🔺واکنش رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین به خبر توافق عربستان و جمهوری اسلامی
✅ @ansari_rahim
🔺️هرچه گفت شد!
🔸پس از توافق ایران و عربستان، از محافل رسانه ای جهان حرفهایی بگوش میرسد که قبلا کمتر شنیده میشد؛ فروش نفت با ارزهایی بجز دلار، موضوعی است که امروز حتی در آمریکا از آن سخن گفته میشود؛ چین نفت خلیج فارس را با یوان میخرد و عربستان فروش غیر دلاری نفت را بررسی میکند!
.
🔸این روزها تحولات آنقدر سریع اتفاق می افتند که حتی صاحبنظران از پیش بینی و تحلیل به موقع وقایع عقب مانده اند. چه کسی فکرش را میکرد روزی بن سلمان به این نتیجه برسد که از آمریکا دیگر بخاری بلند نمیشود، و بهتر آن است که به سیگنالهای شرقی واکنش مثبت نشان دهد؟!
.
🔸کدام پیشگویی میتوانست بگوید عربستان سعودی که به گاو شیرده ایالات متحده معروف است، یک روز ممکن است نفتش را با ارزی بغیر از دلار بفروشد؟! در دنیا چه خبر است و چه اتفاقاتی قرار است بیفتد؟ چرا نقش آفرینی چین در توافق ایران و عربستان، آمریکا و اسرائیل را خشمگین کرده است؟!
.
🔸من فقط یک نفر را میشناسم که هم افول آمریکا را پیش بینی کرده بود و هم سالها پیش از شکستن آقایی دلار و مبادله نفت با ارزهای جایگزین سخن به میان آورده بود. او همان کسی است که هرچه گفت شد و هرآنچه میگوید را میشود حساب شده ترین تحلیل دنیا دانست. او کسی نیست جز سیدعلی حسینی خامنه ای!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim ایتا
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1634580401669775362?t=47T3CpqBe-ig_SeqnCUdyw&s=19
🔺وقتی اراذل و اوباش را به نزدیکی مرزهای ایران می آورند، نباید از پرواز نظارتی جنگنده ایرانی در آن محدوده گلایه کنند. ایران گردن کلفت های عالم را سر عقل می آورد، دلقک ها که با یک پس گردنی رام شدنی هستند!
✅ @ansari_rahim
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1634626971849093121?t=w021A2F3eAMbsAlW5ueK2w&s=19
🔺️توافق ایران-عربستان، و مواردی که غربگرایان به شما نمیگویند!
پس از هفت سال قطع روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، روز جمعه با میانجیگری چین، طرفین بار دیگر تصمیم گرفتند همکاری ها را از سر گرفته و سفارتخانه هایشان در دو کشور را بازگشایی کنند.
این اتفاق بسیار مهم که حالا اخبارش نقل محافل سیاسی و رسانه ای جهان است و غالب صاحبنظران آن را شکستی برای جبهه غربی-عبری به رهبری آمریکا میدانند، سبب واکنش هایی نیز در داخل شده است. دلسوزان ایران فارغ از هر نوع سلیقه و گرایش سیاسی آن را تایید و هم راستا با منافع کشور میدانند؛ اما غربگرایان افراطی که در سالهای اخیر خود را حامی مذاکره و مصالحه جا زده بودند، تلاش میکنند با طرح شبهاتی، و به هرشکل ممکن این توافق را زیر سوال ببرند؛ گویی توافق و گفتگو فقط باید با آمریکا باشد، نتیجه فقط به نفع آمریکا باشد، و اساسا هیچ مذاکره و توافقی جز با آمریکا جایز نیست.
در اینجا مایلم به مواردی در خصوص این توافق که دستخوش شبهه افکنی های پی در پی جماعت غربگرای لیبرال مسلک شده است بپردازم و در حد بضاعت برای شایعاتی که در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی ایجاد کرده اند پاسخ هایی ارائه نمایم. امیدوارم که این توضیحات در نهایت مفید واقع گردد.
🔸️جمهوری اسلامی در توافق با عربستان منافع یمنی ها را در نظر نگرفت؟!
درحالی که انصارالله یمن جزو اولین گروه هایی است که از این توافق استقبال کرده، غربگرایان وطنی که تا دیروز کمترین توجهی به مصائب زنان و کودکان یمنی نداشتند و در عوض تا دلتان بخواهد برای اوکراینی ها گریبان پاره میکردند، حالا به یکباره دلسوز مردم یمن شده و این توافق را به زیان آنها و بی توجهی به امورات یمن معرفی میکنند؛ حال آنکه یمن محور اصلی این گفتگوها بوده و اساسا آنچه عربستان سعودی را پای مذاکره آورده، مولفه قدرتمندی بنام مقاومت یمن است؛ و الّا کدام فاکتور دیگری میتوانست اینچنین بن سلمان سرمست از قدرت را رام نموده و پای مذاکره بیاورد؟ تردیدی نیست منافع یمنی ها نیر در این توافق لحاظ شده و امیدواریم با پایان مخاصمه بین عربستان سعودی و ایران، شاهد توقف درگیری در یمن و خاتمه یافتن تحریم و محاصره مردم این کشور نیز باشیم، و قطعا نیز وضع بهتر میشود.
🔸️ایران پس از ۷ سال مجبور شد به توافق با عربستان تن بدهد/ چرا از سفارت عربستان بالا رفتید؟!
در پاسخ به این شبهه باید گفت ایران آن طرفی نبود که به روابط با عربستان پایان داد، اما یقینا همان قدرتی بود که توانست سعودی را به پای میز مذاکره برگرداند؛ آنچه سعودیها را به توافق ترغیب کرد، تاثرگذاری جمهوری اسلامی بر مناسبات منطقه [که هیچ پروژه ای در منطقه جز با رضایت تهران به سرانجام نمیرسد]، قدرت سازی، تحقیر آمریکایی که سعودی آن را حامی خود میدانست، آسیب پذیر نمودن عربستان و کشاندن این کشور به یک درگیری فرسایشی بود.
در خصوص بالا رفتن از سفارت سعودی نیز لازم است به دو نکته توجه داشته باشیم؛ اول اینکه این اقدام هیچوقت توسط جمهوری اسلامی تایید نشد، و حتی رهبری نیز علیه آن موضع صریح گرفتند، و دوم اینکه مگر با هر اقدام اشتباهی علیه یک سفارت آن را تعطیل میکنند؟ در کشورهای مختلف اروپایی بارها از دیوار سفارت جمهوری اسلامی بالا رفته اند. اگر چنین باشد که ایران و بسیاری کشورهای دیگر میبایست سفارتخانه های خود در کشورهای مختلف را تعطیل نمایند. در رابطه با سفارت سعودی نیز موضع رسمی جمهوری اسلامی اهمیت داشت که همان زمان و به طور صریح آن اقدام را محکوم کرد.
نکته بعدی که در خصوص قطع روابط عربستان و ایران نباید از نظر دور داشت توجه به این مسئله است که این جمهوری اسلامی نیست که از موضع خود عقب نشسته، بلکه عربستان است که از بلند پروازی های خود کوتاه آمده و به توافق تن داده است، وگرنه ایران از همان ابتدا نیز مایل به دوستی بود و نمیخواست تنشی به وجود بیاید. این بن سلمان بود که با شور جوانی در فضایی هیجانی آمده بود تا به زعم خودش سر مار(ایرن) را قطع کند و جنگ را به خیابانهای ایران بکشاند؛ اما چند سالی طول کشید تا بفهمد نه خودش این کاره است و نه آمریکا قادر است به یاری اش بشتابد. درک این مسئله سبب شد تا بالاخره به میز مذاکره روی خوش نشان داده و مزیت توافق با ایران را به معایب ضدیت با او ترجیح دهد. پس، آن زمان بن سلمان تصمیمش ضدیت با ایران بود و اگر عده ای از سفارت بالا هم نمیرفتند، وی یقینا بهانه دیگری برای خود دست و پا میکرد و به سمت تخاصم آشکار با جمهوری اسلامی میرفت.
🔸️چین دلسوز ما نیست، بلکه با میانجیگری بین ایران و عربستان منفعت اقتصادی خودش را دنبال میکند!
این طبیعی است که چین به دنبال منفعت خودش باشد؛ کما اینکه ما نیز هستیم، عربستان هم هست، و اساسا هر کشور دیگری میکوشد طوری در مناسبات جهان بازیگری کند که در نهایت سودی ببرد.
✅ @ansari_rahim
ادامه...👇
دنبال سود بودن، آن هم با آرام کردن یک منطقه و بازگرداندن ثبات و امنیت و فراهم نمودن مقدمات برای تجارت و تقویت اقتصاد مبتنی بر نفع همه طرفها که نگاه استعماری در آن نباشد اتفاقا ارزشمند است. اینکه منطقه آرام شود و چین بتواند هم در ایران و هم در عربستان سرمایه گذاری کند، نفع ببرد و نفع برساند اتفاق مبارکی است که با حضور آمریکا هیچ وقت محقق نمیشد. نان آمریکا در ایجاد اختلاف، ایران هراسی، فروش سلاح به کشورهای خلیج فارس، و در عین حال دستیابی به نفت ارزان قیمت است. حال آنکه در اجرای وعده هایش مبنی بر تضمین امنیت اعراب نیز ناتوان است و همین مسئله سبب شد تا عربستان خود چاره ای بیندیشد و پیشنهاد میاجیگری چین را ضامن امنیت خود و مسیری برای رهایی از باتلاق خود ساخته ی یمن دانسته و از آن استقبال نماید. چین برای پروژه کمربند-راه هم به ایران و هم به عربستان نیاز دارد؛ پروژه ای که اجرایش به شکوفایی کل منطقه کمک میکند.
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim ایتا
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1634749136636375040?t=rSGSxBnvwiELPFEKbeuJWw&s=19
🔺️ایران کانون تغییرات در نظم نوین جهانی!
🔸 شاید برای شما جالب باشد، اما کاربرانی که مطالب بنده را از گذشته دنبال میکنند میدانند از سه چهارسال پیش درباره وقایع امروز جهان، کنار آمدن عربستان با ایران، تضعیف آمریکا، پایان دنیای تک قطبی، و نقش چین و روسیه مطالبی نوشته بودم.
🔸موضوعاتی که آن زمان مورد تمسخر قرار میگرفت اما بسیاری از آنها به مرور به واقعیت پیوستند. تقریبا دو سال مانده به پایان دولت ترامپ در اینستاگرام نوشتم او رئیس جمهوری تک دوره ای است؛ درباره احتمال درگیری روسیه با ناتو نیز نوشته بودم، همچنین از تصمیم احتمالی چین برای رسیدن به مدیترانه که بعدا چینی ها آن را پروژه کمربند - راه نامیدند. از تصمیم علی اف برای احداث کریدوری که باکو را به نخجوان متصل کند، درحالی که آن زمان کریدور زنگزور اساسا در رسانه ها مطرح نبود و بنده نیز نام آن را نمیدانستم که چند ماه بعد تازه رسانه ها به آن پرداختند.
🔸همه اینها را بعنوان مقدمه عرض کردم تا بابت مطالبی که امشب میگویم نیز، اگر کسی میخواهد قضاوت یا تمسخر کند، با خیال راحت بخندد و به قضاوت بنشیند، اما مطمئن باشند یک روز به این نتیجه خواهند رسید که آنچه امشب در این رشته توییت خوانده اند قرین واقعیت بوده است.
🔸دوستان! با قاطعیت عرض میکنم که ایران کانون تغییرات جهانی است؛ حتی ایده، طرح و برنامه دنیای چند قطبی نیز اساسا کار ایران است؛ در محور شرقی همراهی نسبتا خوبی وجود دارد و روسیه، چین و ایران هماهنگ عمل میکنند. این هماهنگی ابتدا بین ایران و روسیه بوجود آمد و سپس چین با اکراه به به آن پیوست، و حالا هرچه جلوتر میرود میفهمد که به مسیر درستی گام نهاده است. روسیه اما بیشتر مدیون ایران است؛ مدیون آن نامه ای که یک سال و اندی قبل از جنگ اوکراین قالیباف به روسیه برد و پوتین را از یک تله بزرگ غربی آگاه کرد. اینها تحلیل بنده هستند، و الّا حقیر نیز مثل دیگران از جزئیات دقیق نامه باخبر نبوده و نیست؛ اما اعتقاد بنده این است که رئیس جمهور روسیه به جمهوری اسلامی اعتماد دارد، کما اینکه یک بار هم در گذشته به درخواست سردار دلها لبیک گفت و نیروهایش را راهی سوریه کرد تا در کنار رزمندگان محور مقاومت د۱عش را زمینگیر و آمریکا را ناکام بگذارد!
🔸مسکو خیلی به موقع متوجه طرحی شد که قرار بود از مسیر اوکراین روسیه را غافلگیر کند؛ این طرح اما با عملیات ویژه و پیشدستانه روسیه ناکام ماند و این جبهه حالا به باتلاقی برای آمریکا و اروپا بدل شده است. جایی که ایران هم میتواند تمامی خرابکاری های آمریکا و غرب علیه خود را یکجا تسویه نماید، و همه شاهد اند که شاهد ها چگونه شهد شیرین انتقام را به کام ایرانیان میرسانند!
اما اینجا میخواهم حرف تازه تری بگویم، و آن اینکه اتفاقات حیرت آور و باورنکردنی امروز، میتوانست زودتر رخ دهد اگر که دیپلماسی جمهوری اسلامی در دهه ۹۰ شمسی با میدانش هماهنگ میبود؛ اما نبود!
🔸اگر سال ۹۲ بجای روحانی رئیسی بر سر کار می آمد، و سردار دلها فرصت این را می یافت با دولتی هماهنگ با آرمانهای انقلاب کار کند، منطقه خیلی زودتر از اینها دستخوش تغییرات مثبت و جهان بسیار سریعتر افول آمریکا را به خود میدید. پایان روحانی در واقع پایان بی اعتمادی چین و روسیه به ایران بود؛ اگر تفکر روحانی در انتخابات ۱۴۰۰ هم پیروز میشد، امروز نه خبری از تفاهمنامه ۲۵ ساله ایران و چین بود، نه پکن پس از آن بی توجهی های روحانی به چین آغوشش را برای تهران باز میکرد، نه سعودی پای کار می آمد، و نه شاید پوتین شرایط را برای بسیاری اقدامات لازم فراهم میدید!
🔸بگذار هرکسی هرچه میخواهد بگوید، اما انگار روحانی باید میرفت، و رئیسی می آمد تا این تغییرات شگرف در عرصه جهانی رخ بدهد. ایران کشور فوق العاده مهمی است؛ بسیار مهم تر و تاثیرگذارتر از آنچه بعضیها فکرش را میکنند. جمهوری اسلامی یک گیم چینجر واقعی است که چهره دنیا را تغییر میدهد!
🔸آنکه پای چین را به خاورمیانه باز کرد ایران بود؛ آنکه سبب کاهش قدرت آمریکا در منطقه شده ایران است؛ آنکه با موشکهایش ابهت پوشالی ایالات متحده را فرو ریخت و به کشورهایی چون روسیه و چین جرات داد مقابل آمریکا بایستند ایران بود. آنکه گرای سرمایه گذاری در غرب آسیا و دست گذاشتن روی خط قرمز واشنگتن را به تلافی موش دوانی آمریکا در موضوع تایوان به پکن داد ایران بود؛ و همین ایران حالا که آمریکا در اوکراین گرفتار است خیلی زیرکانه حوزه خلیج فارس و غرب آسیا را مدیریت، و اسرائیل را نیز تحت فشار سختی گذاشته است و از آن سو نیز نمیگذارد نفس روسیه را بند بیاورند!
✅ @ansari_rahim ایتا
ادامه...👇
🔸ایران کشوری فوق العاده با مردمی فوق العاده تر است؛ ایران رهبری دارد که بهترین استراتژیست و تحلیلگر جهان است؛ جمهوری اسلامی با رهبری سید علی حسینی خامنه ای و با کمک دوستان و متحدانش چهره جهان را تغییر خواهد داد و آمریکا را از اریکه قدرت مطلق دنیا پایین خواهد کشید ان شاالله!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim ایتا
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1635001953012031488?t=zWVSUJ_Dty3H4bOYuH4rQg&s=19
🔺️نکاتی درباره توافق اخیر ایران و عربستان که کمتر شنیده اید! (بخش اول)
🔸در این یادداشت مایلم درباره توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی برای از سر گیری روابط دیپلماتیک پس از ۷ سال، نکاتی بیان کنم که احتمالا کمتر شنیده اید و ممکن است که برایتان جالب باشد.
🔸این توافق که با میانجیگری جمهوری خلق چین در پکن و با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و همتای عربستانی وی صورت گرفت، سبب واکنش های بسیاری در جهان شد. غالب کشورها از پایان دادن به این تخاصم ۷ ساله استقبال کردند؛ حتی آمریکا که تقریبا همه صاحبنظران این رویداد را عامل تحقیر بی سابقه و حذف او از یک معادله مهم منطقه دانسته اند، علیرغم عصبانیت مجبور شد اعلام رضایت کند هرچند بیشتر تحلیلگران سیاسی و رسانه های جمعیِ مخالف حزب حاکم آمریکا، بابت کنار زدن این کشور و نقش آفرینی چین بایدن و کابینه اش را سرزنش کردند!
🔸در این خصوص البته سوالاتی نیز مطرح است، از جمله اینکه عربستان سعودی که همواره بعنوان متحد سنتی و حتی گاو شیرده آمریکا مطرح بوده، با این دهن کجی آشکار به منافع و سیاستهای ایالات متحده آیا مورد غضب آمریکا قرار نمیگیرد؟ بنده معتقدم آمریکا با توجه به تحریم نفتی ایران و روسیه و نیاز شدیدی که در غرب به انرژی وجود دارد، دستانش تا حدود زیادی بسته است و اگر بخواهد فشار بیشتری به عربستان بیاورد، این کشور را بیش از آنچه اکنون اتفاق افتاده در دامن ایران و چین خواهد انداخت. لذا نقدا مجبور است مدارا کرده و فشار تناول نماید.
🔸به نظر میرسد عربستان نیز بی گدار به آب نزده و محاسبات لازم را قبلا انجام داده و با توجه به شرایط جهان، افول آشکار آمریکا و غرب، و قدرت گرفتن محور شرقی این تصمیم بزرگ را گرفته است. سوال بعدی اما میتواند این باشد که آیا ایران و عربستان به یکدیگر اعتماد دارند؟
🔸یعنی آیا این توافق توانسته اعتماد متقابل را بین طرفین ایجاد نماید؟ نگارنده معتقد است این اعتماد هنوز وجود ندارد ولی در طول زمان و با ارزیابی عملکرد متقابل یکدیگر میتوانند به اعتماد هم برسند! سوالی که در ادامه به ذهن خطور میکند این است که اگر اعتمادی وجود ندارد دو کشور چگونه به توافق رسیدند؟ طول زمان سعودی را به این نتیجه رساند که نه قادر است در اراده ایران خللی ایجاد کند، و نه خرابکاری هایش میتواند همیشگی باشد؛ از سویی نیز بچه های یمن او را به این درک رساندند که تجهیزات آمریکایی نیز قادر به حفاظت از تاسیسات و زیرساختهایش نیست؛ همانطور که مطمئن شد اگر تنش جدی و مستقیمی نیز با ایران پیدا کند، آمریکا جرات مداخله نخواهد داشت. از اینرو با توجه به گرفتاری اش در باتلاق یمن، و آمریکایی که فقط او را برای خرید اسلحه و فروش نفتش میخواهد، تصمیم گرفت به گزینه کارآمد تری فکر کند. اینجا نقش چین بعنوان یک میانجی موثر که هم متحد ایران است و هم خود یک ابرقدرت معتبر جهانی است برای بن سلمان بسیار حائز اهمیت بود. یعنی علیرغم عدم اعتماد سعودی به ایران، پکن به ریاض قول داده این توافق را تضمین کند. بی شک جمهوری اسلامی ایران نیز اگر عربستان توافق را نقض نکند، به اعتبار متحد خود به آن پایبند میماند.
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1635306830208602115?t=687_xoi0uFxaO1Dj45ZKbQ&s=19
⭕️ ادامه...👇👇👇👇
🔺️نکاتی درباره توافق اخیر ایران و عربستان که کمتر شنیده اید! (بخش دوم)
🔸اینجانب معتقدم توافق در مقطع فعلی بدین صورت حاصل شده است؛ یعنی چین ضامن اجرای مفاد توافق از سوی طرفین شده است تا دو کشور با خیال راحت تری به ادامه آن بپردازند. معمولا پس از چنین توافقاتی نیز هرکدام از این کشورهای طرف گفتگو سیگنالهای مثبتی میفرستند و فضا را تلطیف مینمایند.
🔸برای مثال مصاحبه روز گذشته وزیر خارجه ایران درباره توافق که سرشار از نگاه مثبت بود، یا به موازات آن مصاحبه وزیر خارجه سعودی که گفته بود مشتاق است هرچه سریعتر با امیرعبداللهیان دیدار کند را اگر کنار از سرگیری روابط دیپلماتیک مالدیو با ایران [که پس از تنش در روابط تهران ریاض] روابطش با ایران را قطع کرده بود، و همچنین تعلیق خرید سامانه دفاعی اسرائیلی از سوی امارات[بعنوان متحد سعودی] قرار دهیم، در خواهیم یافت که طرف سعودی بیشتر مایل است سیگنال های مثبت بفرستد. برای چنین سیگنالهایی بین طرفین البته همچنان زمان وجود دارد و تا فرجه دو ماهه ای که برای بازگشایی سفارتخانه های دو کشور باقی است میشود که اعتماد سازی های بیشتری از سوی هرکدام از طرف ها صورت بگیرد. سوال بعدی این است که کدام طرف بیشتر مایل به این توافق مهم بوده اند؟ واقعیتی که از شواهد و قرائن بر می آید این است که اگر نیازها و بن بست ها مورد نظر باشد، سعودی احساس نیاز بیشتر دارد، لیکن این دلیل نمیشود که بگوییم ایران یا چین مشتاق به آن نبوده اند. چین برای رقابت با آمریکا و با درک نیازهای دو کشور تلاش میکند خاور میانه را آرام و با ثبات نماید و در منطقه استراتژیک غرب آسیا و حوزه خلیج فارس دست به سرمایه گذاری های بزرگ بزند.
🔸پکن همچنین با این کار رقیب سنتی اش یعنی آمریکا که از جنگ ارتزاق میکند را هم تضعیف کرد، خصوصا حالا که بواسطه مسائل تایوان انگیزه بیشتری برای این کار دارد. ایران نیز که از ابتدا، چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی، همواره از توافق با سعودی به شرط رعایت ملاحظاتش استقبال کرده بود.
🔸سوال آخر: چرا شمخانی برای این توافق انتخاب شد؟ تحلیل بنده این است که یک موضوع مهم در این سطح که با امنیت سر و کار دارد میبایست در بالاترین سطح امنیتی یعنی شعام یا همان شورای عالی امنیت ملی پیگیری میشد. این شورا ریاستش را رئیس جمهور بر عهده دارد و دبیر آن نیز نماینده مقام معظم رهبری است. به نظرم انتخاب شمخانی برای این مذاکره یک تدبیر بی نظیر بود. وی علاوه بر اینکه به عربی تسلط کامل دارد، نماینده رهبری و نیروی سطح بالای دولت رئیسی است که تعلقی هم به جریان اصلاح طلبی دارد. معتقدم حاکمیت در اقدامی تحسین برانگیز تصمیم گرفت تا اگر توافق و یا گشایشی حاصل شد، همه مردم ایران با هرگرایشی در آن سهیم باشند و احساس کنند موفقیت ملی است و متعلق به همه است؛ ضمن اینکه علی شمخانی از عناصر مورد اعتماد در حاکمیت جمهوری اسلامی است. خلاصه آنکه این نگاه وحدت آفرین در دولت انقلابی رئیسی نگاه ارزشمندی بود. کاش بفهمند بعضیها!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1635306830208602115?t=687_xoi0uFxaO1Dj45ZKbQ&s=19
🔺️تحلیل بی تدبیری و ضعف دولت اصلاح طلبان از مواضع سخنگوی وزارت خارجه آمریکا/ خوش خیالی و اعتماد اشعری گونه ظریف!
🔸ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جدیدترین کنفرانس خبری اش گفته برجام بر اساس "راستی آزمایی" ساخته شده است نه "اعتماد"!
🔸به نظرم این حرف یکی از صحیح ترین ادعاهایی است که یک دشمن جمهوری اسلامی میتوانست بدان اعتراف کند. یعنی طرفین توافق میبایست بصورت گام به گام موضوعات را پیش میبردند و پس از راستی آزمایی درباره اقدامات انجام شده ی یکدیگر، مراحل بعدی را اجرا مینمودند.
🔸اینکه آمریکا خود تا چه اندازه به این حرف اعتقاد داشته و دارد را میشود در عملکردش در ارتباط با برجام جستجو کرد، اما تیم اصلاح طلب ظریف که به نمایندگی از جمهوری اسلامی در مذاکرات حضور داشت چرا به این مهم التفاتی نداشت، و چرا بنای کار خود را بجای "راستی آزمایی" بر "اعتماد" گذاشت؟
🔸پرایس در این کنفرانس اعتراف میکند که ایران تا قبل از روی کار آمدن ترامپ همه تعهداتش را مو به مو اجرا کرده بود و این مهم توسط دولت ایالات متحده راستی آزمایی میشد! سوالی که بر اساس همین اقرارِ آقای سخنگو پیش می آید این است که اگر ایران تا قبل از روی کار آمدن ترامپ به تمام تعهداتش مو به مو عمل کرده، اصلاح طلبان پاسخ دهند در برابر این حاتم بخشی تیم ظریف و بر اساس رویکرد گام به گام و راستی آزمایی متقابل، آمریکا در آن مدت دقیقا چه کاری انجام داده بود؟! مطمئنم هیچ اصلاح طلبی اینجا نمیتواند ادعا کند که آمریکا در ازای انجام تعهدات ایران فلان اقدام را کرده است، زیرا هیچ عملکرد متقابلی وجود ندارد و پاسخ همانی است که ولی الله سیف اعلام کرد و بعدا نیز مورد غضب دولت وقت قرار گرفت: تقریبا هیچ!
🔸واقعا تاسف برانگیز است وقتی انسان ایرانی میبیند نمایندگان کشورش که میبایست میرفتند و حقوق ملت را میگرفتند، ساده لوحانه و اشعری وار اصل را بر اعتماد به گرگ قرار داده بودند و بدون انجام یک گام مثبت از سوی آمریکا، دست به انجام تمام تعهدات خود زده بودند. آنقدر از لطف و کرم و صداقت آمریکایی ها اطمینان داشتند که در پاسخ به نگرانی مخالفان، روزنامه شرق ارگان رسانه ای جریان اصلاحات در کمال وقاحت، خیلی گل درشت نوشت "امضای کری تضمین است"! حال آنکه تضمین را میبایست در گامهای عملی و متقابل آمریکا جستجو و راستی آزمایی میکردند!
اما روحانی که رفت، با آمدن رئیسی و از دور هفتم مذاکرات وین شرایط تغییر کرد و اصل بر گرفتن تضامین معتبر و راستی آزمایی اقدامات طرف آمریکایی قرار گرفت.
🔸برجام اگر به کابوسی برای ایرانیان بدل شده بود، علتش این بود که آمریکایی های زرنگ مبنا را "راستی آزمایی" اقدامات ایران، ولی ساده لوحان اصلاح طلب اصل را بر "اعتماد" قرار داده بودند! ایران در ماجرای برجام ضربات مهلکی را متحمل شد و خدا نکند باز روزی به چنین دردی مبتلا شویم!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim ایتا
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1635542804251176960?t=34m4NVdHa0lWHNcHLlR9HQ&s=19
🔺️عربستان ۸ سال برای اسرائیل جنگید/ آیا بن سلمان متوجه شده فریب خورده است؟
🔸این روزها غالب تحلیلگران به درستی بر این باورند علت توافق عربستان و ایران، ناکامی سعودیها در جنگ با یمن و شکست در مقابل سیاستهای جمهوری اسلامی است که ریاض را وادار به مذاکره با تهران کرده است. اما شخصا آرزو میکنم کاش این توافق حتی به اندازه یک درصد حاصل پی بردن بن سلمان به نقشه پیچیده ای باشد که آمریکا و اسرائیل برای عربستان کشیدند تا این کشور را برای جنگ با انصارالله یمن بعنوان متحد ایران به خدمت خود درآورند.
🔸آنها برای سعودیها اینگونه جا انداختند که تسلط حوثی ها بر یمن مساوی است با تشکیل حزب الله دیگری این بار بیخ گوش عربستان سعودی! و گفتند چنین اتفاقی نباید بیفتد چرا که اگر مسلط شدند، در آینده تهدیدی جدی علیه حاکمیت ریاض خواهند بود. در واقع با ترفند همیشگی شان یعنی ایران هراسی، سبب جنگ خانمان سوزی علیه زنان و کودکان بی دفاع یمنی شدند. اما نه آمریکا دلسوز عربستان بود، و نه ایران و متحد یمنی اش دشمن او. اینکه میخواستند یک متحد جمهوری اسلامی در یمن به قدرت نرسد به این جهت بود که تسلط حوثی ها بر یمن و خصوصا تنگه باب المندب میتوانست روزگار اسرائیل را سیاه کند و همزمان تهدیدی برای منافع آمریکا در منطقه باشد. اگر به نقشه منطقه دقت کنید در خواهید یافت اگر یمن باب المندب را بر روی اسرائیل ببندد، ارتباط آسانش با شرق آسیا را قطع میکند و شناورهایش مجبورند برای ارتباط گیری با مناطق شرقی قاره کهن آفریقا را دور بزنند!
🔸اینکه تنگه هرمز تحت اشراف ایران است و هیچ کشتی اسرائیلی نمیتواند سالم از آنجا عبور کند، خود به تنهایی مصیبت بزرگی برای رژیم صهیونیستی است، حال تصور کنید باب المندب هم تحت تسلط جمهوری اسلامی قرار بگیرد! این البته فقط یکی از نگرانی های محور غربی - عبری بود، اما دغدغه بزرگی بود.
🔸از اینرو با ایران هراسی و سو استفاده از حماقت و شور قدرت طلبی بن سلمان نه تنها عربستان را مجانی و با هزینه های خودش به جنگ با یمنی ها فرستادند، که حتی آسمان بعضی کشورهای عربی نیز بر روی طیاره های رژیم اشغالگر قدس باز شد و نیز تلاشهایی برای عادی سازی روابط اعراب و صهیونیستها شروع شد که امارات و بحرین نمونه هایی از آن به حساب می آیند. اما این جنگ با مقاومت هشت ساله یمنی ها، برای آل سعود نتیجه ای نداشت و با فرسایشی شدنش به باتلاقی برایشان تبدیل شد! معتقدم سعودی ۸ سال با هزینه خودش برای اسرائیل جنگید، درحالی که فکر میکرد برای دفاع از خودش میجنگد.
🔸شاید بخاطر همین است که میگویم ای کاش پذیرش توافق با ایران توسط بن سلمان نه فقط بخاطر قدرت ایران و ناکامی عربستان، که حتی به اندازه یک درصد حاصل بیداری حکام سعودی بوده باشد که آمریکا و اسرائیل چه کلاهی بر سرشان گذاشته اند!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ansari_rahim ایتا
🔔 لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1635718394258260006?t=pgr-Y7urJb4NwlHWfyufLw&s=19