19.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مهدویت
🎥ظلم و ستم کنید تا #امام_زمان عجلاللهفرجه #ظهور کنند!
🔊 حجتالاسلام #امیر_حسین_ملاحسنی
👈همهی ما شنیدیم که میگن زمان ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه الشریف #ظلم و ستم دنیا رو فرا میگیره...
این جمله هم تو روایات معروفه که :یملأ الله به الارض قسطا وعدلا کما ملئت ظلما و جورا 🔥
اما بعضیا این قضیو رو غلط معنا کردن...
و میگن ظلــــــــــــــــم و ستم کردن تنها راه ظهوره!!! و شیعه رو هم متهم به این حرف غلط میکنن
یک بار برای همیشه مسئله ظلم در #آخرالزمان رو تو این ویدئو با هم ببینیم ...
پاسخ به شبهات
🔴ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺩﺭﻭﻍ میاﻥ ﻣﺮﺩﻡ ﭘﺎﺭسی ﺟﺎی ﮔﺮﻓﺖ؟
برخی از افراد نژادپرست و باستانگرا، معتقدند که دروغ در ایران باستان وجود نداشته است و بعد از ورود اسلام در ایران دروغگویی معنا پیدا کرده است، زیرا در حدیثی گفته شده است که دروغ در جنگ، وعده به زنان و اصلاح بین مردم، نیکوست.
در پاسخ باید ابتدا توضیح بدهیم که اینگونه نبوده است که در ایران باستان دروغگویی در کار نبوده باشد، فقط چند مورد از شاهانی که نیکو خوانده می شوند را مطرح می کنم و به سراغ شاهانی با کارنامۀ سیاه نمی روم:
کوروش، بنیانگذار استعمارگری در جهان که غربیها برای اینکه او را در برابر شخصیت معصومین در بین ایرانیان قرار بدهند مدام بادش می کنند، گفت: ﻣﺮﺩ ﭘﺎﺭﺳﯽ ﺩﺭﻭﻍ ﻧﮕﻮﯾﺪ ﺣﺘﯽ ﺑﻬﻨﮕﺎﻡ ﻣﺮﮒ ﺩﺭ ﺟﻨﮓ.
ولی همین کوروش، به هر کشوری که رفت به خدایان آن کشور ادای احترام کرد و ابراز بندگی نمود، تا جایی در منشور معروفش که در فتح بابل نوشته شده است، به خدایان بابلی، بعل، بنو و مردوک، ابراز ارادت کرد و گفت سلسله اجدادش مورد محبّت بعل و بنو بوده اند و پیروزی خویش را نیز به مردوک نسبت داد(مثل ما که می گوییم خرمشهر را خدا آزاد کرد، کوروش هم گفت: مردوک آقای بزرگ نجیب، اهالی بابل را به طرف من متوجّه کرد، زیرا من همه روزه در فکر پرستش او بودم)!!
آیا این دروغگویی نیست؟ آیا دورو بودن دروغگویی نیست؟!
داریوش هخامنشی، از خونخوارترین شاهان هخامنشی که طبق فرمایشات خودش در کتیبۀ بیستون یکی از مخالفان دستگیر شده را گوش و بینی و چشم می کند و در آربل مصلوب می کند، گفت: ﺍﻫﻮﺭﺍﻣﺰﺩﺍ ﺩﺭﻭﻍ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺳﺮﺯﻣﯿﻦ ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻦ ﺑﻪ ﺩﻭﺭ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﺩ.
ولی همین داریوش، بردیا را کشت و بعد ادعا کرد که او فردی به نام گئومات مغ بوده است، زمانی که داریوش بردیا را می کشد اصلاً به ذهنش خطور نمی کند که بگوید گئومات شبیه به بردیا بوده است و این جزء افسانه هایی است که بعدها امثال هرودوت برای طبیعی شدن قضیه ساخته اند. داریوش در بیستون می نویسد که گئومات کسانی را که بردیا را می شناختند، می کشت!! به راستی باید باور کنیم که گئومات به راحتی توانسته است هرکس را که پسر شاه پیشین، کوروش را، که قاعدتاً بسیاری از مردم او را دیده بودند، می شناخته است، بکشد؟! این داستان آنقدر احمقانه است که هرودوت بعدها افسانۀ شباهت گئومات به بردیا را می سازد و امروزه محقّقان بسیاری چون پروفسور پیر بریان، معتقدند که با رفتن کمبوجیه، بردیا شورش کرده است و پس از مرگ کمبوجیه، داریوش بر علیه بردیا وارد عمل شده و وی را کشته است، و بعد داستان مرگ بردیا به دست کمبوجیه و افسانۀ گئومات را مطرح کرده است.
شاهنشاه دیگری که از عهد ساسانیان، به نام انوشیروان عادل(!)، که من واقعاً در این عادل بودن وی شک دارم نیز، مشت دیگری از این خروار است. شما عملکرد عادلش را ببینید تا وضعیت ظالمینشان را بفهمید:
انوشیروان از آن جهت که مزدکیان سعی کرده بودند او را از ولیعهد شدن محروم کنند، تصمیم به گوشمالی آنان می گیرد، وی آنها را به اسم مباحثه دعوت می کند و البته بحثی نابرابر که نتیجۀ نهایی آن مشخص است، صورت می گیرد و بعد از شکست بحث کنندگان مزدکی، مزدکیان را از دم تیغ می گذرانند!
آیا انوشیروان به مزدکیان گفته بود که اگر در بحث شکست بخورند کشته خواهند شد؟ وقتی شاه عادل این باشد، شما ببینید شاه ظالم چگونه است!!
🔴حالا یک سؤال: چرا طبق حدیثی ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺍﮐﺮﻡ(ﺹ(ﺑﻪ ﻋﻠﯽ)ﻉ) می فرمایند: «ﺍﯼ ﻋﻠﯽ ﺑﺪﺍﻥ ﻛﻪ ﺩﺭ 3ﺟﺎ ﺩﺭﻭﻍ ﻧﯿﮑﻮﺳﺖ:ﻣﯿﺪﺍﻥ ﺟﻨﮓ،ﻭﻋﺪﻩ ﺑﻪ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﺍﺻﻼﺡ ﺑﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ» (ﻣﻨﺒﻊ:ﻭﺳﺎﯾﻞ ﺍﻟﺸﯿﻌﻪ–ﺟﻠﺪ 12)؟
پاسخ:
مضمون این حدیث دستورهای معقول و پسندیده ای است که هیچ عاقلی آن ها را محکوم نمی کند. در این احادیث دروغ در سه جا جایز بلکه پسندیده شمرده شده است :
1.در جنگ که دشمن برای ضربه زدن به مسلمانان و جامعه اسلامی هجوم آورده و مسلمانان برای مقابله قیام کرده اند، در این جا اطلاعات غلط دادن به دشمن و با دروغ و مکر و حیله دشمن را منحرف کردن و به زمین زدن، جایز است . این در عرف عموم مردم دنیا جا افتاده و ضرب المثل شده که: جنگ میدان خدعه و نیرنگ است.
دو نفر که برای کشتن هم رو در رو ایستاده اند، به هر طریق سعی در پیروزی دارند. اسلام جنگ ابتدایی و هجومی را، مگر به دستور امام معصوم، علیه کسی اجازه نمی دهد. در میدان فردی و جمعی فقط دفاع را جایز می شمارد. بنابراین اجازه نمی دهد بدون دلیل قانع و جایز بر فرد یا جمعی هجوم برند، ولی اگر جایی مورد هجوم دشمن واقع شد، اجازه داده برای غلبه بر دشمن مکر و کید و حیله کنند . دادن اطلاعات غلط یکی از موارد است.
فرض میگیریم یک نفر ایرانی، مسلمان یا هر کس دیگری، در جنگ اسیر شده است و یا زخمی و در حال مرگ است و میخواهند به او تیر خلاص بزنند. حال از او سراغ اطلاعات جنگی کشورش را میگیرند، تعداد افراد، نقشه عملیات، محل انبارهای مهمات، نقشههای جنگی و... او چه باید بکند؟ راستش را بگوید؟! آیا در این جا دروغ گفتن خود نوعی از حربههای جنگی نیست؟ به راستی کوروش خودش آنقدر ساده بود که در جنگهایش نه در گفتار و نه در نقشه، طرح و رفتار جنگی دروغ نمیگفت؟! مثلاً نشان نمیداد که میخواهد از مقابل حمله کند، اما از راست و چپ یا حمله گازانبری نمیکرد؟
2.وعده دروغ، كار خوب و پسنديدهاى نيست و در هيچ جا نمىتوان بدان توصيه كرد. كسى كه قصد انجام كارى را ندارد و انجام آن را صحيح يا مشروع يا در توان خود نمىبيند، نبايد ابتدائا و به دروغ وعده انجام آن را بدهد، در حالى كه همان لحظه انجام آن را صحيح يا ممكن ندانسته و اصلاً در ذهنش در صدد انجام آن نمىباشد؛ ولى يك نوع وعده دادن است که گرچه راست نیست، ولی براى تداوم زندگى، رفع كدورت و پيدايش علاقه به زندگى مؤثر است.
معمولاً افراد خانواده و به خصوص همسر تقاضاهاى فراوانى دارد كه بيشتر آن ها مشروع و به جا مىباشند. گاه هم خواستهاى به ذهنش خطور مىكند و برآورده شدن آن را مىطلبد و از اينكه همسرش بدان بىتوجه است، ناراحت مىگردد. هنگام اظهار این درخواست ها، چند نوع برخورد از طرف شوهر ممكن است صورت پذيرد:
الف. وعده قطعى انجام آن را بدهد، در حالى كه اصلاً تصميمى بر انجام آن ندارد.
ب. وعده انجام آن را بدهد، مثلاً بگويد به خواست خدا اين كار را خواهم كرد، در حالى كه واقعاً و صد در صد مصمم بر انجام آن نيست، بلكه حتى انجام آن را به مصلحت نمىداند.
ج. اصلاً به تقاضاى همسرش توجه نكند و با سكوت از آن بگذرد.
د. با قاطعيت انجام خواسته همسرش را نفى كند.
برخورد نوع چهارم قطعاً سبب ناراحتى و آزرده خاطرى همسر مىگردد، مگر اينكه خواسته وى خلاف شرع روشن يا خواسته غير ممكنى باشد و شوهر بتواند او را به صحيح نبودن خواستهاش قانع كند.
برخورد نوع سوم شايد به ناپسندى نوع چهارم نباشد، ولى قطعاً ناپسند است، زيرا به معناى بىتوجهى به همسر و تقاضاهاى اوست كه آزردگى خاطر وى را در پى خواهد داشت.
برخورد نوع اوّل، تعهد قطعى در پى مىآورد و با عمل نكردن به آن، مرد گرفتار خُلف وعده مىشود كه هم اخلاقاً ناپسند است و هم اثرات بدى بر روح و روان اعضاى خانواده و زن مىگذارد.
اما برخورد نوع دوم راه صحيح و عاقلانهاى است. مرد در آن لحظه پس از شنيدن تقاضاى همسر، وقتى آن را ناهمگون با عقل و شرع نديد، وعده انجام آن را مىدهد و مثلاً مىگويد: «به خواست خداوند آن را انجام خواهم داد.» با اين وعده همسرش را شاد مىگرداند. پس از گذشت مدتى هر چند كم و آرامش يافتن و فروكش كردن هيجانات روحى همسر، چه بسا خود او از تقاضايش برگردد و آن را بىجا بشمرد و يا با كمى توضيح قانع گردد كه تقاضايش حداقل اكنون صحيح نيست يا اينكه با وجود صحيح و به جا بودن تقاضا، همسرش توان انجام آن را ندارد.
بنابراين در روایت به مردها توصيه مىشود به درد دل خانمهايشان به خوبى توجه كنند. از مخالفت فورى با تقاضاهاى همسرشان خوددارى ورزند، بلكه سربسته و با وعده دادن با آن ها موافقت نمايند، تا هيجانهاى روحى همسر فروكش كند، آن گاه با توضيح او را از پىگيرى خواستهاش منصرف سازند. چنين موافقتى در لحظات ابتدايى، مصداق وعده دادن به همسر است، كه بسيار پسنديده و كارساز مىباشد.
3.سخن چینی از کارهایی است که باعث ایجاد و شعله ور شدن کینه ها می گردد. افراد و گروه ها را به
هم بدبین و باعث تفرقه می شود. طبیعی است که افراد در اثر غفلت و بی توجهی یا لغزش، پشت سر برادر و خواهر مؤمن خود گاهی سخن ناروایی می گویند. به خصوص اگر بین آنها دلخوری باشد.
اگر کسی سخن ناخوشایند که فرد در غیاب برادر یا خواهر مؤمنش زده ،به فرد غایب برساند، دشمنی را بین آنان ایجاد یا شعله ور می سازد اما اگر نقل نکند یا به دروغ سخنان خوبی از این فرد در مورد فرد غایب به فرد غایب و از او به این منتقل کند، گر چه دروغ گفته ، ولی باعث شده که بین دو برادر دینی رفع کدورت شده یا دوستی آن ها عمیق تر گردد . افشا شدن این دروغ ها در بعد هم، نه تنها باعث ناراحتی آن ها نمی شود بلکه دروغگو را به خاطر این دروغ های فایده بخشش تمجید می کنند و از او متشکر هم خواهند بود.
هر کس در جهان سخن حق گفته و منشا اثر خیر بوده، یا با آسمان ارتباط داشته و پیامبر بوده یا در مکتب انبیا که یک مکتب هم بیش نیست، تربیت شده است.
کوروش هخامنشی که شما و ما به او می نازید و می نازیم، چنان که تاریخ و به خصوص قرآن ظاهرا از او تحت نام "ذو القرنین" سخن گفته ، پیامبر یا تربیت یافته مکتب پیامبران بوده ، همان کوروش هم دروغ در این سه مورد را با توضیحی که دادیم، نفی نمی کند ، بلکه دستور می دهد . اگر امروز زنده بود ،با صدای بلند اعلام می کرد : تربیت شده توحید و شاگرد مکتب رسول آخرین توحید هستم و به این شاگردی افتخار می کرد.
مردان حق همه از یک سلسله اند و با هم همراهند . پس نیاییم برای جدا ساختن آن ها از هم تلاش بیهوده کنیم.
اگر کسی دروغ گفتن و خدعه در جنگ را ممنوع بداند، همه عاقلان او را محکوم می کنند . بر عقل او می خندند . محال است فردی مانند کوروش به راستگویی در میدان جنگ با دشمن (كه منجر به شسكت وكشته شدن و.. مي شود) دستور دهد.) مثلا تصور كنيد اگر انسان در جنگ حقيقت را به دشمن بگويد، مثلا او را از نقشه ها و ابزار و آلات جنگي خود و تعداد نيروها و ...خبردار كند، چه نتيجه اي خواهد داشت ؟)
کوروش هم مانند همه مردان خدایی تاریخ، دروغ را سرچشمه همه بدی ها می شمارد . در رابطه انسانی این عمل فاسد فسادآور را اجازه نمی دهد . تعالیم اسلام در مورد دروغ هم مؤید همین دعوت می باشد.
🔴جملات و سخنان زیبا که کوروش بزرگ نقل می کنند (بررسی سرقتهای ادبی وطن پرستهای باستانگرا)
متاسفانه این روزها در هر محفلی از این نقل قولها زیاد شنیده میشود که منتسب به کوروش شاه است !
1. دستهایی که از دستهایی که دعا می کنند، مقدّسترند
الف: دست هایی که یاری می رسانند مقدس تر از دست هایی هستند که تسبیح میگردانند. کوروش کبیر
ب: دستانی که کمک می کنند پاکترند از دستانی که رو به آسمان دعا می کنند ، کوروش کبیر
جمله اصلی به همراه صاحب اصلی:
این جمله از یک وکیل سرشناس آمریکائی به نام Robert Green Ingersollاست و در فرم اصلی خود به این صورت بوده است:
The hands that help are holier than the lips that pray
2. فرمان دادم بدنم را مومیایی نکنند و در تاپوت قرار ندهند
فرمان دادم بدنم را بدون تابوت و مومیایی به خاک بسپارند تا اجزاء بدنم ذرات خاک ایران را تشکیل دهد ! کوروش کبیر
اقتباسی شده از:
الف. این جمله برداشتی از وصیت نامه برتراند راسل است که در نود و هشت سالگی بر اثر بیماری آنفلوآنزا جان سپرد و وصیت کرده بود خاکسترش را در کوه های ولز پخش کنند تا تاریخ این کشور شکوهمند گردد .
در ویکیپدیا در همین زمینه میخوانیم:
Russell died of influenza on 2 February 1970 at his home, Plas Penrhyn, in Penrhyndeudraeth, Merionethshire, Wales. His body was cremated in Colwyn Bay on 5 February 1970. In accordance with his will there was no religious ceremony; his ashes were scattered over the Welsh mountains later that year
ب. فقر تاریخی و بیسوادی سازندگان این جمله دروغین اینگونه بر ملا می شود که در تاریخ مورخین یونانی و رومی می خوانیم که چون الکساندر بزرگ به پاسارگاد می رسد "تابوت کوروش را به همراه تجملات" در آنجا می بیند،پس اینکه "کوروش بدون تابوت و مومیایی دفن شد تا پیکرش خاک ایران شود" چیزی "کمتر" از یک "ناآگاهی بزرگ" نیست و کوروش نه تنها پس از شکست در جنگ و کشته شدن و انتقالش به ایران در تابوت گذاشته شده بلکه کتیبه ای بر فراز پاسارگاد و تابوت وی وجود داشته که بر آن نوشته شده بوده: «ای رهگذر من کوروش هستم ، به این قبر رشک مبر»
یعنی نه تنها فرمان نداده اجزای بدنش را در خاکهای ایران بگسترانند بلکه دلنگران پس از مرگش هم بوده و به رهگذران با حال ضعف و نزار پیشنهاد میکرده که با دستگاه تابوت و قبر و جواهراتش کاری نداشته باشند.
3. ایستاده بمیرید
ایستاده بمیرید بهتر است تا بر روی زانو هایتان زندگی کنید. کوروش بزرگ
جمله اصلی به همراه صاحب اصلی:
این جمله از Dolores Ibárruri یکی از شخصیتهای سیاسی اسپانیا در قرن 20 است و در اصل بدین صورت بوده:
Better to die standing up than to live kneeling down!
4. دشوارترین قدم
دشوارترین قدم همان قدم اول است. کوروش کبیر
جمله اصلی به همراه صاحب اصلی:
این جمله از کنفسیوس است و در یک روایت چنین بوده است:
A journey of a thousand miles begins with a single step
یا
A journey of a thousand miles begins with a single step. by Confucius
در یک روایت دیگر یک ضرب المثل آمریکایی/انگلیسی است:
The first step is (always) the hardest
5. سختکوشی
سخت کوشی هرگز کسی را نکشته است، نگرانی است که انسان را از بین می برد. کوروش بزرگ
جمله اصلی به همراه صاحب اصلی:
این جمله را Ronald Reagan رئیس جمهور معروف آمریکا در 22 آپریل 1987 گفته است و در اصل بدین صورت بوده است:
It's true hard work never killed anybody, but I figure, why take the chance
.کاری که همیشه انجام داده اید
اگر همان کاری را انجام دهید که انجام می دادید همان نتیجه ای را می گیرید که همیشه می گرفتید. کوروش بزرگ
جمله به همراه صاحب اصلی:
این جمله از Anthony Robbins نویسنده آمریکائی است و در اصل بدین صورت بوده است:
If you do what you've always done, you'll get what you've always gotten
7. تنها راهی که به شکست می انجامد
تنها راهی که به شکست می انجامد تلاش نکردن است. کوروش بزرگ
جمله به همراه صاحب اصلی:
این جمله از شطرنج باز شهیر Garry Kasparov است و در اصل بدین صورت بوده است:
I think our chances are not looking great today but the only way to fail for me is just not to try
8. راه تنبیه دشمنان
اگر میخواهید دشمنان خود را تنبیه کنید به دوستان خود محبت کنید. کوروش کبیر
جمله و صاحب اصلی:
سعدی جمله ای دارد بدین مضمون:
«دل دوستان آزردن مراد دشمنان برآوردن است.»
جملۀ فوق تغییری در جمله سعدی است.
9. دعای کوروش
خداوندا ... یا به قدرت بیکرانت دستانم را توانا گردان یا دلم را از آرزوهای دست نیافتنی خالی کن. کوروش کبیر
جمله و صاحب اصلی:
ظاهراً این جمله از جمله معروفی که وبلاگهای فارسی آنرا به شکسپیر نسبت داده اند برداشت شده است:
«یا به اندازه آرزوهایت تلاش کن، یا به اندازه تلاشت آرزو»[انتساب این جمله به William Shakespeare محل تردید است.]
10. همانی که فکر می کنیم
انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند. کوروش کبیر
جمله و صاحب اصلی:
این جمله ازرساله "As a Man Thinketh" اثر James Allenبرداشت شده است و در اصل چنین بوده است:
A man is literally what he thinks
این گزاره از آلن مشابه هایی نیز دارد ؛ از جمله:
جمله و صاحب اصلی:
این جمله ازرساله "As a Man Thinketh" اثر James Allenبرداشت شده است و در اصل چنین بوده است:
A man is literally what he thinks
این گزاره از آلن مشابه هایی نیز دارد ؛ از جمله:
“You become what you think about”
Earl Nightingale
“A man's life is what his thoughts make of it”
Emperor Marcus Aurelius
“A man is what he thinks about all day long”
Ralph Waldo Emerson
“If thou canst believe, all things are possible to him that believeth”
Bible, Mark 9:23
11. بخشیدن مردم
مردم اغلب بی انصاف ٬بی منطق و خود محورند٬ولی آنان را ببخش .
اگر مهربان باشی تو را به داشتن انگیزه های پنهان متهم می کنند ٬ولی مهربان باش .
اگر موفق باشی دوستان دروغین ودشمنان حقیقی خواهی یافت٬ولی موفق باش.
اگر شریف ودرستکار باشی فریبت می دهند ٬ولی شریف و درستکار باش .
آنچه را در طول سالیان سال بنا نهاده ای شاید یک شبه ویران کنند ٬ولی سازنده باش .
اگر به شادمانی و آرامش دست یابی حسادت می کنند ٬ولی شادمان باش .
نیکی های درونت را فراموش می کنند ٬ولی نیکوکار باش .
بهترین های خود را به دنیا ببخش حتی اگر هیچ گاه کافی نباشد.
و در نهایت می بینی هر آنچه هست همواره میان تو و خداوند است نه میان تو و مردم.
کوروش کبیر
جمله به همراه صاحب اصلی:
این جملات به دکتر شریعتی و مادر ترزا Mother Teresaنیز منتسب شده ولی در اصل متعلق به فردی به نام کنت کیت Kent M. Keith است که در ١٩ سالگی زمانی که دانشجوی هاروارد بود آن را سروده است.این شعر برای اولین بار توسط انجمن دانشجویی هاروارد منتشر گردید:
People are illogical, unreasonable, and self-centered.
Love them anyway.
If you do good, people will accuse you of selfish ulterior motives.
Do good anyway.
If you are successful, you will win false friends and true enemies.
Succeed anyway.
The good you do today will be forgotten tomorrow.
Do good anyway.
Honesty and frankness make you vulnerable.
Be honest and frank anyway.
The biggest men and women with the biggest ideas can be shot down by the smallest men and women with the smallest minds.
Think big anyway.
People favor underdogs but follow only top dogs.
Fight for a few underdogs anyway.
What you spend years building may be destroyed overnight.
Build anyway.
People really need help but may attack you if you do help them.
Help people anyway.
Give the world the best you have and you'll get kicked in the teeth.
Give the world the best you have anyway.
12. ادعای خانم شیرین عبادی!
من یک زن ایرانی هستم، از نواده کوروش بزرگ، همان فرمانروایی که بیان داشت که نمی خواهد بر مردمی حکومت کند که او را نمی خواهند. شیرین عبادی
جمله به همراه صاحب اصلی:
خانم شیرین عبادی مدعی شده اند که این مسئله که «نمی خواهم بر مردمی حکومت کنم که مرا نمی خواهند» توسط کوروش کبیر بیان شده است ولی صاحب اصلی این جمله نه کوروش که خود شیرین عبادی است!(مثل سایر جملاتی که به کوروش نسبت می دهند، این جمله نیز در هیچ سندی به راستی از کوروش نقل نشده است)
البته این جمله شباهت زیادی به یکی از جملات کتاب مقدّس یهود دارد، در کتاب اوّل سموئیل، در باب 8، می بینیم که در آیۀ 5 می بینیم که بزرگان قوم نزد سموئیل می آیند می گویند: «اینک تو پیر شده ای و پسرانت به راه تو رفتار نمی نمایند. پس الآن برای ما پادشاهی نصب نما تا مثل سایر امتها بر ما حکومت نماید.» سموئیل این سخن را نپسندید و نزد خداوند دعا کرد. در آیۀ 7 می بینیم که خدا اینگونه جواب می دهد:
Listen to all that the people are saying to you; it is not you they have rejected, but they have rejected me as their king
(1 Samuel 8:7 ;New International Version)
به چنین بیانی، به نظر می رسد که خداوند می خواسته به قوم بفهماند که اگر پادشاهی او را رد کنند، او نیز بر آنها پادشاهی نکرده، پادشاهی بر آنها تعیین نخواهد نمود.
. مقابله با تاریکی
به جای لعنت فرستادن بر تاریکی شمعی بیفروزید. کوروش کبیر
جمله به همراه صاحب اصلی:
این جمله به کنفوسیوس و همینطور یک دیپلمات آمریکائی به نام Eleanor Roosevelt نسبت داده شده است و چنین بوده است:
It is better to light one small candle than to curse the darkness
14. هر کسی برا چیز که نداشته می جنگد!
امپراتور یونان به کورش بزرگ گفت: ما برای شرف می جنگیم و شما برای ثروت.
کورش بزرگ جواب داد: هر کس برای نداشته هایش می جنگد.
بررسی:
این گفتگو میان "کوروش و امپراطور یونان" ، "کوروش و امپراطور روم" و گاهی تحت عنوان "نامه هیتلر به ناپلئون" ؛ بوفور در فضای سایبر پارسی زبان یاد شده است. در حالی که یونان باستانی از نبرد تروا تا آغاز شکوه جمهوری روم هیچگاه یک امپراطور نداشته است و اگر منظور از "امپراطور یونان" الکساندر باشد، میان زادروز او (356 ق.م) تا مرگ کوروش 174 سال فاصله و میان مرگ کوروش (530 ق.م) تا زادروز نخستین امپراطوران روم (63 ق.م) 467 سال فاصله و میان مرگ نپلئون (1822) تا زادروز هیتلر (1889) ، 67 سال فاصله است!
لازم به یادآوری است که بحث با چنین درونمایه اخلاقی یک مقدار جزئی میان "کرزوس و سولون " بوده است منتها ذکری از شرف کوروش نیست!
15. هفت راز خوشبختی
هفت راز خوشبختی از کوروش بزرگ: متنفر نباش , عصبانی نشو , ساده زندگی کن کم توقع باش , همیشه لبخند بزن , زیاد ببخش یه دوست خوب داشته باش !
جمله و صاحب اصلی:
«خشم را با مهربانی فرو بنشانیم، بدی را با خوبی، آزار را با بخشش و دروغ را با راستی.» "آئین بودائی"
تذکر: متن اصلی این مقاله مربوط به وبلاگ http://organon.blogfa.com است، ولی ما آنرا با اندک اصلاحات و اضافاتی قرار دادیم.
🔴پاسخ به شبهه اینکه اگر کورش سر از خاک برآورد چه باید بهش بگوییم😒
در اینترنت یک شعری را دیدم که گویا دوستانی دچار این دغدغه شده اند که اگر کوروش
سر برآرد زخاک و سؤالاتی را مطرح کند، چه می خواهیم به او بگوییم! بنده از آنجا که دیدم گویا این دوستان خیلی نگران پاسخگویی به کوروش بزرگ هستند، تصمیم گرفتم کمکی به آنها بکنم:
شعر: به کوروش چه خواهیم گفت
اگر سر برآرد ز خاک
اگر باز پرسد ز ما چه شد دین زرتشت پاک؟
پاسخ:
کوروش جان، اول اینکه چی شده که شما از دین زرتشت پاک سؤال می فرمایید؟ خود شما بفرمایید که وقتی در استوانۀ بابلی خودتان به بعل و بنو و مردوک ابراز ارادت می فرمودید، چرا یادی از دین زرتشت پاک نکردید؟! توی آن استوانۀ شما «چه شد دین زرتشت پاک»؟
دوم اینکه، بعد از زرتشت پیامبران دیگری آمدند و دین یگانۀ خدا را کاملتر و کاملتر کردند، و ما امروز به کاملترین آنها ایمان داریم. شما که انتظار نداری که از تکامل به دور باشیم؟!
شعر: چه شد ملک ایران زمین؟
کجائند مردان این سرزمین؟
پاسخ:
در مورد ملک ایران زمین، درست متوجه منظور شما نشدم: منظورتان مجموعه سرزمینهایی است که فتح فرمودید یا منظورتان خاکی است که مردم ایران روی آن زندگی می کنند؟ اگر منظورتان خاکی است که مردم ایران بر روی آن زندگی می کنند، سر جایش است؛ اما اگر منظورتان سرزمینهایی است که خودتان تصرف فرمودید، خب دیگران هم بلد هستند که مثل شما سرزمین دیگران را تصرف کنند، این بود که یک اسکندر نامی سر و کله اش پیدا شد و کل سرزمینهایی را که گرفته بودید، گرفت، تازه سلسله تونو هم منقرض کرد. البته بعد اشکانیها بخشی از آن متصرفات شما را باز پس گرفتند، خلاصه زیاد این دست و اون دست شده تا رسیده به دست ما.
اما مردان این سرزمین هم، حاضر و آمده هستند. کارشون دارید؟ مردان این سرزمین هشت سال در برابر دشمن خارجی که از سوی تمام دنیا به او کمک می کرد، ایستادگی کردند و امروز هم مردهای زیادی در این سرزمین هستند که برای ساخت و ساز آن تلاش می کنند و آماده هستن که برای دفاع در برابر بیگانه بجنگن. البته یک سری مردنما هم داریم، که فقط وطن وطن می کنن، ولی هیچ کاری برای وطن نمی کنند؛ از طرف حضرتعالی به دروغ جملات قصار میسازن و میگن کوروش گفته، بعد وقتی بیگانه تهدید به حمله میکنه، برای حمله کردنش ثانیه شماری می کنن.
شعر: به کوروش چه خواهیم گفت؟
اگر دید و پرسید از حال ما
چه کردید برنده شمشیر خوش دستتان
پاسخ:
کوروش جان، مگه اون دنیا اخبار پخش نمی کنن؟ شمشیر به چه دردمون می خوره آخه؟ الان دوره و زمونۀ جنگ با شمشیر نیست که. البته اگر یه روز تمام این تسلیحات موجود نابود بشه، شاید باز بریم سراغ شمشیر خوش دستمان!
شعر: کجایند میران سرمستتان
چه آمد سر خوی ایران پرستی
چه کردید با کیش یزدان پرستی
به شمشیر حق نیست دست
پاسخ:
کوروش جان، یزدان پرستی سر جایش است و دست هم به حق هست، البته شمشیر دیگه منسوخ محسوب میشه! مگر اینکه کل تسلیحات دنیا، نابود بشه و اونوقت بخوایم با شمشیر بجنگیم. اما در مورد خوی ایران پرستی، اگر منظورتان ایران دوستی است، همین دفاع همه جانبۀ ما، از تمامیت ارضی کشورمان، بهترین دلیل بر آن است. گویا اخبار غلط به دستتون رسیده!
شعر: که بر تخت شاهی نشسته است؟
چرا پشت شیران شکسته است؟
پاسخ:
در مورد تخت شاهی، دیگه دورۀ شاه و شاه بازی گذشته کوروش خان، الان مردمسالاری توی بورسه! در مورد پشت شیران هم اشتباه به عرضتون رسوندن، پشتشون سالمه و آمادۀ جنگیدن با دشمنان هستند.
شعر: در ایران زمین شاه ظالم کجاست؟
هواه خواه آزادگی پس چرا بیصداست؟
پاسخ:
شاه ظالم چند دهه قبل، فرار کرد و مُرد و توی مصر دفنش کردن. هواخواه آزادگی هم بیصدا نیست، شاید برداشت شما از هواخواه آزادگی چیز اشتباهی باشه، شاید هم به دلیل فاصلۀ زیاد صداشو نمی شنوید، ولی خیال شما راحت، اکثریت این ملت هواخواه آزادگی هستند، و صداشونو به گوش کل دنیا می رسونن.
شعر: چرا خامش و غم پرستید
کمر را به همت نبستید
چرا اینچنین زار و گریان شدید
سر سفره خویش مهمان شدید
پاسخ:
ببین کوروش! دیگه قرار نشد حرف بی حساب بزنی. ما نه غم پرستیم و نه زار و گریان. کمر هم به همت بسته ایم. راستی اگر سر سفرۀ خویش مهمان نباشیم، سر سفرۀ کی مهمان باشیم؟! گویا اینجا شاعری که شعر رو سروده، در قافیه به تنگ آمده!!
شعر: چه شد عرق میهن پرستیئتان
چه شد غیرت و شور و مستیئتان
سواران بی باک ما را چه شد؟
ستوران چالاک ما را چه شد؟
پاسخ:
تمامشون سر جاشون هستن. نکنه این کوروش پرستها نشستن برای شما چاخان کردن که این چیزها دیگه وجود نداره؟ نه اینطوریا نیست، باور نکن کوروش! البته ستوران چالاکمونو دیگه توی مسابقات اسبدوانی و این جور جاها، می بریم. توی جنگ به کارمون نمیان.
شعر:
چرا ملک تاراج میشود
جوانمرد محتاج میشود
پاسخ:
ملک تاراج میشود؟ جوانمرد محتاج میشود؟ کوروش چرا هر چی بهت میگن، باور میکنی؟ مثلاً بزرگترین شاه این مملکتیا! یه ذره تحقیق کن، بعد حرف بزن.
شعر: چرا جشنهامان همه شد عزا
در آتشکده نیست بانگ دعا
پاسخ:
جشنهامان عزا نشده، یه عده به دروغ یه سری اطلاعات غلط به شما دادن، شما نباید باور می کردی. اما آتشکده رو باید زرتشتیها در موردش توضیح بدهند، توی مسجد ما بانگ دعا هست، شما نگران نباش.
شعر: چرا حال ایران زمین ناخوش است
چرا دشمنش اینچنین سرکش است
پاسخ:
عزیزم، چرا یه چیزی میگی که بهت بخندن؟ ایران زمین، یه سرزمینه، موجود زنده نیست که حالش خوش و ناخوش باشه. دشمن هم همیشه سرکشه دیگه، مگه دشمن غیرسرکش هم داریم؟
شعر: بگو کیست این ناپاک مرد
که بر تخت من اینچنین تکیه کرد
که تا باز غیرتم جوش آورد
ز گورم صدای خروش آورد
پاسخ:
کوروش جان، خواب دیدی خیر باشه، تخت شما از همون زمان اسکندر به تاریخ پیوست. تا 150 سال پیش ما اصلاً نمی دونستیم شما وجود داشته ای! البته یه سری تخت پادشاهی دیگه هم داشتیم که آخریش مال این پسره محمدرضا بود که اون هم «رفت.» الان دیگه دوران جمهوریته. حالا شما هم نمی خواد غیرتی بشی، گفتم که، عصر شاه و شاه بازی تموم شده. راستی از گورت هم صدای خروش نیار که گورت جزء آثار باستانی محسوب میشه، یهو در اثر خروشت آسیب میرسه به آثار باستانیِ مملکت.
شعر: چرا بوي آزادگي نيست؟ واي
بگو دشمن ميهنم کيست ؟هاي
پاسخ:
بوی آزادگی نیست؟ کوروش جان شاید سرماخوردی که بوشو حس نمی کنی. اینکه در برابر بیگانه سر تعظیم فرود نمی آوریم، آزادگی نیست؟ دشمن میهنت هم در حال حاضر همینهایی هستن که چپ و راست تحریم می بندن به خیکمون!
🔴اقوام آریایی و ایرانیان از چه زمانی زرتشتی شدند؟
دین مردم ایران پیش از آمدن آریاییها
دین مردم ایران پیش از آمدن آریاییان، زرتشتی نبوده است و دینی موسوم به آیین مغان داشته اند و برخی پژوهشگران معتقدند که دوگانه پرستی و ثنویت، از آیین مغان وارد دین زرتشت شده است.[1] البته میدانیم که آیین مغان تا مدتها همان آیین زرتشت انگاشته میشده است، که این را باید نتیجۀ مخلوط شدن این دو آیین با یکدیگر دانست. پس باید مطمئن باشیم که ایرانیان پیش از اینکه کشورشان مورد تهاجم آریاییها قرار بگیرد، زرتشتی نبودند. دین زرتشت همانقدر در ایران بومی است که آریاییان بومی هستند، و آریاییان همانقدر در ایران بومی هستند که مغولها و عربها و یونانیها، بعد از تصرّف ایران، بومی محسوب میشدند. عجیب است که ما اجداد آریایی خودمان را، در این سرزمین بومی میخوانیم، ولی یونانیان و عربها و مغولهایی را که همچون آریاییها ایران را از دست ساکنان پیشینش گرفتند، متجاوز و غیربومی میدانیم! البته بحث ما در حال حاضر این چیزها نیست. تا آنجا پس میدانیم که دین ایرانیان، پیش از آمدن آریاییها دین زرتشت نبوده است.
دین مردم ایران در عصر مادها
ما هیچ شواهدی نداریم که بگوییم دین ایرانیان در عصر مادها، دین زردشت بوده است. مادها، دین رسمی نداشتند و بر اساس احکام دینی بر مردمشان حکومت نمیکردند
و تا جایی که میدانیم یافته ای که نشان بدهد، ایرانیان در این زمان، به طور فراگیر زرتشتی بوده اند، در دست نیست. حتی مری بویس نیز معتقد است که به نظر میرسد که مغان، یک قبیله ازقبایل ششگانۀ ماد، ضمن اینکه هم برای مادها و هم برای پارسها، روحانی پرورش میدادند، مانع گسترش دین زرتشت در غرب بودند.[2] با این حساب، اگر گروهی که از وجودشان بیخبر هستیم، در این زمان زرتشتی بوده باشند، این زرتشتی بودن، مربوط به تمام مردمان ایران نبوده است و مربوط به یک گروه از مردم ایران هست، که با توجه به اینکه بازماندۀ خاصی از آن عصر که نشانگر زرتشتی بودن مردم آن زمان باشد، در دست نیست، باید بگوییم این گروه باید یک اقلیّت در ایران باشد. البته باید توجّه داشت که آنچه از اسناد تاریخی از عصر مادها به دست ما رسیده است، بسیار تعداد آنان ناچیز است.
دین مردم ایران در عصر هخامنشی
در دوران موسوم به هخامنشی، ایران، دین رسمی ندارد و باز هم از یافته های باستانی چیزی که نشان بدهد، که دین زرتشت در بین تمام مردم ایران، یا حداقل در بخشی از این مردم فراگیری داشته است، در دست نیست. گزارشهای تاریخی نیز، ترجیح میدهند، از دربار شاهان سخن بگویند، و خب شاهان هخامنشی، پیرو سیاستی شبیه سیاست انگلستان در قرنهای اخیر هستند، مثل آفتاب پرست، به هر جا که میروند، به رنگ همانجا در میایند.
کوروش وقتی به بابل وارد میشود، به خدایان بابل اظهار ارادت میکند.[3] از سوی دیگر پسر او کمبوجیه وقتی به مصر هجوم میبرد، طبق نوشتۀ اوجاگُرِرسنت که معاصر کمبوجیه است، مانند پدر سیاستمدارش، تمام آداب و مراسم مذهبی و درباری مصر را به جا آورده، القاب و عناوین فراعنه را اختیار کرده، بعد به معبد سائیس رفته و در مقابل هیکل «نیت»، مادر خدایان مصر و «را» خدای بزرگ آنان(به عقیدۀ مصریان باستان) به خاک افتاده است و کاهنان مصر او را یکی از فراعنۀ خودشان دانسته اند.[4]
این است روالی که تا پایان عصر هخامنشی، بر ایران حاکم است و هیچ سندی از فراگیری دین خاصی و از جمله دین زرتشت، در دست نیست. البته داریوش هخامنشی، در کتبیۀ بیستون خدا را اهورامزدا یا اورمزد، میخواند، ولی این نمیتواند دال بر زرتشتی بودن او باشد، همانطور که وقتی در نوشتجات یهودیان و مسیحیانِ عربزبان خدا، الله خوانده شود، نمیتواند نشانگر مسلمان بودن آنان باشد. همانطور که الله، به معنای خدا در زبان عربی است، میتواند در زبان فارسی آن عصر نیز، اهورامزدا صرفاً به معنای خدا باشد. برخی نیز از وجود علامت فروهر در تخت جمشید سخن میگویند، ولی این نیز نمیتواند به معنای زرتشتی بودن آنها باشد، زیرا خود علامت فروهر، در سایر اقوام هم دیده شده، و معلوم نیست از کِی و چگونه به علامت زرتشتیها بدل شده است!
دین ایرانیان در عصر اشکانیان
در عصر اشکانیان، دین زرتشت بسیار ناپیداتر است، در این عصر روی سکّه ها، علامتهای هلنی دیده میشود(در حالی که گویا در سکه های هخامنشی نشانی از هیچ دینی نیست)، و این احتمال هلنیست بودن شاهان اشکانی را بالا میبرد. روی سکّه های عصر اشکانی، گاهی علامت یا نقش یکی از خدایان یونان و روم، از جمله زئوس یا ژوپیتر، نیکه خدای فتح، پالاس خدای جنگ، آرتِمیس خدای شکار، خدای عدالت با ترازویی در دست و هراکل خدای یونانی و رومی، یافت میشود.[5] پارتیها برخلاف سنّت زرتشتیان که جنازه را دفن نمیکردند، مردگان خویش را با لوازم خانه به خاک میسپردند[6]، این رسم نه تنها زرتشتی بودن آنان را با شک روبرو میکند، بلکه
نشان میدهد که آنها گرایشهای مذهبی شبیه یونانیان و مصریان، داشته اند. البته اکثر مورّخین میگویند که به علّت قلّت اسناد نمیتوان در مورد دین اشکانیان چیز دقیقی گفت، ولی خب به نظر من هر چند اینکه دین اشکانیان دقیقاً چیست، قابل تشخیص نمیباشد، ولی اقلاً بر اساس شواهد موجود میتوان فهمید که بعید است دینشان، دین زرتشت باشد، و زرتشتیت، در این عصر نیز، دینی حاشیه ای و به کنار رفته بوده است.
البته برخی محققین، همچون پرویز رجبی، اصرار دارند که دین اکثر ایرانیان در عصر اشکانی، زرتشتیت بوده است[7]، ولی هیچ دلیل موجّهی برای پذیرش این ادعا نداریم. ایشان ادعا میکند که از آنجایی که دین زرتشت، از 470 سال اشکانی گذشته و به ساسانیان رسیده است، نباید در پویایی آن در دورۀ اشکانی شک داشت.[8] این ادعای ایشان غیرمنطقی است؛ دلیلی ندارد که بگوییم اگر دینی بعد از چند عصر در کشوری رسمی شد، معلوم است که در عصرهای پیشین پویایی و فراگیری خویش را حفظ کرده است. یک مثال نقض آشکار برای این امر، مذهب تشیّع در ایران است، بعد از قرنها حکومتهای سنّی مذهب بر ایران، صفویه تشیّع را مذهب رسمی کشور قرار میدهد، ولی مورخین معتقدند که تشیّع در ایران پیش از صفویه فراگیر نبود و اکثر مردم ایران سنّی مذهب بودند[9] و شیعیان در اقصی نقاط بلاد اسلامی، از ترس جانشان به صورت مخفیانه زندگی میکردند و همین مخفی نگه داشتن مذهب باعث میشد که عقایدشان فراگیری نیابد و تنها بعد از ایجاد یک پایگاه ایمن در ایران، در زمان صفویه بود که تشیّع در ایران فراگیری یافت. گذشته از تمام اینها، شواهدی که در بالا آوردیم به خوبی نشان میدهد که اشکانیان بعید است زرتشتی بوده باشند.
فراگیر شدن دین زرتشت در ایران
فراگیری دیانت زرتشتی در ایران، مقارن است با روی کار آمدن حکومت خودکامۀ ساسانی. به طور مشابه با رسمی شدن مسیحیت در اروپا، و تشیّع در ایران و تسنّن در کشورهای اسلامی مختلف، اکثریت مردم ایران عصر ساسانی، مثل اروپاییان عصر کنستانتین و ایرانیان عصر صفویه و ساکنان دیگر بلاد اسلامی، به سوی مذهب رسمی کشور رفتند. آیا در این مورد برای مردم ایران، برای زرتشتی شدن، اجباری بوده است؟ شواهد تاریخی نه از اجبار که از قلع و قمع غیرزرتشتیان سخن میگویند.
در همان ابتدای حکومت ساسانی، مانی ظهور کرد و تعالیم خود را که مخلوطی از تعالیم مسیحیت، زرتشتیت و ادیان هند و چین بود، را در ایران نشر داد. شاپور اوّل که مدّت ده سال دین او را پذیرفته بود، او را از کشور اخراج کرد و وقتی که شاپور در سال 272میلادی بدرود حیات گفت، مانی در سال 273 به ایران بازگشت و بهرام اوّل، در سال 276، مانی را به دست موبدان زرتشتی سپرد و در یک مجلس مباحثه با موبدان موبد که خود موبدان موبد، در آن مقام داوری بحث را نیز داشت(!)، او را مجاب(!) و محکوم کردند و سپس زیر شدیدترین شکنجه ها کشتند. طبق برخی روایات او را مصلوب کردند و طبق برخی دیگر، او را زنده زنده، پوست کندند.[10] شما این برخورد را مقایسه کنید با برخوردی که علمای شیعه، با علی محمّد باب کردند، آنها نیز او را به مجلس مباحثه بردند، ولی داور خودشان نبودند، بلکه ولیعهد داور بود(البته خود بابیها و بهائیان نیز قبول دارند که علی محمد باب، به سؤالات علمای شیعه جواب درست و حسابی نداد، ولی توجیه میکنند که آنها دنبال جواب نبودند که او بخواهد جواب بدهد!!)، بعد از شکست محمدعلی باب در مناظره، به کف پاهایش چوب زدند و او را زندانی کردند، بعد وقتی او اقدام به شورش و به جنگ مسلّحانه کرد و دوباره دستگیر شد، از او پرسیدند از این کارهایت دست برنمیداری؟ او پاسخ منفی داد و تنها در این مرحله بود که حکم به اعدامش داده شد.[11]
فشار ساسانیان، بر مسیحیان نیز بسیار شدید بود، و مسیحیان را شکنجه میکردند و میکشتند. ساسانیان به بهانۀ اینکه با روم شرقی که دین رسمی آن، مسیحیت شده بود، دشمنی دارند، مسیحیان را دشمن انگاشتند. در خلال امواج متعدّد شکنجه و آزار که خونینترین آنها بین سالهای 339 تا 379 میلادی، در زمان شاپور دوّم رخ داد، هزاران مسیحی کشته شدند. در میان کشتگان علاوه بر رهبران کلیسا(کاتولیکوسها)، اسقفان و مسیحیانی از مناطق مختلف ایران امروزی، وجود داشتند.[12] در بین سالهای نسطوری شدن در 485 میلادی و تصرّف شهرهای سلطنتی فارس به دست مسلمانان در سال 637، کلیسا از طرف پادشاهان فارس[ساسانیان] مورد آزار و شکنجه قرار میگرفت. گرچه آزار و اذیت بیشتر از گذشته بود، امّا مثل اوایل وحشیانه نبود و در اواخر حکومت فارس محدود به کسانی میشد که از دین رسمی برگشته بودند.[13]
مذهب دیگری که در عصر ساسانی قد علم کرد، مذهب مزدکی بود که این دین نیز ابتدا از سوی پادشاه پذیرفته شد، ولی در زمان انوشیروان عادل با قلع و قمع کامل مزدکیان، در یک روز، و آن هم از طریق فریبکاری و نیرنگ، این مذهب نیز به طور کامل از صحنه خارج شد.[14]
***
با چگونگی زرتشتی شدن اجداد آریاییمان، آشنا شدید. حال جالب است که وقتی اینگونه زرتشتیت را بر ایرانیان تحمیل کرده بودند، ادّعا میکنند که اعراب با تهدید شمشیر، اجداد زرتشتی ما را مسلمان کرده اند!! این ادعای دروغین، بسیار باطل و فاقد هرگونه سند است، و چنانکه در تاریخ میخوانیم در برخی زمانها مثل عصر امویان، اساساً مسلمان شدن نامسلمانان قبول نمیشد و در هر حال با آنها مثل اهل کتاب رفتار میشد. البته این افراد بهانه میاورند که نه با شمشیر که با فشار گرفتن مالیات سنگینی به نام جزیه مردم وادار به مسلمان شدن میگشتند، ولی این هم یک افسانه است، جزیه آنقدرها که اینها ادعا میکنند سنگین نبوده است، چنانکه یکی از علل پیشرفت موفّق عثمانی در اروپا این بوده است که جزیه ای که از مسیحیان میگرفتند از مالیاتی که کلیسا از آنها میگرفت کمتر بود و مردم ترجیح میدادند زیر دست حکومت عثمانی زندگی کنند تا زیر دست کلیسا.
بر اساس آنچه گذشت، می توان گفت که دین زرتشت، پیش از ساسانیان، در ایران فراگیر نبوده است و ساسانیان نیز با زور مردم را به زرتشتی بودن، وامیداشتند.
[1] حسین توفیقی، آشنایی با ادیان زنده، ص56.
[2] مری بویس، باورها و آداب دینی آنها، ص75.
[3] نگاه کنید به منشور کوروش. کوروش در این منشور میگوید: منم کوروش پادشاه افواج، پادشاه عظیم الشأن، پادشاه مقتدر، پادشاه بابل، پادشاه سومر و اکد، پادشاه چهار اقلیم، پسر کامبوزیا پادشاه سوزیان نتیجه سیسپیر پادشاه عظیم الشأن پادشاه سوزیان که سلسله اش مورد محبت «بعل» و «بنو» است و حکمرانیش به قلب اینها نزدیک که من بی جنگ و جدال وارد شهر بابل شدم با مسرت و شادمانی مردم در قصر پادشاهان بر سریر سلطنت نشستم. مردوک آقای بزرگ نجیب اهالی بابل را به طرف من متوجه کرد، زیرا من همه روزه در فکر پرستش او بودم...
[4] حسن پیرنیا، تاریخ ایران باستان، ج1، ص431-429.
[5] حسن پیرنیا، تاریخ ایران باستان، ج3، ص2678.
[6] م.م دیاکونف، اشکانیان، ص120.
[7] پرویز رجبی، هزاره های گم شده، ج4، ص185.
[8] همان.
[9] دکتر منوچهر پارسادوست، شاه اسماعیل اوّل، پادشاهی با اثرهای دیرپای در ایران و ایرانی، ص692.
[10] آرتور کریستینسن، ایران در زمان ساسانیان، ص145.
[11] برای اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به کتاب "تاریخ جامع بهائیت"، تألیف بهرام افراسیابی.
[12] اسناد و مباحثی درباره کلیسای شرق، ج1، ص107.
[13] همان،ص109.
[14] آرتور کریستینسن، ایران در زمان ساسانیان، ص259 به بعد.
سلام. در ابتدای این قرن، حکومت منحوس پهلوی با دست انگلیسیها، روی کار آمد و به ایران سلطه یافت. دو پادشاه این رژیم منحوس که اصل و نسب درست و حسابی و گذشتۀ درخشانی نداشتند و مانند حکومتهای پیشین با تلاش و مبارزۀ خودشان به حکومت نرسیده بودند، سعی کردند با مطرح کردن تاریخ باستان و وصل کردن خود به شاهان عصر باستان چون کوروش هخامنشی و آریایی نامیدن خود، این حقارت خود را از یادها ببرند که البته تا حدودی هم موفق شدند.
آنچه آندو دست نشانده کردند، بدون شک خواست استعمارگران نیز بود زیرا استعمارگران همیشه تلاش دارند که بگویند ما هرچه که بودیم، مربوط میشود به عصر باستان، برای ایرانیان ایران هخامنشی را مطرح میکنند و برای مصریها، مصر فراعنه را... با این هدف که ما باور کنیم که الان هیچ نیستیم و در واقع بعد از اسلام هیچ نبودیم!!!! البته این مسئله که به ما تلقین میکنند دروغی بس بزرگ و گزاف است. پسرفت و عقب ماندگی کشورهای مسلمان-نشین، مربوط به همین دویست سال اخیر است و حکومتهای بزرگ و گسترده و هر چند ناصالحی چون بنی امیه که تا اسپانیا و جنوب فرانسه پیش رفت و بزرگترین امپراتوری زمان خود شد، حکومت عباسیان که جای امویان را گرفت و پیشرویهایی انجام داد، دولت سلجوقیان بزرگ که ترکیه را از روم گرفت و حکومت عثمانی که در سال 1000 هجری شمسی بزرگترین امپراتوری زمان خود بود در بین مسلمین بودند. مغولهای متجاوز اولین شکست خود در جنگ رودررو را در برابر مسلمین دریافت کردند و مسلمانان مصری هرگز بدانها اجازۀ تصرف سوریه و مصر را ندادند. حکمرانان نیکوروشی چون صلاح الدین ایوبی و کریمخان زند از میان مسلمانان برخاستند. اروپاییان پیشین در مورد برتری بی چون و چرای مسلمانان در فرهنگ و تمدن نوشته های زیادی دارند که اینجا جای گفتنش نیست و از ترس بازگشت مسلمانان به همان عصر است که استعمارگران میترسند که کشورهای اسلامی، به تاریخ اسلامی خود افتخار کنند.
روز اول محرم بر امام حسین(ع) ویارانش چه گذشت؟
مردم عرب در ماههایی از سال جنگ را حرام میدانستند، که از جمله آن ماه محرم است، ولی این امت در سال ۶۱ هجری قمری احترام این ماه را از بین بردند و حرمت پیامبر (ص) را رعایت نکردند. خون ریختند، هتک حرمت کرده و فرزندان و زنان را اسیر کردند و واقعه کربلا را رقم زدند.
عبدالحسین نیشابوری در کتاب تقویم شیعه روز شمار این ایام را اینگونه آورده است:
اول محرم
۱- آغاز ایام حسینی
اولین روز از ماه حزن و اندوه آل محمد(ص) است، که همه انبیاء و ملائکه و شیعیان و دوستان اهل بیت (ع) محزوناند. باید گفت: ماه حزن و اندوه تمام عالم است، چرا که همه ساله از اول محرم تا روز عاشورا پیراهن پاره پاره سیدالشهداء(ع) را از عرش خدا رو به زمین میآویزند و حزن و اندوه عالم را فرا میگیرد.
همچنین آغاز مجالس عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است، که مردم را به امور اعتقادی خویش آشنا میکند و دستورات دین خود را از حسینیهها و تکایا و مساجد به خانههای فکر و دل خود به ارمغان میبرند. شرکت در مراسم عزاداری امام حسین (ع) و اشک بر سیدالشهداء(ع) از وظایف ما در زمان غیبت امام زمان (ع) است.
۲- منازل امام حسین (ع) تا کربلا: « قصر مقاتل»
در این روز که چهارشنبه بود امام حسین(ع) به قصر مقاتل نزول اجلال فرمودند. مشهور است که در این منزل امام حسین (ع) با عبیدالله بن حر جعفی ملاقات و دعوت به یاری نمودند، ولی او اجابت نکرد و بعدا پشیمان شد و در ادامه این روز حضرت به نینوا رسیدند.
۳- کلام عاشورایی امام رضا(ع)
در روز اول محرم ریان بن شبیب خدمت امام رضا (ع) رسید. حضرت به او فرمود: ای پسر شبیب، مردم عرب در زمان جاهلیت جنگ را در ایام محرم حرام میدانستند،ولی این امت احترام این ماه را از بین بردند و حرمت پیامبر (ص) را رعایت نکردند. در این ماه خون ما را حلال دانستند و هتک حرمت ما کردند و فرزندان و زنان ما را اسیر نمودند و سراپرده ما را آتش زدند و اموال ما را غارت کردند و رعایت احترام رسول خدا(ص) را درباره ما ننمودند.
همانا روز شهادت حسین (ع) پلک چشمان ما را مجروح کرد و اشکهای ما را روان ساخت و دل ما را سوزاند و عزیز ما را در زمین کربلا ذلیل کرد و نزد ما محنت و بلا را تا روز جزا به ارث گذارد. پس گریه کنندگان باید بر حسین (ع) بگریند، زیرا که گریه بر او گناهان بزرگ را از بین میبرد.
ای پسر شبیب، اگر خواستی بر چیزی گریه کنی بر حسین بن علی (ع) گریه کن، چه اینکه آن حضرت را کشتند چنانچه گوسفند را میکشند و با آن حضرت ۱۸ نفر از اهل بیت او کشته شدند که روی زمین شبیه و نظیری نداشتند. آسمانهای هفتگانه و زمینها در شهادت آن حضرت گریستند. چهار هزار ملک روز عاشورا برای نصرت آن حضرت آمده بودند و دیدند حضرت شهید شده است. لذا پریشان و غبارآلود به مجاورت آن قبر مطهر مامور شدند، تا حضرت قائم (ع) ظهور کند و از یاران او باشند و شعارشان «یا لثارات الحسین» است.
ای پسر شبیب، اگر دوست داری که با ما در درجات عالی بهشت باشی محزون باش برای حزن ما و شاد باش در شادی ما. و بر تو باد به ولایت ما که اگر کسی سنگی را دوست داشته باشد خداوند متعال او را با همان سنگ محشور میکند.
همچنین روایت است که در توقفگاه قصر بنی مقاتل، امام حسین علیهالسلام به جوانان خاندان خود دستور داد آب بردارند و سپس در آخر شب به کاروان دستور حرکت داد.
امام همچنان که بر روی اسب بود، اندک خوابی او را فرا گرفت و پس از این که بیدار شد، چند بار گفت: « انالله و انا الیه راجعون و الحمدلله رب العالمین »
فرزندش علی اکبر(ع) پیش آمد و گفت: ای پدر، چرا حمد خدا به جا آوردی و « انا لله و انا الیه راجعون » گفتی؟
فرمود: پسرم لحظهای به خواب رفتم و در خواب، اسب سواری را دیدم که میگفت « این گروه میروند و مرگ نیز به سوی آنها میرود»، دانستم که او همان جان ماست که خبر مرگ ما را میدهد.
علی اکبر(ع) گفت: پدر جان! خداوند برای ما بدی پیش نیاورد. مگر ما بر حق نیستیم؟
فرمود: چرا، سوگند به آن خدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما بر حق هستیم.
علی اکبر(ع) گفت: پس باکی نداریم از این که بر حق بمیریم.
امام حسین (ع) به او فرمود: خدایت بهترین پاداشی که فرزند از پدر خود میبرد به تو عنایت کند.
منبع:
– تقویم شیعه، عبدالحسین نیشابوری، انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۷
🏴 در رحاب تعاليم عاشورا
🚩 یالثارات الحسين
👇👇👇👇👇
✅ زین پس با تعالیم عاشوراء همراه میشویم.
نکات ناب عاشوراء را اینجا بشنوید
کاری به کسی نداشته باشید که این نکات را قبول دارد یا نه .
آنچه که مهم هست خودتان و خانواده خودتان که به سخنانتان گوش فرا میدهند و آن فامیلی که تو را مسخره میکند و به حرفاتون گوش نمی دهد را رها کنید و شما بهتر از حضرت نوح عليه السلام که نیستید که موقعی که دید فرزندش داره غرق میشود آن حس پدری اش گل کرد و زود به درگاه رب مقدسش اعتراض کرد و فرمود :
🌹{ وَنَادَىٰ نُوحٌ رَّبَّهُ فَقَالَ رَبِّ إِنَّ ابْنِي مِنْ أَهْلِي وَإِنَّ وَعْدَكَ الْحَقُّ وَأَنتَ أَحْكَمُ الْحَاكِمِينَ }
[ سورة هود : 45 ]
نوح رب خود را ندا کرد و گفت : ای رب من ؛ همانا این فرزندم از اهل من هست و وعده تو حق هست و تو احکم الحاکمین هستی .
در واقع اینجا حضرت نوح عليه السلام احساسش بر منطقش غلبه کرد و با اینکه میدانست که فرزندش از منحرفین و هالکان هست ولی حس پدری ایشان بر منطقش غلبه کرد و از آن جایگاه پیامبری خود به نفع خود و احساس خود میخواست استفاده کند و دوست داشت فرزندش را با اینکه از کافران به رسالتش هست را نجات بدهد ولی حکم خداوند متعال برای همه یکسان هست و هرگز بین بندگان خود فرق نمی گذارد لذا در آیه بعدی بطور شدید حضرت نوح عليه السلام را مورد خطاب قرار داد و در واقع توبیخ کرد و آیه چنین میفرماید :
🌹{ قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ ۖ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ ۖ فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ ۖ إِنِّي أَعِظُكَ أَن تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ }
[ سورة هود : 46 ]
رب به حضرت نوح پاسخ داد : ای نوح این از اهل تو نیست و او عملی غیر صالحی را انجام داد ؛ پس از چیزی که در موردش علم و دانایی نداری سوال نکن و تو را پناه میدارم از اینکه از جاهلان واقع بشی .
.
این جا نوح عليه السلام به خودش آمد و دید که در واقع آن خط قرمز را تخطی کرده است و در واقع درخواستش در شانش نبود لذا اینگونه جواب داد :
🌹 { قَالَ رَبِّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أَسْأَلَكَ مَا لَيْسَ لِي بِهِ عِلْمٌ ۖ وَإِلَّا تَغْفِرْ لِي وَتَرْحَمْنِي أَكُن مِّنَ الْخَاسِرِينَ }
[ سورة هود : 47 ]
نوح فرمود : ای رب من ؛ همانا من به تو پناه میبرم که از آنچه که بهش خبره نیستم را از تو بخواهم و از تو میخواهم که مرا بیامرزی و مرا مورد رحمت خودت قرار بده تا از زیانکاران واقع نشوم .
.
✍🤔 این داستان قهوه خانه ها نیست که من و تو آن را فقط بشنویم بلکه این آموزش به من و تو هست که اینگونه باید با رب خودمان صحبت کنیم .
ببینید حتی پیامبران هم احساس به آنها غلبه کرد ؛ چه برسه به من و تو 🤔
پس خیلی به خودت خوش بین نباش و با تکبر و منش پروری من و من و من نکن که این من و من را فقط محمد وآل محمد حق دارند بگن .
.
قبلا خدمت شما عرض شد که مردم هم اکنون سه گروه شدند .
✍گروه اول : هوس رانان و آنانی که عقلشان در چشم هایشان هست و این گروه ۶۰ درصد مردم هستند .
.
✍گروه دوم : مردمی که در ظاهر دیندار هست ولی هرکدام مقید به حزب خود هستند و مقید به آن بتی که برای خود گزینش کردند و آن گروه ۳۰ درصد مردم هستند .
.
✍گروه سوم : آن افرادی هستند که از همه جا بریدند و همه آنها را متهم میکنند و فقط دنبال خدای خود و امام زمان خود هستند .
این گروه مردمی هستند که به جرم منطقی بودنشان از سوی گروه اول و گروه دوم رانده شدند و همیشه در ذهن مردم گروه اول و دوم آدم های منحرف و بی دین هستند و کاملا خطرناکند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیل وحشتناک .....
ببین خدا در چشم به همزدن چکار میکند؟ ؟؟؟
این همه کفر و تکبر و ریا آخرش کجاست ؟؟؟؟
خودتان بگویید خدا با بندگان صالحش اینگونه رفتار میکند اگر مردم مومن و شریف هستند ؟؟؟؟؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیل خشمگین و وحشتناک
این دیگه واقعا درس بزرگ دارد و چگونه عزیزان جلوی چشمان از دست میروند و کسی نمی تواند به داد آنها برسد ... هر کسی به فکر سلامت خودش هست و اینگونه هم روز حساب آنهایی که عمری دنبالشون بودی بهت نگاه میکنند و دستت را نمیگیرند.... چرا امام زمان خود را نشناختی ؟؟؟ این هم فعل و عمل امام عصر عليه السلام با دنیا حالا بازم اعتراض کن ... از ماست که بر ماست .....
ببین خدا در چشم به همزدن چکار میکند؟ ؟؟؟
این همه کفر و تکبر و ریا آخرش کجاست ؟؟؟؟
خودتان بگویید خدا با بندگان صالحش اینگونه رفتار میکند اگر مردم مومن و شریف هستند ؟؟؟؟؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از این گوسفندان خارج می شود و میگوید اگر امام بیاید شروع به پخش پول و طلا در خیابان می کند!! ای پست فطرت ها این را از کجا آوردید؟ مگر قرآن چه میگوید؟ میفرماید: (و اگر ﺧﺪﺍ ﺭﺯﻕﻭﺭﻭﺯی ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺭﺍ گسترده ﻛﻨﺪ، ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﺳﺮکشی میﻛﻨﻨﺪ؛ ﭘﺲ به اندازه ای ﻛﻪ ﺻﻠﺎﺡ ﺑﺪﺍﻧﺪ، نازل میکند، ﺯﻳﺮﺍ ﺍﻭ ﺣﺎﻝ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺭﺍ میﺩﺍﻧﺪ ﻭ میﺑﻴﻨﺪ. (شورى ٢٧) یعنی به اندازه ای که بخواهد و صلاح میبیند.. یعنی اینکه مثلاً من حقم ۱۰۰ دلار است به من ۱۰۰ دلار می دهد و فلانی صلاح است ۱۰ دلار بگیرد، پس به فلانی بیش از ۱۰ دلار نمیدهد، چراکه ممکن است سرکشی و گناه کند و این یک عملیات توازن میباشد تا بتوانی مایحتاج خود را تهیه کنی..
👆👆👆👆👆
به بحثمان بازمیگردیم.. با این وضعیتی که در حال حاضر داریم ساعت نزدیک شد و ماه شکافته شد.. و اسبابی وجود دارند، با این وجود یکی از این گوسفندان خارج می شود و میگوید اگر امام بیاید شروع به پخش پول و طلا در خیابان می کند!! ای پست فطرت ها این را از کجا آوردید؟ مگر قرآن چه میگوید؟ میفرماید: (و اگر ﺧﺪﺍ ﺭﺯﻕﻭﺭﻭﺯی ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺭﺍ گسترده ﻛﻨﺪ، ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﺳﺮکشی میﻛﻨﻨﺪ؛ ﭘﺲ به اندازه ای ﻛﻪ ﺻﻠﺎﺡ ﺑﺪﺍﻧﺪ، نازل میکند، ﺯﻳﺮﺍ ﺍﻭ ﺣﺎﻝ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺭﺍ میﺩﺍﻧﺪ ﻭ میﺑﻴﻨﺪ. (شورى ٢٧) یعنی به اندازه ای که بخواهد و صلاح میبیند.. یعنی اینکه مثلاً من حقم ۱۰۰ دلار است به من ۱۰۰ دلار می دهد و فلانی صلاح است ۱۰ دلار بگیرد، پس به فلانی بیش از ۱۰ دلار نمیدهد، چراکه ممکن است سرکشی و گناه کند و این یک عملیات توازن میباشد تا بتوانی گوشت و سبزیجات بخری و به دکتر بروی و ماشین بخری، مثلا من ماشین زیبا مثلاً مرسدس میخرم و این برادر لامبورگینی میخرد و آن برادر از این ماشینهای بزرگ شاسی بلند میخرد و یکی هواپیما میخرد پس این تفاوتی در رزق و روزی است. امام اموال را پخش نمی کند، اگر اینگونه باشد این افراد چگونه به مشغله هایشان ادامه خواهند داد؟ اگر که من دارا باشم و تو هم به من عطا کنی همانگونه که به فلانی دهی پس دلیلی برای کار کردن نمیبینم، پس این وسط خدا و رزق و روزی کجا میرود؟ پس این دروغگویان این را در مغزمان فرو کردند و این را فرو کردند که در زمان امام هیچ مشغله و کاری نخواهد بود!! نه خیر عزیز من، کلانتر کلانتر است و افسر افسر است و دکتر دکتر است و نه امام بر او فوت می کند و نه کسی که لایق آن جایگاه نباشد امام او را میآورد، بلکه فقط به اندازه دین و ایمان و بردباری در درونش خواهد بود، مثلا یک دکتر مومن در حد نخاع باشد لایق شایسته این است که او را مدیر بیمارستان و یا حتی وزیر کند چراکه مؤمن است اینگونه نیست که مثلاً من نجار باشم و مرا بیاورد و بگوید باید دکتر شوی همچین قانونی نداریم و این قانونی است که خدا به آن رضایت نمیدهد، حال این خدایی که مرا باهوش تر از فلانی آفرید آیا او کارش را بلد نیست؟ اگر کارش را بلد باشد پس حساب این را کرده است و اگر که حساب کرده باشد چگونه امام بیاید و از خط قرمز عبور کند؟ به همین خاطر برادران این یک مشت دروغگوها را ترک کنید و حواستان به ما باشد و امام در حال آمدن است و شما شاهد باشید و من برای شما وقت تعیین نمیکنم اما از این ماه صفر و محرم تا محرم آینده به خداوند علی عظیم برای شما قسم میخورم که چیزهای عجیبی را خواهید دید و من و پدر و جدم را لعن کنید و معلمم می گوید از این محرم تا محرم آینده سرنوشتساز است و غیر قابل تغییر است که در آن پادشاهان عرب و فرماندهان و رهبرانشان از دنیا خواهند رفت و کشوری را میبینم که رهبرانشان را در کوچه و خیابان حاضر خواهند کرد، یعنی اینکه توانایی فرار ندارند..
◀️ رسالت عاشوراء
👇👇👇👇👇
🏴🚩 یالثارات الحسین
🏴 السلام علیک یا اباعبدالله الحسین و علی الارواح التي حلت بفنائک علیک مني سلام الله ابداً ما بقیت و بقي اللیل و النهار و لا جعله الله اخر العهد مني لزیارتکم ؛
🏴 السلام علی الحسین و علی علي ابن الحسین و علی العباس نور عین الحسین و علی زینب بهجة قلب الحسین و علی رقیه عزیزة الحسین و علی مسلم سفیر الحسین و علی اولاد الحسین و علی حرم الحسین و علی انصار الحسین الذین بذلوا مهجهم دون الحسین علیهم السلام.
🚩 اللهم العن السقیفه المغیته قاطبه و العن ابوبکر و عمر و عثمان و خالد ابن الولید العتل الزنیم و العن عایشه و حفصه و العن عبدالرحمن ابن ملجم المرادي و العن بني امیه قاطبه و العن ال مروان و بني العباس و کل من یحذوا بحذوهم و یسیر مسراهم الی یوم القیامه .
🚩🏴🚩🏴 لبیک یا قائم آل محمد 🚩🏴🚩🏴🚩🏴
✍️📚 دانستی های عاشوراء: 🚩🏴
✍️ محرم ۱ ). اول روز محرم الحرام سال ١٤٤٤ هجری قمری ؛ در روز جمعه ۷ مرداد سال ۱۴۰۱ شمسی آغاز میشود.
🚩
✍️ محرم ۲) . هر گونه عقد و خواستگاری در دو ماه محرم و صفر جایز نمیباشد و کراهت شدید دارد و عوارض بدی بر زندگی آنها خواهد گذاشت
✍️ محرم ۳ ). جایز نیست ؛ مؤمنان متاهل از شب نهم محرم لغایت شب پانزدهم ؛ با زنان خود همبستر شوند
✍ محرم ۴ ) : در تاریخ میخوانید که حضرت امام زین العابدین عليه السلام تمام یاران امام حسین علیه السلام را در یک گودال بطور دسته جمعی جمع کرد و دفن کرد .
این کاملا دروغ محض هست و این از تعاليم اهل سقیفه و یهودیان هدایتگر سقیفه هستند که به کرده های کثیف خود در راستای دفن مردم بطور دسته جمعی مشروعیت بدهند .
آخه چطور این عقلتان قبول میکند که شریف ترین انسانهای جهان توسط امام زمان خودشان در یک گودال جمع شوند و دفن شوند ؟؟؟؟
تمام منطقه خان النص در کربلا تا حرم مطهر این همه مساحت بزرگ قبور شهدای کربلاست .
آنهایی که به زیارت أربعين رفتند میدانند که منطقه خان النص از مرقد مطهر حضرت امام حسین علیه السلام چقدر فاصله دارد ؟؟ ...🤔
🚩
محرم ۵ ) میدانید که امام حسین علیه السلام خودش را فدای نهضت و قیام فرزندش امام عصر عليه السلام کرده است و در تمام لحظات حضورش در میدان اسم فرزندش را بر زبان می آورد و مدام میفرماید :
🚩 لبیک یا قائم ال محمد 🚩
بطوری که لشکریان يزيد از این اسم به وحشت می افتادند که امام حسین علیه السلام داره به کسی لبیک میگوید.
میدانم الان با خواندن این متن موهای بدنتان سیخ میشود که بخدا قسم من هم حین نوشتن این متن تمام بدنم سیخ کشید و اشک در چشمانم جمع شد .
کور شود آنکس که نمی تواند این را قبول کند .
🚩
محرم ۶ ) ندای امام حسین علیه السلام که در مقتل میخوانید که میفرمود:
اما من معین یعیننا؟؟؟؟ اما من ذاب یذب عن حرمنا ؟؟؟
ترجمه : آیا معینی هست که ما را اعانت بکند ؟
آیا کسی هست که سختی از دوشمان بردارد ؟
.
این ندای طلب کمک امام حسین علیه السلام در واقع صدا کردن فرزندش امام محمد المهدي علیه السلام میباشد و امام عصر عليه السلام هر سال در روز دهم محرم به احترام این ندای هولناک پا برهنه و سر برهنه و با دست روی سرشان میزند و صدا میزند: لبیک لبیک یا جدی یا ابا عبدالله الحسین
ترجمه : لبیک گویان لبیک گویان شما هستم ای جدم یا اباعبدالله الحسین.
.
.
آنهایی که طاقت شنیدن این حقایق را ندارند و نمی توانند این حقایق را قبول کنند پس چطور میخواهید حقایق بزرگتر از این ها را بشنوید ؟؟؟؟
اگر خواهان امام عصر عليه السلام هستید به ایشان پناه ببرید چگونه این گونه مفاهيم در کتاب ها نیست بلکه باید خود امام عصر عليه السلام مستقیم به شما بفهماند .
🔴 تعاليم محرم مختص شما منتظران امام عصر عليه السلام میباشد و این ها ساخته و پرداخته و استنباط و فتواهای اشخاص نیست و این را از چشمه روشن دارید دریافت میکنید؛ لذا کاری نداشته باشید که چه کسی قبول میکند و چه کسی رد میکند و اصلا برای کسی تعریف نکنید ؛ این برای تو که اشک شوق برای امام زمان خود در دل شب در محراب نماز شب میریزی و بس که مبادا بگی چیزی به من نرسیده ......
خودت بهتر از هر کسی خودت را میشناسی.
🔴 هشدار
👇👇👇👇👇
🔰 لطفا در مورد مطالب محرم هیچ سوالی نپرسید و لزومی نداره همه چی را بدانیم و تا حد همین مطالب بدانیم کافیه.
مهم این هست که ما خودمان را به امام عصر عليه السلام برسانیم والا دانستن این مطالب بدون کسب رضایت امام عصر علیه السلام هیچ فایده ای نداره .
بلعم ابن باعورا هم مستجاب الدعوه بود و مردگان را زنده میکرد و آخرش همه چیز ازش سلب شد و قرآن او را به سگ تشبیه کرد و آخرش هیچ شد .
پس زیاد حساس و کنجکاو نشوید که ما هم بیشتر از این ها هم نمی دانیم و این تعاليم منادی هست که داریم براتون ترجمه میکنیم .
همین و بس ... دیگه چطور و چرا و چگونه و بیشتر توضیح بدین نداره .. ما هم نمی دانیم آخه ما هم نمی توانیم دروغ بهتون بگیم و چیزهایی از خودمان ببافیم.. حالا قبول کردنش و یا نکردنش با خودت هست .
✦༻⃘⃕▒⃟🕊️﷽༻⃘⃕࿉❖┅┄•✦༻⃘⃕
🔰◼️▫️#پژوهشی_در_باب_زیارت • قسمت 《 3 》 سوم✔️
🎴▪️معرفت :
┄┅═══••𑁍❀𑁍••═══┅┄
▪️یکسانی حرمت و ثواب زیارت معصومین علیهم السلام، در زمان مرگ و حیات :
✍..در فرهنگ اعتقادی ما ، حرمت امام در حیات و ممات تفاوتی ندارد ؛
حضرت امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیهالسلام از قول حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند که آن حضرت فرمودند :
💠 مَن زارَني بَعدَ وَفاتي كانَ كَمَن زارَني في حَياتي وَ كُنتُ لَهُ شَهيداً وَ شافِعاً يَومَ القِيامَةِ .
💠 هر که مرا بعد از مرگم زیارت کند ، همانند کسی است که در حال حیاتم زیارتم کرده باشد و در روز قیامت ، من گواه و شفیع او خواهم بود .(۱)
...نظیر این روایت ، کراراً در منابع جماعت عمریه نیز آمده است ...(۲)
بنا بر این روایت 👆 ، زیارت حضرات معصومین علیهم السلام ، حکم زیارت ایشان در هنگام حیاتشان را دارد .
✍..مشابه همین حدیث را حضرت امام سیدالساجدین علی بن الحسین علیه السلام نیز از قول جد بزرگوار شان حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل می کنند :
💠 مَن زارَ قبري بَعدَ مَوتي كانَ كَمَن هاجَرَ إلَيَّ في حَياتي فَإن لَم تَستَطيعوا فَابعَثوا إلَيَّ السَّلامَ فإنَّهُ يَبلُغُني.
💠 هر که قبر مرا پس از مرگم زیارت کند ، همچون کسی است که در زمان حیاتم به سوی من هجرت نماید ، پس اگر نتوانستید [به زیارتم بیایید] به سوی من درود فرستید که به من خواهد رسید.(۳)
بنا بر این روایت 👆، که در آن صراحتاً از زیارت قبر حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله سخن رفته ،
پاداش این زیارت برابر با هجرت به سوی ایشان قرار داده شده است .
📚—1—کامل الزّیارات ب۲ ح۱۲
—2—در جلد ۵ الغدیر ص۱۰۱ از ۱۳ منبع اهل تسنن ، احادیثی با این مضمون بیان شده است مانند : السنن الکبری ۲۴۵/۵ و کنزالعمال ۱۳۵/۵
—3—کامل الزّیارات ب۲ ح۱۷
🏴ظهور - ان شاء الله - خیلی نزدیک است🏴
الهی بِحَقِ السّیدة زِینَب ْسَلٰام ُاَللّهْ عَلَیْها َّعَجّل لِوَلیکَ الغَریبِ المَظلومِ الوَحید الطرید الشرید الفَرَج🤲🏻
‼️تبــــــــــری واجــــــب است‼️
ید الله فـــــوق ایدیهم
#علـــــی یــــــد الله است..
بمیرد دشمن حیــــــدر
#علــــــی ولــــــی الله است..
🌧 هنگام نزول باران، سوره های انفطار و تکاثر را بخوانید
قالَ الصّادِقُ عليه السلام: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الإنْفِطارِ عِنْدَ نُزُولِ الغَيْثِ، غَفَرَ اللهُ لَهُ بِكُلِّ قَطرَةٍ تَقْطُرُ. (تفسیر برهان، ج5، ص600)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هر کس هنگام نزول باران، سوره انفطار را بخواند، خداوند به تعداد قطره های باران، (گناهان وی را) می آمرزد.
قالَ الصّادِقُ عليه السلام: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ التَّکاثُرِ وَقْتَ نُزُولِ الْمَطَرِ، غَفَرَ اللهُ لَهُ. (تفسیر برهان، ج5، ص743)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس هنگام نزول باران، سوره تکاثر را بخواند، خداوند او را می آمرزد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
✦༻⃘⃕▒⃟🕊️﷽༻⃘⃕࿉❖┅┄•✦༻⃘⃕
🔰◼️▫️#پژوهشی_در_باب_زیارت • قسمت 《 2 》 دوم✔️
🎴▪️معرفت :
┄┅═══••𑁍❀𑁍••═══┅┄
▪️مبحث زیارت در کتاب شریف بحارالانوار با استناد به دو آیه از قرآن کریم :
✍..نخستین آیه ای که مرحوم علامهء مجلسی در مبحث زیارت کتاب بحارالانوار مطرح نموده ، آیهء زیر است :
💠 فَاخلَع نَعلَيكَ إنَّكَ بِالوادِ المُقَدَّسِ طُوي .
پا برهنه شو ! که تو در وادی مقدس طُوی قدم نهاده ای .(طه/۱۲)
سپس مرحوم مجلسی چنین اشاره میکند :
📜 آیهء نخست ، اشاره به [لزوم] اکرام روضه های مقدسه دارد و [نیز اشاره دارد به] پا برهنه شدن در آن ها [و] بلکه نزدیک آنها ؛ خصوصا در طف (کربلا) و غری (نجف اشرف)...(۱)
...سپس آیهء دوم را نقل می کند :
💠 یا أيُّها الَّذينَ آمَنوا لا تَرفَعوا أصواتَكُم فوقَ صَوتِ النَّبيِّ وَ لا تَجهَروا لَهُ في القَولِ كَجَهرِ بَعضِكُم لِبَعضٍ أن تَحبَطَ أعمالُكُم وَ أنتُم لا تَشعُرونَ إنَّ الّذينَ يَغُضّونَ أصواتهم عِندَ رَسولِ اللهِ أولئكَ الّذينَ امتَحَنَ الله قُلوبَهُم لِلتَّقوي لَهُم مَغفِرَةٌ وَ اجرٌ عَظيمٌ .
💠 ای کسانی ایمان آوردید ! صدایتان را بالاتر از صدای پیامبر نبرید ، و گفتارتان را برابر او آشکار ننمایید - همانند بلند سخن گفتن بعضی هایتان برای بعضی دیگر - که اعمال شما را نابود می کند در حالیکه نمی دانید ؛ به تحقیق آنانکه صدای خویش را نزد رسول خدا پایین می آورند ، کسانی هستند که خداوند دلهایشان را به تقوا آزموده و برای آنان بخشایش پروردگار و اجری عظیم است.(حجرات/۲،۳)
..سپس مرحوم مجلسی چنین اشاره میکند :
📜 آیهء دوم ، بر لزوم پایین آوردن صدا و بلند نکردن آن - در زیارت و غیر زیارت - نزد قبر پیامبر اکرم دلالت دارد ؛ چنانکه روایت شده حرمت مؤمنان پس از مرگ ، همانند احترام آنان در زمان حیاتشان است و [این حرمت گذاری] نزد قبور سایر ائمه نیز [لازم است] ؛ آن گونه که [در روایات] حرمت آنان همانند حرمت پیامبر دانسته شده است. (۲)
📚 –﴿2﴾—﴿1﴾ : بحارالانوار ۱۲۵/۱۰۰
🏴ظهور - ان شاء الله - خیلی نزدیک است🏴
الهی بِحَقِ السّیدة زِینَب ْسَلٰام ُاَللّهْ عَلَیْها َّعَجّل لِوَلیکَ الغَریبِ المَظلومِ الوَحید الطرید الشرید الفَرَج🤲🏻
‼️تبــــــــــری واجــــــب است‼️
ید الله فـــــوق ایدیهم
#علـــــی یــــــد الله است..
بمیرد دشمن حیــــــدر
#علــــــی ولــــــی الله است..
🌧🗣سوره انفطار و سوره تکاثر برای قرائت در حین نزول باران
سوره انفطار
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. إِذَا السَّمَاءُ انْفَطَرَتْ(1) وَ إِذَا الْكَوَاكِبُ انْتَثَرََتْ(2) وَ إِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ(3) وَ إِذَا الْقُبُورُ بُعْثِرَتْ(4) عَلِمَتْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ وَ أَخَّرَتْ(5) يَا أَيُّهَا الْإنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ(6) الَّذِى خَلَقَكَ فَسَوّاكَ فَعَدَلَكَ(7) فِى أَىِّ صُورَةٍ مَا شَاءَ رَكَّبَكَ(8) كَلاّ بَلْ تُكَذِّبُونَ بِالدِّينِ(9) وَ إِنَّ عَلَيْكُمْ لَحافِظِينَ(10) كِرَاماً كَاتِبِينَ(11) يَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ(12) إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِى نَعِيمٍ(13) وَ إِنَّ الْفُجَّارَ لَفِى جَحِيمٍ(14) يَصْلَوْنَها يَوْمَ الدِّينِ(15) وَ مَا هُمْ عَنْهَا بِغَائِبينَ(16) وَ مَا أَدْراکَ مَا يَوْمُ الدِّينِ(17) ثمَُّ مَا أَدْراكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ(18) يَوْمَ لَا تَمْلِكُ نَفْسٌ لِنَفْسٍ شَيْئاً وَ الْأَمْرُ يَوْمَئذٍ لِلَّهِ(19)
سوره تکاثر
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. أَلْهَاكُمُ التَّكاثُرُ(1) حَتّى زُرْتُمُُ الْمَقَابِرَ(2) كَلاّ سَوْفَ تَعْلَمُونَ(3) ثُمَّ كَلاّ سَوْفَ تَعْلَمُونَ(4) كَلاّ لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ(5) لَتَرََوُنَّ الْجَحِيمَ(6) ثُمَّ لَتَرََوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ(7) ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئذٍ عَنِ النَّعِيمِ(8)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»