eitaa logo
وجوهات شرعیه و احکام
301 دنبال‌کننده
583 عکس
317 ویدیو
1 فایل
@hoseinzadeh313 سوالات خود را از امام جماعت مسجد بپرسید
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸خرید فیش حج به صورت آزاد ⁉️ شخصی از لحاظ مالی برای عزیمت به حج تمتع، مستطیع شده است ولی فعلاً امکان ثبت نام از طریق سازمان حج و زیارت وجود ندارد؛ آیا بر او واجب است که فیش آزاد حج به قیمتی بسیار گرانتر خریده و به حج برود یا می‌تواند منتظر بماند تا امکان ثبت نام فراهم شود؟ ✅ در صورتی که خرید فیش آزاد، منع قانونی نداشته و از نظر مالی توان تهیه آن را داشته باشد، باید فیش تهیه کند و به حج مشرف شود.
🔸صَرف هزینه حج برای فقرا ⁉️ سال‌های قبل جهت انجام فریضه حج ثبت نام کردم، آیا جایز است از تشرف انصراف داده و کل هزینه حج را جهت خرید جهیزیه فقرا هزینه نمایم؟ ✅ اگر مستطيع هستيد، بر شما واجب است که به حج مشرف شوید هر چند بسیار شایسته است به مقدار توان، برای جهیزیه فقرا نیز کمک کنید. 🆔 @khamenei_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 شرعی | خوردن موجودات دریایی 🔹 حضرت آیت الله سیستانی به استفتائی پیرامون «خوردن موجودات دریایی» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان می گردد. ❓سؤال: از موجودات دریایی کدام حیوان حلال گوشت است؟ و در صورت شک چی؟ ✍️ جواب: فقط ماهی های پولک دار و میگو (حلال است) و بقیه حرام هستند و در صورت شک، خوردن حرام است.
💠 شرعی | خمس سرمایه و ابزار کار رهبر انقلاب به استفتائی پیرامون «خمس سرمایه و ابزار کار» پاسخ گفتند. ❓ سؤال: آیا سرمایه، ابزار و آلات کار مشمول خمس می گردند؟ ✍️جواب: سرمایه، ابزار، آلات و ادوات کار که درآمد آن برای امرار معاش عادی و متعارف انسان یعنی در حد شأن اجتماعی او لازم است مثل تاکسی، وانت‌بار، ابزار نجاری و آهنگری، وسایل رایانه و ... خمس ندارند.
💠 شرعی | نماز و روزه طلاب و دانشجویان در محل تحصیل 🔹حضرت آیت الله خامنه‌ای به استفتائی پیرامون «نماز و روزه طلاب و دانشجویان در محل تحصیل» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان می گردد. ❓سؤال: افرادی که در شهر دیگری غیر از وطن خود برای شغل، تحصیل و مانند آن، مدت قابل توجهی سکونت می کنند؛ نمازشان در آن شهر کامل است یا شکسته؟ ✍️ جواب: چنانچه بخواهند به مدت یک سال یا بیشتر در شهر یاد شده ساکن باشند به گونه ای که عرفاً در آنجا مسافر محسوب نشوند، نماز در آن محل در هر صورت تمام بوده و روزه صحیح است و نیازی به قصد ده روز نیست.
📌 شرط سفر ✍🏼 پرسش: آیا رضایت والدین در سفر شرط است ؟ 💬 پاسخ : سفری که واجب نیست اگر سبب اذیت ( ناشی از شفقت ) پدر و مادر باشد حرام است و انسان باید نمازش را کامل بخواند و روزه هم بگیرد .
📌 حکم پوشیدن لباس مشکی ✍🏼 پرسش: حکم لباس مشکی در دو ماه محرم و صفر مستحب است یا مکروه؟ 💬 پاسخ : کار شایسته و پسندیده‌ای است و کراهت آن ثابت نیست.
💠 شرعی | دفاع در برابر هجوم به کشورهای اسلامی ◻️ پرسشی در مورد ضرورت اخذ اذن از حاکم شرع برای دفاع در برابر هجمه به کشورهای اسلامی مطرح شده است که حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی (مدظله‌العالی) به این استفتا پاسخ داده است. ______ ❓سؤال: آیا در دفاع در برابر هجوم دشمنان به کشورهای اسلامی نیاز به اذن حاکم شرع می باشد؟ ✍️ پاسخ: دفاع مسلمانان در برابر هجوم دشمن به کشورهای اسلامی، احتیاجی به اذن حاکم شرع ندارد؛ ولی برای نظم و هماهنگی برنامه‌های دفاعی، باید در صورت امکان، فرمانده یا فرماندهان آگاه و مورد اعتمادی با نظر حاکم شرع تعیین شود.
📌 محروم کردن از ارث ✍🏼 پرسش: آیا می‌توان فرزند را از ارث محروم کرد ؟ 💬 پاسخ : بر اساس دستور اسلام ،ما فقط می‌توانیم در مورد یک سوم اموالمان وصیت کنیم و اون دو سوم دیگر اموال به ورثه می‌رسد چه ما از ارث آنها را محروم کرده باشیم و چه نکرده باشیم .
📌 📚 ایجاد محرمیت با شیر دادن ✍🏼 پرسش: اگر خانمی بدون بارداری و با مصرف داروهای هورمونی، به فرزندخوانده خود شیر بدهد، آیا محرمیت حاصل می شود؟ 💬 پاسخ طبق فتوای مقام معظم رهبری(حفظه الله): ⛔️محرمیت حاصل نمی شود. 🔷 باید توجه داشت محرمیت صرفا از شیر دادنی که با بارداری ایجاد شده باشد، (با شرائطی که در رساله ها آمده) حاصل می شود.
37.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 موشن گرافی احکام خمس 💠 احکام تورم در قرض و خمس «مطابق با فتوا حضرت آیت الله خامنه ای(حفظه الله)»