✳️واشنگتن پست: قطعی برق به دلیل گرمای بی سابقه در آمریکا، هزاران آمریکایی را در معرض خطر مرگ قرار داده است!
🔹پ.ن: قابل توجه غربگرایانی که بابت تعطیلی دو روزه، انواع و اقسام افتراها را به دولت بستند. به اخباری که از قبله آمالتان مخابره میشود هم سر بزنید، شاید کمی شرافت نصیبتان شد!
https://eitaa.com/andishehqom
✳️ ۹ میلیون قبض برق مشمول پاداش صرفهجویی
وزارت نیرو:
🔹تا دوم مرداد، ۲۵ میلیون قبض برای مشترکان خانگی صادر شد و از این تعداد ۹میلیون قبض معادل ۳۵ درصد کل قبوض، مشمول پاداش صرفهجویی برق شدند.
https://eitaa.com/andishehqom
✳️رد شایعات افزایش قیمت بنزین| منظور: شوک درمانی نمیکنیم
🔹به تازگی رئیس مجلس با اشاره به اینکه کشور نیازمند تصمیمات شجاعانه، سخت و تلخ است، اعلام کرده است: باید این تصمیمات را بگیریم و پای آن بایستیم و بفهمیم که این تصمیمات قابل اجراست.
🔹در همین راستا داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در واکنش به این موضع گیری نوشت: یکی از تصمیمات سخت پیش روی تیم اقتصادی دولت، تقویت ثبات و پیش بینی پذیری در اقتصاد و پرهیز از هرگونه شوک درمانی است.
https://eitaa.com/andishehqom
✳️سه فرضیه درباره آینده بازار مسکن
کارشناسان معتقدند اگر رکود بازار مسکن تا پایان شهریور ادامه پیدا کند که به احتمال زیاد اینگونه خواهد بود، این بازار اولین مرحله از ورود به فاز رکود را سپری کرده و برای آینده آن از بین سه فرضیهی رکود تورمی، رکود غیرتورمی و ثبات قیمت همراه با رونق تدریجی معاملات، گزینه سوم محتملتر خواهد بود....
https://eitaa.com/andishehqom
✳️ رمزگشایی از یک نظرسنجی؛ وحشت صهیونیستها از جنگ داخلی!
🔹اعتراضات علیه اصلاحات پیشنهادی نتانیاهو وارد سیویکمین هفته خود شده و دامنه اعتصابها نیز در حال گسترش به مشاغل گوناگون است.
🔹بر اساس گزارش پژوهشی جدیدی که روز سهشنبه توسط مرکز تحقیقاتی «پیو» منتشر شد، اسرائیلیها بر سر ماندن یا نماندن نتانیاهو دارای اختلاف شدید هستند، چنانچه ۵۲ درصد نسبت به نتانیاهو نگاه منفی و ۴۸ درصد نظر مثبت دارند.
🔹مهمترین منازعهای که صهیونیستها نگران آن هستند، جدال میان جریان راست و چپ سیاسی است، جایی که ۷۵ درصد مخاطبین میگویند شکاف میان دو جریان سنتی و سکولار، مهمترین عامل تنش و تنازع در اراضی اشغالی است.
🔹جوانان صهیونیست در سنین بین ۱۸ تا ۲۹ سال، بیش از میانسالان نسبت به آینده هراس دارند و در مجموع، ۵۸ درصد از صهیونیستها از جنگ داخلی در اراضی اشغالی شدیدا میترسند.
🔹گرچه نتانیاهو اطمینان داده که جنگ داخلی در کار نیست و کابینهاش قادر به کنترل منازعات است، اما افزایش معترضین، نشان از بطلان ادعای نتانیاهو دارد.
https://eitaa.com/andishehqom
✳️به چند دلیل،می توان گفت در سالگرد مهسا امینی اتفاق خاصی نخواهد افتاد؛
۱.سازماندهی امنیتی و رسانه ای برای یک اتفاق بزرگ در شهریور ۱۴۰۱، با پیاده نظام منافقین و اینترنشنال هدایت می شد که نظام اداره اشتراکی هر دو در سال جاری دچار اختلال شده
۲.تجربه نشان داده دشمن همواره در جبهه ای که جمهوری اسلامی روی آن تمرکز ندارد، عملیات می کند؛ بنابراین با توجه به برنامه ریزی نهادهای امنیتی و فرهنگی برای سالگرد آشوب شهوت، تمرکز دشمن روی حوزه دیگری خواهد بود.
۳.التهاب دانشگاهها در طولانی مدت به نفع جمهوری اسلامی است، چون اهمیت تصفیه اساتید غربگرا و بچه پولدارهای دانشجو و عاشق مهاجرت را در ذهن مسئولین زنده نگه می دارد.
۴.پدیده های ایرانی مثل زیست محرمی، حب امام رضا، هیات، تجمعات مستمر خانوادگی و ایلی و... کماکان برای غربی ها ناشناخته مانده و نمی توانند برای حذف یا استحاله اش برنامه ریزی کنند.
https://eitaa.com/andishehqom
✳️ بازتاب گسترده رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه در شبکههای ضد ایرانی فارسی زبان!
▪️بیبیسی: ایران با این مانور به آمریکا نشان میدهد که هنوز قدرت منطقهای هست و تسلط کامل بر خلیج فارس و تنگه هرمز دارد.
▪️اینترنشنال: ایران توانسته هژمونی موفق منطقهای ایجاد کند و آبهای خلیج فارس را به طور کامل به کنترل خود درآورد!
▪️ایران با دکترین جنگی خود قدرت بازدارندگی آمریکا را دچار تحلیل کرده است!
https://eitaa.com/andishehqom
✳️حبابهای مسکن و خودرو و سایر بازارها در حال تخلیه شدن هستند....
🔸با قاطعیت میتوان گفت حباب مسکن، خودرو، طلا و ارز همچنان به صورت کامل تخلیه نشدهاند، اگر این تخلیه حبابی تا آخر سال جاری ادامه داشته باشد قطعا شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود البته به شرط آزادسازی واردات کالاها تا شاهد رقابت بخشهای تولیدی کشور باشیم.
https://eitaa.com/andishehqom
✳️دولت سیزدهم در مدیریت آب موفق عمل کرده است
🔻رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس: دولت سیزدهم در بحث آب تاکنون موفق بوده و عملکرد مطلوبی داشته و به قولهای خود در این حوضه بسیار پُرتَنش عمل کرده است.
🔹اولویت نخست ما آبرسانی در بخش آشامیدنی مردم بود و کارهای بزرگی در این ۲ سال انجام شد و وزارت نیرو مسیر خوبی رفته است، البته مشکلاتی هم وجود دارد اما نسبت به دوران گذشته و دولت قبل بسیار منطقیتر و اصولی تر حرکت شده است.
🔺#دولت_سیزدهم بیشتر آنچه را که ما تحت نظر کمیته تخصصی مطرح کردیم پذیرفت و بهنظر میرسد در بخش آب رضایتمندی نسبی ایجاد شده باشد و اُفُق آینده کشور در حوضه آب تفهیم شده است.
https://eitaa.com/andishehqom
✳️کانون صرافی یا کانون دلالی؟
📝علی محمدی
بعد از چند روز جدال لفظی بین بانک مرکزی و کانون صرافان، بانک مرکزی در بیانیهای اعلام نمود که موافقتنامه تأسیس این کانون را ابطال کرده است. بانک مرکزی درباره مهمترین تخلفات این کانون، به استنکاف از دستورات ابلاغی و عدم همکاری با این بانک اشاره کرده است. کانون صرافان به نوعی وظیفه مدیریت بازار غیررسمی ارز که در آن خرید و فروشهای کم حجم ارز از طریق صرافیهای مجاز و حتی بازارهای زیرزمینی صورت میگیرد را دارد. در این خصوص توجه به چند نکته ضروری به نظر می رسد:
*نرخ ارز مبنای محاسباتی و شاخص علامتدهی بسیار حساسی در اقتصاد میباشد. لذا عدم کنترل، ناهماهنگی یا کاهش نظارت نهادهای متولی موجب ایجاد تلاطم در کل اقتصاد و افزایش ریسک و نااطمینانی در بازار میگردد. بنابراین همه مسئولان در اتخاذ تصمیمات مربوطه باید این ملاحظه را مدنظر بگیرند.
*نظام ارزی به معنای وجود یک بازار عمیق و رقابتی میباشد که علامتدهی نرخ ارز در آن باید از طریق عوامل ذرهای متعدد(وجود بنگاههای عرضهکننده متعدد) در بازار صورت گیرد و بانک مرکزی در یک سازوکار استقلال نسبی، مرجعیت لازم و اهرمهای مدنظر را برای مدیریت و نظارت بر بازار در اختیار گیرد. به عبارتی بانک مرکزی از یکسو باید تقویتکننده نهادهای بازار مثل کانون صرافان باشد تا بتواند بازار غیر رسمی و تقاضاهای خرد را کنترل کند و از سوی دیگر مواظب باشد تا مرجعیتش دچار اختلال نگردد. در واقع بانک مرکزی همزمان که مرجعیتش را حفظ میکند نباید حلقه وصل خود با بازار غیر رسمی و تقاضاهای خرد را قطع نماید.
* نرخ ارز در ایران انعکاسدهنده تعامل نیروهای اقتصادی نیست، یا حداقل این نیروها وزن تأثیرگذاری ندارند و در هر دو سمت عرضه و تقاضای ارز، با مشکلاتی مواجه هستیم. در سمت عرضه، عمدتا تکمحصولی هستیم و درآمدها متأثر از درآمدهای نفتی و مشتقات آن است. در سمت تقاضا نیز سفتهبازی و دخالتهای عوامل غیر بازاری مانند کانالهای تلگرامی وجود دارد. ضمن اینکه در یک جنگ تمامعیار اقتصادی قرار گرفتهایم که کانون این جنگ، نظام بانکی و شبکه تسویه کشور است.
* نظر به آنچه در پاراگراف قبلی نگاشته شد و در شرایطی که بازار ارز کشور حالت عادی ندارد و از بیرون کشور مرتبا آماج حملات متعدد است، آیا میتوان ارز را به بازار و چند نهاد و کانون حواله کرد تا نرخ آن در یک سازوکار ناقص تعیین شود؟! آیا میتوان مدیریت نظام ارزی کشور را به چند نهاد و ساختار خصوصی واگذار نمود یا کنترلی بر عملکرد این نهادها نداشت؟
*بدیهی است که در شرایط جنگ اقتصادی پررنگتر کردن نقش بانک مرکزی، به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی دفاع از ارزش پول ملی، برای افزایش مرجعیت آن در بازار تصمیم درستی است. و همه نهادها و ساختارهای بازار باید زیر فرمان بانک مرکزی باشند، ولو تصمیمات سیاستگذار شایسته نقدهای جدی باشد. چرا که تبعات منفی آشفتگی و ناهماهنگی میان سیاستگذاران از تصمیمات نادرست آنان بیشتر است.
*اگر بپذیریم بخشی از دلایل افزایش نرخ ارز، تقاضای کاذب و ناسالم است در این صورت کانون صرافان به عنوان متولی هدایتکننده قسمتی از تقاضا در بازار، نباید تصمیماتی خارج از سیاستهای کلی بانک مرکزی اتخاذ نماید. چرا که هرگونه نقشآفرينی خارج از قوانین اعمالی بانک مرکزی، سیاستهای کنترلی این بانک را مختل میکند. اما متأسفانه مشاهده میکردیم در برخی موارد اقدامات کانون صرافان علاوه بر اینکه رویکرد تقابلی به خود گرفته بود، در فضاسازی روانی نیز جنبه تضعیف سیاستگذار ارزی در کشور را داشت. این در حالی است که بانک مرکزی در خصوص همین ناهماهنگیِ کانون صرافان، به دفعات تذکرات لازم را به این کانون ابلاغ داشت، اما رویکرد تقابلی این کانون، منجر به تصمیمات جدید، مبنی بر انحلال این کانون گردید.
https://eitaa.com/andishehqom