🔰 *در مورد زیارت اربعین گرفتار "حواشی" نشویم!*
مستحضرید در این سال ها "راهپیمایی زیارت اربعین" امام حسین (ع) مورد توجه شیعیان و مسلمین جهان قرار گرفته.
🔺️این رخداد مانند هر رخداد بزرگ دینی و اجتماعی مورد توجه و ارزیابی اهل فکر قرار گرفته است و قضاوتهای صفر تا صد را روزانه میبینیم.
♨️ *گروه اول* ؛ این راهپیمایی عظیم را نماد واقعی از دینداری دانسته و بر اساس روایات آن را به بالاترین ثواب و درجات قُرب تفسیر میکنند.
مانند روایت علی الصایغ از امام صادق (ع) که فرمود؛ "در هر قدم در طیِ مسیر زیارت کربلا بشکل پیاده حسنه عنایت میشود و معصیتی از نامه عمل محو میشود ، و سپس از ناحیه غیب مورد خطاب 'یاولی الله' قرار میگیرد." و بالاتر از این روایت ، روایت ابی صامت است که امام صادق (ع) فرمود : "در هر قدم پیاده در مسیر زیارت امام حسین (ع) هزار حسنه عنایت میشود و هزار سیئه بخشیدا میشود و هزار درجه به زائر دادا میشود . (کامل الزیارات، ب۵۹)
♨️ *گروه دوم ؛* به ثواب و درجات ثواب این حرکت بزرگ توجهی نکرده و بیشتر متوجه ظهور بزرگی از نماد شیعه در جهان هستند. اینان اعتراف میکنند که این راهپیمایی در واقع یک تظاهر و حرکت نمادین و ممدوح برای استفاده از ظرفیت شیعه است که شیعه میتواند "بودن" خود را در جهان در قبال دیگران ادیان و مذاهبِ دینی ثابت کند.
این گروه ؛ روایت؛ «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا - خداوند، رحمت کند آن بنده ای را که امر ما را زنده کند.» را مستند تفکر و تئوری پردازی خود قرار میدهند.
♨️ *گروه سوم ؛* ناراحتان سیاسی هستند که این رخداد را بهانه ای برای تهاجم شان شده !
گاهی سخن از سوء استفاده از بیت المال و جابجایی غیر مشروع اموال عمومی میگویند و گاهی وجود گرسنگان در جامعه را مانع از این حرکت های و هزینه های میلیاردی میدانند و عکس های زید و عمرو را نشان از سیاسی بودنِ این حرکت میدانند.
♨️ *گروه چهارم ؛* کسانی هستند که با عینک روشنفکری به رخداد نظر افکنده و آن را یک راهبرِ دینیِ متفاوت دانسته که با مناسک فقهی و روش های فقیهان در دینداری معارضه دارد و صریحا مینویسند؛ "این گونه آیینها رویگردانی نرم و اعراض خاموش از اسلام فقیهانه و پناه بردن به انواعی دیگر از دینداری است."
✅️ *جمع بندی و ارزیابی نظریات ارائه شده*
🔸️آنچه به باور این قلم رسیده است این است که سخن جملگی این چهار گروه میتواند درست باشد و پاره ای از حقیقت را بهمراه داشته باشد ، اما نمیتواند "تمام حقیقت" باشد. چون این نظریه پردازی های چهارگانه ؛ کمتر به "متن" توجه شده و بیشتر به "حاشیه" پرداخته شده!
راه درست به گمان ما ؛ توجه به "متن زیارت" است و وقتی "متن" مورد توجه باشد نکات مثبت در نظریه پردازی های بالا وجود دارد در عین اینکه نقاط ضعف مورد اشاره هم رخت برمیبندد.
*"متن" در این حرکت یک کلمه است و آن "توحید وخلوص" است که به معنای "خداباوری و خداخواهی است وبس".* امام صادق (ع) از این معنا به واژه "محتسبا" تعبیر میکند و میفرماید: "زائراً .. یرید به وجه الله و الدار الاخره" (کامل الزیارات، ب ۵۷)
🔸️ *ملاک در زیارت ؛* حفظ و ارتباط زائران با این "متن" است و این "متن" که خداباوری و خدا خواهی و خلوص است یک لوح پاکی است که باعث "تقرب" می شود، و وقتی تقرب الی الله محقق شود ، آن عبادت بهینه شده و آثار آن مانگار میشود.
خدا باوری و خدا خواهی در "زیارت امام حسین" با نیت های ناپاکی چون ریا و خودنمایی قابل جمع نیست ، همانطوریکه با حرام خوری و تبلیغ زید و عمرو نیز سازگار نیست.
🔸️ *در بابِ زیارت ، ائمه هادین (ع) تلاش وافری داشته اند تا زائران گرفتار "حواشی" نشوند.*
گاهی زائران را بر حذر میداشتند که در سفر زیارتی تان ؛ همّ غم تان خوارکِ "چرب و شیرین" نباشد. امام صادق (ع) وقتی شنید برخی در سفرهای زیارتی متوجه "شکم" هستند! فرمود: "زیارت نروید بهتر است ؛ لاتزورن خیر من ان تزورون!" (کامل الزیارات؛ ب ۴۷)
و گاه دیگر ؛ تاکید میکردند ، هر قدم تزویرانه و ریاکارانه ، و یا هر لقمه یِ آلوده به حق الناس و بیت المال نمیتواند معنا کننده یک زیارت فردی یا دست جمعی ممدوح و مقبول باشد. در بیان امام صادق (ع) چنین آمده؛ "لااشراً و لابطراً و لا ریاءً و لا سُمعه" (کامل الزیارات ، ب ۵۷)
🔺️راهپیمایی اربعین با این "متن" که خلاصه آن در کلمه "توحید وخلوص" است قابل پذیرش است. در غیراینصورت هر چقدر پر سر و صدا هم باشد ، باید بپذیریم که گرفتار "حواشی" شده ایم!
بیدارکردن برای نماز صبح
💠 بعضی از مؤمنین، بیدار کردن همسر و فرزندان را برای نماز صبح لازم نمیدانند و معتقدند آنها باید خودشان برای نماز بیدار شوند؛ درحالیکه بیدار کردن آنها با وجود شرایطی، لازم است!
✅ نظر مراجع
🔹آیت الله خامنه ای: اگر بیدار نکردن موجب سهل انگاری و سبک شمردن نماز باشد، باید آنها را بیدار کنید.
🔸 آیت الله مکارم: واجب نیست مگر اینکه آنها عادت به ترک نماز صبح کنند و آن را سبک بشمارند، در این صورت واجب است به نحو مطلوبی آنها را بیدار کنند. بنابراین در صورتی که علم به رضایت او دارد، او را بیدار کند. همچنین اگر بیدار نکردن آنها باعث هتک و کم ارزش شدن نماز نزد آنها شود، باید آنها را بیدار کنند و اگر شبها زودتر بخوابند و غذای سبک و کمتری بخورند راحت تر بیدار می شوند.
🔹 آیت الله سیستانی: اگر مقتضای تربیت دینی باشد و بیدار نشدن فرزند بر اثر اهمال باشد، بیدار کردن ضروری می شود.
📚 استفتاء از دفتر مراجع
💠 اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ 💠
https://eitaa.com/joinchat/2017460411C29baaffe93
─┅═ ༅✤ ⃟ ⃟ ✤༅═┅─
#کانال_آرشیو_مطالب_سخنرانی
#احادیث_روایات_صوت_متن_سخنرانی
💠 قالَ أميرُالمُؤمِنين عليه السلام: إِنَّ أَمْـرَنا صَعْبٌ مُسْتَـصْعَبٌ،لاَ يَحْتَمِلُهُ إِلاَّ عَبْدٌ امْتَحَنَ اللّه ُ قَلْبَهُ لِلاْءِيمانِ،وَلاَ يَعْي حَدِيثَنا إِلاَّ صُدُورٌ أَمِينَةٌ، وَأَحْلاَمٌ رَزِينَةٌ.
حضرت على عليه السلام فرمود: ـ تبعيت و همراهى با ما و ـ پيام و امر ما دشـوار و پيچيده است، بر دوش كشيدن اين بار سنگين را كسى نتـواند مگر آن بنـده اى كه خداوند قلب او را براى ايمـان آزمـوده باشد. چـه اينكه جـز سينه هاى امـانتدار و انديشـه هاى اسـتوار، ژرفـاى گـفتار و حـديث مــا را در نيابنـد.
📚 غرر الحكم 1 : 235 و تصنيفه، ص 116
https://eitaa.com/archive_mataleb_sokhanrani
•┈••✾🍃🌺🍃✾••┈•
🔖✨ خصوصيت اربعين
✍اگر حسين علیه السلام شهيد مى شد، اما مردم آن روز و مردم نسل هاى بعد نمى فهميدند كه حسين شهيد شده، آيا اين خاطره مى توانست اثر و نقشى در رشد، سازندگى، هدايت و برانگيزانندگى ملتها و اجتماعات و تاريخ داشته باشد؟
✍در اواسط دوران بنى عباس، حتى قبر حسين بن على (ع) را ويران كردند؛ آب انداختند و خواستند هيچ اثرى از آن باقى نماند. نقش ياد و خاطره شهيدان و شهادت اين است. شهادت بدون خاطره، بدون ياد، بدون جوشش خون شهيد، اثر خودش را نمى بخشد. اربعين، آن روزى است كه برافراشته شدن پرچم پيام شهادت كربلا آغاز شد و روز بازماندگان شهداست
✍اربعين اول، روزى است كه براى اولين بار، زائران شناخته شده حسين بن على (ع)، جابر بن عبدالله انصارى و عطيه (از اصحاب پيغمبر)، به كربلا آمدند. جابر بن عبدالله، نابينا بود و آن طور كه در نوشتهها و اخبار آمده، عطيه دستش را گرفت و روى قبر حسين ابن على (ع) گذاشت؛ سپس او قبر را لمس كرد، گريه كرد، با حضرت حرف زد و خاطره حسين بن على را زنده كرد و سنت زيارت قبر شهدا را پايه گذارى نمود
🔖 رمز زنده ماندن واقعه عاشورا
اگر زينب كبرى (عليها السلام) و امام سجاد (ع) در طول آن روزهاى اسارت - چه در همان عصر عاشورا در كربلا و چه در روزهاى بعد، در راه شام و كوفه و خود شهر شام و بعد از آن در زيارت كربلا و عزيمت به مدينه و در طول سال هاى متمادى كه اين بزرگواران زنده ماندند - مجاهدت و تبيين و افشاگرى نكرده بودند و حقيقت فلسفه عاشورا و هدف حسين بن على (ع) و ظلم دشمن را بيان نمى كردند، واقعه عاشورا تا امروز، جوشان و زنده و مشتعل باقى نمى ماند
📚مقام معظم رهبری
#اربعین
✍نگویید جا ماندهایم!
کسی که قلب و روحش رفته، جامانده نیست..
✍جامانده کسی است که عشق و شور و طلبِ زیارت اربعین به ذهنش هم نمیرسد و علاقهای ندارد!
اگر به هر دلیلی اشتیاقِ رفتن هست و شرایطش نیست، خِیری بوده و ثوابِ نیَّت را بُردهاید..
شاکر باشید و نگویید جاماندهایم🌱..
آیتالله جوادیآمـلی
#اربعین
✍روزگار، طبق طبق گلهای فرصت را در دسترس ما قرار میدهد تا از آن استفاده کنیم و آن گاه چه استفاده بکنیم و چه استفاده نکنیم، آهسته و بی سروصدا این فرصتها را از ما پس میگیرد و آن را در چاه بی پایان زمان میافکند.
👈باید قدر عمر و فرصتها را بدانیم تا با ره توشه ای مناسب، دنیا و آخرت خویش را آباد سازیم.
✍آیا میدانید که: شیخ مفید بویژه در سالهای آخر عمرش، سالی یک نامه از امام زمان (علیه السلام) دریافت میکرد!
✍آیا میدانید که: امام مهدی (علیه السلام) در یکی از نامه ها، شیخ مفید را «اخ السّدید» خطاب میکنند! (سدید کسی که به راه خطا نرفته)
✍آیا میدانید که: امام زمان (علیه السلام) فرمودند که بعد از نمازهای پنج گانه بخوانید: اللّهُمَّ سَرِّحْنِِِِِِِِِِِِِِِِی عَنِِِ الْهُمُومِ وَالْغُمُومِ وَ وَحْشَهِ الصَّدْرِ وَ وَسْوَسَهِ الشَّیْطانِ بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الرّاحِمِین
👇👇
خداوندا راحتم کن از هم و غم ها و وحشت سینه و وسوسه شیطان به رحمتت ای مهربانترین مهربانان ·
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبا عَبْدِاللّٰهِ وَعَلَى الْأَرْواحِ الَّتِي حَلَّتْ بِفِنائِكَ، عَلَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللّٰهِ أَبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ، وَلَا جَعَلَهُ اللّٰهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّي لِزِيارَتِكُمْ، السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ، وَعَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ، وَعَلَىٰ أَوْلادِ الْحُسَيْنِ ، وَعَلَىٰ أَصْحابِ الْحُسَيْنِ
امیرالمومنین علیهالسلام خطاب به مالک اشتر در گزینش مسؤولان و کارگزاران
#نهج_البلاغه
▫️و اجْعَلْ لِرَأْسِ کُلِّ أَمْرٍ مِنْ أُمُورِکَ رَأْساً مِنْهُمْ لَا یَقْهَرُهُ کَبِیرُهَا وَ لَا یَتَشَتَّتُ عَلَیْهِ کَثِیرُهَا
💠ای مالک! برای هر یک از کارهای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی خود، مدیر و رییسی را تعیین کن، مدیری که دارای دو ویژگی باشد: بزرگی و عظمت کار، او را ناتوان و مغلوب نسازد و زیادی و تراکم کار، رنجورش نکند.
✍اشاره به اينکه تقسيم کار بايد به صورتى انجام گيرد که مسئوليت هر يک از آنان روشن شود; مثلاً بخشى از نامه ها مربوط به پيمان هاى صلح، قراردادها اعم از قراردادهاى مربوط به خارج و قراردادهاى داخلى درباره زمين هاى کشاورزى و مانند آن است که بايد مسئول معينى داشته باشد. بخش ديگرى نامه هاى محرمانه است که احتياج به مديريت خاصى دارد و بخشى مربوط به نامه هاى فرمانداران و استانداران و امثال آنها و قسمتى مربوط به تظلم هاى مردم مظلوم و ستمديده است. هر يک از اينها بايد مسئول خاصى داشته باشد; مسئولانى که داراى اين دو صفت باشند; نه از کارهاى بزرگ بهراسند و نه کثرت کار آنها را پريشان و درمانده کند.
📘#نامه_53
#قرآن #احادیث #حدیث
🌹امام علي عليه السّلام:
🔹إِنَّ اللّه َ افْتَرَضَ عَلَيْكُمُ فَرائِضَ، فَلاَ تُضَيِّعُوها؛وَحَدَّ لَكُمْ حُدُودا، فَلاَ تَعْتَدُوها؛وَنَهاكُمْ عَنْ أَشْياءَ، فَلاَ تَنْتَهِكُوها؛وَسَكَتَ لَكُمْ عَنْ أَشْياءَ وَلَمْ يَدَعْها نِسْيانا، فـَلاَتَتَكَلَّفُوها؛
🔸خداى بزرگ فريضه هايى را بر شما واجب شمرده است، پس تباهشان مسازيد
🔸 و مرزهايى تعيين كرده است، از آن حدود پا فراتر مگذاريد
🔸 و شما را از امورى نهى كرده است حرمت اين حريمها را نشكيند
🔸 در مواردى نيز سكوت كرده است كه بى گمان از روى فراموشى آنها را واننهاده است
🔸 پس خود را با كاوش بيهوده در مورد آنها به رنج و زحمت ميندازيد.
📚 حکمت ۱۰۵ نهج البلاغه
#قرآن #احادیث #حدیث