🍀سوال:
1⃣ منظور از قیام متصل به رکوع چیست؟
2⃣ آیا پس از اتمام سوره و قبل از خم شدن برای رکوع یک لحظه صبر کردن و ایستادن کافی است؟
🍀پاسخ:
1⃣ قیام پیش از رکوع را قیام متصل به رکوع میگویند.
2⃣ صبر کردن و ایستادن در فرض سؤال لازم نیست؛ بلکه اگر از حالت ایستاده به رکوع برود، صحیح است.
📚 منبع: سایت آیت الله خامنه ای- احکام نماز / واجبات نماز / قيام - leader ir
#پرسش_و_پاسخ
#احکام
@askdin_com
🌙📿 شب عرفه، شب دعا و اعمال صالح
☔ در روایتی نقل شده است که شب عرفه هر دعای خیری که انسان بکند به اجابت میرسد؛
⭐ و برای کسی که در شب عرفه اطاعت الهی را بکند و اعمال صالحه انجام دهد، معادل صد و هفتاد سال اطاعت و عبادت است؛ یعنی از نظر پاداش چنین چیزی به او داده میشود.
☔ امشب را قدر بدانید! اوّلین مسأله ای که در امشب تأکید شده است «دعا کردن» است و در روایت دارد: دعا کنید! دعای خیر کنید! و بدانید که این دعاها به اجابت میرسد.
⭐ مطلب دیگر اینکه مقیّد باشید که امشب مشغول به غیر عبادت نشوید! امشب یکی از بزرگترین فرصتهایی است که ما داریم.
☔ هم دعا کنید و هم به اعمال صالحه مشغول شوید! این را هم بدانید که دعاهایی که میکنید اگر برای دیگران باشد، چیز بیشتری نصیبتان میشود.
🎤 حاج آقا مجتبی تهرانی رحمة اللّه علیه
#نکته_اخلاقی
@askdin_com
Arafe mirdamad.mp3
10.54M
دعای عرفه با صدای سید مهدی میرداماد
@askdin_com
☀️ رحمت خداوند در روز عرفه
🔹سَمِعَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ (ع) يَوْمَ عَرَفَةَ سَائِلًا يَسْأَلُ النَّاسَ فَقَالَ لَهُ وَيْحَكَ أَ غَيْرَ اللَّهِ تَسْأَلُ فِي هَذَا الْيَوْمِ إِنَّهُ لَيُرْجَى لِمَا فِي بُطُونِ الْحَبَالَى فِي هَذَا الْيَوْمِ أَنْ يَكُونَ سَعِيداً.
امام زین العابدین(ع) در روز عرفه صدای گدایی را شنید که در حال درخواست از مردم بود، به او فرمود: وای بر تو آیا در چنین روزی از غیر خدا درخواست میکنی همانا امید است که جنینهایی که امروز در شکم زنان باردار است خوشبخت (عاقبت به خیر) شوند.
📚 منلایحضرهالفقیه، ج۲، ص۲۱۱
@askdin_com
🎁 عیدی
💝 ترک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که ملکۀ شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت.
💝 از خدا می خواهیم که عیدی ما را در اعیاد شریفۀ اسلام و ایمان، موفقیت به عزم راسخِ ثابتِ دائم بر ترک معصیت قرار بدهد، که مفتاح سعادت دنیویه و اُخرویه است!
📚 آیةاللّه بهجت، به سوی محبوب
#نکته_اخلاقی
@askdin_com
🍀 سوال:
نذر برای کدام موارد، صحیح است؟
🍀پاسخ:
متعلق نذر (آنچه در نذر انجام دادن یا ترک آن بیان شده است) باید رجحان داشته باشد؛ چه واجب باشد، چه مستحب (از نظر انجام دادن آن) و چه حرام باشد، چه مکروه (از نظر ترک آن)؛ مانند این که نذر کند روزه بگیرد یا زیارت برود یا نذر کند که غیبت را ترک کند یا سیگار نکشد.
👈بنابر این چنانچه متعلق نذر، امر مرجوحی باشد، نذر صحیح نیست؛ مانند این که نذر کند سیگار بکشد یا غیبت کند. اما اگر متعلق نذر امر مباحی باشد، اگر جهت رجحانی در آن مد نظر باشد، نذر منعقد می شود؛ مانند اینکه نذر کند غذا بخورد تا توانایی بر اطاعت خدا داشته باشد؛ اما اگر هیچ رجحانی نداشته باشد، نذر منعقد نمی شود.
📚منبع: امام خمینی، توضیح المسائل (محشی - امام خمینی و دیگر مراجع)، ج 2، ص 613، م 2648 - 2649؛ خامنه ای، رساله آموزشی، ج 2، بخش نذر، قسم و عهد، شرایط انعقاد نذر.
#پرسش_و_پاسخ
#احکام
@askdin_com