💠 ثواب صلوات، غیر قابل شمارش
🍂پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
🌿 در شب معراج، وقتی به آسمان رسیدم، ملکی را دیدم که هزار دست داشت و در هر دستی هزار انگشت. آن ملک به کمک دستها و انگشتانش مشغول حساب کردن و شمارش بود؛ از جبرئیل که مرا همراهی می کرد پرسیدم: این ملک کیست؟ و چه چیز را حساب می کند؟
🌿 جبرئیل گفت: این ملک، موکل به دانههای باران است. او محاسبه می کند که چند قطره باران از آسمان به زمین نازل شده است. پس من به آن ملک گفتم: آیا می دانی که از آغاز آفرینش دنیا تا کنون، چند قطره باران به زمین نازل شده است؟
🌿 گفت: یا رسول الله قسم به آن خدایی که تو را به حق فرستاده، علاوه بر این که می دانم تا کنون چند قطره باران نازل شده، بلکه محل نزول آنها را نیز به تفکیک می دانم و از تعداد قطره های باران نازل شده بر بیابان، معمور، بستان، شورهزار و قبرستان هم اطلاع دقیق دارم. حضرت فرمودند من از این همه دقت در حفظ شمارش باران در تعجب شدم.
🌿 آنگاه ملک گفت: یارسول الله، با وجود این همه دقت و دست و انگشتان برای شمارش، هنوز در محاسبه یک چیز، ناتوان ماندهام. پرسیدم: کدام چیز؟ گفت: «قومی از امت شما که وقتی اسم مبارک شما را بشنوند صلوات می فرستند و من قدرت محاسبه ثواب آن صلوات را ندارم.» -۱
🍂عَن مُولانا الصّادقِ علیه السلام:
ما مِنْ عَمَلٍ أفْضَلَ یومَ الجُمُعَۀِ مِن الصَّلاۀِ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ. "هیچ عملی در روز جمعه برتر و با فضیلت تر از #صلوات بر محمّد و آل محمّد نمی باشد." -٢
📚 ۱-مستدرک الوسایل ، ج ۵، ص ۳۵۵
📚 ٢-لثانی الاخبار ،ج ۳، ص ۴۲۹
🆔 @ashora_karbala
beheshti31.mp3
6.29M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙آیت الله #شهید_بهشتی
🔰موضوع: "حق و باطل از دیدگاه قرآن"
☑️ انسانی
که اسلام می خواهد بسازد انسانی است عاشق خداکه هر کاري را "قربًۀ الی الّله" می کند. انسان هرگاه واقعاً به این مرحله برسد، یعنی
مرحله اي که کار "قربهً الی الّله باشد، به همان اندازه آن انسانی است که مصداق"احسن عمًلا" است. اینجا هدف خود انسان نیست،
هدف انسان خداست، چون از اوست و به او باز می گردد. حرکتی است که آغاز و فرجام دارد، نه فرجامی که به او می رسد بلکه
فرجامی که به او روي دارد.
☑️ زندگی با فروغ عشق معنا پیدا می کند. زندگی بی عشق زندگی سرد و خاموش
است. گرما و روشنی زندگی با آتش عشق است. حق پرستی که امروز براي انسان مطرح شده نه حق پرستی سود طلبانه بلکه
حق پرستی عاشقانه است.
☑️ زندگی انسان وقتی از پوچی در می آید که در آن عشق باشد. لذا می بینید حتی این عاشق هاي مادي هم زندگی شان پوچ
نیست. حتی اگر کسی عشق به یک هنري دارد و عاشق نقاشی است و تا آخر عمر این عشق برایش می ماند هیچ وقت احساس
پوچی نمی کند. چرا؟ چون زندگی اش عشق دارد
☑️ این خطر "نیهیلیسم" در دنیاي امروز به خاطر خالی شدن زندگی از عشق است. داروی "نیهیلیسم" این است که در زندگی عشق وجود داشته
باشد و فراترین عشق، عشق به خداست، به شرط اینکه خداشناسی هایمان را اصلاح کنیم. ما الان متأسفانه سهم و بهره مان از آن
خداشناسی که برایمان عشق انگیز باشد در حد نصاب نیست. اگر بتوانیم خدایی را بشناسیم که به او عشق بورزیم کلید اصلی
گشایش بحث ماست
3⃣ جلسه سوم
⏰ مدت: ۵٢:٢٢ دقیقه
📶 حجم: ۴ مگابایت
🗓 در جمع انجمن اسلامی پزشکان
🆔 @ashora_karbala
💠 نجواى الهى
۞ الهى، شكرت كه به ديدار حُسن جمالت عاشم و به گفتار ذكر جميلت شايق
۞ الهى، كدام بى شرمى از اين بيشتر كه بنده در حضور مولايش بى ادبى كند.
۞ الهى، اين حرفها را كه به من ياد مى دهد و از كجا نازل مى شود؟
۞ الهى، شكرت كه در كسوتيم، كه اهل معصيت از آن شرم دارند.
۞ الهى، شكرت كه به ناز و نعمت پرورده نشدم ، و گرنه از كجا حسن مى شدم
۞ الهى، اگر حَسن مال مى يافت و حال نمى يافت، از حسرت چه مى كرد؟
۞ الهى، چون است كه اندوه تو مايه دل شادى است و بندگى تو برات آزادى؟
۞ الهى، اگر حَسن از تو جز تو خواهد، فرق ميان او و بت پرست چيست
۞ الهى، خوشا به حال كسانى كه هميشه محرمند، كه ايشان محرم تواند!
۞ الهى، وقتى بيدار شدم كه هنگام خوابيدن است
۞ الهى، جز تو از انسان بزرگ تر كيست و در پيشگاهت از من كوچك تر كيست ؟
۞ الهى، اين گدايان جان براى جماد مى دهند، حَسن جان براى حيات ندهد؟
۞ الهى، شكرت كه دلم را به شروق جمالت و سير در نور كمالت نورانى كرده اى
📚 الهی نامه علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🆔 @ashora_karbala
🔰چرا اهل راه حق خیلی کم هستند؟
✍آیت الله #بهاءالدینی
🔹 تقدیر الهی، تقدیر حق، آن نحوهای که خدا مقدر کرده برای موجودات عالم، از جماد و نبات و حیوان، همه در آن سیر تکاملی حرکت میکنند، همه هم به آن تکامل مربوط نائل میشوند. آن حیوانات؛ نباتات و جمادات در حرکتشان شیطنت نیست، همه، مسیری که باید بروند، را میروند. آن بازی ها از رذایلی که میشنوی، از خیانت و غصب و سفاکی و بیباکی و سوء نیت و...، تمام این موجودات از این بازیها دورند، این بازیها مال این انسان است؛ انسانی که میگوید "ما اشرف مخلوقات هستیم"!
🔹این انسان است که خدا به او اختیار داده.« إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا » ما راه را نشان شما میدهیم. اختیار راه بهشت و جهنم به دست خودتان است. اما چرا این بشر، راه حق را تعطیل میکند و راه باطل را انتخاب میکند؟! چرا اهل راه حق خیلی کم هستند؟ چرا به دستگاه الهی اهتمام نمیکند؟! برای این که فهمش را ندارد، آقا. برای این است که، طبیعیات و مادیات، درکش بر همهی موجودات سهل و آسان است. همه میفهمند که طبیعات مورد حاجت است، این ها را حیوانات بهتر از ما می دانند.
🔹 ولی ایمان به خدا، هدایت به خدا، اینها را احشام نمیتواند بفهمد! چرا نمیفهمد؟ برای این که باید یک حرکتی بکند تا بفهمد؛ تا حرکت نکند، نمیفهمد!
آن حرکت، حرکت تهذیبیه و حرکت تزکیه است؛ یعنی باید یک قدری خودش را از بدیهای نفس اماره پاک کند تا با دستگاه خدا آشنا بشود، بفهمد دستگاه خدا هم راست است. بعد این عالم عوالمی دارد که آن موجودات ندارند.
📚 نردبان آسمان ص ۱٨۱
🆔 @ashora_karbala
🔰چرا عده ای از مرگ نمی ترسند؟
✍ #علامه_جعفری
🔹 تفكر و مرتبه وجودي انسان؛ نوع نگاه او را به مرگ آشكار مي سازد. نوع نگاه آدمي به مرگ با شخصيت و مراتب رشد كمالي او تناسب دارد. هر اندازه آگاهی های آدمی درباره انسان و جهان عميق تر و مراتب رشد او برتر باشد، تصور او از مرگ درست تر خواهد بود
🔹علي (ع) می فرماید: به خدا سوگند كه هيچ پروايي ندارم كه من به سوی مرگ حركت كنم يا مرگ بر من وارد شود.
مبناي اين سخن او را بايد در نگاه توحيدي اش به جهان هستی یافت. انساني كه خود ر ا فرمان بردار محض خدا مي داند و مرگ را نيز قانونی الهي به شمار مي آورد؛ هيچ گونه ترس و نگراني از مرگ ندارد.
🔹 ميفرمايد: مرگ چيز تازه ای به من نشان نداده است. براي انساني كه حقيقت زندگيش روشن باشد، مرگ برايش ناشناخته نخواهد بود؛ زيرا بنابر قاعده با شناخت زندگي مي توان مرگ را نيز شناخت. "تُعرف الاشياء باضدادها" با شناختي كه از حيات و نقش آن در جهان هستي دارد، مرگ را مقدمه حيات واقعي و ورود به عالم ابديت مي داند و مي فرمايد: "والله انَّ ابنَ ابي طالب، لاُنسُ بالموت من الطفلِ لثديِ اُمه"
🔹 براي انساني كه خود را دوست خدا مي داند و مرگ را نيز محضر او مي شناسد، ديگر چه جاي نگراني از ملاقات با او! انسان رشد يافته در مي يابد كه مرگ باز شدن درهاي ابديت است. براي شخصیتی چونان علی(ع) که از قانون مندي هاي حاكم بر حيات انساني به خوبي آگاه بود، ظلم و تجاوز به حقوق انساني ترسناك است؛ نه مرگ. براي او، مرگ وجدان و فطرت ترسناك بود، نه گذر از طبيعت و باز شدن درهاي ابديت.
📚 مرگ در انديشه علامه جعفري؛ ص ۱۱
🆔 @ashora_karbala
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬ببینید | سخنان بسیار تکان دهنده #امام_خامنه_ای درباره لحظات احتضار و پس از مرگ
🔸 یکی از مضامین تکرارشوندهی در ادعیه؛ توجّه دادن انسانها به عوالم بعد از حیات دنیوی است؛ توجّه دادن به عالم مرگ، عالم قبر، عالم قیامت، گرفتاریهای انسان در دوران مواجههی با حساب و کتاب و سؤال الهی است.
🔸 برای ما که بر مسندهای مسئولیّت تکیه زدیم، توجّه به این معنا بسیار مهم است؛ عامل کنترل کننده و مراقب برای انسان از جمله عبارت است از توجّه به همین عوالم. اینکه بدانیم «لایَعزُبُ عَنهُ مِثقالُ ذَرَّة»؛ یک حرکت کوچک، یک سکون کوچک، یک اقدام کوچک، یک حرف کوچک از دید محاسبه کنندهی دوران بعد از مرگ بیرون نیست و از ما سؤال خواهد شد؛ این خیلی تأثیر میگذارد در رفتار ما، در گفتار ما، در حرکات ما.
🔸 اینکه سفارش می کنند به ما که به قبرستان بروید، به زیارت اموات بروید، یک علّت و وجه آن این است. بعضی بدشان میآید از اینکه کسی آنها را به یاد مرگ بیندازد؛ نه، این درمان است، این دارو است؛ علاج خودخواهیهای ما، علاج غفلتهای ما، علاج هوسرانیهای ما است.
🎙بیانات در دیدار کارگزاران نظام
سه شنبه ٢ تیرماه ٩۴
🆔 @ashora_karbala