⛔️اعتراف صادقانه روزنامه اصلاحطلب از دلايل شكست اصلاحطلبان در انتخابات اخير
«اعتماد» نوشت: اصلاحطلبان انتخابات مجلس يازدهم را از دست دادند، آنهم بدون آنكه كاري كنند؛ آنها نيامده، رفتند
شكستِ اصلاحطلبان در اين انتخابات اما بهواقع پاي صندوق راي رقم نخورد؛ آنها اگر شكست خوردند، به عملكرد بد خودشان در سالهاي گذشته باختند
هر روز فاصله ميان پايگاه راي اصلاحات و اصلاحطلبان بيشتر و بيشتر شد تا اينكه در بزنگاه اسفند ۹۸ ديگر حتي خبري از «تكرار» هم نشد.
https://eitaa.com/antinofoozeqom
⛔️تحلیل پشت پرده جدایی تیپ های نظامی عتبات مقدسه از حشدالشعبی و پیامدهای آن
[صفحه 1 از 2]
هفته گذشته عادل عبدالمهدی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بخشنامه ای رسمی، چهار تیپ امام علی، حضرت عباس، علی اکبر و انصار مرجعیت از تشکیلات حشد الشعبی که زیر نظر عتبات مقدسه شیعی در نجف و کربلاء اداره میشوند را از تشکیلات حشد خارج و ارتباط اداری و عملیاتی آنها را به زیر نظر خود منتقل کرد.
این بخشنامه یک ماه پس از سه دیدار مهم (و همینطور پس از بمباران فرودگاه عتبه حسینی در کربلا توسط آمریکا) صادر شد.
دیدار فرماندهان چهار تیپ مذکور با شیخ عبدالمهدی الکربلایی متولی شرعی عتبه حسینی (16 مارس)، دیدار آنان با نجاح الشمری وزیر دفاع (17 مارس) و دیدار با سید احمد الصافی متولی شرعی عتبه عباسی (19 مارس).
این فرماندهان در دیدار با وزیر دفاع از قصد خود برای جدایی از حشد و پیوستن به تشکیلات وزارت دفاع گفتند. همان روز دفتر وزیر دفاع با ارسال نامه ای (که صحت آن مورد تأیید یا تکذیب قرار نگرفت و در رسانه ها انتشار یافت) محتوای دیدار و تمایل این فرماندهان برای ایجاد تمایز میان حشد الشعبی و گروه های مقاومت را به نخست وزیر اطلاع داد. دو روز بعد نیز در دیدار این فرماندهان با الصافی موضوع این انشقاق توسط وی مورد تأکید قرار گرفت و سخنان قابل توجهی توسط او بیان شد.
چهار روز پس از بخشنامه عبدالمهدی یعنی پنجشنبه ای که گذشت نیز فرماندهان این چهار تیپ با صدور بیانیه مشترکی بر تحقق این امر تأکید کردند. بیانیه ای که حاوی پیام های آشکاری بود که بخشی از اهداف تصمیم گیران این انشقاق را آشکار می کند. هر چند سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح با صدور اطلاعیه ای، بیانیه صادره را بدون موافقت و مشورت با فرمانده کل اعلام کرد. اما فارغ ازموضع سخنگوی عبدالمهدی، آنچه قابل توجه است اصل رویکرد این افراد و پشتیبانان آنان است.
همانگونه که اشاره شد دیدار ۱۹ مارس این چهار فرمانده که بارزترین و مؤثرترین آنها شیخ میثم الزیدی فرمانده تیپ رزمی العباس ع با سید احمد الصافی (الزیدی باجناق برادر الصافی است)، حاوی نکات جالب توجهی بوده است.
در آن دیدار آقای الصافی عملا نقشه راه جدایی این چهار تیپ از تشکیلات رسمی حشد را بیان می کند. الصافی به طور ضمنی نشان می دهد که به دنبال ایجاد یک دوگانه حشد ملی و حشد نزدیک به ایران در افکار عمومی است. همچنانکه از حق رزمندگان(مقصود او میثم الزیدی و چهره های دیگر نزدیک به خود) برای به دست گرفتن مناصب عالی مدیریتی سخن گفته است و از تلاش های افرادی که کوشیدند وابستگی حشد را به جای وابستگی ملی، وابستگی به شخص خود کنند (منظور آنها المهندس است) انتقاد کرد.
در اینجا باید به این نکته اشاره کرد که تیپ العباس به فرماندهی الزیدی از همان ابتدای تأسیس حشد، مخالف پیوستن به آن بود (به دلیل حضور ابومهدی المهندس و تبعیت تشکیلات حشد ذیل فرماندهی نوری مالکی، نخست وزیر وقت) و به دستور الصافی به وزارت دفاع ملحق شد لیکن موانع اداری و مالی مانع از ادامه کار ذیل وزارت دفاع شد و بالاجبار به حشد پیوست اما انتقادات الزیدی از مهندس همان زمان نیز ادامه داشت و نیز رسانه ای شده بود.
اقدامات الزیدی پایان تلاش ها برای پیوستن حشد به وزارت دفاع نبود و پس از آن بار دیگر توسط شخصیت هایی مانند سید مقتدی صدر با پشتیبانی عتبه عباسی و حمایت بخشی از بدنه اهل سنت و کردها انجام شد اما بار دیگر به دلیل صدور قانون حشد بی نتیجه ماند.
پس از ترور المهندس، این بار تلاش ها مجددا برای تحقق این موضوع آغاز گردید و افرادی که از نفوذ ایران در حشد و فعالیت های بخشی از گروه های آن که به طور مشخص نزدیک به تهران و ضد آمریکایی بودند، نگران و ناراضی بودند، تحرک خود برای طرح مورد نظر خود را ادامه دادند.
در این طرح علاوه بر الصافی و الزیدی، رییس جمهور نیز به ایفای نقش پرداخته و بیانیه تشکرآمیز پنجشبه فرماندهان چهار تیپ از برهم صالح این موضوع را نشان می دهد.
این بیانیه نیز حاوی نکات جالب توجهی است.
ابتدای این بیانیه با عنوان “فرماندهی نیروهای حشد الشعبی” آغاز شده و به طور آشکار نشان می دهد که الصافی در یک صف بندی آشکار، خود و فرماندهان این چهار تیپ را فرماندهی حشد الشعبی معرفی می کند و نقش سایر فرماندهان تیپ های دیگر را نادیده انگاشته است.
سپس اشاره شده که پیوستن باقی گروه های حشد “ براساس معیارهای ملی” نیز توسط آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این موضوع پیامی آشکار برای تشویق بخش دیگری از حشد برای انشقاق از تشکیلات و الگوگیری از تصمیم این چهار تیپ است.
✍سید رضا قزوینی غرابی
https://eitaa.com/antinofoozeqom
⛔️تحلیل پشت پرده جدایی تیپ های نظامی عتبات مقدسه از حشدالشعبی و پیامدهای آن
[صفحه 2 از 2]
علاوه بر اینکه بهره گیری از عنوان “معیارهای ملی” برای نشان دادن فاصله این گروه ها(ملی) از گروه های نزدیک به ایران(غیرملی) است.
بیان این نکته که “انطباق این انتقال (انشقاق) با نگاه ملی و مقتضیات اوضاع و شرایط عراق” است نیز آشکارا جداکردن صف خود از رویکرد گروه های حشدی نزدیک به ایران و گروه های ضد آمریکایی است.
شاید عبارت “اصلاح برخی روش ها” و “ عدم وجود احساسات منفی در خود نسبت به “ هیچ طرف یا گروه دیگر علی رغم همه رفتارهای آنان” اشاره ای به دوران المهندس و مخالفت با رویه و رویکردهای موجود در “گروه های مقاومت” عراقی است.
اما “تعهد به تأسیس یک نهاد امنیتی خدماتی که نمونه ای صالح برای خدمت و دفاع”، به خودی گویای رویکرد تصمیم گیران برای ایجاد یک تشکیلات موازی و مستقل از حشد و درون تشکیلاتی در نیروهای مسلح است که توسط شخصیت هایی مانند الصافی، الکربلایی، الزیدی و .. مدیریت میشود. علاوه بر اینکه "نمونه صالح" نیز اشاره ای ضمنی به مخالفت آنها با رویکردی است که از دیدگاه آنان "صالح" و “دفاعی” (دفاع از عراق در مقابل تهدیدی مانند داعش در مقابل رویکرد تهاجمی علیه نظامیان آمریکایی در عراق) نبوده است.
تردیدی نیست که طرح جدایی چهار تیپ وابسته به عتبات را می توان تلاش برای تضعیف حشد و جدا کردن صف گردانندگان این تیپ ها از سایر مجموعه های حشد و گروه های موسوم به مقاومت دانست. تا عملا اینگونه ترسیم شود که “حشد مرجعیت” بر خلاف دیگر مجموعه ها در چارچوبی ملی و قانونی حرکت می کند و بدین ترتیب در افکار عمومی نیز تأثیرات خود را علیه مجموعه های دیگر بر جای بگذارد.
کما اینکه این اقدام پیام هایی برای تهران و واشنگتن نیز دارد. این اقدام به دنبال آن است که برای جلوگیری
از هزینه های احتمالی بعدی توسط آمریکا صف خود را از گروه های ضد آمریکایی موسوم به مقاومت و نزدیک به ایران جدا کند و با کشاندن بخشی دیگر از گروه های حشد به خود، دایره فرماندهان مقاومت را تنگ تر و این گروه ها را غیر ملی و قانون شکن و بی توجه به منافع مقتضی ملت عراق نشان دهد و عملا خود را به عنوان نماینده حقیقی حشد الشعبی نشان دهد.
افزون بر اینکه قرارگیری مجموعه های منشق، ذیل فرماندهی کل نیروهای مسلح نه تنها جایگاه گردانندگان این تیپ ها را کم نمی کند بلکه به دلیل شیعی بودن فرمانده (هان) کل نیروهای مسلح و نفوذ بسیار بالای دو متولی شرعی و عتبات، توان مانور بالاتری در فرم جدید خواهند داشت و این مطلوب آنان بوده است.
✍سید رضا قزوینی غرابی
https://eitaa.com/antinofoozeqom
⛔️تمدید تعطیلی حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران
🔹استاندار قم:به دلیل سفید اعلام نشدن وضعیت استان قم، همچنان اماکن مذهبی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران بسته بوده و نمازهای جمعه و جماعات نیز تا پایان اردیبهشت در مساجد برگزار نخواهد شد.
✅نکته : اول، قم را مرکز شیوع کرونا معرفی کردند حالا هم با اینکه کارشناسان درصد احتمال سرایت ویروس را در زیارتگاه ها خیلی کم اعلام کردند قم را حاضر نیستند سفید اعلام کنند
نظر به اینکه به غیر از وجود حرم مطهر حضرت معصومه س و مسجد مقدس جمکران در قم ، فعالیت مراکز مذهبی و دینی مانند مساجد ، هیئت ها ، حسینه ها ، مراکز آموزشی دینی ، دروس مراجع تقلید ، جلسات مذهبی خانگی و فرهنگی در ادامه فعالیت با مشکل مواجه هستند ،
قم همچنان در وضعیت قرمز است حرم مطهر و مسجد جمکران تعطیل ولی در استان هایی که در روزهای آینده سفید شان می کنند ، سینماها ، ورزشگاها ، استخرها ، مدارس و دانشگاه ها و در کنار اینها مساجد هم فعال می شوند و خیال بعضی از کم رنگ شدن فعالیت های دینی ، فرهنگی و مذهبی در قم که مرکز تشیع و خاستگاه انقلاب اسلامی است راحت خواهد شد ،
ولی مردم انقلابی ، ولایتمدار و متدین قم همچنان صبور ، عقلگرا و بصیر هستند
https://eitaa.com/antinofoozeqom
⛔️از جنوب لبنان تا خلیج فارس؛
🔷دو پیام حزبالله و سپاه به دشمنان| قواعد جدید بازدارندگی مقاومت
👈دو رویداد مهم مدت اخیر را میتوان در ادعای آمریکا مبنی بر اقدام تحریک آمیز قایقهای تندروی ایرانی در حاشیه مانور نظامیان آمریکایی و همچنین تاکید رژیم صهیونیستی در خصوص ایجاد سه شکاف و حفره در دیواره امنیتی سرزمینهای اشغالی مشاهده کرد.
👈این دو رویداد که در دو نقطه جغرافیایی دور از هم و به دو شکل کاملا متفاوت روی داده است آیا از نقاط اشتراک برخوردارند؟
🔻اگرچه سپاه پاسداران روایت آمریکاییها در این خصوص را را رد کرد اما این بدان معنا نیست که سپاه از وظایف خود در راستای دفاع از مرزها و آبهای ایران کوتاهی کند.
🔻در این میان آنچه حساسیت آمریکاییها را برانگیخته است، ویژگی قایقهای تندروی سپاه است که برپایه ی "حمله زنبور" طراحی شده است و آن را میتوان استراتژی ایران برای مقابله با ناوهای آمریکایی برشمرد که مبتنی بر حمله متراکم و استفاده از موشکهای نقطه زن و همچنین مینهای دریایی است.
▪️از طرفی دیگر اگرچه حزب الله لبنان نیز مسئولیت عملیات مرزهای فلسطین اشغالی را به عهده نگرفته است اما هیچ طرف دیگری جز حزب الله قادر به انجام عملیاتی با این میزان از اهمیت و حساسیت نبوده است.
▪️گام جدیدی که نیروهای حزب الله بدان دست یافتند دسترسی به نوار امنیتی سرزمینهای اشغالی است که پس از آن ورود به منطقه الجلیل کار دشورای نمیتواند باشد.
🔸بدین واسطه حزب الله توانست به طرف مقابل این پیام را ارسال کند که حتی بدون سلاحهای ویژه نیز نیروهای مقاومت میتوانند با دسترسی به الجلیل خطوط دفاعی رژیم صهیونیستی را عملا از میان بردارند.
🔸حزب الله همچنین ثابت کرد که توانایی دسترسی به شهرکهای صهیونیست نشین و همچنین مخفیگاههای اسرائیل که که این رژیم میلیونها دلار هزینه آن کرده است را دارد.
🔸سپاه پاسداران هم از خلال اقدام خود علیه نیروهای آمریکایی این پیام را به طرف مقابل ارسال کرد که اقداماتی از قبیل هدف قرار دادن عین الاسد اقدامات ثانویه است چرا که دیگر ناوها و کشتیهای جنگی آمریکایی در تیررس قایقهای تندروی سپاه هستند.
✍ شارل ابینادر _ المیادین
https://eitaa.com/antinofoozeqom