نخستوزیران عراق مذاکرات و تفاهمهای خوبی انجام شد اما کمتر به مرحله عمل رسیدند. باید در مورد همه تفاهمها بهویژه در بخش همکاریهای اقتصادی و مبادلات کالا و ارتباطات ریلی به سمت عمل و اقدام پیش برویم.
✳️ پورابراهیمی: اجرای کالابرگ الکترونیکی به امسال نمیرسد/ واریز یارانه نقدی ادامه دارد
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹پرداخت نقدی کار را برای دولت ساده میکند ولی برای مردم به خاطر اثرات تورمی میتواند یک آسیب باشد.
🔹با افزایش قیمتها و ایجاد تورم و کاهش قدرت خرید مردم، روش پرداخت نقدی نمیتواند مفید باشد.
🔹اجرای کالابرگ الکترونیکی در یکی دو استان به صورت آزمایشی شروع شده است.
✳️وزیر مسکن جدید با چه چالشها و فرصتهایی مواجه است؟
این روزها در حالی شاهد استعفای وزیر مسکن هستیم که همچنان یکی از وعدههای اصلی دولت سیزدهم مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن، پیشرفت چندان محسوسی نداشته است. البته نباید عملکرد نامطلوب دولتهای یازدهم و دوازدهم در بخش مسکن که منجر به انباشت مطالبات مردمی شده را نادیده گرفت.
به هر حال در طول سالهای اخیر آمار ساخت مسکن به شدت نزولی شده و یک شکاف و رکود بزرگ در عرضه و تقاضای یکی از اصلیترین بخشهای اقتصاد کشور ایجاد شده است.
آنچه در گام اول اهمیت دارد این است که در چنین شرایطی که افزایش قیمت مسکن و اجارهبها، سهم اصلی را در تورم اقتصاد ایران دارد؛ و معضلات اجتماعی و فرهنگی زیادی را بوجود آورده، دولت و مجلس محترم باید در کوتاهترین زمان ممکن این وزارتخانه مهم را تعیین تکلیف کنند. اما وزیر جدید نیز باید با لحاظ تجربیات گذشته در مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، چالشها و فرصتهای این حوزه را از هم تمیز دهد و اقدامات عملی را در پیش گیرد.
از آنجا که قیمت زمین، سهمی در حدود ۶۰ درصد در قیمت تمام شده مسکن دارد، میتوان گفت، وجود زمین دولتی فراوان در کشور برای ساخت مسکن یک فرصت باشد. اما در عین حال منافع شرکتهای دولتی و بانکهایی که املاک را در اختیار دارند و از عرضه زمین بیشتر برای توسعه ساختوساز مسکن جلوگیری میکنند یک چالش مهم است.
بر اساس آمارها حجم زیادی از خانههای خالی در کشور وجود دارد که میتواند بخشی از مشکلات این حوزه را مرتفع کند. این فرصت را باید از طریق ابزارهای مالیاتی فعال کرد تا فعالیتهای غیر مولد این حوزه کاهش یابد.
یکی از فرصتهای بینظیر این حوزه وجود نقدینگی مورد نیاز برای تأمین مالی ساخت مسکن میباشد که در کشور وجود دارد. جذابسازی سرمایهگذاری این بخش و ورود سرمایههای بخش خصوصی و خارجی میتواند تأثیرگذار باشد.
ضمن اینکه استفاده از تکنولوژی روز برای کاهش هزینهها ساخت مسکن نیز باید مد نظر باشد.
به نظر میرسد عدم اختصاص زمین مناسب و ناتوانی اقشار کم درآمد در تأمین سرمایه اولیه دو دلیل اصلی کنارهگیری بخش زیادی از متقاضیان واقعی مسکن از ثبتنام است و وزیر جدید باید با رفع این دو نقیصه، به فعالسازی ظرفیتهای بالقوه بخش مسکن بپردازد.
✳️آیا برای ترک فعل ها مسئولی بازخواست شد؟
طبق آمار دیوان محاسبات، برنامه ششم توسعه در حالی به پایان رسید که تنها ۳۰ درصد از اهداف آن محقق شد و به جای رشد اقتصادی ۸ درصد رشد کمتر از یک درصد مواجه بودیم و به جای تورم تک رقمی میانگین تورم ۲۵ درصد در سال را داشتیم!
الان برنامه هفتم توسعه در حال آماده سازی است و ابعاد مختلف اقتصاد درون زا در آن لحاظ شده است و تمام مسئولان کشور در تهیه،تصویب و اجرای آن دخیل هستند .
اما سوال اینجاست که چه ضمانتی برای اجرای آن وجود دارد؟آیا در مورد محقق نشدن ۷۰ درصد از اهداف برنامه ششم،مسئولی بازخواست شد که حالا امیدوار باشیم که برنامه هفتم تنها نوشته ای بر روی کاغذ نخواهد بود؟
اقتصاد درونزا همانقدر که نیاز به برنامهریزی منسجم و دقیق دارد،نیاز به پیگیری و بازخواست از مسئولین برای محقق شدن اهداف نیز دارد و کشور ما نیز برای درونزایی باید به سمت پاسخگو کردن مسئولین در قبال فعل ها و ترک فعل هایشان قدم بردارد.
🌐 پرسمان سیاسی
✳️بنگاهها ی مسکن سوت و کورند!
🔹بررسیهای میدانی از ادامه رکود بازار مسکن در آذرماه ۱۴۰۱ حکایت دارد و کمتر کسی حتی برای اطلاع از قیمتها به دفاتر املاک مراجعه میکند.
🔹تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ در مناطق جنوبی تهران بیش از شمال پایتخت است. همین مساله باعث شده تا میزان رشد قیمت در جنوب بیش از شمال تهران باشد.
✳️اخبارکوتاه
- رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق: با تکیه بر مردم و نیروهای جوان و پر انگیزه در مقابل دشمنان پیشرفت عراق بایستید
- رئیس جمهور:مبارزه با گروههای تروریستی جزو توافقات ایران و عراق است/ سودانی: اجازه حمله به هیچ کشوری از خاک عراق را نخواهیم داد
- باقری در دیدار با همتای قطری: هر کشوری با مشی سیاسی غربیها زاویه پیدا کند، متهم می شود
- ۱۱۵۶ زندانی ۲۰ استان کشور آزاد شدند
- بهادری جهرمی: طرح "آبرسانی به کردستان" پایان هفته افتتاح میشود
- ضربه مهلک اطلاعات سپاه به سرویس اطلاعاتی یک کشور مرتجع/ اقدامات سوء امنیتی در بندرلنگه خنثی شد
- سردار فدوی: سرشبکههای دستگیر شده در اغتشاشات مربوط به سرویسهای جاسوسی آمریکا بودند
- وزیر خارجه لهستان: ایران شریک مهم ما در منطقه است
- حمایت چندباره کاخ سفید از اغتشاشات در ایران
- شهادت سه فلسطینی از جمله دو برادر در کرانهباختری
- عملیات ضدصهیونیستی در شرق رام الله/ یک نظامی اسرائیلی زخمی شد
- رئیس شاباک: انتفاضه جدید قطعی است
- سازمان ملل: کرانه باختری در «حالت انفجار» است
- سفر محرمانه هیأت نظامی اوکراین به فلسطین اشغالی
- اسرائیل غرق در فساد اخلاقی؛ تجاوز فرماندهان به یک سوم نظامیان زن
- یک جاسوس دیگر موساد در لبنان دستگیر شد
- حزبالله عراق: دیپلماسی هیچ تاثیری در رویکرد سعودی ندارد/ باید جنگ را به خیابانهای ریاض کشاند
- پکن: تحریمهای ونزوئلا هر چه سریعتر لغو شود
- راشد الغنوشی پس از بازجویی ۱۲ ساعته آزاد شد
- ضربالاجل ترکیه برای عملیات نظامی در شهرهای منبج، عین العرب و تل رفعت/ آنکارا خواستار خروج قسد و بازگشت نهادهای دولت
✅ اینفوگرافیک | گام به گامِ خرید خودرو در بورس کالا/کالا خبر
لینک دریافت کد بورسی شما کاربر گرامی
https://agah.ebgo.ir/Login?src=AD9581