درآستانه ۲۵ شوال شهادت رئیس مذهب تشیع ششمین امام جعفر صادق علیه السلام هستیم
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔅 السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ الْحُجَجِ عَلَى الْخَلْقِ أَجْمَعِينَ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که عصاره همه فرستادگان خدایی.
🌱سلام بر تو و بر روزی که خواهی آمد
و با اعجاز موسایی و دَم عیسایی و خُلق محمّدی ات، دلها را فتح خواهی کرد.
📚 بحار الأنوار، ج99، ص97.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
اگر زندگیات را حول محور رضایت و خواستهی امام زمان ارواحنافداه بناکردی، ارزشمند میشوی. هر عملی انجام بدهی، آن عمل، تو را نزدیک میکند. تمام زندگیات عبادت میشود.
این میشود که لحظهبهلحظه تو را به امام زمان ارواحنافداه نزدیک میکند،
از مداری به مداری نزدیکتر، تا تو را به امام زمان ارواحنافداه متصّل میکند، قلبت ارتباط پیدا میکند. وقتی قلبت مرتبط شد، آنوقت احیا میشوی.
📗استاد حاج آقا زعفری زاده
🌤أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪَ ألْـفَـرَج🌤
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃🌺🍂🍃
┗╯\
🌼ذهنزیبا بهترین طبیب شماست!
اگر می خواهید؛
جسم خود را تقویت کنید،
ذهنتان را تقویت کنید.
اگر میخواهید؛
جسم خود را احیا کنید،
ذهنتان را زیبا کنید ...
🌼هیچ طبیبی مانند اندیشهای،
شادی آفرین برای از بین بردن
بیماریهای جسمانی نیست ...
🌼و هیچ داروی آرام بخشی
مانند محبت و مهربانی و نیتخیر،
برای کاهش غم و اندوه وجود ندارد...
🌸🌺🌸🍃
10.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#کلیپ_مهدوی
🎙حجت الاسلام حسینی قمی
🔸روزتان را با "یس" و "آل یس" شروع کنید...
👌ببینید و نشردهید
✅پیشنهاد دانلود
#امام_زمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 دزد عجیب عبادت
💠 آیت الله مجتهدی تهرانی
🌹 🍃🍂
༻⃘⃕▒⃟🕊️﷽༻⃘⃕࿉❖┅┄•✦༻⃘⃕
◼️▪️#منتخب_الأثر • قسمت -نود سوم✔️
📝..اعتقادِ من به شما , باوری است که به تحقیق جُسته ام …✏️
📕📗🔍🔎📘📙
✔️ "روایاتی که دلالت می کند بر بشارت به حضرت حجت بن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف و ظهور او در آخرالزمان ."
✍ یازدهمین روایت منتخب از منابع عمریه👳:
…👥…قالَ رَسولُ اللّهِ صلّي اللّهُ عَليهِ و [آله] وَ سَلَّم :
❇️ لَو لَم يَبقِ مِنَ الدُّنيا إلّا يَومٌ واحِدٌ لَبَعَثَ اللّهُ فيهِ رَجُلاً اسمُهُ اسمي ، وَ خُلُقُهُ خُلُقي ، يُكَنّي أباعَبدِاللّهِ ، يُبايِعُ لَهُ النّاسُ بَينَ الرُّكنِ وَ المَقامِ ، يَرُدُّ اللّهُ بِهِ الدّينَ وَ يَفتَحُ لَهُ فُتوحاً ، فَلا يَبقي عَلي ظَهرِ الأرضِ إلّا مَن يَقولُ : لاإلهَ إلّا ألله ؛ فقامَ سَلمانُ فَقالَ : يارَسولَ اللّهِ ، مِن أيِّ وُلدِكَ ؟ قالَ : هُو مِن وُلدِ ابني هذا ، وَ ضَرَبَ بِيَدِهِ عَلي الحُسَينِ.
✴️ اگر از عمر دنیا جز یک روز باقی نماند ، خداوند در آن روز مردی را برخواهد انگیخت که اسمش اسم من و خلقش خلق من و کنیه اش ابوعبدالله است ؛ مردم بین رکن و مقام با او بیعت می کنند ؛ خداوند به دست او دین را برمیگرداند و فتوحات فراوانی برایش فراهم می آورد ، تا آن جا که بر روی زمین باقی نمی مانند مگر کسانی که می گویند : لااله الا الله ؛ پس سلمان برخاست و گفت : ای رسول خدا ! از کدام فرزند شما ؟ پیامبر با دست بر شانه ی حسین زد و فرمود : از فرزندان این پسرم.
📕📗🔍🔎📘📙
✔️ فرائدالسمطين 335/2
✔️ عقد الدرر ص31 ب2
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
🔰◻️▫️پژوهشی در باب #ضرورت_امام_شناسی • قسمت سی نهم《 39 》
#بررسي_سندي_زيارت_نامه
#السلام_عليكم يا #اهل_بيت_النبوه علیهم السلام
#قادة_الامم
♦♦➖➖➖➖♦♦
💌بررسي كلمه قادة
🔺كلمه اسم فاعل است به معناي كشنده مهار شتر يا هر حيوان ديگري است
👈 قائد، به كسي گويند كه جلو ناقه راه ميرود و مهار او را به دست میگيرد و حيوان را با خود ميكشد.
اين لفظ در هر معنايي كه با آن هماهنگ باشد به كار ميرود،
🍥مثلاً فرمانده لشكرهاي نظامي را قائد ميگويند يا هر جلوداري كه در گروه و طايفهاي قرار گيرد و جهت دهنده به آن گروه باشد قائد ناميده ميشود.
👈مفهوم كلمه قادة در تشريح و تبيين كلمه امت خودش را نشان خواهد داد.
💌معناي واژه امت :
🔺كلمهي «امّت» به معناي جمعيّت است؛ امّا نه هر جمعيّتي، بلكه به آن جمعيّتي كه مقصد و مسيري واحد و راهبري يگانه دارند، امّت گفته ميشود. كلمهي اَمّ به معناي قصد است؛ آمّ يعني كسي كه قصد جايي را دارد.
📍آمِّينَ الْبَيْتَ الْحَرامَ...
📖 سوره مائده
يعني كساني كه به قصد زيارت كعبه حركت كردهاند. پس در كلمهي امّت معناي قصد و عزم و حركت و جنبش مطرح است است.
👈بنابراين، امّت يعني جمعيّتي كه با هم به سوي مقصدي مشترك در حال حركت هستند و لذا به هر جمعيّتي امّت گفته نميشود.
👈مثلاً جمعيّتي كه يك جا نشستهاند، امّت نيستند. ⛔️
امّت جمعيّتي است كه در حال حركت است و عزم و قصدي دارد و مقصدي را در نظر گرفته و مسير معيّني را مي پيمايد و امامي هم دارد؛ چون امّت بدون امام معصوم علیه السلام نمي شود و امام معصوم علیه السلام نيز بدون امّت معناي صحيحي ندارد؛
👈زيرا امام معصوم علیه السلام يعني پيشوا و رهبر امّت ، طبعاً بايد او در راهي در حال حركت باشد تا امّت دنبال او حركت كنند. پس امّت جمعيّتي است كه براي رسيدن به مقصد معيّني در مسير مشخّصي با برنامهي منظّمي و به دنبال امامي در حال حركت و پيشروي است.
آیات قران رو شاهد بر این مطلب را بررسي می کنیم:
قرآن كريم ميفرمايد:
وَ لِكُلِّ اُمَّة رَسُولٌ...
هر رسولي امّتي و هر امّتي هم رسولي داشته است.
📖 يونس ٤٧ 👆
وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِي كُلِّ اُمَّة رَسُولاً أنِ اعْبُدُوا اللهَ...
«ما در ميان هر جمعيّت و امّتي ، رسولي را برانگيختيم تا مردم را به عبادت الله دعوت كنند».
📖 نحل ٣٦ 👆
◻️▫️#استوری_روزشمار_غدیر —عیداللهالاکبر❣️54 روز مانده تا عید سعید غدیر خم
واتَّقُوا فِتْنَةً لَا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ ﴿📖انفال:۲۵﴾
🔺و از فتنه اى كه تنها به ستمكاران شما نمى رسد بترسيد و بدانيد كه خدا سخت كيفر است
🔸 حضرت امام جعفر الصادق علیه السلام در تفسیر این آیه فرمودند:
«پس از شهادت حضرت پیامبر خدا محمد مصطفی صلى اللَّه عليه و آله، مردم گرفتار فتنه شدند تا جایی که حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب عليه السّلام را ترک کردند و با غیر او بیعت کردند.
این همان فتنه ای بود که به آن دچار شدند ...»
📚 شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، ج1، ص271
تفسير العياشي، ج2، ص53
🟡 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🟡
در آستانه یکشنبه هفته آینده ولادت حضرت معصومه و روز دختر
رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: خانه اى نیست که در آن دختران باشند مگر اینکه هر روز بر آن خانه دوازده برکت و رحمت از آسمان نازل مى شود و زیارت فرشتگان از این خانه قطع نمى گردد و فرشته ها براى پدرشان هر روز و شب عبادت یکسال را مى نویسند.
دختر مایه نزول برکت و رحمت و زیارت فرشتگان
رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «خانه اى نیست که در آن دختران باشند مگر اینکه هر روز بر آن خانه دوازده برکت و رحمت از آسمان نازل مى شود و زیارت فرشتگان از این خانه قطع نمى گردد و فرشته ها براى پدرشان هر روز و شب عبادت یکسال را مى نویسند.
یاری دختر دار تا روز قیامت
روایت شده است که از یکى از دو امام باقر یا صادق (علیهما السّلام) فرمودند: هر گاه مردى داراى دخترى شود، خداوند فرشته اى را بر او فرود مى آورد تا بال خود را بر سر و سینه آن دختر کشیده گوید: این موجود ناتوانى است که از ضعف آفریده شده است، و کسى که بر او انفاق کند و هزینه او را بر عهده بگیرد تا روز قیامت یارى خواهد شد
امیرالمومنین على (علیه السّلام) فرمود: «هر گاه مژده ولادت دختر، به رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) داده مى شد، آن حضرت مى فرمود: شاخه گل خوشبویى است، و روزى او هم به عهده خداوند متعال است.
سرپرستی دختران برابر با مانع ورود به جهنم ،وجوب بهشت و باغهاى بهشتى
پیامبر خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمودند:«هر کس از سه دختر سرپرستى کند سه باغ از باغهاى بهشتى به او داده مىشود که هر باغى از دنیا و آنچه در دنیاست بزرگتر است.»[11] در حدیث دیگری فرمودند: «کسى که سه دختر دارد و بر رنج و سختى و راحتى آنان شکیبا باشد اینان در روز قیامت مانعى (از جهنّم) براى او خواهند بود.»[12] در حدیث دیگری فرمودند: «هر کس خرجى سه دختر یا سه خواهرش را بدهد بهشت بر او واجب است » پرسیدند: اى رسول خدا! خرج دو نفر را نیز؟، فرمود بله و دو نفر گفتند: اى رسول خدا! و یک نفر؟، فرمود: و یک نفر. و حضرت (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: هر کس سه دختر و سه خواهر را سرپرستى کند و بر جاى دادن ایشان صبر کند تا آنکه شوهر کنند یا آنکه بمیرند و در قبر جاى کنند من و او همانند این دو انگشت (به انگشت شهادت و وسط اشاره کرد) در بهشت جاى داریم عرض کردم: اى رسول خدا! و دو تا؟، فرمود: و دو تا عرضه داشتم: و یکى، فرمود و یکى».
ثواب خوشحال کردن دختران
پیامبر خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «رأفت و رحمت خدا بر زنان بیش از مردان است و مردى نیست که زنى از محارم خویش را شاد سازد مگر اینکه خداوند در قیامت وى را شادمان خواهد کرد.»[22]
پیامبر (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «هر کس که وارد بازار شود و تحفهاى (هدیهاى) بخرد و آن را براى افراد تحت کفالتش ببرد او به سان کسى است که صدقهاى براى مردمى نیازمند ببرد و باید که پیش از پسران به دختران آغاز کند چون هر کس دخترش را شاد سازد گویا که فردى از فرزندان اسماعیل را آزاد ساخته است و هر کس چشم پسرى را روشن و شاد سازد گویا که از ترس خدا گریسته و هر کس از ترس خدا بگرید خداوند او را به بهشت نعیم وارد سازد.»
اینکه در روایت آمده پسر نعمت است و دختر رحمت به چه معناست؟
چنانکه در شعر معروف جاهلی منعکس است:
بنونا بنو ابنائنا و بناتنا بنوهن ابناء الرجال الاباعه
"فرزندان ما فرزندان پسران ما هستند و اما فرزندان دختران ما پسران مردان بیگانه اند."
این را نیز میدانیم که آنها برای زن حقی در ارث قائل نبودند و برای تعدد زوجات حد و مرزی قائل نمی شدند، به سادگی خوردن آب ازدواج می کردند و به آسانی آنها را طلاق می دادند ولی اسلام ظهور کرد و با این خرافه در ابعاد مختلفش سرسختانه جنگید، مخصوصاً تولد دختر را که ننگ می دانستند در احادیث اسلامی به عنوان گشوده شدن ناودانی از رحمت خدا به خانواده معرفی کرد. (۱)
در حدیثی از امام صادق (ع) درباره مقام و موقعیت زن چنین آمده است: دختران حسنه و پسران نعمتند بر حسنه پاداش داده می شود و از نعمت سؤال می گردد. (۲)
نوعاً چنین می پندارند که دختر باری بر دوش خانواده است، منبع درآمد و کاری نیست، بویژه در گذشتهها چنین پندارهایی رواج داشته است، زیرا پسران در خارج از خانه به کار و تلاش می پرداختند و دختران در خانه بودند در برابر این پندارها، امامان (ع) بر این نکته تأکید کردند که زنان اگر چه کاری اقتصادی نداشته باشند و به خانه داری بپردازند مایه برکت و موجب گشایش و ریزش رحمت حقند. (۳)
امام صادق (ع) می فرمایند: "آنگاه که انسان دارای دختری گردد، خداوند ملکی را به سوی او می فرستد و بال خویش بر سر و سینه آن دختر می گسترد... آن کس که هزینه دختر را تأمین کند به او کمک می شود" (۴)
وجه دیگری که در علت رحمت بودن دختر می توان گفت حدیثی است از پیامبر (ص) که می فرمایند: چه فرزند خوبی است دختر! هم پر محبت است، هم کمک کار، هم مونس است و هم پاک و پاک کننده. (۵)
اما اینکه روایت فرموده پسر نعمت است و از نعمت سؤال می شود شاید به خاطر وضعیت تربیتی خاص است که پسر می طلبد به عنوان مثال در دین اسلام نفقه بر عهده مرد است و نیاز مادی زن و فرزند را مرد باید تأمین کند بنابراین فرزند پسر را باید از کودکی مورد تربیتهای ویژه ای قرار داد تا توانایی روبرو شدن با اجتماع و کسب موفقیت بدون نیرنگ و فریب دیگران را داشته باشد و از چنان نیرویی برخوردار باشد که با مواجهه با شکست میدان را ترک نکنند
منابع و مآخذ:
۱ـ تفسیر نمونه، ج۱۱، ص۲۷۵
۲ـ وسائل الشیعه، ج۱۵، ص۱۹۹
۳ـ دفاع از حقوق زن، محمد حکیمی، ص۱۶۲
۴ـ وسائل الشیعه، ج۱۵، ص۱۰۴
۵ـ مکارم الاخلاق، ص۵۴