eitaa logo
اندیشه ورزان بصیر قم
4.4هزار دنبال‌کننده
19.3هزار عکس
494 ویدیو
1.4هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️نقدینگی ۵۸۰۶ هزار میلیارد تومان شد 🔹حجم نقدینگی در پایان آبان ماه ۱۴۰۱ به پنج هزار و ۸۰۶ همت رسید که در مقایسه با پایان اسفندماه سال گذشته ۲۰.۲ درصد رشد داشته است.
✳️بدهی خارجی ایران ۲.۶ میلیارد دلار کم شد*ک 🔹بر اساس آخرین داده‌های بانک مرکزی بدهی خارجی ایران در پایان آبان ماه ۱۴۰۱ برابر ۶ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار است که در مقایسه با سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۴۲ میلیون دلار کاهش داشته است.
✳️رشد اقتصادی ۳.۶ درصد شد 🔹بر اساس نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی نرخ بیکاری در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۱ به ۸.۹ درصد رسید. 🔹در بخش واقعی اقتصاد در تابستان سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد رشد تولید ناخالص داخلی بر اساس پایه سال ۱۳۹۵ با احتساب نفت، ۳.۶ درصد و بدون نفت ۳.۱ درصد، رشد اقتصادی در تابستان صورت گرفته است.
✳️روز سرخ بازار سهام بعد از تعطیلات/شاخص کل ۱۲ هزار واحد کاهش یافت 🔹 شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز کاهش ۱۲ هزار واحدی را ثبت کرد و به سطح ۱ میلیون و ۵۴۵ هزار واحدی رسید . 🔹شاخص هم وزن نیز امروز با فشار بیشتری نسبت به شاخص کل رو به رو بود و در نهایت با کاهش حدودا ۱ درصدی به عدد ۴۸۰ هزار واحدی رسید. 🔹ارزش معاملات خرد همچنان نکته منفی این روزهای بازار سرمایه است. 🔹این متغیر امروز هم به روند نزولی روزهای گذشته ادامه داد و عدد ۴۱۰۰ میلیارد را ثبت کرد. 🔹از این ۴۱۰۰ میلیارد، ۲۰۰۰ میلیارد متعلق به بازار بورس ۱۴۰۰ میلیارد متعلق به فرابورس و ۷۲۳ میلیارد متعلق به صندوق های سهامی بوده است.
✳️رونمایی جمهوری اسلامی از پلان B ◀️وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی برای اولین بار بعد از شکست مذاکرات، از نامحدود نبودن صبر ایران و امکان ورود به پلان B گفت. این تغییر راهبردی سیاست ایران در قبال برجام، شاید چندان توسط غرب جدی گرفته نشد و لابلای خبرهای زلزله ترکیه و سوریه گم شد. اما فرجام برجام را با اما و اگرهای زیادی مواجه خواهد کرد. ◀️در مذاکرات برجام طرف غربی میز مذاکره را ترک کرد و روی اسب مرده اغتشاشات شرط بندی نمود و با افزایش سنگین فشارهای سیاسی و اقتصادی به بهانه های حقوق بشری به امید کسب امتیاز از ایران نشست. با اینکه اول غرب از شکست برجام و پلان B گفت، اما گویا ایران نیز به این نتیجه رسیده است. ◀️باید دید کدام یک از پلان های B جمهوری اسلامی یا غرب، زور بیشتری دارد و اراده کدام یک قوی تر خواهد بود. به نظر می رسد جمهوری اسلامی هنوز برگ های برنده بازی نشده زیادی در اختیار دارد که نتیجه بازی را تعیین خواهند نمود. ◀️به راستی چرا ایران نیز به فکر استفاده از پلان B افتاد؟ افزایش شدید فشارها، جمهوری اسلامی را به این نتیجه رساند که به رغم حضور ایران در برجام و خروج آمریکا از آن، هزینه های این خروج به طور کامل توسط ایران پرداخت شده است. ◀️آژیرهای خطر برای غرب به صدا درآمده است. در صورت اعلام رسمی شکست برجام توسط ایران و ورود به پلان B، بازی سنگینی آغاز خواهد شد که شاید پیش بینی برنده آن به سادگی میسر نباشد، اما قطعاً توازن قدرت در منطقه و جهان را تغییر خواهد داد. ✍️محمدصادق خرسند
✳️افزایش نرخ سود بازار بین بانکی 🔹بانک مرکزی در تازه ترین گزارش اعلام کرد: نرخ سود بازار بین بانکی با رشد ۰.۶۱ درصدی نسبت به آخرین نرخ هفتگی به ۲۱.۷۸ درصد رسید. 
✳️طبق اطلاعات رسیده تعداد کدهای ثبت نامی در بورس کالا برای خرید خودرو از 750 هزار کد عبور کرده است.
🔺 جهش قیمت جهانی «شکر» به 570 دلار در هر تن
✳️ مکرون و دو راهی تعیین‌کننده برای حفظ الیزه! 🔹تظاهرات گسترده امروز یکشنبه در فرانسه و بسط دامنه اعتصابات عمومی به مشاغل جدید، مکرون را گرفتار وضعیت سختی کرده است. 🔹او که هنوز درک صحیحی از مناسبات قدرت و رابطه «دولت-ملت» پیدا نکرده، با اصرار بر سیاست‌های جنجالی‌، پاریس را به کانون‌ اصلی بحران در اروپا تبدیل کرده است. 🔹بنابر آمار رسمی بیش از ۹۶۰ هزار و بنابر آمار غیررسمی بالغ بر سه میلیون نفر در شهرهای مختلف راهپیمایی کرده‌اند. 🔹حضور پرُرنگ دانش‌آموزان و دانشجویان در تظاهرات اخیر به‌وضوح نشان از پیوند بازنشستگان و جوانان مقابل سیاست‌های تحمیلی و ریاضتی مکرون دارد. 🔹مکرون اکنون بین یک دوراهی خودساخته قرار گرفته؛ اصرار بر اصلاحات اقتصادی فرانسه را به انبار باروت در اروپا تبدیل می‌کند و عقب‌نشینی به معنای از بین رفتن تنها شاخصه دولت اوست. 🔹مکرون در این دو راهی، سرنوشتی به نام «پیروزی» یا «مدیریت بحران» ندارد، بلکه او صرفامی‌تواند ماهیت و شکل شکست اقتصادی یا سیاسی خود را تعیین کند!
✳️ارتباط دلار و بورس در خصوص چرایی عدم واکنش بورس به دلار درحال حاضر سوالات زیادی پرسیده می‌شود و گاهی عنوان می‌شود ارتباط دلار و بورس قطع شده! به نظر من بورس از منظر زمانی به دنبال پر کردن آخرین شاخه‌ی اصلاحی خود است و این ارتباطی با دلار ندارد. معمولا بورس با کمی تاخیر نسبت به سایر بازارها به دلار واکنش نشان می‌دهد. همانطور که پیش‌تر عرض کردم بعد از پر شدن زمان این شاخه‌ی اصلاحی میانه، موج صعودی قدرتمندی در بازار شکل خواهدگرفت و کف سهامی که در این شاخه‌ی اصلاحی لمس می‌شوند تا ۲ سال دیگر لمس نخواهد شد. به عبارت دیگر یکی از پر قدرت‌ترین موج‌های صعودی بازار بعد از این شاخه‌ی اصلاحی میانه در بازار را خواهیم دید که از نظر من در برخی سهام بازدهی بیشتری نسبت به سال ۹۹ را رقم خواهد زد.
✳️ افزایش حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن را چگونه تحلیل کنیم؟ ✍ افزایش محسوس مشارکت مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در کل کشور گزاره‌های مهمی را پیش رو قرار می‌دهد: 1⃣ شاید اولین و مهمترین سوال این باشد که علت این افزایش محسوس حضور مردمی چیست؟ پاسخ اولیه همان موضوع همیشگی است و آن اینکه دشمن هرگاه در کشور دشمنی خود را همانند اغتشاشات اخیر نمایان‌تر می‌کند، واکنش و حضور مردم به صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل به یکباره افزایش سی درصدی در کل کشور را مشاهده می‌کنیم و در برخی مناطق مثل سیستان و بلوچستان و کردستان که اقدامات دشمن ملموس‌تر شد، افزایش حضور از نقاط دیگر کشور هم بیشتر است. اگر سیاستمداران عاقلی در حاکمیت آمریکا و به خصوص اروپا باقی مانده، حداقل یکبار باید به این گزاره فکر کنند که اگر خروجی ماه‌ها طراحی اطلاعاتی و سیاسی که در قالب اغتشاشات اخیر تجلی یافت، اینک تبدیل به افزایش سی درصدی حضور مردم در سالگرد پیروزی انقلاب ایران آنهم در 44 سالگی شده، ادامه اصرار به افزایش دشمنی با جمهوری اسلامی چه دستاوردی برای آنها خواهد داشت و پیامدهای آن در میان مردم ایران چه خواهد بود. ضمن اینکه قاعدتاً و بر اساس عقلانیت سیاسی، زمان آن رسیده که دنیای غرب از خام شدن مجدد به دست برخی مشاوران ایرانی خائن عبرت بگیرد. 2⃣ اما آنچه از حضور کمی مهمتر است، حضور کیفی مردم است که عظمت ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ را بسیار بیشتر می‌کند. ملتی که در سخت‌ترین شرایط تحریم اقتصادی تاریخ معاصر و شدیدترین جنگ جهانی رسانه‌ای قرار دارد، حضور تک تک مردمش در دفاع از انقلاب اسلامی ایران، چندین برابر ارزشگذاری باید شود. واقعیت این است که مجموع و ترکیب حضور کمی و کیفی مردم در سالهای اخیر، بسیار جلوتر از حضور گسترده و پرشور مردم در سالهای اول انقلاب است. 3⃣ اگر واکنش به اغتشاشات اخیر مهمترین دلیل افزایش حضور کمی و کیفی مردم در ۲۲ بهمن امسال باشد، یک ارزیابی مهم می توان ارائه کرد و آن اینکه در صورت افزایش احساس تهدید خطر برای کشور، حتما حضور کمی مردم بیش از آنچه در ۲۲ بهمن امسال شاهد بودیم، اتفاق خواهد افتاد. این ارزیابی البته نکته جدیدی نیست و سالهاست اتاق فکرهای آمریکایی نیز به نوعی آن را مطرح کرده‌اند و به همین دلیل یکی از اصلی‌ترین محاسبات آنها برای عدم اقدام نظامی ولو کوتاه و مختصر علیه ایران همین است که با ملموس‌شدن تهدید و احساس خطر از طرف دشمن، شاهد شکل‌گیری وحدت بی‌سابقه در ایران خواهند بود. 4⃣ تلاش برای ترمیم و افزایش رضایت عمومی از طریق جبران خطاها، اصلاح برخی رویه‌ها و افزایش خدمات، اینک باید اصلی ترین واکنش مسئولین برای ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ باشد ولی در نسخه های حکمرانی که گروه‌های سیاسی، تصمیم ساز و تصمیم گیر می‌پیچند این موضوع را نباید غفلت کنند که واکنش مردم به تهدید و برنامه دشمن، نه تنها انفعالی نیست بلکه شیب تصاعدی پیدا می‌کند و روی عمق معرفت و رفتار انقلابی مردم بیش از گذشته سرمایه‌گذاری کنند و از اصلاح انحرافی و غیرانقلابی مسائل اقتصادی، معیشتی و فرهنگی مردم بپرهیزند. *مهدی جهان تیغی
✳️فرزین رئیس کل بانک مرکزی: 🔹نیازهای مردم را در بازار ازاد در 600 صرافی و 150 شعبه صرافی بانکی در حال عرضه و تامین ارز هستیم . نرخ رو به کاهش است و رو به کاهش خواهد بود . متاسفانه یک جریانی در حال قیمت سازی است . 🔹 پیشنهاد میکنم چند تا خبرنگار بروند و ببینند نرخ چند است ! نرخ درهم را با معاملات صوری افزایش میدهند . 🔹 به اندازه کافی ربع سکه عرضه میکنیم که حباب آن کم شود . ابزار مشتقه و عملیات سوآپ ارزی را راه اندازی خواهیم کرد.