استاد محترم خانوم غلامی مهربان
امشب رو بهونه کردیم تا بگیم، چقدر ازتون درس زندگی گرفتیم و چقدر شنیدن حرفای شما بهمون دلگرمی میده!
امیدواریم همیشه شاد و سلامت باشید و مهر و علمتون رو بیدریغ به ما هدیه بدید.
تولدتون گرامی ای ذاکر مخلص اهلبیت ع و ای معلم دوستداشتنی ما🌸
همیشه بدرخشید استاد عزیز
از طرف شاگردان کلاس های حضوری ومجازی 🌸
.💙:🦋
May this day bring a lot of smiles and happiness to you, my dear friend. happy birthday!
آرزو می کنم این روز خاص برات یه عالمه لبخند و خوشحالی به همراه داشته باشه مادر قشنگم تولدت مبارک
شما مانند مادر من هستی همیشه در هر لحظات در کنار من بودید متشکرم از زحمات شما قشنگم 😍🌹
از طرف ادمین تبلیغات (kimia)🌹
✅ برخی در داخل، تحریمها و آسیبهای جنگ را بهانه میکنند و نسخه مذاکره و تسلیم شدن می پیچند. جواب خدا به آنها چیست؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
در تعقیب و پایش تحرّکات دشمن نباید سستی کنید. اگر شما از جراحات و تلفات جنگ، رنج میکشید، آنها هم مانند شما از این آسیبها در رنجند؛ اما شما به حمایت و پشتیبانی خدا امید دارید که آنها ندارند. خدا هم که هم علم فرماندهی و مبارزه، و هم عقلانیت و حکمت آن را دارد؛ پس نگران نباشید و فقط به دستورات خدا عمل کنید.
📕 وَلَا تَهِنُواْ فِي ٱبْتِغَآءِ ٱلْقَوْمِۖ إِن تَكُونُواْ تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَۖ وَتَرْجُونَ مِنَ ٱللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَۗ وَكَانَ ٱللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا (نساء، 104)
آیه شماره 481
📚📚
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌺 داستان آفرینش آدم (7)
س: خدا در قرآن به ملائکه فرمود: «من از انسان چیزهایی می دانم که شما نمی دانید». منظور از چیزها چیست؟
ج: همین جمله ای که در همین آیه است: «قَالَ إِنِّي أعْلَمُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ». ملائکه دیدند زمانی که این جریان اتفاق افتاد، آدم وجود داشت، اما آدم ها وحشی بودند و عقل نداشتند. هنوز هم اعقاب آن ها در جنگل های آمازون هستند. آن ها صورتاً انسانند، اما عقل ندارند و وحشی هستند. جامعه شناسان نزد آن ها می روند و یکی دو ماه می مانند و آداب و رسومشان را می نویسند.
خدا می خواست آدم عاقل و باشعور خلق کند و ملائکه این آدم عاقل را ندیده بودند. آن ها را دیده بودند، ولی این را ندیده بودند؛ چون هنوز خلق نشده بود؛ لذا گفتند: «این آدم ها یکدیگر را می خورند. این ها به درد جانشینی تو در روی زمین نمی خورند.»
خدا جواب نداد؛ چون اگر جواب می داد، آن ها این آدم را ندیده بودند. آدم را خلق کرد و امتحانش کرد و جواب خوب داد؛ لذا فهمیدند که این آدم لیاقت جانشینی دارد و آن آدم های قبلی لیاقت ندارند؛ چون اساس پیغمبری، قدرت گیرندگی از خداست. باید وحی دریافت کند. وقتی خدا قدرت یادگیری به آن ها نداده، هر چه به آن ها یاد بدهی، یاد نمی گیرند؛ اما این هر چند هیچ چیز بلد نیست، اما اگر به او یاد بدهی، یاد می گیرد؛ چون آن دکمه را دارد. لذا از اعتراض برگشتند.
س: آیا همسر آدم هم خلیفه خداست؟
ج: همسر که خلیفه نمی شود. همسر، کمک آدم بود. آن کسی که خدا باید به او یاد می داد و باید کاری می کرد، آدم بود. بعد از مدتی که نسل زیاد شد، خدای متعال همین آدم را پیغمبر کرد.
س: آیا وقتی آدم خلق شد، پیامبر بود؟
ج: تا او را ساخت که پیامبر نبود. فعلاً کار داشت. پیغمبر یعنی چه؟ یعنی حرف خدا را به مردم برساند. آن زمان که مردم نبودند. یک مرد و یک زن بیشتر نبود. آن ها مدّتی زندگی کردند. پیغمبری نبود تا جمعیتشان که زیاد شد، خدا خود آدم را پیغمبر کرد. آن وقت شروع کردند به، تا رسید به شش ـ هفت میلیارد آدم روی زمین.
س: آیه ای که فرموده: «إِنَّ اللَّهَ اصْطَفى آدَمَ» منظور چیست؟
ج: چه زمانی «اِصْطَفی»؟ همان لحظه خلقت؟!
س: آیا این یعنی آدم بعداً پیغمبر شد و آن وقت نبود؟
ج: پیغمبر، امت می خواهد. کسی نبود تا آدم، امت داشته باشد. مدت ها گذشت و جمعیت زیاد شد تا اینکه نیاز داشتند به پیغمبر، که خود آدم پیغمبر شد.
س: حتی اگر یک نفر هم باشد، برای خودش نیاز دارد به اینکه راه هدایت را بداند و باید حداقل، پیغمبر خودش باشد؟
ج: اما این فرع بر آن است که چیزی لازم داشته باشد. خلقت ابتدایی آدم این طور نبود. نیاز نبود. باید مدتی می گذشت تا او کمی خود را جمع و جور کند و چیزهایی بفهمد.
س: آیا علما و اولیاء هم خلیفه حساب نمي شوند؟
ج: علما دو جور هستند. بعضي در قالب نبی هستند و حرفي را كه او مي زند، می زنند و كاري را كه او مي كند، مي كنند و آنها هم مثل او هستند. اما اگر غير از اين باشد، خير؛ نيست ... خليفه ی خدا انبياء هستند كه از طرف خدا برگزيده اند و حرف خدا را با زبان وحی به مردم ابلاغ مي كنند.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت، فصل اول
📚📚
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (90)
✅ دعای امام حسین (ع) در صبح و عصر چه بود؟
🌹 به نام خداوند بخشنده مهربان.
به نام خدا و به یاری خدا و از خدا و به سوی خدا و در راه خدا و بر دین پیامبر خدا.
من بر خدا توکّل کرده ام که هیچ جنبش و نیرویی، جز به وسیله خدای والایِ بزرگ نیست.
خداوندا! من خودم را #تسلیم تو کرده ام و رویم را به سوی تو کرده ام و کارم را به تو سپرده ام. تنها از تو، عافیت از هر بدی در دنیا و آخرت را می خواهم.
خداوندا! تو به جای هر کسی برای من کافی هستی و هیچ کس جای تو را برای من نمی گیرد. پس مرا از ترس و بیمی که از هر کس دارم، کفایت کن و گشایش در کارم قرار ده، چون تو می دانی و من نمی دانم و می توانی و من نمی توانم، و تو بر هر کاری توانایی. به حق رحمتت ای مهربان ترینِ مهربانان!
📖 بسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
بِسمِ اللّهِ و بِاللّهِ،و مِنَ اللّهِ،و إلَی اللّهِ،و فی سَبیلِ اللّهِ،و عَلی مِلَّةِ رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله،و تَوَکَّلتُ عَلَی اللّهِ،و لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلاّ بِاللّهِ العَلِیِّ العَظیمِ.
اللّهُمَّ إنّی أسلَمتُ نَفسی إلَیکَ،و وَجَّهتُ وَجهی إلَیکَ،و فَوَّضتُ أمری إلَیکَ،إیّاکَ أسأَلُ العافِیَةَ مِن کُلِّ سوءٍ فِی الدُّنیا وَ الآخِرَةِ.
اللّهُمَّ إنَّکَ تَکفینی مِن کُلِّ أحَدٍ،و لا یَکفینی أحَدٌ مِنکَ،فَاکفِنی مِن کُلِّ أحَدٍ ما أخافُ و أحذَرُ،وَ اجعَل لی مِن أمری فَرَجا و مَخرَجا،إنَّکَ تَعلَمُ و لا أعلَمُ،و تَقدِرُ و لا أقدِرُ،و أنتَ عَلی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِرَحمَتِکَ یا أرحَمَ الرّاحِمینَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 548
📚📚
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (91)
✅ قبرستان، محل عبرت
🌹 امام حسین (ع) چون قبرها را می دید، می فرمود: «قبرها چه ظاهرِ زیبایی دارند و در درونشان چه مصیبتهایی است! بندگان خدا! شما را به خدا سرگرِم دنیا نشوید که قبر، خانه عمل است. عمل کنید و غفلت نورزید و بخوانید:
ای که به دنیا سرگرم گشته
و آرزوهای طولانی، او را فریفته!
مرگ، ناگهان می آید
قبر، صندوق عمل است».
✍️ شرح: عمل برای آخرت یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. یعنی رعایت حق الناس و حق الله.
📖 قیلَ:کانَ الحُسَینُ علیه السلام إذا رَأَی القُبورَ قالَ:ما أحسَنَ ظَواهِرَها،و إنَّمَا الدَّواهی (4)فی بُطونِها،فَاللّهَ اللّهَ عِبادَ اللّهِ!لا تَشتَغِلوا بِالدُّنیا،فَإِنَّ القَبرَ بَیتُ العَمَلِ،فَاعمَلوا و لا تَغفُلوا،و أنشِدوا:
یا مَن بِدُنیاهُ اشتَغَلَ و غَرَّهُ طولُ الأَمَل
المَوتُ یَأتی بَغتَةً وَ القَبرُ صُندوقُ العَمَل
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 133
📚📚
🌷 داستان کوتاه (43)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (92)
✅ چرا بیعت با یزید برای امام حسین (ع) حرام بود؟
🌹 مروان حَکم، امام حسین (ع) را به بیعت با یزید فرمان داد و به امام گفت: بیعت با یزید برای دین و دنیای تو بهتر است.
امام به او فرمود: «إنّا للّه و إنّا إلیه راجعون. حال که امّت بر فرمان روایی چون یزید گرفتار شده، باید فاتحه اسلام را خواند. شنیدم که جدّم پیامبر خدا می فرمود: خلافت بر خاندان ابو سفیان،حرام است».
📖 عن الإمام الحسین علیه السلام فی جَوابِهِ لِمَروانَ حینَ قالَ لَهُ:إنّی آمُرُکَ بِبَیعَةِ یَزیدَ بنِ مُعاوِیَةَ،فَإِنَّهُ خَیرٌ لَکَ فی دینِکَ و دُنیاکَ:إنّا للّهِ ِ و إنّا إلَیهِ راجِعونَ،و عَلَی الإِسلامِ السَّلامُ إذ قَد بُلِیَتِ الاُمَّةُ بِراعٍ مِثلِ یَزیدَ،و لَقَد سَمِعتُ جَدّی رَسولَ اللّهِ صلی الله علیه و آله یَقولُ:«الخِلافَةُ مُحَرَّمَةٌ عَلی آلِ أبی سُفیانَ».
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 1 ص 161
📚📚