#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٩۶ سوره اعراف)
💠برکات جمع برکت است و به موهبت هاى ثابت و پایدار گفته مىشود. البته در معناى برکت، کثرت، خیر و افزایش وجود دارد و شامل برکتهاى مادّى و معنوى مىشود، مثل برکت در عمر، دارایى، علم و امثال آن
⁉️سؤال: اگر ایمان و تقوا سبب نزول برکات است، پس چرا کشورهاى کافر، وضع بهترى دارند و کشورهاى اسلامى با مشکلات فراوانى روبرو هستند؟
✅پاسخ:
🔹اولاً اغلب کشورهاى اسلامى تنها نام اسلام را با خود دارند و قوانین و رهنمودهاى دین اسلام در آنجا حاکم نمىباشد
🔹ثانیاً ؛گاهى رفاه مادّى، نوعى قهر الهى است ؛ «فلمّا نسوا ما ذکّروا به فتحنا علیهم أبواب کلّ شىء» چون تذکّرات الهى را فراموش کردند، درهاى همه چیز را به رویشان گشودیم تا سرمست شوند.
💠در قرآن، دو نوع گشایش براى دو گروه مطرح است:
1⃣رفاه و گشایش براى خوبان که همراه برکات است، «فَتَحنا علیهم برکات».
2⃣رفاه و گشایش براى کفّار و نااهلان که دیگر همراه برکت نیست «فَتَحنا علیهم ابواب کلّ شىء» زیرا چه بسا نعمتها، ناپایدار و سبب غفلت و غرور و طغیان باشد. خداوند، این رفاه و گشایش کفّار را وسیله ى مهلت و پُر شدن پیمانه ى آنان قرار داده است.
💠بنا به تعابیر بعضی تفاسیر؛ از مصادیق بارز این آیه، دوران ظهور حضرت مهدى (عجّل اللّه تعالىفرجه) است که به گفته ى روایات، در آن زمان برکات از آسمان و زمین سرازیر مىشود.
🆔 @ashora_karbala
سعی کن گریه کنی …
✍ آیتالله العظمی #بهجت
▪️آیتالله بهجت (قدسسره) شیر آب حیاط را بهاندازۀ یک شیر سماور باز کرده بودند و داشتند وضو میگرفتند. گفتم: آقا، محرم دارد میآید و من یک ماه برای تبلیغ میروم. سفارشی کنید که آویزه گوشم کنم. همانجور که وضو میگرفت، تکیه داد به دیوار و آهسته گفت: «آسید محمد! سعی کن هر شبانهروزی یکمرتبه برای امام حسین علیهالسلام گریه کنی...»
📚برگرفته از کتاب ردپای سپید، ص۵٧
(براساس خاطره یکی از شاگردان)
🆔 @ashora_karbala
16-safaye_de_55488.mp3
3.63M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
موضوع: چگونگی همراهی با امام حسین(ع)
✔️حسین(ع) خواستنی است. حسین(ع) دوست داشتنی است.
باور کنید من عاشق پیشه نبودم من احساس عشق تو زندگیم نکردم ولی گاهی حسرت این رو می خورم که اون دستی که رو سر جون و حُر کشیده شد و اون حرارت ، اون گرمی و طراوت رو احساس کنم.
⏰ مدت: ٣۰:۱۵
📶حجم: ۴ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🌐 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰ایمان آگاهانه
(بخش دوم)
🔹 این یک حقیقت و یک نکته مسلّم است در اسلام؛ برادران! ایمان ارزشمند، ایمان آگاهانه است، ایمان تؤام با درک و شعور است، ایمانی است که از روی بصیرت، با چشم باز، بدون ترس از اشکال، به وجود آمده باشد.
🔻 آن ایمانی که فلان مرد مسلمان دارد، که برای نگهداشتنش باید بگوییم روزنامه نخوانند، فلان کتاب را نخوانند، در کوچه بازار؛ راه نروند، با فلان کس حرف نزند، سرما و گرما نخورد، آفتاب و مهتاب نبینند تا بماند؛ این ایمان متأسفانه نخواهد ماند.
🔹 ایمانی لازم است که آن چنان آگاهانه انتخاب شده باشد که در سختترین شرایط هم آن ایمان از او گرفته نشود. "اِلَامَن اُکرِهَ وَ قَلبُهُ مُطمِئن بِالایمانِ"
🔻درباره عمّار یاسر، آیه قرآن میگوید: اگر در زیر شکنجه، برای خاطر آنکه دشمن را از خود لحظه ای منصرف کنی، یک جمله گفتی، بگو، ایمان تو ایمانی نیست که با شکنجه از قلبت زائل بشود. آن ایمانی که خَبّاب بن اَرَت دارد، آهن را داغ میکنند به گردنش می چسبانند، شوخی نیست، آهن گداخته را به بدنش نزدیک میکردند و به پوست بدنش می چسبانیدند، این به خاطر آن ایمان آگاهانه عمیقش، دست برنمیداشت، ایمان این است.
🔹ایمان از روی روشنی، از روی درک، از روی فکر، با محاسبه های صحیح وقتی که انجام گرفت، آنوقت لازم نیست ما این ایمان را در پارچه و در کهنه و در صندوقچه و در صندوقخانه بگذاریم که مبادا گرما و سرما و گردوخاک و غبار به آن آسیب برساند؛ آسیبی به آن نمیرسد. این ایمانهای ناشعورانه است که آدم مدام دلدل دارد، مبادا، مبادا، مبادا.
🔹اگر بخواهیم ایمانها استوار باشد،
اگر بخواهیم ایمانها زائل نشود، اگر بخواهیم ایمان، ایمان آگاهانه باشد، باید دائماً آگاهی بدهیم به آن کسانی که میخواهیم مؤمن باشند. از آگاه شدن اینها واهمه نکنیم، از چشم و گوش بسته ماندن اینها لذت نبریم.
🔻راهش این است تا خوب مایه آگاهی در مغزها و دلها و فکرها به وجود بیاید و با آن آگاهی، یک ایمان صحیح، مستحکم، یک بتن آرمه در دل او بنا بشود، آنوقت با توپ شرپنل هم به قول جوانهای قدیمی، زائل شدنی نیست.
🔻اسلام میگوید ایمان، آگاهانه باید باشد. این آیاتی که در آخر سوره آل عمران است، ایمان آگاهانه را به ما معرفی می کند.
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
🔰واقعه عاشورا دو صفحه دارد...
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔲حادثه ی عاشورا و تاریخچه ی كربلا دو صفحه دارد: یك صفحه ی سفید و نورانی، و یك صفحه ی تاریك، سیاه و ظلمانی كه هر دو صفحه اش یا بی نظیر است و یا كم نظیر
◾️صفحه ی سیاه و تاریكش؛ یك جنایت و یك تراژدی است، یك مصیبت است، یك رثاء است. این صفحه را كه نگاه می كنیم، در آن كشتن بی گناه می بینیم، كشتن جوان می بینیم، كشتن شیرخوار می بینیم، اسب بر بدن مرده تاختن می بینیم، آب ندادن به یك انسان می بینیم، زن و بچه را شلاّق زدن می بینیم، اسیر را بر شتر بی جهاز سوار كردن می بینیم. از این نظر قهرمان حادثه كیست؟ واضح است، وقتی كه حادثه را از جنبه ی جنایی نگاه كنیم، آن كه می خورد؛ آن که مظلوم است؛ آن که اسیر است.
◽️اما آیا تاریخچه ی عاشورا فقط همین یك صفحه است؟ آیا فقط رثاء است؟ فقط مصیبت است و چیز دیگری نیست؟ اشتباه ما همین است. این تاریخچه یك صفحه ی دیگر هم دارد كه قهرمان آن صفحه، دیگر پسر معاویه نیست، پسر زیاد نیست، پسر سعد نیست، شمر نیست. در آنجا قهرمان حسین است. در آن صفحه؛ حماسه است، افتخار و نورانیت است، تجلی حقیقت و انسانیت است، تجلی حق پرستی است. آن صفحه را كه نگاه كنیم، می گوییم بشریت حق دارد به خودش ببالد
🔳چرا ما صفحه ی نورانی این داستان را كمتر مطالعه می كنیم، درحالی كه جنبه ی حماسی این داستان صد برابر بر جنبه ی جنایی آن می چربد؟ و نورانیت این حادثه بر تاریكی آن خیلی میچربد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری ج۱٧،ص ٣٢
🆔 @ashora_karbala