eitaa logo
با فرهیختگان اساتید بسیجی
176 دنبال‌کننده
5.6هزار عکس
2.1هزار ویدیو
73 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🏴 در محضر قرآن کریم/ ۱۳۹۴ ✅ لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِى رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُواْ اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً (احزاب/۲۱) 🔹همانا براى شما در (سیره‌ى) رسول خدا الگو و سرمشقى نیكوست، (البتّه) براى كسانى كه به خدا و روز قیامت امید دارند و خدا را بسیار یاد مى‌كنند. 🔸«اُسوة» در مورد تأسّى و پیروى كردن از دیگران در كارهاى خوب به كار مى‌رود. در قرآن دو بار این كلمه در باره‌ى دو پیامبر عظیم الشّأن آمده است: حضرت ابراهیم علیه السلام و پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله. جالب آن كه اُسوه بودن حضرت ابراهیم(ع) در برائت از شرک و مشركان است و اُسوه بودن پیامبر اکرم(ص) در آیات مربوط به ایستادگى در برابر دشمن و ... مطرح شده است. 🔸نقش پیامبر(ص) در جنگ احزاب، الگوى فرماندهان است: هدایت لشكر، امید دادن، خندق كندن، شعار حماسى دادن، به دشمن نزدیک بودن و استقامت نمودن. حضرت على علیه السلام فرمود: در هنگامه‌ى نبرد، خود را در پناه پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله قرار مى‌دادیم و آن حضرت از همه‌ى ما به دشمن نزدیک‌تر بود. « اتّقینا برسول اللّه صلى الله علیه و آله فلم یكن منّا اقرب الى العدوّ منه »(نهج‌البلاغه، حکمت ۲۶۰). این آیه در میان آیات جنگ احزاب است؛ امّا الگو بودن پیامبر(ص)، اختصاص به مورد جنگ ندارد و پیامبر اکرم(ص) در همه‌ى زمینه‌های زندگی فردی و اجتماعی، بهترین الگو براى مؤمنان است. ❇️ از پيام‌های آیه ▫️در الگو بودن پیامبر(ص) شک نكنید. «لقد» ▫️الگو بودن پیامبر(ص)، دائمى است. «كان» ▫️گفتار، رفتار و سكوت معنادار پیامبر(ص) حجّت است. «لكم فى رسول اللّه اسوة حسنة» ▫️معرّفى الگو، یكى از شیوه‌هاى تربیت است. «لكم - اسوة» ▫️باید الگوى خوب معرّفى كنیم، تا مردم به سراغ الگوهاى بَدَلى نروند. «رسول اللّه اسوة» ▫️بهترین شیوه‌ى تبلیغ، دعوت عملى است. «اُسوة» ▫️كسانى مى‌توانند پیامبر اكرم(ص) را الگو قرار دهند كه قلبشان سرشار از ایمان و یاد خدا باشد. «لمن كان یرجوا اللّه ...» ▫️الگوها هر چه عزیز باشند؛ امّا نباید انسان خدا را فراموش كند. «رسول اللّه اُسوة - ذكر اللّه كثیرا»
هدایت شده از یوسف قویدل رحیمی
آقای ظریف تا دیر نشده پوزش بخواهید! ۱- دیروز آقای ظریف، وزیر سابق امور خارجه در یک نشست دانشجویی که با عنوان «‌نظم جدید در دنیا‌» برگزار شده بود، گفت: «‌موشک مهم است به ابالفضل مهم است، به خدا مهم است. اما مردم مهم‌تر هستند»! این بخش از سخنان ایشان به‌گونه‌ای است که انگار تلاش متخصصان نظامی ایران برای ساخت موشک، به معنای کم‌اهمیت! دانستن مردم است! و در این میان، ساخت و تولید موشک، با‌اهمیت‌تر از مردم تلقی و تصور شده است! باید از ایشان پرسید؛ آقای ظریف چه کسی گفته است موشک مهم‌تر از مردم است که جنابعالی احساس تکلیف کرده‌اید این تلقی را به زعم خود اصلاح کنید؟! مگر «‌موشک» و «‌مردم‌» در دو نقطه مقابل و متضاد با یکدیگر قرار دارند که توجه به یکی از آن دو به معنای کم‌اهمیت دانستن دیگری باشد؟! موشک برای حفظ جان مردم است. مگر برای شما، جان و مال و نوامیس مردم اهمیتی ندارد؟! اگر این‌گونه نیست، چرا توان موشکی را که برای حفظ جان مردم است، از اهمیت دادن به مردم تفکیک می‌کنید؟!. آن‌هم در دنیایی که قدرت‌های وحشی نظیر آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی بارها نشان داده‌اند که به خون مردم ایران تشنه‌اند و اگر از توانمندی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران که برخورداری از موشک‌های دوربرد و مدرن از جمله آنهاست، بیم نداشتند تاکنون بارها خاک میهن اسلامی را شخم زده و مردم این مرز و بوم را به خاک و خون کشیده و از میان برداشته بودند. آیا غیر از این است؟! آیا آنچه امروزه در غزه شاهد آنیم برای آقای ظریف درس‌آموز نیست؟! رژیم صهیونیستی با حمایت آشکار و بی‌پرده مالی، سیاسی و تسلیحاتی آمریکا و اروپا و برخی کشورهای بی‌غیرت و دست‌نشانده منطقه، نزدیک به ۳۰ هزار انسان مظلوم و بی‌پناه را در غزه به خاک و خون کشیده است و این جنایت وحشیانه و هولناک همچنان با حمایت قدرت‌های یاد شده و بی‌توجه به اعتراض‌های گسترده مردمی در سراسر جهان ادامه دارد.  ۲- آقای ظریف! آیا قدرت‌های یاد شده، ایران اسلامی را اصلی‌ترین دشمن خود نمی‌دانند؟! و آیا طی ۴۵ سالی که از عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌گذرد، کمترین فرصتی را برای مقابله با ایران از دست داده‌اند؟! و آیا اگر از توان نظامی ایران وحشت نداشتند تاکنون ده‌ها بار به میهن اسلامی حمله نکرده بودند؟! جنابعالی از کدام منطق عقلی و سیاسی پیروی می‌کنید که برخورداری ایران از توان موشکی را نشانه کم‌اهمیت‌تر دانستن مردم در مقایسه با آن معرفی فرموده‌اید؟! آیا دشمنان ما به هیچیک از مبانی اخلاقی و قوانین بین‌المللی پایبند هستند؟! آیا هنوز هم تصور می‌فرمائيد که حرف جان کری سند است؟! دیدید که نبود! جناب ظریف آیا جان و مال و نوامیس مردم ایران برای شما اهميت ندارد!!! https://eitaa.com/serat12110
🟢 سیمای پیامبر اکرم(ص) ▫️رسول خدا صلی الله علیه و آله، دارای نام‌ها، لقب‌ها و اوصاف متعدّدی در قرآن کریم است که به چند مورد از آن اشاره می‌کنیم. البته توضیح برخی از این آیات در بخش «در محضر قرآن کریم» - که ظهرها تقدیم می‌شود - بیان شده است که می‌توانید مراجعه نمایید. 🔸احمد (صف/۶) 🔸محمّد (آل‌عمران/۱۴۴، فتح/۲۹، محمد/۲، احزاب/۴۰) 🔸عبدالله (جن/۱۹) 🔹خاتم النبیین (احزاب/۴۰) 🔹رحمة للعالمین (انبیاء/۱۰۷) 🔹بشیر و نذیر (احزاب/۴۵) 🔸دارای خلق بزرگ (قلم/۴) 🔸نرم‌خویی (آل‌عمران/۱۵۹) 🔸دارای نام و نشان مکتوب در تورات و انجیل (اعراف/۱۵۷) 🔹وعده پیروزی بر همه ادیان (توبه/۳۳، فتح/۲۸، صف/۹) 🔹مبعوث بر همه بشریت (سباء/۲۸) 🔹مبعوث بر همه جنّیان (جن/۱) 🔸شاهد بر امّت خود و بر تمام انبیا (نساء/۴۱) 🔸مورد تأیید الاهی در برابر مسخره کنندگان (حجر/۹۵) 🔸تثبیت دل با آیات قرآن (فرقان/۳۲) 🔹مقام محمود و پذیرش شفاعت‌شان (اسراء/۷۹، ضحی/۵) 🔹دارای سعه صدر (انشراح/۱) 🔹صاحب کوثر (کوثر/۱) 🔸بر راه مستقیم الهی (زخرف/۴۳) 🔸الگوی ابدی برای بشریت (احزاب/۲۱) 🔸دارای رأفت و رحمت (توبه/۱۲۸)
🏴
شناخت رسول اکرم(ص)

🔹چون حقیقت رسول گرامی(ص)، همان حقیقت قرآن است و معرفت حقیقت قرآن، برای افراد معمولی و متعارف ممکن نیست، شناخت رسول اکرم(ص) هم برای همگان میسّر نیست؛ با این تفاوت که گروهی تنها گوشه‌ای از حقیقت نبوّت را درک می‌کنند و به آن مؤمن می‌شوند؛ ولی فرورفتگان در چاه طبیعت، هرگز حقیقت رسالت را نمی‌بینند و در نتیجه به آن کفر می‌ورزند. از این رو در قرآن آمده است: «تَراهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ وَ هُمْ لا يُبْصِرُونَ»؛ می‌بینی که به تو می‌نگرند؛ در حالی که نمی‌بینند! 🔹حاصل آنکه شناخت پیامبر(ص)، بدون شناخت قرآن ممکن نیست. آنچه در حدیث آمده است که «رسول خدا(ص) را جز خدا و علی بن ابی طالب(علیهما السلام)، کسی نشناخت»، به معرفت‌های نوری نظر دارد. پیامبر(ص)، قرآن را در نشئه کثرت، در لباس الفاظ به زبان عربی مبین، از خداوند آموخت و در نشئه وحدت آن را به صورت بسیط و بدون لفظ، در مرحله «امّ الکتاب» از خداوند تلقّی کرد. پس شناخت پیامبر(ص) بدون
شناخت همه مراحل قرآن
، به ویژه مرحله «امّ الکتاب» میسّر نیست. 📚 پیامبر رحمت(ص)، ص۸۶ و ۸۷
🔴 در محضر قرآن کریم ✅ إِنَّ اللَّهَ وَ مَلَآئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ صَلُّواْ عَلَيْهِ وَ سَلِّمُواْ تَسْلِيماً (احزاب/۵۶) 🔹همانا خداوند و فرشتگان او بر پیامبر درود مى‌فرستند؛ اى كسانى كه ایمان آورده‌اید! شما (نیز) بر او درود فرستید و به او سلام كنید، سلامى همراه با تسلیم. 🔸در كتاب‌هاى ششگانه‌ى اهل سنّت روایاتى آمده كه از پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله پرسیدند: چگونه صلوات بفرستیم؟ فرمود: بگویید: «اللّهم صلّ على محمّد و آل محمّد». در صحیح بخارى (باب چگونگى صلوات بر پیامبر، حدیث۵۸۸۰) وقتى این حدیث را نقل مى‌كند، در همان نقل حدیث، كلمه‌ى «آل محمّد» را حذف كرده، چنین مى‌نویسد: از محمّد «صلّى اللّه علیه و سلّم» پرسیدند: چگونه صلوات بفرستیم؟ فرمود: بگویید: «اللّهم صلّ على محمّد و على آل محمّد»!؟ در كنار نام پیامبر(ص)، ذكر صلوات مهم است. رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: «هركه دركتاب و نوشته‌اى بر من صلوات فرستد تا آن صلوات در آن نوشته باقى است، براى او پاداش خواهد بود».(تفسیر روح‌البیان) 🔸در حدیث مى‌خوانیم: «هركس بر حضرت محمّد صلى الله علیه و آله یک صلوات فرستد، خداوند ده صلوات بر او مى‌فرستد و ده لغزش او را مى‌پوشاند» (تفسیر مجمع‌البیان). صلوات، كلید استجابت دعا و سبب سنگین شدن میزان مؤمن در قیامت مى‌شود. خداوند در قرآن به پیامبرش مى‌فرماید: به زكات‌دهندگان صلوات فرست: «خذ من اموالهم صدقة... صلّ علیهم» (توبه/۱۰۳)، در این آیه به مردم سفارش مى‌كند كه بر پیامبر(ص) صلوات فرستاده شود. آرى، در اسلام رابطه مردم و رهبر، رابطه صلوات و درود است همان‌گونه كه در آیه ۵۴ سوره انعام خدا به پیامبرش دستور مى‌دهد به كسانى كه به ملاقاتت مى آیند سلام كن: «اذا جاءک الّذین یؤمنون بآیاتنا فقل سلام علیكم». امام صادق علیه السلام فرمود: «درود خداوند به معناى رحمت، درود ملائكه به معناى به پاكى یاد كردن و درود مردم به معناى دعاست» (تفسیر نورالثقلین) ❇️ از پيام‌های آیه ▫️هرگاه خواستید دیگران را به كار خیرى دعوت كنید، اوّل خود و دست اندركاران شروع كنید. (خداوند براى فرمان صلوات به مردم، اوّل از صلوات خود و فرشتگان نام مى‌برد.) «انّ اللّه و ملائكته یصلّون» ▫️صلوات خدا و فرشتگان، دایمى است. «یصلّون» ▫️صلوات بر پیامبر، لازمه ایمان و از وظائف مؤمنان است. «یا ایّها الّذین آمنوا صلّوا» ▫️درود لفظى كافى نیست، تسلیم عملى نیز لازم است. «صلّوا علیه و سلّموا» ▫️رابطه‌ى مردم و رهبر در حكومت الهى، صلوات و سلام است. (علاقه‌ى قلبى كافى نیست، اظهار علاقه و تسلیم بودن، لازم است.) «صلّوا علیه و سلّموا»
202030_970472432.pdf
حجم: 282.6K
🟢 کتاب «اُسوه‌ی حسنه» 🔸مروری بر سیره فردی و اجتماعی پیامبر اعظم صلوات‌الله‌علیه بر اساس بیانات امام خامنه‌ای