💢 آشنایی با #فمینیسم/ بخش چهارم
2️⃣ موج دوم: گسترش مفهومی و شدت يافتن رويکرد فمينيستی
🔸 موج دوم از دهه ۱۹۶۰ شروع شد. سيمون دوبووار (۱۹۰۶-۱۹۸۶) داستان نويس، نمايشنامهنويس و منتقد اجتماعی فرانسوی، کتاب «جنس دوم» را نوشت که در ۱۹۵۲ انتشار يافت و سپس در ۱۹۶۱ به کتابی پرفروش تبديل شد. اين کتاب راهگشای موج دوم فمينيسم شد.
🔸 انتشار اثر بِتی فريدان (۱۹۲۱-۲۰۰۶م.) به نام «زن فريبخورده»، در سال ۱۹۶۵ نيز کمک بزرگی کرد تا تفکر اين جنبش، شکل تازهای به خود بگيرد.
🔸 فريدان در صدد کشف آن چيزی برآمد که آن را «يک مشکل بدون نام» میناميد؛ يعنی ناکامی و بدبختی که بسياری از زنان، در اثر محدود شدن به نقشهای خانم خانهدار و مادر تجربه کردند. موج دوم آزادی زنان، اعتراف کرد که دستيابی به حقوق سياسی و قانونی، «مسأله زنان» را حل نکرده است.
🔸 در بريتانيا آثار جوليت ميچل و بهويژه ژرمن گرير، فمينيسم را به مفهومی رايج بدل کردند. بهعلاوه نگرشها درباره زناشويی، طلاق و کار زنان در حال تغيير بود. اکنون زنان به تدريج از لحاظ مالی، اجتماعی و اخلاقی در نهادهايی نظير خانواده مستقلتر شده بودند… به ويژه در #آمريکا، غير از انجمنهای مشهور و نهادينهتری نظير «سازمان ملی زنان»، انفجاری واقعی در گروههای زنان در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اويل ۱۹۷۰ رخ داد.
🔸 اما فمينيستها به اين اندازه راضی نشده و «در واقع، عقايد و استدلالهای نهضت آزادی زنان به گونهای فزآينده حالت افراطی و گاهی انقلابی را به خود گرفت.
🔸 کتابهايی مانند «سياست جنسی» اثر کِيت ميلِت (۱۹۷۰) و «خواجه زن» اثر جرماين گريير (۱۹۷۰) از مرزهای آنچه که پيشتر سياسی به شمار آمده بودند، فراتر رفت و به جنبههای شخصی، روانی و جسمی ظلم به زنان پرداخت.»
🔸 هدف موج دوم نهضت #آزادی_زنان، صرفاً رهایی سياسی نبود، بلکه «نجات زنان» بود، و اين هدف در عقايد «نهضت رهايیبخش زنان» رو به رشد، بازتاب يافت.
🔸دستيابي به چنين هدفی، فقط از راه #اصلاحات_سياسی يا تغييرات قانونی امکانپذير نبود، بلکه، به گفته هواداران نوين نهضت آزادی زنان، نياز به يک فرايند ريشهای و شايد انقلابی، از تحول اجتماعی داشت.
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=1962
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 2️⃣ #سیدمصطفی_خمینی/ بخش ششم 🔰 #بصیرت_و_هوشمندی_سیاسی 🔺سید
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
2️⃣ #سیدمصطفی_خمینی/ بخش پایانی
🔰 #درگذشت_اسرارآمیز
🔺حاج آقا مصطفی در طول فعالیتهای سیاسی دهههای 40 و50 که مراحل مختلفی نیز داشت، ثابت کرد که به اصول محکمی تکیه دارد و به آنها پایبند میباشد و مشکلات روزگار و فشارها، نمیتوانند در اراده وی خللی وارد کنند.
🔺محور فعالیتها، نهضت #امام_خمینی (ره) بود و هیچ مصلحتی فراتر از مصالح #نهضت، قابل تصور نبود. در واقع تفکر حضرت امام در وی که جوانتر و پویاتر بود شکل گرفته، تداوم داشت. بر این اساس بود که امام خمینی (ره) نیز از سید مصطفی به عنوان «امید آینده اسلام» یاد کرده اند.
🔺اما درگذشت اسرارآمیز و رازگونه وی در اول آبان 1356 نقطه عطفی در تاریخ نهضت امام خمینی (ره) شد. بررسی خاطرات نزدیکترین افراد به حاج آقا مصطفی که تا آخرین روز حیات وی با وی بودند، نشان میدهد که مرگ وی به طور عادی نبوده و در اثر #مسمومیت رخ داده است.
🔺آنها با ذکر دلایلی که مشاهده کردهاند، معتقدند که حکومت #پهلوی به تنهایی یا با همدستی با حکومت عراق، دست به این اقدام زده، تا مانع بزرگی را از سر راه خود بر دارد و از این طریق، آسیب جدی به فعالیتها و اقدامات امام خمینی (ره) بزند.
🔺مرگ شهادت گونه آیت الله سیدمصطفی خمینی علیرغم تصور رژیم پهلوی، نه تنها بر روند رشد نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری حضرت امام تأثیر منفی بر جای نگذاشت، بلکه خود، عامل مؤثر و شتاب دهنده برای رسیدن به پیروزی نهایی بود.
🔺یکی از مهمترین آثار درگذشت حاج آقا مصطفی، ترویج نام و یاد امام خمینی (ره) و تحکیم موقعیت رهبری ایشان بود. در مراسمی که در عراق، ایران، کشورهای اروپایی و سایر نقاط برگزار شد، سخنرانان، ابعاد مختلف شخصیت حضرت امام و سیدمصطفی و #مبارزات آنها را بازگو کردند.
🔺و بدین ترتیب مجالس ترحیم سید مصطفی به مجالس تجلیل از امام خمینی (ره) تبدیل شد. این موضوع نشان می دهد که خشم مردم از اعمال و اقدامات رژیم به نقطه انفجارآمیزی رسیده بود و درگذشت شخصیت بارزی چون حاج آقا مصطفی، شعله آتشی بر انبار باروت زد. حضرت امام هم از این واقعه به عنوان الطاف خفیه الهی یاد کردند.
🔺اثر دیگر متحد شدن نیروها بود؛ در جریان مجلس بزرگداشت سید مصطفی در هفتمین روز درگذشت ایشان در #مسجد_ارگ تهران، تمام نیروهای اسلامی، ملی ـ مذهبی، اعلامیه ای به ترتیب حروف الفبا دادند و مجلس عظیمی نیز برگزار کردند. این اتحاد در کاهش اقتدار حکومت پهلوی نقش مؤثری داشت.
🔺از آثار دیگر درگذشت آقا مصطفی، میتوان به سیاسیتر شدن #حوزه_علمیه_نجف اشرف اشاره کرد. تعطیلی حوزه علمیه نجف به صورت بیسابقهای تا ده روز ادامه پیدا کرد و حتی تصمیم بر این بود که بیش از این تا #اربعین مرحوم حاج آقا مصطفی ادامه پیدا کند.
🔺اما امام خمینی (ره) در پایان همین روز اعلام کردند که درسها نباید تعطیل شود و آقایان علما درسهای خود را شروع کنند. ایشان در روز دهم آبان به منظور واداشتن دیگران به شروع کلاسهای درس، خودشان در کلاس درس و نماز جماعت حاضر شدند.
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| زشتترین ایادی استکبار
💢 #امام_خامنه_ای: آن روحانیتی که مبتنی بر اهداف استکبار عمل کند، زشتترین و پلیدترین ایادی او به حساب میآید؛ چون با ظاهر حق، باطن باطل را ترویج میکند. 1368/04/04
#استکبار
#نفوذ
#نفاق
🆔 @asbaat_ir
اصول فکری جریان مدعی #اصلاحات/ بخش پایانی
3️⃣ عدم اعتقاد و پایبندی به #ولایت_فقیه
🔸 جریان مدعی اصلاحات نظریه ولایت فقیه را مخالف #دموکراسی میدانست و لذا بر منوط بودن مشروعیت نظام به رأی مردم -یعنی همان مفهومی که از عنوان دموکراسی غربی قابل استنباط است- تأکید میکرد.
🔸 این جریان علاوه بر این عدم اعتقاد به ولایت فقیه، در عمل نیز پایبند به این اصل قانونی نبود از این رو زمانی که رهبر انقلاب در موارد متعدد، نارضایتی خود را از عملکرد #وزارت_ارشاد بیان کردند و حتی از این که برخی از مطبوعات به پایگاه دشمن تبدیل شدهاند، وزارت ارشاد را مورد انتقاد قرار دادند اما وزیر ارشاد وقت (عطا ا… #مهاجرانی) با صراحت در برابر این سخنان موضع گرفت و آن را نادرست خواند و با کمال تعجب رئیس جمهور نیز از او حمایت کرد!
4️⃣ رویکرد غیردینی به سیاست خارجی
🔸 رویکرد آقای #خاتمی به سیاست خارجی رویکردی غیر دینی و بر مبانی غربی استوار بود؛ در حالی که رهبر انقلاب خطوط اصلی در سیاست خارجی را بر حفظ سه رکن عزت، حکمت و مصلحت ترسیم مینمود و بر همین اساس ایشان رابطه با برخی دولتها همچون رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را خارج از این چارچوب ارزیابی نموده و ممنوع میدانست.
🔸 اما دولت آقای خاتمی گویا به این اصول اعتقادی نداشت و به برقراری رابطه ایران و #آمریکا میاندیشید. و جالب اینکه این سیاست غالبا از سوی همان کسانی هم دنبال میشد که بخشی از آنان با اشغال سفارت آمریکا در آبان ۵۸ موجب قطع این رابطه از طرف آمریکا شده بودند!
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3179
🆔 @asbaat_ir
📌 انقلاب اسلامی و جریانشناسی رویکرد حوزه علمیه به #حج/ بخش نخست
📝 #يادداشت| میراث علمی و عملی حوزه علمیه در حج
🔺 حج یکی از واجبات دینی است که همواره با #حوزه_علمیه و روحانیت همراه بوده است. نحوه برخورد حوزه با این فریضه الهی تا حد زیادی به تفسیر کلی ما از دین و دینداری برمیگردد.
🔺 آنچه این موضوع را مهمتر میکند این است که حج ابعاد #سیاسی #اجتماعی متعددی دارد و الگوی دینداری فردی مناسکی میتواند نحوه متفاوتی از اجرا و بروز حج را در مقایسه با الگوی سیاسی اجتماعی دین بروز دهد.
🔺 حج دارای ابعاد گوناگونی است:
1️⃣ فقهی
2️⃣ اخلاقی و عرفانی
3️⃣ تاریخی
4️⃣کلامی
🔺 میراث سنتی علمی و عملیاتی حوزه در این ۴ حوزه فعال بوده است. در این بین ابعاد سیاسی-اجتماعی حج جایگاهی پیدا نکرد. این موضوع تا حد زیادی به رویکرد کلی حوزه نسبت به دین و الگوی تبیین و تشریح دین در حوزههای علمیه بازمیگشت که خود را متولی ترمیم و ارتقای ارتباطات اعضای جامعه با خداوند و یکدیگر میدانست و با تمرکز بر فقه، نوعی مناسکگرایی #فردگرایانه را مدنظر قرار داده بود.
🔺 البته نباید در این مسئله این نکته را نادیده گرفت که حوزه علمیه در شرایطی که #حکومت_اسلامی را در اختیار ندارد، نمیتواند به راحتی در عرصه سیاسی و اجتماعی حج وارد شود. ولی در اين شرایط نیز حوزه میتوانسته در عرصه نظریهپردازی وارد شود و ابعاد سیاسی اجتماعی حج را تبیین کند و توجه حجاج و عموم اعضای جامعه و جهان اسلام را به این موضوع جلب کند.
✍️ حجت الاسلام محسن محمدی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3679
🆔 @asbaat_ir
🎙 #مصاحبه| ارائه راهکارهایی برای گسترش حوزه انقلابی
آيت الله محمد محمدی قائينی:
1️⃣ تبین و تفسیر آرا و افکار رهبر کبیر انقلاب
🔹 افکار امام باید تفسیر و تبین بشود؛ امام چه گفت؟ بر اساس کدام آیه؟ استدلالش چه بود؟ چه میخواست بکند؟ اگر عظمت و طهارت و تخصص و علمیت و شجاعت امام نبود، برخی مراجع زمان، چه بسا بعضیها بزرگتر از او بودند و قویتر از او، زیر بار ایشان نمیرفتند. ولی چرا همه قبول کردند و حمایت کردند؟
🔹 امام خمینی«ره» هم در علمیت، هم در تهذیب نفس، فردی غیر عادی است یعنی شخص شاخصی است.لذا افکار امام باید تبیین شود متاسفانه ما در دانشگاهها واحدی به این نام داریم ولی در حوزه علمیه نداریم.
🔹 اندیشه امام بود که این حرکت عظیم# انقلاب_اسلامی را در جهان معاصر پدید آورد. این اندیشه وجه تمایز امام با سایر علما است. و این اندیشه است که انقلاب را به پیش میبرد. پس باید این اندیشه را شناخت، تبیین و معرفی کرد و توسعه داد.
2️⃣ معرفی تطبیقی انقلاب اسلامی
🔹 تشریح وضعیت کشور قبل از انقلاب، مقارن و بعد از انقلاب؛ به شکل جزوه و کتاب و مقاله که بگویند اصلا چه شد انقلاب اسلامی پدید آمد و عظمت این انقلاب در چیست؟ و چه تغییری نسبت به قبل ایجاد کرده است؟ این نسل جوان نمیداند که انقلاب چه بود و چه شد؟
🔹 آیا مثلا در حد یک کودتا و یک تحول بوده که اسمش شده انقلاب؟ خیر؛ مسئله بالاتر از اینهاست پس باید طلاب تاریخ ایران و جهان را دقیق بخوانند و تخصص پیدا بکنند، حتی در حد دکترا، که چه بود؟ و چه شد؟
3️⃣ تدریس مبانی انقلاب اسلامی
4️⃣ تجلیل از مجاهدان انقلاب
🔹 ما یک سیدعلی اندرزگو داریم که ده تا «چگوارا» هم به پای او نمیرسد، ولی او را چقدر تبلیغ میکنیم؟ باید برای معرفی و اسطورهسازی و الگوسازی از این مجاهدان بزرگ، برنامه بسازیم تا نشان بدهیم چه کسانی داشتهایم، چه کارهایی انجام دادهاند، چه اقدامات مهمی انجام دادهاند.
5️⃣ معرفی نخبگان انقلاب اسلامی
6️⃣ شناسایی و تقویت اساتید انقلابی
#حوزه_انقلابی
#امام_خمينی(ره)
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 3️⃣ #علی_یونسی/ بخش سوم 🔰 #تحصن_مجلس_ششم: 🔺 يونسی در اظهار
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش چهارم
🔰 #ناکارآمدی_در_مدیریت:
🔺 به اذعان بسیاری از کارشناسان امنیتی و سیاسی، با انتشار نامه محرمانه توسط #روزنامه_سلام، جرقه #فتنه 78 زده شد. این روزنامه به مدیر مسئولی #موسوی_خوئینیها در بحبوحه جنجال روزنامه های زنجیره ای در خصوص قانون مطبوعات، نامه محرمانه سعید امامی را در پانزدهم تیرماه 1378 منتشر کرد.
🔺 این نامه که به طرح #سعید_امامی برای سامان دادن وضع مطبوعات معروف است اصلا مانند طرح مجلس برای قانون مطبوعات نبود بلکه محتوای طرح این بود که مطبوعات مانند پزشکان و مهندسان یک نظام صنفی خاص داشته باشند.
🔺 اما انتشار نامه منسوب به سعید امامی که در قضایای #قتل_های_زنجیره_ای نوک اتهام به سمت او بود، یک حرکت خباثتآمیزی بود برای اینکه طرح مجلس پنجم را خراب کنند و چنین عنوان کنند که طرح مجلس همان طرح سعید امامی است.
🔺 از آنجایی که این روزنامه علاوه بر اینکه #سندی_محرمانه را افشا کرد، آن را تحریف نیز کرده بود، #وزارت_اطلاعات شکایتی علیه مدیرمسئول آن روزنامه به جرم افشای اسرار نظام تنظیم کرد و روزنامه سلام ساعت 10 شب 16 تیرماه توقیف شد.
🔺 علی یونسی وزیر وقت اطلاعات، در مصاحبهای علت شکایت را اینگونه بیان کرد: «نامه، مربوط به سعید امامی نبوده، بلکه از حوزه مشاورین وزیر، خطاب به وزیر ارسال شده و موضوع نامه نیز مربوط به اصلاح قانون مطبوعات نیست. روزنامه سلام با حذف صدر و ذیل نامه، صرفآ استفاده جناحی و سیاسی نموده است». وی همچنین بعدها اعلام کرد: «سندی که روزنامه سلام چاپ کرد، درحقیقت یک نوع #سرقت بود که نباید چنین کاری صورت می گرفت».
🔺 اما هنوز سه روز از شکایت وزارت اطلاعات از روزنامه سلام نگذشته بود که در شب 19 تیر، وزارت اطلاعات شکایت خود را از روزنامه سلام پس میگیرد.
🔺 روابط عمومی وزارت اطلاعات در بیانیهای رعایت بیطرفی و استقلال، حفظ آرامش و پرهیز از هرگونه تنش و تقویت سیاستهای دولت خدمتگذار درباره توسعه سیاسی و آزادیهای قانونی مطبوعات را بهعنوان دلیلهای انصراف از شکایت ذکر میکند.
🔺 روز یکشنبه 20 تیرماه هیأت دولت تصمیم می گیرد روزنامه سلام رفع توقیف شود به همین منظور یونسی به همراه شمخانی و مظفر به دیدار #مقام_معظم_رهبری می روند تا تصمیم هیأت دولت را به عرض ایشان برسانند.
🔺 رهبری در آن جلسه با حالت #توبیخ رو به یونسی می فرمایند: «آقای یونسی تو چرا آمدی شکایتت را پس گرفتی؟ یعنی چه روزنامه سلام باز بشود؟ آخه چه کشوری است شما درست کردید، که نامه «محرمانه» او باید سر از روزنامه سلام در بیاورد، روزنامهها بزنند، این چه مدیریتی است؟ شما اصلاً #مدیریت ندارید. تا یک خطری احساس کردید آمدید و عقبنشینی کردید و شکایت خودتان را پس گرفتید.» (به نقل از روح الله حسینیان، سخنرانی در جمع طلاب مدرسه حقانی تابستان 78)
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
🎙 #مصاحبه| جریان سنتی حوزه باید به سمت علوم انسانی اسلامی حرکت کند
حجت الاسلام والمسلمین لونی:
🔸 یکی دیگر از مسائل ما در زمان حاضر، نوع تحصیل دانشهای غربی است. در حال حاضر برخی مراکز دانشگاهی در قم به وجود آمده است که طلبهها میتوانند در آن تحصیل کرده و با #علوم_غربی هم آشنا بشوند.
🔸 اما چون برخی از آنها خیلی مسلح به #مبانی_اسلام نیستند، علوم غربی را می خوانند و تحت تأثیر آنها قرار گرفته و شیفته آنها میشوند. بعد هم سعی می کنند اسلام را با آن وفق بدهند، ولی موفق نشده و دچار توجیهگری میشوند و در مطالب آنها تفسیر به رای وارد میشود.
🔸 بخش #سنتی هم که با این مطالب مواجه میشود، به دانشگاه حمله کرده و میگوید که اساسا شما نباید به سراغ علوم غربی بروید. چون بخش سنتی همیشه میخواهد داشتههای خود را حفظ کرده و از آنچه جدید است، پرهیز کند.
🔸 بخش #نواندیش_ناب بر خلاف دو جریان قبلی، متعبد بر چارچوبها است و با ملاکهای سنتی به سراغ موضوعات جدید میرود و آنها را بررسی میکند. بخش نواندیش ناب میگوید که اگر در دانشگاهها مطالب معارض دینی و نگاه #سکولار مطرح میشود، به خاطر کمکاری #حوزه_علمیه است.
🔸 در حال حاضر ما باید به سراغ به وجود آوردن دانشگاههای #علوم_انسانی_اسلامی برویم. متاسفانه بخش سنتی فقط به دانشگاه اعتراض و نقد وارد میکند. البته نقد به شرطی که مقدمه اصلاح باشد، مفید است.
🔸 ولی سوالی که در اینجا از بخش سنتی باید پرسید این است که شما چه جایگزینی برای وضع موجود دارید؟ چون نقد به تنهایی مسئله را حل نمیکند. نقد باید مقدمه اصلاح باشد. بخش سنتی از ارائه جایگزین ناتوان و فراری است.
🔸 لذا بخش #التقاطی ورود کرده و نسخه خود را ارائه میکند و اتفاقا در اینجا موفق میشود که بخش سنتی را هم با خود همراه کند. مخصوصاً بخش التقاطی، آسیب های #حکومت_اسلامی را برجسته کرده و بهانهای برای این کار انجام می دهد. به هر حال ما باید به سمت علوم انسانی اسلامی برویم که راه کار آن هم بسیار واضح و روشن است.
#حوزه_انقلابی
#تحول
#حوزه_علمیه
#علوم_انسانی_اسلامی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2903
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| نجات و تباهی یک ملت در دستان روحانیت
💠 #امام_خمینی (ره): یک شخص روحانی میتواند یک ملت را #نجات بدهد و یک شخص روحانی میتواند یک ملت را به #تباهی بکشد! توجه داشته باشید که مبادا [شما روحانیون] از آن اشخاصی بشوید که یک ملت را به تباهی بکشید. (صحیفه امام، ج 8، ص 262)
#روحانیت_اصیل
#روحانیت_متعهد
#روحانیت_درباری
🆔 @asbaat_ir
💢 ملیگرایی در قالب باستانگرایی در برابر اسلامگرایی
🔺 ناسيوناليسم برگرفته از ناسيون يعنى ملت و به معناى «ملّىگرايى» و «ملتباوری» است. تفکر ملیگرايی در تاريخ دو دوره دارد: دوره اول: ملّىگرايى به معناى اعتقاد به برترى قوم و نژاد خاصى از انسانها، بر اقوام و نژادهاى ديگر.
🔸 دوره دوم: ملیگرايی مدرن که به معني حق حاکميت ملتهاست. اين مليگرايی همان ليبرال دموکراسی است. آنچه در کشور تحت عنوان جريان ملیگرايی وجود دارد، همان معناي اول است که امروزه با پيشوند يونانی «پان»(به معنای همه) مطرح میشود.
🔺 اين تفکر در بردارنده نوعی نژادپرستی است؛ زيرا يک قوم يا ملت را برتر از ديگر اقوام و مليتها میداند و در پیِ گسترش سلطه آن قوم بر قوم ديگر است. ملیگرايی بدين معنی، ريشه در اموری مانند: جهل، نژادپرستی، آپارتايد و جداگري و تحريکات استعماری دارد.
🔺 قالبهای ترويج ملیگرايی
1️⃣ قالب باستانگرايی
🔸 سردمداران اين تفکر، در پی تجديد هويت ايرانيان باستان و احياء سنتهای ملی آنان در دوران باستان هستند و اسلام را به عنوان عامل عقبماندگی ايران معرفی میکنند. البته ملیگرايی در قالب باستانگرايی، در تاريخ ايران امری تازه نيست و به کمی قبل از مشروطه بر میگردد.
🔸 اوج تفکر باستانگرايی را بايد مربوط به دوران حکومت پهلوی، به خصوص رضاشاه دانست که افرادی همانند محمدعلی فروغی به آن دامن میزدند.
ادامه دارد ...
#ناسیونالیسم
#باستان_گرایی
#ملی_گرایی
#نژادپرستی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2992
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
📝 #یادداشت| تبیین جریانهای مختلف فکری جهان اسلام برای برون رفت از افول تمدنی 🔹 مرحله #بیداری_اسلام
🚩 تبیین جریانهای مختلف فکری جهان اسلام برای برون رفت از افول تمدنی
🔺 ب) ملي گرايی
🔸 استعمار در مقابل اين قيامهای مردمی, برای جلوگیری از ابعاد ضدغربی و اسلامی آن, علاوه بر حذف فيزيکي سران نهضتها و هدايت اهداف و انگیزه قيامها به سمت #ليبرال_دموکراسی، انقلابيون بهخصوص عربها را به #ناسيوناليسم ترغيب کرد. اين گرايش بر ارزشهای ملی و نژادی تمرکز داشت و اسلام را در درجه دوم و حتی ابزاری در خدمت ملیگرايی میدانست.
🔺 ج) بازگشت به ارزشهای اسلامی (اسلام گرايان)
🔸 گرايش اسلامگرا را میتوان در دو سطح طبقهبندی و بررسی کرد.
1️⃣ #سنت_گرايان
🔸رشيدرضا يکی از نامداران اين تفکر در جهان عرب است که از اصلاحگری، #نوانديشی و ترقیخواهی افرادی مثل سيد جمال و محمد عبده فاصله دارد او با اصرار بر اصلاح خلافت سنی و اعاده آن به شکلی که در صدر اسلام معمول بود، به دنبال بازسازی نظام اسلامی بود که به آن عناصری از آرمانگرايی صدر اسلام افزوده میشد.
2️⃣ #تمدن_گرايان
🔸 اين گروه با ارائه تفسير جديدی از دين و سنت، ضمن اينکه برای اسلام مبانی و ابعاد تمدنی قائل شدند، در مورد غرب نيز قائل به تفصيل شدند و ظواهر علمی و تکنولوژی غرب را از مبانی فرهنگی و معرفت شناختی آن تمييز دادند.
🔸 انديشمندانی همچون #امام_خمينی (ره)، شهيد محمدباقر صدر و سيد قطب در اين بخش قرار میگيرند که انديشه جديدی را در مقابله با غرب و اعتلای تمدن اسلامی مطرح نمودند. امام خمينی با نوشتن کتاب #ولايت_فقيه و #شهيد_صدر با نوشتن کتاب اقتصادنا و کتاب فلسفتنا، ابعاد تمدني اسلام را بازگو کردند.
✍️ حجت الاسلام محسن محمدی
🆔 @asbaat_ir
💢 آشنایی با #فمینیسم/ بخش پنجم
3️⃣ موج سوم: مبارزه با افراطیگرايی فمينيستی و اعاده ارزشهای خانوادگی
🔸 افراطگرايی موج دوم، يکی از مهمترين عوامل زمينهساز موج سوم شد. حمله فمينيستهای موج دوم، به خانواده و همه ارزشهای #پدرسالارانه، سبب شد تا دهه ۱۹۸۰ شاهد رستاخيز «راست جديد» در اروپا و آمريکا و تأکيد مجدد بر اهميت خانواده پدرسالارانه سنّتی، حملات به #قانون_سقط_جنين و #حقوق_مدنی نيز باشد.
🔸 زيرا آثار سوء افراط در حركتهاى #زن_مدارانه، بيش از همه دامان زن را گرفت و خشونت روز افزون در محيط خانواده و محيط كار و عدم #امنيت_جنسى، از آثار دوره پيش بود.
🔸 دولتهای تاچر و #ريگان در دهه ۱۹۸۰، آشکارا با اين نهضت ستيز کردند و خواستار اعاده «ارزشهای خانوادگی» شدند و بر نقش سنتی زنان، به عنوان مادر خانه و خانم خانهدار تأکيد کردند.
🔸 «راست نو» کوشيده است تا ارزشها و عقايد پدرسالارانه «هواداری از خانواده» را از نو عنوان کند، نهتنها به اين دليل که اين ارزشها طبيعی میباشند، بلکه همچنين به اين خاطر که تضمينی براي نظم و ثبات #اخلاقی هستند. البته موج سوم نيز در موارد زيادی نيز همان حملات افراطی به #مردسالاری را حفظ کرده است.
✍️ حجت الاسلام والمسلمین مصطفی اسکندری
🆔 @asbaat_ir