و چون شب جمعه و روز جمعه شود،در هر ساعتى هزار هزار نفر را از آتش دوزخ مىرهاند،كه هريك مستوجب عذاب بوده باشند،
و در شب وروز آخر ماه،به تعداد آنچه در تمام ماه رها ساخته آزاد مىكند،پس اى عزيز مبادا كه ماه رمضان بگذرد،و گناهانت بر عهدهات باقى مانده باشد، و در وقتى كه روزهداران پاداش خود را بگيرند تو ازجمله محرومان و زيانكاران باشى،و به سوى خداى تبارك و تعالى تقرّب جوى به تلاوت قرآن در شبها و روزهاى اين ماه،و به خواندن نماز،و كوشش در عبادت و خواندن نمازها در اوقات فضيلت،و كثرت استغفار و دعا.
فَعَنِ الصَّادِقِ عليه السلام أَنَّهُ مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ إِلا أَنْ يَشْهَدَ عَرَفَةَ
از امام صادق(درود بر او)روايت شده است:هركه در ماه رمضان مورد مغفرت قرار نگيرد،تا سال آينده قرار نمىگيرد،مگر آنكه براى آمرزيده شدن در عرفه حاضر شود.
و خود را از آنچه خدا حرام كرده و از افطار دادن به چيزهاى حرام،حفظ كن و به گونهاى رفتار كن كه مولاى ما حضرت صادق عليه السّلام وصيت فرموده كه:هرگاه روزه هستى بايد گوش و چشم و پوست و همه اعضاى تو روزه باشند،يعنى از انجام محرّمات بلكه مكروهات دورى كنند و نير فرمود:گاه روزه تو نبايد همانند روز افطار تو باشد،
و همچنين فرمود:روزه به همين خوددارى از خوردن و آشاميدن تنهاست،بلكه بايد در هنگام روزه،زبان خود را از دروغ نگاه داريد،و ديدههاى خود را از حرام بپوشانيد و با يكديگر نزاع نكنيد،و بر هم حسد نورزيد،و غيبت و گفتگوى بىمنطق ننماييد،و سوگند دروغ بلكه حتى سوگند راست به زبان نياوريد،و دشنام و ناسزا ندهيد،و بىخردى نورزيد،و دلتنگ نشويد،و از ياد خدا و نماز غفلت نكنيد،و از آنچه نبايد گفت خاموش باشيد،شكيبا باشيد، و سخن به راستى گوييد،از اهل شرّ دورى كنيد،و از گفتار بد و دروغ و افترا و خصومت با مردم و گمان بد بردن و غيبت و سخنچينى اجتناب كنيد و خود را در آستانه آخرت بدانيد،و در انتظار فرج و ظهور قائم آب محمّد عليهم السّلام باشيد و ثوابهاى آخرت را آرزو نماييد،و براى سفر آخرت،اعمال شايسته را توشه برگيريد و بر شما باد به آرامش دل و آرامى تن و خضوع و خشوع و شكستگى و فروتنى،مانند بردهاى كه از مولاى خويش بترسد،و از عذاب خدا هراسان باشيد،و به رحمتش اميدوار،و اى روزهدار بايد كه دلت از عيبها و باطنت از حيلهها و مكرها پاك باشد،و تنت پاكيزه از آلودگيها و از آنچه غير خداست به سوى خدا بيزارى جو،و ولايت و دوستى خويش را به گاه روزه براى خدا خالص گردان،و از بيان آنچه حق تعالى تو را از آن در آشكار و نهان نهى كرده خاموش باش.
و در ايام روزه روح و بدن خويش را به خداى(عزّ و جلّ)ببخش،و دل خويش را براى محبت و ياد او فارغ گردان،و بدن خود را در آنچه خدا تو را به آن امر كرده و فرا خوانده بكارگير،اگر چنين كنى،آنچه شايسته روزه است انجام دادهاى،و فرمان خدا را اطاعت كردهاى،و از آنچه بيان شد آنچه را كم بگذارى،به اندازه آن از فضل و ثواب روزه تو كم مىشود،به درستى كه پدرم گفت: رسول خدا صلّى اللّه و عليه و آله شنيد زنى هنگام روزه،كنيز خويش را دشنام داد،حضرت طعامى خواست و به آن زن گفت:ميل كن،عرضه داشت:روزه هستم،فرمود:چگونه روزهاى كه كنيز خود را دشنام دادى!
روزه تنها ترك خوردن و آشاميدن نيست، همانا حق تعالى روزه را حجابى از انجام كارهاى ناشايست،و كردارهاى بد،و گفتارهاى ناپسند قرار داده،چه بسيارند روزهداران،و چه بسيارند آنانكه تحمّل گرسنگى مىكنند.
حضرت امير المؤمنين عليه السّلام فرمود:چه بسيار روزهدارى كه او را از روزه جز تشنگى و گرسنگى بهرهاى نيست،و چه بسيار عبادت كنندهاى كه او را از عبادت سودى جز رنج و زحمت نيست!!اى خوشا خواب زيركان كه بهتر از بيدارى و عبادت احمقان مىباشد،و خوشا افطار زيركان كه بهتر از روزهداشتن بىخردان است!!
از جابر بن يزيد از امام باقر عليه السّلام روايت شده كه حضرت رسول صلّى اللّه و عليه و آله به جابر بن عبد اللّه فرمود:اى جابر اين ماه ماه رمضان است،هركه روزه بدارد روزش را،و به عبادت بايستد بخشى از شبش را،و شكم و شهوت خويش را از حرام باز دارد،و زبانش را حفظ كند،از گناهانش همچون بيرون رفتن از ماه رمضان بيرون رود...جابر گويد:گفتم:يا رسول اللّه چه نيكوست اين حديثى كه فرمودى؟حضرت فرمود:اى جابر چه دشوار است اين شرطهايى كه گفتم؟!
💠 شرایط وجوب روزه
بلوغ
عقل
قدرت
بی هوش نبودن
مسافر نبودن
حایض و نفسا نبودن
ضرری نبودن روزه
حرجی نبودن روزه
✅ توجه:
🔆روزه بر افرادی واجب است که واجد شرایط فوق باشند، بنابراین روزه بر کودک نابالغ، دیوانه، بیهوش، فردی که توانایی گرفتن روزه ندارد، مسافر، زن حایض و نفسا، کسی که روزه برای او ضرر یا حرج (مشقت زیاد) دارد واجب نیست.
🔆انسان نمیتواند به خاطر ضعف روزه را بخورد، ولی اگر به قدری ضعف پیدا کند که تحمل آن بسیار مشکل شود میتواند روزه را بخورد، و همچنین اگر برای او ضرر یا خوف ضرر داشته باشد، بنابراین دخترانی که به سن بلوغ - که بنا به نظر مشهور همان تکمیل نه سال قمری است - میرسند واجب است روزه بگیرند و ترک آن به صرف دشواری، ضعف جسمانی و مانند آن جایز نیست. بلی اگر برای آنها ضرر داشته و تحمل آن برای ایشان همراه مشقت زیاد باشد میتوانند افطار کنند.
🌙صدای پای رمضان آرام آرام به گوش میرسد..
دستهاى خالیمان دستاویز دل❤️ های پاكتان
🌿 مارادرساعات آخرشعبان،نه به بهاى لياقت،بلکه،به رسم رفاقت و دل پاکیتان "اول حلال"و"بعد دعا"کنید
🌙✨🌙
روزه داران مه قرآن📘
رمضان نزدیک است💖
رو به پایان شده شعبان🌙
رمضان نزدیک است💖
مستی و فیض سـحر🌸
منتظر عـشّاق است💖
ماه پر برڪت یزدان🌸
رمضان نزدیک است🌙
اللهمَ ربَّ شَهر الرمضان🙏
رمضان نزدیک است🌙
انسانیت مارا کامل کن🙏
ایمان ما را زیاد گردان🙏
دلهاے مارا پاک 🙏
واز آلودگےها دور🙏
بگردان و بهترین🙏
عبادتها را نصیبمان فرما 🙏
آمیـــن یا رَبَّ 🙏
دعــــــــــای امشب :
خداوندا
آن که تو را دارد چه کم دارد و ان کسی که تو را ندارد چه دارد ؟
خدایم ; سرمایه یادت و نگاهت را نصیب و روزیمان کن
پروردگارم
آزمون های دشواری را که درپیش داریم با لطف و کرمت بر ما آسان گردان و یاریمان گردان تا از بوته های آزمایشت سربلند بیرون بیاییم
خدای خوبم
می دانم که همیشه مراقب بندگانت هستی ، لحظه ای ما را به خودمان وامگذار
بارپرودگارا
در این آخرین روزهای ماه شعبان توفیق بردن حظ کامل از این ماه را نصیبمان بگردان و مهیایمان کن برای رفتن به برترین ماه به ماه ضیافت خودت
آمین یارب العالمین 🤲
یا قاضی الحاجات
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت نود و هشتم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 68)
📕خطبه 52 نهج البلاغه، خطبه ای که در عید قربان حضرت این خطبه را فرمودند و اکثر شارحان نهج البلاغه خطبه 52 و 53 را یکی می دانند. در خطبه های قبلی بعضی از مطالبش آمده بود چون در نهج البلاغه بعضی از مطالب شبیه به هم است.
🔅حضرت می فرمایند؛ (در تعریف دنیا) «أَلَا وَ إِنَّ الدُّنْيَا قَدْ تَصَرَّمَتْ وَ آذَنَتْ بِانْقِضَاءٍ وَ تَنَكَّرَ مَعْرُوفُهَا وَ أَدْبَرَتْ حَذَّاءَ، فَهِیَ تَحْفِزُ بِالْفَنَاءِ سُكَّانَهَا..» آگاه باشید گویا دنیا پایان یافته و وداع خویش را اعلام داشته است.. یعنی اینقدر دارد سریع پیش می رود کارهای دنیا. خوبی هایش ناشناخته مانده، به سرعت پشت کرده و می گذرد. یعنی آن خیرهایی را که می توانی از دنیا بگیری را هنوز نشناختی و هنوز متوجه نشدی چقدر می شود از دنیا کار خیر انجام داد.
🔹ساکنان خود را به سوی نابود شدن می کشاند و همسایگانش را به سوی مرگ می راند. یعنی می گوید همنشین دنیا بشوی اینقدر برایت سریع اوقات را می گذراند که تو به مرگ خودت زودتر از همه نزدیک می شوی. آنچه از دنیا شیرین بود تلخ شد و آن چه صاف و زلال بود تیرگی پذیرفت و بیش از ته مانده های ظرف آب ریخته شده از آن باقی نمانده است یا جرعه ای آب که با آن عطش تشنگان دنیا فرو نخواهد نشست. اینقدر می گوید دنیا ازش زمان کمی مانده یعنی اهل بیت واقعا قیامت را نزدیک می دانستند.
⚜حضرت می فرمایند «فَأَزْمِعُوا عِبَادَ اللَّهِ الرَّحِيلَ عَنْ هَذِهِ الدَّارِ الْمَقْدُورِ عَلَى أَهْلِهَا الزَّوَالُ وَ لَا يَغْلِبَنَّكُمْ فِيهَا الْأَمَلُ وَ لَا يَطُولَنَّ عَلَيْكُمْ فِيهَا الْأَمَد..» ای بندگان خدا از سرایی کوچ کنید که سرانجام آن نابودی است. مبادا آرزوها بر شما چیره گردد مپندارید که عمر طولانی خواهید داشت. یک وقتی آرزوهای طولانی شما را به گناه نکشاند.
☝️به خدا سوگند اگر مانند شتران بچه مرده ناله سر دهید و چنان کبوتران نوحه سرایی کنید و مانند راهبان زاری نمایید و برای نزدیک شدن به حق و دسترسی به درجات معنوی و آمرزش گناهانی که ثبت شده و مأموران حق آن را نگه می دارند دست از اموال و فرزندان بکشید سزاوار است. می گوید این همه سختی بکشید به خدا جا دارد و درست است. زیرا برابر پاداشی که برایتان انتظار دارم و عذابی که از آن بر شما می ترسم اندک است.
👈یعنی می گوید راه طولانی است حواستان جمع باشد توشه برگیرید با نماز خواندن با هدایا بر اهل بیت. به خدا سوگند اگر دل های شما از ترس آب شود و از چشم هایتان با شدت شوق به خدا یا ترس از او خون جاری گردد و اگر تا پایان دنیا زنده باشید تا آنجا که می توانید در اطاعت از فرمان حق بکوشید در نعمت های بزرگ پروردگار به خصوص نعمت ایمان ناچیز است.
💐می گوید تا قیامت هم زنده باشی تا خدا را شکر کنی به خاطر نعمت ایمانی که به تو داد نمی توانی خدا را شکر کنی هنوز نمی توانی حقش را بجا بگذاری.
📜خطبه 53 چون ادامه خطبه 52 هست همین جا می گوییم که حضرت دارد فلسفه قربانی کردن را توضیح می دهد؛ «وَ مِنْ تَمَامِ الْأُضْحِيَّةِ اسْتِشْرَافُ أُذُنِهَا وَ سَلَامَةُ عَيْنِهَا فَإِذَا سَلِمَتِ الْأُذُنُ وَ الْعَيْنُ سَلِمَتِ الْأُضْحِيَّةُ وَ تَمَّتْ وَ لَوْ كَانَتْ عَضْبَاءَ الْقَرْنِ تَجُرُّ رِجْلَهَا إِلَى الْمَنْسَكِ» کمال قربانی کردن در این است که گوش و چشم آن حیوان سالم باشد. هر گاه گوش و چشم سالم بود قربانی کامل و تمام است گر چه شاخ هایش شکسته باشد و با پای لنگ به قربانگاه بیاید.
📚حالا اینجا باید تفاسیر متعددی از این قضیه بشود چون در ابتدای کار مباحث را خیلی نمی خواهیم تخصصی کار کنیم در همین مقدار کافی است. ولی خُب وصف ظاهری خطبه هم اشکالی ندارد قربانی کردن زمانی می تواند صحیح باشد یا حد اعلای ثوابش این است که چشم و گوشت آن حیوان سالم باشد و موقع قربانی کردن یا قبل از آن آسیب ندیده باشد. البته قبل از آن یعنی مقدمات قربانی کردن منظورمان است.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 98
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 26
⬅️ قسمت شصت و چهارم
⚜«وَ یا مَنْ وَعَدَهُمْ عَلَی نَفْسِهِ بِتَفَضُّلِهِ حُسْنَ الْجَزَاءِ..» خدا تو آن کسی هستی که با بخشش خودت پاداش نیکی به بندگان خودت وعده دادی. به شرطی که بنده هم در راه باشد.
😔«مَا أَنَا بِأَعْصَی مَنْ عَصَاک فَغَفَرْتَ لَهُ وَ مَا أَنَا بِأَلْوَمِ مَنِ اعْتَذَرَ إِلَیک فَقَبِلْتَ مِنْهُ وَ مَا أَنَا بِأَظْلَمِ مَنْ تَابَ إِلَیک فَعُدْتَ عَلَیهِ..» خدایا من آن گنهکارترینی که آمرزیده ای نیستم درست است گنهکارم اما دیگر بدترین آنکه نیستم تو بدتر از من را بخشیدی. و آن نکوهیده ترینی که از تو پوزش خواسته و پذیرفته ای نیستم.
💢یعنی آن بنده ای که مذموم است پست شمرده شده البته به خاطر گناهش می گوید من پست تر از آنی نیستم که تا به حال بخشیدی. پست تر از من را بخشیدی پس من را هم ببخش. و آن ستمکارترینی که به تو روی آورده و تو با رحمت خودت به او روی کرده ای نیستم. ظالم تر از من را بخشیدی پس من را هم ببخش.
👈البته به این معنا نیست که ما گناه مان را کوچک بشماریم یک وقت بد برداشت نشود. به معنای کوچک شمردن گناه نیست ولی قطعا باید گمان خودمان را بزرگ بشماریم حتی اگر به قول خودمان گناه ساده کرده باشیم اما در محضر خدا باید اینطوری بگوییم؛ خدایا تو بدتر از ما را بخشیدی پس ما را هم ببخش.😢
💠«أَتُوبُ إِلَیک فِی مَقَامِی هَذَا تَوْبَةَ نَادِمٍ عَلَی مَا فَرَطَ مِنْهُ، مُشْفِقٍ مِمَّا اجْتَمَعَ عَلَیهِ، خَالِصِ الْحَیاءِ مِمَّا وَقَعَ فِیهِ..» خدایا من همین جا توبه می کنم و به سمت تو باز می گردم همچون کسی که از گذشته خودش سخت پشیمان است.
⚠️یکی از شرایط مهم توبه این است انسان سخت پشیمان باشد سخت ابراز پشیمانی بکند نرود سمت آن گناه و الا ما اگر در دلمان راضی به آن گناه باشیم و در دل خودمان نسبت به آن گناه شادمان باشیم و هر ازچندگاهی با یادآوری آن گناه لذت دوباره ببریم البته لذت کاذب، قطعا این نمی تواند آن توبه واقعی باشد.
😔و از بار سنگین خودش ترسان است. خدایا من می ترسم توبه واقعی یعنی این. و از آنچه بدان گرفتار آمده شرمسار و دل نگران است، اینجاست که می گوییم انسان وقتی به سمت خدا می رود وقتی می خواهد توبه بکند باید با حالت غمگین، با حالت غمناک و شرمسار پیش خدای متعال برود.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 64
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت نود و نهم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 69)
🔸در سال 37 هجری وقتی می خواست جنگ صفین شروع بشود حضرت خطبه ای را فرمودند که سید رضی (ره) در خطبه 54 نهج البلاغه این را می آورد.
👥می گوید مردم همانند شتران تشنه ای که به آب نزدیک می شدند و ساربان رهایشان کرده و پایبند از آنها گرفته بر من هجوم آوردند.. روز بیعت حضرت علی (ع) منظور است. مردم بعد از عثمان سراغ حضرت علی رفتند. بر من هجوم آوردند و به یکدیگر پهلو می زدند، فشار می آوردند چنان که گمان کردم مرا خواهند کشت. یا بعضی به وسیله بعضی دیگر می میرند و پایمال می گردند. اینقدر مردم هجوم آوردند سمت حضرت علی که باید بیعت کنی.
پس از بیعت عمومی مردم مسئله جنگ با معاویه را ارزیابی کردم همه جهات آن را سنجیدم تا آنکه معاویه مانع خواب من شد.. ببینید از اصول رهبری دارد می گوید که اینقدر باید به مسائل مملکتت برسی که کم خواب باشی. حتی بعضی چیزها تو را از خواب بیدار کند. مثل این چیزی که ما در مقام معظم رهبری هم داریم می بینیم یعنی اینقدر پیگیر کارهای کشور هستند. اگر کار پیش نمی رود در بعضی چیزها چون زیر دست ها کار را اجرا نمی کنند. مشکل از رهبری نیست مشکل از آن کسانی است که کار را اجرا نمی کنند.
💢دیدم چاره ای جز یکی از این دو راه ندارم یا با آنان مبارزه کنم و یا آنچه را که پیغمبر آورد انکار می کنم.. یعنی واقعا نمی شود اگر من نسبت به معاویه سکوت بکنم این رو می گیرد و کل اسلام را از بین می برد. پس به این نتیجه رسیدم که تن به جنگ دادن آسان تر از تن به کیفر پروردگار دادن است و از دست دادن دنیا آسان تر از رها کردن آخرت است.
👈یعنی می گوید من علی اگر جنگ نکنم برای من بهتر است جان من حفظ می شود اما مصلحت خدا و مصلحت اسلام در این است که ما برویم و بجنگیم در جنگ صفین با معاویه.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 99
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
==============
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 26
⬅️ قسمت شصت و پنجم
😔..و می داند آمرزش گناهان بزرگ بر تو سخت نباشد «عَالِمٍ بِأَنَّ الْعَفْوَ عَنِ الذَّنْبِ الْعَظِیمِ لَا یتَعَاظَمُک وَ أَنَّ التَّجَاوُزَ عَنِ الْإِثْمِ الْجَلِیلِ لَا یسْتَصْعِبُک» خدایا من می دانم گناهان سنگین را تو می بخشی کار سختی برای تو نیست. از خطای سنگین هم می گذری و چشم پوشی می کنی از گناهان آشکار.
👈اینجا امام دارد می گوید «الْجِنَایاتِ الْفَاحِشَةِ» جنایاتی که آشکار است. چرا امام این را می گوید؟ چون جنایاتی که علنی است، گناهانی که علنی است خیلی گناهش سنگین تر است. یک موقع است من در خانه ی خودم شراب می خورم گناهم گناه شخصی است. اما یک موقع است دارم شراب پخش می کنم یا در جامعه دارم شراب می خورم، خیلی گناهش سنگین تر است.❌
👱♀یک موقع است دختر خانمی در جمع فامیل های خودش در خانه بی حجابی می کند آن یک گناه دارد، اما یک موقع است همین دختر خانم می آید در خیابان و جلوی جامعه بی حجابی می کند گناهش خیلی سنگین تر است. اینجا امام سجاد (ع) خیلی ظریف و زیبا اشاره کردند که گناه آشکار.
💠«وَ أَنَّ أَحَبَّ عِبَادِک إِلَیک مَنْ تَرَک الِاسْتِکبَارَ عَلَیک وَ جَانَبَ الْإِصْرَارَ وَ لَزِمَ الِاسْتِغْفَار..» خدایا محبوبترین بندگان تو آن کسی است که با تو تکبر نکند، مغرور نشود، بر گناه خودش پافشاری و اصرار نکند و همیشه آمرزش بخواهد. «وَ أَنَا أَبْرَأُ إِلَیک مِنْ أَنْ أَسْتَکبِرَ وَ أَعُوذُ بِک مِنْ أَنْ أُصِرَّ وَ أَسْتَغْفِرُک لِمَا قَصَّرْتُ فِیهِ وَ أَسْتَعِینُ بِک عَلَی مَا عَجَزْتُ عَنْه» خدایا من به لطف تو غرور نمی ورزم، پناه می برم به تو که بخواهم روی گناهی اصرار بکنم. اصرار بر گناه خیلی سنگین است.
📖ما صراحت آیه [10] سوره روم را داریم که می گوید؛ «ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذینَ أسآؤُاالسُّوآی أَنْ کَذَّبُوا بِآیاتِ اللّهِ..» عاقبت آنانی که زیاد گناه کردند کارشان به تکذیب آیات الهی می رسد و حتی ادامه آیه می گوید «وَ کانُوا بِها یَسْتَهْزِؤُن» مسخره هم می کنند آیات قرآن را. اصرار بر گناه کار را به اینجا می رساند.⚠️
❌آنهایی که امروز ضد قرآن عمل می کنند و ضد قرآن حرف می زنند از اول اینطوری که نبودند، گناه پشت گناه، پشت گناه، دلها را سیاه کرد و کار به تکذیب و حتی مسخره آیات الهی هم می رسد. و ما هم باید مراقب باشیم که اصرار بر گناه چنین ویژگی ای دارد.
😔بعد می گوید خدایا! از هر کوتاهی ای که کردم آمرزش می طلبم و بر آن کار که در آن فرو بمانم از تو یاری می خواهم. کار خیری هست من نمی توانم انجام بدهم از تو یاری می خواهم کمکم کن، اگر گناه سنگینی دارم از تو می خواهم کمکم کنی.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 65
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت صد
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 70)
💠خطبه 55 نهج البلاغه از خطبه های است که حضرت دارد یاران خودش را با یاران پیامبر مقایسه می کنند. خُب حضرت در زمان پیامبر در همه جنگهای حضرت بود جز یکی دو جنگ که نتوانست در اکثر جنگها امام علی بود و یاران پیامبر را دید، آن مجاهدتها را دید، آن جانفشانی ها را دید. اما حالا می رسد به یاران خودش و یاران خودش خیلی وفا نکردن به عهدی که بسته بودند. حضرت مقایسه می کند.
👈«لَقَدْ كُنَّا مَعَ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) نَقْتُلُ آبَاءَنَا وَ أَبْنَاءَنَا وَ إِخْوَانَنَا وَ أَعْمَامَنَا» می گوید ما در کنار رسول الله بودیم پدران و فرزندان و عموهای خودمان را به امر حق می کشتیم. حالا حضرت علی که پدر و بچه هایش را نکشت، منظور این بود که بعضی از افرادی که سپاه پیامبر بودن اینطوری بود که در لشکر مقابل پدرشان بود یعنی پدرشان کافر و مشرک بود یا پسرشان بود مشرک و کافر بود باید با آنها می جنگیدند. حضرت می گوید این کار را کردیم اما حق بود. در راه حق این کار را کردیم.☑️
💢«مَا يَزِيدُنَا ذَلِكَ إِلَّا إِيمَاناً وَ تَسْلِيماً وَ مُضِيّاً عَلَى اللَّقَمِ» می گوید این مسئله جز بر ایمان و تسلیم و حرکت در راه راست نبود. به ظاهر شما فکر می کنید ما پدر کشی کردیم و فرزند کشی کردیم. اینجا یک نکته ای را حضرت یاد می دهد؛ می گوید وقتی پای حرف حق و باطل آمد وسط حتی اگر شده از خانوادت بگذر اما حق را انتخاب کن. این یکی از فرازهای فوق العاده نهج البلاغه هست.
🔰در هر فتنه ای هم این قضیه به درد ما می خورد. ما قطعا در آینده فتنه های سخت تری خواهیم داشت بدون هیچ شکی. فتنه های سخت تری در آینده خواهیم داشت. باید در این فتنه ها حق و باطل را تشخیص بدهیم. یک وقتی نشود بگویید چون فلانی این طرف راهه حتما حق هست. نه ببین ولی فقیه ات کجاست. ولی فقیه برای ما یک شاخصه⚠️ اصلا کسانی که ولایت فقیه را قبول دارند غمی ندارند. هر وقت فتنه ای شد، هر وقت فضا غبار آلود شد اینها اصلا ترسی ندارند.
⬅️اینها می گویند ما که مشخص است راهمان کدام طرف هست، نتوانستیم تشخیص بدهیم می بینیم ولی فقیه چه می گوید. ممکن است ولی فقیه چیزی بگوید که خیلی به مذاق ما خوش نیاید. ممکن است رفیق صمیمی ما، برادر ما، دوست ما، پدر ما در جبهه فلانی باشد ولی نباید حرفش را بپذیریم، حرف آن پدر و دوست منظور است، چون می بینیم که حق با آنها نیست.
🔅حضرت می گوید ما این کار را کردیم ایمان و تسلیم در راه خدای ما را بیشتر کرد و کوشش ما در جهاد با دشمن را هم زیاد کرد.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 100
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 26
⬅️ قسمت شصت و ششم
📿..بعد امام می خواهد دعا کند با صلوات دعا می کند «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ هَبْ لِی مَا یجِبُ عَلَی لَک وَ عَافِنِی مِمَّا أَسْتَوْجِبُهُ مِنْک وَ أَجِرْنِی مِمَّا یخَافُهُ أَهْلُ الْإِسَاءَة» می گوید خدایا بر محمد و آل او درود بفرست و آنچه را برای تو بر عهده من است بر من ببخشای. این همان بحث های حق الله است، می گوید تا جای ممکن اینها را ببخش. و من را از کیفر خود که سزاوارم به سلامت دار. اینجا امام ادب را رعایت کرده.
👈می گوید؛ خدای متعال من سزاوار عذابم باید من را عذاب بکنی، من سزاوار بخشش نیستم سزاوار عذابم ولی با بزرگواری خودت ببخش بی خیال شو. و از آنچه بدکاران بیم آن دارند رهایی ام ببخش. یعنی همان جهنم یعنی همان عذاب، من را از این گناهان و عذاب ها 😢 نجاتم بده. که تو بر گناه پوشی قدرت داری و برای آمرزش تنها مایه ی امید و انتظاری. و به عفو و گذشت شهره ای.
😔خدایا نیازم را جز تو خواستگاهی و برای گناه هم جز تو عذر بپذیری نیست. این خیلی عالی است یعنی ما بیاییم به خدای متعال بگوییم که خدایا من حاجاتی دارم هیچ احد والناسی نمی تواند جز تو این جاحات من را برآورده بکند. فقط توای و خودت. اگر گناهی هم دارم کسی نمی تواند گناهان من را ببخشد جز خود خودت. این ادب را می رساند اوج ادب و بندگی محضر خداست.🌷
📖همان آیه شریفه «ایّاکَ نَعْبُدُ وَ ایّاکَ نَسْتَعین» اینجا تجلی می کند که ما بفهمیم باید از خدا کمک بخواهیم. «حَاشَاک وَ لَا أَخَافُ عَلَی نَفْسِی إِلَّا إِیاک إِنَّک أَهْلُ التَّقْوی وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ» می گوید خدایا هرگز بهتر از تو پیدا نمی شود، فقط از تو می ترسیم که بدون شک تو مستحق تقوایی.
‼️خُب، خدا خودش که تقوا دارد، اهل تقوا بودن خدا یعنی چه، در دعای عید فطر می گوییم «أَهْلُ التَّقْوی وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ» خدا اهل تقواست یعنی چه؟؟ یعنی اهلیت و شایستگی تقوا کردن را داری که ما از تو بترسیم. تو اهلیت و شایستگی داری که بندگان نسبت به تو تقوا بورزند. اهل تقوا بودن خدایا یعنی این. یعنی فقط تو اهلیت داری که تنها از تو بترسیم و فقط توای که سزاوار این هستی که از او آمرزش بخواهیم کسی دیگر این سزاواریت را ندارد، فقط تو هستی.
⚜«صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اقْضِ حَاجَتِی» بر پیامبر و آل او درود بفرست حاجت من را بده «وَ أَنْجِحْ طَلِبَتِی» نیازم را برطرف کن «وَ اغْفِرْ ذَنْبِی» گناهم را بیامرز «وَ آمِنْ خَوْفَ نَفْسِی» ترس نفسم را ایمن کن. من از گناهانم می ترسم با بخشش خودت ایمن کن.
💢«إِنَّک عَلی کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ وَ ذَلِک عَلَیک یسِیرٌ آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ» خدایا تو بر هر کاری توانایی و این چیزهایی که من از تو خواستم چیزهای آسانی است، چیزهای سختی نیست. و ای رب العالمین از تو می خواهیم این چیزهایی که از تو خواستیم را بر ما حاجت روا کنی.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 66
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت صد و یکم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 70)
🔘«وَ لَقَدْ كَانَ الرَّجُلُ مِنَّا وَ الْآخَرُ مِنْ عَدُوِّنَا يَتَصَاوَلَانِ تَصَاوُلَ الْفَحْلَيْنِ..» می گوید مردی از ما و مردی از دشمن مثل دوتا شیر نر با هم در می افتادند و هر کدام می خواستن همدیگر را از بین ببرند، یکبار ما بر دشمن پیروز می شدیم یکبار دشمن بر ما پیروز می شد.
👌این خیلی قشنگ است،، ملاک پیروزی را حضرت می خواهد بدهد؛ «فَلَمَّا رَأَى اللَّهُ صِدْقَنَا أَنْزَلَ بِعَدُوِّنَا الْكَبْت وَ أَنْزَلَ عَلَيْنَا النَّصْرَ حَتَّى اسْتَقَرَّ الْإِسْلَامُ مُلْقِياً جِرَانَهُ» هر وقت خدا صداقت ما را می دید، پا فشاری ما را بر ایمان می دید دشمن ما را از بین می برد و یاری خودش را بر ما می فرستاد تا آن وقت که اسلام همانند شتری که سینه و گردن برای استراحت به زمین می نهد در جای خود بخوابد استقرار یافت. (شتر وقتی می خواهد بخوابد کلا می نشیند پایین و سینه هایش را به خاک می مالد و مستقر می شود)🐪
🔹می گوید اسلام هم ما اینقدر راستی نشان دادیم خدا صداقت ما را دید ما را بر دشمنان پیروز کرد حالا که بر دشمن پیروز کرد ما مستقر شدیم بر حکومت اسلامی. اسلام را مستقر کردیم، حکومت ایجاد کردیم.
👌به جانم سوگند اگر ما در آن زمان رفتاری مانند رفتار امروز شما داشتیم (به کوفیان می گوید) می گوید اگر ما می خواستیم مثل شما کوفیان باشیم که یک روز برویم جنگ، یک نرویم، یک روز حرف گوش کنیم، یک روز نکنیم، پایه ای از بنای اسلام بر پا نمی شد.❌
⛔️«مَا قَامَ لِلدِّينِ عَمُودٌ..» اگر قرار بود با یارایی مثل شما کار می کردیم «وَ لَا اخْضَرَّ لِلْإِيمَانِ عُودٌ» اصلا شاخه ای از درخت ایمان هم سبز نمی شد. اسلامی وجود نداشت اگر می خواستیم مثل شما هُرهُری مذهب باشیم یک روز این طرف، یک روز آن طرف.
☝️به خدا قسم با این وضعی که دارید به جای شیر خون خواهید دوشید و به دنبالش دچار ندامت خواهید شد. یک تشبیه فوق العادهای حضرت کرد، گفت شما فکر می کنید با این وضعیت مثلا اوضاع خیلی به نفع تان می شود، اینکه شیر می گیرید یعنی به سود می رسید؟ نخیر شما خون خواهید دوشید. آنانی که باد می کارند طوفان درو می کنند. حواستان جمع باشد با این راحت طلبی ها نمی توانید بر دشمن پیروز بشوید.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 101
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============