eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
3.9هزار دنبال‌کننده
18.1هزار عکس
481 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️عراق: تا دو روز آینده پول گاز ایران را می‌دهیم 🔹وزارت برق عراق اعلام کرد که طی دو روز آینده بدهی گاز وارداتی از ایران که از سال 2020 باقی مانده، پرداخت خواهد شد.
✳️محکومیت ۵۳ میلیارد تومانی ۳ شرکت لبنی 🔹رئیس سازمان تعزیرات حکومتی: سه شرکت فعال در تولید لبنیات در مجموع به پرداخت ۵۳ میلیارد تومان و اصلاح قیمت‌ها جریمه شدند.
✳️دلار زیاد هست، خریدار کم است 🔹بانک مرکزی: امروز صادرکنندگان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار به صرافی‌ها عرضه کردند اما تنها برای ۷۰۰ هزار دلار تقاضا وجود داشت؛ یعنی کمتر از ۴۰ درصد! 🔹کانون صرافان هم اعلام کرده که دلار ۱۲۰۰ تومان ارزان شده و روند نزولی قیمت ارز در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت.
✳️صرفه جویی ۸۰ میلیون بشکه نفت با تولید برق هسته‌ای 🔹معاون سازمان انرژی اتمی: با استفاده از هزار مگاوات تولید برقی که توسط نیروگاه‎های هسته‌ای کشور تولید شده، تاکنون ۸۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی شده است. 🔹طبق قراردادی که با کشور روسیه منعقد شده، قرار است ۳هزار مگاوات برق در نیروگاه بوشهر تولید شود.
✳️آمریکا: به‌طور غیرمستقیم با ایران در ارتباطیم 🔹سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن به‌طور غیرمستقیم با ایران در ارتباط بوده و منتظر پاسخ ایران درخصوص کنار گذاشتن خواسته‌های فراتر از برجام است. اگر ایران این تصمیم را بگیرد، امکان بازگشت دوجانبه سریع به توافق وجود خواهد داشت.
✳️وزارت خارجه آمریکا: ناچاریم به دنبال احیای برجام باشیم زیرا درغیر این صورت ایران به بمب اتمی دست خواهد یافت.
✳️گروسی: ایران برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با العربیة: هیچگونه اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد ایران سلاح هسته‌ای داشته یا آنکه برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای دارد و این موضوع بسیار مهمی است. دوربین‌هایی که ایران از تاسیسات هسته‌ای خود برداشته، وظیفه ما در نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را با مانع مواجه کرده است.
✳️سناریوی ترک خاورمیانه توسط آمریکا صهیونیست‌ها را ترسانده است ⏪ خبرگزاری "رویترز" به نقل از بنی‌گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گزارش داد: که وی خواستار تشکیل یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران به رهبری آمریکا شده است که کشورهای عربی همسو با واشنگتن را نیز دربر می‌گیرد. 👈 این در‌حالی‌‌ست که تحلیل‌گران معتقدند آمریکا به دلیل درگیری با چین و روسیه، خاورمیانه را رها خواهد کرد. 👈 این درخواست رژیم صهیونیستی برای دریافت چراغ سبز از آمریکا، برای حمله به ایران پس از ترک خاورمیانه توسط آمریکا شکل گرفته می‌گیرد.
✳️یکی از عوامل حمله سایبری به شهرداری تهران دستگیر شد 🔹منبع آگاه: یکی از عوامل خرابکاری و هک سامانه‌های شهرداری تهران شناسایی و دستگیر شده است. این فرد از کارمندان شهرداری است و با سرویس‌های خارجی در ارتباط بوده است.
✳️اخبار کوتاه 🔸کشته شدن ۸ سرکرده داعش در شمال عراق نیروهای امنیتی عراق با کمک نیروی هوایی این کشور، یک مخفیگاه عناصر داعش را در صلاح الدین هدف قرار دادند که در پی آن، هشت سرکرده داعشی کشته شدند 🔸معاون رئیس شورای امنیت روسیه: اوکراین شاید تا 2 سال دیگر از نقشه جهانی حذف شود 🔸رزمایش نظامی 10 روزه آمریکا و امارات تحت عنوان «سپر آهنین» در خلیج فارس آغاز شد 🔸رزمایش نظامی 9 روزه عراق و عربستان تحت عنوان «برادران عرب» در شمال عربستان آغاز شد.
✳️خبری قابل تأمل از جمهوری خلق چین امروز رسانه ها اعلام کردند طی تفاهم نامه انجام شده بین دولت ، حزب کمونیسم و پارلمان چین قانونی تصویب شد که به نیروهای مسلح چین اجازه عملیات های نظامی فرا سرزمینی میدهد. ارتش این کشور که بزرگ ترین ارتش جهان است سالیان سال فعالیت نظامی نداشته و تنها تعدادی از افسران مجرب آن بصورت محدود در کشور سوریه در ائتلاف با روسیه و ایران علیه تروریست ها جنگیدند. تجربیات این افسران به دانشگاه های نظامی چین ارجاع داده شده است.
✳️صف خرید دلار با افزایش عرضه ارز برچیده شد/ تداوم روند نزولی دلار/ صرافی‌ها آماده عرضه ارز هستند احمد لواسانی؛ رئیس سابق کانون صرافان: 🔹در روزهای اخیر با توجه به ابلاغیه بانک مرکزی، شاهد افزایش حجم قابل توجهی از ارز صادرکنندگان به سوی شبکه صرافی ها هستیم. این در حالی است که در پی این افزایش عرضه، میانگین قیمت دلار در چهار روز اخیر، روزانه بیش از ۵۰۰ تومان کاهش نرخ داشته است. به عبارت دیگر دلار در این مدت دو کانال افت داشته است. ریزش 2 هزار تومانی نرخ دلار در 48 ساعت گذشته/ تداوم شیب منفی قیمت ارز در روزهای آینده فارس - رئیس کانون صرافان ایران گفت: قیمت ارز از 33 هزار و 600 تومان در 2 روز گذشته به 31 هزار و 500 تومان در روز جاری کاهش یافت و کاهش قیمت ارز در روزهای آینده هم ادامه‌دار خواهد بود. کامران سلطانی‌زاده‌ با اشاره به آخرین وضعیت قیمت ارز در بازار غیررسمی اظهار داشت: از دو سه روز گذشته که بحث خرید ارز صادرکنندگان به صورت نامحدود توسط صرافی‌ها اجرایی شده است، قیمت ارز در بازار غیررسمی روند نزولی به خود گرفته است. وی اظهار داشت: مردم نیز می‌توانند از صرافی‌ها ارز بخرند و این روند باعث شده که بازار غیررسمی به سمت صرافی‌ها سوق پیدا کند و به صورت موردی نیز ارز به همه تعلق می‌گیرد. سلطانی‌زاده گفت: در حال حاضر با عرضه ارز صادرکنندگان، عرضه نسبت به تقاضا افزایش یافته است و این موضوع موجب شده قیمت ارز شیب منفی بگیرد. سلطانی‌زاده گفت: بانک مرکزی در 13 روز آینده چند مصوبه خوب در دست دارد که اجرای آنها نیز به ریزش قیمت دلار کمک می‌کند. رئیس کانون صرافان ایران تاکید کرد: بانک مرکزی در تنظیم بازار ارز بسیار هوشمندانه عمل کرده است، زیرا بدون استفاده از ذخایر ارزی خود و صرفا با تغییر یک بخشنامه توانسته است بازار را به سمت ریزش بیشتر هدایت کند.
✳️وزیر جهاد کشاورزی گفت: 📌 دریافت عوارض از صادرات محصولات آب بر 🔹 وزیر جهاد کشاورزی کاهش جذابیت اقتصادی صادارت محصولات آب بر را یکی از راهکار‌های توسعه الگوی کشت خواند و گفت: دریافت عوارض از صادارت محصولات آب بر از امسال آغاز می‌شود.
✳️سکه یک میلیون تومان ارزان شد / ریزش قیمت‌ها در بازار فلز زرد با بخشنامه ارزی بانک مرکزی محمد کشتی‌آرای؛ کارشناس بازار طلا و ارز: 🔹قیمت سکه طرح جدید در اوائل هفته تا ۱۶ میلیون و ۴۵۰هزار تومان هم افزایش قیمت پیدا کرده بود و با کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در روز چهارشنبه به ۱۵ میلیون و ۲۰۰هزار تومان رسیده است. 🔹امروز چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ در حالی که قیمت جهانی طلا نسبت به ابتدای هفته با ۵۰ دلار کاهش مواجه شده بود، هر اونس طلا نیز به ۱۸۲۱ دلار رسید و کاهش نسبی را تجربه کرد.
✳️رشد اقتصادی سال گذشته به ۴.۳ درصد رسید / کاهش شدید رشد بخش کشاورزی 🔸بر اساس اعلام مرکز آمار؛ 🔹محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در سال ١٤٠٠ به رقم ۷۵۶.۹ هزار میلیارد تومان با نفت و ۶۵۱.۱ هزار میلیارد تومان بدون احتساب نفت رسیده است. 🔹ارقام مذکور نشان از رشد ۴.۳ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ۳.۵ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در سال ١٤٠٠ دارد. 🔹این در حالی است که در سال ۱۳۹۹، رشد اقتصادی با نفت برابر با یک درصد و بدون نفت ۰.۳ درصد ثبت شده بود. 🔹نتايج مذكور حاكی از آن است كه در سال گذشته رشته فعاليت‌هاي گروه كشاورزي ۳.۷- ، گروه صنایع و معادن ۶ و گروه خدمات ۴.۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد داشته است. 🔹سال ۱۳۹۹، رشد گروه کشاورزی ۳.۵ درصد، صنایع و معادن ۴.۱ درصد و خدمات ۱.۳- درصد بوده است.
✳️روسیه جزو بزرگترین تولیدکنندگان طلا تلقی می شود. 🔹پس از روسیه، ایران هم نفت خود را با ارز ملی می‌فروشد 🔹روزنامه نیوایندین اکسپرس: منابع آگاه می‌گویند که ایران می‌خواهد به‌زودی یک نرخ مبادله و ارزش‌گذاری بین ریال و طلا ایجاد کند که باعث تشویق روی آوردن مشتریان نفت و گاز این کشور به استفاده از ریال یا طلا شود. این تصمیم ایران می‌تواند ضربه دیگری به دلار آمریکا باشد. 🔹سیاست مبادله کالا با طلا می‌تواند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرد 🔹محمد حسن آصفری نماینده اراک در مجلس درخصوص افزایش نرخ دلار، آن هم در حالیکه پیش از این مجلس و دولت تاکید بر گره نزدن اقتصاد کشور به مسئله برجام را داشتند، می‌گوید: 🔹اگر در گذشته سیاست مبادلات اقتصادی کالا در برابر طلا را دنبال می‌کردیم، می‌توانست تاثیر افزایش قیمت دلار و پایین آمدن قدرت پولی کشور را بگیرد. 🔹اکنون هم متاسفانه هر قطعنامه و بیانیه‌ای که علیه کشور ما صادر می‌شود و همچنین اگر پیشرفت مذاکرات کند باشد، تاثیرش را در بازار دلار می‌بینم.
✳️ ارزش معاملات روزانه بازار عادی سهام ارزش معاملات خرد در روز جاری با کاهش 29 درصدی نسبت به روز قبل، به محدوده 3.3 هزار میلیارد تومان رسید (این رقم با احتساب معاملات خرد سهام و حق تقدم و صندوق های قابل معامله سهامی می باشد).
✳️نقشه جدید ضدایرانی بایدن در سفر به عربستان چیست؟ منابع عبری زبان از تلاش ایالات متحده برای شکل دادن یک تفاهم امنیتی آشکار میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی خبر دادند. وب سایت عبری زبان inn.co در این رابطه نوشت: دولت ایالات متحده در حال پیش بردن یک توافقنامه همکاری امنیتی-دفاعی بین اسرائیل و کشورهای عربی در برابر تهدیدات ایران است و علاقه مند است که در جریان سفر جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده به منطقه که در ۱۳ جولای از اسرائیل آغاز می شود، ایجاد آن را اعلام کند. این طرح با ارزش روی میز کنگره گذاشته خواهد شد و به این معنی است که اسرائیل با کشورهایی که در حال حاضر هیچ گونه روابط سیاسی با آنها ندارد، از جمله عربستان سعودی، همکاری و اقدامات نظامی و امنیتی را هماهنگ خواهد کرد. به عنوان بخشی از این طرح، پنتاگون قصد دارد یک استراتژی امنیتی در برابر مجموع تهدیدات حاصله از سوی ایران را جلو ببرد و یک اتحاد دفاعی منطقه ای ایجاد کند. در مرحله اول، کشورهای عضو توافقنامه های صلح ابراهیمی به این روند خواهند پیوست. طرح اولیه شامل کشورهای دیگری مانند قطر و عراق نیز می‌شد که اخیراً قانونی علیه عادی‌سازی با اسرائیل وضع کردند، اما در حال حاضر به نظر می‌رسد بایدن تعداد کمی کشور را اعلام کند و بعداً آن را گسترش دهد. لازم به ذکر است که این در جریان مذاکراتی است که ماه ها است ادامه دارد و توسط طرف اسرائیلی، وزیر جنگ بنی گانتس هدایت می شود. روزنامه «اسرائیل هیوم» با انتشار مطالبی از منابع آگاه از جزئیات این اقدام، تاکید کرد که این توافق هنوز یک توافق عادی سازی با عربستان سعودی نیست، بلکه در مورد همکاری امنیتی بین کشورهاست.
✳️حلقه مفقوده نظام ارزی در کشور ✍علی محمدی ⏮ سالهاست که با معضل افزایش غیر منطقی نرخ دلار در بازار غیر رسمی( آزاد) روبرو هستیم و این در شرایط فقدان مدیریت دولت ها باعث تاثیر مستقیم بر تورم و معیشت مردم شده است. این در حالی است که بر اساس آمارهای بانک مرکزی کمتر از ۵ درصد معاملات بر پایه نرخ دلار آزاد شکل می گیرد. اما همین ۵ درصد تاثیر بسیار بیشتری نسبت به ارز نیمایی( بازار رسمی) بر تورم دارد. در تمام این سال ها دولت ها با تدابیر مختلف سعی در کنترل نرخ دلار در بازار غیر رسمی داشتند، اما این تدابیر صرفا یک مسکن بود و بعد از یک دوره کوتاه آرامش در بازار، دوباره نرخ دلار آزاد، ترمز می برید. 1⃣در شرایط فعلی، بازار غیر رسمی ارز به شدت متاثر از اخبار سیاسی و شوک های اقتصادی ( مثل قانون حذف ارز ترجیحی) است و بر اثر بی ثباتی اقتصادی و انتظارات تورمی و سیاسی رونق گرفته است. در واقع چون تولید و سرمایه گذاری جذاب نیست، تقاضا در این بازار برای حفظ ارزش پول و سرمایه، افزایش پیدا کرده است. ضمنا تقاضا هایی که در بازار نیما نیز بی پاسخ می مانند، به سمت این بازار حرکت می کنند. نکته مهم اینکه در سایه عدم حضور دولت در این بازار، سفته بازی رونق یافته و باعث افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش نرخ دلار در این بازار شده است. و در نهایت نیز بستری برای حضور برخی عناصرِ امنیتی مخل نظام اقتصادی فراهم گردیده است. 2⃣ از نگاه متولیان سیاست پولی و مالی در کشور، آسان ترین راه کنترل نرخ دلار در بازار غیر رسمی، عرضه هست و غالبا هم همین امر صورت می پذیرد. عرضه ارز در بازار می تواند به عنوان بخش بسیار کوچکی از راه حل باشد. اما باید توجه داشت که عرضه غیر منطقی ارز در بازار برای کنترل نرخ آن، هدر دادن سرمایه های ملی است. راه حل اصلی، و حلقه مفقوده ثبات نرخ ارز در کشور، کنترل و نظارت بر شبکه توزیع و تخصیص ارز در بازار رسمی و غیر رسمی است. دولت باید سازوکاری فراهم کند که هر دلار از لحظه ورود به کشور تا لحظه تخصیص و توزیع، به صورت کامل رصد شود. 3⃣حتی اگر دولت توان مدیریت بازار غیر رسمی را ندارد، باید مانع از آن شود که تاجری که کالا را با ارز نیمایی وارد کرده آن کالا را با نرخ ارز آزاد در بازار عرضه کند. در واقع ممانعت از تاثیر پذیری بازار از دلار آزاد وظیفه دولت است که از طریق نظارت و کنترل بر تخصیص، توزیع و هزینه کرد ارز در بازار رسمی( مثلا نیمایی) باید انجام گیرد. 4⃣ هرچند شرایط خاص کشور از حیث خلاء کسب درآمد پایدار و نظام تحریم ها باعث شده تا برخلاف اصول علم اقتصاد نظام ارزی منسجم در کشور ایجاد نشود و بانک مرکزی تنها بازیگر نظام ارزی باشد اما در چنین شرایطی، بانک مرکزی می بایست تلاش نماید تا بازار رسمی توسعه یافته و با وضع ابزار های مختلف نظارت بیشتری بر بازار غیر رسمی داشته باشد. 🔚 دولت سیزدهم در مسیر نظارت بیشتر بر بازارهای ارزی، باید تصمیماتی سلبی بیشتری برای رصد کردن ارز در کشور اتخاذ نماید. در حوزه ایجابی نیز دولت باید تلاش نماید تا با بهبود شاخص های کلان اقتصادی و ایجاد ثبات در سیاست های پولی و مالی، تولید را جذاب و تقاضای سفته بازی و نامولد در بازار ارز را در کنترل گیرد.
✳️وزیر نفت: ‏با ‎دیپلماسی فعال انرژی و پس از چندماه مذاکره، ساعاتی قبل، ۱/۶میلیارد دلار ‎طلب معوق سال‌های گذشته بابت ‎ صادرات گاز به عراق وصول شد.
✳️گزینه بعدی آمریکا در قبال ایران چیست؟ با تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران ( که با مخالفت چین و روسیه همراه بود) دولت های غربی نشان دادند که همچنان تمایل دارند مسیر به نتیجه نرسیده سابق را طی نمایند . اما اینبار چیزی فرق کرده و ایران در آستانه اتمی شدن قرار دارد و ساخت سلاح هسته ای تنها به یک تصمیم فقهی و سیاسی از سوی رهبر جمهوری اسلامی بستگی دارد و مخالفت یا موافقت آمریکا دیگر در این امر تاثیری ندارد. نگارنده قصد دارد عبارت فوق با زبان بهتری بازنویسی کند ؛ گزینه های آمریکا برای مقابله با برنامه هسته ای ایران تمام شده و اراده آنان دیگر تاثیر استراتژیک در رفتارهای تهران ندارد . در نتیجه به تحقیق می توان این عبارت را بیان کرد که آمریکا در برابر ایران به یک بن بست استراتژیک رسیده و دیگر نمی تواند از قابلیت هایش برای متوقف کردن تهران بهره ببرد. البته در ۴ سال گذشته جمهوری اسلامی تحت فشار شدید اقتصادی قرار گرفته و مردمش دچار تنگنای معیشتی شده اند اما هدف آمریکا از تحریم ها تهی کردن دست جمهوری اسلامی از عناصر قدرتش شامل برنامه هسته ای ، توان موشکی ، قدرت پهپادی و متحدان منطقه ای بود نه چیز دیگر . پر واضح است که جز فشار بر مردم ایران ایالات متحده و متحدانش دستاوردی نداشته اند و بالعکس باعث پیشرفت جمهوری اسلامی در زمینه قابلیت های استراتژیکش شدند. آمریکا راهبرد جدید و گزینه ای جز تحریم علیه تهران ندارد (که البته ۴ سال آن را آزموده است ) و با التفات به تحولات جهانی پس از شروع جنگ در اوکراین ، بدون تردید اجماع چین و روسیه را علیه ایران کسب نخواهد کرد و بیش از پیش این کشور را به سمت اتحاد با شرق سوق می دهد . نباید فراموش کرد که ایران به دنبال تولید بالفعل سلاح اتمی نیست اما داشتن این فناوری را برای امنیت ، بقا و جلوگیری از حمله نظامی به خاکش ضروری قلمداد می کند و آن را پشتوانه ای برای پیشبرد برنامه های منطقه ایش تصور می نماید. در نتیجه به اعتقاد کاتب این وجیزه نه حمله ای نظامی از سوی آمریکا علیه ایران انجام خواهد شد و نه در کوتاه مدت بن بست ایجاد شده هسته ای رفع می شود . آمریکا بی تردید از این شرایط راضی نیست اما بیشترین ضرر را اسرائیل خواهد کرد و تحولات ماههای آتی این مهم را نشان خواهد داد . علیرضا تقوی‌نیا