🔺امکان تغییر نامزد دموکرات ها
مانی محرابی
پس از مناظره 27 ژوئن میان جو بایدن و دونالد ترامپ، بسیاری عملکرد بایدن را زیر سوال بردند و او را نسبت به مناظره سه سال پیش با ترامپ ضعیف، ناتوان و گنگ قلمداد کردند.
بایدن اما در توجیه این اتفاق بی خوابی را بهانه کرد و گفت به علت مسافرت به مقاصدی با اختلاف زمانی زیاد با ایالات متحده دچار بدخوابی شده و در روز پنجشنبه در هنگام مناظره خواب آلود بود.
اما محافل سیاسی حزب دموکرات پس از مناظره، زمزمه هایی در باب جا به جایی بایدن با یک نامزد دیگر را مطرح کردند که به سرعت به تیتر خبرها تبدیل شد.
در این زمینه تحلیلی خواهیم داشت بر امکان تغییر نامزد دموکرات ها در انتخابات 2024 ایالات متحده.
ابعاد قانونی و عرفی تغییر نامزد
مسئله اول ابعاد قانونی جا به جایی جو بایدن با نامزد دیگر است که در این مورد باید گفت کنوانسیون ملی دموکرات در تاریخ 19 تا 22 آگوست 2024 یعنی اواخر ماه مرداد برگزار می شود و پس از آن نامزد دموکرات ها به صورت رسمی معرفی خواهد شد. اعضاء کنوانسیون ملی دموکرات موظف به حمایت از نامزدی هستند که در مسند ریاست جمهوری است و این جا به جایی از سوی کنوانسیون ملی عملا نوعی کودتای درون حزبی محسوب می شود و از این جهت به طور قطع همچین اتفاقی را شاهد نخواهیم بود.
تنها در شرایطی نامزد دیگری جای بایدن را خواهد گرفت که خود بایدن شخصا تصمیم به این کار بگیرد و حزب به صورت قهری نمیتواند او را کنار بگذارد.
احتمال نامزدی کاملا هریس
در صورتی که بایدن بخواهد از نامزدی کناره گیری کند به صورت عرفی این حق را دارد که در انتخاب نامزد بعدی دست بالاتری نسبت به سایر دموکرات ها داشته باشد و به همین دلیل شاید شانس کاملا هریس از این لحاظ بیشتر از سایرین باشد. اما به صورت قانونی میان هریس و سایر نامزدها هیچ تفاوتی وجود ندارد و پست معاونت ریاست جمهوری از لحاظ قانونی برتری ای برای او ندارد.
هریس از جانب پدری اصالتی جامائیکایی آفریقایی ایرلندی و از جانب مادری اصالتی هندی دارد و این مسئله قطعا از سوی رای دهندگان با اصالت غیر آمریکایی مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت.
او در انتخابات سال 2020 نیز کمپین خود را برای شرکت در دور مقدماتی تشکیل داد و هر چند پیش از آغاز رقابت ها از نامزدی کناره گیری کرده و به حمایت از بایدن پرداخت اما در مقطعی توانست پیشتاز رقابت در اذهان عمومی هواداران حزب دموکرات باشد و در طول ریاست جو بایدن نیز به بهترین شکل ممکن توانسته خود را مورد توجه رسانه ها و عموم مردم آمریکا قرار دهد. اما محبوبیت وی در نظرسنجی ها مانند بایدن از سال 2021 روند نزولی را طی کرده که این مسئله ممکن است باعث نگرانی دموکرات ها شود و بر این اساس اگر دموکرات ها شانسی برای بایدن در برابر ترامپ قائل نباشند، قطعا شانسی نیز برای هریس قائل نخواهند بود و این جا به جایی عملا شکست انتخاباتی آنها را سنگین تر و ابعاد آن را از یک شکست انتخاباتی به شکست درون حزبی نیز گسترش خواهد کرد.
استناد به متمم 25 قانون اساسی
این روزها نام این قانون از سوی رسانه ها و مفسران سیاسی مجددا بر سر زبان ها افتاده. این متمم که پس از ترور جان اف کندی در سال 1967 تصویب شد به جانشینی معاون رئیس جمهور در سمت ریاست جمهوری اشاره دارد که به موجب بند 4 این قانون، معاون رئیس جمهور میتواند به همراه اکثریت اعضاء کابینه در نامه ای به کنگره و سنا مدعی عدم توانایی رئیس جمهور در انجام وظایف قانونی شده و سکان ریاست جمهور را در دست بگیرد. در این شرایط رئیس جمهور نیز می تواند در نامه ای به کنگره و سنا، نامه معاون خود را بی اثر کند. در مرحله سوم معاون می تواند مجددا به همراه اکثریت کابینه نامه عدم توانایی رئیس جمهور را تقدیم کنگره و سنا کند و در این شرایط کنگره و سنا برای ادامه یا عدم فعالیت رئیس جمهور تصمیم گیری خواهند کرد.
این متمم که از دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر سر زبان ها افتاده هر از چند گاهی از رسانه های آمریکایی نیز سر در می آورد اما آنچه مشخص است این است که اساسا این متمم برای زمانی طراحی شده که مشکلی اساسی برای رئیس جمهور رخ می دهد و استفاده قهری از آن برای برکناری رئیس جمهور، همان طور که تا امروز رخ نداده از این به بعد نیز رخ نخواهد داد زیرا شاید مراحل آن در تئوری و روی کاغذ ساده بوده و فقط نیاز به هماهنگی معاون رئیس جمهور و 8 وزیر داشته باشد اما در عمل، پروسه ای بسیار پیچیده و مسئله ای شبیه به کودتای سیاسی می باشد.
از این رو مطرح کردن این مسئله از سوی رسانه ها پیش از آنکه پیش بینی امری واقعی باشد، بیشتر در جهت تحت فشار قرار دادن دموکرات ها برای اتخاذ یک تصمیم قاطع در باب معرفی نامزد خود پیش از جلسه کنوانسیون ملی دموکرات می باشد.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔺اِف اِی تی اِف (FATF): بازی رنگ باخته
سبحان محمدی/ کارشناس روابط بین الملل
🔸مطرح کردن و تاکید سیاسی برخی از دولت ها بر ضرورت پیوستن ایران به پاره ای از رژیم ها و نهاد های بین المللی، مسبوق سابقه است. این تاکید ناشی از نگاه و تعریف آنها از اهداف و فضای سیاست خارجی و الزامات آن بوده است. از نگاه سیاسی، جریان های به اصطلاح عملگرای میانه ( دولت سازندگی ) و همچنین اصلاح طلب (دولت اصلاحات)، یک هدف کلان و بلند ملت را در رابطه با سیاست خارجی و در طول مدت زمامداری و گفتمان های خود دنبال کردند؛ و آن هماهنگ سازی و ادغام جمهوری اسلامی ایران در هنجارها و استانداردهای سیاسی و مالی بین المللی، فارغ از ضروریات و امکان سنجی آن بوده است. این اهداف مثلا در بازه زمانی دولت سازندگی، حضور فعال در سازمانهای منطقه ای و بین المللی و تلاش برای جذب سرمایه خارجی از طریق عادی سازی و پذیرش دستورالعمل های بین المللی بود. نتیجه این نگرش، انحصار گرایی و وابستگی به واردات در اقتصاد و بدهی خارجی و افزایش شکاف های طبقاتی و همچنین به حاشیه رفتن اصول انقلاب اسلامی با این منطق که واقعیات جدید منطقه و عرصه بین الملل، محدودیت هایی را برای ما در صورت پافشاری بر اصول سیاست خارجی انقلابی در پی خواهد داشت. در دولت اصلاحات مشابه همین روند پیگیری شد. هدف در این زمان، پیوستن به سازمان تجارت جهانی در قبال تعلیق و توقف فعالیت های غنی سازی و هسته ای و پذیرش پروتکل الحاقی( بالاترین سطح پذیرش محدودیت های اتمی) بود.
در واقع این دوره، دوره تلاش برای وابسته کردن ایران به سیستم بین الملل بود. اما با این حال در ماه های آخر دولت اصلاحات، زمانیکه ایران از مواضع خود عقب نشسته بود، هیچگونه تغییری در رفتار غرب در قبال ایران با وجود اجرای تعهدات به وقوع نپیوست و غنی سازی دوباره از سر گرفته شد. البته لازم به ذکر است که با وجود پذیرش تعهد هایی مشابه مانند CTBT (پیمان منع جامع آزمایش تسلیحات هسته ای ) و NPT ( پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای ) توسط ایران، نه تنها شاهد تغییر رفتار از طرف غربیها در برخورد با ایران نبودیم بلکه با مطرح کردن ادعاهای کذایی خود، پرونده هسته ایران را به جریان انداختند. در مجموع این وقایع ثابت کرد که تضاد دنیای غرب با موجودیت جمهوری اسلامی ایران رفتاری نیست؛ ماهوی است. به این معنا که اگر تغییر رفتاری هم از سمت ایران صورت گیرد و ایران در بالاترین سطح متعهد شود؛ لزوما هیچ تغییر تعیین کننده و اساسی از سوی غرب رخ نخواهد داد که بتوان آن را در جهت تامین منافع ملی قلمداد کرد. متاسفانه با وجود این بستر تجربی و عدم اعتماد تاریخی اثبات شده به غرب، شرایط مشابهی هم در دولت یازدهم و دوازدهم رقم خورد. پیرو تعجیل دولت روحانی در پذیرش برجام، نهاد FATF ( که چیزی جز یک سازمان بین دولتی با ترویج استانداردهای کشور های غربی عضو گروه G7 و تحمیل آن بر سایرین نیست) در یک اقدام سیاسی( و از پیش تعیین شده) ایران را از لیست سیاه خارج کرد تا در گام بعدی، ایران را تحریک به تعهد بیشتر (مشابه پیشینه رفتاری دولت در قضیه برجام) کند. در همین راستا، در ژوئن 2016 نهاد FATF از اراده سیاسی ایران (به طور خاص، دولت ) برای رفع نواقص در حوزه مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تصمیم برای یافتن کمک های فنی در اجرای طرح ذکر شده، استقبال کرد. با توجه به اینکه ایران گام های مرتبط را برداشته بود ( مانند Action Plan – برنامه اقدام و اصلاح قوانین داخلی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم که توسط وزیر وقت اقتصاد و دارائی – آقای طیب نیا - امضا شد).
اف ای تی اف در نوامبر 2017 تصمیم به تعلیق تدابیر خود علیه ایران گرفت. در همان ماه ایران یک اظهار مالی و پیش نویس اطلاح قوانین مرتبط با پولشویی و تامین مالی تروریسم را ارائه داد. اما با بررسی بیشتر موضوع مورد تاکید نهاد FATF مانند مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم (همان CFT )، به مبحث مهم دیگری برمیخوریم که در تقریبا در تمام مباحث و مناظرات مرتبط با FATF در کشور مغفول ماند. نهاد FATF در توصیه های 40 گانه خود، کشورها را ملزم میکند تا در صورت پذیرش دستورالعمل های این نهاد، به اصطلاح افراد سیاسی تحت پوشش و صاحب منصب را مشخص و اینگونه تعریف کنند: " افراد تحت پوشش سیاسی در واقع کسانی هستند که یکی از وظایف مهم عمومی بر عهده آنها گذاشته شده است. به خاطر موقعیت و نفوذ خود مشخص شده است که بسیاری از آنها در موقعیت هایی هستند که به طور بالقوه میتواند به خاطر جرایم مربوط به پولشویی و فساد و رشوه خواری و نیز فعالیت های مربوط به تامین مالی تروریسم( بنا به تعریف نهاد FATF از موارد فوق)، مورد سواستفاده قرار گیرند". ( برای کنکاش بیشتر این موضوع را میتوان با عنوان اصلی Politically Exposed Persons یا مخفف آن PEP در منابع اینترنتی جستجو کرد.)
🆔@asrathinktank
اندیشکده مطالعاتی اسراء
🔺اِف اِی تی اِف (FATF): بازی رنگ باخته سبحان محمدی/ کارشناس روابط بین الملل 🔸مطرح کردن و تاکید سی
در واقع با شناسایی این افراد ذی نفوذ در کشور هدف و انطباق تئوریک آن با مبحث « رژیم های بین المللی » متوجه این موضوع میشویم که کسب اطلاعات مالی، سیاسی و نهادی و ارزیابی آن توسط مجموعه های مستقل و وابسته برای پیشبرد اهداف نهاد FATF ضروری است و در اولویت قرار دارد. با توجه به شرایط حساس کشور و اعمال تحریم ها گسترده، خروج این اطلاعات ( در قالب همین مقوله افراد سیاسی تحت پوشش ) استفاده دو یا چندگانه خواهد داشت و مضافا اینکه در بحث رژیم ها، غربی ها شفافیت اطلاعات را مدنظر دارند ( در دسترس اعضا قرار گرفتن اطلاعات یک کشور ) درحالیکه جمهوری اسلامی ایران خواستار محرمانه بودن آنهاست. با این حال و پس از خروج بدون هزینه آمریکا از برجام در 2018و عدم تحقق وعده های اقتصادی دولت که به شدت توسط کارگزاران آن به حیات این توافق گره خورده بود، دولت وقت مصرانه اینگونه به جامعه القا کرد که پیوستن به نهاد FATF راه حل تمامی مشکلات اقتصادی است. در حالیکه نقل بود در جلسات دولت و مجلس، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه، هیچگونه تضمینی برای حل مشکلات در صورت پیوستن به این نهاد نداده اند. این یعنی تکرار تجربه تلخ و ناموفق برجام در صورت پیوستن به این نهاد. مضافا اینکه در آن سال هم خبرهایی در برخی خبرگزاریها به گوش رسید مبنی بر درخواست ایران برای اخذ وام از بانک جهانی که توسط برخی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تایید شده بود. هرچند بانک مرکزی آن را تکذیب کرد (در اینجا میتوان این فرض را مطرح کرد که یکی از دلایل تاکید دولت بر پیوستن به FATF، نیم نگاهی به بانک جهانی و اخذ وام از آن برای جبران کسری بودجه بوده است ).
بعد از بررسی دو لایحه پالرمو و CFT - مقدمات حقوقی و سیاسی عضویت در FATF - توسط مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان معاهده CFT را مغایر با قانون اساسی تشخیص داد و در کشاکش شورای نگهبان و مجلس، نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام سکان کار را به عهده گرفت که در نهایت با تشخیص درست مجمع، این موضوع از دستور کار خارج شد. در ادامه با پیوند خوردن این روند با اقدامات خصمانه دولت آمریکا از جمله ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی، نظام را متقاعد کرد که خود تحریمی از طریق نهاد FATF به مثابه شفاف سازی برای دشمن است. در نهایت هم با اتمام زمان تعیین شده توسط این نهاد، ایران به لیست کشورهای غیر همکار بازگشت. برخلاف نظرات حامیان دولت، در واقع با بازگشت ایران به این لیست، نهاد FATF به کشورهای عضو خود مواردی را درباره تبعات همکاری و معاملات با ایران گوشزد میکند نه لزوما محدودسازی و محروم سازی آنها. از نکات بسیار قابل توجه اینکه آقای همتی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در یکی از مصاحبه های خود در آن سال به صراحت از بی تاثیر بودن اقدامات و تصمیمات نهاد FATF بر اقتصاد ایران پرده برداشت و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران از طُرق دیگر و جایگزین که قبلا هم مورد استفاده قرار گرفته اند با دنیا به مراودات اقتصادی خود ادامه خواهد داد.
مطلب پیش رو را با ذکر یک مثال به پایان برسانیم. کشور مکزیک یکی از وابسته ترین کشورها در اتحاد با آمریکاست. کشوری دیوار به دیوار ایالات متحده که در بسیاری از موارد مانند تاریخ، فرهنگ و قوانین و الزامات سیاسی با آن پیوند عمیق خورده است. عضویت در پیمان نفتا ( تجارت آزاد منطقه آمریکای شمالی ) و پذیرش بسیاری از دستورات نهاد اف ای تی اف، این کشور تا این حد آمریکایی را، نه از انحصار بزرگترین کارتل های مواد مخدر جهان رهایی داد و نه از قاچاق انسان و سلاح و حتی جلوگیری از ترور کاندیدای انتخابات ( در مکزیک گروه های رقیب، کاندیدای جریان مقابل را نه از راه های متداول سیاسی، بلکه با استفاده از سلاح و حذف فیزیکی رد صلاحیت میکنند! و این یک موضوع عادی در مکزیک است!! ) شما که از مکزیک برای آمریکا مکزیکی تر نخواهید شد؟!
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
✅ اندیشه سیاسی ایران باستان در آیینه شاهی مسکویه رازی
🖇ایرانیان دارای سبک خاصی از اندیشه سیاسی هستند که از روزگار باستان تاکنون تداوم داشته است. اندیشه سیاسی در ایران نخبه گرا، محافظه کار است و در آن شاخص های دادگری، همزادی دین و دولت و آداب حکمرانی واقع گرا قابل ردیابی است. در این نوشتار قصد داریم آداب سیاست ایرانی را از منظر مسکویه رازی بررسی کنیم. مسکویه رازی 320 تا 420 هجری قمری در اوج قدرت حکمرانان محلی ایران همچون آل بویه در زمان خلافت عباسی زندگی میکرد. او به منابع ایرانی دسترسی داشته است و روایت گری است که سعی بسیار انجام داده است تا سیاست از منظر ایرانیان را تداوم بخشد.
🖇ابن مسکویه همچون ابن مقفع، ثعالبی، طبری، ابن سینا مبانی، شاخص ها و فنون حکمرانی ایرانیان را در تفسیرهای تاریخی و فلسفی خویش جای میدهد تا نام ایران به رغم شکست های نظامی و اقتصادی باقی ماند. آل بویه به عنوان حکمرانان شیعی قدرتمند در غرب ایران قدرتی فراتر از خلافت عباسی داشتند و تقریبا در صد سال باشکوه تمدن اسلامی از اندیشمندان و صاحبان خرد حمایت میکردند. در همین زمان ابن سینا، بیرونی، خوارزمی و اخوان الصفا در حال تولید نظام های اندیشه گانی بودند.
🖇مسکویه با توجه به ریاست کتابخانه، تدریس و مشاوره و هفت سال وزارت ابن عمید منابع زیادی در اختیار داشت و مخازن دانش به روی او باز بود. او زبان فارسی باستان را میدانست و راه ابن مقفع را ادامه داد به نحوی که توانست تربیت سیاسی ایرانیان را با ترجمه و تفسیر اندرزنامه های ایران باستان به جهان اسلام منتقل کند. مسکویه در کتاب تجارب الامم سعی کرده است حافظه تاریخی ایرانیان را زنده گرداند و در جاویدان خرد به این ظاهر تاریخی، پوشش و محتوای ایرانی بخشیده است. آداب فرس در این رساله آمده است که عبارت است از اندرزهای آذرباد، پندهای بزرگمهر به کسری، سخنان انوشیروان، حکمت هایی از بهمن پسر اسفندیار، عادت سیاسی حکمرانان ایرانشهر، وصیت ملوک پارس همچون جمشید و هرمز.
🖇مسکویه همانند همه اندرزنامه های ایرانی اعتقاد دارد که سیاست ظاهر است و بر جان انسان ها سلطه امکان پذیر نیست. دو مقصود از این عبارت حاصل است اول اینکه حکومت آگاه باشد علت اطاعت مردم ترس است و دوم اینکه بر نیت ها و ذهن مردم حکمرانی کردن ناممکن است. در وصیت بزرگمهر به کسری آمده است: « و بدان به درستی که حکومت و سلطنت ملوک دنیا نیست به جز بر بدنها و ظاهر امور کسانیکه آن ملوک بر ایشان حکومت و مالکیت دارند و اما بر باطن و نیت های رعیت و آنچه غایب است از نظر ایشان از امور رعیت، هیچ راهی نیست ملوک را برآنچه غایب است از نظر ایشان زیرا که آن در غیب است و پنهان و پوشیده است از ملوک و غیر ملوک. بنابراین سزاوار نیست مر ملوک را گرفت کنند بر رعیت جز بر آنچه ظاهر و آشکار است برایشان از حال رعیت، می¬باید گمان و ظن را درباره ایشان ترک کنند و به مجرد ظن و گمان بر ایشان گرفت نکنند زیرا که ظن و تخمین به تهمت کشد و تهمت به بلاها دعوت میکند.
🖇مسکویه در تداوم اندرزنامه نویسی های ایرانی اعتقاد دارد که حکومت و مردم بر یکدیگر حقی دارند. جمشید میگوید «شهریار را بر مردم حقی است و مردم را بر وی حقی. حق شهریار بر مردم آن است که از او فرمان برند و با او یکرنگ باشند و با دشمنانش بجنگند. حق مردم بر شهریار آنکه روزی شان به هنگام دهد چه مردم را پشتوانه ای و سودایی جز او نباشد. حق مردم بر شهریار آن است که در کارشان نیک بنگرد، با ایشان مهر ورزد، بیش از توان بارشان نکند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پوپولیسم چطور تغییر مسیر داد؟
▪️تلقی ما از واژه پوپولیسم مقداری با واقعیت متفاوت است!!!!
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌چهار نکته کلیدی مناظره بایدن ترامپ
به طور کلی در این مناظره چهار مسئله آشکار بود:
1. عملکرد ضعیف بایدن
2. دروغهای پرتکرار ترامپ
3. چشم اندازهای متضاد بایدن و ترامپ
4. محکومیتها و پروندههای مختلف دادگاهی ترامپ
منبع: گاردین
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📸 جزئیات توزیع آرای انتخابات ریاست جمهوری در استانهای کشور
🔹جزئیات مشارکت و آرای نامزدهای ریاست جمهوری در انتخابات اخیر توسط وزارت کشور منتشر شده است.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📊 افزایش ۸۹ درصدی خالص اشتغال در دولت رئیسی نسبت به دولت روحانی
🔹 دولت ۳ ساله رئیسی بهترین عملکرد را در زمینه اشتغالزایی به جای گذاشته در حالی که دولت روحانی بدترین عملکرد را در سه دهه اخیر داشت.
🔹طبق گزارش مرکز آمار در بهار ۱۴۰۳ که فصل پایانی عملکرد دولت سیزدهم محسوب می شود تعداد شاغلان کشور به ۲۴۷۴۵۵۲۸ نفر رسید که نسبت به بهار ۱۴۰۰ (فصل پایانی عملکرد دولت روحانی) ۱۰۶۹۶۳۴ نفر بیشتر است. به عبارت ساده تر، خالص اشتغال در ۳ سال عملکرد دولت سیزدهم یک میلیون و ۶۹۶ هزار نفر بوده است.
🔹بنابراین در ۳ سال دولت سیزدهم به طور متوسط هر سال خالص اشتغال ۳۵۶ هزار نفر رشد کرده است، این در حالی است که در دولت روحانی به طور متوسط هر سال خالص اشتغال فقط ۱۸۸ هزار نفر افزایش یافته بود. این رقم در دولت احمدی نژاد ۳۴۶ هزار نفر بود.
🔹همچنین نرخ بیکاری که در بهار ۱۴۰۰ حدود ۸.۸ درصد بود در بهار ۱۴۰۲ به ۷.۷ درصد کاهش یافته است. تعداد بیکاران هم از ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار نفر در بهار ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۷۴ هزار نفر در بهار ۱۴۰۳ کاهش یافته یعنی حدودا ۲۱۷ هزار نفر از تعداد بیکاران کاسته شده است.
🔹میانگین نرخ بیکاری فصلی در دولت سیزدهم (از تابستان ۱۴۰۰ تا بهار ۱۴۰۳) حدود ۸.۶ درصد بوده است. در تمامی دوره فعالیت دولت شهید رئیسی نرخ بیکاری تک رقمی بود و این دولت اولین دولتی بود که توانست نرخ بیکاری را تک رقمی نگاه دارد.
🔹این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری فصلی در دولت روحانی ۱۱ درصد بود.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
.
یک جلوه از اقتدار ایران
🔻گزارش دویچه وله آلمان با عنوان " شبیهسازی پهپاد شاهد در چین، در حمایت از روسیه". "چین ادعا دارد در جنگ اوکراین بیطرف است. اما در حال شبیهسازی پهپاد "شاهد" ایرانی در حمایت از روسیه است. بر اساس گزارش "انتیوی" آلمان، مسکو و پکن در حال کار روی شبیهسازی پهپادهای ارزان قیمت ایرانی شاهد هستند. شاهد، ستون فقرات جنگ پهپادی است".
🔹ایران سه ماه قبل، با ترکیبی از پهپاد ها و موشک های نقطه زن، دو پایگاه نظامی و جاسوسی صهیونیست ها در عمق سرزمین های اشغالی را در هم کوبید.
🔻همان زمان، اسکات ریتر افسر سابق پنتاگون اعلام کرد: "موشک های ایران، دو پایگاه نواتیم و رامون را هدف قرار دادند. بهترین رادار جاسوسی دنیا که با پیشرفته ترین پدافند ضد موشکی کار می کند، در مقابل حمله ناتوان بود. پایگاه نواتیم حفاظت شده ترین نقطه زمین در برابر حملات موشکی و حتی محافظت شده تر از کاخ سفید و کاخ کرملین است. ایران، آنجا را درهم کوبید و به همه از جمله آمریکایی ها ثابت کرد که هیچ دفاعی در برابر موشک های ایرانی وجود ندارد. این، یکی از برترین نمایشهای نظامی تاریخ بود".
✍ محمد ایمانی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
✨شوک ارزی جدید در راه است؟
آقای علی طیب نیا فرمانده تیم اقتصادی دولت آقای پزشکیان گفته است: «بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری بفروشند که به صادرات لطمه میزند».
این اظهارات، به معنی آن است که شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی و معدنی که ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را انجام میدهند، باید اجازه داشته باشند دلار خود را به نرخ ۶۰ هزار تومان به واردکنندگان بفروشند. در حال حاضر این شرکت ها، دلارهای خود را به نرخ ۴۳ هزار تومان (معروف به نیما) میفروشند. به عبارت دیگر، دولت جدید به این شرکتهای خامفروش اجازه خواهد داد که دلارهای خود را ۱۷ هزار تومان گرانتر بفروشند. اگر مجموع این شرکتها در سال ۴۰ میلیارد دلار صادرات دارند، رانتی که از محل گرانسازی ارز به جیب اینها خواهد رفت، حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. این ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اضافی را چه کسی پرداخت خواهد کرد؟ مردم! تمام کالاهای وارداتی به ازای هر دلار ۱۷ هزار تومان برای مصرفکنندگان گران خواهد شد.
اما ماجرا به اینجا تمام نمیشود. همین شرکتها، قیمتگذاری محصولاتشان را بر اساس دلار ۴۳ هزار تومان(نیما) انجام میدهند. یعنی قیمت جهانی را در دلار ۴۳ هزار تومان ضرب میکنند و محصولاتشان را به ملت ایران میفروشند. طبق اظهارات آقای طیبنیا، با روی کار آمدن دولت جدید، دلاریفروشان قیمتهای جهانی را ضربدر دلار ۶۰ هزار تومان کرده و محصولاتشان را به ملت ایران خواهند فروخت.
در دولت شهید رئیسی، دلارداران و دلاریفروشان موفق شدند دولت را با خود همراه سازند که اولا دلار ۴۲۰۰ را حذف کند، ثانیا نرخ دلار نیما (دلار شرکتهای بزرگ) را نیز از ۲۳ هزار تومان به ۴۳ هزار تومان افزایش دهد. هنوز دولت جدید نیامده، وعده افزایش دلار نیما از ۴۳ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان را به این شرکتها داده است. تردید نکنید در صورتی این اتفاق بیفتد، قیمت دلار آزاد به زودی پرواز خواهد کرد و دوباره، روز از نو، روزی از نو!
امیدوارم آقای پزشکیان بر عهدی که با مردم بسته پایبند بماند و معیشت ۸۵ میلیون ایرانی را به پای منافع ۴۰ شرکت قربانی نکند.
وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا
✍سید یاسر جبرائیلی
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
.
آمار و ارقام چه می گویند؟
روند تولید و مصرف برق در کشور
🔻مصرف برق در کشور به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسیده و این در حالی است که در روزهای مشابه سال قبل، میزان مصرف ۷۱ هزار مگاوات بوده است؛ ۵ هزار مگاواتی افزایش.
🔹اهل فن می گویند: افزایش هر یک درجه دما در فصل تابستان، هزار و ۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق در کشور اضافه می کند. روند افزایشی دما در کنار افزایش مصارف کارخانه ها، موجب افزایش مداوم مصرف برق در طول سال های اخیر بوده و حال آن که با بی تدبیر های دولت آقای روحانی، تولید برق به اندازه مصرف افزایش نیافت
🔻روند کل مصرف سالانه برق در کشور، از ۱۶۱۴۴۵ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۸۷، به ۲۵۵۰۲۶ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۹۶ رسید که نشاندهنده رشد متوسط سالانه ۲۵/ ۵ درصدی و رشد ۹۶/ ۵۷درصدی در طول یک دهه بود.
🔹در حالی که نیاز مصرف برق در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ هزار و ۸۲۵ مگاوات رسیده بود، این میزان در سال ۱۳۹۹ با رشد ۵ درصدی، به ۶۳ هزار و ۸۵۴ مگاوات رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات افزایش یافت.
🔻همچنین ۳۰ مهر ۱۳۹۹ اعلام شد مصرف برق طی ۹ سال، رشد ۵۸ درصدی داشته است. اما متاسفانه تولید برق، در هشت سال دولت روحانی، به اندازه افزایش مصرف رشد نکرد و موجب ناترازی شدید و قطع گسترده برق در سال های پایانی دولت وی شد.
🔹آرش کردی مدیرعامل توانیر ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ درباره وضعیت مصرف برق در تابستان گفته بود: "نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که نسبت به سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد نشان میدهد".
🔻همچنین تیر ۱۴۰۲ اعلام شد: میزان مصرف برق کشور در تیر سال قبل، ۶۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات بوده و اکنون، ۵۷۰۰ مگاوات بر مصرف برق افزوده شده؛ ۹ درصد افزایش.
🔹۱۹ تیر ۱۴۰۳ هم اعلام شد که مصرف برق در کشور به ۷۶ هزار مگاوات رسیده که از رشد بیش از سیزده هزار مگاواتی نسبت به سال حکایت می کند.
🔻افزایش ظرفیت تولید برق در دوره روحانی فقط ۲۳ درصد بود، در حالی که در دولتهای نهم و دهم، ۸۵ درصد رشد داشت. عملکرد دولت روحانی، بدترین عملکرد دولت ها ظرف چند دهه گذشته بود
🔹برنامه ششم توسعه، دولت روحانی را مکلف کرده بود طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، ظرفیت شبکه برق کشور را ۲۵ هزار مگاوات افزایش دهد، اما ظرفیت شبکه برق کشور در این مدت ۱۱ هزار مگاوات افزایش یافت؛ 14 هزار مگاوات کمتر!
🔻"همایون حایری" معاون وزیر نیروی دولت روحانی ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در مجلس گفت: رشد مصرف انرژی در سالجاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته، در حالی که متوسط رشد مصرف چند چند سال گذشته زیر ۲ درصد بوده است. به ازای هر یک درجه افزایش دمای بیش از ۳۵ درجه، حدود ۱۵۰۰ مگاوات بر میزان مصرف برق افزوده خواهد شد.
🔹در این میان دولت شهید رئیسی با ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق در کشور را که در سال ۸۹ به ثبت رسیده بود، ۱۰۶۵ مگاوات افزایش داد.
🔻آقای رئیسی تیرماه سال گذشته اعلام کرد: "از ابتدای شروع کار دولت با ناترازی برق مواجه بودیم و در این مدت، هفت هزار مگاوات برق تولید و به شبکه تزریق شد، همچنان ۱۵ هزار مگاوات کم داریم و باید تولید برق تا ۳۵ هزار مگاوات افزایش یابد".
🔹وزیر نیرو هم اردیبهشت امسال گفت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۱ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت ۵۱۹۶ مگاوات ساخته شده که در کنار ارتقای واحدهای موجود، رقم افزایش را به عدد ۷۱۰۰ مگاوات میرساند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
اخبار پشت پرده
🔺برخی از دوستان در دیدار با آقای جلیلی گفتهاند که ایشان نقل کرده در جلسه با رهبری نکاتی بیان شده. دیگرانی از رفقا نیز گفتهاند و نوشتهاند که این حرفهای پشت پردهای حجت نیست و یک جمله کم و زیاد شدنش ممکن است برداشت ما را کاملا عوض کند، مثل همه جلسات خصوصی که معلوم شده برداشت افراد با آنچه بعدا از جلسه منتشر شده، بسیار متفاوت است. اما
🔺به نظرم جملاتی که نقل شدهاند، درست و معقولند. رهبری هم نگفته باشند حتی، جملات درستی هستند.
قطعا گفتمان آقای جلیلی در مجموع سطح مباحثات و مناظرات را بالا برد. این نکته قابل کتمان نیست، توجه به ظرفیت داخلی، توجه به توان مردم، توجه به تحولات جدید در دنیا، امیدافزایی ، توجه به پیشرفت در عین رشد عدالت، همگی ارزشمند بودند و به نظرم در کنار گفتمان انسداد و تحقیری که برخی از نزدیکان ایشان و جریانهای آرمانجوی خالی از عقلانیت و معنویت دنبال میکردند و همینطور گفتمان انسداد و تحقیری که غربگرایان تدبیر و امید به غرب، پی میگرفتند، یک سخن نو و جذاب بود که سالها کسی جز رهبری با اعتقاد از بندندان بیان نکرده بود.
🔺همینطور ایشان نمیتوانند مثل سال ۹۲ این جریان مهم انقلابی را رها کنند، باید به جز کارهای اندیشکدهای و دولت در سایه، به دنبال ایجاد یک جریان جدید متصل به رهبری باشند. این کار را البته همه کسانی که نگران امروز ایران هستند هم باید دنبال کنند، اینکه ایشان گفتمانشان بسامد در بین هواداران نداشت و بخش زیادی از هوادارانشان با لجن پراکنی و نقد این و آن سعی میکردند برای ایشان رای جمع کنند، یک ضعف مهم است. این جریان باید ارتقا پیدا کند. حتما ایشان میدانند که بسیاری از دوستدارانشان به نام مبارزه با پدرخواندهگی و چنارها، عملا دست نسل جوان را از نسل قبلی انقلاب کوتاه کردهاند و لابد ایشان میدانند این چه ظرفیت سوزی و چه خطر جدی در بین انقلابیون است و چطور نسلی بیبته و نسلz حزب اللهی، تربیت خواهد کرد، حتما ایشان میدانند بسیاری از هواداران ایشان در ساحت اندیشه، مطالعه نظام فکری و سیر مطالعاتی رهبران انقلاب و اتصال به اساتید فکر را هم مخالف آزادی اندیشه میدانستند و عملا به تضعیف جریانهای فکری انقلابی کمک کردند. آقای جلیلی باید طرح و برنامه خود را تبدیل به یک گفتمان و جریان کند و به جای آنکه خود در خدمت انقلابیهای بی ربط به رهبری قرار بگیرد، آنها را ارتقا دهد و جریان جدیدی ایجاد کند.
🔺خطاهای جلیلی در انتخابات اینقدرها مهم نیست. اینکه او در جریان اجماع، خطا کرد، البته یک نکته منفی است اما اساسا نقاط منفی در کارنامه همه کاندیداها الی ماشاء الله هست. باید حق بدهیم که تصمیم بر اجماع، در آن شرایط بسیار دشوار بود، راضی کردن و توجیه بسیاری از هواداران متعصب و شیداییان سیاسی حتما از این هم دشوار تر بود. پس به نظرم نباید خیلی این نکته را جدی کرد. بالاخره تصمیمی بود که گرفته شد و البته نتیجهاش را هم دیدیم. اما مهمتر از عدد چرتکهای آرا باید به فکر رشد مردم بود. این عدد چهارده ملیون، میتواند صحنه امروز کشور را ارتقا بدهد. همه ما نیز باید سعی کنیم همین جهاد امید را پیش ببریم.
🔺حالا معلوم شد خطایی که عدهای در انتخابات مجلس دوازدهم انجام دادند، تا با لجن مال کردن دیگران و ایجاد ناامیدی در کشور رای جمع کنند، دودش به چشم همه میرود و ناگهان سرکنگبین صفرا میافزاید. این سبکِ دشمن شادکن را باید خاتمه داد، باید درس گرفت و حتما رهبری هم از آقای جلیلی و هم همگی ما همین انتظار را دارد.
✍ علی مهدیان
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌 گزارش حملات تروریستی داعش در ۲۰۲۴
📊 رسانه اعماق (وابسته به داعش) گزارش اخیر حملات و آمار دقیق مقتولین ناشی از عملیات هایش را در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد.
📊 با بررسی پراکندگی حملات در اقصی نقاط جهان و عدم ثبت حمله داعشیان به کشورهای غربی و دول نزدیک به غرب، استراتژی عدو قریب (جنگیدن با مسلمانان) کاملا هویداست.
بر خلاف القاعده که عدو بعید (آمریکا و غرب) را هدف حملات تروریستی خود می دانست.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔻 تحویل دولت به پزشکیان با پایینترین بیکاری تاریخ/ رشد ۸۹ درصدی خالص اشتغال در دولت رئیسی نسبت به روحانی
🔸در بهار ۱۴۰۳ که فصل پایانی عملکرد دولت سیزدهم محسوب میشود، تعداد شاغلان کشور به ۲۴۷۴۵۵۲۸ نفر رسید که نسبت به بهار ۱۴۰۰ (فصل پایانی عملکرد دولت روحانی) ۱۰۶۹۶۳۴ نفر بیشتر است.
🔹به عبارت سادهتر، خالص اشتغال در ۳ سال عملکرد دولت سیزدهم یک میلیون و ۶۹۶ هزار نفر بوده است.
🔹منظور از خالص اشتغال، مجموع اشتغالزایی انجام شده در دوره مورد نظر منهای شاغلانی است که در همین دوره از گروه جمعیت شاغلان خارج شدهاند که شامل افراد بیکار شده، افراد بازنشست شده، افراد فوت شده و... میشود.
🔸بنابراین در ۳ سال دولت سیزدهم به طور متوسط هر سال خالص اشتغال ۳۵۶ هزار نفر رشد کرده، این در حالی است که در دولت روحانی به طور متوسط هر سال خالص اشتغال فقط ۱۸۸ هزار نفر افزایش یافته بود. این رقم در دولت احمدینژاد ۲۴۶ هزار نفر بود.
🔹از اینرو مشخص است که دولت ۳ ساله رئیسی بهترین عملکرد را در زمینه اشتغالزایی به جا گذاشته در حالی که دولت روحانی بدترین عملکرد را در سه دهه اخیر داشته است.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴 کدام پزشکیان ؟
ما شاهد چهره جدیدی از پزشکیان هستیم که مداوم در هیئت های مذهبی حضور دارد ،به رهبران مقاومت پیام میدهد، پای کار جبهه مقاومت است،چین و روسیه را دوستان دوران سختی می نامد از رفتارهای اروپا و آمریکا انتقاد میکند و.....
این پزشکیان مطلوب مومنین و انقلابی ها و نهادهای انقلابی است. اما نگرانی ما از پزشکیان بعد از حکم تنفیذ و تشکیل دولت است. آیا بعد از تشکیل دولت و مواجه شدن با سختی های مدیریت جامعه ،آقای پزشکیان همین است که الان میبینیم؟ یا پزشکیان قبلی با دست فرمان ظریف و تندروهای اصلاحات رخ نمایی میکند؟
اگر پزشکیان بعد از تشکیل دولت همین باشد که الان می بینیم قطعا با جریان انقلاب نه تنها دچار چالش نخواهد شد بلکه حمایت صادقانه آنها را بدست خواهد آورد....
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
اعتراضات به توییت رئیس جبهه اصلاحات درباره دولت پزشکیان
رئیس جبهه اصلاحات در توییتی اعلام کرد که جبهه اصلاحات دخالتی در تصمیمگیریهای رئیسجمهور منتخب ندارد، اما یک روزنامهنگار اصلاحطلب که در کارگروههای تعیین وزرای دولت جدید حضور دارد، ادعای او را تکذیب کرد.
همین موضوع باعث شد بحثهایی در میان فعالان مجازی اصلاحطلب به دفاع از یکی از طرفین شکل بگیرد.
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات میگوید که این جبهه دخالتی در تصمیمگیریهای مسعود پزشکیان نخواهد داشت.
او در مطلبی که در شبکه ایکس (توییتر) و به بهانه آنچه وجود «برخی شبههها» نامیده، آورده که «جبهه اصلاحات ایران بنای دخالت در تصمیمگیری دکتر پزشکیان را نداشته و نخواهد داشت» و موضع جبهه اصلاحات را اینگونه بیان کرده است: «موضع ما در برابر دولت ایشان، حمایت، نظارت و پرسشگری و مبنای قضاوت ما، تحقق خواست مردم ایران است.»
این توییت او با اعتراضات فعالان مجازی از جریانهای مختلف سیاسی مواجه شد.
از جمله یک کاربر در پاسخ به او، به نامه اخیر محسن حاجی میرزایی (از مسئولان ارشد ستاد پزشکیان که دفتر او در نهاد ریاست جمهوری را تحویل گرفته است) به سران احزاب اصلاحطلب اشاره کرد و آن را متفاوت با ادعای آذر منصوری دانست و سپس در ادامه نوشت: «یا شما دروغ میگویید یا دکتر پزشکیان به شما میدان ندادند، یا هم فیلم شماست تا مثلاً حواسها پرت شود تا شما کارتان را کنید.»
حرف بیراهی هم نیست، زیرا حاجی میرزایی در نامه رسمی دو روز پیش با سربرگ دفتر رئیسجمهور منتخب، خطاب به سران احزاب اصلاحطلب، ضمن بیان حدود ۲۰ شاخص برای تعیین و انتخاب اعضای هیئت دولت، آورده بود که «سپاسگزار میشویم گزینههای پیشنهادی نهاد ارزشمندتان برای کابینه را به همراه رزومه، سرفصل اهداف و رویکردهای موردنظر "در حد یک صفحه" تا پایان وقت اداری روز یکشنبه مورخ ۲۴ تیر ارسال فرمایید تا در ساز و کار تعیین شده مورد ارزیابی قرار گیرند.»
جبهه اصلاحات ایران تشکیلاتی برآمده از احزاب و گروههای اصلاحطلب است و همین نامه میتواند نقش آنها در شکلگیری دولت مسعود پزشکیان را نشان دهد.
یک کاربر هم از آذر منصوری خواسته بود تا مسئولیت کارآمدی یا عدم کارآمدی دولت را بپذیرد و تأکید کرده بود که «مگر میشود نامزد معرفی کنید بعد با فرافکنی به منظور از زیر بار مسئولیت دولت شانه خالی کردن در ظاهر اعلام کنید کارهای نیستید تا اگر شکستی پیش آمد، خود را دور نگه دارید؟»
از این قسم اعتراضات به آذر منصوری ذیل مطلبش و در میان نظرات بسیار زیاد بود، اما آنچه بیشتر بازتاب یافت، نقل قول علی اصغر شفیعیان، مدیر مسئول سایت اصلاحطلب انصاف نیوز در این زمینه بود. شفیعیان خود در کارگروههای انتخاب وزرا عضو است. او بدون خطاب قرار دادن آذر منصوری نوشت: «جبهه اصلاحات ایران در تمام کارگروههای تصمیمگیری درباره اعضای کابینه عضو دارد و لذا دخالت داده شده است» و هشتگ شفافیت را هم ضمیمه مطلبش کرد. در واقع او صداقت منصوری، رئیس جبهه اصلاحات را به چالش کشید!
یک تحلیلگر سیاسی هم پاسخی تفصیلیتر برای آذر منصوری نوشت و تأکید کرد که این موضع جبهه اصلاحات، حرفهای نیست. در بخشی از مطلب او آمده که «اگر جبهه اصلاحات خود را یک تشکل سیاسی میداند باید به لوازم کنش سیاسی ملتزم و متعهد باشد.
یکی از این لوازم هم پاسخگویی به رأی دهندگان و بدنه اجتماعی اصلاحات است. اگر در آینده هر کدام از این رأی دهندگان درباره عملکرد دولتی که رئیسجمهورش کاندیدای اختصاصی شما بود انتقادی داشتند یا باید مسئولیت بپذیرید که بدون دخالت در فرایند ساخت دولت نمیتوانید یا باید مسئولیت نپذیرید که وقتی کاندیدای اختصاصی داشتید نه منطقی است و نه اخلاقی. باید سیاستورزی حرفهای و کامل را بیاموزیم، نامزد اختصاصی یعنی در صورت پیروزی دولتی که مسئولیتش با شماست... لطفاً مسئولیت پذیر و بالغ، سیاستورزی کنید».
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
📌ریچارد مدهرست، روزنامهنگار مستقل انگلیسی بعد از #ترور نافرجام #ترامپ زیر این تصویر نوشت: (لینک)
🔹پیامی که از کل طبقه سیاسی آمریکا دریافت میکنیم، بسیار واضح و عینی است: خشونت مجاز است، اما نه در آمریکا. فقط در خارج از کشور، علیه بقیه دنیا. همانطور که همیشه بوده است.👌
🔺تصویر، مداخلات نظامی ایالات متحده و سازمان سیا از زمان جنگ جهانی دوم رو نشون میده😡
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
چند خبر فوق محرمانه از روزهای که رئیس جمهور نداشتیم
✍مهدی جهان تیغی
1️⃣ از زمان شهادت آیت الله رئیسی تا لحظه انتخاب رئیس جمهور منتخب، نمونهای از ظرفیت بزرگ حکمرانی در جمهوری اسلامی به نمایش گذاشته شد، از همان ساعات اولی که رهبر انقلاب به صحنه ورود کردند و به جامعه آرامش دادند و پس از آن محمد مخبر را در جایگاه مدیر قوه مجریه تثبیت کردند، تا همکاری سران قوا در این چند هفته و طی شدن سریع، منظم و با ثبات مراحل انتخابات از شورای نگهبان تا وزارت کشور و بسیاری از تدابیر راهبردی و تاکتیکی که کل سیستم حکمرانی جمهوری اسلامی در این چند هفته اخیر رقم زد، همه نشان داد که نظام اسلامی در چه سطحی از ثبات و تمشیت امور قرار دارد.
2️⃣ اما در پشت پرده نمایش این حمکرانی خیره کننده، یک لایه پنهان از تدابیر و تلاش محرمانه وجود دارد که اگر نبود، این حمکرانی نمایان شده در هفتههای اخیر اینقدر زیبا و با ثبات رقم نمیخورد. بیانیه اخیر وزارت اطلاعات بخشی از همین لایه تدابیر و تلاشهای محرمانه را روایت کرده است. مهمترین گزارهای که از بیانیه اخیر وزارت اطلاعات میتوان برداشت کرد این است که طراحیهای ضدامنیتی گستردهای برای بحران آفرین و بی ثبات سازی کشور در دوران نبود رئیس جمهور شهید در کشور اتفاق افتاده و جمهوری اسلامی علاوه بر تدبیر امور داخلی، همزمان با موانع تحمیل شده ضد امنیتی گسترده خارجی نیز درگیر بوده است. حجم این طراحیهای ضد امنیتی به گونهای بوده که واحد ضدّتروریسم وزارت اطلاعات صرفاً در بازه زمانی اول خرداد ماه گذشته تا ۱۵ تیر ماه جاری با شناسایی هستههای متعدد گروهکی و ۷۹ مورد رویارویی مستقیم و ضربه به آنها، دهها نفر از عناصر تروریست و عوامل پشتیبانی و تأمینکنندگان سلاح و مهمات را دستگیر کرده است. ضمن اینکه بیش از هشت نقطه جغرافیای کشور منطقه مد نظر محل عملیاتی تروریستها بوده که به لحاظ وسعت جغرافیایی بسیار قابل توجه است.
3️⃣ نکته جالب توجه این است که بخش مهمی از تلاشهای تروریستها معطوف به ایجاد اخلال در روند مردم سالاری دینی در روزهای بوده که در ایران انتخابات برگزار شد و قرار بوده مردم پای صندوق رای بیایند. این اهداف زمانی و مکانی تروریستها به خوبی گویا هست که چرا دلسوزان کشور و به خصوص رهبر انقلاب بارها و بارها از امنیت آفرین بودن انتخابات و مهم بودن میزان مشارکت مردم در انتخابات به عنوان یک گزاره امنیت آفرین یاد میکنند. واقعیت غیر قابل انکاری است که نبود صندوق رای که منتهی به استقرار و ادامه قوه مجریه و قوه مقننه با رای و اراده مردم نشود، ایران را در معرض ناامنی گسترده قرار میدهد. بخش گستردهای از اقدامات به ظاهر سیاسی و رسانهای ضد انقلاب در تحریم انتخابات را هم باید از همین منظر دید، یعنی به تعبیر دقیقتر اپوزیسیون جمهوری اسلامی در حال یک فعالیت سیاسی و رسانهای معمولی در ماههای اخیر نبودند بلکه با پروژه تحریم انتخابات تلاش کردند، امنیت ایران را هدف قرار بدهند. خلاصه آنکه در کنار تلاشهای شبانه روزی دستگاههای امنیتی کشور، مردم ایران با مشارکت نزدیک به پنجاه درصدی خود در این انتخابات نه تنها پروژه سیاسی ضد انقلاب برای تحریم انتخابات را شکست دادند بلکه همزمان یک پروژه بزرگ ضد امنیتی را هم منهدم کردند.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴دیدار فرمانده کل ارتش با رئیسجمهور منتخب
🔹فرمانده ارتش با حضور در دفتر پزشکیان بر آمادگی همهجانبه ارتش برای همکاری و همراهی با دولت خدمتگزار در مسیر اجرای سیاستهای کلی نظام و تامین مطالبات مردم تاکید کرد.
🔹سرلشکر موسوی آمادگی این نیرو را برای تعامل با دولت آتی و استفاده از ظرفیتهای متعدد و ارزشمند ارتش در مسیر سازندگی ایران اسلامی اعلام کرد.
🔹پزشکیان نیز در این دیدار بر نقش مهم نیروهای مسلح در ارتقای توان دفاعی و بازدارندگی کشور تاکید کرد.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
⛔ جنگ شناختی و جنگ تغییر باورها کولاک میکند
✍ حَصین:
🔹️ "مواظب باش، در ذهنت، جای ظالم و مظلوم عوض نشود، جای یزید و امام حسین (ع) عوض نشود. قدرت جنگ شناختی و نبرد ذهنها آنقدر بالا است که میتواند باور قلبیت، حتی نسبت به اعتقاداتت، را تغییر دهد."
🔻یزید با این ویژگیها، برای عدهای، چقدر خوب است:
🔹️ یزید اهل عشق و حال است. عرق ناب ایتالیایی میخورد و ادکلنهای اروپایی میزند. لباسهای جذاب میپوشد و خوشتیپ است. پارتنر چشمآبی خارجی دارد. مشاوران کرواتبسته رومی دارد پِت و حیوانخانگی دارد انیمال_لاوِر است.
🔹 یزید اهل شعر و شاعری است و عاشق دلخسته. روشنفکر است و به مردمش آزادیهای فردی و جمعی میدهد دیسکوها و کلابهای بزرگ برای جوانها ساخته و به عقاید همه اقشار احترام میگذارد.
🔹️ میخواهی عابد و عارفی سینهسوخته با پیشانی پینهبسته در مدینه و بصره باش یا جوانی آتئیست و اهل دنس و کلوپ در دمشق. همه را در دایره اسلام خود نگه میدارد.
🔹 میگوید کسی را طرد نکنید. دوقطبی درست نکنید. برای بتپرستهای شام، بتهای بزرگ و طلایی از شرق آسیا وارد میکند و برای مسلمانهای دوآتیشه، مسجد های متنوع و مختلف میسازد.
🔹️ وفادار به آرمانِ عیسی به دین خود، موسی به دین خود است. دین را قاطی سیاست نمیکند از یهودی و مسیحی و مسلمان به یک اندازه در دربار خود استفاده میکند معتقد به دولت فراگیر و پلورالیسم دینی است.
🔹️ برای سلبریتیها ارزش و احترام قائل است و هوایشان را دارد. به سفارش یک سلبریتی، مهمترین زندانی سیاسی خود را آزاد میکند. یزید تمام صفاتی که در جهان مدرن امروز به عنوان «ارزش» شناخته میشود را دارد.
💢 هر از گاهی، نگاهی به ارزشهایتان بیندازید. رسانه که قویترین ابزار جنگ شناختی است، در بلند مدت صفاتی را که قبلا تف و لعن میکردید را به عنوان ارزش و نقطه قوت به خوردتان میدهد.
به قول شهید مطهری، یزید امروزت را بشناس، یزید ۱۴۰۰سال پیش مرده است.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴 جواب خاص تهیه کننده گاندو به آشنا
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank
🔴تمدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران
🔹شورای اتحادیه اروپا در اقدامی یکجانبه و ضد ایرانی امروز تحریمهای خود را علیه ایران به بهانه واهی حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین و گروهها و نهادهای مسلح در خاورمیانه و منطقه دریای سرخ تا ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۵ تمدید کرد.
🔹در حال حاضر رژیم تحریمها بر ۱۲ شخص و ۹ نهاد ایرانی اعمال میشود. افراد مورد هدف در معرض مسدود شدن داراییها هستند.
🔹علاوه بر این، ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا برای اشخاص حقیقی ذکر شده اعمال میشود.
•┈┈••✾🌺🌺🌺✾••┈┈•
"اندیشکده مطالعاتی اسراء"
🆔@asrathinktank