🌿🌾🌿
امام کاظم علیه السلام به هشام بن حکم فرمود:
«یا هشام! لو کان فی یدک جوزه و قال الناس فی یدک لولوه ما کان ینفعک و انت تعلم انها جوزه و لو کان فی یدک لولوه و قال الناس انها جوزه ما ضرک و انت تعلم انها لولوه.» [۱] .
ای هشام! اگر در دست تو گردویی بود و مردم گفتند مروارید است سودی به حال تو ندارد، در حالی که تو خود میدانی که آن گردو است. و چنان چه آنچه در دست تو است مروارید باشد ولی مردم بگویند گردو است، این گفته مردم نیز زیانی به تو نمیرساند، در حالی که خود میدانی که آنچه در دست داری مروارید است. امام کاظم علیه السلام در این بیان، پیروان خود را به این حقیقت توجه میدهد که ملاک خوبی و بدی و پیشرفت و انحطاط در وجود خود انسان است نه خارج از آن. قضاوتها و اظهار نظرهای مردم نسبت به انسان امری اعتباری است که نه سودی به او میرساند و نه زیان، آنچه مایه سود و زیان است ارزشها و ضد ارزشهایی است که در وجود خود انسان است. خلاصه فرمایش امام (ع) این است که مومن باید حقیقت بین باشد نه دهان بین.
پی نوشت ها:
[۱] تحف العقول، ص ۲۸۵٫
🆔 @aqr_libmarkazi
6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به یاد روزگار شاد کودکی و برف های خاطره انگیزش، روزهایی که به شادی میگذشت و ما نمیدونستیم، روزهایی که برای بزرگ شدن عجله داشتیم و نمیدونستیم که روزی بزرگ میشیم و دلتنگ روزهای رفته کودکی میشیم ....
🆔@aqr_libmarkazi
شیرهای تخت مأمون و خوردن حمید بن مهران
⭕ چشم انداز تاریخی یک نقاشی از دوره قاجار
🔴⭕🔴⭕🔴
یکی از روایات مندرج در «عیون اخبارالرضا»، روایتی مربوط به کرامت امام علیه السلام بعد از اجابت دعای باران و در مقابل انکار حمید بن مهران است.پسر #مهران از درباریان #مأمون بود که از سر عناد به انکار تأثیر دعای #امام_رضا پرداخت و از روی تمسخر و جهت تحقیر، از آن حضرت خواست دو شیر نقاشی روی پرده یا حکاکی روی تخت مأمون را زنده کند و امام چنین کرد. صرف نظر از اینکه این داستان چه اعتباری دارد و برخی علمای حدیث در سلسله راویان آن تشکیک روا داشته اند، ظاهرا پرداختن به این داستان، در عهد #قاجار عمومیتی فراگیر داشته است، چنانکه در نسخه ای از«اسرارالشهاده»، با نقاشی #بهرام_کرمانشاهی، «جامع المعجزات» با نقاشی #آقا_صبور_عرب، و نسخه ای دیگر از «اسرار الشهاده» با نقاشی #میرزا_علیقلی_خویی دیده میشود.
احتمالا همین فراگیر بودن و شهرت داشتن داستان در انتخاب آن برای تصویر کاشی ایوان نقاره خانه، نقش داشته است.
درباره اینکه هدف از گسترش چنین داستانهای نامتعارف چه بوده است، در آینده صحبت میکنم.
#جواد_نوائیان_رودسری
🕌 @haramnegar
#امام_کاظم_علیه_السلام
🌺درس عملی امام کاظم علیه السلام به علی بن ابی حمزه
علی بن ابی حمزه نقل می کند: در مدینه به مریضی سختی مبتلا شدم. به اصحابم سپردم که صد دینار از اموالم را صدقه دهند. این جاست که امام کاظم (ع) برای او پیکی ارسال می کنند که ظرفی از آب به همراه دارد. پیک، حامل دستور امام است که: «اشرب هذا الماء فان فیه شفائک انشاءالله» گویی با صدقه ای که علی بن ابی حمزه به اصحاب داده، اکنون مستحق شفا از جانب حضرت حق به وساطت امام معصوم شده است؛ چرا که آب، به خودی خود شفا نبود، بلکه چون حضرت می فرستند شفای درد اوست و بعد از آن انفاق، مستحق این لطف و شفا شده است.
لذا نقل می کند: با خوردن این آب، هر آنچه در بطن و شکم من نیاز بود، خارج شد و آرام گرفتم و صحت یافتم.
وی بلافاصله بعد از این بهبودی معجزه آسا خدمت حضرت رسید. امام خطاب به او فرمودند: ای علی، اجل تو بارها و بارها رسیده، اما هر بار به تاخیر افتاده است. یعنی هر بار به واسطه صدقه و کارهای خیری که انجام داده ای، اجل خود را به تاخیر انداخته ای.
👌حضرت، واقعیتی در نظام عِلّی و معلولی عالم را در ضمن واقعه ای که برای او حاصل شده، ظاهر می کنند. اثر این تعلیم به مراتب بالاتر از حالتی است که انسان در هنگام صحت و سلامت کامل، فقط این نکته را بشنود که صدقه و صله رحم و ... موجب دفع بلا و ازدیاد عمر می شود.
این نوع از تعلیم نکات معرفتی در وقت نیاز و مناسبت، معارف را ملموس تر کرده، ماندگاری آن در اذهان را بیشتر می کند.
شاگردپروری: تربیت شاگردان در سیره تربیتی اهل بیت (ع)/ محمدرضا عابدینی، ص ۱۴۹
🆔 @aqr_libmarkazi
#امام_موسی_کاظم_علیه_السلام
👈احمدبن اسماعیل نقل کرده که در شرایطی که روزهای سخت زندان با همه شکنجه های روحی و جسمی اش بر امام موسی بن جعفر علیه السلام سپری می شد و هارون در کاخ خلافت به خوشگذرانی اشتغال داشت، موسی بن جعفر علیه السلام از زندان نامه ای برای هارون الرشید بدین مضمون فرستاد:
کَانت انه لن ینقضی عنی یوم من البلاء الا انقضی عنک معه یوم من الرخاء حتی نقضی جمیعا الی یوم لیس له انقضاء یخسر فیه المبطلون
هر روزی که بر من در زندان به سختی و شکنجه می گذرد، تو در مقابل، آن روز را با عیش و عشرت سپری می کنی تا بالاخره هر دو به روزی بی پایان برسیم که در آن روز تبه کاران زیان خواهند کرد.
گویا هارون برای چند لحظه به خود آمد و از امام خواست تا او را موعظه فرماید. امام در پاسخ نامه هارون نوشت:
✳️هر آن چه را که چشم تو می بیند، در آن موعظه ای وجود دارد.
موسی بن جعفر علیه السلام، امام کاظم/ مرضیه محمدزاده، ص ۴۹
🆔 @aqr_libmarkazi
📕📚
#معرفی_کتاب
کتاب #شاپرکهای_عاشق_نمیمیرند... نوشته زهره یزدان پناه قرهتپه، روایتی داستانی از زندگی محمدرضا تنگسیری، از فرماندهان پشتیبانی زرهی هشت سال دفاع مقدس است.
🌷این کتاب داستان زندگی یک مرد است؛ همان شاپرک عاشق، که شاید شاه بیت کلمات درباره زندگی او همین چند کلمه باشد: «شاپرک های عاشق نمی میرند». کسی که ساده زندگی کرد، ساده هم رفت، اما باشکوه عشق، گذشت، ایثار، فداکاری. گرچه می توانست غیر این باشد که بود و غیر این زندگی کند که زندگی کرد.
محمدرضا تنگسیری بزرگ شده مکتب سیدالشهدا علیه السلام بود و تربیت یافته مکتب امام حسین علیه السلام، که جز این انتظار نمی رفت.
#کتابخانه_مرکزی_آستان_قدس_رضوی
#کتابخانه_تخصصی_ادبیات
#واحد_مطالعات_دفاع_مقدس
🆔 @aqr_libmarkazi
7.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
••
در این عزا نشسته اشک غم به چشم انجمن
در این فراق میشود سیاهپوش اباالحسن 🖤
شهادت مظلومانه ی هفتمین مولای غریب شیعیان امام موسی کاظم علیه السلام پدر بزرگوار امام رضا علیهالسلام را خدمت ولی عصر عجاللهتعالیفرجهالشریف
تسلیت عرض می کنیم .
#تسلیت
❇️ اللّهُمَّ عَجِّل لولیک الفرج
🆔 @aqr_libmarkazi
35.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی کتاب انگلیسی بمناسبت شهادت امام موسی کاظم علیه السلام
#تالار_تخصصی_لاتین
🆔 @aqr_libmarkazi
🖋✍🖋✍🖋✍🖋✍🖋✍
برگزیدگان هفدهمین دوره #جایزه_جلال_آل_احمد، چهارشنبه سوم بهمن 1403 در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اعلام گردید:
📕در بخش #ویراستاری که یکی از بخشهای جانبی این دوره از جایزه جلالآل احمد است:
#زهرا خیریه ویراستار کتاب #کیمیای_کرامت به عنوان برگزیده معرفی شد.👏👏
📕بخش مستندنگاری
«#خاک_کارخانه؛پارچههای_ناتمام_چیتسازی_بهشهر_و_سرگذشت_آخرین_کارگران» اثر #شیوا_خادمی، نشر اطراف به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد.👏
📕بخش نقد ادبی
«#دیرش_روایی» اثر #بهمن_نامور_مطلق به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.👏
به هریک از این برگزیدگان لوح تقدیر به همراه مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان اهدا شد.
📕بخش داستان کوتاه
«#آن_پریزاد_سبز_پوش» اثر #صمد_طاهری به عنوان برگزیده و «#پرنده_باز_تهران» اثر #ندا_رسولی به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شدند.👏
در این بخش لوح تقدیر به همراه مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به برگزیده تعلق گرفت.
📕بخش داستان بلند و رمان
کتابهای «#دختران_قبیله_جنگ» اثر #جواد_افهمی و «#دم_اسبی» نوشته #رامبد_خانلری به عنوان آثار شایسته تقدیر اعلام شدند.👏
«#سنگ_اقبال» اثر #مجید_قیصری نیز به عنوان اثر برگزیده بخش داستان بلند و رمان معرفی شد.👏👏
در این بخش نیز لوح تقدیر به همراه جایزه ۵۰۰ میلیون تومانی به برگزیده اهدا شد
#کتابخانه_مرکزی_آستان_قدس_رضوی
#کتابخانه_تخصصی_ادبیات
🆔 @aqr_libmarkazi