▫️فارن افرز: سیاست خارجی آمریکا ناکارآمد است/جنگ غزه چالش سیاسی جدی برای واشنگتن
▫️ایرنا
#بخش_اول
نشریه «فارن افرز» در تحلیلی، با اشاره به روند رو به گسترش «نظم نوین جهانی» و ناکارآمدی سیاست خارجی آمریکا در مواجهه با آن نوشت: آمریکا باید رویه برتریطلبانه و تمامیتخواه خود را کنار بگذارد.
بن رودز، قائممقام مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا و یکی از مشاوران وی برای برنامه جامع اقدام مشترک با ایران در مقاله ای برای نشریه آمریکایی «فارن افرز» نوشت: "جو بایدن، (رئیس جمهوری ایالات متحده) در روزهای ابتدایی مدیریتش عبارت «آمریکا بازگشته است» را به عنوان نقطه شروعی برای سیاست خارجی خود تکرار می کرد. وی همچنین تاکید کرد که ایالات متحده می تواند تصویر خود به عنوان یک هژمون را بازپس گرفته و نظم بین المللی مبتنی بر قوانین را دوباره برپا کند. این شعارها راه گریزی برای دور شدن از مدیریت پر هرج و مرج دونالد ترامپ (رئیس جمهوری سابق آمریکا) ارائه شد. "
رودز در ادامه تحلیل خود افزود: با این حال، دو چالش که عمدتاً خارج از کنترل دولت بایدن است، پیام احیای ابرقدرتی ایالات متحده را تحت الشعاع قرار داده است. نخستین مورد نگرانی از بازگشت ترامپ است. متحدان بایدن با عصبانیت نظارهگر این حقیقت هستند که ترامپ تسلط خود را بر حزب جمهوریخواه حفظ کرده و واشنگتن همچنان در روبه رویی با این موضوع ناکارآمد رفتار می کند. از سوی دیگر دشمنان آمریکا، به ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در مورد عدم توانایی واشنگتن برای بازگشت به دوران قدرت سخن میگویند. این در حالی است که با توجه به تحولات گوناگون در سیاست خارجی ایالات متحده، به نظر می رسد دستیابی مجدد به توافقهای چندجانبه، مشابه توافق هستهای ایران، توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوا، یا همکاری های ترانس پاسیفیک (CPTPP) غیرممکن است.
در ادامه این مقاله آمده است: چالش دوم در برابر دولت بایدن این است که دیگر نظم بینالملل مبتنی بر قوانین قدیمی وجود ندارد. البته قوانین، ساختارها و اجلاسها در جای خود باقی میمانند. اما نهادهای اصلی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی به دلیل اختلافات موجود میان اعضای خود در شرایط مبهمی به سر می برند. روسیه متعهد به برهم زدن هنجارهای شکل گرفته توسط ایالات متحده است. چین مصمم است تا نظم جایگزین پیشنهادی خود را مطرح کند. از طرفی واشنگتن در مورد سیاستهای تجاری و صنعتی، حتی از اصول اصلی جهانی شدن پس از جنگ سرد نیز دور شده است. چرا که قدرتهای منطقهای مانند برزیل، هند، ترکیه و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس بسته به موضوع مورد نظر، شرکای خود را انتخاب کرده و مسیر خود را با آنها پیش می روند. در مجموع می توان گفت که با از هم پاشیده شدن «نظم بین الملل قدیمی»، این بلوک های همپوشانیکننده جدید بر سر اینکه چه چیزی جایگزین آن نظم کهن شود، با هم رقابت میکنند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
▫️فارن افرز: سیاست خارجی آمریکا ناکارآمد است/جنگ غزه چالش سیاسی جدی برای واشنگتن
▫️ایرنا
#بخش_پایانی
نویسنده این مطلب فارن افرز پیروزی احتمالی بایدن در انتخابات پاییز امسال را موجب از بین رفتن خطر دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ توصیف کرده و مینویسد: با این حال این موضوع نیروی مقابلهکننده با نظام قدیمی جهانی را شکست نخواهد داد. تا به امروز، واشنگتن نتوانسته است آن چه را که سیاست خارجی این کشور پس از جنگ سرد را بی اعتبار کرد و رهبری ایالات متحده را زیر سوال برد، از بین ببرد. «جنگ علیه تروریسم» حاکمان بسیاری از کشورها را جسور کرد، منابع را به صورت نادرست تقسیم بندی کرد، به بحران جهانی مهاجرت دامن زد و به ایجاد یک قوس بی ثباتی از جنوب آسیا تا شمال آفریقا کمک کرد. همچنین استفاده بیش از حد از تحریمها منجر به افزایش راهحلهای جهانی و مقابله کشورها با تسلط آمریکا توسط دلار شد.
این مقاله با گریزی به موضوع مهم بحران در خاورمیانه و جنگ غزه افزود: در واقع، پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل (عملیات طوفان الاقصی) و حملات نظامی اسرائیل به غزه، مردم دنیا به لفاظیهای آمریکا در مورد نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین در سراسر جهان با دیده شک و تردید نگاه کرده و آن را سرشار از نفاق می بینند، چرا که واشنگتن در کنار سخن پردازیها، همچنان از اسرائیل حمایت تسلیحاتی کرده و غیرنظامیان فلسطینی را هدف قرار می دهد. این جنگ یک چالش سیاسی برای دولت آمریکا ایجاد کرده است چرا که مقامات آمریکایی، روسیه را به استفاده از همان تاکتیکهایی متهم می کنند که اسرائیل در غزه به کار برده و این در حالی است که به حمایت های خود از اسرائیل ادامه می دهند. از طرف دیگر، جنگ غزه یک چالش سیاسی برای حزب دموکرات است، چرا که گروه های موثر انتخاباتی این حزب نمیدانند چرا رئیسجمهور دموکرات آمریکا از یک دولت راست افراطی در اسرائیل حمایت می کند.آنها، اسرائیل را رژیمی می دانند که توصیههای ایالات متحده را نادیده گرفته و این رژیم را برای آمریکایی که مدعی است سیاست خارجی آن مبتنی بر ارزش های جهانی است، یک بحران اخلاقی می دانند.
نویسنده در پایان مقاله خود پیشنهاداتی برای دولت آینده آمریکا ارائه داده و نوشت: اگر بایدن برای دومین بار پیروز شود، باید برخی ملاحظات سیاسی، تمامیتخواهی و دیدگاه غربمحوری که باعث شده دولت او نیز مانند دولتهای دیگر آمریکا اشتباهات بزرگی مرتکب شود را کنار بگذارد. هر کسی که در سالهای آینده رئیسجمهور آمریکا شود، باید از جنگ جهانی اجتناب کرده، به تشدید بحران آبوهوایی واکنش نشان داده و با ظهور فناوریهای جدیدی مانند هوش مصنوعی دست و پنجه نرم کند. اینها مستلزم کنار گذاشتن طرز فکر برتری طلبانه آمریکا و درک این موضوع است که جهان برای سالهای آینده مکانی پرتلاطم خواهد بود.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴 دور دومی شدن انتخابات چه اشکالی داره؟!!!!
🔻 بعضیا میگن چرا اجماع کنیم؟! بزاریم هر سه کاندیدا در میدان باشن و رقابت کنن، در نهایت انتخابات به دور دوم کشیده میشه، اونوقت اجماع میکنیم و جبهه انقلاب پیروزی خودش رو جشن میگیره...
🔹 وقتی میگم سرتوم رو از لاک ایتای فریز شدهِ انقلابیون بیرون بیاریم برای همین روزهاست که اینجوری دچار خطای در محاسبه نشیم.
🔹 در روزهای اخیر ما شاهد رشد چشمگیر سبد آرا پزشکیان هستیم. آهسته آهسته منظومه تبلیغاتی اصلاح طلبان نیز در حال تکمیل شدن هست و عملا در حال عبور از خطوط قرمز نظام هستند برای جذب رای بیشتر...
🔹 طبیعتا اگر انتخابات به دور دوم کشیده شود یکی از دو کاندیدای دور دومی پزشکیان هست و این موضوع دو پاس گل بسیار باارزش به دست اصلاح طلبان داده شده که قطعا آنها از این موقعیت کمال استفاده را میبرند.
1️⃣ یک هفته فرصت مجدد برای تبلیغ بیشتر و جذب رای بالاتر به آنها میدهد. که قطعا در آن یک هفته خودشان را به آب و آتش میزنند برای پیروزی در انتخابات
2️⃣ ایجاد انگیزه و روحیه مضاعف برای آنها، به دور دوم کشیده شدن انتخابات و حضور پزشکیان در آن، عملا یک پیروزی بزرگ برای اصلاح طلبان است لذا روحیه مضاعف میگیرند تا این پیروزی را با رئیس جمهور شدن پزشکیان و تشکیل #دولت_سوم_روحانی تکمیل کنند
🔻 لذا، ما #هیچ چاره ای جز اجماع و اتمام کار در مرحله اول انتخابات نداریم و الا باید خود را برای تحمل 8 سال #دولت_سوم_روحانی آماده کنیم.
✅ یادمان باشد برای ما جلیلی و قالیباف هر دو انقلابی و شایسته ریاست جمهوری هستند لذا فرقی ندارد کدامیک در میدان باقی بماند.
✅ یادمان باشد هر صدایی که خبر منادی عدم اجماع بود و دم از غیر انقلابی بودن و تخریب جلیلی و قالیباف زد صدای دشمن است که از حلقوم یک انقلابی خارج میشود.
✅ جبهه انقلاب، یکپارچه باید خواهان اجماع کاندیداهای انقلابی باشد و کسی در میدان باقی بماند که توان کسب بیش از 50 درصد آرا را در 8 تیر داشته باشد.
✍️ سید احمد رضوی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
⭕️ اصلح چه کسی است؟
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📝 آیا عربستان سعودی بمب اتمی خواهد ساخت؟
📓 #گزارش_راهبردی #فارن افرز
🔻یافتههای کلیدی
1⃣ عوامل متعددی از جمله تمایل به تقویت امنیت ملی، بازدارندگی و افزایش نفوذ ژئوپلیتیکی، میتواند عربستان را به سمت داشتن تسلیحات هستهای سوق دهد، اما انگیزه اصلی عربستان برای ساخت سلاح اتمی، احتمالاً فعالیتهای هستهای ایران است. محمد بن سلمان گفته است که اگر ایران بخواهد سلاح اتمی تولید کند، عربستان نیز این کار را انجام خواهد داد.
2⃣ اگرچه عربستان هنوز زیرساخت هستهای قابل توجهی ندارد، اما در حال ساخت یک راکتور تحقیقاتی هسته ای کوچک در حومه ریاض و ساخت موشکهای بالستیک با کمک چین است.
3⃣ پیشرفتهای هستهای ایران میتواند سایر کشورهای منطقه مانند امارات متحده عربی یا ترکیه را به سمت تولید سلاح سوق دهد.
4⃣ برای آمریکا موضوع برنامه هستهای عربستان یک مسئله بزرگ خواهد بود. اگر آمریکا با برنامه هستهای عربستان به طور کامل مخالفت کند، ممکن است عربستان برای کمک به فناوری هستهای به کشورهای دیگری مانند چین متوسل شود که منجر به از بین رفتن شفافیت در مورد فعالیتها و تأسیسات هستهای شود.
5⃣ با توجه به موقعیت منطقهای تهاجمی فزاینده ایران، تقویت توافق امنیتی آمریکا و عربستان همچنان اولویت اصلی عربستان خواهد بود و انگیزهای قوی ب برای محدود کردن جاهطلبیهای هستهای ریاض نیز خواهد بود.
✍ نویسندگان: دانیل بایمن، دورین هورشیگ و الیزابت کوس
🌐 پیوند گزارش
https://www.foreignaffairs.com/saudi-arabia/will-saudi-arabia-get-bomb
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#انتخابات_دولت_چهاردهم
✅ #جلیلی یا #قالیباف؛ قبای ریاست جمهوری به تن کدامیک برازنده تر است!؟
🔹یکم: از بین نامزدهای انقلابی هیچکدام #برتری_مطلق و تامی نسبت به دیگری ندارد؛ در حالیکه #قالیباف یک #مدیر_اجرایی توانمند است، #جلیلی یک مدیر با #تفکر_راهبردی است. در شرایطی که #قالیباف در #مسائل_اجرایی_داخلی نقطه قوت دارد، #جلیلی در حوزه #سیاست_خارجی و مسائل بین المللی صاحب تجربه طولانی و شناخت عمیق است، همان نقدهایی که به برخی اطرافیان قالیباف وارد است، از جنس دیگرش به بعضی از اطرافیان جلیلی نیز وارد است و به نظر بنده این دو نفر #فاقد_برتری_ویژه نسبت به یکدیگر هستند و میزان محبوبیت هر دونفر نیز در اغلب نظرسنجی های رسمی به یکدیگر نزدیک است.
🔹️ دوم: #سبد_رأی دونفر یک #بخش_مشترک از جریان انقلابی جامعه دارد و یک #بخش_متفاوت از جریان عام اجتماعی یا به عبارتی بخش خاکستری جامعه. در صورت #انصراف_قالیباف طبیعی است که بخشی از آراء وی به جلیلی منتقل نخواهد شد و همچنین در صورت #انصراف_جلیلی بخشی از آراء وی نیز به قالیباف منتقل نخواهد شد که البته در مقام مقایسه این عدد شاید کمتر از قالیباف باشد.
🔹️ سوم: مجموع آراء #سبد_چهارگانه نامزدهای منسوب به جریان انقلابی تقریبا 50 درصد است که در صورت ائتلاف روی یک نفر و جذب #آراء_مرددین، می تواند در مرحله اول کار را تمام کند.
🔹چهارم: اگر #عقلانیت_سیاسی لازم در بین چهار نامزد وجود داشته باشد و #انگیزه_الهی و #تکلیف_گرایی_انقلابی حاکم باشد می توان با بررسی تحلیلی آخرین نظرسنجی های موجود، نفری را که باید بماند به سادگی مشخص کرد تا با #وحدت_کلمه، #سنت_امداد_الهی نیز شامل حال جریان انقلابی شود. اما اگر شخص نامزدها و یا اعضای ستادها مانع این روند شوند راهکار چیست!؟
🔹پنجم: #وحدت_جریانی به جای #فردگرایی. جریان انقلابی اکنون باید با کسب #تجربه از دوران #خسارت_محض دولت اصلاحاتی اعتدالی #روحانی، به این #بلوغ_سیاسی برسد که از #فردگرایی و #شخصیت_پرستی عبور کرده و با پذیرش برخی ملاحظات و حفظ برخی نقدها و به رسمیت شناختن #مزیت_های_نسبی نامزدها، #رأی_جریانی بدهد تا مانع از تکرار دوران جدیدی از #مدیریت_هولناک_غربگرایان در شرایط حساس کنونی شود. بی تردید یک لنگه کفش پاره برخی از نامزدهای انقلابی به تمام #گنده_های_بی_هنر و بی خاصیت #غربزده می ارزد! لذا اگر به هر دلیلی هماهنگی ذکر شده در مرحله قبل صورت نگرفت، ضمن استمرار #مطالبه_وحدت، باید همه ما با رأی به نامزدی که اقبال بیشتری در بین متدینین دارد، کار انتخابات را در مرحله اول تمام کنیم.
✨و در یک جمله؛ "وحدت" امروز یک عمل #مستحب_عبادی است که تحقق هزاران واجب و ترک هزاران #حرام_سیاسی در گرو آن است.
#واجب_الانتشار
#وحدت_جریانی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
❌دکتر قاسم روانبخش نماینده مجلس شورای اسلامی از عدم توافق برای اجماع بین کاندیداها خبر داد و همه ی نیروهای انقلابی را به میدان فراخواند برای لبیک به پیام رهبری
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺اهمیت اندیشکده ها برای چین
⏪ بیش از 1900 اندیشکده در چین فعال هستند و به بررسی و ارتقای سیاستها کمک میکنند، آنها کلید سیاستگذاری و ارتباطات دولت این کشورند. این در حالیست که درکل جهان 11175 اندیشکده شناسایی شده که 17 درصد آن متعلق به چین می باشد.
⏪ دولت شی جین پینگ تقریباً یک دهه است که تلاش می کند تا فعالیت های اتاق فکر را با برنامه های سیاسی هماهنگ کند. انتظار میرود «اتاقهای فکر با ویژگیهای چینی» کاربرد تحقیقاتی خود را برای دولت-حزب به حداکثر برسانند.
⏪ انواع مختلفی از اتاق های فکر وجود دارد که پست های مختلفی را در سیستم چین پر می کنند، از ادغام کامل حزب-دولت گرفته تا وابستگی های سیاسی کمتر. بیشتر آنها سازمان های عمومی هستند که در نهادهای حزبی و دولتی ادغام شده اند.
⏪ به دلیل تغییر محیط سیاست در دوران شی جین پینگ، فضای اتاقهای فکر مستقل واقعاً ناچیز شده است و حتی اتاقهای فکر خصوصی نیز تحت نظارت سیاسی هستند.
⏪ اتاق های فکر چینی در حال بین المللی شدن هستند و با بحث های سیاست جهانی در خارج از کشور درگیر می شوند. نزدیکی حزب و دولت به این معنی است که آنها اغلب به ابزار پکن در مجامع بین المللی تبدیل میشوند.
لینک کامل گزارش:
📎https://merics.org/en/report/whispering-advice-roaring-praises-role-chinese-think-tanks-under-xi-jinping
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#فوری | انصراف قاضیزاده از ادامه رقابت ریاست جمهوری
قاضیزاده هاشمی: برادران دیگر نیز اجماع کنند
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺اطلاعیه شورای عالی اجماع نیروهای انقلاب درباره انتخابات
باسمه تعالی
ملت بصیر، شریف و انقلابی ایران اسلامی
با تقدیر و تشکر از حضور سرنوشت ساز شما در همه عرصههای انقلاب اسلامی به ویژه انتخابات به استحضار می رساند:
در پاسخ به مطالبه فراگیر امت حزب الله برای ایجاد وحدت، طی یکماه گذشته فرایند اجماع برای مردم و کارآمدی دولت چهاردهم با مشورت علما، نخبگان و شخصیتهای موثر، تشکلها و احزاب سیاسی و تلاش و تعامل مستمر نامزدهای جبهه انقلاب، تهیه و تدوین شد.
این فرایند طی همین مدت، با همکاری و همدلی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و رقابت جدی و برادرانه در مناظرات و تلاش برای رعایت اخلاق و جلوگیری از تخریب و ایجاد همافزایی در بدنه نیروهای ستادی نامزدها، ادامه یافت.
در روز عید سعید غدیرخم، مراحل نهایی فرایند اجماع، با توجه به شرایط و احتمالات مختلف برای پیروزی در انتخابات و تشکیل دولت کارآمد، جهت اخذ تصمیم در اختیار نامزدهای جبهه انقلاب قرار گرفت تا در این مقطع حساس به رسالت تاریخی خود عمل نمایند.
اکنون که برخی از نامزدهای جبهه انقلاب تشخیص دادهاند که ادامه حضورشان در رقابت انتخاباتی به نفع این جبهه است، از نیروهای انقلابی درخواست مینمائیم که طی ساعات سرنوشت ساز باقیمانده، فعالانه با عزمی راسخ، ضمن شرکت در انتخابات، مردم و به خصوص افرادی که هنوز تصمیم نگرفته اند را دعوت به رای دادن به گزینه اصلح براساس معیارهای مورد نظر مقام معظم رهبری نمایند.
با تشکر از تلاش نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که خود را در معرض انتخاب مردم قرار دادهاند؛ از شما ملت آگاه و همیشه در صحنه تقاضا میکنیم، برای اعتلای ایران قوی و سرعت بخشیدن به پیشرفت و بهبود زندگی خود، در روز جمعه با حضور میلیونی در پای صندوقهای رای، حماسه ی دیگری خلق کرده و دشمنان قسم خورده ی کشور را ناامید سازید.
در پایان از آنجائیکه تجربه نشان داده است که با وحدت و همدلی می توان از مشکلات کشور عبور کرد و به قله های موفقیت در عرصه های مختلف دست یافت، به حول و قوه الهی، گفتمان اجماع برای خدمت به مردم و پیشرفت کشور، همچنان در آینده استمرار خواهد یافت.
شورای عالی اجماع نیروهای انقلاب
۷تیرماه ۱۴۰۳
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺انگیزههای جنگ سایبر:
1. مقاصد نظامی
درست مانند جنگ واقعی، در اینجا بر خلاف چهار رکن دیگر جنگ که پیشتر بیان داشتیم، این جنگ در سایه فضای مجازی صورت میپذیرد. در اینجا به یک مرکز فرماندهی جنگ سایبر نیاز است و نیازمند سلاحهایی مجازی و دفاعی هستیم تا جلوی حمله گرفته شود و ما نیز قادر به حمله متقابل باشیم.
2. اهداف غیر نظامی
این امر عبارت از اختلال در سرویس دهنده وب، سیستمهای اطلاعات سازمانی، سیستمهای سرور، لینکهای ارتباطی، تجهیزات شبکه و رایانههای رومیزی و لپتاپهای خانگی و امور تجاری است که گاهي برای کسب انگیزههای تجاری رقابتی و یا مالی صورت میپذیرد و گاهی نیز خرابکاری، فقط به دلیل سرگرمی است.
3. اهداف شخصی
باید باور کرد که بیش از 90 درصد حملات سایبر برای اهداف شخصی صورت میگیرد. بسیاری از حملات برای جلب توجه رسانهها انجام میشود. شرکت McAfee میگوید، روزانه با میلیونها مورد از این نوع حملات سایبر توسط نرمافزارهای امنیتیاش روبهرو میشود.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📝 استراتژی دفاع سه منطقهای
چگونه آمریکا میتواند برای جنگ در آسیا، اروپا و خاورمیانه آماده شود؟
📓 #گزارش_راهبردی #فارن_افرز
🔻یافتههای کلیدی
1⃣ آمریکا از زمان دولت اوباما، سیاست دیرینه خود برای جنگ در چند جبهه را کنار گذاشت تا بر پیروزی در یک جبهه متمرکز شود. اما این سیاست اشتباه بود چرا که آمریکا در حال حاضر با دو جنگ در دو منطقه اروپا و خاورمیانه روبروست. و این چشمانداز وجود دارد که جنگ دیگری در منطقه شرق آسیا رخ دهد. بنابراین آمریکا باید استراتژی را دنبال کند که بتواند در چند منطقه متفاوت با دشمنان خود مقابله کند.
2⃣ آمریکا باید سرمایهگذاری بر روی تولیدات نظامی را افزایش دهد و تسلیحاتش را با متحدان خود به اشتراک بگذارد. همچنین باید تامین نظامی متحدانش را در اولویت قرار دهد چرا که آمریکا خود درگیر جنگ مستقیم نیست و تامین متحدان باعث ارتقای امنیت آمریکا نیز میشود.
3⃣ آمریکا دارای پایگاههای نظامی بسیاری در سراسر جهان است، اما اکنون این پایگاهها بسیار آسیبپذیرتر شدهاند، زیرا دشمنان توانایی حمله با دقت در فواصل دور را به دست آوردهاند. بنابراین، آمریکا باید برای ایجاد اطمینان در بین متحدان خود، در حفاظت از پایگاهها و جابجایی داراییهای خود بهتر عمل کند. در مجموع آمریکا و شرکای آن باید در زمینه مهمات، پایگاههای نظامی و صنایع دفاعی به طور گستردهتر با یکدیگر همکاری کنند.
✍ نویسنده: توماس جی مهنکن
🌐 پیوند گزارش
https://www.foreignaffairs.com/united-states/theater-defense-war-asia-europe-middle-east
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
❌🚨فوری❌
#نشر_حداکثری
کارنامه_درخشان
دکتر_سعید_جلیلی
ظالمانه و ناجوانمردانه ترین تخریب علیه دکتر سعید جلیلی، نادیده گرفتن و کتمان کارنامه درخشان ایشان است
👇👇👇
🟦۳۵ سال مسئولیت در وزارت خارجه
🟩مشاور رئیس جمهور
🟦عضوشورای راهبردی بسیج مستضعفین
🟩 ۳ سال دبیری شورای عالی امنیت ملی
🟦رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای
🟩با دریافتِ حکم مستقیم از رهبری؛
مدیریت دفتربررسی های جاری دفترمقام معظم رهبری
🟦ادریافت حکم مستقیم از رهبری؛
عضویت حقیقی درمجمع تشخیص مصلحت نظام
🟩با دریافتِ حکم مستقیم ازرهبری؛
عضویت در شورای راهبردی روابط خارجی
🟦ادریافت حکم مستقیم از رهبری؛
نمایندگی امام خامنه ای درشورای امنیت ملی
🟩رئیس اداره بازرسی وزارت امور خارجه
🟦معاون وزارت خارجه
خارجی اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه
🟩برکناری ۱۷ سفیر متخلف
🟦پیگیری پرونده فساد۳هزارمیلیاردتومانی وبازگرداندن پولهاومنابع به بیت المال واعدام مفسد اقتصادی
🟩صدوردستور دستگیری عبدالمالک ریگی باوجود فشارهاومخالفتهای مسئولین نفوذی
🟦پشتیبانی وهماهنگیهای لازم درجهت تقویت جبهه مقاومت درلبنان،فلسطین،سوریه و…
🟩حمایت ازتشکیل،قوام بخشی،گسترش وتعمیق فعالیت سازمان پدافندغیرعامل که درواقع مقاوم کردن کشور درمقابله باهرگونه حوادث غیرمترقبه وحمله دشمن درشرایط غیرجنگی است
🟦پیگیری وجلوگیری از اجرای قراردادکرسنت به دلیل فسادوهدررفت منابع کشور
🟩ايجاد دبیرخانه مبارزه باپولشویی دروزارت اموراقتصادی ودارایی
🟦یکپارچه سازی بانکهای اطلاعاتی اقتصادی دروزارت اموراقتصادی ودارایی
🟩پیگیری وصول معوقات ابربدهکاران بانکی وپای کار آوردن همه دستگاههای اطلاعاتی ونظارتی درمقابله بارانت خواران
🟦ایجادبهترین وقویترین مناسبات باقوای۳گانه درشورای عالی امنیت ملی،حتی راه اندازی کمیته مبارزه بافساداقتصادی،آن هم زمانی که قوا بایکدیگراصطکاک جدی داشتند
🟩پیگیری راه اندازی سامانه جامع
🟦راه اندازی کمیته مقابله وخنثی سازی تحریمهای اقتصادی
🟩راه اندازی سامانه کنترل شده برای درخواست ارز و واردات کالاهای ضروری،همچنین نظارت وشفافیت بازار ارز
🟦برخوردبا موسسات مالی غیرمجاز
🟩تنوع بخشی به منابع ارزی کشور
🟦پیگیری برنامه حذف ارز واسط،
فعال کردن دستگاههای
اقتصادیِ مسئول درمدیریت بازار ارز وسکه ومهارافزایش قیمتها
🟩سامانه رصدالکترونیکی همچنین احصاء کالاهایی که ورودآنها به کشور،غیرضروری بودو در داخل،امکان تولیدش وجودداشت وممنوعیت واردات آنها وجلوگیری ازخروج ارز ازکشور
🟦ساماندهی کارتهای بازرگانی
🟩مبارزه باقاچاق سوخت
🟦جلوگیری ازپایمال شدن رأی مردم در فتنه۸۸
🟩مذاکرات موفق ورفع ۶مسئله حقیقی باآژانس اتمی
🟦آماده سازی وبه ثمررساندن طرح توافق جامع عزتمندانه با 5+1 درمذاکرات مسکو(که دولت روحانی آنرا کنارزد وبه برجام تن داد)
🟩پیگیری وارائه طرح خودکفایی بنزین درجهت بی اثرکردن تحریم سوخت
🟦شتیبانی ازتولیدسوخت راکتور هسته ای تهران باغنی سازی20%درجهت مقابله باتحریم رادیوداروها همچنین افزایش تولید سانتریفیوژ ازیک عددبه ۱۹هزارسانتریفیوژ
🟩مدیریت اقتصادی وپیگیری تأمین ذخایرکالاهای اساسی موردنیازمردم،
ذخایراستراتژیک وخودکفایی درامنیت غذایی ازجمله باتولیدکافی گندم،دانه های روغنی و...درشرایط تحریمهای سخت دشمنان
🟦مدیریت وپیگیری راههای دورزدن وخنثی سازی تحریمها
🟩ارائه طرح کنترل مسئله خروج آبهای مرزی ازکشورکه مشکل بخش قابل توجهی ازکم آبی کشور راحل میکند
🟦اعلام مخالفت عالمانه وتخصصی بابرجام
🟩نقدقراردادهای
نفتیIPCوپیگیری اصلاح آنهاتوسط وزارت نفت
🟦روشنگری درباره آسیبهایFATF
🟩مقابله باصیدترال وتضییع حقوق ماهیگیران محلّی
🟦ارائه طرح پتروپالایشگاه به مجلس وممانعت ازخام فروشی نفت
🟩 ارائه طرح“وان“به مجلس که نحوه سهمیه بندی بنزین راعادلانه میکرد
🟦آماده سازی طرح تبدیل کشوربه محورترانزیت کالاوانرژی درمنطقه خاورمیانه
🟩طرح ساماندهی کولبران وتبدیل آنهابه صادرکنندگان محصولات وتولیدات داخلی
🟦ارائه طرح مالیات برعایدی سرمایه
🟩آماده سازی طرح شبکه ملی اطلاعات ودولت الکترونیک
🟦تکمیل طرح خانواده-مسجد-مدرسه
🟩 ارائه طرح مدیریت راهبردفرهنگی کشور
🟦مدیریت وتنظیم بازارکالاهای اساسی دردولت وقت
🟩مبارزه باگران فروشی اقلام معیشتی در دولت وقت
🟦۱۰۴سفربه شهرهاو روستاهای کشورجهت شناخت واقعی مشکلات مردم همچنین شناخت فرصتهای بیکران در کشور و درنهایت؛ ارائه برنامه عملیاتی مبتنی برحضورمیدانی
🟩یازده سال فعالیت دردولت سایه و تقویت نقاط قوت دولتهاوکمک به رفع ضعفا
🟦یازده سال تحقیق،بررسی،کارشناسی وبرنامه ریزی برعملیاتی شدن شعارانتخاباتی «یک جهان فرصت،یک ایران جهش، هرایرانی یک نقش باشکوه»
🟩حضوربرخی ازاعضاء دولت ومشاوران شهیدرئیسی درستادانتخاباتی دکترجلیلی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#تاریخ_دیپلماسی
▫️از سالگرد کودتای نظامی محمد ضیاء الحق تا معاهده صلح بین هند و پاکستان
▫️ ایرنا
پنجاه و هفت سال پیش محمد ضیاء الحق فرمانده وقت ارتش پاکستان با کودتای نظامی روی کار آمد و برگ سیاهی را در تاریخ این کشور رقم زد که هنوز آثار آن بر پیکر امروز پاکستان باقی مانده است. همچنین این هفته با امضای یک معاهده صلح بین پاکستان و هند مصادف است که به جنگ ۱۹۷۱ خاتمه داد.
ژنرال محمد ضیاء الحق یک سال پس از گماشته شدن به عنوان فرمانده وقت ارتش پاکستان در ۵ ژوئیه سال ۱۹۷۷ (۱۴ تیر ۱۳۵۶)، با استفاده از قدرت نظامیاش، ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر وقت این کشور از حزب مردم را برکنار کرد و شخصا حکومت را به دست گرفت. ضیاء الحق به مدت ۱۱ سال حکومت کرد و تحولات بسیاری در این دوره در این کشور روی داد که از جمله آن می توان به ترور علامه سید عارف حسینی رهبر فقید شیعیان پاکستان در سال ۱۹۸۸ اشاره کرد. در اواخر سال ۱۹۸۶ برخوردهای خشونت آمیز در شهرهای بزرگ کراچی، کویته و حیدرآباد به علت اختلافات بین گروههای قومی رخ داد؛ برخوردهای شدیدی که فقط در کراچی ۱۷۰ کشته برجای گذاشت.یکی از مهمترین و پایدارترین تاثیرات اجتماعی سیاستهای ضیاء الحق، که همچنان پاکستان و منطقه را درگیر خود ساخته است، حمایت مادی و معنوی وی از تاسیس مدارسی بود که به نام علوم دینی به مراکزی برای تربیت بنیادگرایان تکفیری وهابی و طالبان تبدیل شد. گفتنی است که «ملا محمد عمر» رهبر طالبان، از طلاب مدرسه «جامعه العلوم الاسلامیه» واقع در کراچی بود. همچنین سه تن از اعضای شورای رهبری شش نفری مذهبی طالبان در شهر قندهار، در همین مدرسه تحصیل کرده بودند.
وی نهایت در سال ۱۹۸۸ در اثر انفجار یک فروند هواپیمای سی-۱۳۰ در آسمان شهر بهاولپورایالت پنجاب در شرق پاکستان کشته شد. برخی این انفجار را به طور غیر رسمی به هند و یا شوروی سابق و برخی هم آن را به آمریکا نسبت دادند. در این انفجار رمزآلود، سفیر وقت آمریکا در پاکستان به همراه چند دیپلمات خارجی و جمعی از مقامات ارشد نظامی پاکستان نیز کشته شدند. با وجود گذشت ۳۰ سال از مرگ این ژنرال دیکتاتور، احزاب سیاسی پاکستان تا امروز هم کودتای نظامی ژنرال ضیاء الحق علیه ذوالفقار علی بوتو را یک ضربه سخت بر پیکر نظام مردم سالاری این کشور تعبیر می کنند.
▪️توافق صلح شیملا بین هند و پاکستان
در جریان جنگهای استقلال طلبی بنگلادش که در سال ۱۹۷۱ ، هند به حمایت از نیروهای شبه نظامی بنگالی در این درگیری پرداخت. همین مساله باعث شد که نیروی هوایی پاکستان حمله پیشدستانهای به یازده پادگان نیروی هوایی هند انجام دهد و ارتش دهلی نو به نفع نیروهای ملیگرای بنگال وارد منازعه شود. از این رو سومین جنگ بین پاکستان و هند در ۳ دسامبر ۱۹۷۱ (۱۲ آذر ۱۳۵۰) آغاز شد. مداخله هند در جنگ تعیین کننده بود و ظهور کشور مستقل بنگلادش منجر شد. اگرچه اعلام استقلال بنگلادش در ۲۶ مارس ۱۹۷۱ (۶ فروردین ۱۳۵۰) صورت گرفته بود اما هنوز پاکستان باختری وقت زیر بار آن نرفته بود و در فوریه ۱۹۷۴ (بهمن ۱۳۵۲) موجودیت آن را به رسمیت شناخت.چند ماه پس از تسلیم شدن نیروهای فرماندهی شرقی پاکستان در جنگ ۱۹۷۱، یک معاهده صلح در ۲ ژوئیه ۱۹۷۲ (۱۱ تیر ۱۳۵۱) بین ایندیرا گاندی نخست وزیر هند و ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پاکستان در شهر شیملا، پایتخت ایالت هیماچال پرادش هند امضا شد. هدف رسمی معاهده این بود که مناقشه و رویارویی که تا آن زمان روابط آنها را مخدوش کرده بود، پایان دهند و گامهایی برای عادیسازی بیشتر روابط هند و پاکستان در نظر بگیرند. این معاهده همچنین منجر به این شد که ارتش هند بیش از ۱۳ هزار کیلومتر مربع از زمینهایی را که در طول جنگ در پاکستان تصرف کرده بود، بازپس دهد اگرچه هند چند منطقه راهبردی که بیش از ۸۸۳ کیلومتر مربع مساحت داشت را حفظ کرد.
با اینحال این توافقنامه مانع از وخامت روابط و جنگ بین دو کشور نشد که آخرین آن در سال ۱۹۹۹ با عنوان جنگ کارگیل بود. در سال ۱۹۸۴ نیز هند تمام منطقه غیرقابل سکونت «یخچال سیاچن» را تصرف کرد، از آنجایی که مرز واضحی در توافقنامه برای آن تعریف نشده بود و این امر به عنوان نقض توافقنامه شیملا توسط پاکستان تلقی شد.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺جایگزین های بالقوه جو بایدن از دیدگاه واشنگتن پست
🔸عملکرد ضعیف رئیس جمهوری آمریکا در مناظره با دونالد ترامپ، دموکراتها را نگران کرده است و زمزمههایی از احتمال کنار کشیدن بایدن از ادامه کارزار انتخاباتی به گوش میرسد.
جایگزین های بالقوه جو بایدن از دیدگاه واشنگتن پست عبارتند از:
1️⃣ کاملا هریس ، معاون رئیس جمهور
2️⃣ گرچن ویتمر، فرماندار میشیگان
3️⃣ پیت بوتیجیگ ، وزیر حمل و نقل
4️⃣ جاش شاپیرو ،فرماندار پنسیلوانیا
5️⃣ جارد پولیس، فرماندار کلرادو
6️⃣ گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا
7️⃣ رافائل وارناک ، سناتور جورجیا
8️⃣ میشل اوباما، "محبوب ترین بانوی اول سابق"
🔹️اما دو نفر از افراد فوق ( میشل اوباما، کاملا هریس و گاوین نیوسام) بیشتر از دیگران مطرح هستند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مگه یادتون رفته؟
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
#آموزشی
🔺وظایف رئیس مجلس شورای اسلامی:
اداره جلسات مجلس: رئیس مجلس وظیفه دارد جلسات علنی و غیرعلنی مجلس را اداره کند و نظم و انضباط را در آنها برقرار نماید.
نمایندگی مجلس: رئیس مجلس نماینده قانونی مجلس در برابر سایر قوای حکومتی و نهادها است و در مواردی که مجلس نیاز به نمایندگی دارد، این وظیفه بر عهده او است.
تدوین دستور جلسات: رئیس مجلس دستور جلسات علنی و غیرعلنی را تنظیم و به نمایندگان ابلاغ میکند.
انتخاب و معرفی اعضای کمیسیونها: رئیس مجلس نقش مهمی در انتخاب و معرفی اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس دارد.
نظارت بر اجرای قوانین: رئیس مجلس بر اجرای قوانین و مقررات داخلی مجلس نظارت دارد و در صورت بروز تخلفات، اقدام لازم را انجام میدهد.
تصویب بودجه مجلس: رئیس مجلس در تهیه و تصویب بودجه مجلس نقش دارد و باید بر هزینهها و درآمدهای مجلس نظارت کند.
ارتباط با سایر قوا: رئیس مجلس وظیفه دارد با رؤسای سایر قوای حکومتی (مانند رئیسجمهور و رئیس قوه قضائیه) در ارتباط باشد و در صورت لزوم مسائل و مشکلات را مطرح کند.
تایید قوانین و ارسال به شورای نگهبان: پس از تصویب قوانین در مجلس، رئیس مجلس باید آنها را برای تأیید نهایی به شورای نگهبان ارسال کند.
انجام وظایف قانونی دیگر: رئیس مجلس موظف است هر وظیفهای که بر اساس قوانین و مقررات بر عهده او قرار میگیرد، انجام دهد.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🖼 مشارکت استانهای مختلف در دور دوم انتخابات چقدر بود؟
یزدی ها در صدر میزان مشارکت
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺امکان تغییر نامزد دموکرات ها
مانی محرابی
پس از مناظره 27 ژوئن میان جو بایدن و دونالد ترامپ، بسیاری عملکرد بایدن را زیر سوال بردند و او را نسبت به مناظره سه سال پیش با ترامپ ضعیف، ناتوان و گنگ قلمداد کردند.
بایدن اما در توجیه این اتفاق بی خوابی را بهانه کرد و گفت به علت مسافرت به مقاصدی با اختلاف زمانی زیاد با ایالات متحده دچار بدخوابی شده و در روز پنجشنبه در هنگام مناظره خواب آلود بود.
اما محافل سیاسی حزب دموکرات پس از مناظره، زمزمه هایی در باب جا به جایی بایدن با یک نامزد دیگر را مطرح کردند که به سرعت به تیتر خبرها تبدیل شد.
در این زمینه تحلیلی خواهیم داشت بر امکان تغییر نامزد دموکرات ها در انتخابات 2024 ایالات متحده.
ابعاد قانونی و عرفی تغییر نامزد
مسئله اول ابعاد قانونی جا به جایی جو بایدن با نامزد دیگر است که در این مورد باید گفت کنوانسیون ملی دموکرات در تاریخ 19 تا 22 آگوست 2024 یعنی اواخر ماه مرداد برگزار می شود و پس از آن نامزد دموکرات ها به صورت رسمی معرفی خواهد شد. اعضاء کنوانسیون ملی دموکرات موظف به حمایت از نامزدی هستند که در مسند ریاست جمهوری است و این جا به جایی از سوی کنوانسیون ملی عملا نوعی کودتای درون حزبی محسوب می شود و از این جهت به طور قطع همچین اتفاقی را شاهد نخواهیم بود.
تنها در شرایطی نامزد دیگری جای بایدن را خواهد گرفت که خود بایدن شخصا تصمیم به این کار بگیرد و حزب به صورت قهری نمیتواند او را کنار بگذارد.
احتمال نامزدی کاملا هریس
در صورتی که بایدن بخواهد از نامزدی کناره گیری کند به صورت عرفی این حق را دارد که در انتخاب نامزد بعدی دست بالاتری نسبت به سایر دموکرات ها داشته باشد و به همین دلیل شاید شانس کاملا هریس از این لحاظ بیشتر از سایرین باشد. اما به صورت قانونی میان هریس و سایر نامزدها هیچ تفاوتی وجود ندارد و پست معاونت ریاست جمهوری از لحاظ قانونی برتری ای برای او ندارد.
هریس از جانب پدری اصالتی جامائیکایی آفریقایی ایرلندی و از جانب مادری اصالتی هندی دارد و این مسئله قطعا از سوی رای دهندگان با اصالت غیر آمریکایی مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت.
او در انتخابات سال 2020 نیز کمپین خود را برای شرکت در دور مقدماتی تشکیل داد و هر چند پیش از آغاز رقابت ها از نامزدی کناره گیری کرده و به حمایت از بایدن پرداخت اما در مقطعی توانست پیشتاز رقابت در اذهان عمومی هواداران حزب دموکرات باشد و در طول ریاست جو بایدن نیز به بهترین شکل ممکن توانسته خود را مورد توجه رسانه ها و عموم مردم آمریکا قرار دهد. اما محبوبیت وی در نظرسنجی ها مانند بایدن از سال 2021 روند نزولی را طی کرده که این مسئله ممکن است باعث نگرانی دموکرات ها شود و بر این اساس اگر دموکرات ها شانسی برای بایدن در برابر ترامپ قائل نباشند، قطعا شانسی نیز برای هریس قائل نخواهند بود و این جا به جایی عملا شکست انتخاباتی آنها را سنگین تر و ابعاد آن را از یک شکست انتخاباتی به شکست درون حزبی نیز گسترش خواهد کرد.
استناد به متمم 25 قانون اساسی
این روزها نام این قانون از سوی رسانه ها و مفسران سیاسی مجددا بر سر زبان ها افتاده. این متمم که پس از ترور جان اف کندی در سال 1967 تصویب شد به جانشینی معاون رئیس جمهور در سمت ریاست جمهوری اشاره دارد که به موجب بند 4 این قانون، معاون رئیس جمهور میتواند به همراه اکثریت اعضاء کابینه در نامه ای به کنگره و سنا مدعی عدم توانایی رئیس جمهور در انجام وظایف قانونی شده و سکان ریاست جمهور را در دست بگیرد. در این شرایط رئیس جمهور نیز می تواند در نامه ای به کنگره و سنا، نامه معاون خود را بی اثر کند. در مرحله سوم معاون می تواند مجددا به همراه اکثریت کابینه نامه عدم توانایی رئیس جمهور را تقدیم کنگره و سنا کند و در این شرایط کنگره و سنا برای ادامه یا عدم فعالیت رئیس جمهور تصمیم گیری خواهند کرد.
این متمم که از دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر سر زبان ها افتاده هر از چند گاهی از رسانه های آمریکایی نیز سر در می آورد اما آنچه مشخص است این است که اساسا این متمم برای زمانی طراحی شده که مشکلی اساسی برای رئیس جمهور رخ می دهد و استفاده قهری از آن برای برکناری رئیس جمهور، همان طور که تا امروز رخ نداده از این به بعد نیز رخ نخواهد داد زیرا شاید مراحل آن در تئوری و روی کاغذ ساده بوده و فقط نیاز به هماهنگی معاون رئیس جمهور و 8 وزیر داشته باشد اما در عمل، پروسه ای بسیار پیچیده و مسئله ای شبیه به کودتای سیاسی می باشد.
از این رو مطرح کردن این مسئله از سوی رسانه ها پیش از آنکه پیش بینی امری واقعی باشد، بیشتر در جهت تحت فشار قرار دادن دموکرات ها برای اتخاذ یک تصمیم قاطع در باب معرفی نامزد خود پیش از جلسه کنوانسیون ملی دموکرات می باشد.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺اِف اِی تی اِف (FATF): بازی رنگ باخته
سبحان محمدی/ کارشناس روابط بین الملل
🔸مطرح کردن و تاکید سیاسی برخی از دولت ها بر ضرورت پیوستن ایران به پاره ای از رژیم ها و نهاد های بین المللی، مسبوق سابقه است. این تاکید ناشی از نگاه و تعریف آنها از اهداف و فضای سیاست خارجی و الزامات آن بوده است. از نگاه سیاسی، جریان های به اصطلاح عملگرای میانه ( دولت سازندگی ) و همچنین اصلاح طلب (دولت اصلاحات)، یک هدف کلان و بلند ملت را در رابطه با سیاست خارجی و در طول مدت زمامداری و گفتمان های خود دنبال کردند؛ و آن هماهنگ سازی و ادغام جمهوری اسلامی ایران در هنجارها و استانداردهای سیاسی و مالی بین المللی، فارغ از ضروریات و امکان سنجی آن بوده است. این اهداف مثلا در بازه زمانی دولت سازندگی، حضور فعال در سازمانهای منطقه ای و بین المللی و تلاش برای جذب سرمایه خارجی از طریق عادی سازی و پذیرش دستورالعمل های بین المللی بود. نتیجه این نگرش، انحصار گرایی و وابستگی به واردات در اقتصاد و بدهی خارجی و افزایش شکاف های طبقاتی و همچنین به حاشیه رفتن اصول انقلاب اسلامی با این منطق که واقعیات جدید منطقه و عرصه بین الملل، محدودیت هایی را برای ما در صورت پافشاری بر اصول سیاست خارجی انقلابی در پی خواهد داشت. در دولت اصلاحات مشابه همین روند پیگیری شد. هدف در این زمان، پیوستن به سازمان تجارت جهانی در قبال تعلیق و توقف فعالیت های غنی سازی و هسته ای و پذیرش پروتکل الحاقی( بالاترین سطح پذیرش محدودیت های اتمی) بود.
در واقع این دوره، دوره تلاش برای وابسته کردن ایران به سیستم بین الملل بود. اما با این حال در ماه های آخر دولت اصلاحات، زمانیکه ایران از مواضع خود عقب نشسته بود، هیچگونه تغییری در رفتار غرب در قبال ایران با وجود اجرای تعهدات به وقوع نپیوست و غنی سازی دوباره از سر گرفته شد. البته لازم به ذکر است که با وجود پذیرش تعهد هایی مشابه مانند CTBT (پیمان منع جامع آزمایش تسلیحات هسته ای ) و NPT ( پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای ) توسط ایران، نه تنها شاهد تغییر رفتار از طرف غربیها در برخورد با ایران نبودیم بلکه با مطرح کردن ادعاهای کذایی خود، پرونده هسته ایران را به جریان انداختند. در مجموع این وقایع ثابت کرد که تضاد دنیای غرب با موجودیت جمهوری اسلامی ایران رفتاری نیست؛ ماهوی است. به این معنا که اگر تغییر رفتاری هم از سمت ایران صورت گیرد و ایران در بالاترین سطح متعهد شود؛ لزوما هیچ تغییر تعیین کننده و اساسی از سوی غرب رخ نخواهد داد که بتوان آن را در جهت تامین منافع ملی قلمداد کرد. متاسفانه با وجود این بستر تجربی و عدم اعتماد تاریخی اثبات شده به غرب، شرایط مشابهی هم در دولت یازدهم و دوازدهم رقم خورد. پیرو تعجیل دولت روحانی در پذیرش برجام، نهاد FATF ( که چیزی جز یک سازمان بین دولتی با ترویج استانداردهای کشور های غربی عضو گروه G7 و تحمیل آن بر سایرین نیست) در یک اقدام سیاسی( و از پیش تعیین شده) ایران را از لیست سیاه خارج کرد تا در گام بعدی، ایران را تحریک به تعهد بیشتر (مشابه پیشینه رفتاری دولت در قضیه برجام) کند. در همین راستا، در ژوئن 2016 نهاد FATF از اراده سیاسی ایران (به طور خاص، دولت ) برای رفع نواقص در حوزه مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تصمیم برای یافتن کمک های فنی در اجرای طرح ذکر شده، استقبال کرد. با توجه به اینکه ایران گام های مرتبط را برداشته بود ( مانند Action Plan – برنامه اقدام و اصلاح قوانین داخلی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم که توسط وزیر وقت اقتصاد و دارائی – آقای طیب نیا - امضا شد).
اف ای تی اف در نوامبر 2017 تصمیم به تعلیق تدابیر خود علیه ایران گرفت. در همان ماه ایران یک اظهار مالی و پیش نویس اطلاح قوانین مرتبط با پولشویی و تامین مالی تروریسم را ارائه داد. اما با بررسی بیشتر موضوع مورد تاکید نهاد FATF مانند مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم (همان CFT )، به مبحث مهم دیگری برمیخوریم که در تقریبا در تمام مباحث و مناظرات مرتبط با FATF در کشور مغفول ماند. نهاد FATF در توصیه های 40 گانه خود، کشورها را ملزم میکند تا در صورت پذیرش دستورالعمل های این نهاد، به اصطلاح افراد سیاسی تحت پوشش و صاحب منصب را مشخص و اینگونه تعریف کنند: " افراد تحت پوشش سیاسی در واقع کسانی هستند که یکی از وظایف مهم عمومی بر عهده آنها گذاشته شده است. به خاطر موقعیت و نفوذ خود مشخص شده است که بسیاری از آنها در موقعیت هایی هستند که به طور بالقوه میتواند به خاطر جرایم مربوط به پولشویی و فساد و رشوه خواری و نیز فعالیت های مربوط به تامین مالی تروریسم( بنا به تعریف نهاد FATF از موارد فوق)، مورد سواستفاده قرار گیرند". ( برای کنکاش بیشتر این موضوع را میتوان با عنوان اصلی Politically Exposed Persons یا مخفف آن PEP در منابع اینترنتی جستجو کرد.)
🆔@asrathinktank
اندیشکده مطالعاتی اسراء
🔺اِف اِی تی اِف (FATF): بازی رنگ باخته سبحان محمدی/ کارشناس روابط بین الملل 🔸مطرح کردن و تاکید سی
در واقع با شناسایی این افراد ذی نفوذ در کشور هدف و انطباق تئوریک آن با مبحث « رژیم های بین المللی » متوجه این موضوع میشویم که کسب اطلاعات مالی، سیاسی و نهادی و ارزیابی آن توسط مجموعه های مستقل و وابسته برای پیشبرد اهداف نهاد FATF ضروری است و در اولویت قرار دارد. با توجه به شرایط حساس کشور و اعمال تحریم ها گسترده، خروج این اطلاعات ( در قالب همین مقوله افراد سیاسی تحت پوشش ) استفاده دو یا چندگانه خواهد داشت و مضافا اینکه در بحث رژیم ها، غربی ها شفافیت اطلاعات را مدنظر دارند ( در دسترس اعضا قرار گرفتن اطلاعات یک کشور ) درحالیکه جمهوری اسلامی ایران خواستار محرمانه بودن آنهاست. با این حال و پس از خروج بدون هزینه آمریکا از برجام در 2018و عدم تحقق وعده های اقتصادی دولت که به شدت توسط کارگزاران آن به حیات این توافق گره خورده بود، دولت وقت مصرانه اینگونه به جامعه القا کرد که پیوستن به نهاد FATF راه حل تمامی مشکلات اقتصادی است. در حالیکه نقل بود در جلسات دولت و مجلس، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه، هیچگونه تضمینی برای حل مشکلات در صورت پیوستن به این نهاد نداده اند. این یعنی تکرار تجربه تلخ و ناموفق برجام در صورت پیوستن به این نهاد. مضافا اینکه در آن سال هم خبرهایی در برخی خبرگزاریها به گوش رسید مبنی بر درخواست ایران برای اخذ وام از بانک جهانی که توسط برخی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تایید شده بود. هرچند بانک مرکزی آن را تکذیب کرد (در اینجا میتوان این فرض را مطرح کرد که یکی از دلایل تاکید دولت بر پیوستن به FATF، نیم نگاهی به بانک جهانی و اخذ وام از آن برای جبران کسری بودجه بوده است ).
بعد از بررسی دو لایحه پالرمو و CFT - مقدمات حقوقی و سیاسی عضویت در FATF - توسط مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان معاهده CFT را مغایر با قانون اساسی تشخیص داد و در کشاکش شورای نگهبان و مجلس، نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام سکان کار را به عهده گرفت که در نهایت با تشخیص درست مجمع، این موضوع از دستور کار خارج شد. در ادامه با پیوند خوردن این روند با اقدامات خصمانه دولت آمریکا از جمله ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی، نظام را متقاعد کرد که خود تحریمی از طریق نهاد FATF به مثابه شفاف سازی برای دشمن است. در نهایت هم با اتمام زمان تعیین شده توسط این نهاد، ایران به لیست کشورهای غیر همکار بازگشت. برخلاف نظرات حامیان دولت، در واقع با بازگشت ایران به این لیست، نهاد FATF به کشورهای عضو خود مواردی را درباره تبعات همکاری و معاملات با ایران گوشزد میکند نه لزوما محدودسازی و محروم سازی آنها. از نکات بسیار قابل توجه اینکه آقای همتی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در یکی از مصاحبه های خود در آن سال به صراحت از بی تاثیر بودن اقدامات و تصمیمات نهاد FATF بر اقتصاد ایران پرده برداشت و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران از طُرق دیگر و جایگزین که قبلا هم مورد استفاده قرار گرفته اند با دنیا به مراودات اقتصادی خود ادامه خواهد داد.
مطلب پیش رو را با ذکر یک مثال به پایان برسانیم. کشور مکزیک یکی از وابسته ترین کشورها در اتحاد با آمریکاست. کشوری دیوار به دیوار ایالات متحده که در بسیاری از موارد مانند تاریخ، فرهنگ و قوانین و الزامات سیاسی با آن پیوند عمیق خورده است. عضویت در پیمان نفتا ( تجارت آزاد منطقه آمریکای شمالی ) و پذیرش بسیاری از دستورات نهاد اف ای تی اف، این کشور تا این حد آمریکایی را، نه از انحصار بزرگترین کارتل های مواد مخدر جهان رهایی داد و نه از قاچاق انسان و سلاح و حتی جلوگیری از ترور کاندیدای انتخابات ( در مکزیک گروه های رقیب، کاندیدای جریان مقابل را نه از راه های متداول سیاسی، بلکه با استفاده از سلاح و حذف فیزیکی رد صلاحیت میکنند! و این یک موضوع عادی در مکزیک است!! ) شما که از مکزیک برای آمریکا مکزیکی تر نخواهید شد؟!
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
✅ اندیشه سیاسی ایران باستان در آیینه شاهی مسکویه رازی
🖇ایرانیان دارای سبک خاصی از اندیشه سیاسی هستند که از روزگار باستان تاکنون تداوم داشته است. اندیشه سیاسی در ایران نخبه گرا، محافظه کار است و در آن شاخص های دادگری، همزادی دین و دولت و آداب حکمرانی واقع گرا قابل ردیابی است. در این نوشتار قصد داریم آداب سیاست ایرانی را از منظر مسکویه رازی بررسی کنیم. مسکویه رازی 320 تا 420 هجری قمری در اوج قدرت حکمرانان محلی ایران همچون آل بویه در زمان خلافت عباسی زندگی میکرد. او به منابع ایرانی دسترسی داشته است و روایت گری است که سعی بسیار انجام داده است تا سیاست از منظر ایرانیان را تداوم بخشد.
🖇ابن مسکویه همچون ابن مقفع، ثعالبی، طبری، ابن سینا مبانی، شاخص ها و فنون حکمرانی ایرانیان را در تفسیرهای تاریخی و فلسفی خویش جای میدهد تا نام ایران به رغم شکست های نظامی و اقتصادی باقی ماند. آل بویه به عنوان حکمرانان شیعی قدرتمند در غرب ایران قدرتی فراتر از خلافت عباسی داشتند و تقریبا در صد سال باشکوه تمدن اسلامی از اندیشمندان و صاحبان خرد حمایت میکردند. در همین زمان ابن سینا، بیرونی، خوارزمی و اخوان الصفا در حال تولید نظام های اندیشه گانی بودند.
🖇مسکویه با توجه به ریاست کتابخانه، تدریس و مشاوره و هفت سال وزارت ابن عمید منابع زیادی در اختیار داشت و مخازن دانش به روی او باز بود. او زبان فارسی باستان را میدانست و راه ابن مقفع را ادامه داد به نحوی که توانست تربیت سیاسی ایرانیان را با ترجمه و تفسیر اندرزنامه های ایران باستان به جهان اسلام منتقل کند. مسکویه در کتاب تجارب الامم سعی کرده است حافظه تاریخی ایرانیان را زنده گرداند و در جاویدان خرد به این ظاهر تاریخی، پوشش و محتوای ایرانی بخشیده است. آداب فرس در این رساله آمده است که عبارت است از اندرزهای آذرباد، پندهای بزرگمهر به کسری، سخنان انوشیروان، حکمت هایی از بهمن پسر اسفندیار، عادت سیاسی حکمرانان ایرانشهر، وصیت ملوک پارس همچون جمشید و هرمز.
🖇مسکویه همانند همه اندرزنامه های ایرانی اعتقاد دارد که سیاست ظاهر است و بر جان انسان ها سلطه امکان پذیر نیست. دو مقصود از این عبارت حاصل است اول اینکه حکومت آگاه باشد علت اطاعت مردم ترس است و دوم اینکه بر نیت ها و ذهن مردم حکمرانی کردن ناممکن است. در وصیت بزرگمهر به کسری آمده است: « و بدان به درستی که حکومت و سلطنت ملوک دنیا نیست به جز بر بدنها و ظاهر امور کسانیکه آن ملوک بر ایشان حکومت و مالکیت دارند و اما بر باطن و نیت های رعیت و آنچه غایب است از نظر ایشان از امور رعیت، هیچ راهی نیست ملوک را برآنچه غایب است از نظر ایشان زیرا که آن در غیب است و پنهان و پوشیده است از ملوک و غیر ملوک. بنابراین سزاوار نیست مر ملوک را گرفت کنند بر رعیت جز بر آنچه ظاهر و آشکار است برایشان از حال رعیت، می¬باید گمان و ظن را درباره ایشان ترک کنند و به مجرد ظن و گمان بر ایشان گرفت نکنند زیرا که ظن و تخمین به تهمت کشد و تهمت به بلاها دعوت میکند.
🖇مسکویه در تداوم اندرزنامه نویسی های ایرانی اعتقاد دارد که حکومت و مردم بر یکدیگر حقی دارند. جمشید میگوید «شهریار را بر مردم حقی است و مردم را بر وی حقی. حق شهریار بر مردم آن است که از او فرمان برند و با او یکرنگ باشند و با دشمنانش بجنگند. حق مردم بر شهریار آنکه روزی شان به هنگام دهد چه مردم را پشتوانه ای و سودایی جز او نباشد. حق مردم بر شهریار آن است که در کارشان نیک بنگرد، با ایشان مهر ورزد، بیش از توان بارشان نکند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پوپولیسم چطور تغییر مسیر داد؟
▪️تلقی ما از واژه پوپولیسم مقداری با واقعیت متفاوت است!!!!
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌چهار نکته کلیدی مناظره بایدن ترامپ
به طور کلی در این مناظره چهار مسئله آشکار بود:
1. عملکرد ضعیف بایدن
2. دروغهای پرتکرار ترامپ
3. چشم اندازهای متضاد بایدن و ترامپ
4. محکومیتها و پروندههای مختلف دادگاهی ترامپ
منبع: گاردین
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📸 جزئیات توزیع آرای انتخابات ریاست جمهوری در استانهای کشور
🔹جزئیات مشارکت و آرای نامزدهای ریاست جمهوری در انتخابات اخیر توسط وزارت کشور منتشر شده است.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank