واژگان سیاسی:
سوفیسم (سوفسطائی) :
در زبان یونان سوفیسما و سوفیزا به معنای آموزش و سوفوس به معنای عقل و خرد می باشد. اما از نظر اصطلاح سوفیست عنوانی برای فلاسفه قبل از سقراط می باشد. كه آنان مورد انتقاد سقراط و افلاطون قرار گرفتند. اما بعدها به كسانی گفته میشد كه در بحث ها و گفتگوی با مغالطه و زبان بازی بر حریف خود پیروز می شدند.
مکتب فکری یونان باستان
https://eitaa.com/aslematlab
بر خلاف اصطلاح فلسفه (Philosophy) که به معنای «دوستدار معرفت» است سوفیستها را معرفتپیشه میدانستند و نه دوستدار معرفت.
در یونان باستان آموزگاران فلسفه را سوفسطایی میگفتند.
آنها از شهری به شهر دیگر میرفتند و جوانان را دور خود جمع کرده و در ازای حقالزحمه به آنها درس میدادند.
سوفسطاییان به تدریس فنونی مانند خطابه و جدل میپرداختند که برای موفقیتهای اجتماعی و سیاسی افراد لازم بود.
سوفسطاییان معتقد بودند که بحث بر سر حق و حقیقت بیفایده است و بهتر است به رتوریک (Rhetoric) یا فن بیان و خطابه بپردازند.
آنها وجود حقیقت یا شناخت را انکار کرده و آن را نتیجه انتزاع ذهن میدانستند. به عبارت دیگر به نسبی بودن حقیقت باور داشتند.
https://eitaa.com/aslematlab
آمریکا خواستار «احتیاط بیشتر» کشتیها هنگام عبور از #خلیج_فارس شد
🔻اداره دریایی وزارت ترابری آمریکا در اخطاریهای خواستار «احتیاط بیشتر» کشتیها به هنگام عبور از خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان تا بیستم اردیبهشت شد.
🔹در این اخطاریه، به توقیف کشتی حامل پرچم جزایر مارشال در ۷ اردیبهشت در دریای عمان و کشتی حامل پرچم پاناما در ۱۳ اردیبهشت در تنگه هرمز اشاره شده است.
🔸اداره دریایی وزارت ترابری ایالات متحده همچنین از کشتیهای آمریکایی که قصد عبور از خلیجفارس، تنگه هرمز، و دریای عمان را دارند، خواسته است به منظور افزایش اطلاعات و دسترسی به راههای ارتباط، دفترچه راهنمای دریایی در این مورد را مطالعه کنند.
🔺فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا «سنتکام» بامداد چهارشنبه با انتشار بیانیهای به همراه تصاویر، از توقیف یک نفتکش با پرچم پاناما در خلیج فارس توسط #سپاه پاسداران خبر داد./
https://eitaa.com/aslematlab
🇮🇷
تحلیل کوتاه سفر رییسجمهور به سوریه
1⃣ ایران درصدد افزودن عنصر اقتصادی به عناصر نظامی-امنیتی قدرت خود در سوریه است.
2⃣ برخی توافقات نظامی بلندمدت در این سفر نهایی میشود.
3⃣ یکپارچهسازی مجدد گروههای مقاومت فلسطینی تحت اشراف سوریه، وضعیت مقاومت را متفاوت خواهد کرد
https://eitaa.com/aslematlab
شاید در مورد #سوریه ندانید که...❗️
🔻سوریه بعد از انقلاب اولین کشور عربی بود که دولت موقت را به رسمیت شناخت.
🔸در دوران دفاع مقدس، صدام می خواست برای تحریک اعراب، این جنگ را جنگ عرب_عجم جلوه دهد اما با ایستادن سوریه در کنار ایران این ترفند شکست خورد.
🔹علاوه بر حمایت های سیاسی گسترده در مجامع بین المللی، سوریه از مهمترین منابع برای تامین تسلیحات جنگی برای ایران در دوران دفاع مقدس بود!
🔸به دستور حافظ اسد رئیسجمهور وقت سوریه تیم های ایرانی در مهمترین پادگان موشکی این کشور برای هر نوع آموزش استقرار یافته بود و با آزادی کامل به انبارهای موشکها و مهمات وارد می شدند و بهره می برند!! تا جاییکه در کنار وارد کردن موشک و آموزشها، رزمندگان بغداد را هدف گرفتند و توازن نسبی در جنگ ایجاد شد.
🔹پ.ن۱: حمایت جمهوری اسلامی از سوریه در برابر تروریستهای داعش با محوریت #حاج_قاسم، اقدامی بود که هم پاسخ خدمات سوریه در دوران جنگ بود، هم تضمین امنیت خارجی ایران و هم حمایت از محور مقاومت.
🔺پ.ن۲: سفر دکتر #رئیسی به سوریه علاوه بر حمایت از محور مقاومت، موجب تسریع دسترسی ایران به دریای مدیترانه از طریق تکمیل خط آهن بصره تا بندر لاذقیه است که منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی گستردهای را برای سه کشور و خصوصا ایران دارد.
✍حمیدرضا ابراهیمی
https://eitaa.com/aslematlab
تحلیل دور جدید جنگ نفتکشها میان ایران و غرب
1⃣ بنابر قاعده کلی در ازای هرگونه مزاحمت یا توقیف نفتکشها یا شناورهای ایرانی در هر کجای جهان عمل متقابل در تنگه هرمز نسبت به شناورهای کشور مهاجم انجام میشود.
2⃣ بنابراخبار رسانهای طی هفته گذشته دو نفتکش در تنگه هرمز به منظور پاسخ به فشارهای اخیر غرب توقیف شده.
3⃣ نیروهای امریکایی مستقر در خلیج فارس نه توان و نه انگیزه واکنش متقابل نداشتهاند.
آشنایی با واژگان سیاسی
فمنیست
واژۀ«فمینیست» نخستین بار در 1871 در یک متن پزشکی به زبان فرانسه برای تشریح گونه ای وقف در رشد اندام ها و خصایص جنسی بیماران مردی که تصور می شده است از خصوصیات زنانه یافتن تن خود رنج می برند، نوشته شده است. . .
در مواجهه با هر مفهوم یا پدیده ای ابتدا باید به سه پرسش اساسی پاسخ دهیم:
۱ آن پدیده چیست؟ ۲ چرا هست؟ ۳ چگونه هست؟
در رابطه با مسئلۀزنان نیز، در مورد هر موضوعی که قصد مطالعۀآن را داریم این سه پرسش اساسی را مطرح می کنیم تا موضوع روشن شود. پاسخ این پرسش ها تمام جوانب موضوع را برای ما روشن کرده و اجازۀانحراف از موضوع اصلی را به ما نمی دهد.
مثلا در رابطه با فمینیسم، از چیستی، چرایی و چگونگی فمینیسم سوال می پرسیم. این که فمینیسم اساسا چیست؟ فلسفۀوجودی فمینیسم چیست و چرا به وجود آمد؟ و فمینیسم چگونه درپی حل مسائل زنان برآمد؟ در این مطلب به پرسش اول یعنی چیستی فمینیسم پاسخ می گوییم.
https://eitaa.com/aslematlab
فمنیسم چیست؟
فمینیسم، از ریشۀFeminine که معادل Feminin درفرانسوی و آلمانی می باشد اخذ شده است. کلمۀFeminin به معنای زن یا جنس مؤنث است که خود از ریشۀلاتینی Femina گرفته شده است.
سال ۱۸۷۲ یک نویسندۀفرانسوی این واژه را برای اشاره به زنانی که مردانه رفتار می کنند به کار برد. گرچه در فرهنگ پزشکی معنای فمینیسم، خصوصیات زنانه یافتن مردان بود، در اصطلاح سیاسی این واژه ابتدا برای خصوصیات مردانه یافتن زنان به کار رفت. استفاده از این واژه تا دهۀ۶۰-۷۰ میلادی برای اشاره به تشکل های زنان مرسوم نبود و کاربردی محدود در ارتباط با مسائل خاص و گروه هایی خاص داشت. صرفا در همین اواخر است که استفاده از این واژه برای تمامی گروه های مرتبط با مسئلۀحقوق زنان متداول و فراگیر شده است.
https://eitaa.com/aslematlab