🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
6️⃣ #محسن_غرویان/ بخش هفتم
🔰 عبور از اصول فقهی به بهانه تغییر شرایط !!!
🔺 بخش سوم مصاحبه غرویان با #روزنامه_شرق:
🔸 یک دیدگاه این است که احکامی مانند تساوی #ارث و تساوی #دیه مطابق با آن عصر و زمان صدر اسلام بوده که مناسبات اجتماعی در آن دوره آن گونه اقتضا میکرده است، اما اینک وضعیت زن و حضور او در صحنههای مختلف #اجتماعی دگرگون شده است و میتوانیم با توجه به شرایط جدید و با توجه به حضور زنان، کما اینکه بعضی از فقها هم فتوا دادهاند به تساوی ارث زن و مرد، تساوی دیه زن و مرد نیز تغییر میکند.
🔹 خبرنگار: کدام یک از مجتهدین چنین فتوایی دادهاند؟
🔸 غرویان: حضرت آیت الله #صانعی معتقد به تساوی ارث و دیه زن و مرد هستند. البته ایشان گفتهاند نظری که من دادهام برای الآن نیست بلکه برای 50 سال دیگر است و دیگران هم به این نتیجه خواهند رسید.
🔹 خبرنگار: منظورتان این است که الآن قابل اجرا نیست؟
🔸 غرویان: نه اینکه قابل اجرا نیست بلکه چون عده زیادی با این نظر مخالفت میکنند و منظور این است که 50 سال دیگر همه شما به این نتیجه خواهید رسید.
🔸 خود من هم فکر میکنم که کارشناسان و علمای اسلامی خود به این نتایج خواهند رسید و شرایط زمانه آنها را به این نتایج خواهد کشاند.
🔸 ... من میخواهم بگویم که در مورد ارث زنان و دیه زنان نیز این احکام تغییر کرده است. حال ممکن است امروز و فردا این تحول صورت نگیرد بلکه چندین سال دیگر باشد؛ چرا، چون زن امروز یک شرایط ویژهای دارد، کودکان در جهان امروز شرایط ویژهای دارند.
🔸 شرایط زیست انسان همیشه ثابت نیست با هزار و چهارصد سال قبل خیلی تفاوت پیدا کرده و لذا باید فتاوا، استنباطها و اجتهادها متناسب با انسان عصر حاضر باشد.
🔸 الآن در بسیاری از کشورها زنان پا به پای مردان و یا حتی بیشتر از مردان کار میکنند و یا در شمال کشور خودمان، زنان در شالیزارها بیشتر از مردان کار میکنند و حال اگر کسی زنی را بکشد باید دیه او را کامل بپردازد.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📸 #عکس_نوشته| کدام اعتمادِ از دست رفته؟!
💠 #امام_خامنه_ای: حادثهی #نهم_دی یک حادثهی عجیبی است؛ به خاطر دلبستگی مردم به نظام بود. اینها نشان دهندهی اعتماد مردم است. متأسفانه میشنویم همین طور در اظهارات #مصلحت_جویانه، مکرر میگویند: آقا اعتمادِ از دست رفتهی مردم را برگردانید! کدام اعتمادِ از دست رفته؟! مردم به نظام اعتماد دارند، نظام را #دوست دارند، از نظام #دفاع میکنند.
🗓 ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
#فتنه_88
#حماسه_نهم_دی
#بصیرت
#نظام_اسلامی
#ولایت_فقیه
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
پایگاه جریانشناسی اسباط
🔰 بررسی جریانهای مختلف #حوزه_علمیه_قم/ بخش 9 🎙 #مصاحبه| دونبشهای حوزوی 🔺#حجت_الاسلام_والمسلمین_غ
🔰 بررسی جریانهای مختلف #حوزه_علمیه_قم/ بخش 10
🎙 #مصاحبه| مراجع خودخوانده به دنبال کسب قدرت
🔺#حجت_الاسلام_والمسلمین_غفاریفر: 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
🔰 بررسی جریانهای مختلف #حوزه_علمیه_قم/ بخش 10
🎙 #مصاحبه| مراجع خودخوانده به دنبال کسب قدرت
🔺#حجت_الاسلام_والمسلمین_غفاریفر:
🔸 جریان دیگر، جریان قدرت است، البته میترسم که این بحث را شفافتر کنم، خیلی مصداق خودش را پیدا کند، شاید هنوز صلاح نباشد؛ شما این روزها اگر شبکههای اجتماعی را رصد کنید، یکدفعه میبینید که یکی از آقایون ظرف دو سه ماه یکدفعه #رساله مشترک با مراجع عظام چاپ میکند؛ دیدار میگذارد، جشن میرود، سخنرانی میکند.
🔸 این آدم تا حالا بهعنوان یک استاد برجسته جا افتاده و حالا چطور به سمت این #قدرت میرود؟ چه کسانی اینها را برای گرفتن قدرت بسیج میکنند؟ حتی دیدار با نماینده #انگلیس را هم انکار نکردند؛ آن تاجر انگلیسی را، رسماً بیانیه دادند و گفتند که ما وقت نداشتیم، ما میخواهیم با بینالملل ارتباط داشته باشیم، اما وقت نداشتیم؛ یعنی اسم آن را ارتباط با بینالملل گذاشتند و انکار هم نکردند. هنوز در #قم دفترهایشان راه نیفتاده است، اما خارج از کشور #نمایندگی راه انداختهاند.
🔸 از امام و آقا نمیگویم که بگویند همهاش از این دو نفر میگویند؛ حضرت آیتالله #سبحانی را نگاه کنید که چند هزار نفر شاگرد در درس خارج آیتالله سبحانی هستند؟ من که دهه هفتاد درس خارج میرفتم، یعنی حد فاصل سال ۶۹ تا ۷۵ و ۷۶ که دوره اصول میرفتم، آن موقع ایشان دو سه دوره قبل از آن شاگرد و تدریس داشت.
🔸 یکی از مراجع عظامی که از دنیا رفت، کنار مرحوم #شهید_عارف_حسینی در اوایل طلبگی، مختصرالمعانی را در حرم، صبحها بعد از نماز صبح شاگرد همین آیتالله سبحانی بود؛ صدها کتاب چاپ کرد، رساله او چه زمانی بیرون آمد؟ یعنی با اینهمه دفتر علمی که داشت، دو مؤسسه علمی که دارد، در دو عرصه شاگرد دارد؛ در سه چهار عرصه کتاب دارد، اما میبینید که این آقا نه شهرت علمی دارد، نه شهرت استادی دارد.
🔸 اما این طرف، این فرد خودش هم نخواهد، دیگران دارند این کار را میکنند، چون گفتیم که دیگران داعیه دارند که یک عده را عَلَم کنند. یکی از آقایانی که خودش بعداً خیلی خرابکاری کرد، عین سخنرانیاش را در سال ۱۳۷۲، گفت ما #مرجع_انگلیسی نمیخواهیم که بعداً خودش اسیر دست همانها شد.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4841
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔖 #ائتلاف_های_سیاسی در جمهوری اسلامی ایران/ بخش 6
🔰 بیاعتمادی حامیان سرشناس #مشروطه به مشروطهخواهی
🔺 در مراحل اولیهی انقلاب، در مورد حمایت از #مشروطیت، نوعی همگرایی میان ایدئولوژیهای دینی و غیر دینی وجود داشت و اغلب روحانیون، مبارزات مشروطهخواهی را تلاشی به منظور اجرای قوانین شریعت، تلقی میکردند،.
🔺 اما پس از پیروزی مشروطه، روحانیت شیعه، بر تصویب اصل دوم متمم #قانون_اساسی تاکید میکردند تا بر اساس آن هیئتی پنج نفری متشکل از #مجتهدین و مراجع تقلید شیعه، بر روند قانونگذاری نظارت نمایند، که این اصل نیز هرگز اجرا نشد.
🔺 همین امر موجب بیاعتمادی گروهی از روحانیون و مجتهدین سرشناس حامی مشروطه از روند مشروطهخواهی شد و در این میان شخصیتهایی چون #شیخ_فضل_الله_نوری در تهران و #سید_کاظم_یزدی در عراق، قانون اساسی را تهدید مستقیمی علیه قوانین اسلامی تشخیص دادند و به همین دلیل از حمایت از مشروطه دست کشیدند و خواستار #مشروطهی_مشروعه شدند.
🔺 در این مقطع در ادامهی حرکتهای تندرویانه، برخی از #روشنفکران بیرون از مجلس، مبارزه در راه #اصلاحات غیر دینی را شدت بخشیدند و از جمله روزنامهی «#صوراسرافیل» با طرح موضوع لزوم کنارهگیری روحانیون از سیاست، جنجال بزرگی به پا کرد که همین مسئله، آغازگر اختلافات میان برخی از روحانیون و روشنفکران و گسترش کشمکشها بین گروههای مختلف مشروطهخواه شد.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4795
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔖 #احزاب_و_گروه_های_متاثر_از_لیبرالیسم/ بخش 5
🔰 #سازمان_مجاهدین_انقلاب_اسلامی_ایران/ قسمت پنجم
💠 بهزاد نبودی در مقابل حضرت امام
🔹 در دوران عضویت نبوی در دولت موسوی، دو حادثه اتفاق افتاد که نشانگر رویکرد #تجدیدنظرطلبانه وی میباشد.
1️⃣ اعتراض به جمع کردن عکسهای آقای منتظری
🔸 پس از عزل آقای #منتظری ـ بهوسیله #امام_خمینی (ره) از قائممقامی رهبری به واسطه سادهلوحی ایشان و افشا شدن رابطهاش با #منافقین و باند #سیدمهدی_هاشمی و لو دادن اسرار نظام به دشمنان، علیرغم تذکرات متعدد حضرت امام به وی در این خصوص و دستور جمعآوری عکسها و آثار وی از ادارات و نهادها، بهزاد نبوی در جلسهی ۷ فروردین ۱۳۶۸ هیأت دولت، این اقدام را باعث ایجاد مشکلات بسیار در جامعه میداند و #سیدمحمد_خاتمی نیز طرح این موضوع را برخلاف #مصلحت میشمارد.
2️⃣ موضعگیری نسبت به حکم امام در مورد #سلمان_رشدی
🔸 پس از صدور فرمان تاریخی امام مبنی بر ارتداد سلمان رشدی و لزوم اعدام انقلابی او، بهزاد نبوی رسماً در جلسهی هیأت دولت به این کلام اعتراض میکند و میگوید:
🔺«باید در قضیهی قطع یا ایجاد ارتباط با دولت #انگلیس، همیشه بهصورت حسابشده عمل کنیم؛ زیرا قبلاً هم چندبار رابطه قطع شده و پس از مدتی تلاش و وساطت دیگران، این رابطه برقرار شده است.
🔺 باید متوجه باشیم این قضیهی رشدی، یک پوست خربزه نباشد که انگلیسیها جلوی پا بگذارند تا قضایای قطع رابطه و برقراری مجدد آن دوباره تکرار شود.»
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=1829
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 #قرآن، امر به معروف و فعالیت سیاسی/ بخش نخست
🔺 قرآن یکی از مهمترین منابع استنباط احکام شرعی است. با نگاهی به آیات قرآن به خوبی میتوان قواعد و اصولی را استخراج کرد که «حجیت» ورود به «عمل سیاسی» و الزام مومنان را به ورود به #امر_به_معروف و #نهی_از_منکرهای مبنایی و محوری به اثبات میرساند.
🔺 این قواعد به قدری مستحکم و غیرقابل توجیه و تفسیر است که حتی کسانی را که به آموزههای اسلامی یکسویه مینگرند، به سکوت وامیدارد. نگاهی به چند قاعده و اصول قرآنی میتواند ما را در مسیر اثبات چرایی ورود به «#عمل_سیاسی» و الزام مومنان به ورود به امر به معروفها و نهی از منکرهایی رهنمون سازد که میتوان ادعا کرد آموزههای دیگر قرآن کریم به احیای آن مبانی بستگی دارد.
1️⃣ اصل #نفی_سبیل
🔺 بر اساس آیه شریفه «وَ لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلا» نساء: 141؛ «و خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان تسلطی نداده است»؛ کافرین هرگز نباید بر مسلمانان و مومنان مسلط شوند.
🔺 این اصل ترسیم کننده سیاست #داخلی و #خارجی مسلمانان است و چگونگی تعامل و تعاطی با بیگانگان در عدم حاکمیت غیر مومنان و #رخنه کافران در بدنه #نظام_اسلامی و تضعیف مسلمانان را میرساند. این اصل نفی هرگونه سلطه سیاسی# اقتصادی# فرهنگی و نظامی را به صراحت اعلام میدارد و گویای وجود خط و مرز بین «کفر» و «ایمان» است؛ خطی که در یک سو «#معروف» و در سوی دیگرش «#منکر» ظهور پیدا میکند.
🔺 تاکید امام راحل بر مرزبندی خط بین «مَحرم» و «نامَحرم» و نیز تاکید رهبری انقلاب وجود مرز بین «خودی» و «غیرخودی» از زاویهای در این هندسه میگنجد؛ چراکه حاکمیت نامحرم و غیرخودی و فرهنگ آن، به هر عنوان و هر نام تشکل و حزب و دستهای، حاکمیت «کفر» بر «ایمان» و نادیده گرفتن اصل نفی سبیل، در گسترهای به وسعت همان احزاب و تشکلهای سیاسی است.
🔺 اصل نفی سبیل اصلی قرآنی است، که نفی منکری به نام «تسلط کفار» است و در واقع زمینهساز تبدیل «منکرات کفار» به فرهنگ، در جامعه اسلامی میشود.
✍️ استاد حسن ابراهیمزاده
📚 امر به معروف و نهی از منکر احزاب؛ ص 29-30
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 جریانشناسی #دفتر_تبلیغات_اسلامی_حوزه_علمیه_قم/ بخش 17
💠 ظهور یک زاویه
🔺 ب- خط سیاسی
🔸 تقابل با #جامعه_مدرسین که در بخش قبلی (خط فکری دفتر تبلیغات) بر آن تأکید شد فقط منحصر به مباحث علمی و فکری_ فقهی نبود بلکه به عرصه #سیاست نیز كشیده شد.
🔸 به عنوان مثال این تقابل سبب شد در انتخابات #ریاست_جمهوری 58 با وجود اینکه نامزد مورد تأیید جامعه مدرسین دکتر #حبیبی بود، امثال #سيدحسين_موسوی_تبريزی كه عضو هيئت مديره دفتر تبليغات بود، به #بنی_صدر رأی دهد.
🔸 مؤيد دیگر این دوگانگی در عرصه سیاست را میتوان در دیداری که مرحوم #عبایی_خراسانی با مرحوم #هاشمی_رفسنجانی در یازدهم آبانماه سال 63 داشت، مشاهده كرد.
🔸 وی كه آن زمان عضو هيئت مديره دفتر تبليغات بود در تاریخ یاد شده با عدهای از کسانی که بعدا به جریان #اصلاحات مشهور شدند تقاضای محدود کردن جریان مقابل یعنی جامعه مدرسین را مطرح کردند.
ظاهراً کار آنها به جایی رسیده بود که هاشمی از آنان درخواست میکند، نگاه #حذفی و #طردی به جریان مقابل نداشته باشند و از کلماتی مانند محافظه کار مرتجع و ... استفاده نکنند.
🔸 مرحوم هاشمی از این دیدار میگوید: «عصر آقایان [سیدمحمد] #خاتمی[وزیر ارشاد اسلامی]، [محمد] عبائی [خراسانی]، [اسدالله] بیات، جعفری لنگرودی، هادی خامنهای، [مهدی] #کروبی، [محمدعلی] هادی [نجفآبادی] آمدند. نگران پیشرفت خط محافظهکار به تعبیر آنها از طریق جامعه مدرسین [حوزه علمیه قم] و حزب [جمهوری اسلامی] و [جامعه] روحانیت مبارز [تهران] و انزوای آقای #منتظری بودند و در این باره چارهجوئی میکردند.
🔹 گفتم باید حزب [جمهوری اسلامی] و [جامعه] روحانیت مبارز [تهران] تعدیل شود و تأکید کردم که رابطه خود را با آقای خامنهای [رئیس جمهور] بیشتر کنند و آنها را از برخوردهای حذفی و طرد دیگران تحذیر نمودم و استفاده تعبیراتی مثل راست و #محافظه_کار مرتجع را نادرست خواندم.»
🔸 جریان #شریعتمداری و خلع ایشان از مرجعیت و مصادره اموال #دارالتبلیغ اسلامی نیز می تواند یكی دیگر از اختلافات بلكه شاید بتوان گفت منشأ اختلاف علنی دفتر تبلیغات و جامعه مدرسین باشد.
🔸 این امر سبب تخالفهای سیاسی بعدی مانند ارائه لیست انتخاباتی مستقل در دوره اول #مجلس_خبرگان_رهبری و نیز #مجلس_شورای_اسلامی شد. لذا خط و ممشای سیاسی دفتر تبلیغات از اول تأسیس تا امروز در تقابل با جامعه مدرسین بوده است.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📚 معرفی کتاب|#نهضت_روحانیون_ایران
🔺 تاریخ موثق آن است که اخبار و وقایع چنانکه روی داده است بدون کم و کاست و یا #حب و #بغض نسبت به اشخاص نوشته شود و سیر زمان و گذشت ایام و تغییر نگرشها و بینشها موجب نادیده گرفتن و حذف برخی وقایع نگردد؛ بلکه باید سخنان و نوشتههای افراد مؤثر را که در زمان خود در سرنوشت جنبش مؤثر بودهاند آورد تا نسلهای بعد بتوانند دربارهی اندیشهها و اقدامات آنان، نفیاً و اثباتاً قضاوت کنند.
🔺 خوشبختانه علیرغم تلاش و کوشش فراوان رژیم #شاه، نهضت اسلامی، از آغاز تا اندزهای از این آفت در امان ماند؛ زیرا از یک سو اعلامیهها و سخنرانیهای #امام و دیگر #مراجع به تعداد فراوان تکثیر و در سراسر کشور توزیع میشد و از سوی دیگر برخی از روحانیون آگاه و دردمند با عبرت از غفلتهای گذشته و در کوران حوادث در صدد تدوین تاریخ نهضت برآمدند.
🔺 دوره ی کتاب نهضت روحانیون ایران که توسط فاضل دانشمند، حجتالاسلام والمسلمین #علی_دوانی تألیف شده، نخستین کتاب دربارهی شرح مبارزه #امام_خمینی و روحانیت بوده و از کتابهای معتبر در این زمینه است.
🔺 این کتاب نخست در سال ۴۱ و بلافاصله پس از ختم غائله #انجمن_های_ایالتی_و_ولایتی در یک جلد نوشته شد و پس از گذشت شانزده سال و با آغاز و گسترش دامنهی انقلاب اسلامی در سال ۵۶ و ۵۷ ، نویسنده در صدد برآمد تا اخبار و اطلاعات روزمرهی نهضت را ثبت و اسناد و مدارک مربوطه را تا آنجا که دسترسی داشته است جمعآوری نماید و نهایتاً تاریخ #نهضت_روحانیت_شیعه را از قدیمترین زمانها تا پیروزی انقلاب و تأسیس نظام #جمهوری_اسلامی و از آن پس تا نخستین سالهای #جنگ_تحمیلی با فقد امکانات و زحمات قابل تقدیری تدوین کند.
🔺 مرحوم حجتالاسلام والمسلمین علی دوانی، مؤلف مجموعه ده جلدی نهضت روحانیون ایران معتقد بود «نهضت روحانیت از #مشروطه تاکنون گسستگی نداشته است». چنین باوری او را ترغیب به ثبت این نهضت در تاریخ معاصر ایران کرد. وی با جمعآوری اسناد، اعلامیهها، نوارهای سخنرانی، عکسها و دیگر مدارک ارزشمند، هدف خود را دنبال کرد و بعدها کتابش را با نام نهضت روحانیون ایران منتشر نمود.
📚 کتاب نهضت روحانیون ایران در ۵ مجلد توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی – تهران در 2967 صفحه در سال 1377 چاپ دوم به زیورطبع آراسته شد.
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4904
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📸 #عکس_نوشته| ولایت فقیه، رمز پیروزی
💠 #آیت_الله_مصباح_یزدی: راز پیروزی ملت اسلامی پیروی از مقام ولایت و رهبر الهی است، از همین جهت دشمن همواره سعی میکند پیوند میان امام و امت را از بین ببرد.
🗓 9 دی 98 - مدرسه فیضیه
#فتنه_88
#بصیرت
#نهم_دی
#ولایت_فقیه
#امت_حزب_الله
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔖 #نقش_علما_در_تحولات_ایران_معاصر/ بخش 5
🔰 قیامهای مهم در دوره #رضاشاه
🔸 قیامهای مهمی که در این دوره بر ضد حکومت رضاشاه انجام شد، از این قرار است:
1️⃣ اولین قیام علیه رضاخان، در سال ۱۳۰۳ صورت گرفت که تا ۱۳۰۵ ادامه یافت. این قیام به رهبری #آقا_نوراللّه_اصفهانی و ملاحسین #فشارکی روی داد که از علمای #مشروطه_خواه بودند.
🔸 به دنبال تصویب قانون نظام وظیفه در سال ۱۳۰۴، مبارزه آنان گسترده شد. آقا نوراللّه اصفهانی از #اصفهان به قم مهاجرت کرد و عدهای از علما نیز به قم آمدند.
🔸 از این رو رژیم ناگزیر شد از ورود علما به قم جلوگیری کند. سرانجام آقا نوراللّه دچار کسالت شد و پس از آنکه تحت درمان پزشکان دولتی قرار گرفت، به طرز مشکوکی رحلت کرد.
2️⃣ در سال ۱۳۰۷ قیام #تبریز به رهبری دو تن از علما به نام های شیخ ابوالحسن #انگجی و میرزا صادق آقا صورت گرفت.
3️⃣ در سال ۱۳۰۷، قیام محدودتری نیز به رهبری شیخ محمدتقی #بافقی در قم به وقوع پیوست. در نوروز این سال، خانواده رضاشاه به قم آمدند و بدون حجاب وارد #حرم_حضرت_معصومه علیها السلام شدند.
🔸 این کار با مخالفت شیخ محمدتقی بافقی روبه رو گردید. به دنبال این واقعه، رضاشاه به قم آمد و شخصاً به ضرب و شتم آقای بافقی پرداخت و سپس وی را به شهر #ری تبعید کرد. #امام_خمینی بارها به دیدار وی در شهر ری می رفته و در اشعار خویش از او یاد کرده است.
4️⃣ در سال ۱۳۱۴، قیام حاج #آقا_حسین_قمی در #مشهد اتفاق افتاد که به قیام #گوهرشاد مشهور شد. در کنار حاج آقا حسین قمی، طلبه جوان دیگری نیز به نام شیخ محمدتقی، معروف به #بهلول، حضور داشت.
🔸 ایشان به دنبال این واقعه از ایران به #افغانستان رفت و به دلیل توهین به داود شاه، به مدت سی سال زندانی شد. او سپس به مصر رفت و در آنجا یک رادیو علیه رژیم #شاه راه اندازی کرد. وی پس از آن به ایران آمد. بهلول همواره از دوستداران امام خمینی به شمار می آمد.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4810
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📌 #پرسمان_اسباط
2️⃣1️⃣ پاسخِ پرسش دوازدهم اسباط/ بخش نخست
🔹 سؤال: اینکه #رهبر_معظم_انقلاب در جمع #بسیجیان تاکید بر کُنشی عمل کردن در مقابل #دشمن داشتند، به چه معناست؟
🔹 وظیفه حوزه علمیه در این زمینه چیست و چگونه میتواند در زمینههای مختلف، #کُنشی عمل کند؟
🔹 مسوولان و بزرگان حوزه به چه صورت میتوانند با کُنشی و ابتکاری عمل کردن، توطئههای دشمنان و جریانهای غیرانقلابی درون حوزه را خنثی کنند؟
◀️ در پاسخ به این پرسش، #پاسخهایی از سوی #اعضای_فرهیخته کانال به ادمین اسباط ارسال شد که ضمن تشکر از مخاطبین گرامی، در ذیل منتشر میشوند و به جهت کثرت پاسخها، از ذکر اسامی ادمین آنها صرف نظر میگردد.
1️⃣ شاید منظور آیت الله العظمی #امام_خامنهای دامت برکاته این باشد شما زمین مبارزه، مناظره را در برابر مخالفان و معاندان اسلام و انقلاب تعریف کنید، این معنای کنشی بودن باشد، نه اینکه منتظر باشید آنها شما را به زمین خود بکشانند و شما دنباله رو آنان باشید.
2️⃣ هیچ کس مثل #امام_خمینی (ره) و پس از آن مثل امام خامنهای کنشی عمل نکردند، قبل از آغاز نهضت، وقتی رژیم #وعاظ_تهران را جمع کرده بود و به آنها گفته بود درباره هرچیزی که سخن میگویید بگویید جز درباره #آمریکا و #اسرائیل و #شاه، و امام درست روی همینها انگشت گذاشت و سخنرانی کرد.
3️⃣ کنشی عمل کردن به معنای برخورد تند نیست، به معنای درست عمل کردن است آن هم در زمان و فضای مناسب، کاری که یاران امام و رهبری از آغاز نهضت تا به امروز انجام دادهاند و #روحانیت_اصیل طلیهدار آن بوده است.
4️⃣ فرصت و زمان دادن به برخی افرادی که میتوانند به جبهه حق وارد شوند هم نوعی از کنشی عمل کردن است. به عبارتی دیگر زمینه ی #بصیرت_افزایی آنها ایجاد شود، معنای جذب حداکثری هم همین است، البته همه ی افراد چنین نیستند برخی واقعاً «ختم الله علی قلوبهم» هستند.
5️⃣ به نظر میرسد #حوزه در نظم آموزشی و پژوهشی و حتی تبلیغی آنقدر که واکنشی عمل میکند، #کنشی عمل نمیکند، هرچه جلوتر میرویم آهسته آهسته در نظامهای غیر حوزوی هضم میشویم، البته این به معنای درست بودن حرف اعضای #نشست_دورهای_اساتید نیست که ساز عقب گرد را میزنند، آن هم به نام استقلال حوزه و پایبندی به نام سنتهای حوزه!!!
ادامه دارد ...
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📌 اختصاصی #اسباط:
🔖 جریان شناسی #نشست_اساتید/ بخش نخست
🔰 گزارشهای متفاوت از پیدایش این تشکل
🔺 چندی است که در فضای عمومی #حوزه سخن از تشکلی نوپا با نام «نشست دورهای اساتید» به گوش میرسد. اینکه در هر مجموعه صنفی، تشکلهای صنفی پدید آیند، امری طبیعی است ولی تأسیس چنین مجموعهای حساسیتهای فراوانی را تا کنون برانگیخته است و پرسشهای متعددی را بهوجود آورده است که باید از عوامل ایجاد این حساسیتها سخن گفت.
🔺 نوشتار پیش روی کوششی است در راستای معرفی پیشینه، ابعاد، ساختار، اهداف و بسترهای پدیداری این تشکل حوزوی؛ شاید گام کوچکی در راستای رفع ابهام از اذهان برداشته شود.
🔺 یکی از مهمترین مسئلهها درباره «نشست»، زمینهها و بستر شکل گیری آن است. در این زمینه از نگاه #موافقان و #مخالفان «نشست» گزارشهای متفاوتی به چشم میخورد.
🔺 برخی بر این باورند که حلقهی اولیه «نشست» از سالها پیش از حادثهای که در ادامه از آن یاد میکنیم، در قالب جلساتی با هم، هستهی اولیهای را شکل داده بودند و این اتفاق تنها یک زمینه بروز و ظهور بود، نه علت منحصره و اولیهی تأسیس «نشست».
🔺 برخی بر این باورند که اولین جرقههای تشکیل نشست اساتید مربوط به زمانی است که طرحی در مرکز مدیریت حوزه در حال بررسی بود که از نظر اساتید سطوح عالی با «#دروس_آزاد» در تنافی و تقابل بود.
🔺 این عده برای حراست از درس آزاد در حوزه به اعتراض پرداخته و جلسهای را با مدیریت وقت حوزههای علمیه ترتیب میدهند. در این روایت، همین جلسه اولین جرقهی تأسیس نشست به شمار میآید.
🔺 مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین #مهدی_هادوی_تهرانی تقریباً تنها منبع انحصاری روایت دست اول و جامع از زمینه و تاریخچه پدید آمدن «نشست» است. وی در این زمینه مصاحبهای تفصیلی دارد که در پُست های بعدی بخشهایی از آن مصاحبه را از نظر میگذرانیم.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📌 #پرسمان_اسباط
2️⃣1️⃣ پاسخِ پرسش دوازدهم اسباط/ بخش 2
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش دوازدهم:
6️⃣ یک طلبه بلند شد و به این آقای #واعظی و #دفتر_تبلیغاتی که امروز هم معلوم نیست با کیست؟ حرفی زد، ببینید دوستان و هم مسلکان این دفتر چگونه به آب و آتیش میزنند، برادر عزیز هرکس در حوزه، سخنی #انقلابی بزند متهم به #افراطی_گری میشود با همین بهانه هم میخواهند روح کنشگری را در #حوزه بکشند.
7️⃣ هفتهای نیست که در #حوزه_علمیه #همایش و نکوداشت و #کنگرهای برگزار نشود، پیشنهاد میکنم کنگرهای به این نام برگزار کنید «کنشگری و نقش تخریبی معمّمین #اصلاحطلب و #اعتدالگرا در آن».
8️⃣ خوشبختانه ابتکار عمل در برخورد کنشی به دست بدنهی حوزه است و متأسفانه در مسئولین و بزرگان حوزه این مسئله دیده نمیشود، متأسفانه خواص در حوزه از #طلاب و فضلا در لبیکگویی و درک درست از بیانات رهبری جلوتر هستند.
9️⃣ حوزههای علمیه خصوصاً #حوزه_علمیه_قم کنشی عمل میکند ولی نمیدانیم چرا #مؤسسات و مراکز حوزوی که نان نظام را هم میخورند، تبدیل به ترمز کنشگری شدهاند، #فتنه را فراموش کردید همین آقایان چه بر سر طلاب انقلابی آورده و میآورند.
🔟 #روحانیت و ملت ایران، #انتخابات سرنوشتسازی روبروی خود دارند، طلاب و فضلای انقلابی باید در دو ماه مانده به انتخابات کنشی عمل کنند والا مجبور خواهند شد سالهای سال واکنشی عمل کنند، مجلس به دست #معممین و مرعوبین #غربگرا بیافتد، دهها #برجام تصویب میشود که باید دنبال آن دوید، این دو ماه را باید دوید تا مجبور نشویم یک دهه بدویم.
ادامه دارد ...
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 بررسی شخصیت #سید_مهدی_هاشمی/ بخش 10
🔺 انحرافات فکری پس از انقلاب
🔟 «سند دهم»
🔸 با فرا رسیدن #دوم_خرداد ۷۶ و حضور گسترده مردم در انتخابات #ریاست_جمهوری، جریان منحرف مهدی هاشمی با سوءاستفاده از فضای بوجود آمده بار دیگر بر آن شد مسئله واهی عدم پشتیبانی مردم از #ولایت_فقیه و عقبنشینی آنان از مواضع اصولی انقلاب اسلامی را تبلیغ و القاء نمایند.
🔸 به دنبال برخورد قانونی #شورای_عالی_امنیت_ملی به ریاست جناب حجتالاسلام والمسلمین #محمد_خاتمی؛ رئیس جمهور محترم نسبت به ایجاد محدودیت برای آقای #منتظری، باند تبهکار مهدی هاشمی همگام با اهداف استکبار جهانی دست به فعالیتهای #اسرائیل پسند همچون #اعتصاب، #تحصن، #اغتشاش، آشوب در #نجف_آباد زده و همزمان #منافقین و #لیبرالها، #غربزدگان همسو با این باند تبهکار سعی در گستردهتر کردن فعالیتهای ضدانقلابی و کشاندن آن به شهر #اصفهان را داشتند که این توطئه با پیام #مقام_معظم_رهبری به مردم استان اصفهان و حضور گسترده آنان در صحنه خنثی گردید.
🔸 در بخش از پیام مقام معظم رهبری به مردم شهیدپرور استان اصفهان که در تاریخ 24 اردیبهشت 1377 صادر گردید آمده است: «اکنون چندی است دستگاه استكبار #آمريکا و عوامل #صهيونيست آنان با این گمان باطل که ملت ایران از اسلام و هدفهای امام كبير خود روی برگردانده، به توطئههائی دست زده و عوامل خود را در همه جا فعال کرده است.
🔹 در استان اصفهان بقایای منافقین و باند تبهکار مهدی هاشمی معدوم به فعالیتهای اسرائیلپسند روی آوردهاند و با اغفال برخی سادهدلان، موجب آزار و مزاحمت برای مردم عزیز و شریف نجفآباد که اخلاص و فداکاری آنان زبانزد همه است شدهاند و برای دوستان آمریکائی و #صهیونیست خود خوراک تبلیغاتی فراهم می کنند.
🔹 شما مردم قهرمان اصفهان بخصوص فرزندان عزیز بسیجیام و سایر جوانان متعهد و آگاه اجازه ندهید بقایای آن #باند_رو_سیاه که دل #امام عزیز را خون کردند، بار دیگر مجال فتنهگری پیدا کنند. و میدانم که اجازه نخواهید داد.
🔹 همچنین مردم شهیدپرور و عزیز نجفآباد، نگذارند که افتخاراتشان در دوران انقلاب و سالهای جنگ تحمیلی، بدست عناصر معلوم الحال مخدوش گردد و میدانم که نخواهند گذاشت.»
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=4885
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
🔰 #جریان_مخالف_دخالت_دین_در_سیاست/ بخش 11
📝 #یادداشت|حزب #کارگزاران
🔺 تشکلی موسوم به کارگزاران، محصول #دولت_سازندگی آقای علی اکبر #هاشمی_رفسنجانی و تحت مدیریت ایشان میباشد. برخی دلایل اساسی شکلگیری کارگزاران سازندگی را در ماهیت قدرت طلبانه جریان #روشنفکری جستجو میکنند.
🔺 غالب روشنفکران جویای قدرت، مبنای نظریه خود را بر این اساس قرار دادند که برای تحقق اهداف مورد نظر میبایست در پی تصاحب قدرت بود. به گفته #حسین_مرعشی جانشین دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی:
🔸 «حزب کارگزاران برای به دست گرفتن قدرت تشکیل شده است. یعنی حزب تشکیل نشده که #دعای_ندبه و #دعای_کمیل برگزار کند یا #بنیاد_خیریه باشد که به #فقراء رسیدگی کند.
🔸 کارگزاران مثل هر حزبی که در دنیا به وجود میآید، یک ایدههایی دارد و برای پیاده کردن آن ایدهها هم ابزارهایی را احتیاج دارد که آن ابزارها، ابزارهای قدرت است یعنی در واقع قدرت را میگیرد.»
🔺 این رویکرد روشنفکرانه کارگزاران به مقوله قدرت، الزاما با ماهیت غیر دینی نیز همراه بوده است. در این رویکرد، دین امری فردی و دارای ساحتی غیر اجتماعی و غیر سیاسی تلقی شده است به همین دلیل در مرامنامه حزب کارگزاران نیز بحثی از #ولایت_فقیه مشاهده نمیشود.
🔺 این تشکل خود را جریانی مستقل از چپ و راست میداند و هدف خود را برقراری آرامش، امنیت و #اعتدال در کشور عنوان میکند.
🔺 آنچه کارگزاران سازندگی را به عنوان یک جریان روشنفکری دینی برجسته میسازد، رویکرد آنان به ویژه در استراتژی فرهنگی #لیبرالیستی است.
🔺 پذیرش #مدرنیسم و مبانی فکری آن از جمله اعتقاد به #سکولاریسم و #تساهل و #تسامح و عدم حساسیت در برابر کم رنگ شدن ارزشهای دینی در جامعه، از نمادهای فرهنگ لیبرالیستی این جریان بوده است.
🔺 این استراتژی فرهنگی را میتوان در عملکرد وزارت ارشاد در دوره مسئولیت آقای عطاء الله #مهاجرانی که مسئولیت و دبیری کمیته فرهنگی کارگزاران سازندگی را نیز برعهده داشت مشاهده کرد، به طوری که در این دوره شبهات و تحریفات دینی در جامعه اسلامی رشد بی سابقهای یافت.
✍️ حجت الاسلام محمد ملکزاده
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2141
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892
📌 #پرسمان_اسباط
2️⃣1️⃣ پاسخِ پرسش دوازدهم اسباط/ بخش 3 و پایانی
◀️ ادامه پاسخ مخاطبان گرامی اسباط به پرسش دوازدهم:
1️⃣1️⃣ به نظر من منظور #رهبری از کنشی عمل کردن پرداختن به مسائل #اصلی است، مثل #انقلابی_گری، همراهی با نظام، تلاش برای #اصلاح ساختاری حوزه، حفظ حرمت بزرگان، نه مساول جزئی.
🔸 متأسفانه بعضی از طلاب کنشی عمل میکنند اما در مسائل جزیی آنجایی که باید کنشی عمل کنند غایب هستند روی این موضوع کار کنید، ایده بدهید.
2️⃣1️⃣ بهتر است شما در کانالتان اول کنش و واکنش را برای برخی طلبهها توضیح دهید، چهل سال از انقلاب گذشته برخی در فضایی دارند درس میخوانند که تعریف این دو واژه را هم بلد نیستند.
🔸 حداقل یک الف و لامی سرش بیاورید تا بعضی از این #متحجرین هم ترغیب پیدا کنند به دنبال معنای آن باشند. خدا عاقبت حوزه را با برخی مارهای خوش خط و خال ختم به خیر کند. باید مینوشتید «اَلکُنش فی الحوزه العلمیه»!!!
3️⃣1️⃣ تجمع حماسی طلاب و فضلای حوزه علمیه قم به همراه بسیاری از بزرگان در نقد و نفی #برجام پس از تصویب آن در #مجلس، در مدرسه #فیضیه یکی از بزرگترین تجمعهای حوزیان در قبل و بعد از انقلاب در ابن مدرسه بود که نشان از #بصیرت حوزیان داشت.
🔸 امروز این حرکت، حرکت کنشی حوزه محسوب میشود، حرکتی که دولت را مجبور کرد #استاندار و معاون سیاسی خود در قم که جزو معممین بودند را کنار بزند، این کنار زدن ثابت کرد #دولت هم نتوانست با سرکار گذاشتن دو معمم در قم بتواند نفوذ خود را در حوزه افزایش بدهد و این دو معممِ طرفدار برجام بتوانند حرفی برای گفتن در قم و به ویژه در بین حوزویان داشته باشند.
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1866006547C4bbc9c7892