✅ از سوی وزیری تأکید شد:
🔴 رساندن دانشآموز از توهم دانایی به تحیر پرسشگری/ مربیان پرورشی، دانشآموزان را نقاد و پرسشگر تربیت کنند
🔸 مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در دوره توانمندسازی معاونان و کارشناسان پرورشی بر تربیت دانشآموزان نقاد و پرسشگر و رساندن آنها از توهم دانایی به تحیر پرسشگری تأکید کرد.
✍ به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان سمنان، دوره توانمندسازی معاونان پرورشی، کارشناسان، مدیران کانونها و مدیران دارالقرآنهای این استان با حضور سیدجمال وزیری مدیرکل آموزش و پرورش سمنان، محمدکاظم رحیمینژاد مدیرکل آموزش و پرورش یزد، علیاصغر حسنان معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش و رؤسای ادارات حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان به میزبانی استان یزد برگزار شد.
🔸 وزیری در ابتدای سخنانش ضمن قدردانی از مدیرکل و مجموعه آموزش و پروش استان یزد اظهار داشت: یزد یکی از استانهای الگو در زمینه تعلیم و تربیت ایرانیاسلامی است و در عرصههای مختلف میدرخشد و در حوزههای مختلف آموزشی، پرورشی، علمی و... سرآمد است.
🔸 وی افزود: این نشست، گردش دانش است و به نوعی جنبه تجربهگردانی دارد و فرصت مناسبی برای معاونان و رؤسای حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان سمنان است تا از فعالیتها و اقدامات شایسته پرورشی که در استان کمآسیب یزد انجام شده، بازدید کنند و از تجربیات فرهنگیان آن بهره گیرند.
🔸 وزیری به استناد فرمایش مقام معظم رهبری یادآور شد: تحول باید از درون من و ما آغاز شود و شامل دو شاخصِ تدبیر و تجربه است و این نشستها نیز در واقع یک نوع تحول است.
🔸 مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه زبان و ادبیات فارسی در بین هفتهزار زبان که تنها سههزار آن بهجا مانده، زندهترین زبان دنیا است به معرفی سه کتاب «چیستی علم» نوشته آلن فرانسیس چالمرز، «شاخه زرین» اثر جیمز جورج فریزر و جستاری در فرهنگ ایران نوشته مهرداد بهار پرداخت و بر پایداری زبان و ادب پارسی و تربیت دانشآموزان بر مبنای سبک زندگی ایرانیاسلامی تأکید کرد.
🔸 وی در بخش دیگری از سخنانش، تدبیر را حرکت بر مبنای خِرَد، معنا و اظهار کرد: مصراع اول شاهنامه فردوسی، منعکسکننده تمام فرهنگ و تمدن ایرانی است و دربردارنده حکمتهای مشایی، خسروانی و افلاطونی است.
🔸 وزیری یادآور شد: معلم مؤفق باید دانشآموز را از توهم دانایی به تحیر پرسشگری برساند و ارتباط ارگانیکی با مخاطبانش برقرار کند.
🔸 وی افزود: تجربه یعنی طرحی نو درانداختن و تمدن نیز دو روح دارد و مبنای ایجاد آن، توسعه است که از نظر لغوی با پیشرفت فرق دارد؛ چراکه توسعه با علم زنده انجام میشود و این علم از گردش اندیشه ایجاد میشود و باید این گردش اندیشه، زنجیره آگاهی را داشته باشد که خود زنجیره از اطلاعات شروع میشود و پس از آن به دانش، علم، خرد، حکمت و آگاهی میرسد.
🔸 وزیری تأکيد کرد: دانشآموزان را باید خردورز تربیت کنیم و توجه به هوش آنها، آموزش سبک زندگی و معاشرت اجتماعی از وظایف مربیان پرورشی است.
🔸 مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان تصریح کرد: مؤفقیت دیگران را تحمل کردن، مؤفقیت دیگران را تحسین کردن و مؤفقیت دیگران را تقلید کردن از گامهای مؤفقیت است و بهترین نوع مؤفقیت هم زمانی است که به شیوه خود مؤفق شویم و برای اینکه مربی پرورشی بتواند دانشآموزانی حکیم و خردمند تربیت کند باید آنها را نقاد و پرسشگر پرورش دهد و نوشتههای نامرئی روی پیشانی دانشآموزانش را بخواند و سرزمین لغات و واژگان در دستانش باشد که این همان هنر مربی و معلم است.
🆔 @ap_semnan
🔴 تحقق اهداف سند تحول بنیادین با دانشآموزمداری و مدرسهمحوری/ مخاطبشناسی گام نخست برای تأثیرگذاری
🔸 مدیرکل استان یزد در ابتدای سخنانش ضمن ابراز خرسندی از میزبانی مدیرکل، معاونان و رؤسای حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان سمنان اظهار داشت: در نظام تربیتی، در پی رفتارگرایی، شناختگرایی، ساختارگرایی و تلفیق آنها بودیم و سند تحول را با رویکرد جامعهنگر طراحی کردیم؛ ولی در عملیاتیکردن آن با جدیت تلاش نشده که اگر بخواهیم به نتیجه برسیم باید مبنا را بر دانشآموزمداری و مربیمحوری گذاشته تا مؤثر واقع شویم و تابع دیدگاههای کلان حاکم بر نظام تعلیم و تربیت بهویژه در حوزه تربیتی نباشیم.
🔸 رحیمینژاد مخاطبشناسی را گام نخست برای تأثیرگذاری در هر اقدامی دانست و افزود: شناخت محیط و مخاطب برای رسیدن به نتیجه رضایتبخش بسیارمهم است و باید از شیوههای نوین تربیتی بهره گرفته و روشهای تربیتی نباید مبتنی بر الگوهای تربیتی و سبک و سیاق گذشته باشد چون نمیتوانیم به آنچه که مدنظر است برسیم و سبک و سیاق روش ما بر مبنای نسبیگرایی متأثر از یک نظام کثرتگرا است اعم از زیرپوستی یا عیان باشد بههمین دلیل نمیتوانیم نتیجه مطلوبی حاصل کرده و در حوزه ایجاد باورها، شکلدهی رفتارها، تغییر نگرشها و بینشها مؤفق باشیم.
🔸 وی افزود: از یکسو عمل و رفتار ما نشان میدهد که معتقد به یک نسبیگرایی و کثرتگرایی هستیم و از سویی دیگر میخواهیم اصول ثابتی را برای نسلی که به شدت درگیر اندیشهها، افکار و مسائل متفاوت و متناقضی است بقبولانیم که آن اصول را بپذیرند و وقتی وارد حوزه تربیت میشویم به روشهایی متوسل میشویم که سطحی و زودگذر است و نمیتواند عمقی بر ذهن دانشآموز ایجاد کند تا آن را در طول زمان بر شناختش پایدار نگه دارد؛ یعنی بهجای اینکه برای دانشآموز خود معیار و شاخص، ارائه کنیم و خودانگیختگی را مبنای کار قرار دهیم، خود را گرفتار ایجاد عادت میکنیم و صرفا به دنبال تکرار هستیم.
🔸 مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد در پایان تصریح کرد: باید از روشی بهره گیریم که مبنای آن این باشد که بینش و بصیرت ایجاد کرده، اقناع کنیم و منطق را در شناختهای دینی اصل قرار دهیم تا به هدف غایی و مطلوب دست یابیم و امید که با برگزاری این نشستها در نگاه کلان و تجربههای زیسته به یکدیگر کمک کنیم تا در حوزه عمل، دانشآموزان را هدایت کنیم به سمتی که نظام تعلیم و تربیت در اسناد بالادستی ما را به آن فرامیخواند.
🆔 @ap_semnan
#حال_خوب
✨با هدف ترویج فرهنگ ناب رضوی بین نسل ظهور؛
📸 اجرای طرح چهارشنبههای امامرضایی همراه با همخوانی صلوات خاصه امامرضا(ع)، سرودخوانی گروه دانشآموزی، پرچمگردانی حرم مطهر علیبنموسیالرضا(ع) به همت جمعی از خادمیاران رضوی با حضور علیرضا کرد مدیر آموزش و پرورش سمنان در آموزشگاه دخترانه مهر عظام این شهرستان/ ۱۸ مهر ۱۴۰۳
#آموزش_و_پرورش_استان_سمنان
#چهارشنبههای_امام_رضایی
#به_تو_از_دور_سلام
#فرهنگ_رضوی
🆔 @ap_semnan
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه ۱۸۸ قرآن کریم، جزء ۱۰، سوره مبارکه توبه
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای: هر روز حتماً قرآن بخوانید؛ حتّی روزی نیمصفحه، روزی یکصفحه بخوانید؛ امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچکس نباید پیدا بشود که یکروز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
🆔 @ap_semnan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ در راستای شعار «برای کودکان، برای آینده
🔸 ویژهبرنامه هفته ملی و روز جهانی کودک در منطقه امیرآباد
#آموزش_و_پرورش_استان_سمنان
#برای_کودکان_برای_آینده
#هفته_ملی_کودک
🆔 @ap_semnan
58.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ در راستای شعار «برای کودکان، برای آینده
🔸 ویژهبرنامه هفته ملی و روز جهانی کودک در منطقه بیارجمند
#آموزش_و_پرورش_استان_سمنان
#برای_کودکان_برای_آینده
#هفته_ملی_کودک
🆔 @ap_semnan
✅ همزمان با هفته ملی کودک برگزار شد:
🔴 دوره آموزشی تربیت رسانهای کودک دیجیتال در سمنان
🔸 دوره آموزشی تربیت رسانهای کودک دیجیتال همزمان با هفته ملی کودک با رویکرد نقد و بررسی انیمیشنهای جدید کودکان در سمنان برگزار شد.
✍ به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان سمنان، دوره آموزشی «تربیت رسانهای کودک دیجیتال» همزمان با هفته ملی کودک با دعوت از سیدهمریم سیادت مدرس سواد رسانه با رویکرد نقد و بررسی انیمیشنهای جدید کودکان ویژه اولیا با حضور آرزو مرادینسب معاون آموزش ابتدایی استان در سمنان برگزار شد.
🔸 سیادت هدف از برگزاری این دوره را آگاهسازی والدین درخصوص تأثیرات رسانههای دیجیتال بر کودکان و بررسی روشهای تربیتی مؤثر در مواجهه با این فناوریها برشمرد و علاوه بر ارائه مباحث آموزشی پیرامون مدیریت استفاده کودکان از رسانههای دیجیتال، ضرورت سواد رسانه و ارائه راهکارهای عملی و کاربردی به نقد و تحلیل انیمیشنهای جدید کودکان پرداخت.
🔸 مدرس سواد رسانه ضمن بررسی محتوایی انیمیشنهای محبوب کودکان و بیان نکات مثبت و منفی آن ازجمله تأثیرات فرهنگی، آموزشی و اخلاقی برای والدین، از آنها خواست تا در انتخاب محتوای مناسب برای فرزندان خود دقت بیشتری داشته باشند.
🔸 محترم میرحاج معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش سمنان نیز با تأکید بر اهمیت نظارت والدین بر محتوای رسانهای مصرفی کودکان اظهار داشت: انیمیشنها نقش مهمی در شکلگیری شخصیت و نگرش کودکان دارند و والدین باید با دقت و آگاهی، محتوای مناسب را انتخاب کنند.
🔸 گفتنی است، در بخشی از نشست، والدین پرسشهای خود را در زمینه رسانههای دیجیتال و انیمیشنهای کودکانه بیان کردند.
🆔 @ap_semnan