#اطلاع_رسانی
✳️نشست علمی معرفی و بررسی کتاب
📔«المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته»
✍️ارائه کننده: حجة الاسلام و المسلمین مومن زاده (مدیر گروه علوم قرآنی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی)
📅زمان: یکشنبه ۶ مهر ماه 1399، ساعت ۱۵
🏫مکان: مشهد مقدس، جنب حرم مطهر رضوی (ابتدای خیابان آیت الله شیرازی)، مدرسه علمیه عالی نواب، طبقه همکف، اتاق جلسات.
🔰«گروه آموزشی زبان و ادبیات عربی مدرسه علمیه عالی نواب»
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh
♨️ «اطلاع رسانی کانال های ادبی حوزه علمیه خراسان»♨️
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh
🏢«سامانه پاسخگويي و نشر تحقیقات ادبی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @sepentaLiterary
🔏«پرسش ها و پاسخ های ادبی حوزه علمیه خراسان»
🆔@hozehkhLiteraryquestions110
گروه علمی زبان و ادبیات حوزه علمیه خراسان
#اطلاع_رسانی
✳️گزارش نشست علمی معرفی و بررسی کتاب
📔«المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته»
✍️ارائه کننده: حجة الاسلام و المسلمین مومن زاده (مدیر گروه علوم قرآنی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی)
📄 نشست علمی معرفی کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن الکریم و سر بلاغته» با ارائه حجت الاسلام و المسلمین مؤمن زاده، مدیر گروه علوم قرآنی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی و با حضور مسؤول قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام رضایی و جمعی از طلاب رشته تخصصی زبان و ادبیات عربی در تاریخ 6 مهر در سالن جلسات مدرسه علمیه عالی نواب برگزار گردید.
🔹در ابتدای این نشست، حجت الاسلام رضایی، مسؤول قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان، ضمن خیر مقدم به بیان نکاتی پیرامون کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن الکریم و سر بلاغته» پرداختند.
🔸سپس مدیر گروه علوم قرآنی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی ، به بیان فهرست این کتاب پرداخته و بیان کردند: این کتاب، لغات قرآن را به ترتیب حروف الفبا چینش نموده و اساس کار آن دو کتاب «المعجم المفهرس» و «معجم الفاظ القرآن الکریم » بوده است و در صورت اختلاف میان این دو «معجم الفاظ القرآن الکریم » ترجیح داده شده است. ترتیب داخلی کتاب نیز، همان ترتیب ادبی آموزشی در حوزه های علمیه بوده و به ترتیبِ فعل ثلاثی مجرد، ثلاثی مزید و سپس اسم به بیان مطالب پرداخته شده است.
📊این کتاب شرح هر لغت را در چهار بخش ارائه میدهد:
1️⃣النصوص اللغویة:
در ابتدا توضیحی کوتاه پیرامون ساختار لغت و تعداد کاربرد آن در سورههای مختلف قرآن گزارش میکند. پس از آن به معنای واژه در کهن ترین منابع لغوی تا جدیدترین آنها پرداخته شده است.
2️⃣النصوص التفسیریة:
در این بخش نظرات مفسران گوناگون از صدر اسلام تا زمان معاصر آورده شده است. در این بخش به ترتیب، تفسیر پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله و سلم»، تفسیر صحابه ایشان، تفسیر چهارده معصوم «علیهم السلام» و سپس سایر مفسرین آورده شده است.
3️⃣الأصول اللغویّه:
در این بخش به تحلیل واژه و ریشهشناسی کلمه و تبیین معنای حقیقی و مجازی آن پرداخته شده است.
4️⃣الاستعمال القرآنی:
در این بخش به جمع آوری تمام آیاتی که آن کلمه قرآنی در آن استعمال شده است پرداخته و سپس به ارتباط آن کلمه با ما قبل و ما بعد آن پرداخته شده است.
🔹ایشان در ادامه با بیان اینکه از منظر ما، تفسیر طبری ام التفاسیر بوده و بر همه مفسرین شیعه و سنی تاثیر داشته، فرمودند: مرجع در این بخش تفسیر المیزان علامه طباطبایی است.
🔸در بخش پایانی نشست، استاد محترم حجت الاسلام و المسلمین مؤمن زاده، به سؤالات حاضرین در جلسه پاسخ دادند.
♦️لازم به ذکر است این نشست علمی از طرف قرارگاه زبان و ادبیات عرب حوزه علمیه خراسان با همکاری گروه علمی زبان و ادبیات عربی مدرسه علمیه عالی نواب و با حضور طلاب محترم رشته تخصصی زبان و ادبیات عربی برگزار گردید.
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh
💻#معرفی_منبع درباره
#دانش_زبان_و_ادبیات_قرآن_کریم #علم_لغت_قرآن_کریم #علم_لغت_عربی
🔉#صوتی_فارسی
💎معرفی و بررسی کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته»
👨🏫حجت الاسلام و المسلمین مومن زاده (مدیر گروه علوم قرآنی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی)
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh
📣قابل توجه عموم علاقه مندان به دانش زبان و ادبیات قرآن کریم
🏫قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان با همکاری گروه آموزشی زبان و ادبیات عربی مدرسه علمیه عالی نواب برگزار می نماید:
💎تدریس کتاب بلاغی
📔«دلائل الاعجاز» نوشته «عبد القاهر جرجانی»
👨🏫مدرس: استاد علی نوروزی (استادیار دانشگاه فردوسی مشهد)
📅زمان: شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح
🏫مکان: مشهد مقدس، جنب حرم مطهر رضوی (ابتدای خیابان آیت الله شیرازی)، مدرسه علمیه عالی نواب، سالن آیت الله شهید سید مصطفی خمینی «رحمه الله»
🔰«گروه آموزشی زبان و ادبیات عربی مدرسه علمیه عالی نواب»
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh
16.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💻#معرفی_منبع درباره
#دانش_زبان_و_ادبیات_قرآن_کریم #قرآن_زمر_071 #قرآن_زمر_073 #لغت_عربی_سوق
🎥#تصویری_عربی
💎چرایی کاربست واژه «سیق» در دو آیه
🔆وسِيقَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ زُمَرًا حَتَّى إِذَا جَاءُوهَا فُتِحَتْ أَبْوَابُهَا وَقَالَ لَهُمْ خَزَنَتُهَا أَلَمْ يَأْتِكُمْ رُسُلٌ مِنْكُمْ يَتْلُونَ عَلَيْكُمْ آيَاتِ رَبِّكُمْ وَيُنْذِرُونَكُمْ لِقَاءَ يَوْمِكُمْ هَذَا قَالُوا بَلَى وَلَكِنْ حَقَّتْ كَلِمَةُ الْعَذَابِ عَلَى الْكَافِرِينَ (زمر، ۷۱)
🔆 و سِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَراً حَتَّى إِذا جاؤُها وَ فُتِحَتْ أَبْوابُها وَ قالَ لَهُمْ خَزَنَتُها سَلامٌ عَلَيْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدِينَ (زمر، ۷۳)
👨🏫آیت الله بشیر حسین نجفی «زید عزه»
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh
📣 دیدار مدیر شعب آموزش مجازی حوزه علمیه خراسان با مسؤول «قرارگاه زبان و ادبیات عربی»
🔹به گزارش روابط عمومی قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام و المسلمین حسین ادبی، روز چهارشنبه 23 مهرماه با حضور در قرارگاه زبان و ادبیات عربی، مستقر در مدرسه علمیه عالی نواب، با مسؤول اين قرارگاه دیدار نمودند.
🔸در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام و المسلمین رضایی، مسؤول «قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»، ضمن خیر مقدم به حجت الاسلام ادبی، بخشی از فعالیت های قرارگاه زبان و ادبیات عربی را بیان نمودند.
🔹ایشان، آغاز به کار سه کانال ادبی حوزه علمیه خراسان، بر بستر پیام رسان داخلی ایتا را یکی از فعالیت های این قرارگاه در حوزه فضای مجازی دانسته و با یادآوری اهمیت فراوان دانش منبع شناسی، در دستیابی به سیرتطور موضوعات علمی، به انجام منبع شناسی موضوعی، ذیل بیش از ۴۰۰ موضوع ادبی در حوزه «زبان و ادبیات قرآن کریم» و «زبان و ادبیات عربی» خبر داد و افزود: این منابع، به مرور تا بارگذاری بیش از ۴۰ هزار منبع تخصصی ذیل موضوعات مختلف ادبی، در «سامانه پاسخگویی و نشر تحقیقات ادبی حوزه علمیه خراسان» ادامه پیدا خواهد کرد.
🔸حجت الاسلام رضایی با اشاره به بی تدبیری و کارشکنی مسؤولين مربوطه در حمایت از پیام رسان های داخلی، به ضعف این پیام رسان ها در نگهداری محتوا و منابع موجود در آنها اشاره نموده و با توجه نیاز عموم پژوهشگران و علاقه مندان به «دانش زبان و ادبیات قرآن کریم» و «زبان و ادبیات عربی» در سراسر کشور و جهان اسلام، به محتوای ارائه شده از سوی قرار گاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان، خواستار پشتیبانی مرکز آموزش مجازی حوزه علمیه خراسان و مدیریت فناوری این حوزه، برای آغاز به کار سایت اینترنتی «سامانه جامع ادبی حوزه علمیه خراسان» شدند.
🔹مسؤول «قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان» در این دیدار، ضمن اشاره به راه اندازی سطح ۴ رشته تخصصی زبان و ادبیات عربی در مدرسه علمیه عالی نواب، تدوین برنامه پنج ساله در سه سطح عمومی/ تخصصی/ نخبگانی، پیگیری اجرای طرح رتبه بندی استادان زبان و ادبیات عربی در چهار گروه و ارائه خدمات متناسب به ایشان، راه اندازی کتابخانه تخصصی ادبیات و ... را بخشی دیگر از فعالیت های این قرارگاه دانست و در راستای توسعه خدمت رسانی به عموم استادان و طلاب حوزه علمیه خراسان، خواستار بهره گیری از ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری موجود برای ارائه خدمات مطلوب به ایشان شد.
🔸حجت الاسلام و المسلمین ادبی، مدیر شعب آموزش مجازی حوزه علمیه خراسان، نیز در این دیدار با اشاره به راه اندازی سامانه جدید آموزش مجازی «LMS 2» و امکاناتی که با تلاش دفتر فناوری اطلاعات مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در آن ایجاد گردیده، به معرفی این سامانه، مزایا و امکانات آن نسبت به سامانه قبلی پرداخت. ایشان امکان بارگذاری صوت، تصویر، فیلم، مجموعه نرم افزار های آفیس، میز پژوهشی ویژه طلبه / کلاس/ استاد، کتابخانه تخصصی مرتبط با هر درس، حضور و غیاب هوشمند و ... را بخشی از امکانات این سامانه دانسته و از به روز رسانی پیوسته این سامانه، متناسب با نیاز و تقاضای استادان، طلاب و عموم کاربران آن خبر داد.
🔹مدیر شعب آموزش مجازی حوزه علمیه خراسان با اشاره به پیشتازی و نوآوری قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان در ارائه خدمات علمی آموزشی، راه اندازی «سامانه پاسخگویی و نشر تحقیقات ادبی» را کاری نو و خلاقانه دانسته و افزود: الگو گیری سایر قرارگاه های علمی آموزشی، می تواند زمینه مناسبی برای تحقق شعار تحول خواهی در این حوزه فراهم سازد.
🔸حجة الاسلام و المسلمین ادبی، در پایان بر استفاده هر چه بیشتر قرارگاههای علمی آموزشی و نیز مدارس سطح یک تا چهار این حوزه، از ظرفیتهای سامانه «LMS 2» تاکید نمودند.
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehk
💎پیام تبریک مسؤول «قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان» و مدیر «گروه علمی آموزشی زبان و ادبیات عربی مدرسه علمیه عالی نواب»، حجت الاسلام و المسلمین مهدی رضایی «زید عزه» به یکی از همکاران قرارگاه
📝متن پیام، به این شرح است:
✳️ بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 استاد و همکار «قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»،
🔷 جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمد علی مقدس نیان
✅ دستیابی حضرتعالی به بالاترین مدارج علمی و دفاع از رساله مقطع دکترا در رشته زبان و ادبیات عربی دانشگاه فردوسی مشهد، افتخاری است که در پرتو توجهات خداوند متعال، عنایت خاصه امام علی بن موسی الرضا «علیه السلام» و تلاش چندین ساله جنابعالی حاصل شده است.
🔹این موفقیت را به جنابعالی و خانواده محترمتان تبریک عرض نموده و آرزومندیم در تمامی مراحل زندگی به ویژه رسالت و ماموریت حوزوی (تفقه، ابلاغ دین، اقامه دین) موفق و مؤید به دعای حضرت ولی عصر «ارواحنا لتراب مقدمه الفداء» باشید.
🔷مهدی رضایی
🏫مدرسه علمیه عالی نواب مشهد مقدس
📅سوم آبان ماه یک هزار و سیصد و نود نه
🏫«قرارگاه زبان و ادبیات عربی حوزه علمیه خراسان»
🆔 @arabicliteraturehozehkh