🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
5️⃣ #سیدمحمد_موسوی_بجنوردی/ بخش دوم
🔰 #نظرات_غربپسند! 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
5️⃣ #سیدمحمد_موسوی_بجنوردی/ بخش دوم
🔰#نظرات_غربپسند!
🔸موسوی بجنوردی سالها بعد از مسئولیت در تشکیلات قضایی جمهوری اسلامی در یک اظهار نظر عجیب میگوید: «دادگستری #زمان_شاه دادگستری خیلی سالمی بود. زمان شاه، #ساواک و دربار هرگز با دادگستری خوب نبودند، چرا که قضات دادگستری هرگز زیر بار اینها نمیرفتند. قضات دادگستری آدمهای خیلی سالمی بودند.
🔸مساله رشوه در #دادگستری زمان شاه به قدری کم بود که باور نمیکنید. قضات زمان شاه خیلی مستقل بودند. در یک سیستمی که حکومت پلیسی بود اما دادگستری، دادگستری سالمی بود. اکثر قضات، قضات سالمی بودند. قضات دیوان عالی کشور افرادی داشت که آدم از نشست و برخاست با آنها لذت میبرد و در دادسرای انتظامی قضات یا حتی در دادگاههای عمومی افراد باسواد و با تجربه زیادی وجود داشت».
🔸شاید این گونه اظهار نظرهای موسوی بجنوردی عضو شورای مرکزی #مجمع_روحانیون، به خاطر تغییر خط مشی و سیاستهای مجمع روحانیون مبارز و برخی انقلابیون سابق بود که بعد از رحلت حضرت امام، انتقاد و تخریب همهی نهادهای انقلابی را در دستور کار خود قرار داده و امام و آرمان های انقلاب اسلامی را آن گونه که خود می پسندیدند معرفی میکردند.
🔸وی در اظهار نظری دیگر برای مخالفت با مجازات اعدام مفسدین مدعی میشود امام خمینی(ره) مجازات شاه ظالم ایران را حبس ابد میدانست. پایگاه خبری جماران از او چنین نقل میکند: در ایام حضور امام در نوفل لوشاتو، هفته نامه عربی السفیر(چاپ پاریس) مصاحبه ای با امام انجام داده و از ایشان سوال میکند اگر شما پیروز شدید، عقوبت شاه چیست؟ امام هم پاسخ داده بودند: حبس ابد.
🔸بجنوردی میگوید من خیلی تعجب کرده بودم که کسی که اینقدر جنایت کرده چطور باید به حبس ابد محکوم شود؟ روز بعد خدمت امام رسیدم؛ در این مورد از ایشان سوال کردم، فرمودند: «ما که به چشم ندیدیم شاه کسی را کشته باشد؛ اما ایشان آمر به قتل بود». زیرا کیفر آمر به قتل، حبس ابد است.
🔸وی اضافه میکند: به نظر من امام رأفت زیادی داشت؛ تا جایی که حتی حکم شاه را اعدام نمی دانستند. ایشان انسان محتاطی بود و اینطور نبود که در مسائل قضایی به راحتی حکمی دهند. حتی من بعد از پیروزی انقلاب که عضو شورایعالی قضایی بودم، در مورد اعدام قاچاقچیان مواد مخدر که سوال کردم، گفتند اگر حمل اسلحه کنند و شرارت کنند حکم اعدام صادر شود.
🔸البته این ادعای موسوی بجنوردی با فرمایشات صریح #امام_خمینی (ره) که در صحیفه امام موجود است مغایرت دارد؛ حضرت امام در ۲۸بهمن ۱۳۵۷ با اشاره به این مطلب که محمدرضا هرجا برود کسی راهش نمیدهد و ممالک نمیتوانند او را حفظ کنند، میفرمایند: «ما خودمان راهش ميدهیم! بگذار بیاید و در یك محكمۀ عدلی محاكمه بشود و اموال مردم را بدهد. اول هم كه آمد نباید بكشند او را، باید اموال را از او بگیرند؛ اموال مردم را بدهد. بعد هم اگر مجازات قتل است، مجازاتش كنید. و هست حتماً!».
🔸در جای دیگر امام خمینی (ره) ۲۶ مرداد ماه سال ۱۳۵۸ در یک نطق انقلابی با اشاره به توطئه گروهک های مفسد از این که با این افراد، به صورت انقلابی برخورد نشده انتقاد کرده و تصریح میکنند ما اشتباه کردیم که با قشرهای فاسد برخورد انقلابی نکردیم.
🔸ایشان میفرمایند: «اگر ما از اول که رژیم فاسد را شکستیم و اینسد بسیار فاسد را خراب کردیم، به طور انقلابی عمل کرده بودیم، قلم تمام مطبوعات را شکسته بودیم و تمام مجلات فاسد و #مطبوعات فاسد را تعطیل کرده بودیم، و رؤسای آنها را به محاکمه کشیده بودیم و حزبهای فاسد را ممنوع اعلام کرده بودیم، و رؤسای آنها را به سزای خودشان رسانده بودیم، و چوبههای دار را در میدانهای بزرگ برپا کرده بودیم و مفسدین و فاسدین را درو کرده بودیم، این زحمتها پیش نمیآمد. من از پیشگاه خدای متعال و از پیشگاه ملت عزیز، عذر میخواهم... اگر ما انقلابی بودیم، اجازه نمیدادیم اینها اظهار وجود کنند».
🔸ظاهرا این گونه نظرات موسوی بجنوردی است که باعث شده وی به هر کشوری سفر میکند از #آمریکا و #اروپا تا کشورهای عربی، با روی باز از ایشان و نظراتشان استقبال مینمایند.
ادامه دارد...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
🔰 اندیشه #شیخ_فضل_الله در دوران مشروطه
🔹 درخصوص اندیشه شیخ فضل الله در دوران مشروطه، میتوان سه مرحله را برشمرد:
1️⃣ در مرحله نخست
🔹 شیخ فضل الله «مشروطه خواه» است و با مرحوم #بهبهانی و #طباطبایی در مهاجرت صغرا و کبرا شرکت میکند؛
2️⃣ مرحله دوم
🔹 ایشان به طرح «مشروطه مشروعه» میپردازد. این مسئله زمانی است که وی متوجه میشود که عدهای با شعار مشروطهخواهی، در پی مشروطه #سکولار هستند.
🔹 آنان با طرح جدایی دین از سیاست، دخالت دین را در عرصه سیاست نفی میکردند. شیخ فضل الله همچنین بحث حضور علمای تراز اول را در پارلمان مطرح و اصل دوم متمم قانون اساسی را تا مرحله تصویب پیگیری میکند؛
3️⃣ مرحله سوم
🔹 شیخ فضل الله مخالف مشروطه است. این در زمانی است که به نظر میرسد او از برقراری مشروطه مشروعه ناامید شده است؛ از این رو با مشروطه سکولارها مخالفت میکند.
🔺 تلف شدن دو میلیون ایرانی
🔹 اعدام شیخ فضل الله نشان داد که شیخ درست فهمیده بود.
🔹 به دلیل اینکه تا قبل از قرارداد ۱۹۰۷ م، روسیه و انگلیس با هم رقابت میکردند و انگلستان طرفدار مشروطهخواهان بود؛ اما در پی توافق روسیه با انگلیس و انعقاد قرارداد ۱۹۰۷م، آنان توافق کردند که مشروطه را به کنترل خود درآورند.
🔹 با چراغ سبز انگلیسیها، روسها مجلس را به توپ بستند؛ در واقع، با توجیه شاه مبنی بر اینکه انگلیسیها دیگر از مشروطه حمایت نمیکنند، او مجلس را به توپ بست و در پی آن، عدهای از مشروطهخواهان متواری و بعضی نیز تبعید و کشته شدند؛ اما با مقاومت عدهای از مشروطهخواهان، این حرکت در برخی شهرها، مثل تبریز و نجف، ادامه یافت.
🔹 محقق نائینی در چنین مقطعی به نگارش کتاب خود پرداخت. البته در ادامه، شیخ فضل الله دستگیر و اعدام شد.
🔹 در پی این وقایع، انحراف #مشروطیت بروز و ظهور یافت و به این ترتیب، «مشروطه» که قرار بود ایران را از استبداد و ستم نجات دهد، خود به مجمع ظلمها تبدیل شد.
🔹 از سال ۱۲۸۵ که مشروطه پیروز شد، تا سال ۱۲۹۹، که کودتای #رضاخان صورت گرفت بر اثر جنگ، قحطی، بیماری، دو میلیون نفر از جمعیت ده میلیونی ایرانی تلف شدند.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3887
🆔 @asbaat_ir
🔰 بررسی شخصیت #سید_مهدی_هاشمی/ بخش اول
🔺 شکلگیری باند تبهکار مهدی هاشمی قبل از پیروزی #انقلاب_اسلامی
🔸 مهدی هاشمى، در اصفهان و در خانواه اى روحانى متولد شد تحصیلات ابتدایى خود را در مدرسه «#جلالیه» به پایان رسانید و در مدرسه «جده بزرگ» به تحصیل علوم حوزوى مشغول شد. پس از ۶ سال به حوزه علمیه قم وارد شد و در «مدرسه حجتیه» به تحصیل خود در علوم دینیه ادامه داد.
🔸 با شروع نهضت امام (ره) در سال ۴۲ ایشان در حالی که از مبانى عقیدتى و مذهبى سستى برخوردار بود، به جرگه طلابى پیوست که در سیاست، تندروى ها و کجراهه ها را برگزیده بودند.
🔸 به موازات شکلگیری نهضت روحانیت به رهبری #امام_خمینی (ره) پس از خرداد ۴۲ جریانی به سرکردگی مهدی هاشمی در لباس روحانیت شکل گرفت که با تأثیرپذیری از مكاتب #الحادی ۔ #التقاطی در معرض بهرهبرداری اطلاعاتی ساواک قرار گرفت.
🔸 او ضمن همکاری با #ساواک و انتقال اطلاعات نهضت به دستگاه پلیس ستمشاهی، ایجاد اختلاف بین روحانیت شیعه را با ترور مرحوم #شمس_آبادی به اوج خود رسانید.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3904
🆔 @asbaat_ir
📌 سوابق فکری – سیاسی و عملکرد #فریدمدرسی/ بخش نهم
💠 نگاهی به کارویژه فرید مدرسی در حوزه
6️⃣ معرفی #نشست_اساتید به عنوان مرجعیتی جدید به جامعه و طیف #روشنفکری
🔸 فرید مدرسی در اقدامی جالب توجه اقدام به نظر سنجی بین کاربران کانالش درباره نشست دورهای اساتید کرد. این اقدام روشی برای معرفی نشست و ایجاد حساسیت در مخاطب نسبت به پدیدهای جدید است.
🔸 نوع خبر، تیتر خبر و شیوه تنظیم محتوای خبر به گونهای است که حساسیت مخاطب را برانگیخته و برای طیف #اصلاح_طلب، روشنفکر و منتقد نظام جذاب است.
🔸 مدرسی با پوشش اخبار نشست اساتید میکوشد به نوعی غیر مستقیم این مجموعه را در ذهن مخاطب رسمیت بخشیده و به نوعی مرجعیت اجتماعی جدیدی در پایگاه حوزه برای مخاطب خاص خود ایجاد نماید.
🔸 پوشش اخبار نشست از سوی مدرسی به نظر با چنین هدفی در حال پیگیری است. وی در کانال خود که قریب به ۱۰ هزار عضو دارد نوشت: ”نشست دورهای اساتید” یک تشکل حوزوی در قم است. آیا تاکنون آن را میشناختید؟
🔹 خیر، نامش را هم نشنیدهام: ۶۴%
🔹 تاحدودی: ۱۷%
🔹 کاملا: ۱۲%
🔹 خیر، فقط نامش را شنیدم: ۷%
🔸 جالب آنکه نتایج نظرسنجی قابل تأمل است. عمده مخاطبین کانال فرید مدرسی اساسا حتی نامی از نشست اساتید نشنیدهاند. همین نشان میدهد وی با هدفی خاص در حال پوشش رسانهای نشست است وگرنه این مخاطب هیچ آشناییای با مجموعه نشست نداشته و شاید اخبار نشست برای وی به خودی خود فاقد اهمیت و جذابیت باشد.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3850
🆔 @asbaat_ir
📝 #يادداشت| بررسی اندیشههای تجدیدنظر طلبانه #سیدابوالفضل_برقعی
🔺 یکی دیگر از تجدیدنظرطلبانی که دشمنان تشیع مانورهای گستردهای بر روی شخصیت وی دادهاند و با خوشحالی فراوان از تغییر عقیده این شخص به مذهب #وهابیت یاد نمودهاند، سید ابوالفضل برقعی قمی میباشد که غالبا از وی با عناوینی همچون “علامه” و “آیت الله العظمی” نام میبرند تا سخنان و عقاید وی را بازتاب گستردهتری بخشند.
🔺 این درحالی است که این جریان خود این گونه القاب را همواره مورد مذمت قرار دادهاند ولی از آنجا که در چنین مواردی کاربرد این القاب را به مصلحت خود میدانند، به طور گسترده از آنها استفاده میکنند! برقعی پس از پیروزی انقلاب بر شدت مخالفتهای خود علیه عقاید #تشیع افزود و به همین دلیل نیز مورد سوء قصد قرار گرفت که بر اثر آن، جراحات مختصری برداشت.
🔺 با گسترش تبلیغات برقعی علیه مکتب تشیع و عقاید شیعیان، وی در سال ۶۶-۶۷ مدتی در اوین بسر برد و پس از آن به یزد تبعید شد و در نهایت به دستور رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنهای آزاد گردید؛ وی در سال ۱۳۷۰ شمسی درگذشت.
🔹 ویژگیهای شخصیتی و اعتقادی برقعی
🔺 برقعی عمدتا در دوره دوم حیات خویش (پس از سال ۱۳۴۰شمسی) به افکار وهابیگری گرایش یافت و به مرور به وادی افراط افتاد. او در این دوره به این نتیجه رسید که در مذهب شیعه به گفته وی، خرافات زیادی وجود دارد که خلاف متون دینی هستند از این رو در این مقطع از حیاتش به تجدید نظر در عقاید سنتی خود پرداخت و بر اساس گفته خودش، سعی کرد تا با این خرافات مبارزه کند.
🔺 از آن به بعد، وی اصلاحاتی در عقاید و نظرهای خود به وجود آورد، از جمله به مخالفت با آنچه که آن را بزرگنمایی علی بن ابیطالب از سوی شیعیان میدانست، پرداخت؛ و #توسل به امامان را زیر سؤال برد.
🔺 او همچنین انتقادات تندی به #حوزههای_علمیه و علمای دین داشت و #تقلید از مجتهد را حرام میدانست. وی معتقد بود که «قرآن احتیاج به تفسیر ندارد، چون تفسیر نظر انسانی است در حالی که قرآن سخنان خداوند است و هر فرقهای به نفع خودش قرآن را تفسیر میکند اما باید برای غیر عرب زبان، قرآن را خوب ترجمه نمود نه تفسیر»!
🔹 تضاد #مفاتیح_الجنان با قرآن!
🔺 وی در کتاب «تضاد مفاتیح الجنان با قرآن» ضمن زیر سوال بردن اصالت مفاتیح الجنان میگوید: «از جمله خرافاتی که در میان عوام مسلمین حتی در میان عالمنمایان رواج دارد و نتیجه سکوت علما است، اعتقاد به کرامات و #معجزات از قبور ائمه یا اعقاب آنها و سایر بزرگان دین است. در حالی که چنین اعتقاداتی مخالف اصل «توحید» و عقاید اصیل اسلامی و قرآنی است»!
🔺 در سالهای اخیر اکثر آثار برقعی در خارج از ایران و بطور عمده توسط وهابیون منتشر شده است.
✍️ حجت الاسلام محمد ملکزاده
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3769
🆔 @asbaat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #كلیپ| #امام_خمینی (ره): دسته جات عزاداری بايد محتوای سياسی داشته باشد.
🔺 این هماهنگی دستهجات عزاداری در کشورهای اسلامی، بزرگترین امر سیاسی است.
🔺 دسته جاتی كه بيرون می آيند فرياد مقابل ظالم است و اين شعار سياسی است.
#درس_عاشورا
#انقلاب_اسلامی
#اسلام_سیاسی
#هیئت_سیاسی
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
6️⃣ پرسش ششم:
🔹وظیفه مسوولین حوزه و همچنین طلاب گرامی نسبت به #پدیدهها و #جریانهای_نوپدید در حوزه علمیه چیست؟
✍️ منتظر پاسخهای #تخصصی و #علمی شما هستیم.
🔖 لطفا پاسخهای خود را به آیدی @Asbaatadmin ارسال كنيد.
#پرسمان_اسباط
#حوزه_علميه
🆔 @asbaat_ir
🔰 بررسی شخصیت #سید_مهدی_هاشمی/ بخش دوم
🔺 بيوگرافی اشتباهات و انحرافات عملی قبل از انقلاب
1️⃣ رابطه و همکاری با ساواک
🔻 به تصور خام خودم، فکر میکردم نشان دادن نرمش میتواند حساسیتها را کم کند ولی این رابطه ضعیف با #ساواک تبدیل شد به رابطه با شخصی بنام #میرلوحی که بعدا فهمیدم ساواک او را برای ارتباط با من تعیین کرده بود. در اثر ارتباط با میرلوحی با رضوی باز پرس معدوم ساواک رابطه پیدا کردم و چندین جلسه در منزلش و یا در منزل میرلوحی نشسته و راجع به مسائل کشور صحبت میکردیم، قبل از بازداشتم در سال ۵۳ بهمراه میرلوحی با #رضوی و نادری نشستم و سعی داشتم جریان قتل آقای #شمس_آبادی در ذهن آنان منحرف ساخته و خودم را نجات دهم.
🔻 پس از باز داشت توسط دادسرا از زندان مکاتبه کردم با رئیس ساواک و به آنان قول همکاری دادم و #نادری به زندان آمد مرا بازجوئی کرد، اسامی جعفرزاده –شفيعزاده- ابراهیمی حسین مرادی و رحیمی را به او دادم و آنان دستگیر شدند متعاقب آن مرا به ساواک بردند و در زمینه مسایل سیاسی مرا تخلیه اطلاعاتی کردند و من بخشی از اطلاعات خودم را به آنان دادم که در صفحات پرونده منعکس است. من به حمایت ساواک امیدوار شده بودم و سعی میکردم به هر نحوی که شده نظر آنان را جلب کنم.
🔻 قبل از بازداشت، رضوی از من خواسته بود چنانچه از #محمد_منتظری سرنخی پیدا کردی و یا از رفت و آمد آیت الله #منتظری اطلاعی حاصل کردی به ما اطلاع بده. که یکبار که آیت الله منتظری یک نصف روز برای استراحت به منزل آمده بودند به آنان گفتم.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3904
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
5️⃣ پاسخِ پرسش پنجم اسباط/ بخش نخست
🔹 سؤال: تفاوت حوزه قبل و بعد از انقلاب را در چه اموری میتوان یافت؟ تاثیر انقلاب اسلامی بر حوزه علمیه چه بود و حوزه بعد از انقلاب چه دستاوردهایی به دست آورده است؟
◀️ در پاسخ به این پرسش، #پاسخهایی از سوی #اعضای_فرهیخته کانال به ادمین اسباط ارسال شد که ضمن تشکر از مخاطبین گرامی، در ذیل منتشر میشود و به جهت کثرت پاسخها، از ذکر اسامی ادمین آنها صرف نظر میگردد.
1️⃣ #رضاخان دوست نداشت حوزهای قدرتمند، فعال و سیاسی در کنار پایتخت ایران باشد و خروجی آن علمای شجاعی مانند #آیت_الله_بافقی باشد که بدون ترس و واهمه حتی به زن او هم امر به معروف کند. برعکس رضاخان و پسرش، امام خمینی (ره) و #رهبری_معظم_انقلاب دوست دارند حوزه علمیه قم، حوزهای فعال، قدرتمند و سیاسی باشد، به راستی آنانی که میخواهند حوزه علمیه قم، حوزهای ساکت و سر در آستین خود باشد جا پای چه کسی می گذارند.
2️⃣ با سلام من ترجیح میدهم جواب سوال شما را با جملاتی از امام حکیم و معمار بزرگ انقلاب بدهم که خود انقلابیترین روحانی عصر حاضر بود و دغدغه انقلاب و #حوزه_انقلابی داشت، امام راحل میفرمایند:
✅ در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بوده اند که بر تارک جبینشان خون و شهادت نقش بسته است.
✅ من با یقین شهادت میدهم که اگر افرادی غیر از روحانیت جلودار حرکت انقلاب و تصمیمات بودند، امروز جز ننگ و ذلت و عار در برابر #آمریکا و جهانخواران و جز عدول از همه معتقدات اسلامی و انقلابی، چیزی برایمان نمانده بود.
✅ اسلام تا آخر احتیاج دارد به این علما، این علما اگر نباشند اسلام از بین میرود.
✅ علمای اسلام وظیفه دارند هر وقت برای اسلام و قرآن احساس خطر کردند، به مردم مسلم گوشزد کنند، تا در پیشگاه خداوند متعال مسئول نباشند.
✅ علمای اسلام موظفند با انحصارطلبی و استفادههای نامشروع ستمگران مبارزه کنند و نگذارند عده کثیری گرسنه و محروم باشند و در کنار آنها ستمگران غارتگر و حرامخوار در ناز و نعمت به سر برند.
✅ حوزهها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادت، مهیای عکسالعمل مناسب باشند.
✅ یک مجتهد باید زیرکی و هوش و فراست هدایت یک جامعه بزرگ اسلامی و حتی غیر اسلامی را داشته باشد و علاوه بر خلوص و تقوا و زهدی که در خور شان مجتهد است، واقعا مدیر و مدبر باشند.
✅ اگر بخواهید که آینده کشور شما یک آینده نورانی باشد، تربیت کنید اینهایی که وارد حوزهها شدهاند.
✅ اگر حوزههای علمیه مهذب باشند و متعهد باشند، یک کشور را میتوانند نجات بدهند.
✅ آن چیزی که روحانیون هرگز نباید از آن عدول کنند- و نباید با تبلیغات دیگران از میدان بدر روند - حمایت از محرومین و پابرهنههاست. چرا که هر کس از آن عدول کند، از #عدالت_اجتماعی اسلام عدول کرده است.
والسلام.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
5️⃣ پاسخِ پرسش پنجم اسباط/ بخش دوم
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش پنجم:
3️⃣ نهضت امام خمینی که در #پانزده_خرداد شروع و قم برای چند روزی ناآرام شد، برخی گفته بودند: امام خمینی (ره) با این حرکتش حوزه قم را به باد می دهد؟! حالا فقط به حوزههای خارج از کشور و طلاب خارجی بیش از ۱۰۰ کشور جهان در قم نگاه بکنید، ببینید چه کسانی در محاسباتشان دچار اشتباه شدند و چه کسانی حوزههای تشیع را زنده کردند.
4️⃣ آیت الله #فاضل_لنکرانی (ره) فرموده بودند: بزرگترین دستاورد #امام_خمینی (ره) شناساندن تشیع به دنیا بود، این است تفاوت حوزه قبل و بعد از انقلاب.
5️⃣ امروز #انجمن_حجتیه و وابستگان به آنها، حتی #اصلاحطلبان و #اعتدالیون برای مبارزه با حوزه بعد از انقلاب به دنبال کم رنگ کردن نقش نظام اسلامی در گسترش فرهنگ شیعه توسط حوزه انقلابی برآمدهاند مَثَل اینها مَثَل ماهی است که از حوض کوچک در قبل از انقلاب به اقیانوس بزرگ بعد از انقلاب منتقل شدهاند و دارند این عظمت را انکار میکنند.
6️⃣ با همه ادب و احترام به ساحت مقدس مراجع عظام در عراق و سایر کشورها و نقش مهم حوزههای علمیه این کشورها در تبلیغ تشیع باید عرض کنم: امروز حتی امنیت #حوزه_نجف و کربلا و سایر کشورها به اقتدار سیاسی نظام اسلامی و حوزه علمیه قم گره خورده است، آنانی که در صدد تضعیف روحیه انقلابی حوزه قم هستند در حقیقت حاشیه امنیت حوزههای تشیع به ویژه در عراق را به خطر میاندازند.
7️⃣ به این آقایانی که راه میافتند و از علما و بزرگان خاطرات جمع میکنند و از کوچکترین حاشیهها هم نمیگذرند بگویید، از وضعیت اسفبار حوزهها و طلاب در دوران ستم شاهی هم بپرسند، همین موسسات و سایتها و خاطرهگویان و خاطرهنویسان جایگاه و برکات و موسسات خود را مدیون خون شهدایی چون سعیدیها، غفاریها، بهشتیها و مطهریها هستند.
8️⃣ نقل است وقتی #امام_موسی_صدر توسط قذافی مفقودالاثر شد به او گفته بودند: شیعیان در مقابل شما واکنش نشان خواهند داد او متکبرانه گفته بود، شیعه قومی و قبیلهای بیش نیست؟! امروز به برکت انقلاب اسلامی علمای اسلام در جایگاهی بالا در همه دنیا برخوردار هستند.
9️⃣ حوزه باید در #گام_دوم_انقلاب، دستاوردهای حوزه انقلاب را به نمایشگاهی در مدرسه #فیضیه تبدیل کند و آن را به نمایش بگذارد، کاش یک موسسهای یا جمعی از طلاب انقلابی این کار را انجام دهند تا هم افراد بی خبر از خدمات چهل ساله انقلاب در حوزه با خبر شوند و هم پاسخ دندانشکنی به برخی افراد و سایتها مغرض و معاند و نوچههای آنان باشد که در به در به دنبال نقطه ضعفی میگردند که حوزه انقلابی را تضعیف کنند.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| #روحانیت پرچمدار عرصه #جهاد و #شهادت
💠 #امام_خمینی (ره): در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بودهاند که بر تارک جبینشان خون #شهادت نقش بسته است. کدام انقلاب مردمی - اسلامی را سراغ کنیم که در آن حوزه و روحانیت پیش کسوت شهادت نبودهاند و بر بالای دار نرفتهاند و اجساد مطهرشان بر سنگفرشها حوادث خونین به شهادت نایستاده است؟
📚 صحیفه امام، ج 21 ص 273
#شهادت
#روحانیت_اصیل
#روحانیت_متعهد
🆔 @asbaat_ir
📌 سوابق فکری – سیاسی و عملکرد #فریدمدرسی/ بخش دهم
💠 نگاهی به کارویژه فرید مدرسی در حوزه
7️⃣ حساسیت زدایی و نفی دوگانه «حوزه انقلابی – حوزه سکولار»
🔸فرید مدرسی به خوبی میداند اگر او و جریان متبوعش و آنهایی که در حوزه به ایشان دل بسته است، با بر چسب «جریان #سکولار» شناخته شوند دیگر نمیتوانند به راحتی اهداف خود را دنبال کنند.
🔸 در حالی که #رهبر_معظم_انقلاب چند سالی است صریحا از خطر انقلاب زدایی از حوزه و حوزه سکولار سخن میگویند، وی میکوشد به نفی این مفهوم بپردازد. او در فرازهای مختلف این هدف را دنبال میکند. به برخی موارد در ادامه اشاره میکنیم:
🔸 او در مطلبی که با هدف حساسیت زدایی از تعبیر حوزه غیر انقلابی به نگارش درآمده است با تحریف صریح اندیشه رهبری فرزانه انقلاب میکوشد دو گانه #حوزه_انقلابی و غیر انقلابی را به کلی انکار نماید.
🔸 وی در یادداشتی با عنوان «حباب انقلابی – غیر انقلابی در قم» مینویسد: «چرا آیتالله خامنهای از “حوزه انقلابی” سخن میگویند؟
🔹 دوقطبی حامیان و مخالفان نظام در قم “#حُباب” است؛ حبابی که با قصد بهرهبرداری سیاسی، جریانی، فردی، خویشاوندی یا عدم اطلاع دقیق، تشریح، تعمیق و بزرگ شده است؛ بادکنکی که گاهی در داخل کشور و گاهی در بنگاههای رسانهای و اندیشکدههای خارج از ایران در آن دمیده میشود. این دو قطبی گاهی در واژگان مختلف جانمایی میشود: حوزه انقلابی/غیرانقلابی، حکومتی/سنتی و… . [این ادعا برآمده از دریافتی میدانی از حوزه است.]
🔸 وی با انتشار مطلبی از محمد جواد فاضل همان هدف را از زبان چهرهای سرشناس دنبال میکند. وی سخنان استاد فاضل را چنین منتشر میکند: «در حوزه ضدانقلاب نداریم».
🔹 «#محمدجواد_فاضل_لنکرانی: هرچه فکر میکنم منظور این آقایانی که میگویند “حوزه سکولار” است را نمیفهمم. اولاً سکولار یعنی بیدینی و نفیِ دین و ثانیاً از لوازم دیگر آن، جدایی دین از سیاست است. هیچکدام از این دو شاخصه در حوزه نیست… معتقدم ما امروز در حوزه ضدانقلاب نداریم.»
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3850
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
5️⃣ پاسخِ پرسش پنجم اسباط/ بخش سوم
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش پنجم:
🔟 تفاوت حوزه قبل و بعد از انقلاب باید در این نمایان شود که بعد انقلاب فقها مسئولیت اجتماعی پیدا کردهاند و باید نظام حکومتی اسلام را استنباط و بعد به گفتمان و در نهایت به اجرا برسانند. (نظام آموزشی، اقتصادی و...)
🔸 اما گویا در عمل برای برخی هیچ تفاوتی بین این دو نیست یعنی اگر این فرد به قبل از انقلاب هم برگردد باز همین گونه و با انگیزههای فردی درس میخواند و به تبلیغ میپردازد.
1️⃣1️⃣ خاطره ای از امام خمینی درباره این سوال شما به یادم آمد، امام درباره جو حوزه قبل از انقلاب مینویسند:
🔸در مدرسۀ فیضیه فرزند خردسالم، مرحوم مصطفى از کوزهاى آب نوشید، کوزه را آب کشیدند، چراکه من #فلسفه مىگفتم. تردیدى ندارم اگر همین روند ادامه مىیافت، وضع روحانیت و حوزهها، وضع کلیساهاى قرون وسطى مىشد که خداوند بر مسلمین و روحانیت منت نهاد و کیان و مجد واقعى حوزهها را حفظ نمود.
🔹باز میفرمایند: آنقدر که اسلام از این مقدسین روحانى نما ضربه خورده است، از هیچ قشر دیگر نخورده است ... طلاب جوان باید بدانند که پروندۀ تفکر این گروه همچنان باز است و شیوۀ مقدس مآبى و دین فروشى عوض شده است. شکست خوردگان دیروز، سیاست بازان امروز شدهاند. آنها که به خود اجازۀ ورود در امور سیاست را نمىدادند، پشتیبان کسانى شدند که تا براندازى نظام و کودتا جلو رفته بودند ... دستهاى دیگر از #روحانى_نماهایى که قبل از انقلاب دین را از سیاست جدا مىدانستند و سر به آستانۀ دربار مى ساییدند، یک مرتبه متدین شده و به روحانیون عزیز و شریفى که براى اسلام آن همه زجر و آوارگى و زندان و تبعید کشیدند تهمت وهابیت و بدتر از وهابیت زدند.
🔸درباره وظیفه حوزه بعد از انقلاب و کمک به نظام اسلامی هم میفرمایند: روحانیون و علما و طلاب باید کارهاى #قضایى و اجرایى را براى خود یک امر مقدس و یک ارزش الهى بدانند ... اگر طلبه اى منصب امامت جمعه و ارشاد مردم یا قضاوت در امور مسلمین را خالى ببیند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانۀ درس و بحث مسئولیت نپذیرد و یا دلش را فقط به هواى #اجتهاد و درس خوش کند، در پیشگاه خداوند بزرگ یقیناً مؤاخذه می شود و هرگز عذر او موجه نیست.
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
5️⃣ پاسخِ پرسش پنجم اسباط/ بخش چهارم
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش پنجم:
2️⃣1️⃣ در پاسخ به این پرسش مهم باید عرض کنم که به برکت انقلاب اسلامی، ظرفیت فوق العاده زیادی برای حوزه علمیه ایجاد شده است که در طول تاریخ بی سابقه بوده است. اما باید دید آیا مدیران و مسوولین حوزه از این ظرفیت بسیار عظیم خوب استفاده می کنند یا خیر؟
در پاسخ به این سوال 3 مورد از سخنان بسیار مهم رهبر معظم انقلاب مطرح می کنم که امیدوارم مسوولین و بزرگان حوزه بیش از پیش به این سخنان توجه داشته باشند:
🔺1. ما الان در کشور چهقدر حوزهی علمیه داریم؟ در دوران تاریخ شیعه، آیا هرگز حوزهی علمیهیی چون حوزهی علمیهی قم وجود داشته است؟ نه نجف، نه قم، نه اصفهان، نه مشهد، نه تبریز، و نه حوزههای بزرگ دیگر، هیچکدام شاهد آن #شکوفایی و #عظمتی که حوزهی علمیهی قم در این دوره و در قُبیل زمان ما داشته و دارد، نبودند. چه کسی برای این گنجینهی به این عظمت، با حوزههای دیگری که امروز بحمداللَّه در سرتاسر کشور هست - چه حوزههای بزرگی مثل مشهد و اصفهان و تبریز و بعضی شهرهای دیگر، و چه حوزههای کوچکی که در سرتاسر کشور هست - برنامهریزی میکند؟ چند درصد وقت ما برای برنامهریزی صرف میشود؟ در مقابل این ارزش عظمی، آن کاری که ما میکنیم، تقریباً در حکم صفر است!
🔹 ما باید بدانیم که برای حوزههای علمیه، به برنامهریزی احتیاج داریم. باید گروههای متخصص و متمحض در #برنامه_ریزی، برای این کار باشند؛ بنشینند و مرتب به حوزهی علمیه و مسیر آن، نگرش داشته باشند و برای فردا و فرداهایش، برنامهریزیهای علمی کنند. ۷۰/۶/۳۱
🔺2. امروز وظایف حوزههای علمیه با گذشته تفاوتهای زیادی کرده است. حوزهی علمیه فقط برای اقامهی جماعت نیست. منبر رفتن به صورت سنتی هم اگر محتوای عالی و پُر مغزی نداشته باشد، کافی نیست. امروز شما ببینید وسایل تبلیغ در دنیا چقدر متنوع شده؛ این طرفِ دنیا یک نفر جوان پای یک دستگاه کوچک مینشیند و افکار، تصورات، تخیلات، پیشنهادهای فکری و پیشنهادهای عملی را از سوی هر کسی - بلکه هر ناکسی - از آن طرفِ دنیا دریافت میکند. امروز #اینترنت و #ماهواره و وسایل ارتباطىِ بسیار متنوع وجود دارد و حرف، آسان به همه جای دنیا میرسد. میدان افکار مردم و مؤمنین، عرصهی کارزار تفکرات گوناگون است. امروز ما در یک میدان جنگ و کارزار حقیقىِ فکری قرار داریم. این کارزار فکری بههیچوجه به زیان ما نیست؛ به سود ماست. اگر وارد این میدان بشویم و آنچه را که نیاز ماست - از مهمات تفکر اسلامی و انبارهای #معارف_الهی و اسلامی - بیرون بکشیم و صرف کنیم، قطعاً بُرد با ماست؛ لیکن مسأله این است که ما باید این کار را بکنیم.
🔹 امروز حوزههای علمیه وظیفهی #هدایت قشرهای گوناگون را در سطوح مختلف بر عهده دارند. البته من اعتقاد دارم که تبلیغ سنتی ما - که مسجد و #منبر و سخنرانىِ روبهروست - بدیل ندارد؛ این را باید حفظ کنیم. اینکه شما بنشینید بایک نفر روبهرو صحبت کنید؛ نگاه شما به او بیفتد، نگاه او به شما بیفتد و نفس گرم شما به او برسد، این چیز خیلی خوبی است؛ این را باید حفظ کنیم؛ لیکن این کافی نیست. امروز وسایل تبلیغ نوشتاری و گفتاری بهقدری متنوع و زیاد است که اگر روحانیت دین از این قافله عقب بماند، قطعاً یک خسارت بزرگ تاریخی برای او پیش خواهد آمد.۸۴/۲/۱۱
ادامه دارد ...
🆔 @asbaat_ir
📌 #پرسمان_اسباط
5️⃣ پاسخِ پرسش پنجم اسباط/ بخش پایانی
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش پنجم:
🔺 3. خوب، حوزههای علمیه - بخصوص حوزهی علمیهی قم - در هیچ دورهای از تاریخ خود، به قدر امروز مورد توجه افکار جهانی و انظار جهانی قرار نداشتهاند؛ به قدر امروز مؤثر در سیاستهای جهانی و شاید مؤثر در سرنوشت جهانی و #بین_المللی نبودند. حوزهی قم هرگز به قدر امروز دوست و دشمن نداشته است. شما ملتزمان حوزهی علمیهی قم، امروز از همیشهی این تاریخ، دوستان بیشتری دارید؛ دشمنان بیشتر و خطرناکتری هم دارید. امروز حوزهی علمیهی قم - که در قلهی حوزههای علمیه قرار گرفته است - یک چنین موقعیت حساسی را داراست.
🔹 در اینجا یک #مغالطه_ای هست که باید به آن اشاره کنم. ممکن است بعضی بگویند اگر حوزههای علمیه وارد مسائل جهانی، مسائل سیاسی، مسائل چالشی نمیشدند، اینقدر دشمن نمیداشتند و محترمتر از امروز بودند. این مغالطه است. هیچ جمعی، هیچ نهادی، هیچ مجموعهی باارزشی به خاطر #انزوا و کنارهگیری و گوشهنشینی و خنثی حرکت کردن، هرگز در افکار عمومی احترامبرانگیز نبوده است، بعد از این هم نخواهد بود. احترام به مجامع و نهادهای بیتفاوت و تنزهطلب که دامن از مسائل چالشی برمیچینند، یک احترام صوری است؛ یک احترامِ در معنا و در عمق خود بی احترامی است؛ مثل احترام به اشیاء است، که احترام حقیقی محسوب نمیشود؛ مثل احترام به تصاویر و تماثیل و صورتهاست؛ احترام محسوب نمیشود. گاهی این احترام، اهانتآمیز هم هست؛ همراه با تحقیر باطنىِ آن کسی است که تظاهر به احترام میکند. آن موجودی که زنده است، فعال است، منشأ اثر است، احترام برمیانگیزد؛ هم در دل دوستان خود، و هم حتّی در دل دشمنان خود. دشمنی میکنند، اما او را تعظیم میکنند و برای او احترام قائلند.۸۹/۷/۲۹
🆔 @asbaat_ir
🔰 زمینه سازان و حاملان #التقاط_اسلام_و_اومانیسم/ بخش سوم
🔺 #میرزاصالح_شیرازی
🔸 از اولین ایرانیانی است که از افکار و اوضاع اروپا اثر میپذیرد. میرزا صالح شیرازی از نخستین دانشآموختگان ایرانی در اروپا و فرزند حاج باقر کازرونی است.
🔸 او به همراه چهار نفر دیگر به نامهای میرزا جعفر طبیب، میرزا جعفر مهندس، میرزا رضا و محمدعلی چخماق ساز به فرمان عباس میرزا، همراه کلنل دارسی از طریق روسیه به #لندن رفت تا پس از ادامه تحصیل و کسب تخصص بیشتر، برای خدمت به ایران بازگردد.
🔸 او به همراه سه تن از همسفرانش پس از سه سال و نه ماه (در ۱۸۱۹م) به ایران بازگشت؛ در حالی که عضو برجسته و استاد تشکیلات #فراماسونری بود.
🔸 او در سفرنامهای که از خود به جا گذاشته، به عضویت در فراماسونری و رسیدن به مقام استادی اعتراف کرده است: «در صحن کلیسای مستر حریص نامی را که بزرگخانهی فراموشان بود و بنده را به دو مرتبه از مراتب مربوطه رسانیده، مرا دیده، مذکور ساخته که یک هفته دیگر عازم به ایران هستید و فردا فراموشخانه باز است. اگر فردا شب به هر حال مهندس، خود را به آنجا رسانیدی، مرتبهی استادی را به تو میدهیم و گرنه ناقص به ایران میروی.»
🔹 پدر روزنامهنگاری در ایران
🔸 میرزاصالح که فن چاپ را در انگلستان آموخته بود، پس از بازگشت به ایران با برادران ماسونیاش به ترویج مرام و آیین #اومانیستی فراماسونری پرداخت. از او که به روزنامه نگاری و سفرنامه نویسی شهرت داشت، با عنوان پدر روزنامه نگاری در ایران نام برده میشود؛ زیرا او اولین روزنامه را با عنوان «کاغذ اخبار » که ترجمهی «news paper» است، با چاپ سنگی و با خط نستعلیق در ۲۵ محرم ۱۲۵۳ قمری در ایران (تهران) منتشر کرد.
🔸 میرزاصالح شیرازی، تحت تأثیر #مدرنیسم اروپا و در مقام پیشگام تجددخواهی در سفرنامهاش، ایرانیان را با تمدن و تجدد غرب آشنا میکند و درباره نوع حکومت در انگلستان، آزادی احزاب، مجالس انگلیس و قدرت مجلس در برابر پادشاه و همچنین درباره انقلاب کبیر فرانسه (بلوای عام در سال ۱۷۸۹م در ولایت فرانسه) سخن میگوید.
🔸 توجه ویژه او به تمدن غربی و نظام سیاسی مشروطه در غرب، به ویژه بحث «#آزادی_بیان» و «قدرت مجلس» – که میتواند در برابر پادشاه مقاومت کند و حکم شاه را بی اثر سازد، اثرپذیری او را از فرهنگ اومانیستی غرب نشان میدهد.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3866
🆔 @asbaat_ir
🔰 جریانشناسی #دفتر_تبلیغات_اسلامی_حوزه_علیمه_قم/ بخش ششم
💠 ظهور یک زاویه
🔺 الف - خط فکری دفتر تبلیغات
🔸 با توجه به اینکه رفتار و منش هر مجموعهای ناظر به ساختار فکری حاکم بر آن موسسه و مجموعه است باید برای شناخت دقیق و موشکافانه آن مرکز ابتدا خط فکری و #بُعد_معرفتی آن مجموعه دانسته شود سپس عملکرد آن در بوته #نقد و #نظر قرار گیرد و از آن جا که پژوهش حاضر ناظر به بازه زمانی پانزده ساله ابتدایی دفتر تبلیغات است یعنی از زمان تأسیس تا سال 73 لذا خط فکری این دوره مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
🔸 با استفاده از مصاحبهها و گفتگوهای دستاندركاران آن مركز اين مطلب بدست میآيد كه جريان #روشنفكری، جریان حاکم دفتر تبليغات بوده است كه در ادامه به برخی از آن اشاره میشود.
1️⃣ مصاحبه #سیدحسین_موسوی_تبریزی با مهرنامه
🔸 وی که جزو هیئت موسسین و هيئت مدیره دفتر تبليغات به شمار میآید در این مصاحبه ریشه اختلاف و تقابل دفتر تبلیغات با جامعه مدرسین را نگاه روشنفکری و #نواندیشی_دینی میداند که قبل از پیروزی انقلاب وجود داشته است.
🔸 موسوی تبریزی در اینباره گفت: «نحله فکری ما با دوستان #جامعه_مدرسین تفاوت داشت. از زمان شاه با حضور گروهی از شاگردان آیتالله #مطهری و آیتالله #طالقانی یک نوع روشنفکری دینی در قم شکل گرفته بود که پس از انقلاب در قالب دفتر تبلیغات، منسجم شد».
🔸 همانطور که ملاحظه میشود، او که جزو گردانندگان اصلی دفتر محسوب میشد خط فکری دفتر تبلیغات را یک جریان روشنفکری میداند که دارای ریشه و سابقه است و اگر این گروه در زمان شاه بدون داشتن #تشکیلات فعالیت داشتند، پس از انقلاب توانستند با تشکیلاتی سازمانی به نام دفتر تبلیغات همان روش و منش فکری را دنبال کنند.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش چهاردهم
🔰 ایجاد دو قطبی جنگ و مذاکره برای #برجام 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش چهاردهم
🔰 ایجاد دو قطبی #جنگ و #مذاکره برای #برجام
🔸 با پیروزی #دولت_روحانی در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بحث مذاکره با آمریکا داغتر از گذشته شد آن هم در سطح وزیر امور خارجه با موضوع هسته ای.
🔸 این مسأله در داخل کشور به یکی از پرتنشترین مسائل در طول چهل ساله انقلاب اسلامی تبدیل شد. هر طیف و جریانی برای اثبات دیدگاه خویش ادلهای اقامه می کرد.
🔸 دربین موافقان مذاکره که عمدتاً اصلاحطلبان بودند آنچه بیش از همه نمود داشت، القای دوقطبی «مذاکره یا جنگ» بود. این طیف با این ترفند توانستند باب مذاکره را باز و کشور را وارد بازی خطرناکی کنند که طراح اصلی آن آمریکاییها بودند.
🔸 از موافقان مذاکره می توان به علی یونسی اشاره کرد. وی نیز به همراه طیف #اصلاح_طلبان درصدد القای این دوگانگی برآمد. اما نکته جالب این است که او پس از گذشت حدود سه سال از برجام و عدم دستیابی ایران به هیچ یک از دست آوردهای برجام، باز بر طبل دوقطبی جنگ یا #مذاکره می کوبید.
🔸 علی یونسی عصر یکشنبه 23 دی 97 در شورای اداری شهرستان آق قلا در همین زمینه گفت: علت اینکه رهبری به رئیس جمهور اجازه دادند برجام را به نتیجه برسانند این بود تا جنگی رخ ندهد و ما تحریم نشویم و دولت هم به خوبی توانست این کار را به نتیجه برساند.
🔹 نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی اظهار کرد: دست آورد برجام از ملی شدن صنعت نفت هم مهمتر بود چرا که اگر محقق نمیشد #جنگ رخ میداد.
🔺 تحلیل امثال یونسی از برجام و نسبت دادن دست آورد برجام به رهبر معظم انقلاب درحالی مطرح می شود که #مقام_معظم_رهبری دوسال قبل، یعنی 27 بهمن 95 در دیدار مردم آذربایجان شرقی به صراحت اینگونه نتیجه گیری از برجام را دروغ برشمردند.
🔺ایشان در آن دیدار فرمودند: «چه در دورهی دولت قبلی آمریکا، چه در دولت فعلی آمریکا، یکی از ترفندهای دشمن این بوده است که مرتّب تهدید کنند به جنگ؛ و [اینکه] گزینهی #نظامی روی میز است و مانند اینها.
🔹 آن مسئول اروپایی هم، به مسئولین ما میگوید که جنگ در ایران حتمی بود؛ اگر برجام نبود، حتماً جنگ بود؛ #دروغ_محض! چرا میگویند جنگ؟ برای اینکه ذهن ما برود به جنگ [امّا] جنگ واقعی چیز دیگر است؛ جنگ واقعی جنگ اقتصادی است، جنگ واقعی تحریم است، جنگ واقعی گرفتن عرصههای کار و فعّالیّت و فنّاوری در داخل کشور است؛ این جنگ واقعی است.»
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📎 به بهانه خداحافظی آیتالله #اراکی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
📝 #یادداشت| پستی برای شخصی یا شخصی برای پستی/ بخش نخست 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| پستی برای شخصی یا شخصی برای پستی/ بخش نخست
🔺 اینکه مدیر زحمتکش یک مجموعه بعد از عمری تلاش و کسب تجربه باید تکریم شود و بابت زحماتی که کشیده اجر و پاداش لازم و در خور شأنش را از نظام اسلامی دریافت کند، امری بدیهی و غیرقابل انکار است.
🔺 و حتی اینکه معدود افرادی در بین روحانیت با دور شدن از فضای علمی مورد علاقه خود، وارد عرصههای اجرایی و مدیریتی شده و آرامش آن فضا را با شلوغیها و زحمات کار اجرایی عوض کردهاند، امری قابل تقدیر و مأجور است.
🔺 لکن آنچه در این میان قدری نگران کننده به نظر میرسد، این است که ظاهرا قرار نیست به هیچ عنوان گردش نخبگانی صورت بگیرد و کسانی که سالیان متمادی بر مسندهای مدیریتی تکیه زدهاند، بازنشسته شده و جای خود را به افراد تازه نفس و با انگیزهتر دهند.
🔺 به طور مثال با مروری گذرا در رزومه و سوابق علمی و اجرایی «#حمید_حوالی_شهریاری» که این روزها شایعه آماده شدنش برای تصدی ریاست #مجمع_تقریب_مذاهب بر سر زبانها افتاده، قبل از هر چیزی حکایت از این دارد که سابقه و تجربه ایشان که سررشته در رایانه و احیانا فضای مجازی داشته و قدری هم به مناسبت در غرب به سر برده است ارتباط خاصی با فضای مذاهب ندارد.
🔺 اما اینکه چنین شخصی به چنین جایگاهی معرفی شود، تنها این گزینه را در ذهن مجسم میکند که به احتمال زیاد تصمیم بر این شده که به هر قیمتی این بزرگوار پست قبلی خود را ترک کند و با توجه به سوابق سیاسی مشکوک خود مانند امضای نامه کذایی در #فتنه_88 برای آنکه به خاطر عزل از سمت مدیریتی ۲۵ ساله! و عدم توان حضور در تیم آقای رییسی در قوه قضاییه، تبدیل به #اپوزیسیونی برای نظام نشود، لاجرم پستی را برایش خالی کردهاند که اصطلاحا دفع افسد به فاسد شود!
🔺 نگران کنندهتر آنکه اخبار جسته و گریخته میدانی نیز موید چنین تحلیلهای ابتدایی باشند. حال باید دید چرا و با چه منطقی شاهد وضعیتهای مشابه در سطح مدیریتی کشور و احیانا در میان حوزویان هستیم.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3927
🆔 @asbaat_ir
🔰 بررسی شخصیت #سید_مهدی_هاشمی/ بخش سوم
🔺 بيوگرافی اشتباهات و انحرافات عملی قبل از انقلاب
2️⃣ قتل مرحوم #شمسآبادی
🔸 (سری)
🔸 به کلیه سازمانهای اطلاعات و امنیت (به استثنای اردوگاه شمال)
🔸 از: مرکز
🔸 رمز شود
🔹 همانطوریکه از طريق جرايد آگاه شدهاند، روز 1335/02/18 آیت الله شمسآبادی که از روحانیون بیطرف و مورد احترام مردم شهرستان #اصفهان و جامعه روحانیت بود، هنگامی که با همسرش برای برگزاری نماز از منزلش عازم مسجد بود، بوسیله اشخاص ناشناسی ربوده شد و به قتل رسید و جسدش در کنار جاده همایون شهر (خمینی شهر) اصفهان انداخته شد.
🔹 با پیگیریهایی که بعمل آمد، روز 1335/02/21 قاتلین توسط #سازمان_اطلاعات_و_امنیت اصفهان شناسایی و دستگیر شدند و بعمل خود اعتراف کردند. قاتلین از طرفداران کتاب #شهید_جاوید میباشند.
🔹 در این کتاب علم غیب امامان نفی شده و این تهمت به امام حسین (ع) وارد آمده که برای رسیدن به حکومت و کسب جاه و مقام به کربلا رفت و شهید شد.
🔹 نویسنده کتاب شيخ نعمت الله #صالحی_نجف_آبادی است که از طرفداران (امام) خمینی است و هم اکنون در تبعيد بسر میبرد و شیخ حسینعلی #منتظری نجف آبادی یکی از عوامل نزدیک (امام) خمینی نیز بر این کتاب تقریظ نوشته و مفاد آن را تأیید کرده است. وی نیز مدتی قبل به علت فعالیتهای ضد امنیتی بازداشت و به ده سال حبس محکوم شده است.
🔹 قاتلين به اسامی:
۱ – محمد حسين جعفرزاده، دانشجوی سال دوم رشته زمینشناسی دانشگاه اصفهان
۲ – اسداله شفيعزاده، نفت فروش
۳ – محمد اسماعيل ابراهیمی، مکانیک
۴ – سید مهدی هاشمی، طلبه علوم دینی از اهالی #نجفآباد و تحت تأثير مفاد کتاب مذکور و نظریات نامبردگان که مورد مخالفت شدید آیت الله شمسآبادی بوده، نامبرده را به صرف مخالفت با کتاب و نظریات آنان به قتل رسانیدهاند.
🔹 روز جاری جریان امر و دستگیری قاتلین با کیفیت و چگونگی آن در جراید درج خواهد شد و رادیو و تلویزیون نیز موضوع را پخش خواهد کرد. بفرموده مقرر است از موضوع علیه طرفداران و ایادی (امام) خمینی حداکثر بهرهبرداری تبلیغاتی بعمل آید.
🔹 با فراهم کردن ترتیبات لازم، جنایت مذکور و نقش عوامل (امام) خمینی در این قتل فجیع در محافل و مجامع مذهبی که با هدایت آن سازمان ترتیب مییابد توسط وعاظ و گویندگان مذهبی تشریح و بازگو و موضوع در جراید محلی نیز درج گردد. اقدامات فوق بنحوی ترتیب و انجام پذیرد که دخالت #ساواک و سایر سازمانهای دولتی در آن محسوس نباشد.
نتیجه اعلام ……………………… ثابتی
«سند دوم»
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3904
🆔 @asbaat_ir