🛬 خریدن اموال جامانده یا توقیف شده مسافرین فرودگاه
❓ سوال: وسایل افرادی که در فرودگاه جا می ماند و یا مامورین فرودگاه از مسافرین می گیرند مدتی نگهداری شده و سپس به فروش می رسد، خریدن این گونه اجناس چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
⬅️ مقام معظم رهبری: در صورتی که صاحبان آنها اعراض کرده باشند خریدن اشکال ندارد. [1]
⬅️ آیت الله مکارم: تصرف یا فروش وسایل جا مانده از مسافرین جایز نیست، بلکه باید در مورد صاحبان آنها جستجو شود و کلّیّه آن وسایل را به صاحبانشان برسانید و اگر از پیدا شدن صاحبان آنها مأیوس شوند آنها را از طرف صاحبان آنها به فقرا و نیازمندان صدقه بدهند. اما در مورد وسایلی که حمل آنها غیر مجاز بوده و ضبط شده است، بر اساس قوانین و مقررات مربوطه عمل می شود که هرگاه به عنوان تعزیر از آنها گرفته شده است، خرید و فروش آنها با اذن حاکم حاکم شرع اشکالى ندارد. [2]
🔶 #خرید_اموال_جامانده_مسافر_فرودگاه
🍃🌹 حدیث: امام زمان (عجل الله فرجه الشریف): برای هیچ کس جایز نیست که بدون اذن صاحب مال، در مالش تصرّف کند. [3]
❇️ نکته: جامعه اى که افراد آن، به راحتى حقوق یکدیگر را زیر پا مى گذارند و آزمندانه در اموال دیگران تعدى مى کنند و در پى کسب درآمد فزونتر هستند بى هیچ پروایى در حرام و حلال آن تیشه به ریشه زندگى سالم و حیات طیبه امت مى زنند. در حقیقت، هم خود را به نابودى مى کشند و هم دیگران را، زیرا کشتى را سوراخ مى کنند که خود بر آن سوارند.
-----------------------------------
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: g292m9p.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9809120066.
[3]. وسائل الشیعة، ج۶، ص۳۷۷، حدیث۱۲۶۷۰.
➿〰➖➿〰➖➿〰➖➿〰➖
پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
آیا آرایش ساده زینت محسوب می شود؟👆👆👆
پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
✅بعضیها میگویند چه اشکالی دارد برویم با آمریکا مذاکره کنیم؟ حرف زدن که اشکال ندارد؟ مگر مدعی نیستیم حرف ما منطقی و مستدل است؟ خوب میرویم پای میز مذاکره، حرفهای خود را بیان میکنیم و منطقمان را به کرسی مینشانیم!
♻️این وسط یک مغالطهای صورت گرفته است؛ منطق ما در مواجهه با دشمن، روشن و مستدل است؛ نکته اینجاست که مذاکره، مناظره نیست؛ ما باید منطق خود را به گوش دشمن برانیم؛ اصلاً همه مردم دنیا باید بدانند که جمهوری اسلامی چه راهی را در پیشگرفته، حرف تازهاش چیست و چرا جهان خواران با او سر جنگ دارند؟
💠اما مگر ابلاغ منطق و حقانیت جمهوری اسلامی منوط به حضور در میز مذاکره و اتاقهای دربسته است؟ حرف خود را باید از طریق رسانهها به جهانیان و دوست و دشمن برسانیم؛ اگر دشمن مدعی آزادی بگذارد، خوب است اندیشمندان اسلامی و انقلابی در حضور اندیشمندان دنیای کفر با استفاده از ظرفیت غولهای رسانهای استکبار به بررسی مبانی انسانیت و شرافت از منظر اسلام و غرب بپردازند تا منطق دین و حقانیت انقلاب اسلامی بر همگان روشن شود؛ این اتفاق البته در موارد معدودی در گوشه و کنار جهان به وقوع پیوست که با توجه به تبعات مثبت آن در جذب مستضعفان عالم بهسوی جمهوری اسلامی، غرب به استمرار و تکرار آن روی خوشنشان نداد.
🚶♂️میز مذاکره اما در حقیقت، میز معامله است؛ دشمنی در قواره آمریکا که در هیچ جای دنیا حتی به دوستان و سرسپردگان خود هم وفادار نبود و به اقتضای منافع خویش، عناصر همسوی کاخ سفید را نیز ذبح نمود، چگونه میتواند پای میز معامله، منافع کشوری چون جمهوری اسلامی را تأمین نماید؟ حافظه ملت ایران هیچگاه جریان کودتای 28 مرداد و خیانت ایالاتمتحده به خوشبینیهای دکتر مصدق را از یاد نخواهد برد.
✍️رهبر معظم انقلاب با اشراف بر تاریخ روابط آمریکا با کشورهای دنیا و خوی استثمارگرانه ایالاتمتحده در مواجهه با ملتهای مستضعف و رویکرد آمریکا در چپاول کشورها و خیانت به حکومتهای مستقل، تجربه تلخ حاکمان وابسته را چراغ راه آیندگان میداند:
🔷در مورد آمریکا حل هیچ مشکلی متصوّر نیست و مذاکره با آن جز زیان مادّی و معنوی محصولی نخواهد داشت. (1)
پینوشت:
1) بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
#متن_گام_دوم
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
✳️کانال تخصصی فقه و احکام
🔸@ask_ahkam
📚 تيره شدن مُهر
سؤال: وظيفه ما در مورد #مهرهايى كه سطح آنها تيره است، چيست؟
جواب: صِرف تيره شدن، #مانع_سجده نيست، اما اگر #چرکِ_روى_مهر، ضخامت و جِرم داشته باشد، به گونه ای که مانع رسیدن پیشانی – به مقدار لازم - به مهر گردد، سجده بر آن صحیح نیست.
#احکام_نماز #احکام_سجده #شرايط_مهر_نماز
✳️کانال تخصصی فقه و احکام
🔸@ask_ahkam
✨💫✨💫✨💫✨
💠چهار نكته درباره شب نشينى💠
🌃🌙شب نشينى امر مباحى است كه با در نظر گرفتن شرايطى مانع ندارد:
1️⃣. همراه با گناه نباشد، مانند غيبت، موسيقى و ...
2️⃣. همراه با مزاحمت براى ديگران نباشد.
3️⃣. محرم و نامحرم رعايت شود.
4️⃣. واجب فوت نشود: كسى كه مى داند يا احتمال مى دهد به جهت شب نشينى نمازش قضا مى شود نبايد به اين ميزان در شب نشينى ها شركت كند.
#احکام_شب_نشینی
#شب_نشینی
#احکام_معاشرت
پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🕌 شک در جاری شدن صیغه برای بخشی از مسجد
❓ سوال: درمسجد محل ما برای قسمتی از آن صیغه خوانده نشده است ولی هیئت امنای مسجد باهم اختلاف نظر دارند آیا خانم ها در ایام حیض می توانند در آن قسمت از مسجد حاضر شوند؟
✅ پاسخ:
🍃 مقام معظم رهبری: مکان مذکور اگر به نیت مسجد ساخته شده و در اختیار نمازگزاران قرار داده شده است، مسجد محسوب می شود. [1]
⬅️ آیت الله مکارم: هرگاه شك شود كه فلان قسمت مسجد، حكم مسجد دارد، يا از ملحقات و املاك مسجد است، حكم مسجد بر آن جارى نمى شود و توقف جنب وحائض در آن قسمت مانعی ندارد؛ مگر اينكه ظاهر حال آن باشد كه جزء مسجد است. [2]
🕌 #شک_در_جاری_شدن_صیغه_برای_بخشی_از_مسجد
🌹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): همسرانتان را از رفتن به مساجد خدا منع نکنید. [3]
♦️ نکته: اسلام با طرح پوشش زن در حقیقت جواز حضور وی در عرصه های مختلف اجتماعی را رقم زده است و با دستورات حکیمانه و راهگشایی که در چگونگی منش و روش او ارائه داده، از یک سوی این نیروی عظیم را از تباه شدن نجات داده و از سوی دیگر، جلو فسادگری و ناهنجاری های ناشی از اختلاط زن و مرد را گرفته است.
---------------------------------------
پی نوشت:👇
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: k6w99k9.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9807030089.
[3]. بحار الأنوار؛ ج 87, ص 354.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💻 پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🕌 دفن میت در قسمتی که جاری شدن صیغه مسجد در آن مشکوک است
❓ سوال: در یکی از مساجد بخشی از آن مورد اختلاف است که آیا صیغه مسجد خوانده شده است یا نه، با توجه به اینکه قبری در آن قسمت وجود دارد آیا دفن میت در این محل جایز است؟
✅پاسخ:
🍃 مقام معظم رهبری: اگر هنگام اجرای صیغۀ وقف مسجد، دفن میت استثنا نشده باشد، دفن در مسجد جایز نیست. [1]
⬅️ آیت الله مکارم: دفن میت در زمینی که وقف مسجد شده جایز نیست و در صورتی که قبل از وقف مسجد چیزی شرط نشده باشد دفن او در آنجا جایز نیست. اما در زمینی که وقف مسجد نشده است، چنانچه منع قانونی نداشته باشد مانعی ندارد. [2]
#دفن_میت
#شک_در_جاری_شدن_صیغه_برای_مسجد
🌹 حدیث: امام صادق (علیه السلام): کسی که حرمت مسجد را نگه دارد، خدا را شادان و خندان ملاقات خواهد کرد و پروندة اعمالش را به دست راست او خواهند داد. [3]
🔻 نکته: مسجد، پايگاه مهم عبادي و اجتماعي مسلمانان است. بنابراين، هم متوليان آن بايد صالح و پاك باشند و هم برنامههايش سازنده و تربيتكننده، هم بودجهاش مشروع و حلال باشد و هم مسجديان اهل تقوا و باخدا و مورد تكريم. وگرنه اگر سازندگان مساجد، جباران و سلاطين باشند و پيشنمازان، افراد بيسواد و ترسو و خادمان نيز وارفتگان بيحال، طبعا مساجد از هدف اصلي خود كه آبادي معنوي است، دور خواهند ماند.
----------------------------------------
پی نوشت:👇
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: k6w99k9.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9807030089.
[3]. جامع احادیث الشیعة، ج 4، ص 559.
➖〰➿➖〰➿➖〰➿➖〰➿➖➿〰
پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
حکم دست دادن به خواهر زن و نگاه به موی او 👆👆👆〰️➿➖〰️➿➖➿〰️
پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
💵 تعلق خمس به پول پس انداز شده برای پرداخت بدهی قبل از سال خمسی
⁉️ سوال: قبل از سال خمسی به میزان بدهی ام پس انداز کردم و به علت سفر به خانواده ام سپردم که در صورت مراجعه طلبکار آن مبلغ را پرداخت نمایند، پس از بازگشت متوجه شدم که خانواده ام از کسی دیگر پول گرفته و بدهی را پرداخت نموده اند. آیا به پول بنده خمس تعلق می گیرد؟ اگر پول را به طلبکار دوم پرداخت نمایم آیا مشمول خمس می شود؟
✅ پاسخ:
🍃 مقام معظم رهبری: در فرض سؤال خمس ندارد. [1]
#تعلق_خمس_به_پول_بدهی
🌹❤️ حدیث: امام رضا(علیهالسلام) در نامهای به یکی از تاجران فارس فرمودند: همانا خمس کمکی است که به دینمان میکنیم... پس همانا پرداخت خمس کلید روزی شما و پاک کننده گناهانتان و چیزی است که برای روز نیازمندی خودتان(قیامت) پیش میفرستید. مسلمان کسی است که آنچه را که خدا عهد کرده بپردازد. در پایان نامه، حضرت یک هشدار داده و فرمودند: مسلمان کسی نیست که تنها با زبانش اسلام بیاورد و با قلبش با آن مخالفت کند. [2]
🛑 نکته: هر فرد بالغی لازم است روزی را برای محاسبه سال خمسی خود قرار دهد. برخی مراجع تقلید آغاز سال خمسی را اولین مالی که به انسان میرسد(هدیه، حقوق،...) میدانند، برخی دیگر اولین درآمد و برخی اولین روز آغاز کار. هنگامی که از آغاز سال خمسی یک سال گذشت، آن روز وقت حساب سال است.
---------------------------------------
پی نوشت:⏬
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: GGh3g7qudE.
[2]. الکافی، ج1، ص547.
➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿
پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🕌 شک در رسیدن به رکوع امام پس از اقتدا و صحت نماز
❓ سوال: در رکعت چهارم نماز به امام جماعت اقتدا کردم ولی شک داشتم که به رکوع امام رسیدم یا نه، چون به حکم مسأله آگاهی نداشتم نماز را ادامه دادم. آیا نماز بنده صحیح بوده است؟
💠 پاسخ:
🍃 مقام معظم رهبری: اگر با اعتقاد به صحت نماز، نماز را ادامه دادید، نماز صحیح است. [1]
#شک_در_رسیدن_به_رکوع_امام_جماعت_بعد_اقتدا
🌹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): فضیلت نماز جماعت بیست و پنج برابر نماز فرادا می باشد. [2]
♦️ نکته: نماز جماعت با اینکه یک مسئله عبادی بسیار مهم و تأثیر گذار است، هدفهای اجتماعی نیز در درون خود نهاده است و آن احیا و نشان دادن روح جمعی در اسلام و همچنین ایجاد تبلیغ برای دیگران در قدرت اجتماعی اسلام است. اسلام با برپایی نماز جماعت در پی آن است که میان مسلمانان اتحادی را به وجود آورد و روح جمعی را در میان آنها بپروراند.
---------------------------------------------
پی نوشت: 👇
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: k6ww7zk.
[2]. جامع احادیث الشیعة، ج 4، ص 559.
➿➖〰➿➖〰➿➖〰➿➖〰
📲 پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
🔻 اجازه خروج زن از منزل به عنوان شرط ضمن عقد
❓ سوال: آیا زن در عقد می تواند شرط کند که اجازه خروج از منرل به دست خودش باشد؟ در صورت صحیح نبودن فرض اول می تواند شرط کند که شوهر اجازه بدهد؟
💠 پاسخ:
⬅️ آیت الله مکارم: می تواند اجازه کلی از شوهر برای این منظور بگیرد. [1]
⬅️ آیت الله شبیری: بله. [1]
⬅️ آیت الله سیستانی: می تواند شرط كند. [3]
#اجازه_خروج_زن_از_منزل_به_عنوان_شرط_ضمن_عقد
🌹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): هر زن صالحه ای عبادت پرودرگارش نماید و فرایض خود را انجام و همسرش را اطاعت کند، وارد بهشت می شود. [3]
♦️ نکته: قسمت عمده ای از استحکام پایه های زندگی، در گرو رعایت حقوق شوهر بر زن است. در این زمینه زن لازم است فقط و فقط حضرت حق و قیامت را لحاظ کند، و از دستورگیری از دیگران نسبت به شوهرش، و قبول دخالت اطرافیان بپرهیزد. چه بسا که دیگران در فرمان ها و دستورات خود در خطا و اشتباه باشند، یا نسبت به جمال و جلال زندگی و امنیت زن و شوهر نظر سوئی داشته باشند
-------------------------------------------
پی نوشت:👇
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9710010113.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله شبیری، کد استفتاء: 60758.
[3]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله سیستانی، کد استفتاء: 808084.
[4]. جامع احادیث الشیعة، ج 4، ص 559.
➿➖〰〰➖➿➿➖〰〰➖➿
💻 پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
شک های باطل کننده نماز👆👆➿➖〰️〰️➖➿➿➖〰️〰️➖➿
💻 پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam