🚩 نقش علما در تشیع ایرانیان
🔹 ورود امام رضا، حضرت معصومه و شاه چراغ (علیهم السلام) به ایران و صدها امامزاده دیگر در سراسر ایران، از جمله دلایل مهم گرایش مردم ایران به مذهب #تشیع میباشد.
🔹 همچنین در عصر #آلبویه، زمینههای تبلیغ فراهم شد. در این دوره، کتابهای مهم شیعی، مثل #تهذیب ، استبصار، #کافی و من لا يحضره الفقيه تألیف شد و بزرگانی چون شیخ صدوق، شیخ مفید، شیخ طوسی، سید مرتضی و سید رضی، اسلام شیعی را به مردم معرفی کردند.
🔹 در دوره ایلخانان، علامه #حلی به مدت حدود ده سال در ایران حضور یافت. ایشان که در علوم اسلامی، از جمله فقه، کلام و … ، مهارت خاصی داشت، به ترویج احکام همت گماشت.
🔹 همچنین باید از تلاشهای ارزنده خواجه نصیرالدین #طوسی یاد کرد. همه این فعالیتها در گرایش ایرانیان به تشیع نقش مهمی داشته است.
🔹 حلقه آخر این جریان، تأسیس دولت #صفویه، رسمیت یافتن مذهب تشیع، دعوت از علمای شیعه از سراسر جهان اسلام و حضور آنان در ایران بوده است. این همه سبب گردید تا پس از طی ده قرن، سرانجام در عصر صفویه، اسلام شیعی در ایران گسترش یابد و به یک مکتب و مذهب فراگیر در این کشور تبدیل شود.
📚 منبع: کتاب تحولات سیاسی اجتماعی ایران معاصر به قلم حجت الاسلام والمسلمين نجف لک زایی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3616
🆔 @asbaat_ir
🔰 جریان تجدیدنظر طلب در عقاید شیعه/ بخش سوم
📝 #يادداشت| شیخ ابراهیم زنجانی از صدور حکم اعدام #شیخ_فضل_الله_نوری تا تاثیرپذیری از #وهابیت
🔻 شیخ ابراهیم زنجانی فرزند محمد هادی زنجانی، در تاریخ دهم ذیحجه ۱۲۷۲ه.ق. در سرخه دیزج از توابع زنجان به دنیا آمد. او در ۸ سالگی وارد مکتب خانه شد و در ۱۶ سالگی(۱۲۸۸ق) پدرش را از دست داد.
🔻 او پس از فوت پدر به کار مکتب داری مشغول شد و در همین ایام به زن بیوهای دل بست و خاطره آن را که گفته میشود به کامیابی پنهان نیز کشیده شد تا پایان عمر از یاد نبرد.
🔻 فرزندان مربوط به ازدواج دومش همچون پدرشان دارای اعتقادات دینی محکمی نبودند به عنوان مثال دو دختر وی از این ازدواج، از پیشگامان #کشف_حجاب در دوران پهلوی بودند.
🔻 شیخ ابراهیم زنجانی، از زمره دانشآموختگان حوزه دینی نجف، و واعظان زنجان در عصر #قاجار است که داراي شخصيتی نامتوازن و سرشار از افراطها و تفريطهاست، وی ابتدا به سنت معمول طلاب و عالمان دین، از انجام فرائض و حتی مستحبات دینی غافل نبود.
🔻 اما به مرور دچار استحاله فکری گردید وآموزههای آن فاصله گرفت و با تاثیرپذیری از افکار شبه وهابی در ایران، با این جریان همراه شد. و در کسوت روحانيت به همسويي با عناصر دينستيز در عرصه سياست و اجتماع پرداخت و حتی زمينه اعدام شيخ فضلالله نوري و تبعید ملا قربانعلی زنجانی را نیز فراهم ساخت.
✍️ حجت الاسلام محمد ملکزاده
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3606
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
#پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 2️⃣ #سیدمصطفی_خمینی/ بخش چهارم 🔰 #فرزند_خلف_خمینی 🔺پس از واقع
#پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
2️⃣ #سیدمصطفی_خمینی/ بخش پنجم
🔰 #حلقه_وصل_مبارزین
🔺با ظهور رهبر سیاسی ـ مذهبی و قدرتمندی چون #امام_خمینی (ره)، مبارزان مسلمان از ایران، عراق، کشورهای اسلامی، اروپا و امریکا متوجه #نجف_اشرف شدند و با وجود اختلاف نظرها و برخورداری از سطوح مختلف فکری و مبارزاتی، رهبری حضرت امام را پذیرفتند.
🔺در مقاطعی، حتی نیروهای #چپ_گرا و مخالفین رژیم #پهلوی با گرایشهای غیراسلامی نیز سعی فراوانی به عمل آوردند که از حمایت امام خمینی (ره) برخوردار شوند، اما موفق نشدند. در این شرایط حاج آقا مصطفی یکی از بااهمیتترین و سختترین نقشها را در ایجاد و برقراری رابطه با مبارزان علیه حکومت پهلوی در سطوح مختلف برعهده گرفت.
🔺در یکی از گزارشهای #ساواک در تاریخ 18 اسفند 1352 در این زمینه آمده است: «مصطفی خمینی که سرپرستی قسمت اجرایی فعالیتهای خمینی را برعهده دارد، در ضمن، مسئولیت ارتباطات خارج از عراق نیز برعهده وی است و با سفرهایی که انجام میدهد بر فعالیتهای خارج، نظارت مینماید».
🔺عمدهترین انگیزۀ سفرهای متعدد حاج آقا مصطفی به کشورهای اسلامی از جمله عربستان سعودی، سوریه، لبنان و کویت، ارتباط با مبارزین مسلمان ایرانی و طرفداران غیر ایرانی امام خمینی (ره) و راهنمایی آنها بود که در بسیاری موارد در قالب زیارت دو طرف انجام میگرفت.
🔺از طریق حاج آقامصطفی، کارهای بیرون از #نجف در رابطه با حضرت امام هماهنگ میشد و ایشان با تیزهوشی و تیزبینی خاصی که در مسائل سیاسی داشت، حد و حدود ارتباط افراد را با حضرت امام تنظیم میکرد.
🔺ایشان به برخی افراد اصلاً اجازه ملاقات با حضرت امام را نمیداد؛ مثلاً، تیمور بختیار زیاد سعی کرد که با حضرت امام در ارتباط باشد، به وسیله بسیاری از افراد پیغام و سلام فرستاد که به نحوی برای حفظ وجهۀ خود در مخالفت با رژیم #شاه با حضرت امام دیدار کند، ولی به او اجازه داده نشد.
🔺البته حضرت امام در جریان این امر بود و خود ایشان به صراحت گفته بودند: به هیچ وجه حاضر به همکاری با تیمور #بختیار علیه رژیم پهلوی نیستند.
ادامه دارد...
🆔 @asbaat_ir
🔻 جبهه مشارکت ایران اسلامی
🔸 این حزب آذرماه سال ۱۳۷۷ شمسی تأسیس شد. از ابتدا تا سال ۱۳۸۵ #محمدرضا_خاتمی دبیرکل آن بود و بعد از وی محسن میردامادی دبیرکل شد. هسته اصلی این حزب از دانشجویان پیرو خط امام تشکیل شده بود. افرادی از طبقه متوسط شهری با گرایش چپ اسلامی که شاخصه اصلی آنان، آرمانگرایی و عملگرایی بود. آنان از #نواندیشان_دینی محسوب میشدند که قرائت انسانگرایانهای از اسلام داشتند.
🔸 آنان شعار خود را «ایران برای همه ایرانیان» و «معنویت، عدالت، #آزادی» قرار دادند. ظاهرا شعارها مخالفتی با نظام اسلامی و انقلاب نداشت و حزب بر رفتار مسالمتآمیز تأکید میکرد اما در صحنه عمل، چیز دیگری را نشان میداد.
🔸 #حزب_مشارکت در پی «سکولاریزه کردن ایران» و «استحاله نظام اسلامی» بود. و برای رسیدن بدین منظور، «فتح سنگر به سنگر تا رسیدن به فرماندهی» را راهبرد خود قرار داده بود. #حجاریان در مصاحبهای که ۱۷ آذر ۷۷ با روزنامه دولتی ایران ترتیب داد، بدین منظور تصریح کرد. بر اساس این راهبرد، «گرفتن قدرت در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی» در دستور کار حزب بود تا موفق به تاسیس دولتی شوند که قدرت در انحصار آن باشد.
🔸 فتح سنگر به سنگر با موانعی روبرو بود که باید از سر راه برداشته میشد. لذا برای برداشتن موانع قدرت یافتن، اقدامات متعددی انجام دادند که موارد زیر نمونههایی از آن است.
1️⃣ استفاده ابزاری از قتلهای زنجیرهای
2️⃣ شرکت در راهاندازی بلوای تیرماه ۷۸
3️⃣ #تحصن در مجلس ششم
4️⃣ تنظیم نامه درخواست نوشیدن #جام_زهر توسط رهبری
5️⃣ شرکت در طرح خروج از حاکمیت
6️⃣ طرح عبور از رهبری
7️⃣ شرکت در #فتنه ۸۸
🔸 حزب مشارکت در طراحی و راهاندازی فتنه ۸۸ شرکت فعال داشت. سران اين حزب با ارائه طرحی كه به «مانيفست براندازی» مشهور شد دقیقاً در راستای براندازی نظام حركت كردند.
🔸 از همين روی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در تاریخ ۲۸ فروردین ۸۹ به علت «اقدامات خلاف قانون اساسی، قوانین موضوعه و خلاف اساسنامه و مرامنامه، توسط حزب مشارکت»، پروانه حزب مشارکت را توقیف نمود. و مقامات قضایی نیز بر اساس اسناد موجود، در 25 ارديبهشت 89 حکم به انحلال حزب دادند و فعالیتهای حزب را غیرقانونی اعلام کردند.
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| الیگارشی یهود حاکم بر یثرب (مدینه)
🔺 یکی از مدعیات دکتر #فیرحی اين است كه مدل حاکمیتی قبل از ورود حضرت رسول (ص) به یثرب، مدل شورایی بود و حضرت رسول(ص) برای اداره جامعه خود، هیچ مدل تاسیسی ارائه نکرده و همین مدل را امضا نمودند.
🔺 شواهد نشان میدهد که مدل دولت شهر یثرب هم مدلی #الیگارشی منتها مبتنی بر حاکمیت یهود بر این شهر بود. برای بررسی بهتر این مساله قدری راجع به تاریخچه و ویژگیهای یثرب توضیح خواهیم داد.
1️⃣ یثرب بر خلاف مکه که اقتصادش بر پایه سوداگری وتجارت بنا نهاده شده بود، اقتصادی #فئودالی و مبتنی بر زراعت و باغداری و کشاورزی داشت.
2️⃣ در یثرب دو قبیله عرب به نامهای #اوس و #خزرج که خزرج جمعیتی بسیار بیشتر از اوس داشت زندگی میکردند؛ در کنار این دو قبیله عمده عرب، سه قبیله یهودی که در مجاورت مدینه حضور داشتند، زندگی می کردند، آنها عبارت بودند از: بنی نضیر، بنی قریظه و بین قینقاع.
3️⃣ قبایل اوس و خزرج هر کدام محلی برای شور سران خود داشتند که به #سقیفه مشهور بود. چیزی شبیه به #دارالندوه مکه، منتها باز هم تنها مردان آزاد و بالغ حق اظهار نظر داشتند که البته اظهار نظر آنها در برابر شیخ و بزرگ قبیله،کان لم یکن بود.
🔺 شیوه اقتصادی حاکم بر #مدینه فرصت بسیار مغتنمی برای یهودیان ایجاد کرد که با ایجاد اختلاف و درگیری بین دو قبیله عرب حاضر در یثرب یعنی اوس و خزرج، آنها را سرگرم جنگ و نزاع و درگیری و ناامنی کرده و خود مشغول زراعت و کشاورزی و عمران و آبادانیِ مزارع و باغات و استحکام حصونشان شوند.
🔺 ضمن اینکه آنها در کنار اشتغال به زارعت در صنعت #اسلحهسازی نیز تبحر یافته و با ایجاد نزاع و درگیری بنیانافکن بین اوس و خزرج، که منجر به جنگ می شد، بازار بسیار بزرگی برای فروش اسلحه های خود ایجاد میکردند. (ر.ک: حضارة العرب في عصر الجاهلية، ص ۱۷۸)
🔺با سرگرم شدن اوس و خزرج به جنگ و درگیری، که لازمه آن ناامنی و عدم رشد اقتصادی بود، بیش از پیش نیاز به پول برای خرید مایحتاج زندگی و اسلحه پیدا کردند، این نیاز آنها را به سمت یهودیان میکشاند و #یهودیان هم با یک شیوه همیشگی یعنی دادن قرض ربوی به آنها پول مورد نیازشان را تامین میکردند.
🔺 از طرفی اوس و خزرج توانایی بازپرداخت آن قرض ربوی را نداشتند و یهودیان در مقابل قرض خود، زمینهای آنها را صاحب میشدند و بعد هم برده و فرزندان آنها را، در نتیجه اوس و خزرج بعد از یک پروسه زمانی کاملا به خاک سیاه نشانده و استثمار کامل شده بودند.
🔺 قدرت اقتصادی و البته خباثت یهودیان که مدام سعی در ایجاد تفرقه بین اوس و خزرج داشتند، منجر به ایجاد قدرت سیاسی فراوان برای یهودیان شد و عملا دولت شهر یثرب هیچ اختیاری از خود نداشت و به مثابه یک شهر استعمارزده و استثمارشده کاملا در اختیار اراده و سیاست های یهودیان قرار گرفت.
🔺 آیات 99 تا 103 سوره آلعمران به خوبی نشان میدهد که یهودیان بعد از ورود پیامبر به #یثرب که نام آن شهر را به مدینه تغییر داده و مقر حکومت خود کرده بودند، در صدد بودند تا مجدد سلطه و نفوذ خود را بازیابند و این آیات قرآن در مقام هشدار به مسلمین و یادآوری گذشته #استثمارزده و افتراق و زندگی رقت آمیز آنهاست.
🔺 لذا نه مکه دیکتاتوری محض مورد نظر دکتر فیرحی بود و نه یثرب مدل شورایی و دموکرات مورد نظر ایشان، بلکه هم مکه و هم یثرب هر دو الیگارشی بودند. الیگارشی قریش در مکه و الیگارشی یهود در مدینه! و پیامبر اسلام با هردوی این الیگارشیها مبارزه کردند و مدلی خاص و ویژه برای حکومت بنا نهادند.
✍️ حجت الاسلام محمد علی رنجبر
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2400
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 3️⃣ #علی_یونسی/ بخش نخست 🔰 #تجربه_قضاوت: 🔺 علی یونسی در خصو
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش دوم
🔰 #حامی_حصر_منتظری:
🔺 در کنار بسیاری از رسانههای خارجی و حتی برخی از مقامات #آمریکایی و #اسرائیلی، طیفی از #اصلاحطلبان نیز در داخل کشور به دنبال عمومی کردن مطالبات خود برای برداشته شدن #حصر هستند. نکته قابل توجه در این زمینه این است که این مطالبه از جانب طیفی صورت میگیرد که قبل از این از دست اندرکاران و حامیان حصر منتظری بودند.
🔺 این مسئله به قدری مشخص و واضح است که #عباس_عبدی از فعالین اصلاحطلب نیز در یکی از یادداشتهای خود به این مسئله اشاره میکند و ادعای اصلاحطلبان برای رفع حصر را در حالی که خود از دست اندرکاران و حامیان حصر آیتالله #منتظری بودند بیمورد میداند.
🔺 يكی از اين شخصيتها اصلاحطلب، علی يونسی است. وی در بازدید از غرفهی انصاف نیوز در نمایشگاه مطبوعات در خصوص حصر #موسی و #كروبی گفت: «دولت اختیاری در این زمینه ندارد، اما میتواند زمینه را فراهم کند. اما خیلیها نمیخواهند، همیشه میخواهند جو با التهاب باشد. شرایط اگر آرام شود و از جو سیاسی فاصله بگیریم، اگر فضا عادی و آرام شود ممکن است که دولت بتواند به این وعدهاش برسد.»
🔺 اين اظهارات توسط شخصيتی مطرح میشود كه در برهه مسئوليت امنيتی خويش از حامیان حصر منتظری بود تا جايی كه بعد از برداشته شدن حصر منتظری در جلسه #خانه_احزاب گفت: «صحبتهای امام برای ما حجت است و اجازه نمیدهیم کسی منتظری را وارد فعالیتهای سیاسی کند؛ این عمل جرم است و با شدت با آن برخورد میکنیم و از احزاب خواستهایم که به دیدار آقای منتظری نروند.»
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| تبیین جریانهای مختلف فکری جهان اسلام برای برون رفت از افول تمدنی
🔹 مرحله #بیداری_اسلامی نقطه عطفی برای نهضتهای فکری-معرفتی جهان اسلام بود و آنها را به نوعی خودباوری هویتی و غیریتسازی در مقابل غرب واداشت.
🔹 در این مرحله نهضتهای فکری-معرفتی جهان اسلام متنوع و متکثر شدند. با توجه به این تنوع و تفاوتها، بهطور کلی میتوان 4 موج برای نهضتهای فکری-معرفتی جهان اسلام بیان کرد.
1️⃣ موج اول: دعوت
🔹 نخبگان جهان اسلام اولین افرادی بودند که در مواجهه با صعود تمدنی و جریان استعماری غرب و استبداد حاکمان اسلامی، دوران اوج تمدن اسلامی را به یاد آوردند. تلاش نخبگان جهان اسلام برای برون رفت از این افول تمدنی را میتوان در جریانها و مکاتب فکری و رویکردهای سیاسی و اجتماعی زیر خلاصه کرد.
🔺 الف) الگوگیری از #غرب برای پیشرفت و نوگرایی
🔸 مهمترین ویژگیهای این گرایش عبارتنداز:
🔻 اصالت و برتری تمدن غرب را میپذیرد و مسلمانان را برخوردار از این توانایی میداند که در کسب فناوری و تمدن غربی موفق عمل کند زیرا علم غربی را برگرفته از #علوم_اسلامی میپندارد.
🔻رویکرد مثبت این گرایش به تمدن غربی سبب غفلت از چهره استعماری غرب شده است بهطوری که به هیچوجه جهتگیری ضد غربی ندارد و به غرب بیاعتماد و بد بین نیست و تضادی بین اسلام و تمدن اروپایی نمیبیند. البته با این وجود «از موضع قدرت به اروپاییان نگاه میکند».
🔻 آنان اندیشه پاناسلامی ندارند و نگرش آنان کاملاً محدود است. رفاعه طهطاوی، شبلی شمیل، خیرالدین پاشا تونسی، طه حسین، یعقوب صنوع، میرزا #ملکم_خان، سید احمد خان از این دستهاند.
🔸 در مجموع این جریان اولویتها و علقههای دینی نداشتند و به اسلام بهعنوان برنامه جامع برای پیشبرد امور سیاسی و اجتماعی نمینگریستند. بنابراین نتوانستند پایگاه مردمی بهخصوص در بین متدینان کسب کنند.
✍️ حجت الاسلام محسن محمدی
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3628
🆔 @asbaat_ir
🚩 دلایل لزوم سیاسی بودن حوزه و روحانیت از منظر رهبری
1️⃣ وابستگی این نظام به روحانیت
🔺 مقام معظم رهبری در اين زمینه میفرمايند: «نظام #جمهوری-اسلامی به طبیعت خود، نظامی وابسته به علمای دین است؛ و علمای دین، هم از این حیث که در پدید آوردن این نظام سهم وافر را داشتهاند و هم از این جهت که مردم درباره نظام به آنها مراجعه میکنند و هم از این جهت که خود از جهات مختلف و در مشاغل مختلف، در نظام مسؤولند… باید از وضعیت و موجودیت نظام، آن چنان که هست، مطلع باشند.»
2️⃣ نیاز نظام به روحانیت
🔺 به اعتقاد رهبر معظم انقلاب: «علت فعّالیت #حوزههای_علمیّه ... نیاز #حکومت_اسلامی است که در طول تاریخ بعد از حکومت امیرالمؤمنین و امام مجتبی (علیهما الصّلاة والسلام)، دیگر حکومتی با این خصوصیّات، متکّی بر احکام و مقرّرات دینی تا امروز تشکیل نشده است.
🔸 این اوّلین بار است که حکومتی بر اساس #قرآن تشکیل میشود و جامعهای اسلامی ـ با همه مشکلات و زحماتی که این کار داشته و دارد ـ به وجود آمده است. این نظام و حکومت الهی، برای عمل، اوّلاً به معارف و مقرّرات اسلامی احتیاج دارد. ثانیاً در برخی از جاها به اشخاصی برای اداره بعضی از امور این نظام نیاز است که بایستی این دو نیاز را حوزهها تأمین کنند.»
3️⃣ مصلحت مردم
🔸 از منظر رهبر معظم انقلاب، بیرغبتی روحانیت نسبت به مسائل سیاسی موجب میشود تا مردم نگران شوند. به همین دلیل لازم است تا به خاطر #مصلحت مردم، به مسائل سیاسی و انقلابی توجه نمایند.
🆔 @asbaat_ir
📸 #عكس_نوشته| پرهيز از اشرافيت در حوزه
#امام_خمینی (ره): تشريفات حوزههای روحانیت دارد زیاد میشود. وقتی تشريفات زياد شد، محتوا كنار میرود. وقتی ساختمانها و ماشينها و دم و دستگاهها زياد شود، موجب میشود بنيه فقهی اسلام صدمه ببيند. يعنی با اين بساطها نمیشود #شیخ_مرتضی و #صاحب_جواهر تحويل جامعه داد.(صحيفه امام ج 19 ص 42)
#اشرافيت
#حوزه_علميه
#ساختمان_سازی
🆔 @asbaat_ir
پایگاه جریانشناسی اسباط
#پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان 2️⃣ #سیدمصطفی_خمینی/ بخش پنجم 🔰 #حلقه_وصل_مبارزین 🔺با ظهور ره
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
2️⃣ #سیدمصطفی_خمینی/ بخش ششم
🔰 #بصیرت_و_هوشمندی_سیاسی
🔺سید مصطفی خمینی در طول اقامت دوازده ساله در نجف اشرف، همواره در کانون توجه دولت عراق بود و آن دولت از طرق مختلف در صدد جلب موافقت سید مصطفی و از طریق وی، حضرت امام برای همکاری مشترک علیه دولت ایران بود؛ اما او رویه ای همسو و کاملاً هماهنگ با #امام_خمینی(ره) داشت و حضرت امام نیز هیچ گاه حاضر به همکاری با دولت عراق نبودند. اسناد و مدارک موجود اثبات می کنند که دولت عراق به هیچ موفقیتی در این زمینه دست نیافته است.
🔺البته سید مصطفی با هوشمندی از امکاناتی که دولت عراق برای مبارزین ایرانی مخالف #شاه قرار می داد بهره گرفت بدون اینکه باجی به دولت عراق بدهد. از جمله دولت عراق از مخالفین سیاسی دولت ایران و مبارزین ایرانی دعوت کرد که از طریق رادیو بغداد، علیه حکومت ایران تبلیغ کنند. دولت عراق به حاج آقا مصطفی نیز چنین پیشنهادی را داد.
🔺ایشان که از جوانب امر و احتمال سوء استفاده و تبلیغات منفی علیه حضرت امام و پیامدهای مشابه، بیمناک بود و از طرف دیگر نمی خواست این فرصت خوب از دست برود، به صورت غیرمستقیم، از این فرصت استفاده کرد. بدین ترتیب که از سید محمود دعایی، از مبارزین ایرانی مقیم نجف اشرف و از یاران نزدیک حضرت امام خواست که از طریق رادیو صدای روحانیت که از طریق رادیو بغداد پخش می شد، در انطباق با اهداف #نهضت_اسلامی، علیه رژیم #پهلوی تبلیغ کند.
🔺هدف این بود که اگر واکنش و پیامد منفی به دنبال داشت، آن را یک اقدام شخصی قلمداد کنند و پای امام خمینی(ره) و نهضتش به میان کشیده نشود. اگر هم پیامدهای مثبتی داشت، از آن به نفع نهضت استفاده کنند. چنین نیز شد و به مدت هفت سال از این رادیو به نفع نهضت تبلیغ شد. این امر، هوشیاری سیاسی حاج آقا مصطفی را به خوبی می رساند.
🔺مورد دیگر آموزش عده ای از مبارزین ایرانی و آموزش مبارزه مسلحانه توسط دولت عراق بود. حاج آقا مصطفی در این مورد نیز با هوشیاری کامل عمل کرد و بدون اینکه پای خودش و حضرت امام در میان باشد، موفق به استفاده از این فرصت شد و افراد آموزش دیده در خدمت نهضت اسلامی قرار گرفتند. عده ای از این ها، مأموریت محافظت از جان امام را نیز در #نجف_اشرف، برعهده گرفتند.
🔺در سال های پس از انعقاد #قرارداد_الجزایر که به ظاهر روابط دو کشور ایران و عراق عادی شد و از تیرگی روابط کاسته شد، عرصه بر مبارزین تنگ گردید و محدودیت هایی برای امام خمینی (ره) و حاج آقا مصطفی نیز پدید آمد. در این سال ها شایعات و خبرهای مختلفی در مورد تغییر محل تبعید یا ترور حضرت امام و حاج آقا مصطفی مطرح گردید. به طور مسلم این مدت، جزو سخت ترین دوران تبعید حضرت امام و سید مصطفی می باشد.
ادامه دارد...
🆔 @asbaat_ir
🚩 اسلام، زیر بیرق کفر نمیرود
🔸 مورخین مشروطه در شرح حوادث روزهای آخر عمر شیخ، تصریح دارند که از سفارت روسیه کسانی نزد شیخ آمدند و گفتند: ما حاضریم بیرق روسیه را بالای خانه شما نصب کنیم تا جانتان در حفظ و پناه امپراتور تزاری قرار گیرد، ولی شیخ زیر بار نرفت و به قول اعظام الوزاره، فرمود: اسلام، زیر بیرق کفر نخواهد رفت!
🔸 از این برگ زرین تاریخی، نیک معلوم میشود که شیخ صرفا روی عقیده و تشخیص شرعی خویش عمل می کرده و در ستیز با مشروطه، اهل هیچ نوع زد و بند با سیاستهای خارجی یا وابستگی به استبداد نبوده است.
🔸 فراموش نکنیم که اقدام مردانه شیخ در تن زدن از پناهندگی به بیرق روسیه، زمانی صورت گرفت که محمدعلیشاه با یارانش سراسیمه به دامن روسها گریخته بود.
🔸 ناگفته پیداست که روسها نمیخواستند به اصطلاح «قربة الى الله»! جان شیخ را در آن وانفسا حفظ کنند، بلکه غرضشان از این پیشنهاد صرفا دستیابی به مطامع سیاسی خویش بود.
🔸 آنان میدیدند که در کشاکش مشروطه، عوامل انگلستان، بازی را به مقدار زیادی از آنها برده اند و لذا در جنگ قدرتی که با انگلیسیها در ایران داشتند، وزنههای شاخص و قوی ضد انگلیسی همچون شیخ شهید که حضور پر قدرتشان در عرصه اجتماع و سیاست ایران، موازنه قوا را به زیان بریتانیا برهم میزد و عرصه را بر تُرکتازیِ مطلق یپرمها و تقیزادهها و حسینقلیخان نوابها تنگ میساخت «بالملازمه» به سود روسهای بازیخورده و نیمه مغلوب بود.
🔸 خاصه آنکه پیش بینی میشد که، بامداد نوشين مشروطیت خیلی زود خماری در پی خواهد داشت و گرگ و میشِ صبح مشروطه، سریعا جای خود را به طلوع خورشید حقیقت و تنبه غافلان و رسوایی غوغاگران خواهد داد و در نتیجه، اتحاد صوری و موقت اولیه (بين مشروطه چیان فاتح) بدل به تفرقه و اختلاف خواهد شد و از میانه آشوب، مجددا آفتاب شیخ شهید سر به تابش برخواهد داشت.
🔸 رمز اینکه روسها جان محمدعلیشاه را نجات دادند و حقوق گزافی را نیز برای وی (به عنوان مقرری ماهیانه) بریده و مشروطهچیان را وادار به پرداخت آن کردند و بعد هم او را به روسیه بردند، همین بود که میخواستند در کشاکشهای بعدی خویش با حریف لندنی، از وی به صورت سنگ بزرگی در ترازوی سیاست خارجی خود در ایران، بهره جویند.
🔸 لذا با این انگیزه به سراغ شیخ هم آمدند، اما شیخ – که پروای حفظ ابروی اسلام را داشت – دست رد به سینه آنان زده و فرمود: اسلام، زیر بیرق کفر نخواهد رفت!
#شيخ_فضل_الله
#مشروطيت
#روحانيت_متعهد
#روحانيت_اصيل
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3634
🆔 @asbaat_ir