فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹عطوان (روزنامهنگار سرشناس عرب):
🔹ایرانیها آماده #شهادتند و با ترس بیگانه هستند، فقط ما عربها هستیم که هر چه ترامپ #دیکته میکند میپذیریم.
🔹حکومت در #آمریکا تغییر خواهد کرد قبل از اینکه بخواهد در #ایران تغییر کند!
🆔 @ara_ir
✅ فقه نظام ساز
🔹امام خامنهای:
🔹سابقه #فقه_سیاسی در #شیعه، سابقه عریقی است؛ لیکن یک چیز جدید است و آن، #نظامسازی بر اساس این #فقه است؛ که این را #امام بزرگوار ما انجام داد. قبل از ایشان کس دیگری از این ملتقطات فقهی در ابواب مختلف، یک #نظام به وجود نیاورده بود.
🔹اولْ کسی که در مقام #نظر و در مقام #عمل - توأماً - یک نظام ایجاد کرد، امام بزرگوار ما بود؛ که #مردمسالاری_دینی را مطرح کرد، مسئله #ولایت_فقیه را مطرح کرد. بر اساس این مبنا، #نظام_اسلامی بر سر پا شد. این، اولین تجربه هم هست.
🔹چنین تجربهای را ما در تاریخ نداریم؛ نه در دوران #صفویه داریم، نه در دورههای دیگر. اگر چه در دوران صفویه کسانی مثل «محقق کرکی»ها وارد میدان بودند، اما از این نظام اسلامی و نظام فقهی در آنجا خبری نیست؛ حداکثر این است که #قضاوت به عهده یک مُلائی، آن هم در حد محقق کرکیِ با آن عظمت بوده است؛ ایشان میشود رئیس قضات، تا مثلاً قضات را معین کند؛ بیش از اینها نیست؛ #نظام_حکومت و #نظام_سیاسی جامعه بر مبنای #فقه نیست.
🔹ایجاد نظام، کاری است که امام بزرگوار ما انجام داد. امام مسئله ولایت فقیه را در #نجف استدلالی کردند و بحث کردند؛ بعد هم در مقام عمل، این را پیاده کردند و آوردند، شد یک #نظام_اسلامی. ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
🆔 @ara_ir
✅ لزوم رعایت #تقوا متناسب با #سطح_مسولیت مسوولین نظام اسلامی
🔹امام خامنهای:
🔹در نظام جمهوری اسلامی، هيچکس نبايد از جاده #تقوای مناسب با #شأن خودش، خارج بشود. تقوايی که برای مسئوليت فعلی من لازم است - که من واقعاً بايد به خاطر ضعفها و روسياهیهای فراوان خودم، به خدا پناه ببرم - با تقوای فلان برادری که #فرماندهی يک #گردان سپاه است، فرق ميکند. او در همان حد تقواي خودش بايد رعايت بکند. اگر رعايت نکرد، زيردستش ميتواند مطمئن باشد که فرماندهی او، ادامه پيدا نخواهد کرد. و به همين ترتيب، تا به بالا و به خود اينجايی که من نشستهام، برسد.
🔹اگر تخلفی انجام بگيرد، بدون اينکه کسی بخواهد دخالتی بکند، خود به خود آن توانايیهايی که خدای متعال داده، مثل برف، زير خورشيد ذوب ميشود. #قوام_مسئوليت در اينجا، به وجود آن شرايط است. اگر در آن شرايط اختلال شد، اصلاً خود به خود همه چيز تمام ميشود. پس، فرض بر اين است. ۶۹/۶/۲۹
🆔 @ara_ir
✅ معرفی کتاب؛ «حکيمانهترين حکومت»: کاوشي در نظريه ولايت فقيه؛ اثر حضرت آیت الله مصباح یزدي
🔹کتاب «حكيمانهترين حكومت؛ كاوشي در نظريه ولايت فقيه» که در چهار بخش و با عناوين «مفاهيم و پيشفرضها»، «مباحث نظري ولايت فقيه»، «ولايت فقيه در نظام جمهوري اسلامي»، و «ولايت فقيه و کارآمدي نظام سياسي» نگارش يافته، و هدف آن ارائه مباحث بنيادين نظريه ولايت فقيه و جلوههاي عملي آن براي استفاده علاقمندان به مطالعه در حوزه نظام سياسي اسلام است. در اين کتاب، تلاش شده است تا ضمن تبيين مباني و اصولي که ولايت فقيه بر آنها مبتني است، تصويري روشن از اين دستاورد بزرگ انديشه اجتماعي اسلام بهدست داده شود. افزون بر اين، كوشش شده است با واكاوي ولايت فقيه در نظام جمهوري اسلامي، شبهات مطرح در اين زمينه نيز پاسخ داده شود.
🔹بخش دوم اين کتاب در شش فصل به تبيين مباحث نظري ولايت فقيه ميپردازد. پيشينه نظريه ولايت فقيه، ادلة اثبات ولايت فقيه، شرايط و چگونگي تعيين ولي فقيه و بررسي فردي يا شورايي بودن آن، محدوده وظايف و اختيارات ولي فقيه با توضيح مطلق يا مقيد بودن آن، ساختار حکومت مبتني بر ولايت فقيه و بررسي تأييدي يا تأسيسي بودن آن، و نيز بيان نقش شورا در ساختار حکومت اسلامي در اين بخش بررسي شده است.
🔹«ولايت فقيه در نظام جمهوري اسلامي» عنوان بخش سوم اين نوشتار است که در آن ضمن سه فصل به مفهوم و ماهيت جمهوري اسلامي، جايگاه رفراندوم در نظام جمهوري اسلامي، سازوکار تعيين ولي فقيه و نظارت بر او با تأکيد بر وظايف و مبناي تشکيل مجلس خبرگان، شرايط اعضاي مجلس خبرگان و اشكال دور در معرفي ولي فقيه توسط اين مجلس، طول دوره ولايت فقيه و رابطه آن با قانون اساسي، پرداخته شده است.
🔹بررسي ظرفيتهاي تئوريک نظرية ولايت فقيه براي کارآمدي نظام سياسي، و نيز بيان جلوههايي از کارآمدي نظام جمهوري اسلامي در پرتو ولايت فقيه، سرفصلهاي بخش چهارم اين کتاب است.
http://mesbahyazdi.ir/node/5579
🆔 @ara_ir
✅ بدکاری، بیکارگی، دلسردی، ایجاد یاس و شایعهپراکنی خلاف شعارها و آرمانهای #انقلاب_اسلامی است و در ادارات، نهادها و سازمانهای نظام اسلامی، باید از آنها پرهیز شود.
🔹امام خامنهای:
🔹#نظام_اسلامی آن است که انسانها هر کدام، هر روز درصدد بهتر کردن خودشان باشند. در نظام اسلامی، یکی از شعارهای همیشه زندهاش این است که: «مَنْ ساوی یَوْماهُ فَهُوَ مَغبون.» من و شما اگر امروزمان مثل دیروز باشد، مغبونیم و سرمان کلاه رفته است. امروز باید جلوتر از دیروز باشیم. از همه جهت، از جمله از جهات معنوی.
🔹در نظام اسلامی، یکی از شعارهای همیشه زنده این است که هر کسی باید در صدد #خودسازی باشد. باید بر گناهان خود گریه کند؛ از بدیهای خود استغفار و توبه کند؛ کارهای خوب خود را زیاد کند؛ کارهای بدش را کم کند و هر ارتباط غلطی را تبدیل به ارتباط درست کند.
🔹اگر نظام اسلامی این است، ما نمیتوانیم قبول کنیم که در نقطهای از #ادارهای، #بدکاری و #بیکارگی و #شایعهپراکنی باشد. چند نفر #حقوق_دولت را بگیرند و بنشینند صبح تا ظهر شایعهپراکنی کنند، حرف مُفت بزنند، دلسردی و یأس ایجاد کنند و آدمهای خوب را مورد طعن و اهانت و مسخره قرار دهند! مگر چنین چیزی میشود؟! آن وقت، در کنار آنها هم یک عدّه آدمهای مؤمن، مشغول کار باشند. این و آن یکسانند؟ هرگز چنین چیزی نیست. ۱۳۷۱/۶/۴
🆔 @ara_ir
🔹و قال امیرالمومنین(ع)
صَوَابُ الرَّأْيِ بِالدُّوَلِ يُقْبِلُ بِإِقْبَالِهَا
وَ يَذْهَبُ بِذَهَابِهَا: استواری رای با کسی است که حکومت و دارایی دارد، با روی آوردن آن میآید و با رفتن آن میرود.
📚نهجالبلاغه حڪمت ۳۳۹
🔹براى اين گفتار امام علی(ع) چند تفسير وجود دارد:
🔹تفسیر اول: تا انسان #آرای_صحيح و صائبى نداشته باشد نمىتواند #حكومت خوبى تشكيل دهد؛ #مديريتهاى_عالى و #قوى سرچشمه حكومتهاى نيرومند و صالح است. همراه اين مديريتها آن حكومتها شكل مىگيرد و با از بين رفتن آن، حكومتها رو به زوال مىنهند.
🔹تفسير دوم: #رأى_صائب به هنگام #قدرت حاصل مىشود، زيرا افراد قوى و نيرومند براى حفظ قدرت خود مىكوشند تا صحيحترين راه را انتخاب كنند، در حالى كه افراد ضعيف و ناتوان آمادگى روحى براى گرفتن تصميمهاى صحيح ندارند، از اينرو با حصول قدرت، رأى صائب مىآيد و با پشت كردن قدرت، رأى صائب هم از دست مىرود.
🔹تفسير سوم: چون افراد به #قدرت مىرسند، هر نظرى اظهار دارند از سوى #اطرافيان_متملق و #چاپلوس نظرى صحيح و صواب معرفى مىشود هر چند باطل باشد و به عكس هنگامى كه قدرت از دست برود گروهى ظاهربين صائبترين نظرها را نيز انكار مىكنند. شبيه همين معنا در كلام ديگرى از مولا اميرمؤمنان(ع) در غررالحكم آمده است: «الدَّوْلَةُ تَرُدُّ خَطَأُ صاحِبِها صَوابا وَصَواب ضِدِّهِ خَطاءً؛ #دولت و #قدرت، #خطاى صاحب آنرا #صواب جلوه مىدهد و صواب بر ضد آن را خطا میشمارد».
🆔 @ara_ir
✅ مسوولین نظام اسلامی باید #ساده_زیست باشند و خودشان #محرومیت را #لمس کرده باشند.
🔹حضرت امام(ره):
🔹خاصیت یک #حکومت_مستضعفین و #حکومت_مردمی این است که هم #مجلسش میفهمد مستضعفین و محرومین یعنی چه، هم #حکومت و #وزرا میفهمند که یعنی چه، هم #رئیس_جمهور و #رئیس_مجلساش میدانند که این محرومیت یعنی چه؛ برای اینکه خودشان #لمس کردهاند. ۱۳۶۲/۵/۱۱
🆔 @ara_ir
✅ ولایت مطلقه فقیه از زمان شیخ مفید مطرح بوده؛
🔹آیتالله سیفی مازندرانی:
🔹ادله اثبات #ولایت_فقیه شامل عقل، شهرت عظیمه، نصوص شرعیه و امور حسبیه میشود، که قدما نیز بر ولایت مطلقه فقیه تصریح داشتهاند و باید کلام فقها به نحو فنی، اصولی و استدلالی بررسی شود.
🔹 #ولایت_مطلقه_فقیه از زمان #شیخ_مفید مطرح بوده و حتی سخنان ایشان صراحت بیشتری در این باره دارد. شیخ در پاسخ به پرسش «آیا عالمی که توسط #حکومت_جائر منصوب شده #ولایت دارد یا خیر؟» میگوید «عالمی که از سوی حکومت ظالم و جائر حکومت قبول کند، از نظر من امارت او شرعی است، چون او امیر از جانب #امام_زمان(عج) است نه امیر از جانب #حاکم. البته باید اهل علم و تدبیر باشد.»
🆔 @ara_ir
✅ #انحطاط_اخلاقی جامعه میتواند آثار نامطلوب و حتی گاه فاجعهآمیزی به دنبال داشته باشد، #مسوولین و #متولیان_امر باید نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری داشته باشند. فاجعه عظیم #کربلا، نتیجه سقوط اخلاق در جامعه اسلامی بود؛
🔹امام خامنهای:
🔹اگر تلاشهای امام سجاد(ع) نبود، شهادت امام حسین(ع) ضایع شده بود و آثار آن نمیماند. سهم امام چهارم، سهم عظیمی است. در زندگی امام چهارم، چند رشته کار وجود دارد که یکی از آنها، همین رشته اخلاق است. یعنی #تربیت و #تهذیب_اخلاق جامعه اسلامی.
🔹امام سجاد به #تعلیم و #تغییر_اخلاق در جامعه اسلامی کمر بست. چرا؟ چون طبق تحلیل آن امام بزرگوار، بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که به فاجعه کربلا انجامید، ناشی از #انحطاط و #فساد_اخلاق مردم بود. اگر مردم از اخلاق اسلامی برخوردار بودند، یزید و ابنزیاد و عمر سعد و دیگران نمیتوانستند آن فاجعه را بیافرینند. اگر مردم آنطور پَست نشده بودند، آنطور به خاک نچسبیده بودند، آنطور از آرمانها دور نشده بودند و رذایل بر آنها حاکم نمیبود، ممکن نبود حکومتها - ولو فاسد باشند؛ ولو بیدین و جائر باشند - بتوانند مردم را به ایجاد چنان فاجعه عظیمی؛ یعنی #کشتن_پسر_پیغمبر و #پسر_فاطمه_زهرا(س) وادار کنند. مگر این شوخی است!؟
🔹یک ملت، وقتی منشأ همه #مفاسد خواهد شد که #اخلاق او خراب شود. این را امام سجاد(ع)، در چهره جامعه اسلامی تفحّص کرد، و کمر بست به اینکه این چهره را از این زشتی پاک کند و اخلاق را نیکو گرداند. لذا، دعای «مکارمالاخلاق» دعاست؛ اما #درس است. «صحیفه سجادیه» دعاست؛ اما #درس است. ۷۲/۴/۲۳
🆔 @ara_ir
✅ ایجاد #یاس در جامعه، حرکت در راستای #راهبرد_دشمن است؛
🔹نایب رییس مجلس خبرگان:
🔹پیام اعضای مجلس خبرگان برای همه مسئولین، پیام #حرکت، #تلاش و #فعالیت_انقلابی و متفاوت از قبل است.
🔹جنگ تمام نشده و ما امروز درگیر جنگ #روانی، #اقتصادی و #اطلاعاتی هستیم و باید متناسب با این جنگ، با #آرایش_جنگی بگیریم.
🔹انتظار خبرگان ملّت از همه مسئولین این است که با حرکت و تلاش جدی خود، در بین مردم #امیدآفرینی کنند.
🔹امروز، مخصوصاً در آستانه انتخابات، هر فردی چه بخواهد یا نه و چه بداند یا نداند، #یاس ایجاد کند، در راستای #راهبرد_دشمن حرکت کرده است.
🔹پیام خبرگان رهبری، افزایش فضای امید در جامعه و #گرهگشایی از مشکلات مردم است.
🆔 @ara_ir
🔹امام خامنهای:
🔹 #حكومت_اسلامی، حكومت #قرآن و حكومت #فقه و #فقیه و حكومت #علم و #عدل است. حكومت برای گسترش #آرمانهای_اسلامی است. تشكیل حكومت اسلامی، آرزوی همه #اولیاءاللَّه در طول تاریخ بوده است.
🔹هر فرد مؤمنی وظیفه دارد از آن #دستگاه_سیاسی كه اسلام را ترویج و احكام آن را پیاده میكند، #حمایت كند. مگر عالِم دین میتواند نسبت به حكومت اسلامی بیاعتنا بماند؟!
🔹افراد #كافر به اسلام، در مقابل حكومت طاغوتی بیاعتنا میمانند. «طاغوت» یعنی كسی كه در مقابل خدا، دستگاهی برپا میكند: انداداللَّه، شركاءاللَّه.
🔹كسانی كه خود را بنده مطیع خدا میدانند، برای تحقّق #اهداف_خدایی تلاش میكنند و صبح و شام در مقابل پروردگار پیشانی خضوع به خاك میسایند كه به آنها توفیق دهد #خدمتگزار_دین او باشند. اگر اینها در كشور، زمام قدرت را به دست گیرند، همه وظیفه دارند كه مانند یك #عبادت، از آنان حمایت كنند.
🔹در گوشه و كنار، شاید افرادی هستند كه خیال میكنند این نشانه زهد و علم آنان است كه از كار #كنار بكشند و كاری با حكومت نداشته باشند. مگر چنین چیزی امكان دارد؟! البته چون میخواهیم نسبت به مسائل، حُسن ظن داشته باشیم، میگوییم: «این، نشانه #بیخبری و #غفلت آنان است.» والّا اگر غفلت و بیخبری نباشد، نشانه چیزهای خیلی بدی خواهد بود. ۱۳۷۴/۰۹/۱۶
🆔 @ara_ir
✅ مساله مهمی که دولتمردان باید توجه داشته باشند این است که از فرصت حضور در #سازمان_ملل استفاده کنند تا با #مردم_دنیا و #افکار_عمومی جهان سخن بگویند و مراقب باشند در #نقشههای طراحی شده از سوی آمریکا و همپیمانان آن قرار نگیرند.
🔹رهبر معظم انقلاب:
🔹آن سالی که بنده برای اجلاس #سازمان_ملل به #نیویورک رفتم، یکی از مسؤولین بلندپایه یکی از کشورهای اروپایی پیش من آمد و گفت: «شما بالأخره باید مسأله خود را با #آمریکا حل کنید!»
🔹فکر میکردند ما که به نیویورک رفتهایم و در کشور آمریکا هستیم، شاید بتوانند نان را به تنور گرم بزنند!
🔹گفتم نمیشود. قضیه #سازمان_ملل، قضیه دیگری است. من به سازمان ملل آمدهام تا با #مردم_دنیا حرف بزنم و این ربطی به آمریکا ندارد! مسأله آمریکا، مسأله دیگری است. ۱۳۷۷/۱/۱
🆔 @ara_ir
✅ #دشمنشناسی برای #مسوولان نظام اسلامی یک #اصل و مساله #راهبردی است، در صورت عدم شناخت صحیح از دشمن و یا اشتباه گرفتن دشمن با دوست، گاه تصمیماتی گرفته میشود و تعاملاتی صورت میگیرد که بر خلاف مبانی و آرمانهای انقلاب خواهد بود. رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند که اروپا هم مانند آمریکا، #دشمن ماست و تفاوت #جوهری با آمریکا ندارد، اروپا نیز مانند آمریکا علیه انقلاب اسلامی تلاش میکند بنابراین باید هوشیار بود و به عنوان #دشمن با آنها تعامل داشت و نه #دوست_راهبردی.
🔹رهبر معظم انقلاب:
🔹️یک نکته درباره اروپاییها و مسائل سیاست خارجی؛ ما البته راه تعامل و مذاکره و نشست و برخاست با هیچ کشوری در دنیا جز #رژیم_صهیونیستی و #آمریکا را نبستیم، عملاً هم مشغولیم، مشغول تلاش و فعالیت هستیم لکن همینطور که بارها گفتیم مطلقاً نبایستی اعتماد ما به غیرنیروی داخلی باشد؛ بخصوص به آن کسانی که عَلم دشمنی در برابر جمهوری اسلامی و نظام اسلامی بلند کردند که در رأس آنها بعد از آمریکا همین کشورهای اروپاییاند.
🔹️همین چند تا کشور اروپایی، اینها #صریحاً دشمنی میکنند با جمهوری اسلامی، انگیزههای آنها در مورد دشمنی با نظام اسلامی، با انگیزههای آمریکا تفاوت #اصولی و #جوهری ندارد، البته وضع آمریکا خب یک وضع ویژهای است.
🔹اینها نه توانشان آنقدر است، نه تسلطشان و امکاناتشان آنقدر است ولیکن تفکر در این اروپاییها #همان تفکر آمریکا است؛ به عنوان میانجی وارد میشوند، #مذاکره میکنند، #تماس میگیرند، تلفن میکنند، حرفهای طولانی میزنند، وعده میدهند پوچ، همهاش پوچ. ۹۸/۷/۴
🆔 @ara_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فرمانده کل سپاه:
🔹ما به مرز #نترسیدن از #هر_قدرتی رسیدهایم.
🔹ما اگر #بزنیم، #اعلام میکنیم.
🔹دشمنان با لنز گذشته و از دریچه چشمهای گذشته به #قدرتهای منتشر شده در #جهان_اسلام نگاه نکنند، آنها #بالغ شدهاند و به #کمال_قدرت رسیدهاند، میتوانند عمل کنند اما دشمن میخواهد این #واقعیت را #نپذیرد.
#راهبرد_مقاومت
#عزت
#صلابت
#اقتدار
#آینده_روشن_انقلاب
🆔 @ara_ir
✅ عالمان دین در #اسلامی_شدن #نهادهای_حاکمیتی و همچنین #جامعه_اسلامی، نقش اساسی دارند مشروط بر اینکه با تشخیص صحیح شرایط زمان و مکان، به استنباط مسائل #مهم و #اولویتدار حکومت بپردازند و پاسخی از متون دینی برای آنها بیابند.
🔹آیتالله نوری همدانی:
🔹رفتار #عالمان_دین باید #برادرانه و #متواضعانه و زندگیشان در حد #متوسط زندگی مردم باشد.
🔹طلاب باید با تقویت #قوه_برهان و #استدلال خود، #شبهات موجود در میان مردم را پاسخگو باشند.
🔹همه طلاب باید تلاش کنند تا با #اجتهاد و #تفقه، در جامعه #اثرگذار باشند.
🔹 #زمانشناسی و #شناخت_دشمن از ویژگیهای لازم طلاب در #دنیای_امروز است.
#اجتهاد
#تفقه
#زمانشناسی
#دشمنشناسی
🆔 @ara_ir
آیت الله مصباح.mp3
2.12M
✅ طبق مبانی کلامی و فقهی، حاکم بر جامعه باید از طرف خداوند اذن بر حکومت داشته باشد، در عصر حضور معصوم، او از طرف خداوند اذن بر حکومت دارد و در دوران غیبت، #مجتهد_جامعالشرایط از طرف معصوم اذن بر حکومت دارد و حاکم است. بنابراین اطاعت از #ولی_فقیه مانند اطاعت از #امام_معصوم برای همه واجب است.
🔹علامه مصباح یزدی:
🔹امروز بیعت با #ولی_فقیه مانند بیعت با #سیدالشهداء در روز عاشوراست."کل یوم عاشورا" یعنی این. امروز هم میتوانید در #جبهه_عاشورا باشید.
🔹امروز هم بدانید رهبر، نماینده #امام_زمان(عج) است. اطاعت از او مثل اطاعت از امام زمان(عج) بر ما واجب است.
🔹حکم ولی فقیه از فتوای #مراجع بالاتر است. اگر ولی فقیه حکمی صادر کرد همه مجتهدین لازم است اطاعت کنند. هیچ کس حق نقض حکم حاکم را ندارد.
🔹 #خط_رهبری را بشناسیم، سخنان #صریح ایشان را #تفسیر_به_رای نکنیم.
🆔 @ara_ir
✅ گری سیک: #دوران_بزن_در_رو تمام شده، ضربات #ایران و #متحدانش، #حیرتانگیز بود.
🔹عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا میگوید: دوران #برتری_آمریکا و بزن در رو به پایان رسیده است.
🔹گری سیک که در دولتهای فورد، کارتر و ریگان حضور داشته، در لوبلاگ نوشت:
🔹 #راهبرد_آمریکا از همان آغاز بر این گمان ناگفته استوار بود که دشمنِ - معمولا پراکنده و ابتدایی - توان پاسخگویی موثر را ندارد: پهپادهای آمریکایی، 24 ساعته پناهگاههای #القاعده را در وزیرستان زیر نظر میگیرند و گاهی هم موشکهایی را به سوی رهبرانشان شلیک میکنند #بینگرانی از #تلافی، چرا که #آسمان در اختیار آمریکا و متحدانش است. ظاهرا این دوران رو به پایان است.
🔹به تازگی، رئیس ستاد ارتش آمریکا، در جلسه پرسش و پاسخ کنگره، با شجاعتی ستودنی یک دکترین نظامی ساده را خلاصه کرد: ارتش آمریکا نباید «هرگز در یک جنگ #منصفانه درگیر شود.» در این فرمول، نه نکته تازهای هست و نه بزدلی. اگر هدف برنده شدن است، در آن صورت وارد جنگی بشوید که #شانس_پیروزیاش را دارید. سان تژو، دو هزار سال پیش نوشت: «اگر دشمنتان توانمند است، از او پرهیز کنید.»
🔹ایالات متحده، حدود ۶۰۰ پایگاه نظامی در سطح جهان دارد به همراه انواع پستهای استقرار نیرو. پرسش این است: چه میزان فکر و توجه صرف امنیت #هوایی این پایگاهها (در مقایسه با توجه به امنیت آنها در روی زمین) شده است؟
🔹هنگامی که ایالات متحده، حمایتی مطلق را پشت کارزارِ هواییِ بیمحابایِ عربستان سعودی علیه نیروهای حوثی در یمن میگذارد، آیا این باور ناگفته وجود ندارد که درد و رنج و آسیب یکطرفه، تنها برای حوثیها خواهد بود؟ سالهاست که هواپیماهای سعودی، قادرند اهداف یمن از جمله مناطق مسکونی را بدون هرگونه هراسی بمباران کنند. از برخی درگیریهای مرزی که بگذریم، حوثیها بهنظر نمیرسید که بتوانند آسیبی #جدی به هیچ یک از تاسیساتی وارد کنند که به منافع آمریکا زیان برساند. در این یک سال، این گمانه، #دگرگون شد و یورش شنبه گذشته، سنجشها را تغییر داد: #نیمی از تولید #نفت عربستان سعودی و پنج درصد #عرضه_جهانی، قطع شد.
🔹سیاست #فشار_حداکثری آمریکا علیه ایران هم بر همان گمان ناگفته استوار بود. اگر از شعارهایی که مقامهای آمریکایی درباره تهدیدهای ایران میدهند بگذریم، این پرسش بهمیان میآید که آیا تصمیمسازان آمریکایی واقعا باور داشتند که ایران، به عنوان یک قدرت سطح میانه با توانمندیهای نظامی بسیار محدود - بتواند یا بخواهد- آسیبی به منافع آمریکا بزند؟
🔹اولین نشانه مهم از نادرستی این سنجش، بیستم ژوئن ظاهر شد، هنگامی که یک #موشک_ایرانی، یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را سرنگون کرد. برخلاف ادعای ترامپ درباره دلیل عدم تلافی آمریکا، این گمانهزنی وجود دارد که امارات متحده عربی - که پهپاد از آنجا برخاسته بود - هراس داشت که هزینه اقدام آمریکا را خواهد پرداخت. پس از آن بود که امارات، نیروهایش را از یمن بیرون کشید و #هیئتی هم به #تهران فرستاد.
🔹آیا دوران «بزن دررو» به پایان رسیده است؟ در واقع، این رویکرد هیچگاه پایانی همیشگی نداشت. با فراگیر شدن فنآوری پهپادها، دوران #برتری_مطلق_هوایی آمریکا و متحدانش به چالش کشیده میشود. فناوری موشکهای کروز، پیچیدهتر است اما آن هم دیر و زود دارد اما سوخت و سوز نه. معنی این تغییر آن است که دیگران هم خواهند توانست هزینه سیاستهای آمریکا را به روشهایی بالا ببرند که در گذشته، پیشبینی نمیشد.
🔹اگرچه ترامپ با انتقادهای زیادی روبهرو شده است به این دلیل که برای اقدام نظامی منتظر اجازه عربستان است، اما من معتقدم که این تصمیم درستی است؛ چراکه ترامپ دنبال حمله نیست. عربستان نیز خواهان #درگیری_نظامی با ایران نیست؛ چرا که درگیری نظامی با ایران #منطقی نیست. امارات متحده هم متوجه قدرت ایران شده است؛ برای همین هم از روند درگیری نظامی با ایران خارج شد و گفتوگو با ایران را شروع کرد.
🔹عربستان باید بداند اگر با آمریکا برای حمله به ایران همراه شود، اولین اتفاقی که رخ می دهد این است که ایران به #صنایع_نفتی عربستان حمله میکند و این تاسیسات نابود میشود.
🔹وی در مورد اعلام انصارالله که مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است، گفت: ما نمیدانیم چه کسی این اقدام را صورت داده است اطلاعات ما کامل نیست. اما تصاویری که دیدم #حیرتانگیز است سلاحهای پیشرفتهای در این حمله به کار گرفته شده است. چیزی که مشخص است این است که ما تاکنون تواناییهای آنها را خیلی #دستکم گرفته بودیم.
#اقتدار_ایران
#قدرت_مقاومت
#افول_آمریکا
#معادلات_جدید
🆔 @ara_ir
✅ امام خامنهای #سیاستهای_کلی #نظام_قانونگذاری را ابلاغ کردند؛
🔹امام خامنهای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام قانونگذاری را ابلاغ و با توجه به اهمیت موضوع در حاشیه آن مرقوم کردند: «سیاستها به قوای سهگانه ابلاغ شود. سه قوه موظفند اقدامات را زمانبندی و پیشرفتها را گزارش نمایند».
🔹متن سیاستهای کلی نظام قانونگذاری مصوّب مقام معظم رهبری که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تنظیم شده است، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سیاستهای کلی نظام قانونگذاری
١- توجه به موازین شرع به عنوان اصلیترین منشاء قانونگذاری در تنظیم و تصویب طرحها و لوایح قانونی.
۲- ارزیابی و پالایش قوانین و مقررات موجود کشور از حیث مغایرت با موازین شرعی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد سازوکار لازم برای تضمین اصل چهارم قانون اساسی.
٣- تعیین سازوکار مناسب برای عدم مغایرت مقررات با قانون اساسی.
۴- نظارت بر عدم مغایرت یا انطباق قوانین با سیاستهای کلی نظام با همکاری شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب قوانین لازم برای تحقق هریک از سیاستهای کلی نظام.
۵- تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات با ارائه تعریف روشن و مشخص از «قانون»، «آییننامه، تصویبنامه و بخشنامه موضوع اصل ۱۳۸»، «قانون آزمایشی و اساسنامه موضوع اصل ۸۵»، «برنامه و خط مشی دولت و تصمیمات موضوع اصل ۱۳۴»، «آراء وحدت رویه و ضوابط موضوع اصل ۱۶۱» و سایر مقررات و همچنین طبقهبندی و تعیین هرم سیاستها، قوانین و مقررات کشور بر اساس نص یا تفسیر اصول قانون اساسی حسب مورد، از طریق مجلس شورای اسلامی.
۶- تعیین حدود اختیارات مجلس در اصلاح لوایح با رعایت اهداف لایحه.
۷- تعیین محدوده اختیار مجلس در تصویب ساختار و مفاد بودجه سالانه کل کشور (پیشبینی درآمدها، هدفگذاریها، موارد هزینه و...) با تصویب قانون لازم و اصلاح آییننامه داخلی مجلس.
۸- تعیین وظایف دولت و مجلس در مورد تعداد وزرا و وظایف و اختیارات آنان، وظایف قانونی رئیس جمهور موضوع اصل ۶۰ و ۱۲۴ قانون اساسی و هر گونه ادغام، الحاق، انتزاع و ایجاد سازمانهای اداری، از طریق تصویب قانون.
۹-رعایت اصول قانونگذاری و قانوننویسی و تعیین سازوکار برای انطباق لوایح و طرحهای قانونی با تأکید بر:
🔹قابل اجرا بودن قانون و قابل سنجش بودن اجرای آن.
🔹معطوف بودن به نیازهای واقعی.
🔹شفافیت و عدم ابهام.
🔹استحکام در ادبیات و اصطلاحات حقوقی.
🔹بیان شناسه تخصصی هر یک از لوایح و طرحهای قانونی و علت پیشنهاد آن.
🔹ابتناء بر نظرات کارشناسی و ارزیابی تأثیر اجرای قانون.
🔹ثبات، نگاه بلندمدت و ملی.
🔹انسجام قوانین و عدم تغییر یا اصلاح ضمنی آنها بدون ذکر شناسه تخصصی.
🔹جلب مشارکت حداکثری مردم، ذینفعان و نهادهای قانونی مردمنهاد تخصصی و صنفی در فرآیند قانونگذاری.
🔹عدالت محوری در قوانین و اجتناب از تبعیض ناروا، عمومی بودن قانون و شمول و جامعیت آن و حتیالامکان پرهیز از استثناهای قانونی.
۱۰- تعیین عناوین قوانین جامع، تبویب، تنقیح و تعیین شناسه قوانین موجود کشور در طول برنامه ششم توسعه.
۱۱- تعیین ساز و کاری از سوی مجلس شورای اسلامی برای تشخیص قابلیت طرح در مجلس (موضوع اصل ۷۵ قانون اساسی) قبل از طرح و اعلام وصول.
۱۲- ضابطهمندسازی و تعیین نصاب بالا برای ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت نظام در موارد تعارض مصوبه مجلس با نظر شورای نگهبان.
۱۳- بازنگری در مصوباتی که بر اساس مصلحت در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است از حیث تعیین دوره اعتبار مصلحت.
۱۴- رعایت صلاحیت ذاتی قوای سه گانه در قوانین مربوط به تشکیل نهادهایی از قبیل شوراهای عالی؛ بازنگری در قوانین موجود این نهادها؛ پیشبینی ساز و کار کارآمد قانونی لازم برای تضمین عدم مغایرت مصوبات آنها با قوانین عادی.
۱۵- تعیین اولویتهای قانونگذاری با محوریت: گره گشایی از امور اجرایی کشور، اصول اجرانشده قانون اساسی، سند چشمانداز، سیاستهای کلی نظام، برنامه پنج ساله توسعه و مطالبات رهبری.
۱۶- رعایت تدابیر فرماندهی کل نیروهای مسلح در قانونگذاری برای نیروهای مسلح.
۱۷- ترویج و نهادینه سازی فرهنگ رعایت، تمکین و احترام به قانون و تبدیل آن به یک مطالبه عمومی.
🆔 @ara_ir
980622-Panahian-RisheHayeGhatleEmamHoseinRaFaramooshNakonim-64k.mp3
11.32M
✅ ریشههای شهادت اباعبدالله(ع)؛
🔹سخنرانی علیرضا پناهیان قبل از خطبههای نماز جمعه تهران:
🔹یکی از ریشههای قتل امام حسین(ع)، #جریان_نفاق در زمان پیامبر اکرم(ص) بود که جامعه را به مهاجر و انصار تقسیم میکردند و برای آنها #سوره_منافقین نازل شد.
🔹چرا مستحب است هر هفته #سوره_منافقین در نماز جمعه خوانده شود؟
🔹این دو قطبی سازی بر انتخاب جانشین بعد از پیامبر(ص) هم تاثیر گذاشت.
🔹️ایجاد دوقطبی کاذب در جامعه، رفتاری منافقانه است.
🔹دوقطبیسازی باعث ایجاد #خفقان روانی و #دیکتاتوری رسانهای در جامعه میشود.
🔹دو قطبیسازی بر #شایستهسالاری تاثیر میگذارد.
🔹دو قطبیسازی بر #شفافیت در جامعه تاثیر میگذارد.
🔹 #صهیونیستها با دو قطبیسازی در دنیا سیاستهایشان را دنبال میکنند.
🔹انتخابات یکی از فرصتهایی است که عدهای با ایجاد دو قطبیسازی به دنبال رای آوری هستند.
🔹یکی دیگر از ریشههای قتل ابیعبدالله(ع) عدم تبعیت جامعه از حق و سخیف ندانستن باطل بود.
🆔 @ara_ir
✅ در تقابل حق و باطل همیشه یک #کانون_اصلی_درگیری و یک #مرکز_استراتژیک وجود دارد که باید به درستی آن را تشخیص داد تا به طور صحیح برنامهریزی و عمل کرد و دچار خطای محاسباتی نشد.
🔹استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
🔹همیشه یک #مرکزیتِ_استراتژیک در درگیری #اسلام و #کفر وجود دارد که باید پای آن #ایستاد تا نتیجه گرفت. مبارزه با #امریکا و #اسرائیل در حال حاضر، نقطهٔ استراتژیک مبارزه انقلاب اسلامی با نظام کفر است.
🔹نظام استکبار، #یک_محور دارد که آمریکاست. اگر امریکا را بیندازیم، آلمان و فرانسه و انگلیس و بقیه هم میافتند. امام(ره) که با امریکا میجنگید، اما طرفداران امریکا در ایران و یا لیبرالیستهای به ظاهر مسلمان میگفتند: با #شوروی بجنگید، چون کمونیست هستند!
🔹اینها نمیفهمیدند که دو تا محور که نمیشود انتخاب کرد! امام(ره) دقیقاً درست انتخاب کرد. استکبار همین را میخواست که امام(ره) با شوروی بجنگد و بعد آنها بگویند دیدید ما گفتیم دین افیون ملتهاست! دین با عدالت (به تعریف آنها: نظام کمونیستی) مبارزه میکند! در نتیجه آنها دوباره پرچم را به دست بگیرند.
🔹امام(ره) با آمریکا به اسم دین جنگید، اما پرچم #عدالتخواهی را هم از شوروی گرفت. راه ساقط کردن شوروی، مبارزه با شوروی نبود، بلکه مبارزه با امریکا بود. الآن هم راه ساقط کردن همه مستکبران عالَم، مبارزه با امریکاست.
🆔 @ara_ir
✅ #جهاد_ابتدایی و #پیشدستانه، مبانی فقهی و قرآنی متعددی دارد، یکی از دلایل آن، #سیره_پیامبر_اکرم(ص) است. برخی از غزوهها و جنگهایی که پیامبر اسلام برای حفظ کیان اسلام انجام دادند، به صورت جهاد ابتدایی و حمله پیشدستانه بوده است.
🔹یکی از این جنگها، غزوه #بنیالمصطلق بود. زمانی که رسول اکرم از طریق #عیون و #نیروهای_اطلاعاتی خود متوجه شدند که طایفهای از خزاعه به نام بنیالمصطلق قصد تدارک نیرو و حمله به مسلمانان را دارد، دستور دادند مسلمانان برای جهاد و حمله پیشدستانه آماده شوند. لشکر اسلام از مدینه خارج شد و در محلی به نام «مریسیع» در #حوالی_مکه با لشکر دشمن مواجه و با آنها وارد جنگ شد.
🔹در این جنگ و اقدام ابتکاری پیامبر اکرم(ص)، مسلمانان پیروز و به طور کامل بر دشمن غلبه کردند. عدهای از بنی المصطلق کشته شدند، عدهای فرار کردند، عده زیادی نیز اسیر شدند و غنائم فراوان نصیب مسلمانان شد.
🔹این سیره و رفتار پیامبر(ص) مبنایی است برای #جهاد_ابتدایی و اقدام #حکومت_اسلامی علیه دشمنان در #خارج_از_مرزهای خود که احتمال #پیروزی جبهه اسلام و #شکست دشمن و یا ضربه کاری به او را بالا میبرد.
🔹غزوه بنیالمصطلق - ویکی فقه
http://wikifeqh.ir/%D8%BA%D8%B2%D9%88%D9%87_%D8%A8%D9%86%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B7%D9%84%D9%82
🆔 @ara_ir
✅ کارزار فکری با دشمن به #سود ماست؛ اگر #مقدمات و #لوازم آن را فراهم کنیم، قطعا #بُرد با ماست؛
🔹امام خامنهای:
🔹امروز ما در یک میدان #جنگ و #کارزار_حقیقىِ_فکری قرار داریم. این کارزار فکری بههیچوجه به #زیان ما نیست؛ به #سود ماست.
🔹اگر وارد این میدان بشویم و آنچه را که نیاز ماست - از مهمات #تفکر_اسلامی و #انبارهای_معارف_الهی و #اسلامی - بیرون بکشیم و صرف کنیم، قطعاً بُرد با ماست؛ لیکن مسأله این است که ما باید این کار را بکنیم.
۱۳۸۴/۲/۱۱
🆔 @ara_ir
✅ و نُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ. وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَ نُرِيَ فِرْعَوْنَ وَ هَامَانَ وَ جُنُودَهُمَا مِنْهُم مَّا كَانُوا يَحْذَرُونَ. قصص 5 و 6.
🔹اراده خداوند است که #مستضعفین به #قدرت برسند و #حاکم زمین شوند؛
🔹تصویر اول: سال ۶۱ عملیات بیتالمقدس؛ به اسارت درآوردن ۱۹ هزار بعثی توسط رزمندگان اسلام
🔹تصویر دوم: سال ۹۸ عملیات نصر من الله؛ اسارت بیش از دو هزار نظامیِ سعودی به دست یمنیها
🆔 @ara_ir