✳️حسین خیرالدین مداح لبنانی پس از دیدار با رهبرانقلاب: اگر نائب امام زمان این گونه است، پس خود امام زمان چگونه است؟
✳️ سهم مالیات از بودجه به بالاترین مقدار در تاریخ بودجه کشور رسید
🔅به گزارش «نود اقتصادی» یکی از شاخصهای مهم در بودجهریزی کشورها، سهم مالیات از کل منابع بودجه است. براساس هدفگذاری برنامه ششم سهم مالیات از منابع عمومی بودجه باید تا سال ۱۴۰۰ به ۵۰ درصد میرسید اما این مقدار در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲/۳ درصد بوده است.
🔅در دولت سیزدهم با کاهش سرعت رشد مصارف بودجه و همچنین با شناسایی فرارهای مالیاتی، سهم مالیات از منابع عمومی بودجه در سال ۱۴۰۰ به ۴۰/۳ درصد رسیده و این مقدار برای سال آینده نیز ۴۱/۷ درصد پیشبینی شده است.
🔅قابل ذکر است عدد ۴۱/۷ درصد بالاترین سهم مالیات در بودجه ایران طی یک قرن اخیر است.
✳️تحلیل_بازار بورس
1) تا دو سه ماه پیش هر موقع ریسکی متوجه بازار می شد تا چند وقت بازار درگیر آن می شد و با یک خبر منفی همه ی بازار تحت تاثیر قرار می گرفت و برای روزهای متوالی و حتی هفته ها شاهد بازار منفی و نچسب می شدیم. دو ماهی است که دیگر اخبار منفی به آن صورت دامنه ی همه ی بازار را نمی گیرد و خیلی زود بازار آن را هضم می کند. چشم انداز تورمی و رشد نرخ دلار باعث شده است که معامله گران بورسی ترس را کنار بگذارند و با دل و جرات تر معامله کنند. امروز هم به هوای کنسل شدن عرضه خودروهای جدید در بورس کالا، علی رغم توقف #خودرو و #خساپا اول وقتی شاهد رنج منفی و صف فروش در برخی نمادها بودیم اما در ادامه بازار دست و پای خودش را پیدا کرد و دیگر آن معامله از روی هراس که در دو نیم سال گذشته خیلی سابقه داشت دیده نشد. حتی قبل از انتشار نظر وزیر اقتصاد در مورد عرضه ی خودرو در بورس کالا هم وضعیت متعادل شده بود. دو هفته پیش در جریان دلار فرزینی هم شاهد این مدل از معاملات بودیم. خلاصه اینکه در یک روز منفی مبتنی بر اخبار در آغاز هفته ارزش معاملات خرد به 7500 میلیارد تومان افت کرد و بسیاری امیدوار شدن لطمه ی سازمان بازرسی به صنعت خودرو و لطمه ی بودجه سازمان برنامه بودجه به کل کشور به زودی حل و فصل شود.
2) رشد قیمت جهانی فلزات در بازارهای جهانی باعث افزایش توجه به تولیدکنندگان فلزات اساسی در روز جاری شد. در این بین گروه روی بیشتر مورد توجه بود. علت این توجه احتمالا به آسیب کمتر بودجه دولت به این گروه و همچنین رشد بیشتر قیمت روی در بازارهای جهانی بر می گردد. #کاما #کروی #فاسمین و #کیمیا معاملات خوبی داشتند و اکثرا با صف بازار را تمام کردند. #فملی هم نسبت به سایر شرکت های هم اندازه معاملات بهتری داشت. البته علی رغم منفی اول وقت در فولادی ها و پتروشیمی ها به دلیل نرخ گاز پیشنهادی در بودجه، در ادامه معاملات این گروه ها نیز متعادل شده است. تقریبا همه می دانند که این بودجه در صورت تصویب به همین شکل به قدری می تواند نرخ دلار را افزایشی کند که این اعداد در آن گم است. قطعی گاز و افزایش نرخ آن برای صنایعی که عمدتا صادراتی هستند به هر حال بی نتیجه نخواهد بود. تقریبا نصف محصول تولیدی این شرکت هایی که گازشان را قطع می کنند و هم زمان نرخ فروش آن را از آمریکا و کانادا هم گرانتر کرده اند به خارج صادر می شود. آن موقع که نرخ دلار سر به فلک گذاشت، معاون محترم سازمان برنامه بودجه دیگر نمی تواند صدایش را در گلویش بیندازد و از سیاست نابودی صنایع دفاع کند.
3) دارویی ها تقریبا همگی مثبت و صف خرید بودند. تحلیل بازار در مورد گزارش عملکرد پاییز این شرکت ها مثبت است و انتظار رشد سودآوری قابل توجه در گروه دارو بین بورسی ها وجود دارد. در گروه های دیگر مثل گروه شیرینیجات، کانی ها غیرفلزی بانکی ها و گروه های دیگر نیز این انتظار وجود دارد که عملکرد پاییز خوب باشد. بازار امروز این نمادها را بهتر می خرید. از آن طرف انتظار از عملکرد پالایشگاه ها، اوره ای ها، برخی پتروشیمی ها، برخی فلزاتی ها و فولادی ها خوب نیست و تقریبا بازار با در نظر گرفتن این انتظارات، نمادهای گروه های مزبور را نگاه می کنه. به نظر می رسد بعد از گذر از گزارش های 9 ماهه و تاثیر آنها در گروه های صادراتی و کامودیتی بازار در خرید بسیاری از این نمادها با دل و جرات تر خواهد شد. فعلا بنیادی کارها دوست دارند نمادهایی را داشته باشند که گزارش 9 ماهه مطلوبی داشته باشند.
4) عملکرد سازمان بورس در چند وقت اخیر در زمینه دفاع از حقوق سهامداران خرد بسیار قابل تقدیر بوده است. صراحت سازمان بورس در برخورد با ایران خودرو در زمینه تعیین تکلیف وضعیت زیان انباشته این و پس از آن در نامه ریاست این سازمان به وزیر اقتصاد نشان داد که شاید بسیاری از تصمیمات در اختیار این نهاد اجرایی و نظارتی نباشد، اما بیان مشکلات بورس که از سیاست های غلط ارکان دیگر دولت یا سایر ارکان اجرایی و نظارتی باشد وظیفه ای بود که سالها مسکوت مانده بود، اما در چند وقت اخیر عمل به این وظیفه بسیار پررنگ شده است. وزیر اقتصاد نیز آب پاکی را روی دست نهاد مداخله گر در عدم عرضه خودرو در بورس کالا ریخت و با حرکتی که انجام داد مسیر قانون را پیش روی این نهاد که بایستی ناظر بر اجرای قانون باشد گذاشت. اکثر مطالب ما در این کانال و سایر کانالهای ارتباطی فردانامه انتقادی است و عمدتا نسبت به دستگاه های اقتصادی مختلف انتقاد کرده ایم، اما واقعیت این است در این غائله ی خودرو در بورس کالا، واقعا مشکل از دستگاه یا دستگاه های اجرایی نیست و وزارت خانه های درگیر موضوع پیگیری ادامه ی عرضه هستند. مشکل از جای دیگر است و به نظر می رسد به زودی کارشکنی آنها نیز حل خواهد شد.
1401/10/24
#حسن_کاظمزاده
✳️تنوع اپوزیسیون هم نتوانست مردم را به خیابانها بیاورد
🔹«محسن ردادی» پژوهشگر مسائل سیاسی و اجتماعی میگوید که دشمنان در اغتشاشات اخیر برای جذب اقشار مختلف مردم، رهبران اپوزیسیون متنوعی به وجود آوردند. چهرههای قدیمی را هم برجستهتر کردند. آنها از بین حوزههایی که طرفدار بسیاری دارد همچون فوتبال و سینما، افرادی را جذب کردند و علیه نظام به کار گرفتند.
🔹وی همچنین عنوان میکند: دشمنان برای اینکه بتوانند اغتشاشات را ادامه بدهند و از ظرفیت این چهرهها برای شلوغ نگه داشتن خیابانها استفاده کنند، به صورت نوبهای از رهبران اپوزیسیون بهره میگرفتند.
🔹ردادی اما تاکید میکند: دشمنان علیرغم اینکه برنامهریزی دقیقی داشتند، اما نتوانستند بدنه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی را فرو بریزند و مردم را از نظام جدا کنند.
✳️ریزش قیمت سکه در راه است؟
🔻نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران:
حال حاضر قیمتگذاری سکههای عرضه شده در بورس بسیار مهم است و باید دید دولت و بانکمرکزی چه نرخی را برای سکههای عرضه شده در بورس تعیین خواهند کرد زیرا این مساله نقش بسیار مهمی در زمینه کاهش حباب سکه خواهد داشت.
🔹به اعتقاد بنده اگر دولت اقدام به عرضه نیمسکه و سکههای تمام در بازار بورس کند، میتواند نقش مهمی در روند قیمتها در بازار داشته باشد.
🔹امیدوارم که مدیریت دولت در زمینه عرضه سکه در بازار بورس ادامهدار باشد، زیرا میتواند تبعات مثبتی بر جای بگذارد و موجب ثبات نسبی نرخها در بازار شود و از میان نگرانیهای مردم از روند افزایش نرخ و حباب سکه و بالا رفتن قیمت طلا بکاهد.
✳️تامین ۷۰ درصد منابع بودجه از ۵ استان
بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ نشان میدهد از ۶۲۶ هزار و ۴۷۴ میلیارد تومان منابعی که بهطور خاص از استانها تامین میشود، ۶۱۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به درآمدهای مالیاتی و نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد تومان آن از سایر منابع است.
🔹️در بین استانها، از رقم ۶۲۶ هزار و ۴۷۴ میلیارد تومانی که استانها تامین میکنند، ۴۹.۴ درصد آن از استان تهران تامین میشود. استان اصفهان با سهم ۷ درصدی دوم، کرمان با سهم ۵.۲ درصدی سوم، خوزستان با سهم ۴.۶ درصدی چهارم و هرمزگان با سهم ۳.۸ درصدی پنجم است.
🔹️درمجموع سهم این ۵ استان از کل تامین منابع استانی حدود ۷۰ درصد است. این درحالی است که ۵ استان آخر شامل ﺧﺮﺍﺳﺎﻥﺷﻤﺎلی، ﭼﻬﺎﺭﻣﺤﺎﻝﻭﺑﺨﺘﻴﺎﺭی، ﺧﺮﺍﺳﺎﻥﺟﻨﻮبی، ﻛﻬﮕﻴﻠﻮﻳﻪﻭﺑﻮﻳﺮﺍﺣﻤﺪ و ﺍﻳﻼﻡ فقط ۱.۴ درصد از منابع بودجه را تامین میکنند.
✳️چرا هزینه ساخت خانه ویلایی کمتر از آپارتمان است؟
🔺️سرپرست دفتر اقتصادی مسکن:
🔹️در آپارتمانها ۴۰ متر مشاعات وجود دارد که اگر هزینه ساخت را متری ۸ میلیون تومان محاسبه کنیم، هزینه واحدهای آپارتمانی حدود ۳۲۰میلیون تومان بیشتر از واحدهای یک طبقه میشود که هزینههای دیگری مثل آسانسور، پروانههای ساختمانی و تورمهای سالانه نیز بر افزایش قیمت ساخت تاثیر خواهند گذاشت.
🔹️اما با توجه به سایر هزینهها مجموع هزینه ساخت و زیرساخت در واحدهای یک طبقه حیاط دار کمتر از واحدهای آپارتمانی خواهد بود و از لحاظ اقتصادی به صرفه است که به سراغ تامین زمین و ساخت واحدهای یک طبقه حیاط دار در مناطقی که امکان دارد، برویم.
🔹️نتایج مطالعات دفتر اقتصاد مسکن نشان میدهد به طور میانگین هزینههای زیرساخت(آمادهسازی، آب، برق، گاز انشعابات و معابر) ۱۶۵ میلیون تومان برای هر واحد ۲۰۰ متری یک طبقه و حیاط دار خواهد بود اما برای واحدهای آپارتمانی حدود ۷۰ میلیون تومان میشود.