💠شرح دعای روز بیستویکم ماه مبارک رمضان
🔹 أللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ إِلَی مَرْضاتِكَ دَلِیلاً وَ لاتَجْعَلْ لِلشَّیْطانِ فیهِ عَلَیَّ سَبِیلاً وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِی مَنْزِلاً وَ مَقِیلاً یَا قَاضِیَ حَوَائِج الطالِبین
🔸 خدایا! در این روز مرا بهسوی رضا و خشنودی خود راهنمایی کن و شیطان را بر من مسلط مگردان و بهشت را منزل و مقامم قرار ده. ای برآرندۀ حاجات طالبان!
🔰پیامهای دعا
1- تحصيل رضای خدا
2- دوری از شیطان
3- دستيابی به بهشت جاودان
4- برآوردهشدن حاجات
🔰پیام منتخب
✍️ مردى به حضرت علی(ع)عرض کرد: خداوند مىیفرماید که بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را؛ پس چرا ما دعا مىکنیم و اجابت نمىیشود؟ حضرت فرمود: «چون دلهاى شما در8 مورد خیانت و بىوفایى میکند:
1. خدا را شناختید و حقش را آنگونه که بر شما واجب بود، ادا نکردید، 2. به پیامبر خدا ایمان آوردید و در عمل با سنت و روش او مخالفت کردید، 3. کتاب خدا را خواندید و در عمل از آن سرپیچی کردید، 4. گفتید ما از آتش دوزخ مىیترسیم و در همۀ حالات با گناهان خود بهسوى جهنم مىیروید، 5.گفتید ما به بهشت تمایل داریم و کارهایى انجام دادید که شما را از آن دور میسازد، 6. نعمتهاى خدا را استفاده میکنید و سپاسگزارى نمیکنید، 7. خداوند فرمود که شیطان دشمن شماست، او را دشمن بگیرید و شما به زبان شیطان را لعن مىکنید و درعمل از او اطاعت میکنید، 8. عیبهاى مردم را برابر دیدگانتان قرار دادید و عیبهاى خود را پشت سرانداختید. در نتیجه کسى را ملامت میکنید که خود به ملامت سزاوارتر از او هستید.
با این وضع چه دعایى از شما مستجاب گردد که راهها و درهاى دعا را روى خود بستهاید؟ تقوا پیشه کنید، کارهایتان را اصلاح کنید و امر به معروف و نهى از منکر کنید تا خدا دعایتان را مستجاب کند.
📚 بحار الأنوار، ج 93، ص 376 و 377
@ahlolbait
45.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠تند خوانی جزء بیستویکم قرآن کریم
🔹 با صدای استاد معتز آقایی
@ahlolbait
جزء 21.mp3
4.05M
💠فایل صوتی: تند خوانی جزء بیستویکم قرآن کریم
🔹 با صدای استاد معتز آقایی
@ahlolbait
14.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 10
🔹 سلوك علمی خیلی دشوار نیست، زیرا ابزار این سلوك، مفاهیم حصولی است؛ خواه معلوم علوم تجربی باشد یا نیمهتجربی یا تجریدی كلامی یا تجریدی فلسفی، حتی تجریدی عرفان نظری... .
👇👇👇👇
💠 ضیافت الهی 21
▪️ مودّت نسبت به اهل بیت(علیهم السلام)، دوستی پایدار، مستمر، مستقر و منحصر است.
▪️ بر همه ما لازم است در همه ایام سال محبت خود را به اهل بیت (علیهم السلام) ابراز کنیم اما علاقمندی ما به این حضرات گاهی در حد #محبت است در حالی که باید به مرتبه بالاتر از محبت یعنی #مودت برسیم.
▪️ آنچه #اجر_رسالت است و از ما خواسته شده مودت است. این مودت باعث می شود به ولایت این حضرات معتقد شویم، سپس احکام و حکم اینها را یاد بگیریم، سپس به آنها عمل کنیم و در مرحله بعد آنها را تبلیغ و ترویج نماییم.
▪️ دوستی اهل بیت (علیهم السلام) یک امر عادی است چرا که ممکن نیست کسی اهل بیت را بشناسد و به ایشان علاقمند نشود! این سطح از علاقمندی #مزد_رسالت نیست، بلکه مراد از «فی القربی» در آیه، دوستی پایدار، مستمر، مستقر و منحصر، نسبت به این حضرات است. آنگاه جا برای دوستی غیر اهل بیت (علیهم السلام) نمی ماند؛ چراکه در یک دل جای دو محبوب نیست!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1398/05/24
🆔 @a_javadiamoli_esra
13.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_قدر
▫️ ... این دستور نبوی ما را #لیله_قدر می کند.
#باز_نشر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
22.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هلال عشق؛ شرح دعای افتتاح
🔸 سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در ماه مبارک رمضان 1443 هـ
🔹 جلسه: 20
🔹 آپارات:
https://aparat.com/v/17KM8
لینک ویژه نامه ماه مبارک رمضان:
http://news.esra.ir/v-ramezan
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
▪️ فرازی از نامه 47
▫️ شما را به تقواى الهى سفارش مى نمایم، و اینکه دنیا را مجویید گرچه دنیا شما را بجوید، و بر آنچه از دنیا از دستتان رفته متأسّف نباشید.
▫️ حق بگویید، و براى ثواب الهى بکوشید.
▫️ دشمن ستمگر و یار ستمدیده باشید.
▫️ شما و همه فرزندان و خاندانم و هر که این وصیتم به او مى رسد را به تقواى الهى، و نظم در زندگى، و اصلاح بین مردم سفارش مى کنم، چرا که از جد شما (صلّى اللّه علیه و آله و سلم) شنیدم مى فرمود: «اصلاح ذات البین از عموم نماز و روزه بهتر است»... .
🆔 @a_javadiamoli_esra
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء : به مناسبت فرا رسیدن شب های قدر، فرازهایی از فرمایشات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص عظمت این شب های عزیز را از نظر می گذرانیم:
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: شب قدر #قلب_ماه_مبارک_رمضان است، ماه مبارک رمضان برای امت اسلامی معجزه ای قوی تر از معجزه سلیمان پیامبر است، زیرا اعجاز آن حضرت در مسلط بودن بر باد بود راه یک ماهه را در بامداد یا در شامگاه طی می کرد، ولی اعجاز قرآن کریم در این است که #سالک_صالح در یک شامگاه در لیلة القدر راه هزار ماهه را طی می کند ﴿لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ با این تفاوت که او مسیر #مکان را می پیمود و قرآنیان می توانند مسیر #مکانت را طی کنند.
🔸 ایشان ادامه دادند: همراهان سلیمان نبی در یک بامداد راه ظاهری یک ماهه را طی می کردند ولی پیروان قرآن و عترت مکانت و راه معنوی هزار ماهه را یک شبه طی می کنند، اگر گفته شد که این طفل یک شبه ره صد ساله می رود آن را می شود در شب قدر تجربه کرد.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی در پاسخ به این سوال که « درک شب قدر به چیست؟» پاسخ دادند: بیان نورانی امیر المؤمنین (سلام الله علیه) در نهج البلاغه این است که «فَتَجَلَّی لَهُمْ سُبْحَانَهُ فِی کِتَابِهِ مِنْ غَیرِ أَنْ یکُونُوا رَأَوْهُ»؛ خدای سبحان در این قرآن برای بندگانش تجلّی کرده است، ولی مردم جلوه حق را نمی بینند. خدای سبحان قرآن را به نحو تجلّی یعنی آویختن نازل کرده است، نه انداختن! این #حبل_متین یک طرفش به دست خداست و یک طرفش ـ به برکت اهل بیت (علیهم السلام) ـ به دست بشر است.
ایشان اذعان داشتند: شب قدر، فرصت مناسبی است برای تمسّک به این «حبل متین» و از این «حبل متین» بهره بردن و بالا رفتن.
🔸 معظم له در ادامه تصریح داشتند: شما که در این لیالی قدر قرآن را بر سر می گذارید و به برکت چهارده معصوم به خدا سوگند می دهید، باید بکوشید که از «عربی مبین» تا «علی حکیم» هر چه مقدور شماست #رشد_کنید؛ هم از نظر معارف، هم از نظر اخلاق، هم از نظر احکام و هم از نظر حقوق؛ #معرفتاً یک، #اعتقاداً دو، #تخلقاً سه و #عملاً چهار؛ این معنای ادراک «لیله قدر» و معنای قرآن به سر گذاری و معنای سوگند دادن خدا به حق قرآن و عترت طاهرین و به حق همه انبیا و اولیا و مؤمنانی است که نام شریفشان در قرآن با مدح ستوده شده است.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید داشتند: اگر قرآن به سر می گذاریم، هدف تنها این نباشد که خدا گناهان ما را بیامرزد، ما را به جهنم نبرد، ما را به بهشت ببرد. اینها ریخت و پاش #سفره_شب_قدر است. وقتی یک دوستی سفره ای پهن می کند، مائده الهی و مَأدبة الهی چید، مهمان های خود را به بهترین وجه پذیرایی می کند. وقتی مهمان ها برخاستند، سفره برچیده می شود، آن ریزه های سفره را می ریزند؛ مرغ ها آن ریزه های سفره را می چینند؛ ریزه سفره شب قدر این است که کسی نسوزد، به جهنم نرود. اینها شب قدر نیست!
🔸 ایشان ابراز داشتند: شب قدر آن است که انسان طیّار گونه دست هزارها نفر را بگیرد و به بهشت ببرد. در دنیا رفتار او، گفتار او، سیرت او، سریرت او، سنّت او آموزنده باشد. #هزارها_نفر_را_زنده_کند و در آخرت هم هزارها نفر را به همراه خود به بهشت ببرد. اگر ما بتوانیم در کنار #سفره_الهی و دولت قرآن بنشینیم، چرا در ته صفوف و صَفُّ النِعال قرار بگیریم به دنبال آن ریزه های سفره تکان ها باشیم که از سفره ی تکانده شده چیزی به ما برسد؟!
آدرس مطلب:
https://b2n.ir/m15757
http://news.esra.ir/home
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 آرشیو سخنرانی ها و پیام های معظم له
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 فریدِ اصحاب
▪️ پیرامون حضرت امیر (سلام الله علیه) هر اندازه انسان بحث بكند #عبادت است و این فكر اصلاً درست نیست كه ما را كجا و نیل به مقام آنها كجا، مگر ما درباره آنها موظفیم به كُنه آنها راه پیدا كنیم؟! این را كه كسی از ما نخواست ولی آن مقداری كه مقدور ماست عبادت است و وظیفه ماست. حضرت امیر یك بیان نورانی در یكی از خطبه های نهج البلاغه دارد كه درباره معرفت خدا هم این چنین است؛ راه یابی به كُنه خدا نه مقدور كسی است نه مورد تكلیف اما آن اندازه كه #شناخت ذات اقدس الهی مقدور است، بحثش و فحصش واجب است. فرمود: «لَمْ یطْلِعِ الْعُقُولَ عَلَی تَحْدِیدِ صِفَتِهِ وَ لَمْ یحْجُبْهَا عَنْ وَاجِبِ مَعْرِفَتِهِ»؛ فرمود ذات اقدس الهی هیچ عقلی را به كُنه معرفت ذات اقدس الهی مطلع نکرده است اما مقدار واجب را هم محجوب نكرد، پس اكتناه نه مقدور است نه واجب نه مورد تكلیف اما غیر اكتناه هم مقدور است هم واجب؛ این درباره ذات اقدس الهی. خلفای الهی هم اینچنین اند؛ نه راه یابی به كُنه اینها مقدور است نه تحصیلش واجب.
وجود مبارك حضرت امیر را بهترین كسی كه معرفی می كند خود اوست و پیغمبر و ائمه (علیهم السلام)؛ آن مقامی كه برای خود حضرت است را باید جستجو كرد وگرنه آنچه نزد ما دشوار است آن را نباید نزد حضرت امیر به حساب آورد!
▪️ ابن ابی الحدید در وصف حضرت امیر در جلد دوم شرح نهج البلاغه مطلبی دارد كه عملش برای خیلی از ما دشوار است اما ابن ابی الحدید این را به عنوان فضل ممتاز حضرت به حساب نمی آورد، فضل علوی را در جلد ششم بازگو می كند. در جلد دوم شرح نهج البلاغه میگوید حضرت امیر (س لام الله علیه) «یكنِسُ بَیتَ المالِ كُلَّ جُمُعَةٍ و یصَلّی فیهِ رَكعتَینِ و یقولُ لِیشهَدَ لی یومَ القِیامَةِ»؛ هر هفته هر چه در بیت المال بود توزیع می كرد، آن مکان را جارو می كرد، دو ركعت نماز میخواند بعد میگفت تا در قیامت برای من شهادت بدهند. به جلد ششم كه میرسد می گوید: «واعلم انّ التوحید و العدل و المباحث الشریفة الالهیة»، اینها #میراث_علی است و غیر از علی احدی این حرف ها را نزد _ البته وجود مبارك رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) كه معلم كل است مستثنی است او خارج از بحث است فوق بحث است _ می گوید مباحث #عدل_و_توحید در اسلام به بركت این مرد الهی شناخته شده و از هیچ یك از صحابه پیامبر این حرف ها نرسیده «و لا کانوا یتصورونه و لو تصوروه لذكروه»؛ ابن ابی الحدید می گوید سایرین اصلاً اینها را درك نمی كردند، خب اگر درك می كردند می گفتند؛ احدی از صحابه این حرف ها را ندارد!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در کنگره امام علی علیه السلام
تاریخ: 1376/08/22
🆔 @a_javadiamoli_esra