🔖 بررسی شخصیت #هادی_غفاری/ بخش نخست
🔰 ردّ صلاحیت شده
🔺 هادی غفاری فرزند آیت الله #حسین_غفاری در سال ۱۳۲۹ در آذرشهر تبریز به دنیا آمد. مادرش دختر آیتالله مقدس تبریزی بود. هادی غَفّاری عضو شورای مرکزی مجمع «#نیروهای_خط_امام» و رئیس مؤسسهی الهادی است. وی نماینده سه دوره اول مجلس شورای اسلامی بود و در انتخابات مجلس چهارم، پنجم و هفتم #رد_صلاحیت شد.
🔸 هادی غفاری نقطه شروع مبارزات سیاسی خود را نه سالگی میداند و میگوید: «مبارزه سیاسی من از سن ۹ سالگی آغاز شد. پرونده فعالیت سیاسی من در #دبستان_رضوی، دبیرستان فخر رازی، دانشکده الهیات، ادبیات، فنی ، معماری و حتی پزشکی دانشگاه تهران عقبه سیاسی کاملا گرانسنگی برای من رقم میزند.»
🔺 هادی غفاری در این دوران با گروههای مختلف دانشجویی اعم از سیاسی و غیرسیاسی از جمله #نهضت_آزادی، #سازمان_مجاهدین_خلق، فدائیان اسلام و حتی گروههای #کمونیستی مراوده داشت و بعضا در مناظرههای درون گروهی شرکت میکرد.
🔺 وی طی دوره دانشجویی و طلبگی بر روی تفسیرهای قرآن کار کرد که ماحصل آن تفسیر سوره حمد بود که با عنوان «حمد میآموزد» نوشته هادی دهخوارقانی منتشر شد.
🔺 وی سال ۱۳۵۷ با #چادر_زنانه رفت و آمد میکرد. غفاری در مصاحبه با #روزنامه_اعتماد_ملی در این زمینه میگوید: «با چادر زنان به مسجد میرفتم، در بین زنان با عبا برمیخاستم و سخنرانی میکردم و باز با چادر و همراه زنان از مسجد خارج میشدم.»
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4815
🆔 @asbaat_ir
🚩 نگاهی گذرا به #حوزه_علمیه_اصفهان/ بخش 16
💠 جریانها و ویژگیهای #مکتب_عرفانی_اصفهان/ قسمت 5
3️⃣ عرفان زاهدانه (فقیهان زاهد)
🔺 با آنکه اکثر فقیهان و محدثان از مخالفان صوفیه به شمار میروند و پارهای بدعتها و کجرویهای اهل تصوف واکنش تند فقیهان را در بر داشت.
🔺 اما میتوان جنبه زهد صوفیان را در برخی از فقیهان زاهد این دوره مشاهده کرد. این افراد از مخالفان جدی تصوف عملی و نظری هستند، با حکمت و فلسفه رابطهای ندارند و تنها میراثدار زهد تصوف پیشیناند.
🔺 این فقیهان پارسا کمکم در چشم مردم جانشین اقطاب صوفیه شدند و حرمتی که روزگاری مشایخ #صوفیه داشتند، نصیب آنان شد.
🔺 بزرگانی مانند #مقدس_اردبیلی، سید #بحرالعلوم و شیخ جعفر #کاشف_الغطاء از این زمرهاند. این افراد هر چند در دوران خود صوفی و عارف خوانده نمیشدند؛ اما در اوج مقامات معنوی بوده و حتی کشف و کراماتی نیز برای آنها نقل شده است.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4736
🆔 @asbaat_ir
🔰 #جریان_مخالف_دخالت_دین_در_سیاست/ بخش 7
📝 #یادداشت| جریان حامی طیف #ملیگرا
2️⃣ #حسن_یوسفی_اشکوری
🔸 حسن یوسفی اشکوری یکی از نزدیکان فکری و مروجان اندیشه #مهندس_بازرگان و #دکتر_شریعتی است که در مجلس اول شورای اسلامی در فراکسیون ملی- مذهبیها فعالیت سیاسی داشت.
🔸 فعالیتهای سیاسی وی بیشتر با نشریات و افراد همفکر خود در طیف #نهضت_آزادی بود. آقای اشکوری به طور آشکار احکام اسلامی را زیر سوال میبرد، و بر جدایی نهاد دینی از دولت تاکید میورزد.
🔸 وی در جریان مناظرهای در همایش «#دموکراسی در بستر دین #رحمانی» که در دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ برگزار شد گفت:
🔺 «من به حکومت مذهبی و فقهی از زمان #غیبت تا زمان حاضر اعتقاد ندارم، حکومت از مقوله عرفی است و نهاد دین و نهاد حکومت را از هم جدا میدانم». در مجموع آقای اشکوری نیز از جمله مروجان اندیشه #سکولار در برابر #حکومت_دینی است.
✍️ حجت الاسلام محمد ملکزاده
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2141
🆔 @asbaat_ir
🔖 #نقش_علما_در_تحولات_ایران_معاصر/ بخش 3
🔰 نقش #علما در عصر #رضاشاه
🔺 کودتای رضاخان و #سیدضیاء در سوم اسفند ۱۲۹۹ (۱۹۲۱ م) به وقوع پیوست. در این دوره، همه جنبشها و نهضتهای اسلامی و غیر اسلامی در ایران سرکوب شدند.
🔺 در سال ۱۳۰۴، رضاخان پس از چهار سال به رضاشاه تبدیل شد، قانون اساسی تغییر کرد و سلطنت #پهلوی جایگزین سلطنت #قاجاریه شد.
🔺 پس از رحلت مراجع بزرگ عراق، مراجع دیگری وارد صحنه سیاسی این کشور شدند و با حضور #استعمار_انگلیس به مخالفت پرداختند: از جمله آنها آیت اللّه #نائینی (م ۱۳۱۶)، #سیدابوالحسن_اصفهانی (م ۱۳۲۵) و شیخ محمدمهدی خالصی (م ۱۳۰۲) میباشند.
🔺 این سه عالم به دلیل اعتراض بر پادشاه دست نشانده انگلیس، به ایران تبعید شدند. پس از ورود آنها به #قم، رضاخان از اولین کسانی بود که به دیدار آنها آمد.
🔺 در آن زمان، در تهران داستان جمهوری بر سر زبانها جاری بود. رضاشاه نیز این بحث را مطرح میکرد که باید سلسله قاجار برکنار و سپس نظام #جمهوری تأسیس شود.
🔺 الگوی وی نیز در این باره، کشور #ترکیه بود. به هر حال، رضاخان به حضور این سه عالم در قم رسید و از جایگاه فردی که داعیهدار مذهب است، به گفتگو با آنان پرداخت. نتیجه این مذاکرات به #توقف جمهوریخواهی انجامید.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4810
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| فتنه 88 تطهیر نمیشود
💠 #آیت_الله_خوشوقت (ره): باید بر روی فتنهگران خط قرمز کشید. فتنه 88 تطهیر نمیشود. فتنهگران #کافر و #مرتد هستند و تطهیر نمیشوند. هر کسی سابقا و لاحقاً (قبل از این و بعد از این)، در فتنه #خاموش یا #آرام بود، باید بر روی اسم آنها نیز خط بطلان کشید.
🗓 12 دی 1391
#فتنه_88
#ارتداد
#بصیرت
#روحانیت_متعهد
#روحانیت_اصیل
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
6️⃣ #محسن_غرویان/ بخش پنجم
🔰 متون دینی توان پاسخگویی به مسائل روز را ندارند!!! 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
6️⃣ #محسن_غرویان/ بخش پنجم
🔰 متون دینی توان پاسخ گویی به مسائل روز را ندارند!!!
🔺 ادامه مصاحبه غرویان با خبرنگار #روزنامه_شرق(خانم پروین بختیارنژاد): «موضوع عقلانیت در روزگار ما مسأله مهمی است. انسان یک موجود ثابت از همه جهات نیست. انسان یک موجود متحولی است و در هر زمان در طول اعصار یک زاویه وجودی تازه ای از انسان کشف می شود.
🔸 به اضافه اینکه محیط انسان دائما در تحول و دگرگونی است و محیط سیاسی، محیط اجتماعی، محیط طبیعی و جزئیاتی مانند پوشاک، و خوراک، روابط زندگی و غیره نیز تابع این تغییر است. پس می توان چنین تصور کرد که ابعاد مختلف زندگی انسان مرتبا در حال تحول است.
🔸 از طرح این مسائل می خواهم چنین استفاده کنم و بگویم بسیاری از حقوق انسان هم هست که چه بسا در گذشته های دور اصلا موضوعیت نداشته و مطرح نبوده مانند کارکردن و اشتغال زن در کنار مردان در جامعه.
🔸 در دوره هایی بوده که نیازی نبوده زنان خارج از خانه کار کنند، اما اینک شرایط اقتصادی، شرایط سیاسی، اجتماعی، طوری است که اقتضا می کند که زن هم در کنار مرد و درست پا به پای مرد فعالیت داشته باشد. ما برای اینکه حقوق انسانِ متحول را به دست بیاوریم، چاره ای نداریم جز اینکه به عقلای قوم در هر عصری مراجعه کنیم.
🔸 و اتفاقا سیره عقلا از نظر فقه و مبانی دینی ما، همیشه حجت بوده و مورد احترام قرار گرفته است. عقل و عقلانیت یکی از منابع تشخیص احکام دینی است.
🔸 عقل خود نیز یک منبع شناخت است همانطوری که سنت منبع است، همان طوری که اجتماعات علما در طول تاریخ برای فقیه و مجتهد و مستنبط احکامی دینی حجت است، عقل هم حجت است.
🔸 در روایات و آیات قران، عقل به عنوان یک پیغمبر باطنی معرفی شده است. حال اگر بخواهیم از عقل به عنوان پیغمبر واقعی استفاده کنیم، در حال حاضر چه باید بکنیم؟
🔸 من معتقدم که در هر عصری عقلای بشر آنهایی که یک وفاق نسبی جمعی روی آنها هست انسانهای فرهیخته و برگزیده هستند، اینها باید در هر عصری بنشینند و حقوق بشر به خصوص حقوق زنان و حقوق کودکان را، حقوق مردان، حقوق کارگران و غیره را تدوین و تبیین کنند. البته نگاهی هم به متون دینی داشته باشند.
🔸 به هر حال #متون_دینی هم، بیانان و اشاره هایی به حقوق اصناف مختلف دارند ولی آنها کافی نیست و حرف نهایی را باید عقلای امروز بزنند.»
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
🔖 #احزاب_و_گروه_های_متاثر_از_لیبرالیسم/ بخش 3
🔰 #سازمان_مجاهدین_انقلاب_اسلامی_ایران/ قسمت سوم
💠 شخصیتِ محوری سازمان
🔸 محوریترین شخصیت این سازمان #بهزاد_نبوی است. از وی در عرصه سیاست ایران به «#چریک_پیر» یاد میشود. بهزاد نبوی در سال ۱۳۲۱ در تهران متولد شد. پدر وی اهل سبزوار و مادرش اهل تبریز بود.
🔸 پدر و پدر بزرگ وی هر دو متهم به همکاری با گروههای#مارکسیستی بودند، گرچه خود نبوی آنان را «دارای عقاید و جهتگیریهای کاملاً #لیبرالی و طرفدار نظام #شاهنشاهی و نیز تا اندازهای مخالف با عقاید و معتقدات دینی» معرفی میکند.
🔸 پدر بهزاد، حسن نبوی، پیش از انقلاب، عنوان پایاننامهی خود را «از انقلاب #مشروطه تا #انقلاب_سفید» برگزید که نشان از عمق وابستگی او به رژیم سابق داشت.
🔸 مادر وی، خانم شیفته هروآبادی نیز از خانوادهای با تفکر چپ است، گرچه منصوره پیرنیا از عناصر ضد انقلاب در مریلند آمریکا سال ۱۹۹۵ درکتابی تحت عنوان «سالار زنان ایران»، وی را #فمینیست و به عنوان رئیس انجمن پرستاران ایران و عضو هیات داوران انتخاب پرستاران نمونه در دوره ستمشاهی معرفی میکند.
🔸 بهزاد نبوی دارای مدرک لیسانس الکترونیک از دانشگاه پلیتکنیک میباشد. نام مستعار وی در دوران قبل از انقلاب حمید جهانبین و اهل مراغه بوده است.
🔸 بهزاد نبوی سابقه #کمونیستی دارد. قبل از سال ۱۳۵۱ با گروه مصطفی شعاعیان به نام «جبهه دمکراتیک خلق» که همه مارکسیست بودند، همکاری داشت.
🔸 در سال ۵۱ دستگیر شد و در زندان «#قزل_قلعه» نمازخوان شد اما به مجاهدین خلق پیوست. در زندان با #شهیدرجایی و عباس دوزدوزانی آشنا شد و همین موجب شد تا بعد از اعلام تغییرایدئولوژی سازمان از آنان جدا شود.
🔸 گروهی از کسانیکه بعد از تغییرایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق، از آنان جدا شده بودند، گروه جدیدی را به عنوان «#امت_واحده» تشکیل دادند.
🔸 بهزاد نبوی، صادق نوروزی، مهدی نیکدل، محمد سلامتی از شاخصترین این افراد بودند. با این حال، این افراد تا مدتها با اعضای مجاهدین در ارتباط بودند. در آستانهی انقلاب اسلامی، بهزاد نبوی و همراهانش از زندان آزاد شدند.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=1829
🆔 @asbaat_ir
🔖 #ائتلاف_های_سیاسی در جمهوری اسلامی ایران/ بخش 4
🔰 ائتلاف گروههای مشروطهخواه
🔺 مجموعا این تحولات یعنی تماس و برخورد با آموزههای غرب از یکسو و مورد مقایسه قرارگرفتن وضعیت ایران با غرب از سوی دیگر و همچنین برخی سیاستهای دولتی که نهایتا به وابسته و تحت الحمایه نمودن ایران به کشورهای اروپایی منجر شد، موجب بروز نارضایتی اجتماعی فراگیری در جامعهی ایران شد.
🔺 این نارضایتیها ابتدا در قالب جنبشهایی با ماهیت دینی و مذهبی و رهبری مرجعیت شیعی نظیر #نهضت_تنباکو خود را نشان داد. بروز چنین جنبشهایی، #ناصرالدین_شاه را وادار به اعمال محدودیت سیاسی بیشتر و جلوگیری از ادامهی تغییر و تحولات نمود.
🔺 اما با روی کار آمدن #مظفرالدین_شاه، محدودیتهای سیاسی کاهش یافت و مرزهای کشور به روی روزنامههای منتقدی چون «#حبلالمتین» و «پرورش» که در کلکته و #قاهره منتشر میشدند، باز شد و ممنوعیت مسافرتها نیز لغو گردید.
🔺 این سیاست که با هدف فرونشاندن مخالفت مردم اعمال میشد، مخالفان را به تشکیل سازمانهای نیمه مخفی تشویق کرد. نهایتا این تحولات در مرداد ۱۲۸۰ ش، منتهی به #انقلاب_مشروطه شد که این انقلاب در واقع محصول اتحاد میان #بازرگانان، #روحانیت و #روشنفکران_مدرن بود.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4795
🆔 @asbaat_ir
🎙#گفت_وگو| تفاوت دیدگاه شیعه و غیر شیعه نسبت به حاکمان
🔹 آیت الله #سيدجعفر_مرتضی_عاملی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر چه تهاجماتى جهان تشيع را تهديد مىكند و از بين اين تهاجمات كدام هجمه خطرناكتر است؟ گفت:
🔹 ما شيعيان از جهات مختلف مورد #هجوم و حمله هستيم؛ از طرفى مذاهب فكرى و طرفداران آن مذاهب با ما دشمنى دارند. علت اين دشمنى اين است كه توان مقابله فكرى و علمى با ما را ندارند و به همين دليل به تهمت زدن رو مىآورند و با #فحش، #تكفير، #جنگ_تبليغاتى و تحريك احساسات، جوانان خود را از ما دور مىكنند؛ يعنى با تعصبّ و ايجاد تشنج از ما فاصله مىگيرند؛ نه با گفتگوى علمى و دليل.
🔹 از طرف ديگر دشمنان هميشگى شيعه، حكام، ثروتمندان و هوسرانانِ دنياطلب جامعه هستند؛ چون فرهنگ شيعه رفتار و افكار آنها را نادرست مىداند؛ آنها شيعه را مقابل خود و سدّ راه خود مىدانند و نمىتوانند وجود شيعه را تحمل كنند؛ به همين دليل به شكلهاى مختلف و با تمام توان با شيعه مىجنگند: جنگ تبليغاتى، #محاصره_اقتصادى، #تحريم، منزوى ساختن، زندانى كردن، جنگ نظامى، كشتن، آواره كردن، دور كردن از مجامع علمى جهانى (تا آن مجامع را در مسير اهداف خود به كار گيرند) و… .
🔹 بنابراين نه حاكمان، نه ارباب مذاهب و نه دنياطلبان هيچ يك ما را تحمل نمىكنند؛ چون ما با كسى اهل #مدارا نيستيم؛ مثلاً اگر حاكمى مرتكب عملى خلاف شريعت شود، بر خود واجب مىدانيم او را نهى از منكر كنيم.
🔹 در حالى كه غير شيعه چنين روشى ندارند و معتقدند ما در هر صورت پيرو دستورات حاكميم؛ اگر حاكم نسبت به مسألهاى راضى باشد ما هم راضى هستيم و اگر غضب كند ما هم غضبناكيم.
🔹 آنها مىگويند: همراه حاكم باش هرچند تازيانه بر پشتت زند يا اموالت را غصب كند! حاكم در ديدگاه غيرشيعه سايهی خدا بر روى زمين است؛ خدا حاكم را سركار آورده. اما شيعه چنين نيست و به همين دليل حاكمان، شيعه را براى خود خطر مىدانند و ما هميشه مورد هجمههاى مختلف هستيم؛ چون تحمل ما برايشان سخت است.
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4837
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| اذعان علمای اعلام به مدیریت عالی رهبری در فتنه 88
💠 آیت الله #سیدجعفر_شبیری_زنجانی: این قضیه (فتنه 88) همه را نگران کرده بود و حضرت آیت الله خامنهای به بهترین وجه، مملکت را اداره کردند. این را دیگر همه علمای اعلام هم تصدیق میکنند که هیچ کدام نمیتوانستند به این شکل بحران را اداره کنند.
#فتنه_88
#بصیرت
#امام_خامنه_ای
#روحانیت_اصیل
#روحانیت_متعهد
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط:
🔖 پرونده ویژه| #دانشگاه_ادیان
🎙 مصاحبه با حجت الاسلام #ابوالحسن_نواب/ بخش 2
🔰 کسی ما را نمیشناسد!!!!!
🔸 حجت الاسلام نواب در بخشی از گفتگوی خود که در پست قبل منتشر شد، تصریح داشت: «خارج از کشور که رفتم متوجه شدم کسی تشیّع و اسلام را نمیشناسد. حرفهایی که میزنند #بُلوف است؛ هیچ کس ما را دقیق و عمیق نمیشناسد؛ چیزی از ما نمیدانند.» در خصوص این سخن جناب آقای نواب، نقدها و نکات قابل تأملی مطرح است که به بخشی از آنها اشاره می شود.
🔸 این سخن آقای نواب حتی مورد تایید کارشناسان غیر ایرانی و غیر مسلمان و خارجی نیست تا چه رسد به آنانی که در طول 40 سال گذشته با مجاهدتهای خود در این عرصه فعالیت داشتهاند.
🔸 معلوم نیست آقای نواب در سفرهای خارجی کجا و با چه کسانی ملاقات میکند که به این برداشت رسیده است که شناخت و رویکرد هزاران انسان در همه قارهها به مکتب #تشیع را بلوف!! میخواند.
🔸 رویکردی که ابتدا با ظاهر شدن چهره مقدس #امام_خمینی (ره) بر صفحه تلویزیونهای دنیا آغاز و هم اکنون در راهپیمایی عظیم #اربعین خود را نشان میدهد.
🔸 مشاورین و مدعوین آقای نواب چه کسانی هستند که نوک حمله پیکان را همگام با عناصر #متحجر و #سکولار متوجه نقش 40 ساله انقلاب در #ترویج و #تبلیغ تشیع میکنند؟
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
🔰 بررسی شخصیت #سید_مهدی_هاشمی/ بخش 9
🔺 انحرافات فکری پس از انقلاب
🔸 تلاش برای تخریب چهره رهبری!
🔹 یکی دیگر از عوامل به میدان آمدن طیف مهدی هاشمی معدوم، انتخاب آیت الله العظمی خامنهای به رهبری نظام اسلامی و بر باد رفتن آرزوها و خیالهای خام این جریان است.
🔹 چرا که با انتخاب معظمله به عنوان #ولی_فقیه این طیف توان فعالیتهای زیرزمینی و نفوذ در دوایر دولتی و تصاحب پستهای کلیدی را برای خود منتفی میدید.
🔹 از این رو با تأسی به مهدی هاشمی تا قبل از اعدام، که از هیچ تهمت و افترایی نسبت به امام و آیت الله #خامنهای پرهیز نداشت، این بار در دامنه وسیعی بر علیه مقام عظمای ولایت شروع به فعالیت کرد.
🔹 مهدی هاشمی در ارتباط با سابقه دشمنی خود با مقام معظم رهبری و تلاشهای خود جهت مشوش ساختن ذهن حضرت امام (ره) نسبت به ایشان اعتراف کرده و تصریح میکند که: «آقا #هادی (هاشمی) نقش بیشتری از من در این قضیه (مخدوش کردن چهره مقام معظم رهبری) داشت».
🔹 به علاوه تلاشهای دیگری همچون شایعهسازی، تهیه و پخش اعلاميه و شبنامه و … جهت تخریب چهره مقام معظم رهبری داشته که در جای دیگری به آن #اعتراف کرده است.
🔹 وی نامهای در دو صفحه خطاب به مقام معظم رهبری (زمان تصدی ریاست جمهوری ایشان ) در تاریخ 66/05/22 به رشته تحریر در آورد و ضمن عذرخواهی از بی ادبیها، اهانتها ، غيبتها، تهمتها وتضعيفها درخواست عفو نموده است.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4885
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 بررسی جریانهای مختلف #حوزه_علمیه_قم/ بخش 9
🎙 #مصاحبه| دونبشهای حوزوی
🔺#حجت_الاسلام_والمسلمین_غفاریفر در خصوص نقش مباحث اخلاقی در به وجود آمدن جریانات افراطی و تفریطی که سابقا بیان شد گفت:
🔸تا اینجا عرصه اندیشه بین #افراط و #تفریط را عرض کردم، دسته سوم عرصه اخلاق است، این جریان همه چیز را یاد دارد، همه چیز را میداند، اما دنیا و رفاه خود را چکار کند؟ در واقع گرفتار آن است.
🔸 عزیزی نقل میکرد که یکی از موجّهین و بزرگان انقلاب به درخواست دوستی به خانه او رفت. وقتی وارد خانه شدند صاحبخانه اصرار کرد که این آقای مهمان که عرض کردم از نخبگان و برجستگان است، ایشان را به زیرزمین ببرند محافظان او با توجه به سن بالای این شخصیت، مناسب ندیدند که ایشان بتواند این پلهها را طی کند چون این مسیر برایش آسیبرسان بوده است و وضعیت جسمی خوبی نداشته است، در نتیجه اصرار از صاحبخانه و انکار از محافظان صورت میگیرد.
🔸 یکی دو محافظ گفتند که بگذارید ما برویم ببینیم رفتوآمد چگونه است، میتوانیم ایشان را ببریم و بیاوریم؟ داخل زیرزمین رفتند و هم مسیر را شناسایی کردند و هم خانه را دیدند که چه شکلی است، خانه گلیم بود و عکس آقا بود و زندگی ساده بود؛ بالا که آمدند گفتند ما بههیچوجه ایشان را پایین نمیبریم، بایستی حتماً بالا برویم، بالا که رفتیم دنیای دیگری بود، خانه دیگری بود خانهای #اشرافی بود.
🔸 این قُماش در حوزه کم نیستند؛ و اینها اتفاقاً عامل جوش دادن این دو جریان ضد هستند. لذا شما وقتی به صحنه عمل بروید، یک آدمهایی را میبینید که با این دو ضد کنار میآیند، همین که گفتم دو نبش، بعضیها با #دو_نبش_سیاسی، بعضی با دو نبش عقیدتی، بعضی با دو نبش دیگر، جورِ جور هستند.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4841
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📸 #عکس_نوشته| فتنه گران، دلها را داغدار کردند
💠 #آیت_الله_خزعلی (ره): سال 88 عکس #امام (ره) را پاره کردند و به #امام_حسین علیه السلام توهین کردند. این کارها را میرحسین و کروبی انجام دادند و الآن هم دل ما از دست اینها داغدار است.
#فتنه_88
#میرحسین_موسوی
#کروبی
#براندازان
#بصیرت
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
پایگاه جریانشناسی اسباط
📌 اختصاصی #اسباط: 🔖 پرونده ویژه| #دانشگاه_ادیان 🎙 مصاحبه با حجت الاسلام #ابوالحسن_نواب/ بخش 2 🔰 ک
🔖 پرونده ویژه| #دانشگاه_ادیان
🎙 مصاحبه با حجت الاسلام #ابوالحسن_نواب/ بخش 3
🔰 قدرت فرامنطقه ای نشانه چیست؟!
🔸 در ادامه نقد به سخن حجت الاسلام نواب: «شناخت دنیا از امام(ره) و نهضت امام و نیز اسلام ناب به قبل از انقلاب برمیگردد، آنجایی که یاران امام(ره) به جز فعالیت مبارزاتی و تبلیغاتی در کشورهایی چون: #عراق، #سوریه، #لبنان، #پاکستان، #کویت و #لیبی، به کشورهای اروپایی چون #انگلستان و #فرانسه مسافرت داشتند.
🔸 با پیروزی انقلاب و رفت و آمد گروههای #جهادی و نهضتهای مبارز مسلمان و غیر مسلمان به ایران، تحت عنوان نیروهای #آزادی_بخش، این شناخت به سایر نقاط دنیا نیز کشیده شد، از آن پس سفارتخانههای ایران، سازمان فرهنگ و ارتباطات و نیز سازمان مدارس و حوزههای علمیه خارج از کشور، که بعد از آن به #جامعه_المصطفی تغییر نام داد، فعالیتهای گستردهای را در شناساندن تشیع ناب امام و انقلاب اسلامی انجام دادند.
🔸 این در حالی است که به گفته برخی از #مستبصرین و اولین مبلغان به برخی از کشورهای جهان قبل از آشنایی با این مراکز، با نوشتههای افرادی چون مرحوم #سیدمجتبی_موسوی_لاری با مکتب تشیع آشنا و یا بعد از آن با فعالیتهای مذهبی و اجتماعی کسانی مانند شیخ #زکزاکی در #آفریقا و ... به شناخت عمیق از آموزههای تشیع و انقلاب اسلامی رسیدهاند.
🔸 این بیان استاد نواب با آنچه امروز در عراق و #کشمیر و #بحرین و لبنان و #نیجریه و ... میبینیم قابل نقد است، شناخت عمیق بسیاری در دنیا از اسلام و تشیع ناب موجب چنین قدرت فرامنطقهای جمهوری اسلامی شده است.»
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
🔰 جریانشناسی #موسسه_تنظیم_و_نشر_آثار_حضرت_امام(ره)/ بخش 10
💠 حامی فتنهگران در پژوهشکده امام خمینی (ره)!!!
🔺 در کارنامه سیاسی سیدمحمد موسوی بجنوردی همراهی با سران #فتنه_88 ثبت شده است. وی که در زمان اعلام درخواست غیرقانونی #رفراندوم برای مشروعیت نظام به وسیله #خاتمی، در دفتر #مجمع_روحانیون_مبارز حضور پیدا کرده و چسبیده به وی نشسته بود.
🔺 روزهای بعد هم دست از حمایت فتنهگران برنداشت و سالهای بعد هم به هر مناسبت به تایید فتنهگران پرداخت و منتقد #حصر_سران_فتنه شد.
🔺 از دیگر مواضع عجیب او اینکه وی با محکومین دادگاههای انقلاب اسلامی همراهی و با آنها عکس یادگاری میگیرد و به هر مناسبتی در مراسم آنان شرکت میکند و اخبار آن در فضای مجازی منتشر میشود.
🔺 تدریس بجنوردی در #پژوهشکده_امام_خمینی (ره) و انقلاب اسلامی، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام و مدیریت در این مجموعه در طول سالیان متمادی باعث شد رئیس وقت پژوهشکده در مراسم تجلیل از #موسوی_بجنوردی از او به عنوان شناسنامه پژوهشکده امام خمینی(ره) یاد نماید و اینکه فقهایی مثل بجنوردی سنتشکنی کردند و خیلی حرفهایی را که امکان گفتنش نبود را گفتند!
🔺 موسوی بجنوردی در همین جلسه یکی از آن سنتشکنیها را انجام میدهد و در بیانات خود اظهار میدارد: «ما نقص تبلیغات داریم و فقط فحش میدهیم که بهترین سخنان را هم از بین میبرد.
🔸 به جای فحش، مسائل اسلام و تشیع را بگوییم. چرا #مرگ؟ ما برای زندگی آمدهایم؛ با مرگ چیزی درست نمیشود. باید این فرهنگ را عوض کنیم. اگر میخواهیم #آمریکا را زمین بزنیم مسائل خود را مطرح کنیم. شعار اگر مقرون به شعور باشد ارزش دارد. اما نوعا شعارهای ما مقرون به شعور نیست!.»
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4824
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔖 #ائتلاف_های_سیاسی در جمهوری اسلامی ایران/ بخش 5
🔰گسست در ائتلاف گروههای مشروطهخواه
🔺 بعد از انقلاب مشروطه مجددا سازمانهای سیاسی و انتشار روزنامههای رادیکال گسترش یافتند، به گونهای که شش ماه پس از آغاز انقلاب، تا ده ماه پس از تشکیل مجلس شورا، شمار روزنامهها و مجلات از شش نشریه به صد نشریه رسید.
🔺 پس از #انقلاب_مشروطه و تا سال ۱۲۸۶ش یک ائتلاف کاری ولو دشوار از بازرگانان، روحانیون، روشنفکران و پیشهوران، به منظور ایجاد جبههی واحد در برابر دولت وجود داشت و تهیدستان شهری و طبقهی کارگر نیز از این ائتلاف، حمایت گستردهای میکردند.
🔺 اما تدوین متمم قانون اساسی و تعریف دقیق رابطهی میان قوانین #شرعی و #عرفی و در نظر گرفتن حوزههای جداگانهای برای آنها، این ائتلاف را از هم گسست.
🔺 در این مقطع #روشنفکران، نویسندگان و روزنامهنگارانی نظیر #آخوندزاده، میرزا آقاخان کرمانی، طالبوف، مراغهای، #ملکم_خان، مستشارالدوله و دیگران به عنوان پدیدآورندگان اصلی و طبیعی اندیشههای غیر دینی در مجلس، قانون اساسی و مشروطیت محسوب میشدند.
🔺 از سوی دیگر، مجتهدان و روحانیون مشروطهخواه، نیز مخالفت خود را با حکومت شاه در مقابل حکومت مجتهد اعلم و قانون دولتی در مقابل قانون شریعت ابراز مینمودند و مداخلهی بیگانگان در کشور را به منزلهی مداخلهی بیدینان در سرزمین اسلامی میدانستند.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4795
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 #جریان_مخالف_دخالت_دین_در_سیاست/ بخش 8
📝 #یادداشت| جریان حامی طیف #ملی_گرا
3️⃣ #محسن_کدیور
🔻 محسن کدیور نیز یکی از چهرههای شاخص جریان روشنفکری دینی متمایل به غرب و تجدید نظر طلبان پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. کدیور همچون غالب افراد جریان #روشنفکری_دینی مخالف نظام مبتنی بر #ولایت_فقیه، مدافع #سکولاریسم و معتقد به سازگاری اسلام با #دموکراسی و #حقوق_بشر غربی است.
🔻 او میگوید: «هر چند تفسیر رایج از اسلام از بسیاری جهات از #آزادی دین و عقیده حکایت ندارد، اما تفسیر دیگری از اسلام که بر اصول اساسی اسلام مبتنی است با آزادی دین و عقیده که در اعلامیه جهانی حقوق بشر ذکر شده سازگار است.»
🔻 از نظر کدیور «نظام مبتنی بر ولایت فقیه مخالف عقل و مغایر جمهوری خواهی است»! او این دیدگاه را در حالی به عنوان یک عالم حوزوی مطرح میکند که وی از مطالعات دینی عمیقی در #علوم_اسلامی و حوزوی برخوردار نیست.
🔻 به عنوان مثال وی نظریه ولایت فقیه را مولود #امام_خمینی (ره) میداند در حالی این نظریه دارای سابقهای طولانی در میان فقهای اسلامی در طول تاریخ اسلام میباشد.
✍️ حجت الاسلام محمد ملکزاده
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2141
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 #سلفی_گری_و_وهابیت_در_ایران/ بخش 7 و پایانی
💠 وهابیت در خوزستان
🔸 سابقه مذهب تسنن در منطقه #خوزستان به کمتر از یک چهارم قرن میرسد. بر اساس برخی اطلاعات، از سال ۱۳۶۹ حدود ده نفر از عناصر «#خلق_عرب» که به دنبال جدایی خوزستان از ایران و تشکیل دولت مستقل عربی موسوم به «#الاحواز» بودند، در روستای کوت سیدصالح اهواز گرد هم میآیند و تصمیم به تغییر مذهب میگیرند تا بتوانند از حمایتهای سیاسی و مالی کشورهای عربی برخوردار شوند.
🔸به همین منظور جریان موسوم به «حرکه السُنّی» را پایهگذاری مینمایند، چرا که سران برخی دول عربی و کانونهای سلفی فعال در منطقه، حاضر به حمایت از گروههای مدعی تشیع بر ضد انقلاب اسلامی نبودند.
🔸 آنان با القاء این شبهه که «مذهب شیعه ساخته و پرداخته قومیت فارس و جمهوری اسلامی»، عناصر «خلق عرب» را به تغییر مذهب تحریک و تحریص نمودند.
🔸 رهبر این گروه فردی به نام #عبدالحمید_صالح_النزاری مشهور به سیدعبد نزاری بود. این مرد ۶۵ ساله که در حال حاضر به #آمریکا متواری شده، از اواسط دهه ۱۳۶۰ به مذهب اهل سنت گرویده بود. اعضاء گروه ابتدا تقیه میکردند و جلسات خود را با پوشش کلاسهای قرآن برگزار کردند.
🔸 در سالهای ۱۳۷۲ یا ۱۳۷۳ برای اولین بار در یک روستا به نام «#سویسه» از توابع شهرستان #کارون، چهار نفر به صورت دست بسته نماز خواندند و با این اقدام تغییر مذهب و سنی شدن خویش را اعلام نمودند و همین سرآغاز پیدایش تفکر سنی در منطقه شد.
🔸 این گروه از ابتدا رنگ وهابیت و افراطگرایی داشتند و موفق به جذب تعدادی از مردم منطقه و اقدام به انجام چند انفجار در سال ۱۳۸۴ شدند. البته اقدامات #دولت_اصلاحات و گروههای وابسته بدان و مشخصاً اقدامات «#جبهه_مشارکت» در تشکیل «#لجنه_الوفاق» و نقش آن در تقویت تفکر #وهابی در خوزستان را نباید نادیده گرفت.
✍️ حجت الاسلام والمسلمین مصطفی اسکندری
📚 جریانشناسی احزاب و گروههای زاویهدار در ایران، ص 368
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2362
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892