✳️ریشه مطرح شدن مسئله یارانه پنهان انرژی ناتوانی دولت در تامین بودجه خود از طریق مالیات ستانی عادلانه است. در شرایطی که دستمزد کارگر در ایران اختلاف زیادی با دستمزد در دیگر کشورها دارد، جهانی سازی قیمت حاملهای انرژی در داخل کشور یک ظلم آشکار به مردم است.
🔸️چون بودجه دولت با مالیات تامین نمیشود دنبال منابع دیگری برای تامین بودجه دولت مثل یارانه پنهان برای جبران کسری بودجه مطرح میشود. در حاضر وضعیت دولت در اخذ مالیات مطلوب نیست و نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید داخلی درحدود ۷ درصد است که به مراتب کمتر از استانداردهای جهانی است.
🔸️چنانچه دولت بتواند نیازهای بودجهای خود را از طریق مالیات تامین کند، مسائلی مثل حذف یارانه پنهان یا افزایش نرخ ارز مطرح نخواهند شد و مسیر صحیح تامین بودجه دولت نیز اخذ عادلانه مالیات است. درحالیکه دولت به جای این مسیر به سمت افزایش قیمتها، فروش اوراق بدهی، اخذ تعرفههای گمرکی از واردات و در نهایت استقراض از بانک مرکزی حرکت کرده است که نتیجه آنها وخیم تر شدن وضعیت عدالت در کشور بوده است.
🔸️خاصیت جریان لیبرال موجود در کشور این است که همیشه در جایگاه منتقد قرار میگیرد و از دولت طلبکار است. وقتی سیاستهای پیشنهادی این جریان در کشور اجرا میشود و به نتیجه مطلوب نمیرسد، هیچگاه مسئولیت قبول نمیکنند و همچنان خود را در جایگاه طلبکار قرار میدهند. بنابراین در زمینه یارانه پنهان نیز مسببان وضع موجود در جایگاه منتقد قرار گرفتهاند و در تلاشند بازهم دولت را به سمت یک تصمیم غلط سوق دهند.
🔸️آنچه مسلم است اینکه ایجاد عدالت با افزایش قیمت حامل های انرژی به مقصد نمی رسد و اگر دولت به دنبال افزایش عدالت اقتصادی است باید به جای افزایش قیمت حاملهای انرژی، از پرمصرفها و ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرد.
دکتر جبرائیلی
✳️امیدها و الزاماتِ
اصلاحات اقتصادی هوشمند
🔹تحولات دو، سه سال اخیر در قوای سهگانه، امید فراوانی را برای پیگیری آرمانهای بر زمین مانده برانگیخته است. این امید، واقعی است؛ اما باید عنایت داشت که تغییر افراد کفایت نمیکند و رویکردها هم باید ارتقا پیدا کند.
♦️ما در کوران بحرانسازی دشمنان و البته کجتابیهای برخی مدیران، توانستیم ثبات خود را در قلب منطقهای جنگزده حفظ کنیم و در موقعیتی قرار بگیریم که به اعتراف دشمنان و دوستان، «هیچ مسئله مهم منطقه بدون حضور ایران قابل حل و فصل نیست».
🔹در زمینه «انسجام در ساخت درونی قدرت» هم به نسبت یکی دو سال قبل، در موقعیت بسیار بهتری قرار داریم. ضمنا در اثر فشارهای خباثتآلود دشمن و برخی سوء مدیریت های داخلی، با مضیقههای اقتصادی روبهرو بودهایم که باید چارهجویی شود و این مطلوب، پدید نمیآید مگر اینکه برای الزامات «ایران قوی» و راهبرد «پیشرفت و عدالت» تدارک کنیم.
♦️دولت جدید وارث بد کارکردی مدیریتی است که وعدههای دهانپرکن میداد، اما آوردهاش سر سفره مردم (به اذعان حامیانی مانند سایت خبرآنلاین و...) حداقل 730 تورم ظرف هشت سال بود.
🔹اگر زمانی به طنز گفته میشد «کسی دفترچه قسط پیدا کرد و تا چند سال اقساط آن را میپرداخت»، دولت سیزدهم ناچار است تا پایان دوره خود، فقط ماهانه بالغ بر ده هزار میلیارد تومان (مجموعا حدود 500 هزار میلیارد) سود اوراق فروخته شده در دولت مدعی تدبیر را بپردازد؛ بقیه هزینهها و کسریها به کنار!
♦️بنابراین توهین به شعور مردم است که متهمان، طلبکار شوند و بگویند چرا دولت جدید در سه ماه گذشته، تورم را مهار نکرد و رونق را برنگرداند. مردم میبینند که رئیس جمهور در تعامل با مدیران، کارشناسان، منتقدان، تولید کنندگان و کار آفرینان، و تودههای مردم شب و روز نمیشناسد؛ و بنابراین بدنه اداری هم ناچارند از ستاد به میدان بیایند.
🔹مردم میدانند که کرونا تا همین دو سه ماه پیش در حال قتلعام 700-800 نفر در روز بود، صفهای طولانی واکسن به محل جنگ اعصاب تبدیل شده بود و پادوهای غرب بهجای مواخذه مدیریت مورد حمایت خود، جنگ روانی راه انداخته بودند که مردیم و بدبخت شدیم و آمریکا و اروپا کرونا را مهار کردند، اما ما بهخاطر لجبازی با آمریکا باید تن به مرگ دسته جمعی بدهیم(!)
♦️مردم دیدند همت و تدبیر دولت جدید بهویژه شخص رئیسجمهور، چگونه به روند واکسیناسیون (بعضا تا یک میلیون و ششصد هزار دُز در روز) شتاب بخشید و آمار مبتلایان و قربانیان را به یک دوازدهم و یک هفتمِ سه ماه قبل رساند.
🔹به اذعان کارشناسان، همین اتفاق خیرهکننده که موجب فاصله گرفتن متوسط تعداد مبتلایان و قربانیان ایران با آمار آمریکا و برخی کشورهای پیشرفته اروپایی شد، مقدمات رونق نسبی در برخی بخشهای راکد اقتصادی را فراهم کرده و میتواند یکی از پایههای رشد اقتصادی مثبتی باشد که نشانههای آن بنابر گزارشهای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، در حال پدیدار شدن است.
♦️فراتر از همه اینها، احیای اعتماد و امید عمومی و سرمایه اجتماعی «نهاد دولت/ ریاست جمهوری» است که در سالهای اخیر آسیب جدی دیده بود.
💢ادامه دارد.....👇
✳️👆امیدها و الزاماتِ
اصلاحات اقتصادی هوشمند
🔹تکلیف اول نیروهای انقلابی، حمایت از همه خدمتگزارانی است که در خط مقدم مصاف با مشکلات خارجی و داخلی سینه سپر کردهاند. از مدیران خدوم، باید جانانه و با افتخار هم حمایت کرد.
♦️اما این حمایت، منطق کورکورانه و دربست ندارد. نیروهای انقلابی قرار نیست مانند حامیان مدیریت اشرافی غربگرا، همه کارکردها را درست جلوه دهند و سوءمدیریت یا تخلف را - در صورت وقوع- بیارایند.
🔹کارشناسان و رسانهها مأموریت دارند دیدبان راهبرد «پیشرفت و عدالت» و «ایران قوی» باشند و به مدیرانی که ممکن است در ازدحام مسائل روزمره از دیدبانی غافل شوند، صادقانه مشورت دهند؛ ولو به انتقاد.
♦️ضمنا باید نکته مهمی را متذکر شد و آن، اهمیت انسجام در ساخت درونی قدرت است. این اتفاق، مکانیکی نیست و به صرف اینکه مثلا نیروهای انقلابی بر مسند امور در سه قوه تکیه زده باشند، فراهم نمیآید. بلکه باید الزامات تدارک گردد و معارضها برطرف شود.
🔹یکی از آن الزامات، داشتن نگاه حاکمیتی در تصمیمگیری و تصمیمسازی و اجرا، و پرهیز از رفتار جزیرهای است. «اقتدار» باید بر این روند حاکم باشد؛ اعمال قدرت فائقه که ضمنا از عقلانیت، حکمت و اقناع کنندگی برخوردار است. بحث و نقد رسانهای بسیار مغتنم است، اما جای تصمیمگیری، وسط مجادلات رسانهای یا پشت تریبونها نیست.
♦️دستگاه ها باید پیش از اتخاذ هر تصمیم مهمی، به اندازه کفایت با یکدیگر هم افزایی کرده باشند، و پیوست های رسانهای لازم برای اقناع عمومی فراهم کرده باشند؛ پس از آن با قاطعیت و جدیت، پای اجرای تصمیمات بایستند و تذبذب و تعلل به خرج ندهند.
🔹سهمیهبندی سوخت در تیر ۱۳۸۶ و سپس هدفمندسازی یارانهها (در کنار افزایش قیمت بنزین) در آذر ۱۳۸۹ که برای مقابله با قاچاق مهیب سوخت و یارانههای پنهان رخ داد، نمونهای از یک اقدام ضروری در اصلاحات اقتصادی بود.
♦️هرچند که در موضوع هدفمند سازی، قرار بود یارانههای غیرهدفمند حذف شود و صرفا به دهکهای واقعاً نیازمند پرداخت شود، اما در اثر شانتاژ مدعیان اصلاحات و اعتدال، دولت وقت عقبنشینی کرد و ناچار شد پرداخت یارانه را عمومیکند!
🔹متأسفانه فتنه 88 با حمایت خارجی در کنار فشارهای تحریمی، حلول برخی انحرافات در راس دولت وقت، و برخی گروکشیهای ناسالم در مجلس موجب شد روند اصلاحات اقتصادی نیمهکاره رها شود و حتی در دولت مدعی اعتدال، دچار وارونگی گردد.
♦️درسی که از تجارب دهه گذشته میتوان گرفت، اهمیت همفکری و همافزایی بدنه سه قوه (و نه صرفا سران قوا) است؛ همچنان که درون هر یک از سه قوه و زیر مجموعههای آنها هم باید هماهنگی حاکم باشد.
🔹اینگونه نشود که تصمیمات یک مجموعه دولتی با رویکرد مجموعه دیگر در داخل دولت، تعارض داشته باشد؛ یا مثلا رئیسجمهور ناچار به مداخله و لغو دستور صادره - مثلا درباره قیمت خودرو- شود.
♦️همچنین پسندیده نیست که بهخاطر ضعف فعالیتهای فراکسیونی و کمیسیونی، همه مجادلات نمایندگان در ریز و درشت مسائل، به صحن مجلس یا رسانهها کشیده شود. تعامل درونقوهای و برونقوهای، رفتاری عقلانی برای مدیریت فرصتها و کاهش هزینههاست.
ادامه دارد....👇
✳️👆امیدها و الزاماتِ
اصلاحات اقتصادی هوشمند
🔹بهعنوان یک نمونه دیگر، درموضوع لایحه تعیین تکلیف ارز دولتی- که دو فوریت و یک فوریت آن تصویب نشد- حق دولت است که لایحه دو فوریتی بدهد و حق نمایندگان مجلس هم هست که پس از بررسی، فوریت را رد کنند.
♦️اما میتوان با همفکری بیشتر، به وضعیتی از تعامل رسید که در بسیاری از موارد، یا لایحهای با قید دو فوریت تقدیم نشود، و یا اگر واقعاً فوریتدار است، مورد تایید قرار گیرد. در همین موضوع مهم تعیین تکلیف قیمت ارز، باید دید که آیا میتوان برای نرخ ارز، مستقلا - بدون جایابی آن در پازل راهبرد کلی تحول اقتصادی- تدبیر کرد؟
🔹به نظر میرسد بدون ترسیم آن راهبرد کلی، چه تثبیت نرخ فعلی و چه حذف و افزایش آن، نتواند تغییر مورد انتظار را به همراه داشته باشد. «اصلاحات اقتصادی»، کلّ به هم پیوستهای است که اجزای آن باید در تناسب با هم اجرایی شود. وگرنه ادبیاتی مانند «قیمتگذاری دستوری، تعدیل و واقعی کردن قیمتها، آزادسازی اقتصاد و...»، گمراه کننده خواهد بود.
♦️با همین ادبیات گمراهکننده، هم در دولت سابق و هم دولت سازندگی، شوکهای ویرانگر به جامعه داده شد. یا چگونه 18 میلیارد دلار را ظرف دو ماه حراج کردند و دو سال بعد، ارز 4200 تومانی را حتی از واردات کالاهای اساسی دریغ کردند و به تورم بیسابقه دامن زدند.
🔹عجیب اما واقعی است که در جلسه 21 فروردین 97 - بدون کار کارشناسی درست و با وجود مخالفت بانک مرکزی و وزارت اطلاعات و...- نرخ مندرآوردی 4200 تومان از زبان رئیس دولت وقت تصویب شد؛ و شگفتتر، رفتار نشریاتی است که معاون اول رئیسجمهور را به هنگام اعلام عمومی نرخ، در قامت «سوپرمن» تصویر کرده بودند، اما حالا تیتر میزنند: «دلار 4200 تومانی، استخوانی در گلوی دولت»!
♦️شرط حذف یارانه پنهان، دادن یارانه هدفمند صرفا به دهکهای پایین است و پیش نیاز آن، جمعآوری اطلاعات لازم در سامانههای ذیربط است. همچنین از الزامات اصلاحات اقتصادی هوشمندانه، اصلاح نظامهای مالیاتی و بانکی، اصلاح ساختار معیوب بودجه، ساماندهی نظام توزیع و نظام تامین اجتماعی، افزایش بهرهوری، و تقویت پول ملی است. علت برخی بحرانهای پدید آمده در دولتهای مدعی سازندگی و اعتدال، بیاعتنایی به همین الزامات بود.
🔹از دیگر الزامات مهم، حمایت از افکار عمومی در برابر بمباران تبلیغاتی بدخواهان است. بدون فعالیت رسانههای روشنگر و نقّاد، ضریب خطا در تصمیمات اجرایی افزایش مییابد؛ اما ضمنا انحراف رسانهها از این کارکرد، میتواند مجال تحول مصلحانه را نابود سازد. دروغ، شانتاژ، تهمت، تخریب و دادن آدرسهای گمراهکننده، رسانه را تبدیل به دشنهای در قبضه دشمنان میکند.
♦️دستگاه قضایی، دستگاههای دولتی ذیربط و مجلس، همانقدر که موظفند مجال فعالیت سالم را برای نقدهای رسانهای فراهم کنند، وظیفه دارند راه شانتاژ، تحریف، دغلبازی و دروغپراکنی و تشویش اذهان را ببندند. در اینجا هیچ دستگاه حاکمیتی حق ندارد ژست مدارا بگیرد؛ که به تعبیر سعدی «ترحّم بر پلنگ تيزدندان- ستمکاری بود بر گوسفندان».
محمد ایمانی
⭕️ دلایل زلزله اطلاعاتی در موساد چیست؟
✍️ استعفای چند تن از مسئولان ارشد سازمان موساد که درجه ژنرالی دارند و از اصلی ترین چهره های این سازمان محسوب می شدند، گمانه هایی را تقویت کرده که قابل توجه است.
1️⃣ فرضیه اول این است که نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از به دست گرفتن سکان نخست وزیری تلاش دارد که راهبردهای امنیتی نتانیاهو را به کلی با دگرگونی رو به رو کند. دلیل عمده نفتالی بنت نیز این است که اعتقاد دارد موساد تحت سیاست های نتانیاهو در مواجهه با ایران طی پانزده سال اخیر نه تنها به صورت راهبردی موفق نبوده بلکه خود این رژیم را دچار بحران امنیتی کرده است.
2️⃣ مساله بعدی که شواهد آن کم هم نیست، از یک اختلاف قدیمی در موساد حکایت می کند. تغییرات ساختاری در واقع یک نوع تسویه امنیتی در رژیم صهیونیستی محسوب می شود. واقعیت این است افرادی که در حال حاضر مجبور به استعفا شده اند، سالهاست بخش مهمی از مدیریت موساد و تعیین ماموریت های آن را در سیطره خود داشته اند و اینک با محدود شدن حوزه مدیریتی شان، عملا مجبور به کناره گیری شده اند. گفته می شود که شمار دیگری از مقامات این دستگاه جاسوسی نیز طی روزهای آتی در اعتراض به تغییرات و تعطیلی برخی از بخشهای موساد و باز شدن بخشهای جدید و تقویت برخی دیگر از بخشها استعفا خواهند کرد که به منزله یک تسویه حساب بزرگ خواهد بود. با این وجود حتی اگر این تغییرات را حاصل تسویه حساب درون سازمانی موساد هم ندانیم، ولی گسترش اختلاف در هسته های پنهان مدیریت موساد زین پس، کاملا حقیقی خواهد بود.
3️⃣ اما یک احتمال قوی تر این است که عمق هک های سایبری اخیر و شناسایی صدها افسر نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بسیار بیشتر از چیزی است که تاکنون به صورت قطره چکانی در حال انتشار است. یعنی موساد برای ادامه حیات نیازمند یک نوسازی مجدد شده و با وضعیت فعلی، برخی از افسران ارشد اطلاعاتی فعلی که حتی تصاویر خانوادگی آن نیز در دست مخالفان رژیم صهیونیستی قرار دارد، دیگر کاری پیش نخواهد برد.
4️⃣ حملات اخیر سایبری همانند ضربات گروه هکری عصای موسی (Moses Staff) به دستگاه های نظامی و امنیتی اسرائیل که بخشی از اخبار این حملات در فضای مجازی در حال انتشار است، ضعف موساد در حوزه فناوری را به خوبی نمایان کرده و به همین دلیل موساد باید به سمت تقویت حوزه فناوری خود برود. در گزارشات منتشر بین المللی نیز آمده است «بارنیا» احساس میکند که موساد در هر چیزی که به فناوری مربوط میشود، در مقایسه با سایر دستگاههای اطلاعاتی جهان عقب است. نکته قابل تامل نیز این است که بارنیا در حالی حوزه کاری سنتی و نیروی انسانی محور را در حال جابجایی با فناوری های جدید است که برآوردها نشان می دهد که اتفاقا حوزه فناوری بیش از هر زمانی می تواند پاشنه آشیل موساد شود.
5️⃣ نفتالی بنت، نخست وزیر جدید اسرائیل از مدتی قبل استراتژی «هزاران جراحت» را در مواجهه با ایران رونمایی کرد که بر اساس آن ایران به جای یک زخم کاری باید صدها زخم کوچک ترکیب شده نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک دریافت کند تا ضعف نهایی بر او غالب شود. تغییرات اخیر در موساد که در این تغییرات به خصوص بخش فناوری و عملیات تقویت خواهند شد حاکی از این است که سیستم موساد ذیل این راهبرد در حال نوسازی است.
6️⃣ زلزله اطلاعاتی صورت گرفته شده در موساد در حالی است که در هفته های اخیر سازمان سیا نیز پس از دریافت برخی ضربات سنگین اطلاعاتی از ایران مجبور به جابجایی مدیریتی شده است. دور از ذهن نیست که بسیاری در جهان، ایران را متغییر اصلی این تغییرات اجباری می دانند. ایتامار آیچنر خبرنگار بخش سیاسی وبگاه «وای نت»، طی گزارشی نوشت: «بارنیا از زمان تصدی پست [جدید] یک تغییر استراتژیک در کار این سازمان را هدایت کرد که ثابت میکند موساد به ویژه در مواجهه با تهدید ایران دچار رکود نیست». در ادامه این گزارش به نقل از منابع آگاه موساد نوشت که دلیل اصلی استعفای مقامات موساد، ایجاد همین تغییرات است و اگر این تغییرات نبود، موساد نوک حمله سرویسهای اطلاعاتی را در سراسر جهان از دست میداد.
روندهای گفته شده بالا نشان می دهد که سیر تقابل با نهادهای اطلاعاتی ایران برای طرف صهیونیستی و آمریکایی به دریافت ضربات معمول محدود نشده و آثار این تقابل به ضربات راهبردی تبدیل شده است.
*مهدی جهان تیغی
✳️آن قبر که در مدینه شد گُم،
پیدا شده در مدینه قمُ
مرغ دلم راهی قُم می شود،
در حرم امن تو گُم می شود
عمه سادات سلام علیک ،
روح عبادات سلام علیک
🏴رحلت شهادت گونه کریمه اهل بیت حضرت معصومه سلام الله علیها بر همه شیعیان تسلیت باد🏴
✳️ماجرای ممنوعیت واردات خودروهای ایرانی به سوریه چیست؟
مجید مهتدی، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه میگوید: سوریه هم مانند ایران محدودیت ارزی دارد و واردات برخی از کالاها که مشابه داخلی دارد را ممنوع کرده است.
این که در رسانهها عنوان شده واردات خودروی ایرانی به کشور سوریه ممنوع شده، درست نیست، زیرا واردات خودرو مدتهاست که برای این کشور ممنوع است. شرکتهای ایران خودرو و سایپا هم که در این کشورها نمایندگی دارند قطعات را به صورت CKD وارد کرده و مونتاژ میکنند که این وضعیت همچنان ادامه دارد و تغییری در آن ایجاد نشده است.
واردات برخی قطعات مانند لنت ترمز و یا روغن موتور که در سوریه امکان تولید آنها وجود ندارد، همچنان ادامه دارد و ایران هم از مهمترین صادرکنندگان این کالاها به سوریه است.
✳️ماجرای عقب نشینی ناگهانی ائتلاف سعودی از الحدیده
🔹نیروهای وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی به صورت ناگهانی از مناطق بسیاری در اطراف «الحدیده» (غرب یمن) مانند منطقه کیلومتر ۱۶، «الصالح» در شمال شهر الحدیده، مجتمع صنعتی- تجاری «اخوان ثابت» و منطقه «المنظر» در جنوب الحدیده عقب نشینی کردند.
🔸لحظاتی بعد اعلام شد که نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن، در دهها موضع خالی شده از نیروهای متجاوز سعودی، مستقر شدند و کنترل مسیر مستقیم میان الحدیده و صنعا را در دست گرفتند.
🔻شهر الحدیده با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۲۳۰ کیلومتر با صنعا فاصله دارد و پس از شهر «تعز» بزرگ ترین شهر یمن به شمار میرود و به دلیل راه داشتن به دریای سرخ از اهمیت اقتصادی زیادی برخوردار است.
🔸تسلط بر الحدیده به دلیل موقعیت راهبردی و جغرافیایی آن یک دستاورد بزرگ در زمینه شکست محاصره دشمن ضد یمن محسوب میشود و اقلام مورد نیاز مردم مناطق شمالی یمن میتواند از طریق بندر الحدیده منتقل شود.
🔹70 درصد واردات یمن از بندر الحدیده انجام و این بندر شریان اصلی حیات برای ورود کمک های انسانی به یمن محسوب میشود.
🔸لذا حضور هر یک از طرفین در این منطقه به معنای کنترل آن ها بر باب المندب است. مجموعه این شرایط الحدیده را به نقطه ثقل یمن در شرایط فعلی تبدیل کرده است.
🔹بسیاری از ناظران معتقدند که اهمیت تسلط بر الحدیده تا حدی است که اگر سعودی ها بر این منطقه مسلط میشدند یک دستاورد بزرگ برای آن ها در جنگ یمن محسوب میشد و حتی می توانستند گزینه سیاسی برای حل و فصل جنگ یمن را نادیده بگیرند.
⁉️ چرا تخلیه ناگهانی؟
🔸اما در خصوص عقب نشینی ناگهانی ائتلاف سعودی از مناطق مختلف الحدیده چند احتمال قابل طرح است:
1⃣ نخست این که نیروهای ائتلاف، این مناطق را تخلیه کردهاند تا نیروهای انصارا... را نیز مجبور به عقب نشینی کنند. تخلیه این مناطق از نیروهای نظامی بخشی از توافق استکهلم بوده که طرفین سه سال پیش آن را امضا کردند.
2⃣احتمال دوم این که هدف از این تخلیه در واقع جابه جایی نیروها به منظور تقویت جبهه مأرب است زیرا تحولات نبرد مأرب به مرحله نهایی و سرنوشتسازی رسیده و در صورت تسلط نیروهای انصارا... بر جاده بین این استان و استان حضرموت، آخرین راه دسترسی به مأرب نیز قطع خواهد شد و محاصره شهر قطعی میشود.
3⃣احتمال سوم مربوط به عملکرد «طارق صالح» است. طارق، برادرزاده علی عبدا... صالح است که با حمایت امارات، فرماندهی نیروهای «مقاومت وطنی» را بر عهده و عملاً تسلط کامل بر پایگاههای ائتلاف سعودی در سراسر ساحل غربی یمن دارد.
🔸 به نظر میرسد با توجه به تحولات میدانی در یمن به ویژه در مأرب، طارق صالح معروف به «عفّاش» به خوبی دریافته برنده اصلی جنگ هفت ساله در یمن انصارا... است و در نهایت ائتلاف سعودی جایی در یمن نخواهد داشت. بر این اساس، ممکن است با توافقی پشت پرده و در ازای دریافت وعدههایی این مناطق را ناگهانی و بدون درگیری در اختیار انصارا... قرار داده است.
4⃣احتمال چهارم نیز مربوط به اماراتیهاست. تحولات مأرب و سقوط قریب الوقوع این شهر رویداد با اهمیتی است که در صورت وقوع، تغییری اساسی در معادلات یمن و حتی منطقه ایجاد خواهد کرد. با آگاهی از این موضوع و با عنایت به مشی عملگرایانه اماراتیها محتمل است آنها به سمت توافقات پشت پرده با طرف پیروز تحولات یمن رفته و بر این اساس ساحل غربی را بدون درگیری در اختیار نیروهای انصارا... قرار دادهاند.
✳️آمریکا پشت در ماند؛
پیام های اولین گشایش ارزی
🔹سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره دسترسی ایران به ۳/۵ میلیارد دلار از منابع خود گفت «ایالات متحده، آزاد شدن هیچگونه وجوه مسدودشده ای را تأیید نکرده است. تحریمهای ما در ارتباط با ایران پابرجا خواهد بود و اعمال خواهد شد.»
♦️با توجه به قطعی بودن خبر بازگشت ۳.۵ میلیارد دلار به ایران، مفهوم اظهارات مقام آمریکایی این است که اتفاق مذکور، خلاف میل کاخ سفید رخ داده. و ضمنا آمریکا دور خورده و از رویدادی که شکاف در تحریم هاست، جا مانده است. این ادامه همان تدبیر هوشمندانه ای است که طرف عهدشکن را پشت در مذاکرات ایران با 1+4 نگه داشت.
🔹بازگشت ۳/۵ میلیارد دلار درآمد نشان داد که می توان با دیپلماسی فعال و بی اعتنا به آمریکا، دیوار تحریم را فرو ریخت. به دیپلماسی علاوه کنید، افزایش فروش نفت و فرآورده های نفتی به چین، لبنان، سوریه، ونزوئلا و... را؛ و ضمنا نمایش اقتدار دریایی ایران در خلیج فارس و دریای عمان.
♦️ترکیب دیپلماسی فعال چند جانبه گرایانه، تنوع بخشیدن به صادرات و شرکای تجاری، و عملیاتی کردن منابع موجود اقتدار ملی به عنوان پشتوانه دیپلماسی، ترکیب کارگشایی است که جواب داده و پس از این، آثار و برکات آن بیشتر پدیدار خواهد شد.
🔹از قانون "اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها" و جدیت دولتمردان در وسط میدان، تا قدرت نمایی نیروهای نظامی در تضمین صادرات به دور دست ها، یک پیکره به هم پیوسته و قدرتمند است که می تواند تحریم ها را تحقیر کند.
♦️اکنون آمریکا نه فقط چَک اول، بلکه چند سیلی پیاپی را از دولت، مجلس و سپاه پاسداران خورده است؛ به تلافی چِک بی محل برجام و گردن کشی های پس از آن. اولین گشایش ارزی، بشارت گشایش های اقتصادی جدید در آینده است، ان شاء الله.
محمد ایمانی
✳️وضعیت متشنج در منطقه قفقاز
🔻طی ساعات اخیر درگیری میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان در چند خط از جمله لاچین و کلبجر تشدید شده است
🔹منابع خبری از کشته شدن ۱۰ سرباز ارمنی و اسارت ۶ تن دیگر به دست نیروهای جمهوری آذربایجان خبر میدهند؛ یک خودروی زرهی جمهوری آذربایجان نیز منهدم شده است. درباره کشته های احتمالی ارتش جمهوری آذربایجان خبری منتشر نشده است
🔹در این راستا، روسای جمهور ایران و روسیه تماس تلفنی برقرار کرده و درباره تنش اخیر گفتوگو پرداخته و پهپادهای مسلح ترکیه نیز در مرزهای ارمنستان دیده شده است
🔹نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان در یک خطابه، مردم ارمنستان را به دفاع از وطن فراخوانده است، همچنین وی از روسیه خواسته است که مطابق معاهده ۱۹۹۷ از مرزهای ارمنستان دفاع کند.