#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٣۰ سوره آل عمران)
💠براى روشن شدن بحث لازم است، چگونگى پاداش و کیفر اعمال را مورد بررسى قرار دهیم.
🔰دانشمندان در این باره دو نظر دارند:
1⃣دسته اى معتقدند: جزاء اعمال، مانند پاداش و کیفرهاى این جهان، روى قرار داد است یعنى چنان که در این جهان براى هر کار بدى کیفرى از طرف قانونگذاران تعیین شده است، خداوند بزرگ براى هر عملى، کیفر و یا پاداش خاصى معین نموده است، این نظریه، همان نظریه اجر و مزد، و کیفرهاى مقرراتى است
2⃣دسته دیگر معتقدند: هر کردارى از ما، خواه خوب و خواه بد، یک صورت دنیوى دارد، که ما آن را مشاهده مى نماییم و یک صورت اخروى، که هم اکنون در دل آن عمل نهفته است و روز رستاخیز پس از تحولاتى که در آن رخ مى دهد، شکل دنیوى خود را از دست داده و با شکل روز رستاخیز جلوه مى کند و باعث آرامش و راحتى عمل کننده یا آزار او مى گردد
💠 نظر دوم، با ظواهر بسیارى از آیات قرآن کاملاً تطبیق مى کند، بنابراین، اعمال انسان که اشکال مختلفى از انرژى ها هستند، طبق قانون بقاء ماده و انرژى هیچ گاه از میان نمى روند و همواره در این جهان باقىخواهند بود، گرچه، ما با مطالعه سطحى چنین مى پنداریم که از میان رفته اند
💠بقاى این اعمال و ابدیت آنها از یک سو سبب مى شود که در رستاخیز، به هنگام محاسبه اعمال، هر کسى تمامى اعمال خود را ببیند و جائى براى انکار باقى نماند.و از سوى دیگر، سبب مى شود که در میان اعمال خود، در رستاخیز زندگى کند، رنج ببرد و یا آرامش بیابد، گرچه وسایل انسانى هنوز قادر نیست حوادث گذشته را جز آنچه مربوط به چند لحظه قبل است کشف کند
🆔 @ashora_karbala
🔰به آنچه می دانی عمل کن...
✍آیت الله العظمی #بهجت
💠 جماعتی از این جانب، طلب موعظه و نصیحت می کنند؛ اگر مقصودشان این است که بگوئیم و بشنوند و بار دیگر در وقت دیگر، بگوییم و بشنوند، حقیر عاجزم و بر اهل اطلاع پوشیده نیست
💠 اگر بگویند کلمه ای می خواهیم که امّ الکلمات باشد و کافی برای سعادت مطلقه دارین باشد، خدای تعالی قادر است که از بیان حقیر، آن را کشف فرماید و به شما برساند
💠 پس عرض می کنم که غرض از خلق، عبودیت است [ و ما خلقت الجن و الانس إلا لیعبدون]و حقیقت عبودیت؛ ترک معصیت است در اعتقاد که عمل قلب است و در عمل جوارح
💠 و ترک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که ملکه شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت (ولا أقول سبحان الله و الحمد لله، لکنه ذکر الله عند حلاله و حرامه)
💠(من عمل بما علم ورثه الله علم ما لم یعلم)؛ (من عمل بما علم کفی ما لم یعلم) (والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا)
آنچه می دانید، عمل کنید؛ و در آنچه نمی دانید؛ احتیاط کنید تا روشن شود؛ و اگر روشن نشد، بدانید که بعض معلومات را زیر پا گذاشته اید؛ و قطعاً مواعظی را شنیده اید و می دانید، عمل نکردید، و گرنه روشن بودید
💠 همه می دانند که رساله عملیه را باید بگیرند و بخوانند و بفهمند، و تطبیق عمل بر آن نمایند، و حلال و حرام را با آن تشخیص بدهند؛ پس نمی توانند بگویند:«ما نمی دانیم چه بکنیم و چه نکنیم.»
🔹در هر صورت؛ طلب موعظه از غیر عامل، محل اعتراض است.
✍العبد محمد تقی البهجة؛ مشهد، ربیع الثانی ۱۴٢۰
🆔 @ashora_karbala
#حدیث
💠ابتلای عصر ما....
🔹ای اباذر؛ از غيبت بپرهيز، همانا غيبت، شديدتر از زناست.
🔸ابوذر با تعجب پرسيد: چرا بدتر، اى رسول خدا ؟
🔹 حضرت فرمود: چونكه زناكار، از معصيت خويش توبه مى كند و روى به درگاه خدا مى آورد، خداى بخشنده هم توّاب و آمرزنده است ؛ ولى غيبت، آمرزيده نمى شود، مگر آن كه فرد غيبت شده ببخشايد.
🔸 اباذر مى پرسد: غيبت چيست، يا رسول اللّه؟
🔹 حضرت پاسخ مى دهد: اينكه برادر دينى خود را بگونه اى ياد كنى كه خوش نمى دارد.
🔸 مى پرسد: اگر آنچه مى گويد در او باشد، چه ؟
🔹 پيامبر مى فرمايد: اگر آنچه مى گويى، در وى باشد، غيبت است و حرام؛ و اگر در او نباشد، تهمت است!
🔹 اى اباذر! هركس كه در برابر غيبتى كه از يك برادر مؤ من مى شنود، از او دفاع كند، بر خداوند سزاوار است كه او را از آتش جهنم آزاد كند.
🔹 اى اباذر! هركس كه نزد او برادر مسلمانش را غيبت كنند و او توانايى دفاع و يارى او راداشته باشد و ياريش كند، خداوند هم در دنيا و آخرت، به يارى او مى شتابد؛ امّا اگر او را خوار دارد و دفاع زبانى نكند؛ در حالى كه قدرت دفاع داشته باشد؛ خداوند هم او را خوار مى سازد، در دنيا و در آخرت !
📚مكارم الاخلاق؛ (طبرسى ،ص ۴٧۱)
📚بحارالا نوار، (مجلسى ، ج ٧۴ ص ۴)
🆔 @ashora_karbala
661.mp3
17.36M
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: دفاع مقدس ادامه دارد
▫️جهان ،تشنه «کدام اسلام» و «کدام روحانیت»
▫️اگر روحانیت زمان انقلاب و دفاع مقدس؛ خودشان در خط مقدمِ تبعید و زندانها و جبهه ها نبودند؛ مردم به حقانیت این حرکت باور پیدا نمی کردند.
▫️اسلامی که خودمان عاملش نیستیم را تبلیغ میکنیم !
⏰ مدت: ۵٧:٣٨ دقیقه
📶 حجم: ۱۶ مگابایت
🗓بزرگداشت ۴۰۰۰ روحانی شهید #دفاع_مقدس ٢٩ خرداد ٩٨
🆔 @ashora_karbala
🔰جنگ ما....
✍ #امام_خمینی (ره)
💢 هر روز ما در #جنگ برکتی داشته ایم که در همه صحنه ها از آن بهره جسته ایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ایم. ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده ایم. ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهان خواران کنار زده ایم.
💢 ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته ایم. ما در جنگ به این نتیجه رسیده ایم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم.
💢ما در جنگ به مردم جهان خصوصا به مردم منطقه نشان دادیم علیه تمامی قدرت ها؛ سالیان سال می توان مبارزه کرد. جنگ ما فتح #فلسطین را به دنبال خواهد داشت.
💢جنگ ما جنگ #حق_و_باطل بود و تمام شدنی نیست. جنگ ما جنگ #فقر_و_غنا بود. جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد. ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم.
💢راستی مگر فراموش کرده ایم که ما برای ادای #تکلیف جنگیده ایم و نتیجه فرع آن بوده است؟! از خداوند میخواهم مرا در کنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد
✍ صحیفه نور ج ٢۱ _ متن تاریخی امام خمینی (ره) بعد پذیرش قطعنامه ۳/۱۲/۱۳۶۷
🆔 @ashora_karbala
9122-fa-aghaz ta payan-koli.pdf
8.64M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(آغاز تا پايان) بررسی وقايع سياسی - نظامی جنگ از زمينهسازی تهاجم عراق تا آتش بس و پذیرش قطعنامه
(دوره ۶ جلدی)
✍ مؤلف: محمد دروديان
📕 آغاز تا پایان با یک سیر منطقی و یک نظم و پیوستگی دلنشین که خواننده را به خواندن هرچه بیشتر آن ترغیب می کند به پرده برداری از حقایق دفاع ٨ ساله می پردازد و ضمن ارائه اطلاعات دست اولی در خصوص جنگ و حمایت های ٣۶ کشور جهان از عراق به تشریح تنگناهای نظامی، سیاسی و اقتصادی؛ از چرایی جنگ؛ ناگزیر بودن از دفاع؛ خیانتها در عملیاتها پرداخته و ابتکارات، دستاورد ها و مشکلات ناشی از جنگ و تحریم رزمندگان ایرانی را تصویر می کند.
📖برشی از کتاب:
سالها پیش و در فاصله کمی پس از پایان گرفتن جنگ ایران و عراق؛ "آنتونی کردزمن" و "آبراهام واگنر" اقدام به تدوین کتابی تحت عنوان درسهایی از "جنگ مدرن" کردند که جلد دوم آن منحصراً به بررسی جنگ ایران و عراق اختصاص داشت. به هنگام مطالعه کتاب از خودم می پرسیدم چگونه است که جنگ بین ایران و عراق رخ داد ولی درسهای آن توسط استراتژیستهای آمریکایی آن هم در فاصله ای چنین کوتاه پس از خاتمه جنگ به رشته تحریر در آمد و این چنین کارشناسانه یکایک عملیتهای نظامی ما با دقت و در دست داشتن اطلاعاتی بسیار صحیح و دست اول موشکافی شد؟ چاپ این کتاب در آن مقطع یک چیز را اثبات می کرد و آن اینکه سناریوی جنگ ایران و عراق در اتاقهای جنگ آمریکا نوشته و برای اجرای آن از دستهای قدرت طلبی چون صدام مدد گرفته شد.
📕این مجموعه؛ واقعا مختصر، کاملا مستند نوشته شده و یک گزارش صرفاً توصیفی از وقایع جنگ نیست.
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰ایمان و پایداری به تعهدات
(مبحث پنجم _ بخش دوم)
🔹آن کسی که مؤمن است و می خواهد مؤمن بماند و از ثمرات مؤمن بودن بهره ببرد، در مقابل همه احکام خدا باید احساس تعهد کند و در همه جا باید احساس تعهد کند.
🔹آن کسی که معتقد است ایمان به خدا و ایمان به رسالت تعهدی می آورد، آن تعهد این است که همگان، باید بنده خدا بشوند و من تا آنجا که می توانم همه را باید بنده خدا بسازم.
🔻ایمان به پیغمبر و شهادت به اینکه من مُقرّ به رسالت پیامبرم، این تعهد را می آورد که دنبال پیامبر و درراه او حرکت بکنم.
🔻 اگر من به این معنا؛ مُقرّ و مُعترفم، اگر این تعهد را قبول دارم، دیگر معنا ندارد که آن وقتی که مواجه می شوم با یک پدیده کوچک که برخلاف مَشی پیامبری است، برخلاف راه پیامبر خداست، در مقابل آن رگهای گردنم را آنچنان پُرکنم، مُشت هایم را آنچنان گره کنم، واقعاً نمایش یک مسلمان.
🔻 اما وقتی با یک پدیده بزرگتر، ولی پر دردسرتر که باز در خلاف مسیر و جهت نبوت و رسالت است، روبه رو شدم، مسئولیتم را فراموش کنم.
🔹موسمی نیست تعهد، گاه گاهی نیست تعهد. نسبت به زمانی، نه زمان دیگر نیست؛ نسبت به شخصی و به شخص دیگر نیست؛ تعهد همگانی و همه جایی و همیشگی است.
🔹قرآن کریم از یهود نام می آورد، آن کسانی که یک جا می گفتند باید برادران ما ـ منظورشان یهودی هاست ـ همچون عزیزانی محفوظ بمانند؛ اما آنجایی که پای منافع شخصیشان به کارمی آمد، همین برادران را در جنگ ها می کشتند و اسیر می گرفتند و می فروختند و پولش را می خوردند.
🔻قرآن در مقام توبیخ بنی اسرائیل می فرماید: "اَفَتؤمِنونَ بِبَعضِ الکتابِ وَ تَکفُرونَ ببِعضٍ" به بعضی از دین ایمان دارید، به آن جاهایِ بی دردسرِ راحتش مؤمنید و متعهد، به بعضی دیگر از دین بی ایمانید؟ بی عقیده اید؟ مگر می شود این جور چیزی؟ مگر می توان تفکیک قائل شد میان دو فرمان که هر دو از یک مبدأ و یک نقطه سرچشمه گرفته است!؟
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٣۰ سوره آل عمران)
🔹بحث تجسم اعمال
💠 تجسم اعمال به معنای به شکل، جسم و پیکر در آمدن موجودات غیرمادی مانند عقاید، اخلاق و اوصاف، افعال و آثار انسان است. قرآن و روایات دلالت دارند بر این که هر عملی که انسان در این جهان انجام می دهد؛ دو صورت و دو ظهور و دو هویت دارد و با یکی از آنها در این دنیا تمثّل می کند و با دیگری در آخرت
💠 مثلاً نماز در این دنیا عبارت است از یک سِری ذکرها و حرکات که هویت دنیوی نماز را تشکیل می دهند؛ ولی همین نماز در آخرت ظهور دیگری دارد و همچنین است اعمال ناشایست. زیرا اقتضای این عالم آن است که عمل به این صورت جلوه کند و اقتضای عالم آخرت آن است که عمل به شکل اصلی و واقعی خود ظاهر شود
💠ملاصدرا در این مسئله می گوید: شکی نیست که هر عملی هم در نفس و هم در خارج دارای اثری است و همان طور که اعمال و رفتار هر کس در خارج دارای آثار وجودی خاص است، در نفس نیز اثر می گذارد. از طرف دیگر هر یک از ملکات نفسانی، در هر یک از مواطن، دارای ظهور و اثری است که نحوه اثر آن در هر یک از مواطن متفاوت است و همان طوری که اعمال خارجی در نفس اثر می گذارند، ملکات نفسانی نیز در خارج اثر می کنند.
💠 مثلاً غضب، کبر، عجب، حسادت و غیره که از گناهان نفسانی هستند، آثاری از آنها در خارج ظاهر می شود. یکی از مواطن، موطن آخرت است و بعید نیست که مثلاً غضب که یکی از ملکات و صفات نفسانی است در نشأت آخرت به صورت آتش مجسم شود و صاحب آن را بسوزاند.
🔹از میان اقوال؛ این قول موافقان بسیاری دارد و آیات و روایات بسیاری نیز؛ آن را تأئید میکند.
🆔 @ashora_karbala
💠 فرهنگ دعای امام سجاد (ع)...
✍ آیت الله #جوادی_آملی
🔹 امام سجاد (علیه السلام) فرهنگ دعا را به گونهای تبیین کردند که جامعه را جامعه عقلانی میکند و از جاهلیت نجات میدهد. دعا تنها این نیست که خدایا بیمار مرا شفا بده و یا گناه مرا بیامرز و یا پایان امور مرا ختم به خیر کن؛ اینها ادعیه رایج است اما آن دعایی که فرهنگآور است دعای امام سجاد در صحیفه است.
🔹 حضرت می فرماید «أَنَّ طَلَبَ الْمُحْتَاجِ إِلَی الْمُحْتَاجِ سَفَهٌ مِنْ رَأْیِهِ وَ ضَلَّةٌ مِنْ عَقْلِهِ» خدایا اگر یک محتاجی دستش را پیش محتاج دیگری دراز کند این سفاهت و بیعقلی است. این دعای امام سجاد است «أَنَّ طَلَبَ الْمُحْتَاجِ إِلَی الْمُحْتَاجِ سَفَهٌ» ما اگر خواستیم ببینیم سفیه هستیم یا عاقل این دعا برای ما معیار است؛ به چه کسی مراجعه کنیم به چه کسی وابسته باشیم؛ به شرق وابسته باشیم به غرب وابسته باشیم؟ فرمود ملتی سفیه است که به بیگانه چشم داشته باشد، این دعای نورانی امام سجاد است.
🔹 محور اصلی دعای امام سجاد(ع) این است که خدایا من از تو فرهنگ میخواهم، ادب میخواهم، من از تو انسانیت میخواهم تا مبادا نظام ارزشی من عوض شود؛ خدایا تو مرا از این امور حفظ کن.
🎙 درس اخلاق ۶ آبان ٩۵ سالروز شهادت #امام_سجاد (ع)
🆔 @ashora_karbala
💠 دو گام و دو جرعه و دو قطره محبوب نزد خداوند...
#حدیث
🍃عَلِی بْنِ الْحُسَینِ زَینِ الْعَابِدِینَ (ع) قَالَ؛ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) : مَا مِنْ خُطْوَةٍ أَحَبَّ إِلَی اللَّهِ مِنْ خُطْوَتَینِ خُطْوَةٍ یسُدُّ بِهَا مُؤْمِنٌ صَفّاً فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ خُطْوَةٍ یخْطُوهَا مُؤْمِنٌ إِلَی ذِی رَحِمٍ قَاطِعٍ یصِلُهَا وَ مَا مِنْ جُرْعَةٍ أَحَبَّ إِلَی اللَّهِ مِنْ جُرْعَتَینِ جُرْعَةِ غَیظٍ یرُدُّهَا مُؤْمِنٌ بِحِلْمٍ وَ جُرْعَةِ جَزَعٍ یرُدُّهَا مُؤْمِنٌ بِصَبْرٍ وَ مَا مِنْ قَطْرَةٍ أَحَبَّ إِلَی اللَّهِ مِنْ قَطْرَتَینِ قَطْرَةِ دَمٍ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ قَطْرَةِ دَمْعٍ فِی سَوَادِ اللَّیلِ مِنْ خَشْیةِ اللَّه.
🍃از #امام_سجّاد (ع) نقل شده است که رسول خدا(ص) فرمود: «هیچ گامی را خدا بیش از دو گام دوست نمی دارد: یکی گامی که با آن صفی (مجاهد) در راه خدای متعال بسته شود؛ و دیگری گامی که برای صله رحمی برداشته شود که او قطع کرده است. و هیچ جرعه ای
محبوب تر برای خدا از دو جرعه نیست: یکی جرعه خشمی که مؤمن آن را با بردباری فرو خورد، و دیگری جرعه
بی تابیی که مؤمن با صبر و شکیبایی آن را فرو برد. و هیچ قطره ای در نزد خدا دوست داشتنی تر از دو قطره نیست: قطره خونی که در راه خدا ریخته شود، و قطره اشکی که در تاریکی شب در اثر ترس از خدا از چشمان مؤمنی فرو ریزد.
📚امالی شیخ مفید (صفحه ۱۱)
الخصال (ج ۱ ص ۵۰)
🆔 @ashora_karbala
14_SODR-T17-06_Dr_Rahim_Pour_Azghadi-_Diplomasi,_hadaf_Ya_Vasileh_2_(Tarhi_Baraye_Farda)_89.10.24.mp3
7.12M
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: پیامبری و دیپلماسی
(سیره رسول خدا (ص) در روابط خارجی؛ بر اساس آیات قرآن؛ برای ایجاد تمدن اسلامی )
⏰ مدت: ۵٨:۵٨ دقیقه
📶 حجم: ۶ مگابایت
🗓در جمع کارگزاران وزرات خارجه جمهوری اسلامی، تهران، خرداد ۱٣٨٩
🆔 @ashora_karbala
🔰 #دیپلماسی_ذلیلانه
✍ #امام_خمینی (رحمةاللهعلیه)
💢 خودتان و کشور و مردم اسلامی را در برابر آمریکا این قدر ذلیل و ناتوان نکنید. اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید. از خدا میخواهیم که این قدرت را به ما ارزانی دارد که نه تنها از کعبه مسلمین، که از کلیساهای جهان نیز ناقوس مرگ آمریکا را به صدا درآوریم.
۲۹ تیر ۱۳۶۷
💢 فلا تذلوا انفسکم و بلدانکم و شعوبکم الإسلامیه اکثر من هذا فی مقابل امیرکا .. فإن لم یکن لکم دین کونوا احراراً فی دنیاکم. نسال الله تعالی ان یمنحنا القوه لندق ناقوس موت امیرکا لیس من کعبه المسلمین فقط و انما من کنائس العالم ایضاً. ۵ ذی الحجه ۱۴۰۸
💢 Do not make yourselves, your countries and Muslim people so much abject and weak before America. If you have no religion, at least you must be free. We implore God to grant us the power to toll the death knell of America not only at the Ka`bah of the Muslims but also at the churches in the world. 20 July 1988
🆔 @ashora_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 حتما ببینید....
🍂 #حدیث_عشق
🌿 و چه چیزی جز عشق می تواند انسان را مجاب کند که این گونه عاشقانه؛ مشتاقانه و بی باکانه؛ بعد از یقین به اینکه ِ هدفِ بعدیِ تک تیراندازِ عراقی او خواهد بود؛ خود را فراموش کند و فقط به معشوق بیاندیشد و جانش را فدای او کند؟ و چگونه می توان به آنهایی که عاشق نیستند فهماند که این عشق است و عشق است و عشق....
علت عاشق زِ علتها جداست
عشق اسطرلاب اسرار خداست
(مولوی)
🍂قال الله تبارک و تعالی:
🍃 مَن طَلَبَنِی وَجَدَنِی وَ مَن وَجَدَنِی عَرَفَنِی وَ مَن عَرَفَنِی عَشَقَنِی وَ مَن عَشَقَنِی عَشَقـــتُهُ وَمَن عَشَقـــتُهُ قَتَلــتُهُ وَ مَن قَتَلـــتُهُ فَعَلیه دِیــتُهُ وَ مَن عَلَیَّه دِیـــتُهُ وَ أَنَا دِیـــتُهُ...۱
🍃 هر کس که مرا طلب کند مرا می یابد و هر کس که مرا یافت مرا می شناسد وکسی که مرا شناخت عاشقشم می شود و کسی که عاشقم شود عاشقش میشوم و کسی که عاشقش شوم او را می کشم(شهیدش می کنم) و کسی که او را بکشم دیه او بر من است و کسی که دیه او بر من است ،خودم خون بهای او می شوم...
📚 ۱-کتاب مصباح الهدی صفحه۱۱۶
کلمات مکنونه ملامحسن فیض کاشانی
🆔 @ashora_karbala
9089-fa-jameeh shenasi shahadat talabi va anghizehaye shahidan.pdf
1.62M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(جامعه شناسیِ شهادت طلبی و انگيزه های شهیدان) بررسی جنبه های قرآنی؛جنبه های روانشناسی و جنبه های جامعه شناختیِ مسئله شهادت طلبی.
✍ تاليف: محمدحسين شاعری
📕 این كتاب ، ابعاد موضوع “شهادت طلبی” را با توجه به مبانی و نظری و ارزشی بررسی میكند و به ويژه ديدگاههای مشهور جامعه شناسی، روانشناسی اجتماعی و انگیزه های شهادت طلبی را در اديان و فرهنگها بيان و به سوالهايی از قبيل “چرا شهادت و استقبال از آن، برای عدهای آرزو است؟” را پاسخ میدهد.
📕 کتاب؛ ابتدا مفهوم؛ جايگاه و اهميت شهادت طلبی و معنای لفظی و معنوی آن و سپس تاريخچه، نمونهها، اهداف را بررسی ميكند. سپس جهاد را كه يكی از بسترهای شهادت است، در بخش “فروع دين” و با استناد به قرآن و سنت؛ مورد مطالعه قرار داده و در فصل سوم، به موضوع شهادت طلبی، از ديدگاه جامعه شناسی ميپردازد.
📕 نگارنده، شهادت طلبی را رفتاری اجتماعی معرفی میكند، كه مورد توجه روانشناسان اجتماعی است و اين موضوع را از ديدگاه عدهای از اندیشمندان و متفكرين مسلمان نيز مطرح میكند و در نهايت، طرح نظريهای جديد و جامع (نظريه همبستگی معنوی) درباره شهادت طلبی را مطرح میكند و انگيزههای شهادت طلبی شهيدان دفاع مقدس را در يك نمونه آماری، مورد بررسی قرار میدهد.
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #روایت_فتح
▪️▫️ اينان آنچنان مشتاقانه به جبههها ميپيوندند كه تو گويي هنوز كاروان سال ٦١ هجري قمري به بيابان پردرد و بلاي كربلا نرسيده است. مگر آنان سر مبارك امام شهيد را بر فراز نيزه نديدهاند؟
▪️▫️ اما نه، از عاشوراي سال ٦١ هجري قمري، ديگر زمان از عاشورا نگذشته است و همهي روزها عاشوراست. زمان بر امتحان من و تو ميگردد تا ببينند كه چون صداي «هل من ناصر» امام عشق برخيزد چه ميكنيم....
#روایت_عاشقان_شهادت
#دفاع_مقدس
#کل_یوم_عاشورا
🆔 @ashora_karbala