♦️ انجام یک غسل برای چند نماز در استحاضه کثیره
❓ سوال: کسی که استحاضه کثیره داشته باشد برای غسل می تواند غسلش را نزدیک غروب انجام دهد تا بتواند با آن غسل هم نماز ظهر وعصر را بخواند هم نماز مغرب وعشاء؟
✅ پاسخ:
🌸 مقام معظم رهبری: در فرض سوال نمی تواند. باید یک غسل برای نماز صبح و یک غسل برای نماز ظهر و عصر و یک غسل برای نماز مغرب و عشاء انجام دهد؛ البته اگر بین نماز ظهر و عصر فاصله بیندازد، باید برای نماز عصر هم یک غسل انجام دهد و اگر بین نماز مغرب و عشاء فاصله بیندازد، باید برای نماز عشاء هم یک غسل انجام دهد. [1]
#انجام_یک_غسل_برای_چند_نماز_در_استحاضه_کثیره
🌹 حدیث: امام صادق (علیه السلام): هنگامى كه به نماز ايستادى بدان كه در پيشگاه خداوند هستى و اگر او را نمى بينى، او تو را مى بيند. پس به نمازت توجه كن. [2]
🔻 نکته: اگر درک و معرفت به ارزش نماز برای کسی حاصل گردد هرگز در آن کوتاهی نکرده و یا آن را ترک نخواهد نمود. کسیکه با نماز مأنوس است در قلمرو نور و روشنایی قرار دارد و آنکه با نماز فاصله دارد از نور و روشنایی دور افتاده و خود را در محیط تاریکی و ظلمت انداخته است.
-----------------------------------------
پی نوشت:👇👇
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: iRs94GV0D9E.
[2]. تهذيب الأحكام، ج 2، ص 325، ح 1332.
➿➖〰〰➖➿➿➖〰〰➖➿
💻 پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
⁉️ نماز معلمی که هر روز میان محل اقامت و تدریس رفت و آمد دارد
❓سوال: بنده در روستایی مشغول تدریس و معلم هستم. خوابگاه و محل اقامت من از روز شنبه تا 4 شنبه در 16 کیلومتری روستا می باشد و از شنبه تا 4 شنبه هر روز بین مدرسه و خوابگاه رفت و آمد دارم. از 4 شنبه تا جمعه هم در منزل دایی خود که بیش از مسافت شرعی فاصله دارد اقامت دارم. نماز من در مدرسه، در خوابگاه و در منزل دایی چه حکمی دارد؟ لازم به ذکر است که چهار شنبه به منزل دایی می رم و شنبه به قصد سفر شغلی برمی گردم.
🔻 پاسخ: ⬇️⬇️
◀️ آیت الله خامنه ای: در فرض سوال نمازتان در محل اقامت و تدریستان کامل است و روزه صحیح است، و اگر ده روز هیچ سفری نداشته باشید و در یک محل توقف داشته باشید، در اولین سفر حکم مسافر دارید. اما در رفتن به منزل دائی و در آنجا نمازتان شکسته است (به فرض اینکه شهر داییتان وطن شما نباشد و فاصله با محل کار حداقل 45 کیلومتر باشد) اما در برگشت به محل کار برای تدریس نماز شما کامل خواهد بود. [1]
🌹 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
"فضیلت نماز جماعت بیست و پنج برابر نماز فرادا می باشد." [2]
🔻 #نماز_معلم
🔻 #محل_اقامت_تدریس_رفت_آمد
✅ نکته: نماز جماعت با اینکه یک مسئله عبادی بسیار مهم و تأثیر گذار است، هدفهای اجتماعی نیز در درون خود نهاده است و آن احیا و نشان دادن روح جمعی در اسلام و همچنین ایجاد تبلیغ برای دیگران در قدرت اجتماعی اسلام است. اسلام با برپایی نماز جماعت در پی آن است که میان مسلمانان اتحادی را به وجود آورد و روح جمعی را در میان آنها بپروراند.
------------------------‐-----
پی نوشت: ⬇️
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: ydyXj1obySU.
[2]. وسائل الشیعة/ج 5/ص 374.
💻 رسانه تخصصی فقه واحکام
💠 https://eitaa.com/ask_ahkam
آیـــــا والدین مجازند تا فرزندشان را تنبیه بدنی کنند؟ 👆👆👆
💻 رسانه تخصصی فقه واحکام
💠 https://eitaa.com/ask_ahkam
🔷 استفاده از #کفن_دوخته برای #میت
❓⬅️ سوال: آیا کفن میت قسمتی از آن دوخت داشته باشد اشکالی دارد؟ مثلا لباس احرام را کفن کنیم؟
⬅️ پاسخ: ⬇️⬇️
🔷 آيت الله خامنه اى: اشکال ندارد هر چند مکروه است. [1]
🔷 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
"هيچ يك از جامه هايتان، به نيكويىِ جامه سفيد نيست. پس آن را به تن نماييد و مردگانتان را نيز در آن كفن كنيد." [2]
✅ نکته: از دیدگاه اسلام اهمیت کفن کردن مرده به اندازه اهمیت لباس پوشیدن است و در دفن مرده هم دین اسلام اصول اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی را به طور کامل مراعات کرده است.
--➖--➖----➖--➖---➖---➖
پی نوشت:⬇️
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: k65nrny.
[2]. الكافى : ج ۳ ص ۱۴۸ ح ۳.
💻 رسانه تخصصى فقه واحكام
🔷 https://eitaa.com/ask_ahkam
♦️ تکلیف مستطیع حج در صورت عدم امکان انجام آن
❓ سوال: پدر بنده وضع مالی خوبی داشته و می تواند به سفر حج برود، ولی از طرف دولت ثبت نام صورت نمی گیرد آیا تکلیفی دارد؟ اگر پولش را مصرف کند حج به گردنش می باشد؟ آیا لازم است از کشورهای دیگر به سفر حج برود؟
✅ پاسخ:
🌸 آیت الله خامنه ای: احتیاط واجب آن است که خود را از استطاعت مالی خارج نکند و اگر از طریق دیگری می تواند به سفر حج برود، انجام دهد، ولى اگر قانونى در اين زمينه وجود دارد، مراعات گردد. [1]
#مستطیع_حج_عدم_امکان_انجام_آن
🌹 حدیث: امام علی (علیه السلام): خدا را! درباره خانه پروردگارتان در نظر داشته باشید تا هستید، آن را خالی نگذارید. زیرا اگر حج متروک شود نظر رحمت خدا از شما قطع خواهد شد. [2]
🌹 نکته: حج يكي از بارزترين و ظاهرترين برنامههاي جهان شمول اسلام است و چون اسلام، تنها ديني است كه از طرف پروردگار عالم نازل شده و تنها مكتبي است كه در بردارنده تمام كمالات انساني است و يگانه ديني است كه تمام اديان غير اسلامي را تحت الشعاع قرار داده و بر همه آنان چيره گشته است و در تمام پهنه جهان، قابل اجرا و در تمام گستره زمين مورد استفاده خواهد بود.
---------------------------------------------
پی نوشت:👇
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: iRs94GV0D9E.
[2]. بحارالانوار ج 96 16.
➿➖〰〰➖➿➿➖〰〰➖➿
📲 پایگاه تخصصی فقه و احکام
💯 https://eitaa.com/ask_ahkam
با سلام خدمت دوستان گرامی
این گروه مختص پاسخگویی به سوالات احکام ویژه آقایان می باشد.
http://eitaa.com/joinchat/899350551Ca15509fccc
❇️ #بی_حرکت_بودن #مکان_نماز
❓سوال: حکم بی حرکت بودن مکان نماز چیست؟
☀️ آیت الله خامنه ای: مكان نمازگزار بايد بي حركت باشد (1) و اگر بواسطه تنگي وقت يا جهت ديگر ناچار باشد در جايي كه حركت دارد، مانند اتومبيل و كشتي و ترن نماز بخواند، به قدري كه ممكن است بايد در حال حركت چيزي نخواند (2) و اگر آنها از قبله به طرف ديگر حركت كنند به طرف قبله برگردد (3).
⭐️ آیت الله مكارم: شرط دوم- «استقرار»: اگر مكان نمازگزار متحرّك باشد به طوري كه نتواند كارهاي نماز را به طور عادي انجام دهد نماز او باطل است؛ بنابراين نماز خواندن در كشتي و قطار و مانند آن اگر بتواند كارهاي نماز را صحيح انجام دهد اشكال ندارد. و اگر از جهت تنگي وقت يا ضرورت ديگر ي ناچار باشد نماز را در كشتي و اتومبيل و مانند آن بخواند و قبله دائماً در حال تغيير باشد، بايد تا انجا كه مي تواند به طرف قبله برگردد و در حال برگشتن به سوي قبله چيزي نخواند.
⭐️ آیت الله سيستاني: شرط دوم:مكان نمازگزار در نمازهاي واجب بايد طوري نباشد كه از شدّت حركت، مانع از ايستادن نمازگزار و انجام ركوع و سجود اختياري شود، بلكه بنابراحتياط لازم نبايد مانع از آرامش بدن او باشد. و اگر بواسطه تنگي وقت يا جهت ديگر ناچار باشد در چنين جايي، مانند بعضي از انواع اتومبيل و كشتي و قطار نماز بخواند، به قدري كه ممكن است بايد استقرار و قبله را رعايت نمايد و اگر آنها از قبله به طرف ديگر حركت كنند به طرف قبله برگردد و اگر رعايت استقبال قبله دقيقاً ممكن نباشد سعي كند كه اختلاف كمتر از 90 درجه باشد و اگر اين هم ممكن نباشد در تكبيرة الاحرام فقط رعايت قبله را بكند و اگر اين هم ميسّر نباشد رعايت قبله لازم نيست.
⭐️ آیت الله زنجاني: شرط دوم استقرار است، يعني: مكان نمازگزار بايد بي تكان باشد. اگر بواسطه تنگي وقت يا جهت ديگر ناچار باشد در جايي كه تكان دارد، مانند اتومبيل و كشتي و قطار نماز بخواند، به قدري كه ممكن است بايد استقرار و قبله را رعايت نمايد، و اگر وسيله نقليه از قبله به طرف ديگر حركت كند، به طرف قبله برگردد.
⭐️ آیت الله فاضل: شرط دوم «استقرار» است. مكان نمازگزار بايد آرام و بدون حركت باشد، لذا نماز در وسائل نقليه اي كه در حال حركت باعث تكان خوردن و عدم آرامش انسان مي شود باطل است، مگر در زمان ناچاري – مثلا تنگي وقت- كه در اين صورت نيز بايد تا جايي كه مي تواند شرايط نماز را رعايت كند و هنگام حركت و تكان خوردن چيزي نخواند و هر گاه وسيلۀ نقليّه تغيير مسير داد خود را به سمت قبله بچرخاند.
✅ منبع: توضیح المسائل مراجع - مسأله 880
--🔹--🔹--🔹--🔹--
🔷 پی نوشت: 🔻🔻
[1]. آیت الله وحید: در نماز واجب، مکان نمازگزار نباید حرکت داشته باشد که مانع از آرامش بدن نمازگزار و انجام واجبات نماز اختیاری باشد؛ آیت الله سبحانی: واگر موقع خواندن نماز تکان نداشته باشد و نماز را با آرامش و با رعایت دیگر شرایط بخواند صحیح است.
[2]. آیت الله صافي: به قدري كه ممكن است، بايد استقرار و قبله را رعايت نمايد؛ آیت الله وحید: به قدری که ممکن است باید آرامش بدن و قبله را رعایت نماید.
[3]. آیت الله سبحانی: و در حال چرخیدن به سمت قبله چیزی نگوید.
🔹--------------------🔹
✔️ رسانه تخصصی فقه واحکام
❇️ https://eitaa.com/ask_ahkam
🌟 با سلام خدمت دوستان گرامی
👈👈 این گروه مختص پاسخگویی به سوالات احکام ویژه آقایان می باشد.‼️
✅ #پاسخ_به_سؤالات_شرعى 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/899350551Ca15509fccc
🔻 کیفیت قرار گرفتن دست روی زانو در رکوع
❓ سوال: آیا گذاشتن دست روی زانو هنگام رکوع لازم است و آیا در این حکم فرقی میان زن و مرد وجود دارد؟ منظور از زانو سر زانو است یا بالای آن را نیز شامل می شود؟
🔻 #کیفیت_قرار_گرفتن
🔻 #دست_روی_زانو_رکوع
✅ پاسخ: 👇👇
🌸 امام خامنه ای: احتیاط (واجب) آن است که نمازگزار در حال رکوع دستها را بر زانو بگذارد و فرقی بین زن و مرد نیست و مقصود قرار دادن دست روی زانو است. [1]
🍃🌸 حدیث: امام علی (علیه السلام):
"نماز، دژ محكم خداوند مهربان و وسيله راندن شيطان است." [2]
✅ نکته: گرچه هر یک از احکام و فرایض دینی در جای خود از اهمیت و ارزش خاصی برخوردار است، اما در این میان بعد از معرفت الهی هیچ فریضهای به والایی مرتبه نماز نمیرسد، چرا که این تنها نماز است که معراج مؤمن و عامل تقرب انسان وارسته، به خدا شناخته شده و معیار پذیرش همه واجبات قرار گرفته است. به این جهت آخرین پیام سفیران الهی، سفارش به نماز این استوانه استوار دین بوده، چنان که پرسش نخستین روز رستاخیز هم از آن خواهد بود.
▪️----▪️---▪️---▪️---▪️---▪️
پی نوشت:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: k65nrny.
[2]. غررالحكم، ح 2213.
💠 رسانه تخصصی فقه واحکام
💻 https://eitaa.com/ask_ahkam