#تشخیص_حق_و_باطل
#نهج_البلاغه
⚪️فَأَمَّا أَوْلِيَاءُ اللهِ فَضِيَاؤُهُمْ فِيَها الْيَقِينُ وَ دَلِيلُهُمْ سَمْتُ الْهُدَى
🔸امّا نور هدايت كننده دوستان خدا، در شبهات يقين است، و راهنماى آنان مسير هدايت الهى است
🖊يقين اشاره به ايمان به خدا و نبوت است «و سمت الهدى»، اشاره به هدايتهايى است که از طريق وحى نصيب انسان مى شود،
📘#خطبه_38
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
روضه خواندن خود امام حسین (علیه السّلام)
💠 مرحوم آیت الله تکابنی در مواعظ المتقین می نویسد:
سلمان فارسی تو کوچه ها و پس کوچه ها عبور می کرد، دید آقا امام حسین (علیه السّلام) در سن کودکی، گوشه ای دور از بچه های دیگر ایستاده اند و گریه می کنند.
سلمان جلو رفت، سؤال کرد یابن رسول الله ! جانم به فدای شما، آیا اتفاقی افتاده است، اینچنین گریه می کنید؟
ابی عبدا… جواب نداد، باز سلمان اصرار کرد، گفت آیا کسی شما را اذیت کرده، دائم سؤال می کرد. آخر پسر زهرا فرموده باشد: سلمان ! اگر بگویم طاقت شنیدنش را نداری، عرضه داشت یابن رسول ا… ! مگر نشنیدید پیغمبر فرمود:
سلمان از ما است به من بگویید چی شده است؟
شروع کرد وقایع کربلا را تعریف کند. ای سلمان ! یک روز من بزرگ می شوم، گذر من به کربلا می خورد، خدا به من یک پسر می دهد، اسم او علی اکبر است، سلمان فرشته ها صف می بندند جمال این پسر را ببینند، اما همین پسر را تو کربلا جلوی من می کشند … .
سلمان! خدا یک پسر دیگر به من می دهد اسمش علی اصغر است. این پسر را با لب تشنه وقتی از لشگر برای او آب می خواهم او را روی دستم با تیر سه شعبه می کشند.
سلمان ! خدا به من یک برادر می دهد اسم او عباس (علیه السّلام) است کنار نهر آب او را با لب تشنه می کشند …. .
سلمان نگاه می کرد، دید گریه ی آقا شدیدتر شد، نفس بند آمد صدا زدند ای سلمان ! زینبم …
اینقدر گفت ….
سلمان آخر کار سؤال کرد، آقا جان ! شما که همه کاره ی خلقت هستید اراده کنید همه چیز را عوض کنید.
آقا امام حسین (علیه السّلام) فرموده باشند: سلمان درست می گویی، ولی من دوست دارم فدایی دوستانم بشوم، دوستانم فردا دور هم جمع بشوند اسم من را بیاورند … شفاعت دوستانم را فردا بکنم نگذارم در آتش جهنم بسوزند. سلمان ! نشونه ی دوستان من دو چیز است، یکی اشک چشمشون، یکی هم دلهای آنهاست که برای کربلا پر می زند، برای دیدن کربلا می میرند …
📚 کتاب گلواژه های روضه
•┈••✾🍃🌺🍃✾••┈•
💠احادیث مهدوی💠
🔸 امام رضا علیه السلام :
#رجعت حق است و در میان امتهای گذشته نیز بوده است و قرآن مجید از آن سخن گفته است و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
هرچه که میان این امت وجود دارد، دقیقا میان امتهای پیشین هم بوده است
و امام فرمود: آنگاه که مهدی علیه السلام از فرزندان من ظهور کند، عیسی بن مریم علیه السلام از آسمان فرود آمده و پشت سر او نماز میگذارد.
📚 عیون أخبار الرضا/ج2/ص200/ح1
14.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️به این صداها توجه کنید
📌این کلیپ را کامل ببینید
صدایی که میشنوید از دل احساسات مردمی است که خادم الرضا را شهید جمهور خطاب کردند
🎥نگاه آخر
_واقعا قلبم درد می کنه
+نشون داد صف اولم میتونه شهید شه
×دیگه الان بالاخره میتونی استراحت کنی
÷تنها صبح جمعه ای که براش برنامه نداری میتونی استراحت کنی
_اللهم انا لا نعلم منهم الا خیرا😭
بله گناه شیرین است مثلا خواب هنگام نماز صبح شیرین است اما بیدار شدن ونماز خواندن تلخ وسخت است. خوردن غذا در روز ماه مبارک شیرین است اما روزه تلخ است ویا گرفتن رشوه وپول مفت شیرین است در مقابل ، کار وتلاش تلخ است .نگاه به ناموس مردم لذت بخش است وخود داری از نگاه حرام سخت وتلخ است و یا غیبت وبدگویی دیگران شیرین است اما بیان خوبی ها ونکویی دیگران بخاطر حسادت وخشم وامثال آن تلخ است. دروغ ودغل شیرین اما صداقت وراستی به ویژه آن وقتی که به زیان آدم باشد تلخ است .
وخلاصه دهها از این مقوله و نمونه در زندگی داریم که همواره طرف گناه شیرین وگوارا ودل انگیز است و طرف طاعت وبندگی تلخ وسخت وناگوار است .
البته این چند جواب دارد که فقط به یکی پرداخته می شود وآن اینکه طاعت هم شیرین است وحتی شیرین تر از گناه اما این شیرینی تجربه نمی شود .
یعنی اگر شخص بجای اینکه گناه کند وشیرینی آن را حس کند بیاید وارد حریم طاعت شود بی گمان شیرینی آن را حس خواهد نمود وحتی اگر طاعت تجربه شود دیده خواهد شد که بسیار شیرین است وحتی شیرین تر از شیرینی گناه .
لذتی که در طاعت هست در معصیت نیست نهایت ذائقه ها متفاوت است یعنی کسی که ذائقه اش در گناه سپری شد وکامش با گناه مانوس شدعلی القاعده شیرینی طاعت را حس نمی کند اما آنهایی که اهل طاعت اند می دانند که طاعت چقدر شیرین است .
خدا رحمت کند مرحوم آیت اله بهجت را که می فرمود:اگر سلاطین عالم بدانند که چه لذتی در نماز است هرگز دنبال سلطنت وقدرت نمی روند . پس نماز شیرین است.
ویا مثلا روزه داری که هنگام غروب کنار سفره افطار می نشیند آن لذت وشادی که در آن لحظه حس می کند از غذاخوردن در روز حس نمی کند .
ویا انسانی که روزانه به مردم خدمت می کند و گره مردم را باز می کند و بسته غذایی به فقراء می دهد وپول نسخه دارو را می پردازد وقسط عقب افتاده مستمندی را می دهد ویا جهیزیه دختر فقیری را تامین می کند یا برای کسی خانه می خرد وشب که به خانه بر می گردد وخدمات روزش را ملاحظه می کند چنان شادی وخورسندی ولذتی به او دست می دهد که لذت رشوه وربا وسرقت وبخل وامثال آن پیش او ناچیز بل هیچ است.
حاتم طایی فقرا ومستمندان را جمع می کرد وبه آنها غذا می داد وخود دم در می ایستاد وبه عنوان خادم در خدمت آنها بود . به او گفتند به فرما غذا میل کنید می فرمود نه . من از خدمت به شما ومشاهده شما بیشتر لذت می برم .
یعنی آنان از از خوردن وطعام لذت می بردند واو از اطعام وغذا دادن .
حضرت امیر المومنین (ع) می فرمود انسان کریم از اطعام(به دیگری غذا خوراندن) لذت می برد وانسان لئیم وبخیل از طعام (غذا خوردن وبه دیگری ندادن)
پس ذائقه ها متفاوت است وانسان امین از امانت لذت می برد وانسان خائن از خیانت. انسان صادق از صداقت لذت می برد وانسان دروغگو از دروغ وانسان خدمتگذار از خدمت لذت می برد وانسان خائن از خیانت .وانسان کریم وباشرف از تکریم دیگران لذت می برد وانسان موهن از اهانت به دیگران وانسان اهل حلال از حلال لذت می برد وانسان اهل حرام از حرام وانسان چشم پاک از عفت لذت می برد وانسان چشم چران از چشم چرانی . حضرت یوسف می فرمود رَبِّ السِّجنُ اَحَبُّ اِلَیَّ مِمّا یَدعُونَنی اِلَیهِ .
خدایا زندان همراه با عفت نزد من محبوبتر وعزیزتر از آزادی همراه با بی عفتی است . وخلاصه انسان عالم از علم لذت می برد وانسان عادل از عدالت اما انسان جاهل از کار جاهلانه وانسان ظالم از ظلم وحق کشی.
مرحوم خواجه نصیر الدین طوسی می فرمود: اَینَ المُلُوکُ وَ اَبناءُ المُلُوکِ مِن هذِهِ اللَّذَّهِ ؟ کجایند شاهان وشاهزادگان از این لذتی که من از علم می برم برخوردار باشند؟
حاصل آنکه ذائقه ها متفاوت است اگر ذائقه ذائقه گناه باشد از گناه لذت می برد واگر ذائقه ذائقه طاعت باشد از طاعت لذت می برد.
پس اینگونه نیست که گناه لذت داشته باشد. نه بل طاعت هم لذت دارد به شرط آنکه اهل طاعت باشیم ومزاج آلوده نباشد .
پس اولا طاعت شیرین است ثانیا شیرینی آن بیشتر از شیرینی گناه است چون لذت طاعت حقیقی است وشیرینی گناه توهمی است ثالثا شیرینی گناه زودگذر است اما شیرینی طاعت ماندگار تر بل دائمی است رابعا لذت گناه مربوط به دنیا است اما لذت طاعت هم در دنیا وهم در آخرت است خامسا لذت گناه آمیخته با زیان وضرر است اما لذت طاعت بی زیان وبی ضرر است.
#نهج_البلاغه
💥أَقْرَبُ دَار مِنْ سَخَطِ اللّهِ، وَ أَبْعَدُهَا مِنْ رِضْوَانِ اللّهِ!
🌎دنيا نزديک ترين منزلگاه به خشم خدا، و دورترين آن ها از رضا و خشنودى اوست»
🖊دليل آن هم روشن است; چرا که دنيا مجموعه اى است از هوا و هوس هاى سرکش که از هر سو ا نسان را به طرف گناه مى راند و موجب خشم خدا و ناخشنودى او مى شود.
📘#خطبه_161
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
#اهميّت_اتحاد_و_الفت
#نهج_البلاغه
🔴فَإِنَّ اللّهَ سُبْحَانَهُ قَدِ امْتَنَّ عَلَى جَمَاعَةِ هذِهِ الاُْمَّةِ فِيمَا عَقَدَ بَيْنَهُمْ مِنْ حَبْلِ هذِهِ الاُْلْفَةِ الَّتي يَنْتَقِلُونَ فِي ظِلِّهَا، وَ يَأْوُونَ إِلَى کَنَفِهَا، بِنِعْمَة لاَ يَعْرِفُ أَحَدٌ مِنَ الْمَخْلُوقِينَ لَهَا قِيمَةً، لاَِنَّها أَرْجَحُ مِنْ کُلِّ ثَمَن، وَ أَجَلُّ مِنْ کُلِّ خَطَر
💠چنان که خداوند سبحان بر اين امّت منّت نهاده و پيوند الفت و اتحاد را ميان آنان برقرار ساخته، الفتى که در سايه آن (در امنيّت) رفت و آمد کنند و در کنف حمايت آن قرار گيرند; نعمتى که هيچ کس از مردم نمى تواند بهايى براى آن بشناسد، زيرا از هر بهايى برتر و از هر چيز با ارزشى پرارزش تر است»
📘#خطبه_192
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
#نهج_البلاغه
🔸فَإِنَّ اللّهَ سُبْحَانَهُ لَمْ يَلْعَنِ الْقَرْنَ الْمَاضِيَ بَيْنَ أَيْدِيکُمْ إِلاَّ لِتَرْکِهِمُ الاَْمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيَ عَنِ الْمُنْکَرِ. فَلَعَنَ اللّهُ السُّفَهَاءَ لِرُکُوبِ الْمَعَاصِي، وَ الْحُلَمَاءَ لِتَرْکِ التَّنَاهِي
🌖خداوند سبحان گذشتگان را كه پيش از شما بودند، از رحمت خود دور نساخت، مگر بدين سبب كه امر به معروف و نهى از منكر را ترك كردند. خداوند سفيهان را به خاطر ارتكاب معاصى و اهل خرد را به سبب واگذاشتن نهى از منكر لعنت نموده است.
📘#خطبه_192
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
#نهج_البلاغه
◽️وَ تَفْجَعُ الْمُتْرَفَ الآمِنَ
🔴«دنيا، هوسبازانِ غرق نعمت را که بر آن تکيه کرده اند، ناگهان به مصيبت مى کشاند.
✍آرى! در آن هنگام که سفره عيش و نوش را گسترده اند و فرياد شادى آنها گوش فلک را کر کرده، ناگهان «بانگى بر مى آيد که خواجه مرد» و چه عبرت انگيز است اين مرگ و ميرهاى ناگهانى، که درهر عصر و زمان بوده و در اين زمان فزونى يافته است! و چه عبرت انگيز است حال کسانى که شب، در ناز و نعمت مى خوابند و صبحگاهان در حالى بيدار مى شوند که همه امکانات خود را از دست داده اند!!
📘#خطبه_103
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
#نهج_البلاغه
◽️اسْتَدِلَّ عَلَى مَا لَمْ يَکُنْ بِمَا قَدْ کَانَ، فَإِنَّ الاُْمُورَ أَشْبَاهٌ
🔴با آنچه در گذشته واقع شده است نسبت به آنچه واقع نشده استدلال کن، زيرا امور جهان شبيه به يکديگرند»
🖊اشاره به اينکه يک سلسله قوانين کلى بر جهان هستى و بر جوامع انسانى حکومت مى کند که هر زمان مصاديقى از آن روى مى دهد; ولى همه مشمول آن قوانين کلى هستند، بنابراين انسان مى تواند با مطالعه در حالات پيشينيان و جوامع گذشته و يا حتى با مطالعه در سنين پيشين عمر خود مسائل مربوط به امروز و فردا را از طريق مقايسه درک کند تا گرفتار خطا و اشتباه و زيان و خسران نشود.
📘#نامه_31
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
❤️پیامبر، بهترین بنده خدا
#نهج_البلاغه
✨وأَشْهَدُ أَنَّهُ عَدْلٌ عَدَلَ وَ حَكَمٌ فَصَلَ، وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ وَ سَيِّدُ عِبَادِهٌِ؛ كُلَّمَا نَسَخَ اللَّهُ الْخَلْقَ فِرْقَتَيْنِ جَعَلَهُ فِي خَيْرِهِمَا، لَمْ يُسْهِمْ فِيهِ عَاهِرٌ وَ لَا ضَرَبَ فِيهِ فَاجِر.
🌗گواهى مى دهم كه خدا عدل است و دادگر، و دادرسى جدا كننده حق و باطل، و گواهى مى دهم كه محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم بنده و فرستاده او سرور مخلوقات است. هر گاه آفريدگان را به دو دسته كرد او را در بهترين آنها قرار داد، در خاندان او نه زناكار و نه مردم بدكار است.
📘#خطبه_214
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم