✳️لخت کردن سارق؛ الگویی برای مواجهه با عملیات در منطقه خاکستری
🔸️هفتم ژانویه ۲۰۲۰ یعنی حدود چهار روز پس از ترور ناجوانمردانه حاج قاسم عزیز در فرودگاه بغداد، موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گزارشی تحت عنوان "عملیات در منطقه خاکستری: مقابله با شیوه جنگ نامتقارن ایران" منتشر کرد که در آن، به کاخ سفید توصیه شده بود باید دست به اقداماتی ایذایی علیه ایران بزند که خسارات ناشی از آن، به اندازهای نباشد که تهران را وارد یک جنگ تمام عیار با آمریکا کند. جان کلام این بود که از آنجائیکه آمریکا دیگر از عهده هزینههای جانی و مالی و آبرویی جنگ برنمیآید، بهتر است یک استراتژی جنگ نامتقارن تعریف کند و در سطحی (منطقه خاکستری) با ایران وارد درگیری شود که ضربه را وارد کند، اما این ضربه پایینتر از آستانه جنگ باشد. نفس اتخاذ این رویکرد، برای آمریکایی که قدرت نظامیاش با ناو و موشک و هواپیما سنجیده میشود، نوعی پذیرش تحقیر بود، لکن در جعبهابزار سیاستخارجی واشنگتن، حمله نظامی دیگر کارکردی نداشت. چندی پیش مجله فارین افریز تعبیر جالبی داشت: شکست آمریکا در عراق و افغانستان و سوریه و لیبی، باعث شده است تهدیدهای نظامی آمریکا دیگر ترسناک نباشند.
🔸️پس از ترور شهید فخری زاده، راقم این سطور در یادداشتی عنوان کرد که این اقدامات در چارچوب همان "عملیات در منطقه خاکستری" رخ میدهد و آخرین مورد نخواهد بود. اگر در مواجهات چند سال اخیر با آمریکا دقیق شویم، از این دست موارد باز هم میتوان یافت. سرقت کشتی ایرانی حامل سوخت در مسیر ونزوئلا را نیز باید در این چارچوب دید. ضرورت داشت با توجه به کنار گذاشته شدن گزینه حمله نظامی و جایگزین شدن عملیات در منطقه خاکستری، سیاست پدافندی متناسب از سوی تهران تدوین و اجرا شود. یعنی اگر ما زمانی برای مقابله با حمله نظامی احتمالی آمریکا، قایقهای تندور و موشکانداز تدارک دیدیم یا برد و دقت موشکهایمان را متناسب با منافع منطقهای آمریکا تنظیم کردیم، باید متناسب با رویکرد جدید آمریکا و تهدیدات جدید ناشی از آن، طراحی لازم را میکردیم. قاعدتا بهترین الگو برای مواجهه با عملیات در منطقه خاکستری، برآورد و پیشبینی عملیات دشمن و "ضربه ضمن دفع حمله" است. یعنی ما ضمن اینکه حمله ایذایی دشمن را دفع میکنیم، برای پیشگیری از حملات بعدی، خسارت مادی-معنوی این حمله را باید بالا ببریم. به نظر میرسد ماجرای جلوگیری از سرقت نفت ایران و مصادره نفت کش سارقان آمریکایی یک الگوی مناسب برای مواجهه با عملیات در منطقه خاکستری است و باید مدون شده و به سطوح و حوزههای دیگر تعمیم یابد. میتوان نام این مدل را "لخت کردن سارق" گذاشت که استعارهای هم از بیآبرو کردن است و هم از تصاحب داراییها. دشمن یک عملیات ایذایی تدارک دیده و اجرایش کرده است. اما نه تنها موفق نشده، بلکه هزینه آبرویی سنگین و خسارت مادی متناسبی نیز دیده است. به سرعت باید دادگاهی برای بررسی موضوع تشکیل شده و کشتی توقیف شده مصادره شود. هنری کیسینجر در کتاب نظم جهانی، جملهای دارد که درباره خود آمریکا باید این اصل را رعایت کرد: "اگر متجاوزی از پیامد عملش بجز بازگشت به حالت قبل از تجاوز از چیز دیگری نترسد، آیا تکرار این عمل در جای دیگر محتمل نیست؟"
🔸️به سبزپوشان دلیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بابت این حماسهآفرینی تبریک عرض نموده و از صمیم قلب از آنان تشکر میکنیم
دکتر جبرائیلی
✳️یوم الله ١٣ آبان، روز ملی مبارزه با استكبار جهاني و تسخير لانه جاسوسي آمريكا و روز دانش آموز گرامی باد.
🇺🇸 #استکبارستیزی
هدایت شده از معیار
☘
✅ #یادداشت_کوتاه | قضاوت عجولانه ممنوع‼️
🍃🌹🍃
🔻 گرچه برای قضاوت درباره عملکرد دولت انقلابی و جهادی آقای دکتر #رئیسی هنوز زوده و ابراز پشیمانی بعضی، از رای دادن به این دولت شبیه قصاص قبل از جنایت است؛ اما نمیشه یه عده انتظارات بجای مردم را از دولت منتخب شون نادیده گرفت:
1⃣ کُندی دولت در انتخاب مسئولین جهادی و انقلابی در طراز دولت (در تمام رده بالاخص استانداران و فرمانداران) بطوریکه عدهای از تحلیلگران هک سامانه بنزینی رو با این مساله مرتبط میدانند!!
2⃣ کُندی بیش از اندازه در کنترل قیمت ها و برنامه ریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت برای سفره مردم، همراه با پیوست رسانهایِ قوی و قوی و قوی!!!
🔹 به نظر میاد فوری ترین و اساسی ترین و اورژانسی ترین اولویت دولت، تمرکز بر حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم و کنترل افزایش افسار گسیخته قیمت هاست.
🔸 قیمت اکثر مواد مصرفی روزانه مردم سیر صعودی ناباورانه و ظالمانه دارند و این میتونه برای دولت انقلابی خطرناک باشد.
🔹 #بورس هم که جای خود دارد (به شدت نگران کننده است اگر هم اقداماتی دارند پیوست رسانهای بمنزله صفر است).
🔺 نکته پایانی: گرچه اکثر تحلیل گران انقلابی همراهی و همگامی با دولت انقلابی رو یک امر لازم وضروری میدانند و واقعیت هم همین است؛ اما مردم کوچه و بازار این تحمل و صبر و تحلیل رو ندارند.
🖌مش غلام
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🍀
✳️ #یادداشت_کوتاه| یک تیر و هفت نشان نیروی دریایی سپاه پاسداران
🔻 عملیات نیروی دریایی سپاه در آزادسازی نفت ایران و توقیف کشتی متجاوز از اهمیت بالایی برخوردار است بخصوص در ماه آبان که سالگرد تسخیر لانه جاسوسی آمریکاست.
1⃣ نکته اول در این اقدام این است که نظامیان آمریکایی حداکثر تلاش خود برای متوقف کردن پاسداران دریا انجام دادند ولی ناگزیر و ناکام میدان را ترک کردند.
2⃣ تو دهنی به سعودی بود که گمان میکرد میتواند در پناه نیروی دریایی آمریکا، موفقیتی بدست آورد و بر شکستهای سریالی این روزهایش از پابرهنگان دلاور یمن سرپوش بگذارد. حالا با این شکست، یمنی ها روحیه تازه ای پیدا می کنند.
3⃣ این واقعه در آستانه اجلاس وین، روحیه تیم آمریکا را ضعیف تر میکند چرا که باید در مقابل «قدرت تهاجمی» ایران صدایش را پایین بیاورد.
4⃣ با توجه به دلخوری چین از آمریکا بابت زیر دریایی های اتمی فروخته شده به استرالیا، پکن را به ایران نزدیکتر میکند و موضع تهاجمی آن در برابر آمریکا تقویت میکند.
5⃣ با توجه به شکاف اخیر بین فرانسه و آمریکا، اقدام نظامی ایران، فرانسه را در وین از آمریکا دورتر می کند.
6⃣ با توجه به رجزخوانیهای رژیم صهیونیستی علیه ایران، اقدام تهاجمی سپاه علیه ارباب رژیمصهیونیستی، توخالی بودن ادعاهای این رژیم را بیشتر برملا می نماید.
7⃣ با توجه به تحرک جدید ایران در صادرات، اقدام #سپاه، ضریب امنیت دریایی صادرات ایران را افزایش داده و به «نقطه اطمینان» رسانده است.
✍ دکتر زارعی
⭕️ علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران:
🔹فارغ از هرگونه اظهارنظر سیاسی شرایط صادرات به افغانستان در چندماه اخیر از حیث معطلی مرز ،دزدی کالا و حق حساب در مسیر به نسبت قبل تغیر محسوسی داشته و مناسب ترشده است.
✳️رییس کمیسیون اقتصادی: نرخ نیمایی تاثیری بر کاهش قیمتها نداشته است
محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعریف سامانه نیمایی براساس اعلام بانک مرکزی با هدف تخصیص ارز و واردات با قیمت پایین تر گفت:
🔹طبق گزارش موجود نرخ گذاری سامانه نیمایی تاثیری بر کاهش قیمت ها نداشته است.
🔹 در بازاری که نرخ اسکناس و نیمایی وجود داشته باشد، مبنای بازار نرخ بالاتر است و امکان ندارد از آن قیمت فراتر برویم ضمن آنکه ایجاد نرخ دوگانه فسادزا است و دولت هم متقاعد نشده که باید به سمت نرخ تعادلی در کشور برویم.
🔹با عددهای کمتر در نرخ ارز نمیتوان صادرات را مدیریت کرد و حفظ ارزش پول ملی یعنی کمک به قدرت خرید و مردم انتظار دارند بجای افزایش حقوق، قدرت خریدشان را نگهدارید.
🔹باید به صورت فوری سیاست های ارزی کشور اصلاح شود و در این مباحث جلسات خوبی با دولت داشتیم.
✳️پیگیریهای خبرنگار ایرنا نشان میدهد اقدامات نهایی برای واریز منابع مالی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه در حال انجام است و به احتمال زیاد تا اواخر ماه جاری رقمی معادل ۱۵۰ میلیون دلار به حساب این صندوق واریز شود/ایرنا
✳️۵ پیشبینی از آینده بورس
🔹فردین آقابزرگی: در ماههای آینده شرکتهای خاص و گروههای کوچک که به دلیل اجرای طرحهای توسعه یا بهبود و افزایش کارایی وضعیت تولید و فروش به طور خاص و به دور از شرایط عمومی صنعت خود عملکرد مناسبی نسبت به دورههای قبل داشتهاند میتوانند سودآور باشند. همچنین انتظار میرود تا پایان سال شاخص به ۱٫۷ میلیون واحد برسد.
🔸ایمان رئیسی: در صورتی که اقدامات حمایتی حداقل برای چند روز ادامه یابد میتواند فروشندههای بازار در قیمتهای فعلی را از بازار خارج کند و جان تازهای به بازار بدهد.
🔹نیما میرزایی: ریزش بازار با وجود تمام ابهامها درباره آینده برجام، در اختیار تصمیمات اقتصادی دولت است. افزایش نرخهای بهره در بازارهای پولی و بدهی موجب کاهش جذابیت P/E بورس شده است. بنابراین تا زمانی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی با هدف کنترل تورم در سایر بازارها رویه فعلی (افزایش نرخهای بهره) را ادامه دهند نمیتوان انتظار اقبال با ثبات معاملهگران را به بازار سرمایه داشت. ممکن است این رویه تا به سرانجام رسیدن مذاکرات و باز شدن نسبی شریانهای تبادلات ارزی با خارج از کشور ادامه داشته باشد.
🔸احسان بیگی: بازار تا پایان سال روند صعودی دارد. سهمهای بنیادی در حال حاضر وضعیت خوبی هستند و ارزش سرمایهگذاری و خرید را دارند. سهامداران خرد در وضعیت فعلی نباید عجلهای برای فروش سهام خود داشته باشند.
🔹محمد آرام بنیار: ناشرین بورسی که صندوقهای بازارگردانی دارند یا مدیرانی که نسبت به قیمت سهام خود حساس بودند چون هنوز مدیریت آنها تعیین تکلیف نشده، نسبت به روند سهام خود بیتفاوت شدهاند. دلایلی مثل دلار و مذاکرات برجام قبلا در بازار اثرگذاری خود را تثبیت کردند و در حال حاضر بیشترین اثر در بازار، انتخاب نشدن مدیران بورسی است. بنابراین ممکن است به صورت مقطعی روند بازار درست شود اما تحرکات مثبت و متعادل در بازار به وجود نمیآید.
⭕️ چرا سپاه می تواند اراده خود را به آمریکا تحمیل کند؟
✔️ نگاهی به پیروزی سپاه در جنگ نیمروزه دریایی با آمریکا
✍️ تقابل شش ساعته دریایی سپاه با ارتش تروریستی آمریکا برای بازپس گیری محموله نفتی سرقت شده در روز دوم آبان 1400 در یک شرایط جنگی صورت گرفت و عملا می توان از آن به عنوان جنگ نیمروزه ایران و آمریکا یاد کرد.
1️⃣ میزان توان نظامی که آمریکایی ها برای بازپس گیری نفکتش در دریای عمان طی دو مرحله به صحنه آوردند، نشان می دهد که آنها برای ماموریت واقعی جنگی به میدان فرستاده شده و در یک صحنه حقیقی جنگی مجبور به عقب نشینی شدند.
2️⃣ سردار سلامی فرمانده کل سپاه در سخنرانی های متعددی بر این موضوع تاکید کرده که سپاه پاسداران سالهاست شکست دادن نظامی آمریکا را تمرین می کند. رویداد دریایی اخیر نشانهای از وجود نقشه های عملیاتی کارآمد در ایران برای پیروزی های نظامی بزرگ علیه ارتش آمریکا در منطقه است.
3️⃣ واقعیت این است که حوادثی همچون منهدم کردن گلوبال هاوک، موشک باران عین الاسد، توقیف نفتکش انگلیس، ارسال مقتدرانه نفتکش های نفتی ایران به لبنان و اینک بازپس گیری محموله نفتی ایران از دست نیروهای دریایی آمریکا، در حال ایجاد محاسبات راهبردی جدیدی در منطقه و جهان است. این حوادث به ظاهر چند ساعته در حال شکل دهی آینده نظم جدید منطقه در خلیج فارس است. سپاه در تقابل دریایی اخیر با آمریکا وقتی در حال فراری دادن ناوهای سنگین وزن نظامی آمریکا از دریای عمان بود در اصل یک تصویر راهبردی را نیز به نمایش گذاشت؛ تصویر ابر قدرتی که در ذیل راهبرد انتقام سخت ایران، ناوهای آن محکوم به فرار کردن از خلیج فارس خواهند شد.
4️⃣ مدت هاست که صحنه هماوردی ایران و آمریکا تبدیل به جنگ اراده ها شده است. سپاه در این تقابل چند ساعته نشان داد که اراده عمیقی برای تحمیل اراده جنگی خود به آمریکا دارد و در ارتش آمریکا نیز زمینه پذیرفتن این اراده وجود دارد. رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال ۹۸ در نوع مواجه و برخورد ایران و آمریکا در دیدار مسئولان نظام اظهار داشتند: «جنگی بنا نیست انجام بگیرد و به توفیق الهی انجام هم نخواهد گرفت. نه ما دنبال جنگیم، آنها هم به صرفهشان نیست که دنبال جنگ باشند و میدانند که به صرفهشان نیست. ما هم که خب اهل ابتدا به کارِ نظامی نیستیم ــ هیچ وقت نبودیم، الان هم نیستیم ــ این برخورد، برخورد ارادهها است؛ این رویارویی، رویارویی ارادهها است؛ و ارادهی ما از آنها قویتر است. ما علاوهی بر ارادهی قوی، توکّل به خدا را هم داریم. و ارادهی ما از آنها قویتر است.» سپاه در رویداد دریایی اخیر به خوبی این جملات رهبر معظم انقلاب را معنا کرد. جالب آنکه سپاه بدون شلیک یک گلوله توانست اراده خود را بر اراده آمریکا تحمیل کند.
5️⃣ روح شهید حاج قاسم سلیمانی، حسن طهرانی مقدم و حاج محمد ناظری شاد. این شهداء در طول زندگی خود نشان دادند که با اراده های پولادین می توان شکست های واقعی به آمریکا تحمیل کرد. تا وجود چنین شهدای در سپاه پاسداران الهام بخش اراده های بزرگ باشد، در جنگ اراده ها این ایران است که همواره بر آمریکا پیروز خواهد شد.
*مهدی جهان تیغی
✳️جریان #تحریف و #اعتدال فعال است
درحالیکه طرف مقابل پیام تعیین تاریخ برای مذاکره با هدف لغو تحریمها از سوی کشورمان(آنهم بعد از ضرب شست سپاه)را گرفته،جریانی که پیش از این "میدان"را مزاحم "دیپلماسی" میخواند، هر توافقی را بهتر از عدم توافق میدانست،مدام ادعای آمریکاییها مبنی بر وجود"گزینه نظامی"روی میز مذاکرات را برجسته میکرد و در سابقهاش معطل نگه داشتن کشور به اسم صبر استراتژیک وجود دارد،دوباره دست بکار شده است.
🔹از یکسو خبر تهاتر نفت کشورمان با برنج هندی را برجسته میکنند و قیمت تمام شدهی یک وعده غذایی برای یک خانواده ۴نفره را محاسبه میکنند و از سوی دیگر همسو با رسانههای معاند صحبت از درگیری خیالی نظامی میکنند و به بهانه اعلام خبر شروع مذاکرات، منتقدین دولت متبوع شان را تندرو میخوانند و تیم مذاکره کننده قبلی را تطهیر میکنند..
🔸آنهم درحالیکه وضعیت موجود دست پخت دولت متبوع شان، ۸سال گره زدنِ تمام مشکلات و سفره مردم به بیرون از کشور، قالب کردن وادادگی و انفعال بجای مذاکره، گروگان گرفتن معیشت مردم و چوب حراج زدن به منافع ملی کشور برای رسیدن به اهداف سیاسی شان است!
✍"مهدی قاسمزاده"
✳️نماینده جمهوریخواه: بایدن اختیار لغو تحریمهای ایران را ندارد
🔹یکی از نمایندگان حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد حتی اگر دولت این کشور اقدام به رفع تحریمهای یکجانبه علیه ایران کند، جمهوریخواهان به محض در اختیار گرفتن کنگره، تحریمها را بازمیگردانند.
✳️ اگر در سال ۹۴ با رئیس جمهور چین برخورد بدی نمیکردیم ترامپ از برجام خارج نمیشد/ از آنزمان تاکنون چینیها ۴۰۰ میلیارد دلار در کشورهای مختلف سرمایهگذاری کردند، سهم ایران صفر بود!
👤 احمد صالحی، پژوهشگر اقتصادی:
☑️ سال ۹۴ که رئیس جمهور چین به تهران آمد، دولت قبل برخورد بدی با وی کرد و هیچ احترامی به او نگذاشت.
✅ اینموضوع ایران را از یک پروژه بزرگ اقتصادی حذف کرد!
💢 از سال ۹۴ تاکنون چین، ۶۲ میلیارد دلار در پاکستان، ۱۴ میلیارد دلار در جیبوتی، ۲۸ میلیارد دلار در قزاقستان، ۸ میلیارد دلار در مالزی سرمایهگذاری کرده است؟
ما چه سهمی از این سرمایهگذاری بردیم؟
صفر بود!
✳️امسال ۴ میلیارد دلار فرار مالیاتی داشتیم/ آمار خانههای خالی بلاتکلیف ماند
رجب رحمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس:
🔹در حال حاضر به اندازه بودجه 15 استان کشور فرار مالیاتی داریم و اگر این 4 میلیارد دلار به بخش محرومیتزدایی ما تزریق شود، میتوانیم امکانات اولیه رفاهی را در کلیه روستاهای کشور ایجاد کنیم.
🔹با وجود اینکه قرار بود آمار بهروزشده خانههای خالی تا نیمه مرداد امسال در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار بگیرد، اما هنوز تکلیف این آمار در بسیاری از استانها مشخص نشده است.
✳️تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران در مهرماه
🔹در مهر ماه سال جاری ۱۹ میلیون و ۵۵۴ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلار بین ایران و کشورهای جهان تبادل شد.
🔹با ثبت رکورد صادرات ۵ میلیارد و ۲۶۸ میلیون دلاری در این ماه، تراز تجاری کشور مثبت ۶۵۰ میلیون دلار شد.
/تسنیم/
۹۰ درصد تجارت ایران با ۷ کشور
💬مجیدرضا حریری، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین:
تورم امروز ما در خطرناکترین نقطه تاریخی تورم کشور در ۴دهه اخیر است. اگر از این مراحل تورم ۵۰یا ۶۰درصدی عبور کنیم، دیگر کنترل آن به صورت تصاعدی سخت میشود و میتواند به یک ابرتورم منجر شود.
۹۰درصد از صادرات و واردات ما با حدود ۷کشور است، باید سعی کنیم که تنوع بازار و تنوع و تعدد شرکا داشته باشیم.
✳️در ماجرای اخیر خلیج فارس دقیقا چه اتفاقی افتاده است؟
در تیرماه سال جاری وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، تحت پوشش و حمایت امنیتی نیروی دریایی سپاه یک محموله نفتی را از یک سوپر نفتکش به یک سوپر تانکر ویتنامی به نام سوتیس در بندر صحاری کشور عمان تحویل داد. مدیرِ شرکتِ خریدار نفت، یک فرد ایرانی الاصل است که در تجارت خصوصی نفت در دنیا چهره ای شناخته شده است. این شرکت در سنگاپور به ثبت رسیده است. سوپرتانکر تحویل گیرنده نفت نیز تحت مالکیت کشور ویتنام بوده است.
پس از تحویل نفت، خریدار به دلائل نامعلوم از پرداخت پول به ایران خودداری می کند و تلاش های وزارت نفت برای حصول حقوق مادی کشورمان بی نتیجه می ماند. بعد از تحویل نفت، نفت کش سوتیس با خاموش نگه داشتن همه علائم راداری به سمت سنگاپور حرکت می کند. اما در عین حال تحت اشراف اطلاعاتی کامل جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. سناریوی طراحی شده جمهوری اسلامی ایران بدین شکل طراحی می شود که در یک کار پیچیده اطلاعاتی اجازه فروش نفت به نفت کش سوتیس در سنگاپور داده نمی شود. پس از آن نفت کش مقصد چین را انتخاب می کند. جمهوری اسلامی ایران اجازه فروش نفت را به این نفت کش حتی در چین نیز نمی دهد. نفت کش پس از آن راهی هند می شود، ایران با ادامه اقدامات پیچیده اطلاعاتی خود اجازه فروش نفت در آب های هند را نیز نمی دهد. در نهایت نفت کش از تیرماه تا دوم آبان ماه موفق به فروش نفت خود نمی شود. در اواخر مهرماه بخش دوم اقدامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرایی می شود و با فراهم ساختن یک دام اطلاعاتی و قرار دادن یک خریدار نفت در مسیر مالک شرکت سنگاپوری، نفت کش سوتیس را به یک نقطه خاص هدایت می کند. نفت کش سوتیس در مسیر رفتن به قرار مشخص شده برای فروش نفت خود، در حدود 60 مایلی بندر جاسک و رو به روی لنگرگاه بندر فجیره مورد محاصره نیروی دریایی سپاه قرار می گیرد و ضمن کنترل نفت کش، به صورت کامل تحت محاصره در می آید. در همین وضعیت، نیروها و شناورهای آمریکایی برای کمک به نفت کش سوتیس وارد صحنه عملیات می شود، که با تسلط کامل نیروی دریایی سپاه و اراده محکم آنها مواجه می شود و در نهایت با هشدارهای جدی و قاطع نیروی دریایی سپاه مجبور به ترک صحنه عملیات می شود. پس از خروج اجباری آمریکایی ها از منطقه عملیات، نفت کش سوتیس به سمت آب های کشور عزیزمان ایران حرکت می کند و هم اینک در بندرعباس پهلو گرفته است.
✳️بازگشت همزمان به برجام
چرا بی معنا و نا ممکن است؟
🔹برجام اگر خردمندانه تنظیم شده بود، تعهدات ایران باید پس از اجرای تعهدات غرب -یا دست کم، همزمان- اجرا می شد و طرف غربی تضمین معتبر می داد. تعهدات ایران، نقد و غیر قابل بازگشت، یا دیر بازگشت بود؛ و تعهدات آمریکا و غرب، نسیه و روی کاغذ، و به سادگی، قابل بازگشت.
♦️اما این انتظار معقول، در برجام کاملا بر عکس نوشته شد. دولت روحانی، همه تعهداتش را در واگذاری یا بتن ریزی و تعلیق 95 درصد برنامه هسته ای کشور، از اواخر مهر تا 27 دی 94 به انجام رساند؛ تا تازه پس از آن، نوبت "روز اجرای توافق"! برسد و دولت ایران، دنبال حقوق حداقلی خود بدود.
🔹شش سال پس از آن ماجرای عبرت آموز، مقامات آمریکایی در حالی که همچنان مشغول دبّه کردن هستند، هر چند وقت یک بار، ادعای بازگشت همزمان را پیش می کشند. چنان که سخنگوی وزارت خارجه شان گفته؛ "معتقد به بازگشت متقابل به توافق هستیم".
♦️اجرای متوازن و متقابل تعهدات، اقتضای روز اول اجرای یک توافق است، نه متناسب با دوره عهدشکنی یک طرف. وقتی یک طرف توافق، قلدری به خرج داد و به شکل یکطرفه از آن خارج شد، نمی تواند توقع بازگشت همزمان را داشته باشد.
🔹طرف عهدشکن، صداقت و پایبندی اش را زیر سوال برده و نشان داده قابل اعتماد نیست؛ همچنان که معلوم کرده توافق، در قبال تعهدات او به اندازه کافی الزام آور و تضمین شده نبوده است.
♦️بنابراین، اولا لازم است او ابتدا اجرای تعهدات خود را از سر بگیرد و در یک بازه زمانی معقول راستی آزمایی (اعتبار سنجی) شود؛ ثانیا ساز و کار های قوی تضمین و تادیه خسارت در صورت نقض مجدد، از وی اخذ شود.
🔹نکته مهم دیگر، مکانیسم ماشه برای امکان احیای خودسرانه تحریم های شورای امنیت است که دولت آمریکا به خاطر خروج از برجام، دسترسی به آن را از دست داده و حالا می خواهد این دسترسی را با عملیات فریب جدید -به نام بازگشت سریع تر به توافق- احیا کند.
♦️طرف ایرانی در کنار خسارت های هنگفت شش سال توقف برنامه هسته ای، متحمل بالغ بر 150 تا 200 میلیارد دلار خسارت اقتصادی ناشی از عهدشکنی آمریکا (و غرب) شده و طرف مقابل باید پاسخگوی ایراد این خسارت باشد.
🔹به عبارت دیگر، نمی شود به واسطه احیای نصف و نیمه تعهدات، روند خسارت های ایران تداوم یابد، و طرف غربی صرفا بتواند موقعیت ایراد خسارت بیشتر از طریق ساز و کار معیوب برجام را به دست آورد.
محمد ایمانی
✳️ سایه سنگی چین بر بازار پوشاک جهان
🔰 ۱۰ صادرکننده اصلی پوشاک در جهان عبارتند از؛
🔻1. چین: 158 میلیارد دلار
🔻2. بنگلادش: 33 میلیارد دلار
🔻3. ویتنام: 28 میلیارد دلار
🔻4- ایتالیا: 25 میلیارد دلار
🔻5. آلمان: 24 میلیارد دلار
🔻6. هند: 17 میلیارد دلار
🔻7. ترکیه: 16 میلیارد دلار
🔻8. اسپانیا: 15 میلیارد دلار
🔻9. هنگ کنگ: 14 میلیارد دلار
🔻10. فرانسه: 13 میلیارد دلار
هدایت شده از صدای انقلاب
275-sedayeenghelab_ir.mp3
3.95M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 275
💠 نگاهی به حذف تدریجی ارز 4200 در دولت سیزدهم
۱- ارز ۴۲۰۰تومانی به چه کالاهایی تعلق میگیرد؟
۲- چرا دولت میخواهد ارز ۴۲۰۰ را حذف کند؟
۳- چرا کارهایی وجود دارد که تبعات منفی و تورمی در اقتصاد کشور نداشته باشد؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر علی قاسمی کارشناس اقتصاد سیاسی
#اقتصاد
#دلار4200
#گرانی
#بازارسرمایه
#رئیسی
#دولت_سیزدهم
#ریاست_جمهوری
🆔 @sedayeenghelab_ir
✳️رابطه سیلی به آمریکا و مهار تورم ؟
صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در توئیتی نوشت:
"من باور دارم که یک قایق سپاه، ناو اینترپرایز با ۵ هزار تفنگدار، دهها فروند طیاره و هلیکوپتر نظامی، شماری کشتیهای جنگی اسکورت را از خلیج فارس فراری داده.
سوالم این است که این پیروزی افتخارآفرین چه کمکی به ایجاد اشتغال، مهار تورم، پایین آمدن قیمت دلار، ارزان شدن گوشت، نان و آب می کند؟"
جناب دکتر!
۱- با طعنه و مسخره کردن تلاش کرده اید قدرت نمایی شیر بچه های سپاه را زیر سوال ببری. در حالی که فیلم ها و گزارشات خبرگزاری های دنیا (حتی کدخدای شما اصلاح طلبان) وقوع این حماسه را تایید کرده اند.
۲- اگر یک لات مست، دست ناموست را بگیرد و با خود ببرد، به این بهانه که اثری در ارزان شدن گوشت ندارد، آیا شما بیخیال نجات ناموست میشوی؟!
یعنی اینقدر بی غیرت و بی صفت ؟!
۳- آمریکا که متوجه شده ایران تحریم ها را دور میزند، با همه ی یال و کوپالش وارد شده که هم هیمنه پوشالی و قلدری خود را به رخ جهانیان بکشد و هم جلو گشایش فروش نفت ایران را بگیرد و هم امثال شما ترسوها و بزدلها (یا مزدورها) را بترساند .
۴- این اقدام سپاه و جلوگیری از دزدی دریایی آمریکا، هم به آمریکا ثابت کرد که «دوران بزن در رو» تمام شده و هم باعث می شود زمینه فروش بیشتر نفت، فراهم شود .
۵- فروش بیشتر نفت و دریافت بی واسطه پول آن، یعنی گشایش در زندگی مردم و افزایش اعتبار پول ملی و کاهش تورم و گرانی .
چیزی که شما نه خواستید و نه توانستید آن را حل کنید .
این را بچه هم می فهمد ولی چرا شما نمی فهمید، باید همفکران شما پاسخ دهند.
دکتر امیر حمزه مهرابی
✳️👆حجم صادرات برخی از کشورها به روسیه
چین 47 میلیارد دلار
آمریکا 9.2 میلیارد دلار
ترکیه 4.28 میلیارد دلار
هند 3.15 میلیارد دلار
مالزی 1.16 میلیارد دلار
اسرائیل 810 میلیون دلار
امارات 628 میلیون دلار
سنگاپور 624 میلیون دلار
ایران 560 میلیون دلار
🔹به حجم مبادلات تجاری ترکیه با #روسیه نگاه کنید و آن را با میزان مبادلات ایران با روسیه مقایسه کنید واین را با روابط راهبردی ایران و روسیه و روابط نسبتا با تنش ترکیه با روسیه مقایسه کنید.
🔸ما واقعا از ظرفیت های دوستان و شرکای خودمان هم استفاده نمی کنیم. علت چیست بحث دیگری است که مجال پرداختن به آن نیست اما این مساله در روابط ما با عراق و سوریه هم به همین شکل است و نتوانستیم سرمایه گذاری قابل توجهی را در این کشور ها برای بازار یابی فعال کنیم.
یک جای کار میلنگد.
✳️💰نرخ ارز صرافی ملی امروز ۱۵ آبان
💵دلار: ۲۷.۰۶۸ تومان
💴یورو: ۳۱.۱۳۱ تومان
هدایت شده از صدای انقلاب
276-sedayeenghelab_ir.mp3
5.63M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 276
💠 بررسی ماجراجویی اخیر آمریکا در دریای عمان و جزئییات عملیات فوق حساس دلاور مردان نیروی دریایی سپاه پاسداران
🎙 کارشناس برنامه: احمد بنافی کارشناس مسائل سیاسی
#آمریکا
#نیروی_دریایی
#عملیات
#دزدی_دریایی
#ایران
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از صدای انقلاب
277-sedayeenghelab_ir.mp3
5.28M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 277
💠 بررسی تذکر رهبر انقلاب اسلامی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی
🎙 کارشناس برنامه: دکتر عبدالهی فر کارشناس مسائل سیاسی
#رهبر
#مجلس
#دولت_عبرت
#بورسیه_تحصیلی
#ایران
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir