💠اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِينَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَتَكَاثُرٌ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ كَمَثَلِ غَيْثٍ أَعْجَبَ الْكُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَكُونُ حُطَامًا وَفِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَمَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٌ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ
🔹بدانید که زندگی دنیا [یی که دارنده اش از ایمان و عمل تهی است،] فقط بازی و سرگرمی و آرایش و فخرفروشیتان به یکدیگر، و افزون خواهی در اموال و اولاد است، [چنین دنیایی] مانند بارانی است که محصول [سبز و خوش منظره اش] کشاورزان را به شگفتی آورد، سپس پژمرده شود و آن را زرد بینی، سپس ریز ریز و خاشاک شود!! [که برای دنیاپرستان بی ایمان] در آخرت عذاب سختی است و [برای مؤمنان که دنیای خود را در راه اطاعت حق و خدمت به خلق به کار گرفتند] از سوی خدا آمرزش و خشنودی است، و زندگی دنیا جز کالای فریبنده نیست.
📗#سوره_حدید، آیه 20
#قرآن
@ahlolbait
💠 یگانه
🔹 وقتی آن فرد درباره #توحید سوال کرد حضرت فرمود: «هُوَ الَّذِی أَنتُم عَلَیه»؛ یعنی همین كه میگویید «لا اله الا الله»، خدا یكی است، شریك ندارد و مانند آن.
اینكه می گویند:
«یكی بود یكی نبود، غیر از خدا هیچ كس نبود»؛
این جمله دومی، تفسیر اولی است. یكی بود معلوم است؛ اما یكی نبود؛ خدا یكی ای نیست كه دومی داشته باشد. یكی بود؛ یعنی همین خدا كه یكی بود، یكی عددی نبود: «واحِد لا بِعَدَد».
🔹 خدا یكی نیست مثل اینكه می گوییم یك درخت یك انسان یك ستاره یك شمس یك قمر؛ یعنی یكی عددی نیست كه زیرمجموعه كمّ باشد. یكی بود اما یكی نبود؛ یعنی یكی شخصی الهی بود، یكی عددی نبود، آنگاه این عبارت را جمله بعد که «غیر از خدا كس دیگری نبود» تفسیر می کند. اینكه میگوییم خدا یكی بود، آن طور یکی ای نیست كه می گوییم زید یكی بود، عمرو یكی بود، آسمان یكی بود، درخت یكی بود، قمر یكی بود، شمس یكی بود، بلکه یكی بود اما یكی نبود؛ یعنی وحدت او وحدت عددی نبود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه زمر جلسه 27
تاریخ: 1393/09/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 349
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 مرز صلهٴ رحم
پیوند خویشاوندی تنها به بستگان خوب و با ایمان اختصاص ندارد، بلكه وظیفه ای اخلاقی و الهی است كه فراگیر است، از این رو چنانچه پدر و مادر و دیگر خویشاوندان، موٴمن نیز نباشند احترامشان لازم و بر رفع نیازهای آنان تأكید شده است؛ لیكن این ارتباط تا جایی است كه به دیگر احكام دین آسیبی نرسد؛ ولی اگر بر اثر این ارتباط، دیگر احكام دین در خطر قرار گیرد نه تنها ارتباط با غیر متدینان لازم نیست بلكه جایز هم نیست.[1]
[1] . تسنیم، ج2، ص560ـ561.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 238
🆔 @a_javadiamoli_esra
mnshavy(194).mp3_89579.mp3
875.8K
🎙 روز خود را با قرآن آغاز کنید
🔸ترتیل صفحه ۱۹۴ قرآن کریم
💚 @harrozbaqoran💚
😍 #سلام_امام_زمان_مهربان
سلامتی و ظهور تو را آرزو میکنم
🤲دعای سلامتی امام زمان (عج)
💐بسم الله الرحمن الرحیم💐
اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَ فی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلا
🌼خدایا، ولىّ ات حضرت حجّه بن الحسن که درودهاى تو بر او و بر پدرانش باد در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست ساکن زمین گردانیده،و مدّت زمان طولانى در آن بهرهمند سازى
تعجیل در فرج آقا صاحبالزمان صلوات
⭕️روایت امام صادق از فواید یاد کردن مرگ⭕️
امام صادق (ع) میفرمایند: قال ابی عبدالله(ع) لم یخلق الله عزوجل یقینا لا شک فیه أشبه بشک لا یقین فیه من الموت: خداوند عز و جل میفرمایند که هیچ چیز را مثل مرگ نیافریده عین اینکه یقینی است و هیچ شکی در آن نیست اما مردمگویی در آن شک دارند چونان شکی که در آن یقین نیست!
در واقع انسانها آن اندازه به مرگ یقین دارند و میبینند که نزدیکانشان از دنیا رفتهاند، اموات، قبور و ... را میبینند و یقین هم دارند که میمیرند اما معاملهشان با این حادثه در آینده برای خودشان قابل باور نیست و با این امر معامله تردیدی دارند گویی برای آنها این اتفاق نخواهد افتاد.
امام صادق (ع) میفرمایند که گاهی انسانها سالها، ماهها، روزها و ساعتها را میشمرند اما یک زمانی هم باید نفسها را بشمارند جایی که آخرین نفس میرسد دیگر آن زمان نه یک لحظه دیر و نه یک لحظه زود اتفاق میافتد، همان لحظه کوچ انسان شروع خواهد شد.
بنابراین اگر کسی به واقعیت و حادثه یقینی ایمان بیاورد و بدان باور داشته باشد، بسیاری مشکلات زندگی که در مسیرش قرار میگیرد را میتواند تحمل کند چرا که یاد مرگ خودش لذتها را از بین میبرد. اگر انسان مدام به دنبال لذتها و راحتیها باشد، نمیتواند سختیها و مشکلات را تحمل کند درحالیکه دنیا پر از سختی ها است و یاد مرگ تحمل این سختیها را برای ما آسانتر میکند
"روایت ۴۸ از کتاب خصال شیخ صدوق"
💚 @harrozbaqoran💚
✍️امام علی (علیهالسلام) فرمودند :
نيازمندى كه به تو روى آورده؛
فرستاده خداست...
كسى كه از يارى او دريغ كند؛
از خدا دريغ كرده است...
و آنكس كه به او بخشش كند،
به خدا بخشيده است...
📚نهج البلاغه حكمت٣٠٤
همانا خداى سبحان روزىِ فقراء را؛
در اموال ثروتمندان قرار داده است...
پس فقيرى گرسنه نمى ماند
جز به كاميابى توانگران ،
و خداوند از آنان درباره،
گرسنگى گرسنگان خواهد پرسيد...
📚نهج البلاغه حكمت٣٢٨
💚 @harrozbaqoran💚
🔴براي كسي كه آمرزيده نشده چه چيزي بدتر از مرگ است؟
✅امام على عليهالسلام :
بندگان خدا ! براى كسى كه آمرزيده نشده ، از مرگ سختتر ، قبر است . پس ، از تنگى و فشار و تاريكى و تنهايى قبر بترسيد ... آن زندگى تنگى كه خداوند به دشمن خود نسبت به آن هشدار داده ، عذاب قبر است .
📚أمالي الطوسيّ : 28 / 31 منتخب ميزان الحكمة : 456
💚 @harrozbaqoran💚
شیخ محمود صابر - سوره انفطار.mp3
658K
🌸روحتونو جلا بدین
❣️ به صوت استاد شیخ محمود صابر
🔹ومَا أَدْرَاكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ ﴿١٧﴾ ثُمَّ مَا أَدْرَاكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ ﴿١٨﴾ يَوْمَ لَا تَمْلِكُ نَفْسٌ لِنَفْسٍ شَيْئًا ۖ وَالْأَمْرُ يَوْمَئِذٍ لِلَّهِ ﴿١٩﴾
🔸و تو چه می دانی روز جزا چیست؟ (۱۷) باز چه می دانی روز جزا چیست؟ (۱۸) روزی که کسی از کسی چیزی از عذاب را دفع نمی کند، و در آن روز، فرمان و حکم ویژه خداست. (۱۹)
📗سوره انفطار
#تلاوت_قرآن
@ahlolbait
💠نماز یکشنبه ماه ذیالقعده
🔹در روز یکشنبه غسل کرده و برای نماز وضو بگیرد و سپس دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح که در هر رکعت، یکبار سوره حمد و سه بار سوره توحید و یکبار سوره ناس و یکبار سوره فلق خوانده میشود و پس از پایان چهار رکعت، هفتاد بار استغفار کرده (گفتن ذکری مانند اَستَغفِرُ اللهَ و اَتوبُ إلیه) و آنگاه یکبار ذکر« لا حول ولا قوّة إلاّ بالله العلي العظيم» بگوید و در پایان این دعا را بخواند:
«یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»
🔰فضیلت نماز یکشنبه ماه ذی القعده
🔸از رسول اکرم(ص) نقل شده هر کس این نماز را به جا آورد، توبهاش مقبول و گناهانش آمرزیده میشود، دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند، با ایمان میمیرد، دین و ایمانش از وی گرفته نمیشود؛ قبرش گشاده و نورانی شده و والدینش از او راضی گردند؛ مغفرت شامل حال والدین او و ذریه او گردد؛ توسعه رزق پیدا کند؛ ملک الموت با او در وقت مردن مدارا کند؛ به آسانی جان دهد
👈🏻نماز یکشنبه ماه ذی القعده را از دست ندهیم
@ahlolbait
May 11
📖 زندگی اجتماعی در سوره حدید
🔹«لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَ أَنْزَلْنَا الْحَديدَ فيهِ بَأْسٌ شَديدٌ وَ مَنَافِعُ لِلنَّاسِ» (حدید/25)
🔸یک سوره داریم به نام سوره حدید (آهن). روح این سوره این است که برای اینکه #روابط اجتماعی انسانها مفید به حالشان باشد و با هدف زندگی انسانی در شرایط اجتماعی سازگار باشد، قانونی لازم است.
🔹آن #قانون باید رعایت بشود. تا زمانی که با انگیزههای شخصی و مبادی #اخلاقی میشود، نعم المطلوب.
🔸اگر نشد، با زور. با قوه قهریه باید تحمیل بشود. دست دزد باید بریده بشود. کسی که علیه مسلمانان قیام میکند یا امنیت مردم را به خطر میاندازد، باید #مجازات بشود. این یعنی «أَنْزَلْنَا الْحَديدَ فيهِ بَأْسٌ شَديدٌ».
📝 جلسه سوم #درس_اخلاق ماه مبارک رمضان
۹۸/۲/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅«اخلاق اجتماعی»
🔸امروز آنچه بیشتر در دنیا هست و در محافل دنیا بحث میشود و [همچنین] در محاورات عرفی مورد بحث قرار میگیرد، «اخلاق اجتماعی» است.
🔹#اخلاق_اجتماعی در رابطه بین دو یا چند انسان مطرح است. اگر فقط خود انسان باشد و خودش، چنین اخلاقی مطرح نمیشود، اخلاق گفته نمیشود. میگویند دین دار است، مومن است، ولی عرفاً گفته نمیشود اخلاق خوبی دارد.
🔸در این بخش (اخلاق اجتماعی)، هم ما بحث کمی کردهایم و هم بخاطر اینکه همه چیز تحت الشعاع بحثهای معنوی و الهی قرار میگیرد، در کتابهای اخلاقی هم کمتر به آن پرداخته شده است.
🔹به همین خاطر انشاءالله اگر خدا توفیق بدهد، در این #ماه_رمضان پیرامون این موضوع بحث خواهیم کرد.
📝 جلسه سوم #درس_اخلاق ماه مبارک رمضان
۹۸/۲/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
🛡آخرین کار!
🔸اساس #علوم_اجتماعی سه چیز است: «حقوق»، «اخلاق» و «سیاست»
1️⃣ اول باید معلوم شود که حقوق مردم چیست؟ ... زندگی اجتماعی برای این است مردم از همدیگر استفاده کنند، باید به گونهای باشد که این منافع، متقابل و متعادل باشد. یک قانونی باید تعیین بشود که اسم آن #حقوق است.
2️⃣ اما صرف #قانون باعث عمل نمیشود. چه کنیم که به این قانون عمل بشود؟ یک راه این است که یک مبادی نفسانی درونی در اشخاص ایجاد شود که با تربیتهای خاصی، اخلاقاً خودشان باعث این منافع متعادل بشوند.
3️⃣ بازهم میبینیم کامل نیست و کسانی پیدا میشوند که این #اخلاق در آنها تاثیر چندانی ندارد یا تربیت اخلاقی به آنها نمیرسد، ... آخرین کار این است که با زور قدرت جلوی حقکشی و ظلم را گرفت. اسم این هم #سیاست یا تدبیر اجتماعی است.
📝 جلسه سوم #درس_اخلاق ماه مبارک رمضان
۹۸/۲/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
✅❌عدل و ظلم
🔸عدالت این است که حق هر کسی به او برسد. آن کسی که کاری میکند، حقی پیدا میکند. [عدل این است که] این حق را دریافت کند.
🔹اگر آن طرف حق این را ضایع کرد، یعنی کم گذاشت و آنچه باید به این میداد، نداد؛ این میشود #ظلم. پس ظلم یعنی حق دیگران را تضییع کردن. عدالت یعنی حق دیگران را رعایت کردن. این اصل #عدالت است.
📝 جلسه سوم #درس_اخلاق ماه مبارک رمضان
۹۸/۲/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
⚖️ پیدایش مفهوم #عدالت
🔸روح اصلی #زندگی_اجتماعی این است که انسانها به گونهای با همدیگر زندگی کنند، که از یکدیگر استفاده نمایند؛ این میشود زندگی اجتماعی. اینکه چیزی به دیگری بدهد و در مقابلش چیزی از دیگری دریافت کند.
🔹اگر ماهیت زندگی اجتماعی این شد، آن وقت یک مفهوم اصلی در زندگی اجتماعی شکل میگیرد که برای بسیاری از علمای اخلاق و کسانی که در اینجا بحث کردند، این مسئله ابهام دارد که چنین مفهومی چگونه پیدا شده؟ روح آن چیست؟ دلیل آن چیست؟ و آن مفهوم «عدالت» است.
📝 جلسه سوم #درس_اخلاق ماه مبارک رمضان
۹۸/۲/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
✳️ من هم بناست بمیرم...
🔻 شروع به تکاندن عبای خاکیاش کرد، من که از حرفزدن با او لذت میبردم، پرسیدم: «کجا بودی که عبایت اینقدر خاکی است؟»
- وادی السلام.
- آنجا مُرده داری؟
- نه.
- بیکاری؟
- نه.
- برای چه رفته بودی؟
کمی مکث کرد و گفت: «استادم در تبریز، دستور داده است که دستکم هفتهای یک بار به مقبرهها بروم.»
- که چه شود؟
- که یادم بیاید من هم بناست بمیرم.
📚 از کتاب #کهکشان_نیستی
📖 صفحات ۴۰ و ۴۱
👤 #محمدهادی_اصفهانی
#کتاب_بخوانیم
#کتاب_خوب_بخوانیم
✅ اینجا #حرف_حساب بخوانید؛ (برشهای ناب از کتابهایی که خوانده و سخنرانیهایی که شنیدهایم)
https://eitaa.com/joinchat/1217855490C4fc824863f
✳️ سازمان ملل؛ پستانک ابرقدرتها برای بشر جویای عدالت!
🔻 چرا دنیا به این فکر افتاده است که #شورای_امنیت و #سازمان_ملل درست کند؟ چون دنیا این را فهمیده که انسان در فطرت و درونش به تشکیلات واحد حکومتی نیاز دارد که طرفدار #حقوق انسانها است. انسان به #عدالت گرایش دارد. سازمان ملل هم میگوید: بیا آن #امنیتی که میخواهی، آن صفا و #صلح و عدالتی که میخواهی من تأمین میکنم.
🔸 وقتی بچه گرسنه است و میخواهد شیر بخورد، گاهی در دهان او پستانک میگذارند. بشر فهمیده است ظلم بد است و باید کرهی زمین یک صاحبِ مناسبی داشته باشد اما #ابرقدرتها این احساس را فهمیدهاند و در دهان بشر پستانک میگذارند. این شورای امنیت و سازمان ملل پستانکی است که ابرقدرتها تراشیدند تا در دهان انسان بگذارند تا انسان آن احساس صادقش به صورت کاذب اشباع شود.
👤 #حجت_الاسلام_قرائتی
📚 از کتاب #تمثیلات_مهدوی
📖 ص ۱۱۹
🙏 #خدایا_منجی_را_برسان
#⃣ #مهدویت #انتظار
✅ اینجا #حرف_حساب بخوانید؛ (برشهای ناب از کتابهایی که خوانده و سخنرانیهایی که شنیدهایم)
https://eitaa.com/joinchat/1217855490C4fc824863f