#شرح_نهج_البلاغه
(شرح حکمت ۶٨)
💠امام(ع) در این گفتار حکیمانه مى فرماید:
🍃الْعَفَافُ زِینَةُ الْفَقْرِ، وَالشُّکْرُ زِینَةُ الْغِنَى
(خویشتن دارى و عفت زینت فقر و شکرگزارى زینت غناست)
💠فقیر در معرض آفات مختلفى قرار دارد: اظهار حاجت توأم با ذلت، دست بردن به سوى اموال حرام، ناسپاسى در برابر خداوند و مانند اینها. اما اگر خویشتن دار باشد نه دست حاجت به سوى لئیمان مى برد و نه عزت نفس خود را زیر پا مى گذارد، نه آلوده حرام مى شود و نه زبان به ناشکرى مى گشاید، بنابراین عفت به معناى خویشتن دارى، زینت فقر است
💠 از این رو خداوند از این گونه فقیران در قرآن مجید با عظمت یاد کرده و مى فرماید: 🍃لِلْفُقَراءِ الَّذِینَ...یَحْسَبُهُمُ الْجَاهِلُ أَغْنِیَاءَ مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُمْ بِسِیمَاهُمْ لاَ یَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحَافًا (انفاق شما مخصوصاً باید براى نیازمندانى باشد که.... از شدت خویشتن دارى افراد ناآگاه آنها را بى نیاز مى پندارند؛ اما آنها را از چهره هایشان مى توانى بشناسى آنان هرگز با اصرار چیزى از کسى نمى خواهند) این همان عفت است که زینت فقر است
💠اما در مورد غنا که بهترین زینت شکرگزارى است؛ نه تنها شکر لفظى بلکه شکر عملى. یعنی به نیازمندان کمک مى کنند، در کارهاى خیر و عام المنفعه سرمایه گذارى مى نمایند، به آنها که وام مى خواهند وام مى دهند و حتى به کسانى که محتاجند و روى سؤال ندارند به طور پنهانى کمک مى کنند آنها برترین زینت را در زندگى براى خود فراهم کرده اند، در پیشگاه خدا آبرومندند و در برابر خلق خدا نیز داراى شخصیت و آبرو؛ و چه زینتى از این بالاتر.
🆔 @ashora_karbala
🔰 آیا ما سهمی از #کربلا داریم❓
✍ استاد #علی_صفایی_حائری
☑️من هر سال حساب مى کنم كه چه سهمى گرفته ام و چه ميراثى برداشته ام؟ آيا از عاشورا ى حسين و از كربلاى #حسين، سهمى داشته ام؟
☑️وارث، قرابت مى خواهد. قرابتى بدون حائل و بدون مانع. فرزندى كه قاتل پدر باشد، ارث نمى برد. فرزندى كه كافر باشد از مسلمان ارث نمى برد. آيا من حسين را نكشته ام؟ آيا من از آنچه كه فهميده ام، چشم نپوشيده ام و كفر نورزيده ام؟
☑️اگر من به ولايت حسين نرسيدم، اگر ابوّت اولياء را نخواستم، اگر فرزند دنيا و يا بدتر بنده ى دنيا شدم و دين در وجود من شكل نگرفت و تنها بر زبانم نشست، آيا با حسين قرابتى دارم؟
آيا از عاشورا ارثى مى برم و سهمى مى گيرم؟
📚 وارثان عاشورا، ص۲۵۴
🆔 @ashora_karbala
🔰چگونه میتوانیم حسین(ع) را یاری کنیم؟
▪️حسین(ع) به عبیدالله بن حرّ جُعفی میگوید: به خدا سوگند آنکه خداوند؛ او را در آتش جهنم میاندازد. یعنی فریاد و ندای حسین آن هنگام که میگوید(هل من ناصر ینصرنی) را بشنود و یاری نرساند، در آتش جهنم است. نگویید که حسین کشته شد و همه چیز تمام شد. حسین برای چه چیزی کشته شد؟ برای دین کشته شد، برای حق، و برای اهداف حق. بنابراین، اهداف حسین پابرجاست
▪️اکنون ما در ۲۴ ساعت چه میکنیم؟ آیا برنامۀ روزانۀ خود را ملاحظه کرده ایم؟ چگونه آن را سپری میکنیم؟ چند ساعت را صرف شکممان و خودمان میکنیم؟ چند ساعت را در راه تقویت ایمانمان صرف میکنیم؟ مشکل اینجاست. ما باید آماده شویم. باید زینب و حسین را در راه تحقق اهدافشان یاری کنیم. ما چه کرده ایم ؟ غیر از گریه چه کرده ایم؟ زنهار که گریه کافی نیست، باید حسین را یاری کنیم
▪️پیشنهادی به شما میکنم. اگر حسین برای دین کشته شد و دین و آموزه های دینی اکنون در پیش ماست، هر کدام از ما، چه بزرگ و چه کوچک، میتواند در تحقق هدف دینی حسین و زینب را یاری کند. اگر کسی نماز نمیگزارد، برای اکرام حسین و زینب نماز بخواند. اگر کسی غیبت میکند؛ آن را ترک کند. اگر کسی وجدان مریضی دارد؛ آن را پاک گرداند، اگر کسی با بستگانش اختلافی دارد؛ آن را رفع کند، اگر کسی به همسایه اش کمکی کند، اگر کسی فرزندش را نیکو تربیت کند، من قول میدهم که نام او در فهرست یاری کنندگان و همراهان حسین و زینب درج میشود. و از خداوند میخواهیم که ما اینگونه باشیم.
🎙سخنرانی #امام_موسی_صدر در باشگاه فرهنگی امام صادق(ع) شهر صور لبنان
🆔 @ashora_karbala
🔰بیماری های روحی نیاز به درمان جدی تری دارند!
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔸داستان خیلی معروفی در كتب تاریخ نقل می كنند: در زمان یكی از خلفا، مرد ثروتمندی غلامی خرید. از روز اولی كه او را خرید، مانند یك غلام با او رفتار نمی كرد، بلكه مانند یك آقا با او رفتار می كرد. بهترین غذاها را به او می داد، بهترین لباسها را برایش می خرید، وسایل آسایش او را فراهم می كرد و درست مانند فرزند خود با او رفتار می كرد، گویی پرواری برای خودش آورده است. غلام می دید كه اربابش همیشه در فكر است، همیشه ناراحت است. بالاخره ارباب حاضر شد او را آزاد كند و سرمایه ی زیادی هم به او بدهد.
🔸یك شب درد دل خود را با غلام در میان گذاشت و گفت: من حاضرم تو را آزاد كنم و این مقدار پول هم بدهم، ولی می دانی برای چه این همه خدمت به تو كردم؟ فقط برای یك تقاضا. اگر تو این تقاضا را انجام دهی، هرچه كه به تو دادم حلال و نوش جانت باشد و بیش از این هم به تو می دهم. ولی اگر این كار را انجام ندهی، من از تو راضی نیستم. غلام گفت: هرچه تو بگویی اطاعت می كنم، تو ولیّ نعمت من هستی و به من حیات دادی. گفت: نه، باید قول قطعی بدهی، می ترسم اگر پیشنهاد كنم قبول نكنی. گفت: هرچه می خواهی پیشنهاد كنی بگو تا من بگویم «بله» . وقتی كاملاً قول گرفت، گفت: پیشنهاد من این است كه در یك موقع و جای خاصی كه من دستور می دهم، سر مرا از بیخ ببری.
🔸گفت: آخر چنین چیزی نمی شود. گفت: خیر، من از تو قول گرفتم و باید این كار را انجام دهی.
🔸نیمه شب غلام را بیدار كرد، كارد تیزی به او داد و با هم به پشت بام آن همسایه ها رفتند. در آنجا خوابید و كیسه ی پول را به غلام داد و گفت: همین جا سر من را بِبُر و هرجا كه دلت می خواهد برو. غلام گفت: برای چه؟ گفت: برای اینكه من این همسایه را نمی توانم ببینم. مردن برای من از زندگی بهتر است.
🔸ما رقیب یكدیگر بودیم و او از من پیش افتاده و همه چیزش از من بهتر است. من دارم در آتش حسد می سوزم، می خواهم قتلی به پای او بیفتد؛ راحتی من فقط برای این است كه می دانم اگر اینجا كشته شوم، فردا می گویند جنازه اش در پشت بام رقیبش پیدا شده، پس حتماً رقیبش او را كشته است و آبرویش می رود و من مظلوم جلوه می کنم و او ظالم. اگر چنین چیزی شود، من راحت شده ام. بعد رقیب مرا زندانی و سپس اعدام می كنند و مقصود من حاصل می شود!
🔸غلام گفت: حال كه تو چنین آدم احمقی هستی، چرا من این كار را نكنم؟ تو برای همان كشته شدن خوب هستی. سر او را برید، كیسه ی پول را هم برداشت و رفت.
🔸خبر در همه جا پیچید. آن مرد همسایه را به زندان بردند. ولی همه می گفتند: اگر او قاتل باشد، روی پشت بام خانه ی خودش كه این كار را نمی كند، پس قضیه چیست؟ معمایی شده بود. وجدان غلام هم او را راحت نگذاشت، پیش حكومت رفت و حقیقت را این طور گفت: من به تقاضای خودش او را كشتم. او آنچنان در حسد می سوخت كه مرگ را بر زندگی ترجیح می داد. وقتی مشخص شد قضیه از این قرار است، هم غلام و هم مرد زندانی را آزاد كردند.
🔹شما بیماری از این خطرناک تر سراغ دارید؟ این بیماری ها؛ نیاز به درمان ندارد؟ این بیماری ها با قرص مداوا میشود؟ اینها را باید با دستورات قرآن درمان کرد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری( ج٢٣، ص ۱۰۵)
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٢۶ سوره آل عمران)
💠ناگفته پیدا است منظور از اراده و مشیت الهى در این آیه این نیست که خداوند؛ بدون حساب و بى دلیل، چیزى را به کسى مى بخشد و یا از او مى گیرد، بلکه مشیت او از روى حکمت و مراعات نظام و مصلحت و حکمت جهان آفرینش و عالم انسانیت است، گاه این حکومت ها به خاطر شایستگى ها است، و گاه حکومت ظالمان هماهنگ ناشایستگى امت ها است
⁉️سؤالی اینجا مطرح میشود که آیا خداوند به ستمگران حکومت مىبخشد؟یعنی ممکن است؛ کسانى از آیه فوق چنین نتیجه بگیرند که: هر کس به حکومتى مى رسد و یا از حکومت، سقوط مى کند، خواست خدا بوده، و نتیجه این سخن، امضاى تمام حکومت هاى جباران و ستمگرانِ تاریخ از قبیل حکومت معاویه؛ تا چنگیز و هیتلر و... مى باشد، و اتفاقاً در تاریخ نیز مى خوانیم که یزید(لعنه الله) هم، براى توجیه حکومت ننگین و ظالمانه خود به این آیه استدلال کرد
💠 توضیح اینکه:خداوند یک سلسله عوامل و اسباب براى پیشرفت و پیروزى در این جهان آفریده است، و استفاده از آثار این اسباب، همان مشیت خدا است. حال اگر افراد ستمگر و ناصالحى از آن وسایل و اسباب استفاده کردند و ملت هاى ضعیف و زبون و ترسو، به آن تن در دادند و حکومت ننگین آنها را تحمل کردند، این نتیجه اعمال خود آنها است، که گفته اند: هر ملتى لایق همان حکومتى است که دارد.
💠و اگر ملت ها آگاه بودند و آن عوامل و اسباب را از دست جباران گرفته و به دست صالحان دادند، و حکومت هاى عادلانه اى به وجود آوردند، باز نتیجه اعمال آنها است که بستگى به طرز استفاده از عوامل و اسباب الهى دارد. معنای مشیت الهی این است.
🆔 @ashora_karbala
9.safaee_gheflatTSB-2.mp3_98385.mp3
6.45M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع : غفلتها و غرورها(٢)
☑️غفلت، بالاتر از جهل است زیرا غفلت پس از علم است و جهل قبل از علم و عامل غفلت هم خود ما هستیم
2⃣جلسه دوم
🕗 مدت: ٢۶:۵۰
📶حجم: ۶ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🚨رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در ابتدای جلسه درس خارج فقه:
⛔ هیچگونه مذاکره و در هیچ سطحی بین ایران و آمریکا اتفاق نخواهد افتاد
🔻 حضرت آیت الله خامنهای صبح امروز (سهشنبه) با اشاره به هوشیاری عمیق و تحسینبرانگیز مردم در مقابل توطئههای دشمنان در چهار دهه گذشته، تنها راه علاج مشکلات کشور را تکیه به مردم و جوانان و جدی گرفتن ظرفیتهای داخلی دانستند و با اشاره به طرح مجدد موضوع مذاکره از جانب آمریکاییها، هدف آنها از #ترفند_مذاکره را تحمیل خواستههای خود و اثبات تأثیرگذاری #فشار_حداکثری بر ایران خواندند و تأکید کردند:
👈 سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت ایران پشیزی ارزش ندارد و همه مسئولان جمهوری اسلامی یکصدا معتقدند که با آمریکا در هیچ سطحی مذاکره نخواهد شد. ۹۸/۶/۲۶
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
❌ سخننگاشت | علاج مشکلات کشور دست بیگانگان نیست
🔺️ رهبرانقلاب، صبح امروز: علاج کارهای گوناگون، مشکلات گوناگون کشور دست مردم است. به بیگانه نباید نگاه کرد. به فلان دولت و فلان دولت نباید امید بست. به نشست و برخاست با این و آن نبایستی اتکال کرد. اشتباه نشود. ما نمیگوییم باب مراوده را با دولتهای عالم ببندیم. نه، نهخیر. بنده سالها رئیس جمهور این کشور بودم. اهل مراوده و اهل گفتگو و اهل نشست و برخاستیم. منتها نشست و برخاستکردن یک چیز است، کارهای کشور را به نشست و برخاست با این و آن موکولکردن یک چیز دیگر است. این دومی همان چیزی است که ما ازش نهی میکنیم، منع میکنیم. هر چه میتوانید از امکانات دنیا استفاده کنید. اما بدانید #علاج_مشکلات در #داخل_کشور است. حل مشکلات به دست این مردم است. از بیگانگان به نفع جمهوری اسلامی که راه نویی را در دنیا به وجود آورده است، نمیشود امید کمک داشت. ۹۸/۶/۲۶
💻 @Khamenei_ir