eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.2هزار دنبال‌کننده
18.7هزار عکس
483 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴سید حسن نصرالله: کشتی‌های حامل سوخت ایران از زمان ارسال خاک لبنان قلمداد می‌شوند 🔹دبیرکل حزب‌الله لبنان: کشتی‌های حامل سوخت خریداری شده از ایران تا ساعاتی دیگر به سوی لبنان حرکت می‌کنند. چالش‌های زیادی پیش روست اما اینجا اعلام می‌کنم، از زمانی که این کشتی‌ها حرکت کنند، خاک لبنان قلمداد می‌شوند. 🔹کشتی اول حامل گازوئیل است چون اولویت بیشتری دارد، ان شاء الله این کشتی‌ها به سلامت به لبنان می‌رسند. کسی وارد چالش نشود چون این امر با عزت ملت ما گره خورده؛ دیگر نمی‌پذیریم مردم را در صف‌های طولانی سوخت خوار کنید. کسانی این کار را بر ما تحمیل کردند که جنگ اقتصادی را علیه ما راه انداختند. 🔹 از رهبر انقلاب اسلامی آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله رئیسی تشکر می‌کنم. آشکارا اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت متحدانش را رها نکرده و دست قطع شده حاج قاسم دلیلی بر این مدعای من است.
✅ اولین پس‌لرزه سخنرانی سیدحسن نصرالله ♨️ ریاست جمهوری لبنان: سفیر ایالات متحده از تصمیم واشنگتن برای کمک به لبنان برای دستیابی به نیروی الکتریکی به عون اطلاع داد 💠 ریاست جمهوری: سفیر آمریکا رئیس جمهور میشل عون را از موافقت انتقال انرژی لبنان از طریق سوریه مطلع کرد 💠 میشل عون، رئیس جمهور آمریکا، با تماس سفیر ایالات متحده در مورد موافقت دولتش برای واردات برق از اردن مطلع شد. 🔰 سفیر آمریکا در لبنان: انتقال گاز مصر از طریق اردن و سوریه تسهیل می‌شود و به شمال لبنان می‌رسد. پی نوشت : این رخداد مهم نشان می‌دهد آمریکا به شدت از افتادن لبنان در دامان ایران ترسیده و قصد دارد فشارها به لبنان را کاهش دهد.
✳️پرسودترین بازار هفته کدام بازار بود؟ادامه صعود چهار بازار مالی 🔷 این هفته هم مثل هفته‌های گذشته هر چهار بازار طلا، سکه، دلار و بورس سودده بودند. در میان این بازارها در هفته نهایی مرداد ماه، طلا پربازده‌ترین و بورس کم بازده‌ترین بازار بوده است. 🔷 براساس داده‌های اقتباس شده از شبکه اطلاع‌رسانی طلا، سکه و ارز هر گرم از این فلز ارزشمند در هفته گذشته یک میلیون و ۱۰۷ هزار تومان قیمت داشت که با رشد ۳٫۴ درصدی در این هفته به نرخ یک میلیون و ۱۴۴ هزار تومان رسید. 🔷 قیمت سکه در هفته‌ای که گذشت با رشد ۲٫۲ درصدی نسبت به هفته قبل به نرخ ۱۱ میلیون و ۸۱۷ هزار تومان رسید. 🔷 اسکناس آمریکایی با رشد ۱٫۷ درصدی خودش را به انتهای کانال ۲۶ هزار تومانی برساند.قیمت دلار در پایان معاملات این هفته به نرخ ۲۶ هزار و ۸۹۹ تومان رسید و سومین بازار پربازده در چهارمین هفته مردادماه شد. 🔷 شاخص کل بازار سرمایه در این هفته بیش از ۱۵ هزار واحد رشد کرد و با بازدهی ۱٫۱ درصدی خود را به سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد رساند.
✳️روند صعودی دلار ادامه دارد رویترز: به نظر نمی‌رسد که تا پایان امسال نیز بحران کرونا به پایان برسد و معامله گران باید ریسک ناشی از این ویروس بر روی اقتصاد جهانی را کماکان مد نظر خود قرار دهند. با توجه به عملکرد ضعیف تر از حد انتظار اقتصاد چین، تقاضا برای دلار به ویژه در کوتاه مدت بین معامله گران ارز تقویت شده است.
🔴گوترش: آماده مذاکره با طالبانم 🔹دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد، آماده گفتگو با رهبران طالبان است و ابراز امیدواری کرد که دولتی فراگیر در کابل تشکیل شود.
✳️سخنگوی طالبان: چین و ترکیه شرکای اصلی ما در بازسازی افغانستان هستند 🗣 سخنگوی طالبان: 🔸️ طالبان تاکنون امارت اسلامی در افغانستان اعلان نکرده و هنوز برای تعیین شکل حکومت در افغانستان زود است. 🔸️ چین و ترکیه شرکای اصلی ما در بازسازی افغانستان هستند.
💢 کدام کشورها بیشترین نقدینگی بین‌المللی را دارند؟ 🔻 کل ذخایر یک کشور می‌تواند تأثیر بسزایی در سیاست‌های اقتصادی آن داشته باشد. نقدینگی به کشورها اجازه می‌دهد، اهرم قابل توجهی در سیاست‌های اقتصادی و جنگ‌های تجاری داشته باشند. 🔻 ذخایر چین در حال حاضر بیش از 3 تریلیون دلار بوده که بسیار بالاتر از ذخایر رتبه دوم، یعنی ژاپن با 1.24 تریلیون دلار است. چین همچنین مقدار قابل توجهی از بدهی ایالات متحده را در اختیار دارد. 🔻 ذخایر بین‌المللی یک کشور نقش مهمی در میزان وزن اقتصادی آن دارد. اگر چین مقدار زیادی دلار آمریکا ذخیره کند، می‌تواند بر ارزش واحد پولی خود، یوآن، که به دلار آمریکا وابسته است تأثیر بگذارد. 🔻 با توجه به اینکه چین دارای بیش از 3 تریلیون دلار ذخایر است، هرگونه حرکت از سوی چین می‌تواند پیامدهای اقتصادی عظیمی برای جهان به همراه داشته باشد. 🔸 5 کشور برتر با بیشترین ذخیره نقدینگی: ▪️1 چین: 3.09 تریلیون دلار ▪️2 ژاپن: 1.24 تریلیون دلار ▪️3 سوئیس: 744 میلیارد دلار ▪️4 عربستان سعودی: 496 میلیارد دلار ▪️5 تایوان: 462 میلیارد دلار
✳️نسبت ما و طالبان ✅سوال رایج این روزها اینست که نسبت جمهوری اسلامی و طالبان چیست؟ 🔹برای این تحلیل باید یک گزاره قطعی و همیشگی در جمهوری اسلامی را توجه کرد و آنهمچ خواست مردم است. مثل ماجرای فلسطین اشغالی و درخواست ایران برای رفراندوم. بااین شاخص کنش ایران قابل تحلیل است. 🔹مساله اول دولت فراری است. سرنوشت دولت آمریکایی اشرف غنی، فرار با دمپائی بود. آمریکاپرست ها هم از بال هواپیما آویزان شدند. طبیعی است که برای جمهوری اسلامی یک حکومت آمریکایی ضررمحض است اما ملاک خواست مردم است. 🔹نسبت مردم با این دولت چه بود؟ کمترین اعتنا را مردم افغانستان از فرار اشرف غنی داشتند. نه مقاومتی مقابل طالبان و نه راه پیمایی در حمایت از دولت سابق. علت هم روشن بود. حجم فساد و ظلم و کشتار و جنایت در دولت آمریکایی که نه برای آنها آزادی آورد و نه امنیت. اینکه اشرف غنی جایگاه مردمی نداشت را آمریکایی ها هم فهمیده بودند برای همین در مذاکرات صلح سراغ طالبان رفتند. آمریکایی ها صریحا گفتند "دولت اشرف غنی دیگر جایگاه مردمی ندارد" ✅گزاره دوم جایگاه طالبان است. طالبان مستبد و با گرایش های جاهلی است. اما ظاهرا سیاست های خود را تغییر داده است. برخی معتقدند طالبان برای تشکیل حکومت نیازمند پذیرفته شدن از سوی جامعه جهانی است و این تغییرات تاکتیکی است. برخی نیز خوش بینانه مخالفند. نسبت مردم با طالبان چیست؟ طالبان برآمده از قوم پشتو است که حداقل 40 درصد مردم افغانستان اند. طالبان به جهت قومیت پایگاه اجتماعی دارد. از سویی برای بخشی از این جامعه حامل امنیت اند. برای کشوری که سالها در جنگ و سلطه بوده امنیت نیاز اول است. 🔰با این توضیح موضع دولت ایران چیست؟ ❇️ 3 اصل اهمیت دارد: 1⃣اول اینکه دولت آینده مردمی باشد. دولت مردمی، دولت باثبات است و همین هم نیز برای ایران اهمیت دارد. 2⃣دوم ضدآمریکایی باشد. 3⃣سوم اینکه قائل به همکاری های مشترک سر منافع ایران باشد. 🔹درخواست اول ایران از طالبان رعایت حق حاکمیت مردم است. در افغانستان 4 قوم اصلی وجود دارد که همه آنها باید در قدرت نقش داشته باشند. هم پشتون ها و هم تاجیک ها وازبک ها وهزاره. فراتر از این دست از اقدامات جاهلی مثل جلوگیری از تحصیل زنان بردارد. 🔹دوم تقویت رویکرد ضدآمریکایی است. مثل همین پیش فرض طالبان برای مذاکره صلح با آمریکا که منجر به خروج آمریکایی ها شد. 🔹سوم نیزمنافع مشترک ایران و افغانستان است. مواردی چون مبارزه با گروه های تکفیری و حفظ امنیت مرزها و مبارزه با ترانزیت مواد مخدر و تعیین تکلیف آب هیرمند و غیره. طبیعی است که ایران نظاره گرفعال است. هم رصد می کند و هم هدایت تا این سه اصل فراهم شود. در نهایت این جریان جعلی اسلامی، خوب یا بد توسط مردم افغانستان باید تعیین تکلیف شوند.
✳️خاطرات خوب و بد مردم افغانستان از طالبان 🔹طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بر ۹۰ درصد از خاک افغانستان حاکم شده و حکومت تشکیل داده بود، مردم از آن دوران چند خاطره بد دارند و البته با توجه به عملکرد بد دولت های بعد از طالبان تا کنون برخی اتفاقات در آن دوران خاطرات خوب مردم از طالبان هم شده است. ⚠️خاطرات بد⚠️ 1⃣عدم پذیرش طالبان در نظام بین الملل و تحقیر افغانستان و انزوای سیاسی 2⃣ رفتار های خشک و سخت گیری های مذهبی 3⃣عدم توجه به قومیت های مختلف در افغانستان 5⃣محرومیت اجتماعی ✳️خاطرات خوب✳️ 1⃣ برقراری امنیت نسبی بر خلاف دولت های بعدی که توانایی ایجاد امنیت را نداشتند 2⃣ کاهش تولید مواد مخدر به طوریکه در زمان طالبان ۲۰۰ تن مواد مخدر تولید می شد چون طالبان با کشت خشخاش مقابله می کردند . بعد از اشغال افغانستان ، مقابله با مواد مخدر به انگلیس واگذار شد اما حالا ۹۰۰۰ تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شود . 3⃣ مقابله با فساد . بر خلاف دولت های بعدی و بخصوص اشرف غنی که فساد گسترده دولت را فرا گرفته است . رفتار های کنونی طالبان در افغانستان برای رفع خاطرات بد است. برخی معتقدند که این رفتار های طالبان تاکتیکی و فقط ظاهر سازی است . به دو دلیل نمی توان این رفتار را تاکتیکی به حساب آورد : ۱- طالبان به خوبی می دانند در نظام بین الملل کنونی طالبان می بایست تغییرات اساسی در شیوه حکم رانی ایجاد نماید اگر می خواهد حکومت پایدار داشته باشد ۲- مردم افغانستان مردم ۲۰ سال پیش نیستند و در صورتی که طالبان بخواهد راه گذشته را برود، جنبش های مدنی گلوی طالبان را خواهد فشرد. ✍
✳️بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی فردا آغاز می‌شود/ رئیس جمهور اول وقت به مجلس خواهد رفت 🔹عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اولویت رئیس جمهور در توضیح برنامه‌های دولت گفت: فردا رئیس جمهور اول وقت به مجلس خواهد آمد و برنامه های دولت سیزدهم را توضیح می‌دهد. جلسات رای اعتماد به وزرا ۹ یا ۱۰ جلسه خواهد بود. 🔹سخنگوی هیات رئیسه مجلس از آغاز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در جلسه علنی فردا (۳۰ مرداد) مجلس خبر داد.
🔴چرا ایران به مردم افغانستان در مقابل طالبان کمک نمی‌کند؟ 🔻برخی کاربران فضای مجازی به خصوص سلبریتی ها با انتشار پست، استوری و توئیت هایی طعنه می زنند که چرا ایران مثل قائله سوریه به کمک مردم افغاستان نمی رود یا اینکه وقیحانه مدعی می شوند که مردم افغانستان معامله شدند! 🔹هرچند که از سلبریتی جماعت نباید انتظار فهم مسائل سیاسی و چیزی جز شبهه اندازی و.... داشت اما توضیحات زیر قابل توجه است: 1️⃣ داعش با مدیریت آمریکا از تروریست های کشورهای گوناگون به هدف کشورگشایی تشکیل شد اما طالبان بخشی از مردم افغانستان هستند که ادعای کشورگشایی ندارند و مدعی حکومت هستند هرچند که استفاده از رفتارهای خشن را در سابقه خود دارند. 2️⃣ ماجرای طالبان با هر کیفیت یک اختلاف درونی کشور افغانستان است که از زمین تا آسمان با اهداف و اعمال گروهک تروریستی داعش فرق دارد و اتفاقا طالبان دشمن خونی داعش است. 3️⃣ در مسله سوریه و عراق سران دو کشور رسما از ایران کمک خواستند اما در ماجرای افغانستان، اشرف غنی، رئیس جمهور این کشور یک چهره کاملا آمریکایی بود که تمام امید او هم به کمک آمریکایی ها بود و با مشاهده خطر سریعا فرار را بر قرار ترجیح داد. 4️⃣ اما نکته مهم تر اینجاست؛ همین مدعیان و طعنه زنان کسانی هستند که طی سالیان متمادی معترض حضور ایران برای کمک به مردم سوریه و عراق بودند. این در حالی بود که فقط یاد جنایات سفاکانه داعش نظیر زنده زنده سوزاندن ها، سربریدن چند هزار نفر، تجاوزها، قتل عام ها و.... خاطر هر انسان آزاده ای را پریشان می‌کرد. اما سلبریتی ها و برخی از فعالان مجازی در آن زمان معترض حضور ایران برای کمک به مظلومان سوریه و عراق بودند. 🔹حال ماجرا چیست که همان افراد معترض از مسئولان امنیتی و نظامی مطالبه حضور در افغانستان را دارند؟ آیا سلبریتی ها این بار همچون مسائل عدیده گذشته قرار است تکمیل کننده پازل آمریکایی ها باشند؟ چرا که بررسی رفتار چند روز گذشته شبکه های ضدانقلاب در کنار سلبریتی ها و گروهی از فعالان رسانه ای نشان می دهد که مایل هستند ایران را وارد مسئله داخلی افغانستان و تقابل شیعه - سنی با خبرسازی یا تلاش وافر برای برجسته سازی اعمال خشن طالبان در گذشته کنند؛ اعمالی که قطعا بسیار کمتر از جتایات داعش بوده است و این افراد و رسانه ها در زمان کمک به مظلومان تحت جنایات داعش یا ساکت بودند و یا اینکه ایران را از کمک به اسیران ظلم داعش دست پرورده آمریکا منع می کردند.