💠نگاهی به گذشته عملکرد تکنوکرات ها در دولت هاشمی رفسنجانی
👈قسمت دوم
اما نتیجه چه بود؟
تورم به 50 درصد رسید، بدهی های خارجی بشدت افزایش یافت، با افزایش نرخ ارز، بحران ارزی رخ داد. نارضایتی عمومی بشدت افزایش یافت، رانت خواری و فساد گسترش یافت، قدرت خرید کاهش و دهک های پایین تر جامعه فقیرتر شدند، واردات به شکل گسترده ای شکل گرفت، دولت حجیم تر شد و در نهایت اجرای این برنامه متوقف شد.
اگر چه در طول این برنامه توان نیروگاه ها و تعداد سدهای کشور افزایش یافت و تولید ناخالص داخلی با رشد مواجه شد، اما نتیجه اجمالی آن افزایش فاصله طبقاتی و فقیرتر شدن دهک های پایین جامعه بود.
اجرای این سیاست تنها از جنبه اقتصادی زیان بار نبود، بلکه بخش فرهنگی و اجتماعی نیز متضرر شد و تأثیر خود را بر حوزه فرهنگ و تحولات اجتماعی و تحول در ارزشها بر جای گذاشت. اگر تا قبل از دوره سازندگی، صرفهجویی تشویق میشد، پس از آن همگام با رشد برنامههای آزاد اقتصادی، فرهنگ مصرفگرایی در بین جامعه گسترش یافت. تبلیغات گسترده کالاها و خدمات همراه با مجلات و روزنامههای رنگی فضای یکدست جامعه را تغییر داد.
یکی از بدترین آثار اجرای طرح تعدیل اقتصادی افزایش شدید نرخ تورم بود؛ تورمیکه سبب شد کمر مردم زیر چرخ دنده های اقتصاد شکسته شود و در زمان خود اعتراضات مردمی و شورش هایی نظیر شورش اسلامشهر، قزوین و شیراز را به همراه داشته باشد که به جنبش تهیدستان معروف شد.
اگر چه خصوصی سازی مولفه اصلی تعدیل اقتصادی بود، اما در پایان اجرای این طرح، دولت بشدت حجیم شد و نفوذ آن در اقتصاد گسترش یافت.
نرخ بیکاری نیز در پایان اجرای طرح تعدیل افزایش یافت؛ طبق آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی، تعداد بیکاران سال 75، یک میلیون 456 هزار نفر بود که در سال 76 به یک میلیون 957 هزارنفر رسید. از این میزان بیکاری موجود در کشور، 38 درصد افراد تحصیل کرده بودند.
در نهایت اینکه اجرای سیاست تعدیل که نسخه تجویزی صندوق بین المللی پول برای اقتصاد جنگ زده ایران بود، نتوانست به اهداف انقلاب که همانا کمک به مستضعفین و دستگیری از محرومین بود، برسد. افزایش فاصله طبقاتی آن هدفی نبود که از بعد اقتصادی به دنبال آن باشیم.
وابستگی به وام های خارجی هیچ گاه در سیاست های مدیران انقلابی نبود؛ سیاستی که توسط مدیران تحصیل کرده دانشگاه های آمریکایی اجرایی شد. به این ترتیب افزایش رانت و فساد اقتصادی و اداری سبب ثروتمندتر شدن ثروتمندان و فقیرتر شدن فقرا گشت؛ در واقع دولت سازندگی به هدف له کردن بخشی از جامعه زیر چرخ توسعه رسید، اما توسعه ای شکل نگرفت.
⭕️ ریزش ارز در حال اتفاق افتادن است/ بودجه ۱۴۰۰ کاملاً سیاسی است
👤 سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس اول مجلس:
🔹بنده در مصاحبهای گفتم که دولت قصد دارد قیمت دلار را به 11500 تومان برساند که این موضوع با واکنش ربیعی سخنگوی دولت همراه بود و بعد از آن رئیس جمهور در مصاحبهای گفت که نرخ محاسباتی دلار را 11500 تومان در نظر گرفته است.
🔹(وی با بیان اینکه گویا سخنگوی دولت با رئیس جمهور هماهنگ نیست، اضافه کرد) ریزش ارز هم در حال اتفاق افتادن است، در زمان حاضر باید پرسید؛ شرایط ارزی چگونه است، ارز داریم یا نه؟ اگر نداریم چگونه است؟ آقایان از این سخنان من ناراحت شدند که چرا این جمله گفته شده است.
🔹فروش دو میلیون و سیصد هزار بشکه نفت و در صورت فراهم نبودن این امکان فروش اوراق مطرح شده است که منابع را تأمین کند که حجم اوراق پیشبینیشده بهگفته یکی از اقتصاددانان نزدیک به دولت بدهی 100 هزار میلیارد تومانی را به سال 1400 منتقل میکند.
🔹این بودجه، یک بودجه کاملاً سیاسی است که انتظارات را در جامعه بالا میبرد و از طرفی منابع بودجه کاملاً ناپایدار و بیثبات است
🔹توصیه بنده به دوستان مجلس تصویب بودجه سهدوازدهم بوده است
🔹لیستی از متخلفان بورس به قوه قضائیه فرستاده شده است و دادستان تهران باید در این زمینه رسیدگی کند و نامهای دومی هم در حال تهیه است که تخلفات حقوقیها نیست و تخلفات سازمان بورس و اقدامات وزارت اقتصاد در این حوزه است.
┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🛑شکایت از روحانی به صحن مجلس رسید
نایب رئیس کمیسیون قضایی:
🔹حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر به علت استنکاف رئیس جمهور از ابلاغ قوانین مصوب مجلس در ۱۳ مورد شکایتی را مطرح کرده بود.
🔹 معاون پارلمانی رئیسجمهور، در جلسه امروز به دفاع پرداخت اما اعضای کمیسیون توضیحات وی را قانعکننده ندانستند و بنا شد تا گزارش شکوائیه برای رأیگیری به صحن علنی ارسال شود.
💠ارائه برنامه به جای دوقطبیسازی کاذب
🔻در فاصله چند ماه مانده به انتخابات، با توجه به اخبار و گزارشهایی که از جریانات و گروههای سیاسی منتشر میشود، مانند دورههای گذشته انتخاباتی، توجه نیروهای سیاسی در کشور به سمت آرایش، سازوکارهای رسیدن به وحدت و بهطورکلی بر امور شکلی تمرکز یافته است و آنچه کمتر موردتوجه قرار میگیرد ماهیت حقیقی منافع ملی است که میبایست اکنون در مدار تحرکات سیاسی قرار گیرد.
🔸امروز کشور با مسائل و موضوعات عمدهای در عرصههای مختلف سیاست خارجی تا اقتصاد مواجه است که ارائه راهکار و برنامه ملموس و قابلاجرا برای آنها در کنار اقدامات شکلی، امری ضروری محسوب میشود؛ امری که در صورت کمتوجهی نسبت به آن تبعات منفی به بار خواهد داشت؛ ازجمله:
🔹مانور جریانات برای کسب حمایت مردم اگر حول کارآمدی برنامهای و دفاع جریانات و گروهها از برنامهها نباشد، به سمت مانور بر دوقطبیهای کاذب حرکت خواهد کرد؛ اتفاقی که منافع ملی را در رقابتهای انتخاباتی به حاشیه خواهد برد و انتخاب مردم را دچار خطا خواهد کرد. لذا از هماکنون میبایست مطالبه مردمی بر ارائه برنامه و ایده حکمرانی کارآمد قرار گیرد.
🔸 مشارکت مردم در انتخابات ارتباط مستقیمی با ایدهها و راهکارهای ارائهشده توسط احزاب و گروهها دارد. لذا اگر مردم مشاهده کنند که گروههای فعال در انتخابات دارای راهکار و برنامه جدید هستند، بالطبع انتظار میرود مشارکت فعالی در انتخابات داشته باشند و مسلماً خلاف این مطلب نیز صادق است، یعنی تمرکز جریانها صرفاً بر جنبههای شکلی، تحرک جدید در ذهنیت عمومی ایجاد نمیکند.
🔺جریانات سیاسی مدعی حضور در انتخابات میبایست برنامه و ایده خود را برای حوزههای مختلف سیاست داخلی و خارجی، در مرئی و منظر ملت ایران قرار دهند و به عبارتی پاسخ خود را به نیاز روز جامعه بهطور شفاف ارائه دهند. در این صورت انتخابات جهت درست و قابلقبول خود را خواهد یافت. این امر مهم میبایست از هماکنون محور مطالبه از احزاب و جریانهای سیاسی باشد. در حال حاضر وظیفه این مطالبهگری بر عهده رسانهها و فعالین فضای مجازی است که افراد و جریانها را دعوت به ارائه برنامه نمایند تا این مطالبه در ماههای منتهی به انتخابات محور اقدام و عمل سیاسی قرار گیرد.
✍مصطفی برزکار
💠 ترکان: مصوبه اخیر مجلس یعنی اینکه اول شورای نگهبان رئیس جمهور را انتخاب کند، بعدا مردم به او رای بدهند.!
🌀اکبر ترکان درباره مصوبه اخیر انتخاباتی مجلس گفت:
بهشخصه معتقدم باید با هر فرآیندی که انتخاب مستقیم مردم را دو مرحلهای میکند مخالفت کرد. این مردم هستند که باید رئیسجمهوری را انتخاب کنند، آنوقت ما نهاد شورای نگهبان را در وسط راه قرار میدهیم و میگوییم اول شورای نگهبان افراد مورد نظرش را انتخاب کند و بعد مردم.
💠این روش به معنای حذف جمهوریت است. اصلاً مگر چنین چیزی ممکن است که شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری را بر مبنای برنامههایشان تأیید یا رد کند.
✅نکته :
🔹حمله به #شورای_نگهبان اولین باری نیست که صورت میگیرد، اما هر وقت به #انتخابات نزدیک میشویم حجم تهاجم به شورای نگهبان زیاد میشود.
این فشارها عمدتا برای امتیازگیری و نوعی باجگیری سیاسی است.
آنتی نفوذ
توییت سید نظامالدین موسوی نماینده مجلس در خصوص رسیدگی به تخلفات حقوقیها در بازار سرمایه و پیگیری های مجلس و نایب ریس مجلس جناب قاضی زاده هاشمی
◼️ توئیت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به اوضاع نامساعد بازار سرمایه
محسن رضایی:
🔶 آقای روحانی در پاسخ به نگرانی اقتصاد دان ها گفته بود "پنبه در گوش" خود بگذارید که خبرهای مثبت بورس ما را نشنوید
🔷 ظاهراً خود نیز چنین کرده است!
🔶 یک مسلمان، پنبه را از گوش رییس جمهور درآورد که صدای مردم ستمدیده را بشنود...
💠اخبارکوتاه
- رئیس مجلس: سناریوی محورِ آمریکایی-صهیونیستی، تجزیه کشورهای اسلامی منطقه است
- سرلشکر باقری: کسانی که میگفتند جمهوری اسلامی ۴۰ سالگیاش را نمیبیند، کنگرهشان در تصرف است
- ظریف: سیاست کشورمان در مواجهه با دولت بایدن «اقدام در برابر اقدام» است
- بازتاب رزمایش سپاه در شبکه صهیونیستی؛ تمامی موشکها به اهداف تعیین شده اصابت کردند
- عقبنشینی نظامیان کره جنوبی از تنگه هرمز
- در آستانه مراسم تحلیف بایدن صورت گرفت؛ تصویب ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی جدید در کرانه باختری
- همزمان با مراسم تحلیف بایدن، افبیآی از ترس حمله خودی، گارد مستقر در واشنگتن را رصد میکند
- توقف واکسیناسیون در ژاپن، استرالیا، نیوزیلند و تایوان/ فعلا منتظر نتیجه واکسن در سایر کشورها میمانیم
- بازداشت ۶۳۰ تونسی در جریان اعتراضات
- دعوت اسقف اعظم لبنان از عون و حریری برای آشتی
- امیر کویت استعفای دولت را پذیرفت
- نیروهای ترکیه بار دیگر آب شرب شهر الحسکه سوریه را قطع کردند
- حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به اهدافی در نوار غزه
- آمریکا ۷۰ تروریست داعشی را به پایگاه «التنف» سوریه منتقل کرد.
🔴احضار بورسی وزیر اقتصاد به مجلس
🔹توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی: در پی شرایط خاص بازار سرمایه، ریزش شاخص و عدم اخذ تصمیمات مناسب توسط مدیران ارشد بازار در وضعیت کنونی، برای فردا وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به کمیسیون احضار کردیم.