هدایت شده از کارگروه جریان شناسی سیاق
♻️ مفهوم شناسی جریان شناسی سیاسی
🖋 #پرونده_دوم
💢 بخش اول
♨️ در پرونده دوم کارگروه جریان شناسی سیاسی سیاق، به موضوع «مفهوم شناسی جریان شناسی سیاسی» پرداخته میشود.
🛑 در بخش اول پرونده مفهوم شناسی به این پرسش اساسی پاسخ داده میشود که اصولا «جریان» به ویژه در عرصه سیاسی به چه معناست؟
ارائه «تعریف جامع و مانع» از واژه ی جریان به گونه ای که جامع ابعاد تعریف و مانع اغیار آن باشد، ضرورتی نخستین در مفهوم شناسی جریان شناسی سیاسی است و نقش بسزایی در حصول نتایج مطلوب و اعتباردهی به یافته های علمی و پژوهشی در این حوزه خواهد داشت.
🔰در این بخش، با نظر به ابعاد گوناگون واژه «جریان» به بررسی، تحلیل ماهیت و چیستی آن با رویکردی نوین می پردازیم:
1⃣ جریان، مصدری عربی از ریشه «جَری یَجری» است با معنایی خلاف وقوف و سکون؛
مفهوم اصل این ماده که جَرْیْ باشد، حرکت منظم و دقیق در طول مکان است که از آن تعبیر به انسیاح میشود.[١]
به حرکت در میان افراد و اشخاص هم جری گفته میشود.[٢]
معادل این مفهوم در زبان انگلیسی، Trend, Flow, Movement, Current میباشد.
گاه جریان به صورت اسم برای توصیف یک امر قوام و ثبات نیافته به کار میرود، به عبارت دیگر امری که در حال شکل گیری بوده و به کمال خود نرسیده است.[٣]
بدین ترتیب روند شکل گیری یک ایده، نظر و سیر تطور تاریخی آن با در نظر گرفتن فرازها و فرودها و آثار آن در عرصه ی اجتماع را جریان گویند.[۴]
2⃣ در اصطلاح، جریان عبارت است از «تشکل، جمعیت و گروه اجتماعی معینی که علاوه بر مبانی فکری، از نوعی رفتار ویژه اجتماعی برخوردار است.» [۵]
3⃣جریان دارای سه ویژگی و شاخصه اساسی است که عبارتند از:
۱. اجتماعی بودن و برخورداری از نوعی رفتار ویژه اجتماعی؛
۲. دارا بودن تشکل و جمعیت؛
۳. برخورداری از اندیشه مشخص و رفتار معین مرتبط با آن.[۶]
4⃣ به اندیشه منسجم و نظام مند یک شخصیت علمی که به صورت تشکل اجتماعی در نیامده است، جریان گفته نمیشود.[٧]
5⃣ «جریان سیاسی» به معنای چندین گروه، حزب، جناح و تشکل است که از نظر اعتقادی، فکری، سیاسی، مبانی ایدئولوژیک، اهداف و روشهای مبارزات سیاسی با هم دارای اشتراکاتی میباشند و در مواقع تحولات سیاسی مهم مثلا انتخابات موضعگیری کرده یا نامزد و یا نامزدهایی به مردم معرفی کنند.
جریان سیاسی دارای مبدأ یا منشأ، مسیر یا بستر، و مقصد یا هدفی است که در آن روان است. هدفهای یک جریان سیاسی عمدتاً تسلط بر حاکمیت سیاسی در یک جامعه و استقرار ارزشها و نظام سیاسی مورد نظر خویش است.[٨]
🔷بنابر این شاخصه ها، پیام نوشتار بخش اول پرونده دوم کارگروه جریان شناسی سیاق در تعریف «جریان سیاسی» آن است که:
✅ جریان سیاسی عبارت از «جبهه گسترده ای است از چند تشکل، جمعیت و گروه اجتماعی معیّن که دارای سازوکار مدیریت، پشتوانه فکری و گفتمانی مشترک، جنبش و تحرّک اجتماعی و برون داد خاص سیاسی میباشد که آغاز، بستر حرکت، عینیت اجتماعی، پایان و یا استمرار دارد.»
📚منابع و مآخذ:
[١] ـ حسن مصطفوی تبریزی، التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، 14 ج، چاپ اول، تهران، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 1374 ش ، ج 2، ص 77.
[٢] ـ همان ص 76.
[٣] ـ تقی پور نامداریان و قدرت الله طاهری، نگاهی انتقادی به جریان شناسی شعر معاصر ایران، ص18.
[۴]ـ رمضان شعبانی ساروئی، جریان شناسی سیاسی فرهنگی ایران، ص28.
[۵]- خسرو پناه، عبدالحسین، جریان شناسی فکری ایران معاصر، قم: مؤسسه فرهنگی حکمت نوین اسلامی، ۱۳۸۸، ص ۹.
[۶]و[٧]-همان ص 10.
[٨]-ر.ک: میرسلیم، سیدمصطفی، جریان شناسی فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی، تهران: گروه تحقیق جهاد دانشگاهی، ۱۳۸۴ و مظفری، آیت، جریان شناسی ایران معاصر، قم: پژوهشکده تحقیقات اسلامی، ۱۳۸۵.
⏹پایان بخش اول
#پرونده_دوم
#مفهوم_شناسی_جریان_شناسی
✔️دوستان علاقه مند خود را به کارگروه جریان شناسی سیاسی سیاق دعوت کنید👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/649068602C8591a80ebc
☝☝با سلام .جهت آشنایی کامل با جریانات سیاسی کشوری و استانی به کارگروه فوق بپیوندید
کارگروه آموزش کاملی از جریان شناسی سیاسی را خواهد داشت
هدایت شده از عطر گل نرجس
🔻منابع اطلاعاتی اسرائیلی اذعان کردند؛ هیچ خدشهای به جایگاه نصرالله وارد نشده است👌
👈 پایگاه خبری "مکور ریشون" به نقل از منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی گزارش داد: برآوردها نشان میدهد که بهرغم اعتراضات در لبنان، جایگاه مردمی «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله مانند گذشته است و میزان محبوبیت و حس احترام افکار عمومی نسبت به او هیچ تغییری نیافته است.
#سید_مقاومت
#نابودی_اسراییل
☫ @fetneakbar
هدایت شده از عطر گل نرجس
🔴 در لبنان چه خبر است؟!
🔹 رسانه های ضد انقلاب دیروز طوری وانمود کردند که یک شبه کل لبنان از کنترل دولت این کشور خارج شده است و به دست تظاهرات کنندگان افتاده است!
🔹 این درحالی است که ارتش لبنان تمام وزارتخانه هایی که توسط اغتشاش گران، تصرف شده بود را همان دیشب از آنها پس گرفت.
🔹 البته نوچه ها و طرفداران جعجع و حریری که با عربستان سعودی و رژیم صهیونسیتی همکاری می کنند کف خیابان را رها نخواهند کرد و به اغتشاش ادامه خواهند.
🔹 بندر بیروت دست گروهک ۱۴ مارس (سعد حریری) بوده و حاشیه امنی برای کثافتکاری های اقتصادی و امنیتی آنها بوده است.
🔹آنها اما به جای پاسخگویی بابت اقدامات خود در بندر بیروت، با همکاری رسانه ای سعودی و رژیم صهیونسیتی با هم ریختن اوضاع لبنان، به دنبال به حاشیه بردن نقش خود در فاجعه بندر بیروت هستند.
☫ @fetneakbar
🔴 در جلسه دیشب سران قوا درباره فروش نفت چه گذشت؟
🔻 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹در ابتدای جلسه، اعضا نسبت به وعدههای منتشرشده در رسانهها از زبان رئیس جمهور و برخی دولتمردان درخصوص گشایش اقتصادی باتوجه به اینکه هنوز جزئیات این طرح مورد بحث و تصویب قرار نگرفته اعتراض کردند.
🔹رئیس مجلس اعلام کرد هدف دولت نباید صرفاً تامین بودجه باشد و نظر مجلس بر فروش نقدی بجای سلف و خرده فروشی است.
🔹رئیس قوه قضائیه نیز شروطی را به عنوان خطوط قرمز در تصویب طرح دولت مطرح کرده که ازجمله آنها، نحوه فروش و تحویل نفت به خریدار و در اولویت بودن فروش میعانات گازی، ممانعت از تبدیل فرآیند اجرای این طرح به عامل افزایش سرسام آور بدهی دولت در سالهای آتی و لزوم ممنوعیت خرید یا بازخرید اوراق توسط بانکهاست.
✳چراغ سبز از بیروت! به استعمارگران
ایجاد اغتشاش توسط عده ای اغتشاشگر، این روز ها اوضاع لبنان را پیچیده تر کرده است. گزارش هایی که از بیروت می رسد نشان می دهد این عده با سوء استفاده از شرایط بغرنج پدید آمده پس از انفجار اخیر بندر بیروت، اهداف خاصی را دنبال می کنند و به نظر می رسد یک ساماندهی وجود دارد و دست هایی پشت پرده، این جریان را هدایت می کنند. به اذعان مسؤولان بلند پایه دولت لبنان، هجوم اغتشاشگران به وزارت خارجه و تلاش آن ها برای دستیابی به برخی اسناد، مشکوک است و هیچ تناسبی با اعتراض علیه شرایط وخیم امنیتی- اقتصادی ندارد، چرا که در این صورت می بایست معترضان به نهاد ها و وزارتخانه های اقتصادی هجوم ببرند. برخی وزرای دولت حسان دیاب گفته اند هدف اغتشاشگران از حمله به ساختمان وزارت خارجه، نابود کردن برخی اسناد است که احتمالا بی ارتباط با انفجار بزرگ انبار نیترات در بیروت نیست. به گفته این مقام، اسنادی از پشت پرده انفجار بیروت به دست آمده که در دست بررسی است و نتایج آن به زودی منتشر خواهد شد. فارغ از هرگونه قضاوت درباره عمدی یا غیر عمدی بودن انفجار اخیر، اقدامات آشوبگران، چراغ سبزی به کشورهای استعمارگر است که منافع ملی و استقلال لبنان را با خطر مواجه می سازد کما اینکه آمریکا اولین کشوری بود که از آشوبگران حمایت کرد.
✍️ بروجردی
⭕️کریمی قدوسی چند وقت یکبار، چه حرف های خوبی می زند به تازگی گفته:عمّامه ی شهید شیخ فضلالله نوری را انگلیسیها از سرش برداشتند، زیرا آن عمّامه نماد #اسلام و تشیع ناب بود و همان انگلیسیها بر سر کسانی عمّامه میگذارند تا با تحریف واقعیت چهره دولت خبیث انگلیس و آمریکا را بزک کنند. #عمامه_انگلیسی را بشناسیم و با آن در #انقلاب اسلامی مقابله کنیم..
#تشیع_انگلیسی
🔴خاکریز اول در خط مقدم
این روزها لبنان در شرایط فتنه انگیز و بسیار حساسی قرار دارد و حزب الله قهرمان بار دیگر در خاکریز اولِ خط مقدم جبهه مقاومت در برابر فتنه ها و نقشه های شوم جبهه استکبار مقاومت می کند.
اگر جبهه استکبار خدای ناکرده بتواند این خاکریز را فتح کند بدون درنگ به سراغ سنگرهای اصلی و مرکز جبهه مقاومت یعنی کشورمان ایران خواهد آمد ولی اگر با ایثار و پایمردی و ایستادگی حزب الله ، این خاکریز سقوط نکند ، ایران هم از گزند این توطئه جدید دشمنان حفظ خواهد شد.
حالا یک سوال ساده:
در این شرایط ، وظیفه ما نسبت به رزمندگان خط مقدم چیست؟!
پشتیبانی و تقویت یا قطع پشتیبانی و تضعیف؟؟؟
✍ #قاسم_اکبری
ذوالنور: مردم، تنها سرمایه مازاد خود را به بورس وارد کنند
نماینده قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔹فروش اموال دولت یا بخش خصوصی از طریق بورس بسیاری از زمینههای فساد را از بین میبرد
🔹دولت با توجه به کمبود بودجهای که دارد از طریق فروش اموال بهواسطه بورس میتواند بخشی از بودجه خود را جبران کند، اینها همه خوب و مفید است، اما باید آنچه مورد توجه قرار گیرد این است که سرمایه در معرض ریسک باید وارد بورس شود.
🔹الآن متأسفانه یک فضای غلطی در کشور ایجاد شده که خیلی از مردم همه هستی خود را وارد بازار میکنند، آنوقت اگر خداینکرده بورس فردا مشکلی پیدا کند از زندگی ساقط میشوند و قابلجمع کردن نیست.
هدایت شده از زمانه
🔴 سخنی با برادرم فتاح ( یادداشت امروز کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
#بخش_اول
🔻 #زمانه| با شناختی که از برادر عزیزمان جناب مهندس فتاح داشتم، اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک سیما برایم باور کردنی نبود، نه اینکه سخنگفتن از سوءاستفادهها را ناروا بدانیم چرا که با جرأت میتوان گفت و نسخههای روزنامه نیز بهترین و مستندترین گواه آن است که کیهان در افشای مفاسد اقتصادی و مطالبه بیملاحظه حقوق ملت از مسئولان، در هرپست و مقامی که بوده و هستند، پیشتاز بوده است و همچنان نیز چنین است. حیرت نگارنده از این بود و هنوز هم هست که چرا جناب فتاح از تابلوی افشای سوءاستفادهها -با عرض پوزش- سوءاستفاده کرده و به بهانه و یا به خیال آنکه از نارواها سخن میگوید، نظام مظلوم را آماج تهمتهای ناروا کرده است! برای نگارنده اگرچه نوشتن در این خصوص آسان نیست ولی دوستیها نباید مانع بیان حقایق و دفاع از نظام مظلومی باشد که دشمنان غدار و خونریز از همه سو به آن تاخته و میتازند.
🔻 و اما، در این باره گفتنیهایی هست؛
1⃣ حشمتالله طبرزدی، یکی از عوامل کنونی ضدانقلاب، در دهه ۷۰ نشریهای را با عنوان پیام دانشجوی بسیجی منتشر میکرد که بعدها با اعتراض بسیج این پسوند حذف شد و نشریه با نام پیام دانشجو به انتشار هفتگی خود ادامه داد.
طبرزدی خود را یک بسیجی تمام عیار میدانست و اولین بار واژه امام خامنهای از جانب او مطرح شد.
🔹نشریه طبرزدی در چاپخانه کیهان چاپ میشد. در یکی از شمارههای این نشریه، یادداشت تُند و زنندهای علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی چاپ شده و نسبتی به ایشان داده شده بود که تهمتی آشکار بود.
🔹 بنده با مشاهده این یادداشت از چاپ نشریه خودداری کردم. آقای طبرزدی بعد از اطلاع از ماجرا با اینجانب تماس گرفت و علت را جویا شد. به ایشان اعتراض کردم این چه یادداشتی است که علیه آقای هاشمی نوشتهاید؟ با تعجب گفت؛ خود شما که بارها در کیهان به ایشان انتقاد کردهاید؟ گفتم؛ ما در انتقاداتمان با دشمن مرزبندی داریم و اجازه نمیدهیم دشمنان نظام از انتقادات ما به نفع خود و علیه نظام و انقلاب سوءاستفاده کنند. ما آقای هاشمی را بیرون از دایره اسلام و انقلاب تعریف نمیکنیم ولی یادداشت شما با آنچه دشمنان بیرونی علیه آقای هاشمی مینویسند و میگویند تفاوتی ندارد.
به همین جهت حاضر نیستیم با چاپ نشریهتان در دروغبافی و تهمتپراکنی شما علیه ایشان سهیم باشیم و اضافه کردم آیا تاکنون حتی یک نمونه هم سراغ دارید که رسانههای دشمن از انتقادات کیهان سوءاستفاده کرده و برای آن بَه بَه و چَه چَه کرده باشند؟!
2⃣ اظهارات آقای فتاح در برنامه تلویزیونی نگاه یک، بلافاصله با استقبال گسترده رسانههای دشمن و سایتهای ضدانقلاب روبهرو شد. اگر ایشان در سخنان خود به واقعیاتی هرچند تلخ اشاره کرده بودند، تنها جرمشان این بود که چرا به عنوان یک مسئول نظام، سفره دل خود را در میدان دید دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب گشودهاند! که هرچند اقدامی ناپسند بود ولی فقط از ناپختگی ایشان حکایت میکرد.
🔹اما، آنچه تاسفآور و سؤالبرانگیز است اینکه بسیاری از اظهارات ایشان واقعیت نداشت و برخی دیگر نیز وارونه مطرح شده بود و تاسفآورتر آنکه جناب فتاح نمیتوانست از غیر واقعی بودن آنچه مطرح کرده بود بیخبر باشد! و دقیقاً همین نکته است که اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک را غیرقابل توجیه میکند!.
3⃣ #ادامه_دارد؛ ادامه یادداشت در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: پاتوق نخبگان و تحلیلگران】
هدایت شده از زمانه
🔴 سخنی با برادرم فتاح ( یادداشت امروز کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
#بخش_دوم
3⃣ بعد از مصاحبه یادشده آقای فتاح، مراکز و مسئولانی که مخاطب ایشان بودند، با صدور بیانیهها و جوابیههای مستند به ادعاهای ایشان پاسخ گفتند ولی جناب فتاح تاکنون هیچ پاسخی برای ادعاهای خود نداشتهاند! اگرچه واقعیت امور بدون پاسخ ایشان نیز به آسانی قابل کشف و درک است. به عنوان نمونه -و فقط یک نمونه- آقای فتاح میگوید «یک جای خوب ما در کوهک در اختیار نیروی دریایی ارتش است».
🔹 و نیروی دریایی با صدور بیانیهای توضیح میدهد که «پادگان کوهک، ستاد نیروی دریایی ارتش بوده است که این مکان، از پیش از انقلاب اسلامی در اختیار این نیرو بوده و بعد از انقلاب نیز به عنوان ستاد فرماندهی از آن بهرهبرداری میکند و بر اساس مصوبات ابلاغی مقرر شده اراضی پادگان کوهک بالمناصفه بین نیروی دریایی ارتش و بنیاد مستضعفان تقسیم شود و در مسیر اجرای این مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان حَکم عمل خواهد کرد.
بر این اساس تمامی عواید حاصل از اعیان اراضی پادگان کوهک (ساخت و سازهای انجام شده در محدوده پادگان) متعلق به نیروی دریایی ارتش خواهد بود و بنیاد موظف به پرداخت ارزش آن به نیروی دریایی است». واقعیت آن است که بنیاد موظف است ارزش «ساخت و سازهای انجام شده در محدوده پادگان» را به ارتش بپردازد ولی برادر عزیزمان آقای فتاح، نیروی دریایی ارتش را به تصاحب غیرقانونی متهم کرده است!
🔹 آیا جناب آقای فتاح از این واقعیت خبر نداشته است؟! اگر پاسخ مثبت است پرسش بعدی این است که چه کسانی به ایشان اطلاعات غلط دادهاند؟!
4⃣ در اظهارات آقای فتاح و اعتراضهای ایشان دقت کنید. هیچ جا سخن از فساد اقتصادی و یا سوءاستفاده شخصی در میان نیست. موضوع درباره چند مرکز و نهاد وابسته به نظام است چرا فلان زمین بنیاد در اختیار نیروی دریایی ارتش است؟! که معلوم شد متعلق به خود ارتش بوده است.
🔹و یا چرا کاخ مرمر در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است؟! و حال آنکه سال ۹۷ تخلیه شده و بیش از ۲ سال است که مجمع به محل سابق مجلس شورای اسلامی منتقل شده است. تصمیم گرفتیم کاخ مرمر را به موزه تبدیل کنیم. این تصمیم از جانب بنیاد نبوده است و اساساً موزه در حوزه اختیارات سازمان میراث فرهنگی است!
🔹 چرا سپاه ولی امر(ع) فلان زمین بنیاد را در اختیار دارد؟! این ادعا در حالی است که به گفته اعلام شده سردار جباری فرمانده سپاه ولی امر(ع)، «واگذاری ملک و مکانهای مورد نیاز برای اجرای مأموریتهای این نهاد و نیز سازمانهای دیگر هم راستا، بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور صورت میپذیرد و ملک مذکور هم در سال ۸۱ طی فرآیندی قانونی در راستای اجرای مأموریتهای این نهاد در اختیار یگان حفاظت سپاه قرار گرفته است... پس از انتصاب آقای فتاح به ریاست بنیاد مستضعفان، در همان روز اخذ حکم مسئولیت توسط ایشان، آمادگی خود را برای واگذاری ملک جماران (که در واقع یک زمین و سوله مخروبه با کاربری پارکینگ است)، به ایشان اعلام کردم » و توضیح میدهد که «بهرغم پیشقدم بودن سپاه ولی امر برای واگذاری این مکان (ملک جماران) به بنیاد مستضعفان، تنها پس از چند روز از توافق وگفتوگوی صورت گرفته، جناب آقای فتاح با ارسال نامهای آزادسازی مکان مذکور را مطالبه کردند، در حالی که از حدود دو ماه پیش در تعامل با بنیاد، توافقات قطعی برای حل و فصل موضوع استرداد این محل با معاونین ذیربط در بنیاد مستضعفان صورت پذیرفته و عدم آگاهی ریاست بنیاد از عزم جدی ما برای واگذاری ملک مذکور و توافقات حاصله بین دو مجموعه تعجببرانگیز است»!
🔹 اظهارات جناب فتاح درخصوص ملک واگذار شده به آقای حداد عادل نیز مخدوش است و با واقعیت فاصله دارد و....!
5⃣ #ادامه_دارد؛ ادامه یادداشت در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: پاتوق نخبگان و تحلیلگران】
هدایت شده از زمانه
🔴 سخنی با برادرم #فتاح ( یادداشت امروز کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
#قسمت_پایانی
5⃣ باید از برادر عزیزمان جناب فتاح پرسید که آیا به بازتاب اظهارات خود در رسانههای دشمنان تابلودار نظام توجه فرمودهاید؟ چرا برای شما که فرزند انقلاب و از مسئولان شیفته خدمت هستید، اینهمه کف و سوت میزنند؟! آیا غیر از این است که جنابعالی با اظهارات غیرواقعی خود بسیاری از پایگاههای نظام نظیر سپاه و ارتش را که دشمن بارها از آنها زخمهای کاری برداشته و سیلیهای سخت خورده است، زیر سؤال برده و با ادعاهای غیر واقعی خود به سوءاستفاده! متهم کردهاید؟! حتماً سخن حکیمانه و توصیه عالمانه حضرت امام(ره) را به خاطر دارید که هرگاه دشمن زبان و قلم به تمجید از شما گشود، بدانید که به خطا رفته و در زمین دشمن به کار گرفته شدهاید. (نقل به مضمون) برادر عزیز برفرض که ادعای جنابعالی صحت داشته باشد -که ندارد- آیا اگر فلان ملک بنیاد در اختیار فلان بخش ارتش و سپاه قرار گرفته باشد سوءاستفاده شخصی شده است؟ و یا گناهی بزرگ و خطایی نابخشودنی رخ داده است؟ که در صفحه تلویزیون ظاهر میشوید و آنها را چنان به باد انتقاد میگیرید که گویی ارتش و سپاه دشمن هستند؟!
6⃣ و در خاتمه این سخن نیز گفتنی است که هنری کیسینجر افعی مار خورده آمریکایی در وصف حضرت امام رضوان الله تعالی علیه میگفت «او در برخورد با دشمنانش هم صادق بود» و از حضرت آقا به خاطر دارم که میفرمودند؛ حتی وقتی درباره دشمنان هم سخنی میگوئید یا مطلبی مینویسید توجه داشته باشید که باید در محضر خدا پاسخگو باشید. با شناختی که از آقای فتاح دارم اظهارات ایشان برایم باور کردنی نیست و این احتمال وجود دارد که ماجرای یاد شده از سوی برخی مشاوران ناهمخوان و یا کمدان رقم خورده باشد! و اگر از جانب خود ایشان باشد که...!
🔹 و بالاخره برادر عزیزم آقای فتاح از میزان ارادت نگارنده به خود با خبر است و از این روی امیدوارم با مطالعه وجیزه پیشروی ابرو درهم نکشند و این نوشته را سخنی دلسوزانه از برادری به برادر دیگر تلقی فرمایند...
#پایان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
✳ پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - قسمت اول
۱- اتفاقات این روزهای لبنان را باید در ظرفی بزرگتر و در متن تحولات منطقه غرب آسیا دید. این رویکرد، به تحلیلگران کمک میکند تا از عملیات فریب دشمن مصون بمانند.
گزاره اصلی این است که موازنه قدرت در منطقه، در مقایسه با سده گذشته و حتی 10- 15 سال اخیر، با تغییرات جدی مواجه شده و عملیات چتربازانه غرب برای قبضه قدرت، تقریبا امری نزدیک به محال شده است.
این سخن بدان معنا نیست که استعمارگران، نقشههای پیچیده و خطرناک نمیکشند و باید از تحرکات آنها چشم پوشید. اتفاقا باید حزم و تدبیر و مجاهدت را دوچندان کرد. اما ضمنا مراقب بود تا در تله بزرگنمایی جریان غربگرا و کتمان توانمندیهای جبهه مقاومت گرفتار نشد.
۲- غربیها در قرن گذشته و حتی دو دهه قبل، با کودتا و یا جنگهای کوتاه چند روزه و یک هفتهای، تکلیف ایران و عراق و فلسطین و سوریه و لبنان و مصر و اردن را یکسره میکردند. اما حالا در پس شکست در جنگهای افغانستان و عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن، مجبورند در کنار جنایتهای همیشگی، تن به پیچیدگیهای شطرنج سیاست بدهند و غالباً هم ببازند.
بخشهای مهمی از منطقه، از وضعیت مستعمره که غربیها برای آن حاکم میگماشتند، خارج شده است. آخرین بار آمریکاییها در عراق فرماندار نظامی گماشتند اما با رای مردم، تحقیر شدند.
۳- آمریکا و متحدانش پس از شکست در دو جنگ مستقیم و نیابتی، از تابستان سال گذشته، آشوبهای خشونت باری را در پوشش اعتراضات اقتصادی در عراق و لبنان تدارک کردند. آنها سپس کوشیدند آشوب را به داخل ایران گسترش دهند.
یک مشخصه این اغتشاشات در منطقه، بزرگنمایی تحرکات اقلیت خشونتطلب و اوباش برای عملیات «مردمربایی» و جازدن خشونتطلبان رادیکال بهعنوان «اکثریت مردم» است. سوگیری این پروژه، کاملاً تروریستی و رعبافکنانه است؛ شبیه کاری که با داعش در عراق و سوریه و با فالانژیستها در لبنان انجام دادند؛ شبیه عملیات ناکام گروهکها در اوایل دهه شصت در ایران.
این پروژه با ایراد ضربه و شوک، نفوذ دادن مزدوران در صف معترضان، ارتکاب رفتارهای خشونتبار و رعبافکنانه برای مجبور کردن دولت مستقر به کنارهگیری، ایجاد بنبست در راه تشکیل دولت، و حاکم کردن بیثباتی و هرج و مرج همراه است. تا سپس در صورت امکان، مسیر مداخله خارجی فراهم شود.
این سناریو به شکل نصف و نیمه در عراق به اجرا درآمد اما گروههای عضو ائتلاف مقاومت و نمایندگان آنها در پارلمان بهطور نسبی توانستند بر مشکل فائق شوند و ضمن تشکیل دولت موقت، آتش فتنه را فرو بنشانند و راه را برای انتخابات پارلمانی در چند ماه آینده و تشکیل دولت جدید هموار کنند....
◀️ ادامه دارد
✳ پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - قسمت دوم
۴- آشوب در لبنان به اواخر مهرماه سال گذشته برمیگردد که در پی سوءمدیریت دولت سعد حریری و اعتراضات پدید آمده، برخی اضلاع طیف غربگرای 14 مارس تلاش کردند بیثباتی سیاسی ایجاد کنند. آن نقشه خائنانه با درایت دبیرکل حزبالله ناکام ماند.
طیف غربگرا هرچند متهم اول فساد و ناکارآمدی دولت لبنان هستند، کوشیدند در آتش بیثباتی در کف خیابان بدمند. اما سید حسن نصرالله به جای گروکشی و موجسواری، آب بر آتش فتنه ریخت و گفت:
«باید با مسئولیتپذیری سخن گفت. همه باید در برابر شرایط خطیر کشور مسئولیتپذیر باشند. برخی میخواهند از مسئولیت شانه خالی کنند. این، نشانه عدم وجود عرق ملی و ارزشهای اخلاقی و انسانی در قبال سرنوشت مردم است...
شایسته نیست برخی که در همه دولت ها حضور داشتند؛ اکنون سوار بر موج شده و مطالبه مبارزه با فساد کنند. با بحران جدی درخصوص عدم اعتماد مردم به مسئولان مواجه هستیم. از کنارهگیری دولت حمایت نمیکنیم و دلیل آن هم این است که امکان ندارد دولت جدید طی یک سال تشکیل شود.
اگر وقت آن برسد که حزبالله به خیابان بیاید، ما را در خیابان خواهید دید و همه معادلات تغییر خواهد کرد. آن وقت تا زمانی که اهداف محقق نشود، تجمعات را ترک نمیکنیم».
۵- اما در آن شرایط، سعد حریری برای چندمینبار خیانت کرد و به مثابه یک مهره سوخته و تاریخ مصرف گذشته، تحت فشار خارجی، از نخستوزیری استعفا داد. او سه سال قبل هم در جریان سفر به ریاض، در اثر رفتار تحقیرآمیز مقامات سعودی و بازداشت یازده ساعته، بیانیه استعفا را در پایتخت عربستان قرائت کرده بود!
حریری ۱۸ روز بعد در حالی که دو فرزندش همچنان در گروگان سعودیها بودند، به فرانسه رفت و پس از ملاقات با ماکرون، به لبنان بازگشت. حریری متولد عربستان است و تا سال 2005 که پدرش ترور شد، در عربستان اقامت داشت و بخشی از کارهای بازرگانی پدرش را اداره میکرد. او دارای تابعیت سعودی و فرانسوی است. ویکی لیکس چند سال قبل، سندی را که جفری فلتمن سفیر وقت آمریکا به وزارت خارجه فرستاده بود، منتشر کرد. این سند نشان می داد حریری به مواد مخدر اعتیاد دارد و همین باعث اضطراب و عدم تمرکز وی میشود.
نیویورکتایمز هم سال ۲۰۱۳ فاش کرد حریری برای رابطه با یک مدل آفریقایی، ۱۵/۳ میلیون دلار پرداخته است. فردی با این مختصات، برای سالها نخستوزیر لبنان بود و همین موجب تعمیق فساد و ناکارآمدیهایی شد که حالا خود او معترض آنهاست!
◀️ ادامه دارد
✳ پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت - قسمت سوم
۶- اواخر آذرماه 1398، پس از استعفای حریری، حسان دیاب با 69 رأی نمایندگان پارلمان، مأمور تشکیل کابینه جدید شد. (اکثریت 128 کرسی پارلمان لبنان در اختیار حزبالله و متحدینش است که در انتخابات 2018 انتخاب شدهاند).
همان زمان، حزب القوات اللبنانیه وابسته به جعجع، در کنار جریان «المستقبل» سعد حریری» و «التقدمی الاشتراکی» ولید جنبلاط اعلام کردند در دولت جدید مشارکت نمیکنند.
8 ماه بعد، طیف مذکور به نمایندگی از غرب، خواستار استعفای دولت دیاب شدهاند و حال آنکه حتی در این صورت نیز، با توجه به اکثریت پارلمانی ائتلاف مقاومت، غربگرایان نمیتوانند موفقیتی کسب کنند؛ بنابراین در ادامه نمایش پایبندی به دموکراسی برای انحلال پارلمان هم فشار میآورند؛ نمایش کامل دموکرات بودن غربگرایان!
گفتنی است نامزد سال گذشته این طیف و آمریکا، نواف سلام بود که بیشتر از 14 رای را در مقابل 69 رای حسن دیاب کسب نکرد. جریان دستنشانده غرب، در لبنان نیز مثل عراق، مشکل اکثریت پارلمانی را دارد و در واقع بهخاطر خیانتهایش، نفوذ سابق را از دست داده و در اقلیت مردمی قرار گرفته است.
این طیف در چند روز گذشته ضمن راهاندازی تحرکات چند هزار نفره خیابانی و حمله به پارلمان و اشغال برخی وزارتخانهها، تصویری کامل از رفتار فالانژیستی را به نمایش گذاشتند.
۷- آشوب اخیر لبنان پس از اعلام حمایت سفارت آمریکا و اظهارات تحریکآمیز رئیسجمهور فرانسه شدت گرفت. در آبرومندی ماکرون همین بس که ماهها سرگرم سرکوب بیسابقه معترضان فرانسوی بود و حالا نگران مردم لبنان شده. انگار بالماسکه است و میتوان با لباس مبدل، خود را آدم دیگری جا زد.
فرانسه در دوره ریاست ماکرون، بدترین شرایط اقتصادی، نارضایتی و طغیان اجتماعی، و بیثباتی سیاسی چند دهه اخیر را سپری کرده است. دست بر قضا آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز شاهد بیسابقهترین از هم گسیختگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند تا جایی که مدیریت ترامپ از سوی سارکوزی (رئیسجمهور اسبق فرانسه) بهعنوان «نشانه وخامت حال غرب و نه علت آن» ارزیابی شد. در کنار آشوبزدگی آمریکا و فرانسه، آشفتگی در رژیم صهیونیستی باعث شده ظرف یک سال و نیم اخیر، سه بار پارلمان و کابینه منحل و انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار شود. تلآویو و برخی مناطق دیگر ماههاست شاهد آشوب و اعتراضات خیابانی گسترده است. بیتردید بخشی از این پریشانی، حاصل کمانه کردن نقشههای غرب در منطقه غرب آسیاست. ناکامیهای آمریکا با شکست در پروژه فشار حداکثری به ایران، وارد مرحله تازهای شده و برکناری برایان هوک مدیر گروه اقدام علیه ایران، نشانهای جدید از آن است.
۸- در مواجهه با دشمنان عنود جبهه مقاومت، یک نکته مهم راهبردی وجود دارد. اگر دشمن جنگ رویارو کرد، باید جنگ رویارو کرد اما اگر تروریسم و خرابکاری اقتصادی- امنیتی پیشه کردند، طبعا باید مشابه همین شیوه را علیه امنیت و شریانهای اقتصادی و امنیتی آنها به کار گرفت.
این رهنمود راهبردی امام خمینی است که فرمود «امروز با جمود و سکون و سکوت باید مبارزه کرد و شور و حال حرکت انقلاب را پا برجا داشت. همه باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان- به خیال خام خودشان- بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست.
نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور، همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظهای آرامتان نمیگذارند».
🌐 تبیین و تحلیل وضعیت
✳ استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران به توصیه اندیشکده آمریکایی
🔹 اندیشکده امنیت نوین آمریکایی طی گزارشی بیان میکند که تجربه برجام نشان داد توافق با ایران شدنی است و تجربه «فشار حداکثری» نیز نشان داد اقتصاد تحریمپذیر ایران همچنان اهرمهای فشار مناسبی در اختیار آمریکا میگذارد.
❌ گزارش مذکور در این راستا سه مرحله برای محدود کردن برنامههای هستهای و منطقهای ایران به دولت آتی آمریکا پیشنهاد کرده است:
1⃣ در ازای بازگشت کامل ایران به برجام، دولت آمریکا نیز به این معاهده بازگردد و آتشبس موقتی تحت عنوان «آرامش در برابر آرامش» برای توقف حملات نظامی در غرب آسیا منعقد شود.
2⃣ سپس تا انتخابات ریاستجمهوری ایران به مشاوره داخلی با کنگره و مشاوره خارجی با متحدان منطقهای در غرب آسیا بپردازد.
3⃣ نهایتاً پس از انتخابات ایران، به صورت همزمان و مجزا، مذاکره با هدف تحدید بیشتر برنامه هستهای و کاهش فعالیتهای منطقهای ایران را دنبال کند.
⚠️ در این میان چهار سناریو برای برجام در پیشروست:
اول) تعلیق موقت و محدود تحریم نفت در ازای توقف توسعه برنامه هستهای؛
دوم ) بازگشت کامل ایران و آمریکا به توافق؛
سوم ) تمدید غروبهای برجام در ازای رفع تحریمهایی بیشتر از مفاد برجام
چهارم ) مذاکره فوری برای توافق جامعتر.
❌ بنابر این گزارش درباره برجام، لازم است تغییراتی صورت بگیرد که ضمن جلب نظر کنگره برای تبدیل آن به قانون، رضایت عربستان و دولتهای اقماریاش در خلیج فارس در کنار رژیم صهیونیستی نیز جلب شود. زیرا بدون نظر مثبت آنان، توافق پایداری شکل نمیگیرد. بدین منظور شاید لازم باشد مشوقهای اقتصادی بیشتری نسبت به آنچه در برجام بوده، به ایران ارائه شود.
🔹 این گزارش در ادامه میافزاید که پس از انتخابات ایران، چارچوبی برای مذاکرات منطقهای ارائه میشود که طی آن اعضای برجام و اعضای شورای همکاری خلیج فارس بهعلاوه عراق حضور دارند. رژیم صهیونیستی نیز غیرمستقیم بهواسطه آمریکا و روسیه در جریان مذاکره قرار میگیرد.
🔹 محورهای مذاکرات منطقهای عبارت هستند از:
۱) عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر؛
۲) عدم حمایت از گروههای برانداز علیه دولتهای رقیب؛
۳) کاهش تنش در خلیج فارس؛
۴) کاهش تسلیحات موشکی ایران؛
۵) کاهش تسلیحات کشتارجمعی و تحدید امکان غنیسازی هستهای دولتهای منطقه؛
۶) پایان نبرد در سوریه، یمن و افغانستان
۷) و نهایتاً گفتوگوی ایران و آمریکا درباره عراق.
⚠️ این توصیهها نشان میدهد که اتاق های فکر آمریکا در صدد هستند که با ابزار تحریف کشور را به سمت برجام های دیگر ببرند تا تحریم ها را علیه کشور گسترده تر نمایند.
دولت آتی چه ترامپ و چه بایدن حتی در صورت بازگشت به مسیر دیپلماسی، اهرمهای فشار بهویژه تحریمها را به راحتی کنار نخواهد گذاشت و اتفاقاً سعی میکند با تعلیق کوتاهمدت آن و اعطای تنفس مصنوعی به اقتصاد ایران، افکار عمومی و نخبگان کشور را برای گرایش به مذاکرات جدید با هدف رفع تحریمها، آماده سازد. ضمن اینکه این گزارش چارچوبی برای مذاکرات منطقهای و موشکی ارائه میکند که قابل توجه به نظر میرسد.
#تحریف
✳مقایسه تطبیقی اوضاع ایران و لبنان
۱) پس از یک دوره بی تدبیری ها و فساد دولت سعد حریری و مشکلات انباشته شده در لبنان، آمریکا تحریم اقتصادی علیه لبنان اعمال کرد و با کاهش ارزش پول ملی لبنان، شوک عظیم اقتصادی به آنها وارد کرد و این شوک با حادثه یا خرابکاری در بندر بیروت، زمینه تسلیم لبنان را دنبال می کند.
در ایران ۴۰ سال است که تحریم ها را اعمال کردند و در ادوار مختلف در کنار بی تدبیری های برخی مسئولان، خرابکاری های زیادی نیز انجام دادند که آخرین آن سلسله آتش سوزی ها و انفجاراتی بود که صورت گرفت، اما با بیداری و صبر مردم، روند پیشرفت کشور متوقف نشده است.
۲) این روزها در تبلیغات رسانه های داخلی لبنان و برخی رسانه های خارجی، بانی و باعث مشکلات لبنان را مقاومت و حزب الله می دانند در حالیکه در دهه ۸۰ میلادی که حزبالله وجود نداشت، بیروت به اشغال اسرائیل درآمد و امروز هم اگر سلاح مقاومت نباشد، اسرائیل لبنان را میبلعد.
در ایران نیز مشابه این تبلیغات وجود دارد و هستند افرادی که میگویند دوره موشک تمام شده، اما دشمنان ما هر روز خود را به تسلیحات جدید مجهز میکنند. البته خدا را شکر که سکان داری کشور در دستان این افراد نیست که اگر می بود، امروز مانند آن چند هزار نفری که در لبنان طومار امضا کردند که مستعمره فرانسه شوند، اینجا هم عدهای هشتگ می زدند که ایران به ۴۰ سال قبل برگردد، زمانی که سفارت آمریکا برای ما وزیر تعیین می کرد.
۳) شیخ صبحی طفیلی که بعد از شهادت عباس موسوی مدت کوتاهی دبیرکل حزب الله بود و به خاطر ضعف های شدید برکنار شد، اظهار نظر کرده که حسن نصرالله باید محاکمه شود و او و ایران باعث مشکلات داخلی لبنان هستند.
در ایران هم ما افرادی مثل شیخ علی تهرانی داشتیم و اکنون هم داریم که یا از سر حسادت و یا قدرت طلبی که ارضا نشده، پنجه بر حقیقت و انقلاب اسلامی میکشند، اما هوشیاری مردم آنها را منزوی کرده است.
۴) اما موضوع مهم تر وعده هایی است که جریان غرب گرا در لبنان بر اساس شروط کشورهای سلطه گر غربی می دهند که نظام سیاسی را تغییر دهیم، ایستادگی و مقاومت را کنار بگذاریم تا کمک های خارجی سرازیر شود و بندر بیروت بازسازی شود.
در داخل نیز همین خط تبلیغی به صراحت دنبال میشود و در رسانهها توسط لیبرال های وطنی و طوطی های سیاسی، تطهیر غرب و تسلیم در برابر آنها برای برونرفت از مشکلات موجود، پیشنهاد می شود، غافل از آنکه نظام سلطه سیری ناپذیر است و کشورها و ملت های دیگر را بیشتر از یک گاو شیرده به رسمیت نمی شناسد.
البته کرامت ملت ایران به احدی اجازه چنین جسارتی نداده و نمیدهد و دیگران را نیز به حفظ کرامت خود دعوت می کند.
حبیب زاده
🔴 #تحلیل | پیامهای مثبت و منفی استعفای هوک به ایران
🔻 #برکناری برایان هوک رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا و احتمال بالای انتصاب الیوت آبرامز به جای او را نباید تنها به معنای شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران تفسیر نمود. این جابجایی جدید با توجه به سابقهای که آبرامز دارد و یک شخصیت توانمند در حوزههای اجرایی و عملیاتی محسوب میشود و روابط تنگاتنگی که با لابیهای صهیونیسم میتواند به معنای تشدید فشارهای سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران در ماههای پایانی دولت ترامپ باشد.
🔹باید توجه داشت برایان هوک پیش از آنکه یک مدیر اجرایی باشد یک متخصص و نخبه دانشگاهی است و در مباحث تئوریک آدم توانمندی است. برخلاف الیوت آبرامز که یک مدیر و سیاستمدار کارکشته در حوزه عملیات و اجراست.
🔹الیوت آبرامز که سابقهی کار در دولت ریگان و جرج بوش پدر را دارد و یکی از طراحان جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ به شمار می رود، جزو نئوکانهای رادیکال به شمار میرود که معتقدند فاصله استفاده از قدرت سخت و قدرت نرم به اندازه یک تار مو است.
🔹در تندروی و سیاستهای رادیکالی آبرامز سیاستمدار نئوکان همین بس که در نشریات چپ آمریکایی از او با عنوان جنایتکار جنگی و عامل نسلزدایی نام برده میشود. آبرامز برخلاف هوک، هم یک تئوریسین و استراتژیست حوزه سیاست خارجی است و هم یک فرد اجرایی است. او یکی از ۳ استراتژیستهای اصلی سیاست خارجی آنریکا از دوران ریگان بوده است که با انجمن حمایت از اسرائیل روابط تنگاتنگی دارد.
🔹آبرامز که متخصص حفظ امنیت اسرائیل نیز است، در حال حاضر مسئولیت پرونده ونزوئلا در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده دارد.
🔹بنابراین نگاه صرفاً یکسویه و سطحی به استعفای هوک نمیتواند به یک نتیجه واقعبینانه منتهی شود، بسا اینکه نباید به عنوان مبنای تصمیمسازی هم قرار داد. در کنار تمام تفاسیر موجود، باید این جابجایی مهم در وزارت خارجه آمریکا را به عنوان یک سیگنال مهم دیگر هم تفسیر کرد که حکایت از این دارد که آمریکا به سمت تنش حداکثری با ایران در ماههای منتهی به انتخابات ۲۰۲۰ در حال حرکت است.
🖌 #حمید_خوش_آیند